Niet iedereen blij met vele ‘import’ spelers voor Natio Suriname

52

Vanmiddag speelt het Surinaamse nationaal voetbalelftal(Natio) een vriendschappelijke oefeninterland tegen de kampioen van Trinidad en Tobago. De wedstrijd start om 16.30u in het André Kamperveen stadion te Paramaribo en wordt georganiseerd in het kader van het project ‘Suriname op weg naar het WK 2018’ met als doel Natio naar het WK 2018 in Rusland te brengen. De Surinaamse Voetbal Bond (SVB) heeft de vriendschappelijke wedstrijd georganiseerd om maatschappelijke en politieke steun te krijgen voor een voorgestelde wetswijziging. Als het parlement die aanneemt, kan Suriname de Surinaamse nationaliteit toekennen aan Nederlandse voetballers.

Het team bestaat voor het grootste deel uit profspelers van Surinaamse komaf die in Nederland of elders in Europa voetballen. Trainer Dean Gorré heeft onder anderen Evander Sno, Milano Koenders, Donovan Slijngard en Ryan Koolwijk opgeroepen voor de wedstrijd. Ook Lorenzo Davids, Serginho Greene, Nigel Hasselbaink, Cendrino Misidjan, Ludcinio Marengo, Jorzolino Falkenstein, Norichio Nieveld, Rodney Ubbergen, Jonathan Waterberg en Nicandro Breeveld zijn geselecteerd.

Maar volgens de Nederlandse krant PZC begint het de laatste dagen bij sommige supporters in Suriname toch te knagen. De SVB heeft maar een of twee ‘echte’ Surinaamse jongens geselecteerd en dat is niet de bedoeling, vinden de meer nationalistisch ingestelde supporters. Zij zien het als ‘import’ van voetballers en vragen zich af hoe het land op deze manier ooit de eigen jongens op een hoger niveau krijgt, aldus de krant.

Ook Surinaamse internationals die voor Natio uitkomen, zijn volgens de site natiosuriname.com teleurgesteld in de SVB. Dit omdat op Stefano Rijssel (Inter Moengotapoe) na, geen enkele speler met de Surinaamse nationaliteit is opgenomen in de gelegenheidsselectie met profvoetballers uit Europa. Ze vinden dat het Surinaamse voetbal hiermee niet wordt gediend, wat nimmer de bedoeling kan zijn van het experiment van de dubbele nationaliteit. Lokale internationals dreigen nu met een boycot van Natio. [FOTO: vertrek spelers vanaf Schiphol © natiosuriname.com]


52 REACTIES

 1. Laten die Surinaamse voetballers hier in Suriname bij zich zelf ten rade gaan, hoe het komt dat ze buiten de boot vallen, hun mentaliteit is niet de juiste, en hun niveau op voetbalgebied schiet een hoop tekort, dus zo gek is het niet, je kunt dit stelletje amateurs niet vergelijken met gedisieplineerde betaalde voetballers uit Europa.


  Maak melding

 2. Lokale internationals dreigen nu met een boycot van Natio. [FOTO: vertrek spelers vanaf Schiphol © natiosuriname.com]

  Wat hebben deze spelers die nu Natio willen boycotten de afgelopen 10 jaar gepresteerd dan?


  Maak melding

 3. De vraag is of wij met al die profspelers het WK 2018 wel halen.
  Er komt organisatorisch nog heel veel bij kijken .
  En daar is Suriname – hoe jammer dan ook – nog lang niet aan toe.
  Vooralsnog lijkt het mij een geldverslindende onderneming.


  Maak melding

 4. Manu,henk en djogo. Ik sluit mijn aan bij jullie. Dit wordt weer een verhaal zonder einde. Natio moet bestaan uit spelers met een surinaamse nationaliteit. Dit woedt echt een probleem en hoe gaat men dit oplossen.


  Maak melding

 5. Forummer, odi odi, op deze 2e Kerstdag van 2014.

  Ik heb eigenlijk bijna niets meer aan toe te voegen.
  Voorgaande reacties zijn duidelijk.

