Minister Leilis: regering gaat door op ingeslagen weg

60

PARAMARIBO, 25 dec – “Politieke tegenstanders en critici ten spijt, met de ondersteuning van de Surinaamse gemeenschap zullen wij doorgaan op de ingezette weg om dit mooi land, ons paradijs, naar het gewenste ontwikkelingsniveau te tillen.” Dit zegt minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken in zijn kerstboodschap.

In deze tijd van spiritueel licht, is er ook plaats voor optimisme. “Na de take off fase zijn wij momenteel in de fase van industriële rijping, de fase waarin de goud en aardolie-industrie een cruciale rol zullen spelen, waar de productie van steenslag en andere mineralen maar ook de landbouw en visserij de nodige inkomsten zullen vergaren om het welvaartsniveau waar wij naar streven te kunnen bereiken”, zegt Leilis.

De kerstperiode geeft inspiratie om niet alleen het volgend jaar, maar ook daarna, met vernieuwde kracht verder te werken aan de ontwikkeling van Suriname. “Wij grijpen deze periode aan en laten onze gedachten gaan over de richting waar wij naar toe willen, maar ook om de relatie met onze Schepper te verstevigen. Niet vergeten moet worden dat de essentie van alle religieuze feestdagen zit in het op diepzinnige wijze overdenken van de zin van het leven.”


60 REACTIES

 1. Hallo Bakra Basi,

  Daar had ik ook last van toen ik dit bericht las.

  Door op de ingeslagen weg betekend recht de economische en morele afgrond in.


  Maak melding

 2. Gelukkig kerst en nieuwjaar aan alle Surinamers! We hoeven het niet altijd met elkaar eens te zijn maar wij zullen altijd het beste over onze broeders en zusters hebben. Opo kondre man, vrouw nanga tjieng, oeng opo wie sa fetie gie oeng kondre!


  Maak melding

 3. ” Niet vergeten moet worden dat de essentie van alle religieuze feestdagen zit in het op diepzinnige wijze overdenken van de zin van het leven.”
  ==============================================
  Het is goed om over te denken van de zin van het leven, maar ook over de volgende zaken:
  – wat is niet goed gegaan, hoe kan het verbeterd worden?
  – hoeveel rijkdom heb ik eerlijk verdiend, hoe kan ik nee zeggen tegen omkoperij?
  – wat heb ik voor het volk gedaan als parlementarier, kan het beter?
  – geloof ik nog steeds in deze machthebbers, wat hebben ze gepresteerd? Doen ze wat ze zeggen, en zeggen ze wat ze doen?
  – Vul de lijst maar aan.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 4. @ Bakra Basi. Lol.

  @Hassan. Weet je wat smeergeld of steekpenningen aannemen betekent?
  In Suriname heet het tjoekoe. Dit woord zal je veel horen daar.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 5. Toen onze lieve heer gratis intelligentie uitdeelde stond Edmund Leilis ook niet voor aan de rij. Wat een clown.

  Volgens de OPEC Specialisten komt de prijs voor een vat olie nooit meer op het oude niveau. OPEC landen zullen de productie ook niet terugschroeven dit vanwege de concurrentie vd de schraliegas landen. Verder verwacht men een golf van overnames van oliebedrijven. Suriname kan zich schrap zetten.

  Deze regering is demissionair en het land wordt niet bestuurd. Er wordt al maandenlang niet meer vergarderd en wetten worden niet aangenomen.


  Maak melding

 6. Beste Koos

  Denk jij nu echt dat er 1 minister, directeur of adviseurs van Bouterse kan bogen op een opleiding die recht doen op zijn baan.

  Ze zijn allemaal gekozen omdat ze hielenlikkers zijn van een criminele moordpresident.

  Het voorbeeld van de aanleg van de ‘spook’ spoorlijn is daar een perfect voorbeeld van.

  Geen begroting, geen budget geen planning geen businessplan.

  Iedereen roept maar wat om het domme stemvee in Suriname de indruk te geven dat deze Paarse Roversbende het land vooruit helpt.


  Maak melding

 7. Beste Koos,

  En als de Paarse Roversbende “Gratis” roept krijgt heel Suriname spontaan een orgasme.

