Extra politie tijdens Kerstdrukte in Paramaribo

14

Al dagen voor Kerst liep het verkeer in Paramaribo goed vast. Iedereen koerste naar het centrum, met als gevolg dat de binnenstad overvol zat. De Verkeerspolitie heeft handenvol werk gehad de afgelopen dagen. Politiewoordvoerder inspecteur Humphrey waarschuwde herhaaldelijk dat het weinig zin had om met de auto het stadscentrum op te zoeken. Hij adviseerde autobestuurders om hun voertuigen buiten de drukte te parkeren en te voet het centrum in te gaan. Ook werden extra manschappen ingezet.
Verkeer-2


14 REACTIES

 1. De kop ‘ extra politie tijdens kerstdrukte in Paramaribo’ suggereert iets anders. Bij het lezen van het artikel werd mij duidelijk dat de kerst (de verdoemde koloniale boeren ook !) ervoor zorgt dat veel mensen het centrum bezoeken, wellicht voor inkopen etc. In Suriname is het een veelvoorkomend fenomeen dat bijna elke huishouden niet over 1 maar 2 auto’s bezit. Het wagenpark in Suriname is te groot en de overheid blijft maar importeren zonder aan de infrastructuur aandacht te besteden. Daarom loopt het verkeer snel vast en dat de Surinamer geen geduld heeft laten ze ook blijken door roekeloos in te halen dan wel te blijven claxonneren. Zo achterlijk gedrag !


  Maak melding

 2. Off topic;

  De president van de republiek Suriname kondigt een nieuw mega project aan welk voor 1 januari aanstaande gerealiseerd zal zijn.
  Het project behelst het bouwen een stormvloedkering in de Colakreek.


  Maak melding

 3. De politie heeft niet veel te zeggen in Paramaribo.Als mevrouw “bigi boto”met haar lijfwachten langskomt mag de politie haar niet eens controleren of de verantwoordelijke wordt direct geschorst.


  Maak melding

 4. Pamper-tekort : Vanwege de spanningsvolle weken die
  komen, heeft de president voor eigen welbevinden, de pamperaankopen in winkels en drogisterijen voorlopig
  beperkt !

  Elke klant mag, tot nader order, maar 1 pak pampers
  aankopen, om hamsteren tegen te gaan ! (neem aub
  “geboortebewijs van kinderen” mee of “bewijs van
  dementerende oudere in huis”)

  Maduro en Bouta zijn door dringende omstandigheden/
  een soort opkomende tsunami-uitbarstingen, beiden
  aangewezen op pampers !
  Aangezien Venezuela al langer een pampertekort heeft,
  ontvangt Maduro in het kader van de Petro Caribe-deal
  pampers uit Sranan !

  Uw begrip wordt gevraagd voor het feit dat vanwege
  staatsbelangen de pamperverkoop is beperkt !


  Maak melding

 5. Zal het advies van inspecteur Humphrey worden opgevolgd ? De mentaliteit van de Surinamer wordt nu eenmaal gekenmerkt door gemakzucht en weinig respect voor het gezag. De gedachte ‘waarom lopend naar het centrum als mijn auto ook voor de dur kan worden geparkeerd’ krijgt de overhand t.o.v. het advies van Humphrey.


  Maak melding

 6. Dit is een wereldprobleem, met feestdagen of bepaalde gebeurtenissen zal er altijd file zijn in grote, kleine en (wereld)-steden, dus ook in Suriname. In Nederland heb je dit ook als men aan het begin vakantie of als bijvoorbeeld het Nederlands elftal tijdens wk-of ek moet uitkomen.

  Er worden dan maatregelen genomen als: voorbeeld mensen in een zelfde onderneming werken en buurt wonen, als die niet gezamenlijk met één auto naar het werk komen, mensen aan te reden het openbaarvervoer, fiets te gebruiken of vakantiespreiding per regio, noord -nederland krijgt bij wijze van spreken een week eerder vakantie dan midden-nederland en zuid-nederland. Midden nederland weer een week eerder dan zuid-nederland. Waardoor als de families uit noord-nederland al op hun vakantiebestemming met hun auto zijn, de gezinnen van midden en zuidnederland nog gewoon in Nederland zijn en de kinderen gewoon op school zijn. Hierdoor wordt de drukte op de wegen tegen gegaan.