  Maar er ontbreekt toevallig nog een voetballer, die ze niet hebben opgeroepen. Hij staat ook niet op de foto.
  En dan bedoel ik namelijk, de Peetzoon van de Koning van Marwina, (Bravo) (Ronnie).

  En dat is niemand anders dan Royston Ricky Drenthe.


  Maak melding

 6. Om onze nieuwe voetbal Natio van de grond te krijgen zouden we eerst een Natio Assemblee moeten samenstellen, dan hebben we met 26 Surinamers, die helemaal uit het buitenland moeten overkomen, vast vaker quorum en wordt er vaker gedisciplineerd vergaderd in ’s Lands vergaderzaal. Nu kan onze huidige poppenkast assemblee niet de eens de wet dubbele nationaliteit aannemen omdat er nooit vergaderd wordt en dan willen we een Voetbal Natio vormen? Wedden dat de jongens uit Europa binnen de kortste keren genoeg hebben van dit gestuntel, ze kunnen hun tijd beter besteden in Europa in plaats van met een stelletje amateurs, en daar bedoel ik niet de voetballers in Suriname mee, in zee te gaan.


  Maak melding

 7. Quote; “De SVB heeft maar een of twee ‘echte’ Surinaamse jongens geselecteerd en dat is niet de bedoeling, vinden de meer nationalistisch ingestelde supporters.”

  Het huidige Nationaal elftal schiet simpelweg te kort supporters. Een hoop spelers horen niet eens in de Natio te staan, geen enkel talent. Dat het zou botsen was te verwachten, Surinamers doen van oudsher geen stap opzij voor hun verworven plekken maar cijfers liegen niet, Suriname staat niet voor niets zeer laag geclassificeerd op de FIFA ranglijst. Het huidige Nationale elftal faalt op alle sportieve fronten.

  Als je echt Nationalistisch bent draag je de nieuwe Surinaamse voetbalvisie een warm hart toe. Of we nou wel of niet het WK van 2018 halen, dit moet de nieuwe toon zijn, niet meer alleen maar samen, een en ondeelbaar!


  Maak melding

 8. Laten we eerst kijken wat er gebeurt,na de wedstrijd wordt er geevalueerd lijkt mij.Ik denk dat de Su jongens eerst moeten kijken wat de bedoeling is voordat zij met een boycot komen.Ik denk dat het Su voetbal vandaag aan de dag niets meer voorstelt dit is deels ook jullie aan te rekenen.Het over grote deel van jullie komen geen afspraken na en voetballen niet meer in landsbelang maar in eigen belang.Ik ben het voor een deel met jullie eens maar je gaat pas een stem hebben als je iets heb gepresteerd en dat is tot op heden niet gebeurt.Zodra juliie je professioneel gaan gedragen krijgen jullie ook mijn steun.Boycotten zal in dit geval een averechtse werking hebben.Jullie zetten nl de deur open zodat natio straks uit Suri gaat bestaan die de Su nationaliteit naast een andere nationaliteit hebben gekregen.Think twice

  odi odi Mundo


  Maak melding

 9. Uit de reacties van de nationalisten blijkt dus dat Surinamers die niet meer in Suriname wonen en werken tweede-rang Surinamers zijn.
  SVB jullie zijn op de goede weg. Een nationaal elftal moet bestaan uit de beste en goed getrainde spelers bestaan die speelwijzen hebben geleerd bij de grote clubs in de wereld. Die tactiek wordt overal toegepast dus ook hier. Willen we een serieuze kans maken mee te spelen op dat niveau zijn deze overzeese spelers gewoon nodig.
  Niets mis mee. Go for it.


  Maak melding

 10. Mundo, ik ben het 100 met jou eens ! Verder durf ik te stellen dat de de huidige jongens in Suriname, absoluut helemaal niet kunnen voetballen !
  Als een dolle horde hollen ze achter de bal aan zonder inzicht, zonder tactiek zonder techniek en als het effe kan willen ze dan ook nog een potje handgemeen op het veld.