  Gratis bestaan niet. Iemand en dus iedereen betaalt de rekening. Geldt ook voor de honderden miljoenen aan Chinese leningen die het land overeind houden.


  Maak melding

 8. 24 jaar geleden deed DDB een telefooncoup/kerstcoupe.
  De regering DDB beloofde de Surinamers een Gouden Kerst.

  Ik wens alle Surinamers waar ze ook op de wereld wonen of zijn een Zalig Kerstfeest toe in de mens een welbehagen.


  Maak melding

 9. Ik vroeg mij direct af wie is Edmund Leilis? Volgens het artikel van Binnenlandse Zaken. Maar dan zit hij nu tories te vertellen die helemaal niet bij zijn taak thuis horen. Begrijpt hij wel wat zijn opdracht is??

  Ach laat ook maar. Ze bewandelen al 4 jaar en 7 maanden de verkeerde weg. Gelukkig is hun productie zo laag dat ze in die laatste 5 maanden weinig verder komen.

  En de schatkist hebben ze al helemaal geplunderd. Zo zeer zelfs dat ze straks hun eigen salaris niet meer kunnen betalen. Nieuwsgierig welke lening ze daarvoor gaan afsluiten want de laatste tijd is het de ene na de andere lening die wordt afgesloten.


  Maak melding

 10. ++Gelukkig kerst en nieuwjaar aan alle Surinamers en ook voor de redactie++

  -Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken was voetballer en zat een tijd niets thuis te doen totdat hij minister is geworden.

  -Die arrogante Rozenblad bij de ABOP is van huis uit kapper en zal ook zeker in de toekomst minister worden.

  -Zie al die oude gaarde van militairen die allen haast de 70ste jarige leeftijd gaan bereiken en nog steeds in de politiek zitten en velen adviseurs zijn van Bouterse.
  Corruptie, fraude, oplichterijen, geld en goud van de bank weghalen zonder toestemming, treinverbinding en treinen kopen zonder dit op de begroting te zetten en nog veel meer.

  -Meneer Prisirie van Baasa is verdacht van oplichterij omdat hij geld heeft aangenomen van mensen die hebben geoccupeerd en hij ontwatering zou aanbrengen. Straten zijn ook aangelegd. Illegaal allemaal zoals het hoort bij Baasa en de ABOP.

  ==Onder Bouterse hoeft niemand een onderzoek te verwachten=

  =En dit zegt de Minister Leilis????:::: regering gaat door op ingeslagen weg


  Maak melding

 11. Henk Molenaar, zo kennen we de paarse roversbende weer. Het getijsem is weer bezig met intimideren en oude tijden herleven weer.

  PARAMARIBO- De VHP is bezig met het documenteren van intimidatiepraktijken en ‘haatprogramma’s’ van de zittende regering. Dit deelde Chan Santokhi, voorzitter van de ‘oranjepartij’ mee op een ressortvergadering te Kwatta, dinsdagavond. De verzamelde informatie zal bekendgemaakt worden “zodat de wereld kan zien waarmee deze regering bezig is.”

  Santokhi somde tijdens zijn toespraak een aantal gevallen op. Veel mensen doen hun beklag bij de voorzitter tijdens zijn ‘Meet the People’ campagne, gaf hij aan. “Er zijn zelfs senioren die gedwongen worden om bepaalde vlaggen op te hangen, anders wordt hun aov ingehouden als ze weigeren de VHP-vlag neer te halen”, zei Santokhi. “In een ander geval wordt een ambtenaar met overplaatsing naar het binnenland bedreigd.” Men is bang voor rancune en er wordt niet geschroomd de vergaderingen van de VHP opzettelijk en openlijk te storen, gaf Santokhi aan.

  Bepaalde media lenen zich volgens Santokhi voor ‘haatprogramma’s’ gericht tegen de VHP en Nieuw Front. “Op de radio worden we bijna elke dag uitgescholden. Net een boom waar men stokken naar gooit. In plaats dat men antwoord geeft op nijpende vragen, krijgen we alleen maar scheldkanonnades en helemaal geen oplossingen voor de problemen die nu spelen.” De zware kritieken deren de VHP niet, merkte Santokhi op. “Men gooit alleen stokken in een boom als men weet dat er zoete vruchten daar zijn om ze te hebben.