  In Suriname is het nog steeds zo dat de belangrijkste winkels, warenhuizen nog steeds in het centrum van Paramaribo zijn en daar trekken de meeste mensen vanuit heel Suriname naar toe om hun laatste inkopen en boodschappen te doen. De Maretrailte mall in Noord Paramaribo en Hermitage mall in West Paramaribo ea malls zijn nog niet zo is groot, sterk of uitgerust om de winkels in het centrum te kunnen vervangen. Deze malls voorzien of uitgerust, beperkt in wat de mensen willen die naar het centrum moeten voor die boodschappen.

  Dat mensen meer dan 1, 2 of 3 of meerdere auto’s hebben maakt niet uit, want ze kunnen om verschillende redenen in het centrum zijn. Er zullen meerdere malls in Noord- West, Zuid moeten komen, waar die goederen die in Paramaribo centrum te krijgen zijn het hele jaar de burger kan voorzien. Dat zou de oplossing zijn. Op dit moment zie ik die malls met zo een diversiteit nog niet in deze regio. Dus de fileleed zal daarom ook tot die tijd een gegeven zijn. We kunnen er niets anders van maken.


  Maak melding

 7. Internationale Luchthavens zij met deze dagen ook heel erg druk, omdat mensen nu ook met vakantie gaan, zoals vele Surineds via Schiphol naar Pengelluchthaven. Velen van ze zullen ook weer gebruik van gehuurde auto’s maken en zie daardoor ook weer de drukte op de wegen. Ook deze mensen proppen de weinige ruimte in Paramaribo centrum druk. Verder ook de SuriFrans uit Frans-Guyana, Fransen, Brazilianen uit de Amazone oerwoud/gouddelvers, uit de Antillen, Guyana, USA, Canada, ea, enz. Deze komen ook met auto naar Paramaribo( Centrum).

  De economie draait hierdoor en er wordt geld verdiend in diverse sectoren.


  Maak melding

 8. hallo politie,,
  als mijn vrouw langs komt met de auto met geblindeerde ramen,wordt zij dan ook gecontroleerd of mag zij gewoon doorrijden..

  want ook wij betalen gewoon belasting zieken fonds alle soorten verzekeringen ,zijn staats burgers v/h land sme..
  ——-
  waarom wordt een hoofd verdachte diverse moord zaken niet opgepakt en voorgeleidt eventueel aangehouden tot dat hij wordt voorgeleidt..

  staan bepaalde figuren boven de wet ontheven van wet en recht..

  ik zou graag antwoordt hebben van het p.g. of het o.m.


  Maak melding

 9. Door dit bericht weten de inbrekers dat ze in de buitenwijken en de districten vrij spel hebben, nu komt de door Bouterse beloofde Gouden Kerst, in ieder geval voor de dieven in het land, toch uit.


  Maak melding

 10. Het politiebericht is aan dovemansoren gericht. Als mensen eenmaal over een auto beschikken, zijn ze er met geen 10 paarden uit de krijgen. Ze zitten nog liever “uren” vast in het verkeer dan een alternatief kiezen. Heerlijk al die uitlaatgassen als je door de stad loopt.


  Maak melding

 11. Al die dikke surinamers zitten liever in de auto dan te gaan lopen. 1 ze worden snel moe
  2 met de auto kan rustig veeder eten
  3 je kan dan laten zien dat je ook een auto hebt
  4 je langer feesten
  5 na het feesten gaat get feesten door in de auto s
  6 de jonge meiden hoeven niet ver te lopen om te wippen
  Enz enz….
  Denkt de politie dit probleem op te lossen? Neeeeeee ,ze doen even hard mee!


  Maak melding

 12. Een politieagent is vanmorgen in een goot beland met een politieauto

  Vraag aan Bellie:
  Wil je publiekelijk de heren van dit korps opdracht geven wat beter en voorzichtiger om te gaan met eigendom van het volk?
  Want dit is de zoveelste auto die de vernieling in word gereden.


  Maak melding

 13. Heeft men wel geld om uit te geven in SU?men gaat met de auto,alleen om een ander te laten zien wat i heeft.Als je in je tweede of derde auto boodschappen gaat doen,kan je nagaan wat voor een hart zo een mens heeft.Denk aan je medemens daar heeft men geen tijd, en geld voor over.Als mens moet je je liefde,rijkdom en kennis delen.Dan pas ben je een rijk mens.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.