  Met een beetje geluk maken ze enkele doelpunten tijdens een wedstrijd, en als er een topscoorder ergens bij een club naar boven komt drijven dan wordt deze gelijk geannexeerd door Inter Moengotape !

  Ergo, er blijven alleen maar halve en sterk afgezwakte teams over in de competitie, en Inter Moengotapoe heeft geen geduchte tegenstanders meer om zich mee te matchen !

  Het eindresultaat is dat de kwaliteit van IM ook gaat afnemen, omdat men toch ‘de sterkste’ is en blijft er een hopeloze toestand over binnen het Surinaams voetbal.


  Maak melding

 11. Edoch, met dit initiatief van de Suri voetballers uit Nederland zal er een totale ommekeer gaan plaatsvinden in het spelen en denken over voetbal in Suriname.
  Opeens komt er nl een tsunami aan (sport en echte voetbal) expertise in Suriname die de native Suri’s gratis en voor niets mogen kopieeren.

  Surinamers zijn van oudsher xenofoob wanneer een donkere buitenlander hen iets zou willen bijbrengen, maar geloven wel alles wat de stomste en meest idiote witten man hen vertelt.

  Ik denk dat het een kwestie van tijd is enkele maanden tot 1 jaar waarna ook de meest idiote Surinamer gaat inzien dat deze move met spelers ‘ Uit Holland ‘ het beste is voor het Surinaams voetbal.

  We zullen zelf zien dat er een mind shift onder de Suri’s zal plaatsvinden wanneer het nieuwe Suri Natio team winst na winst weet binnen te roeien, en dat wij na het Concacaf kampioenschap ook mee mogen doen met de Copa de Sudamericana en naderhand (als lid van de Conmebol) ook met de Copa de Libertadores.

  En vanaf deze periode moeten wij gaan denken aan deelname van Suriname aan het wereldkampioenschap voetballen !

  Weet niet of iemand het eens met mij zal zijn, maar met het huidig talent en attitude van bv de IM spelers zullen wij dit nivo never en nooit halen dus is er versterking nodig Uit-Holland !!!


  Maak melding

 12. De mentaliteit van de voetballers die in Suriname voetballen, is ver beneden niveau. Het gaat alleen om persoonlijk gewin, landsbelang of vaderlandsliefde is ver te zoeken. Slechts een enkeling heeft de juiste mentaliteit. Dus terecht dat de focus niet gericht is op de jongens die in Suriname voetballen. Overigens heb ik mijn twijfels of het WK 2018 zal worden gehaald, ook als de wet door het Surinaamse parlement komt. Maar laten we een begin maken, misschien 2022.


  Maak melding

 13. Momenteel is het surinaamsvoetval FC Knudd, d.w.z, nada nothing, niks, ook als je het vergelijkt, waar het surinaamsvoetbal in de jaren 60 en 70 stond. Het surinaams voetbal versloeg in de jaren 60 het Nederlands elftal. Ploegen als Robinhood en Transvaal hebben ook tegen ploegen als Ajax en Feijenoord laten zien, dat ze in die periode gemakkelijk in de KNVB competitie konden meespelen. Ajax en Feijenoord speelden op dat moment top niveau in West-Europa, de wereld. Ga dan na op wat voor niveau deze spelers en elftallen draaien. Die ploegen zouden dus gemakkelijk in de westeuropese competitie iets onder de beste ploegen van toen en nu presteren.

  In het caribischgebied en Midden- America speelden deze ploegen ook op top niveau en zijn zelf concacaf kampioen en semi-kampioen geworden.