  Santokhi meent dat hoewel staatszenders verplicht zijn om politieke partijen evenveel tijd en ruimte te geven om campagne te voeren, maar slechts één partij krijgt alle ruimte om propaganda te maken. “Al deze zaken zijn we aan het listen. Want we gaan het presenteren aan de wereldgemeenschap om te tonen waar deze regering mee bezig is.” Santokhi riep zijn gehoor op om de uitdagingen aan te gaan. “Die vlag gaat niet stemmen, uw hart gaat stemmen. We kunnen niet in angst blijven leven. We gaan een eind maken aan de angstcultuur in dit land.”


  Maak melding

 12. Deze man lult uit zijn nek, wat heeft Suriname in de afgelopen jaren bereikt;

  1-Corrupte land, 2-onveilige land geworden;3- Centrum van Paramaribo is ontoeristisch vies en teveel jungle bevolking; 4 Onderwijs is beneden de internationale niveau; 5 Geen rechtstaat;
  6 In de politiek zit alleen mensen voor hun eigenbelang. 7 De Surinaamse volk wordt nog steeds genaaid door mooie praatjes van NDP, domste volk op de aarde kijkt niet verder dan hun neus.


  Maak melding

 13. Als je 1000 usd rood staat is dat lastig
  Als je 10.000 usdrood staat heb je een probleem
  Als je 100.000 usd rood staat heeft de bank een probleem
  Als je 100.000.000 usd rood staat ben je ontwikkelingsland.

  iedereen leent extra geld aan een ontwikkelingsland!


  Maak melding

 14. Henk Molenaar, Koos, Djamoe, Bakra Basi, Passant, Neus, Ray, Ira, hans, Hojot, Pengel, overige hooligans c.q. mede-zwakbegaafde maatjes van jullie en voorts een ieder een heel fijne Kerst en voorspoedig Nieuwjaar.

  Vooral tegen de hooligans zeg ik, probeer in het nieuwe jaar sportief te wezen en zoals de minister het zo makkelijk voor ons wilt verwoorden zodat een ieder ’t begrijpt, dus ook jullie: “verstevig de relatie met onze Schepper en overdenk de zin van het leven”.

  Hooligans jullie kunnen het, daar gaan we er vanuit. Dus doen jullie met z’n allen je stinkende best zodat jullie tekortkomingen minder opgemerkt blijven. We duimen met z’n allen voor jullie.

  We begrijpen dat het vaak tegenzit in het leven, maar met een mentaliteitsverandering moet het zoetjes aan gaan lukken. Belhamels zoals jullie graag genoemd willen worden: we ondersteunen jullie en laten je niet alleen. Dit jaar hopen we op verbetering voor jullie. Don’t forget: “You’re still my brother”!

  Nogmaals deugnieten, we gaan er met z’n allen voor. Laat men jullie het komende jaar niet meer betitelen als “stelletje belhamels”. Een SUPER Nieuwjaar jongens!

  Minister Edmund Leilis, Regering, Nationale Assemblée en een ieder behorende tot de Surinaamse gemeenschap en overigen, ook namens onze “dwarsliggers” een bovenal GEZEGEND 2015.


  Maak melding

 15. Deze Leilis denkt dat de surinaamse gemeeschap alleen uit een kleine NDP aanhang bestaat zoals abaisa,pero, sabidirie …en nog een paar anderen ndpers.

  Leilis heeft wederom bevestigd dat wij in een dictatuur leven met dictator bouta erin.


  Maak melding

 16. @Freedom

  Natuurlijk een gezegend 2015 toegewenst aan alle rechtgeaarde surinamers ,
  2015 zal het jaar zijn dat Suriname bevrijdt zal worden van BOUTA JE CRIMINELE BAASJE EN ZIJN EVBENCRIMINELE AANHANG !!!


  Maak melding

 17. leilis,,waarom moet jij een kerst toespraak houden,,kan de lijder zelf dit niet doen..

  je hebt het over vrede op aarde,,laat die man dat toch zelf zeggen,jij bent toch geen voetoe boy van die meneer..