  De Surinamers moeten als dit plan van aanpak doorgaat heel blij zijn en dit als een springplank zien, gemotiveerd zijn om weer te gaan presteren. Er waren eind jaren 50, 60 maar weinige spelers die toen in Nederland met voetballen hun geld verdienden, spelers als Andre Kamperveen, Mijnals en nog enkele anderen. Zie het boek van Umberto Tam en het fotoboek van Guno Hoen. Bij mensen wie nog in leven zijn en nadere info verkregen kan worden zijn, Ro Kolf, Humbert Boerleiders, de aller grootste trainers van Suriname, die wat mij betreft ook geeed moeten worden, als ze dat nog niet zijn, zoalls nog in leven zijnde spelers, oa Jules Lagadeau, en vele andere speler van Robinhood en Transvaal en enkele andere elftallen van de jaren 60 en 70.

  zie ook de website Delpher, ook voor andere informatie is deze website goed om te raadplegen.


  Maak melding

 14. Wat de uitslag ook mag zijn. De goede weg ingeslagen. Aan de mensen die dit niet toejuichen; wat hebben de Surinaamse voetballers gepresteerd? Nada! Nu nog in de DNA en strategische posities die rotte appels eruit trappen. Vervangen door PSA mensen die van wanten weten.


  Maak melding

 15. De surinaamse voetballers hebben toch reeds jarenlang de kans gehad om te laten zien of ze echt mee kunnen komen internationaal?!! Ze werden zelfs door de kleine voetballanden in de regio letterlijk afgeslacht!!! En nu komem ze zeiken dat ze buiten de boot vallen?? Dat is nou typisch de naieve surinaamse instelling die ze hebben!!!!


  Maak melding

 16. IK stel voor dat de Suri profs wat voetbal clinics geven. Verder ook een wedstrijd van 2x 45 minuten.

  In de clinics moet ook naar voren komen dat:
  – ze op tijd op trainingen moeten verschijnen
  – niet half dronken op een training of wedstrijd mogen verschijnen
  – het niet is toegestaan om moe op een training of wedstrijd te
  verschijnen. Dus dat ze de afgelopen nacht tot 5 uur in de
  ochtend naar een bigi pokoe of een soul partie zijn geweest.
  Enz

  Na de wedstrijd mogen de voetballers die in Suriname wonen aangeven of ze of het zelfde niveau zijn dan de profs in Nederland. Qua mentaliteit, conditie en professionaliteit.

  Ik denk dat de suri profs het voetbal niveau in Suriname alleen maar omhoog kunnen brengen.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 17. In 1980 konden wij naar de Olympische Spelen met ons voetbal.Maar de toenmalige machthebbers in Sur.hielden niet van Brezjnev en boycotten de spelen.Gemiste kans.De Russen waren bereid het team vanuit Schiphol te brengen naar Moskou en terug.


  Maak melding

 18. Surinaamse Natio ” hoe goed zijn die Surinaamse voetballers, ze kunnen niet eens winnen van een klein eilandje als Aruba en halen niet eens het niveau van de Jupiler league in Nederland. Het is gewoon zonde om met deze jongens op internationaal niveau wedstrijden te spelen, domweg het is gewoon geldverspilling.
  Veel succes Suriprofs en laat je schitteren.


  Maak melding

 19. als ze niet blij zijn met de suri/ned,,dan waarom willen ze die mensen een dubbel-natio. geven..

  zoek het dan zelf uit..,,immers je mag als suri/ned geen overheids functie uitoefenen en helemaal niet deel nemen in met de verkiezingen..

  fa wa ka..


  Maak melding

 20. Het is typerend voor de mentaliteit van de huidige generatie voetballers in Su, die denken dat ze zo geweldig zijn. Een boycot! Nou, daar liggen we met z’n allen wakker van. Nu is de tijd om iets bij te lerén van de Suriprofs, maar ook dat is weer een deel van de mentaliteit. Ik heb geleeerd dat je Surinamers niets meer kan lerén, want ze weten namelijk alles al! Nou, dat is te zien aan de wereldranglijst. Het heeft geen zin om naar het verleden te kijken, want tijdens de hoogtijdagen van het Surinaamse voetbal stond Su ook niet in de top-100. Wil Natio nog iets willen bereiken op internationaal niveau is het noodzakelijk om profspelers uit het buitenland te halen en ze een dubbel paspoort te geven. Zo snel mogelijk. Misschien komt 2018 nog iets te snel, maar we moeten afwachten wat Natio ervan bakt tegen ploegen als Belgie, Bolivia en nog een paar landen die door Wooter zijn benaderd in 2015.


  Maak melding

 21. Vraagje, hoe kunnen wij deze match vanuit Nederland kijken ?

  En verder de lokale voetballers hebben genoeg kansen gehad. Gebleken is dat je met een bruine bonen mentaliteit niet ver komt. Tijd dat iemand anders aan de knoppen mag zitten en ja destijds gaan nederlandse voetballers de surinaamse eer redden.


  Maak melding

 22. Dit is een soort demonstratiewedstrijd. ALs meer moet het niet gezien worden. Dit is echt niet de eindselectie.

  Op een andere manier is het (op 1 keer na) nooit gelukt. Wat hebben we te verliezen?

  Uiteraard kom je er pas met een goede organisatie, zowel op het veld als daarbuiten. Dat is – onder andere – de reden dat een Europees land vaak en bijvoorbeeld een Afrikaans land nooit de WK hebben gewonnen. Want ze hebben echt niet de beste voetballers. Als dat waar was, waren er nooit zoveel buitenlanders in de Europese competities. Er zijn dagen geweest waar ALLE Chapions en |Europa league doelpunten zijn gemaakt door Brazilianen.

  Dat Suriname het vroeger goed deed, komt omdat de organisatie goed was (de periode van Essed). Dat was een geschoolde man.. Als je de eigenaar van een platenzaak, die niet eens behoorlijk Nederlands kan spreken, voorzitter maakt, weet je wat er gaat gebeuren.

  Geef het een kans. Dit is een leerproces voor iedereen. In ieder geval zhebben ze deze keer niet BoeBoe bit Sjorie de leiding gegeven. Ook dat was vroeger anders. De trainers en begeleiders zijn kundige mensen.

  Jamaica heeft een aantal keren meegedaan met bobsleeen bij de Olympische spelen omdat ze er in geloofden. Dat land heeft geen sneeuw en ijs en winters. Ook geen kunstsneeuw/ijs bobsleebaan. Als je ergens in gelooft en je een goed plan hebt kom je altijd ergens. Al is het maar in de buurt van waar je had willen zijn.


  Maak melding

 23. @ Blaka Bakra:

  Transvaal is het eerste (en volgens mij het enige) team dat drie keer de Concacaf beker voor clubs heeft gewonnen. Geeindigd boven topclubs uit midden Amerika en he Caraibisch gebied. Trinidad dat wel het WK heeft gehaald, kwam bij ons altijd een pak slaag halen. Ik raad je aan de geschiedenis beter te bestuderen. De rating was vroeger ook anders. Weet je dat Suriname ooit de olympische spelen voor voetbal had gehaald? Een technische fout heeft diskwalificatie tot gevolg gehad.


  Maak melding

 24. De enige manier waarop Surinamers in het buitenland iets van deze wedstrijd rechtstreeks zouden kunnen vernemen is als een radiostation in Suriname dit via een sportjournalist/medewerker uitzendt.

  Het is nog veel te vroeg om nu al te verlangen dat het via de teevee in oa Nederland te zien is. De jongens zouden eerst wat gepresteerd moeten hebben tegen sterke tegenstanders/Mexico, Haitie, El Salvador, Columbia, USA, Oranje, Belgie, Brazilie, enz, waardoor in Suriname bij de Surinamers een wow! klank ontstaat. Dan komen de sponsors ea, die geld in het laatje brengen en het interessant wordt voor oa SVB, de andere profs van surinedsspelers in Nederland/Europa en ze ook extra inkomsten kunnen verdienen. Want deze jongens zijn geen amateurs. Voor voetballen met hen moet betaald worden. Het mes moet aan twee kanten snijden.


  Maak melding

 25. @ Koos,

  De wedstrijd wordt live uitgezonden door STVS hier in Suriname, maar het schijnt dat er een aantal streams zijn die deze westrijd ook uitzenden. Het wordt even zoeken, maar succes.


  Maak melding

 26. Niet iedereen blij met vele ‘import’ spelers voor Natio Suriname.

  @Jacobus (cobie) zou zeggen:
  Maar jullie importeren wel veel kinderen van wijlen Mau & Lau uit China.

  Deze nietszeggende Natio. spelers hebben dezelfde mentaliteit als die gasten in het Jeugdparlement van Suriname.
  Discipline ontbreekt totaal bij deze jonge gasten.
  Men probeert nota bene het (voetbal) niveau in Suriname vanuit het diaspora een push te geven en dan gaan ze dit ook tegenwerken.
  Misschien zit Pistolero (Bravo) Ronnie van de voetbalvelden hierachter.

  Maar ik twijfel of SU. in 2018 aanwezig zal zijn op het WK-voetbal.
  Er zijn wel 2 landen te noemen uit het Caricom, die mee hebben gedaan op een WK-voetbal.

  Haïti (WK-1974 in West-Duitsland)
  Onder bezielende leiding van François Duvalier, ook wel Papa Doc genoemd en zijn Tonton Macoutes.

  Trinidad en Tobago op het wereldkampioenschap voetbal 2006 in Duitsland.

  Raadpleeg de site via Google. En dan kan je zelf ook lezen, waar de meeste van deze voetballers ook hun brood verdienen.
  Tegen ieders verwachting in wist het nationale elftal van Trinidad en Tobago zich te plaatsen voor het Wereldkampioenschap voetbal 2006.

  De eerste drie wedstrijden verliepen dan ook slecht. Trinidad wist maar 1 punt te behalen en leek het onderspit te gaan delven.
  De nationale bond maakte toen echter een – zo zou later blijken – verstandige beslissing. De toenmalige bondscoach Bertille St. Clair werd aan de kant gezet en de ervaren en succesvolle Nederlandse trainer Leo Beenhakker (voorheen trainer van onder meer Real Madrid, Ajax, Feyenoord en het Nederlands Elftal) werd aangesteld.

  Na een spannende tweestrijd met Bahrein, die uiteindelijk in het voordeel van het Caribische eiland werd beslist, mag het land voor het eerst in de geschiedenis deelnemen aan het Wereldkampioenschap.
  En uiteindelijk lukte het Trinidad en Tobago zich te plaatsen voor het WK van 2006 in Duitsland onder leiding van Leo Beenhakker.

  Dus Suriname zal zich eerst via diverse voorrondes moeten plaatsen, voordat er gesproken kan worden over WK-2018.


  Maak melding

 27. Jullie moeten de schuld niet geven aan de Surinaamse voetballers.
  Het bestuur en de trainers hebben het niveau niet om de spelers tot grote hoogte te brengen.
  Zij moeten eerst beginnen alle clubs terug te brengen naar het Suriname stadion.

  Als je niet zo ver bent met voetballen kan je toch geen uit en thuis wedstrijden
  laten spelen,anders speel je broko pranasi voetbal.
  Je hebt een meneer die mee speelt met zijn club ondanks zijn leeftijd dit moet je toch aan het nadenken zetten!
  De voetballers in Suriname hebben helemaal geen fout,ik zou ook willen meespelen.


  Maak melding

 28. @Sjang!

  En de eind uitslag middels penalty’s is gewonnen door de voetbalclub uit T&T.

  Maar de sportverslaggevers van SRS, zijn echt niet om naar huis te schrijven.
  Ze komen helemaal niet op het niveau van de oud sportverslaggever (wijlen) Leendert Percy Esajas.


  Maak melding

 29. Leuke wedstrijd maar volgende keer een echte tv zender erbij halen die met een draaiboek de regie kan voeren. Wat een amateurs.
  De afsluiting was niet te volgen op TV.
  Domme interviews op het moment dat de Krisnadath iets stond te vertellen. STVS was gewoonlijk weer voor zichzelf bezig en niet voor de kijker.


  Maak melding

 30. @jacobus waar haal jij je informatie vandaan? “M o s k o u we wini we gaan naar moskou nu” en “we nak den drie” waar was jij toen? Suriname heeft in 1980 in moskou gespeeld. weliswaar niet gewonnen…


  Maak melding

 31. De ontevredenen hebben het niveau niet welke gangbaar is in het vwereldvoetbal gebeuren. Het invallen van 1 hunner zette geen zoden aan de dijk. Hij miste zijn strafschop en zijn pases kwamen niet aan. Met het verlies na het nemen van penalties kan ik wel leven. Die eilandbewoners spelen al seizoenen samen en onze jongens moeten elkaar nog leren kennen. Als je het mij vraagt is de opzet meer dan gelukt!!!


  Maak melding

 32. Ik las in een van de reacties de naam van Royston Drenthe. Laat dit nou een van de spelers zijn die met zijn arrogantie en bedorven mentaliteit totaal niet thuis hoort in het Surinaams elftal. Deze man is een over het paard getilde speler die heel wat foute dingen in zijn hoofd haalt. Ik kwam Drenthe in 2012 in het Torarica hotel tegen. Het enige wat hij goed kan is schreeuwen en nog eens schreeuwen. Typisch een gevalletje meer PK dan IQ !


  Maak melding

 33. Hoe graag ook men “Koning Voetbal” als de Nationale Sport van Suriname willen zien, het is niet de meest succesvolle tak van sport in Suriname en zal het voorlopig ook niet worden, alle goede bedoelingen ten spijt! Men kan zich in Suriname beter concentreren in takken van sport waar de Surinamer veel meer aanleg voor heeft en ook reeds veel meer successen mee gevierd heeft en daar geld, tijd en moeite in stoppen. Geld in voetbal in Suriname stoppen is leuk, maar in de wereldtop stellen we niks voor, ook al zouden we het WK halen bij grote uitzondering dan nog worden we potentieel afgeslacht daar. Individuele sporten als Zwemmen, Atletiek, Tae Kwando, Judo, Badminton, Tennis, Dammen, Wielrennen spreken misschien minder aan als voetbal, maar hebben zowel organisatorisch als sportief een veel groter potentieel om tot de wereldtop te reiken.


  Maak melding

 34. Het gaat hier niet om het belang van de individu, maar het algemeen belang. De voetballers van Suriname moeten ipv klagen, juist kijken naar hoe er gevoetbald wordt en hun attitude veranderen. Wat Natio heeft laten zien, ondanks het feit dat het een gelegenheidsteam is, is voetbal van wereldklasse. Laat ons stoppen met de krabbenmentaliteit. Suriname ga door op deze ingeslagen weg. W Connection had geluk. W Connection is een top ploeg met goede spelers, maar Natio domineered de hele wedstrijd. Er was geen 100% inzet, omdat ze in deze wedstrijd voorzichtig moesten spelen om geen ongeluk te krijgen. Dit is slechts een deel van de jongens. Suriname ga er voor. We kunnen het. Suriname gefeliciteerd met dit initiatief.


  Maak melding

 35. 27 dec. 2014

  Ach, het is maar een psychologisch voetbal experiment !

  Hieruit zal men moeten leren voor de toekomst.

  De Surinaamse voetballers in Suriname moeten niet klagen.
  Srika heeft vaker gewezen op hun slechte mentaliteit bij benadering van hun sport.

  Kijk maar naar de atleet van Assen. De beste sport prestatie voor Suriname in 2014 geleverd en nu zelf niet gekozen tot sportman van het jaar !! En hoe komt dat ?

  Na zijn behaalde gouden plak in China is dit alles naar zijn hoofd gestegen en is hij zich negatief gaan gedragen. Dus geen voorbeeld voor andere sporters. Ja, vele Surinaamse sporters kampen met dit soort negatieve mentaliteit. Want ze denken dat zij er al zijn !
  Srika


  Maak melding

 36. Suriname heeft nu geen aanleg voor welke vorm van Teamsport dan ook! Bij een individuele tak van sport kun je bij falen niemand dan jezelf de schuld geven, hard werken en trainen loont, maar bij topsport bepalen de kleinste details de uitkomst. Kijk maar naar het afgelopen WK voetbal. Topland Brazilië kreeg pakslaag van Duitsland in eigen land, omdat een het ontbreken van 1 speler de hele balans en motivatie in het elftal verstoorde. Topsport bedrijven in teamverband is veel moeilijker dan topsport in individueel verband. Suriname heeft totaal geen topsport mentaliteit, slechts enkele uitschieters gehad hier en daar, maar wel een gigantische sportpotentie, daarom zeg ik vergeet voetbal en richt je op takken van sport die verder zijn dan voetbal en met een klein beetje extra effort veel meer resultaat voor het totale landsbelang van Suriname kunnen boeken.


  Maak melding

 37. Wel lekker makkelijk al dat commentaar op de mentaliteit, waar mmaar een klein gedeelte van waar is van de Surinamers voetballers, ik vraag me af hoe het met de voetbalprestaties van de kriticasters zelf gesteld is, de trainings faciliteiten en omstandigheden in Nederland zijn veel beter gesteld, net als het compititieniveau waarin ze spelen, nogal logisch dat ze dan ook beter presteren , ze moeten wel anders vallen ze buiten de boot, door ook veel meer concurentie.
  .Maar ook hier staan dus de beste stuurlui weer aan wal


  Maak melding

 38. Het Surinaamse team wat ze naar Suriname hebben gehaald heeft geen toegevoegde waarde,het waren alleen maar zwakke broeders.
  Je moet spelers naar Suriname halen die een toegevoegde waarde hebben anders heeft het geen zin.
  Ik denk niet dat deze spelers beter waren dan de spelers in Suriname zelf.
  Als je geen spelers kunt krijgen die een toegevoegde waarde hebben dan kan je beter met dit experiment stoppen.
  Je hebt heel veel Surinaamse spelers in Nederland rondlopen die een hoog niveau hebben.
  Als het niet lukt om deze spelers te krijgen,dan kan jij beter een goede trainer naar Suriname halen om het Surinaamse voetbal naar grote hoogte te brengen.

  Met deze spelers zal je het in de voorronde niet redden.
  Al deze spelers zijn een beetje te zwak.
  Niet te vergeten kwaliteit is er wel maar verder kom je niet!


  Maak melding

 39. Laat ze dan maar verzuipen in hun eigen stront!!! Surinaamse surinamers en Voetbal!! ahahaaa haaaaa!!! starks krijgt Brunsie de rugnummer 10 en Bouta 1


  Maak melding

 40. In Suriname voetballen ze cokekosnoten dat is aan brunswijk heel goed te zien.

  Suriname moet een omwenteling maken in de voetbalmentaliteit.
  Spelers uit Nederland is al een eerste stap om het voetbal omhoog te krikken in Suriname. Dit is een proces wat jaren vergt, je kunt die jongens niet beoordelen op een wedstrijd.

  Power to Surinam by made in Dutch.


  Maak melding

 41. Ik heb een neefje van 11jaar in Holland,die jongen hoeft alleen zijn voetbalschoenen mee te nemen.Dat is nou organisatie.op zijn schoolplein hebben ze kunstgras om te voetballen.Dat is nou aan toekomst bouwen.


  Maak melding

 42. Hey boys jullie gaan Suriname Wereld wijd op de kaart zetten jullie gaan heel goed presteren. Jullie gaan eindigen in de top tien van de Fifa.

  En voor de haters ze ik moet alleen maar lachen ze zijn niet te stoppen ze gaan alles winnen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.