  Maak melding

 18. @Freedom

  Ben jij namens de NDP gehuured om de boel rood te verven hier?!
  Is de waarheid zo pijnlijk voor jou om te horen ,ndo knaapje.

  Ps las net een bericht op gfc waarin de advocaat van de duivel Ms Piggy het heeft over de integriteit van de duivel bouta.

  Hahahaaahahaaaaaa…wat voor integriteit heeft dan een crimineel die Amnestie geniet!?
  Deze crimineel staat op de opsporings lijst als nummer 1 van de Euro en Interpol!
  Zoonlief zit opgesloten in Amerika Dec moorden,Moiwana slachtingen,bouta amnestiecoup 1980,telefooncoup.kogelbrief….en nog praat MS PIGGY over Integriteit van bouta….,
  En die rechtszaak tegen meneer Santokhi,
  ach kom nou is het zo moeilijk te raden wie de winnaar gaat zijn ?
  Miss Piggy die de rechters benoemd, miss Piggy die gaat bepalen en de recht van de rechters moeten eens durven Miss Piggy ongelijk te geven, dan volgt dec moorden deel 2 !


  Maak melding

 19. Dat beteken dus:
  1) Projecten en beloften NIET realiseren.
  2) Weten zonder werking of duidelijke teksten.
  3) Uit holen van de deviezen voorraad met ongeveer USD 16.000.000/maand zodat over 3 jaar Suriname helemaal platzak is.
  4) Maken en verstoppen van Schulden.
  5) Weg geven van natuurlijke hulpbronnen aan vrienden en multi nationals.
  6) Geen verantwoording afleggen voor gevoerd of niet gevoerd beleid.
  7) Negeren van de DNA.
  8) Ga zo maar door.

  Aangezien Suriname een democratie is zal het volk hierover moeten oordelen op 25 mei 2015. Als deze regering het zo ver laat komen.


  Maak melding

 20. Miss Piggy die de rechters benoemd, miss Piggy die gaat bepalen en de recht van de rechters moeten eens durven Miss Piggy ongelijk te geven, dan volgt dec moorden deel 2 !

  Moet zijn

  Miss Piggy die de rechters benoemd, miss Piggy die gaat bepalen en de REST van de rechters moeten eens durven Miss Piggy ongelijk te geven, dan volgt dec moorden deel 2 !


  Maak melding

 21. Ray dagdromen mag je van mij met de Kerst. Deze cd van jou kennen wij inmiddels op Waterkant. Waar ik blij om ben is, dat je op een site niet met stenen en dergelijke kan gooien. Zo blijf je een “nette” gecamoufleerde hooligan. Fijne Kerstdagen jongen!


  Maak melding

 22. NDP gaat door op de ingeslagen weg met:
  * nepotisme
  * zelfverrijking
  * corruptie
  * kogelbrieven
  * populisme
  * geld lenen in het buitenland
  * loze beloftes
  * drughandel


  Maak melding

 23. Beste hr LEILIS :

  “Niet vergeten moet worden dat de essentie van alle
  religieuze feestdagen zit in het op diepzinnige wijze
  overdenken van de zin van het leven.” Hr Leilis is
  volkomen dwaas, overdenk zelf als NDP de zin van
  het leven, wanneer jouw leidsman zonder schroom
  MASSAAL Onschuldige Ongewapende burgers, martelt,
  verminkt en doorzeeft met kogels ! Zelfde beestachtigheid
  spreekt uit het bloedbad dat jouw leidinggevende heeft
  aangericht in het dorp Moiwana.

  Leilis durft te spreken over voortzetting beleid om tot
  welvaart te komen, dit puinhoopbeleid leidt tot
  faillissement van Sranan :

  Massale onzinnige uitgaven, weigeren te bezuinigen !
  Veel teveel leningen voor ONproductieve zaken !

  MEGA begrotingstekort dat dagelijks stijgt ! Reserves
  worden opgemaakt en verbrast !

  Weigering om begrotingen en afrekeningen afgelopen
  jaren af te handelen !
  Huidige begroting is op drijfzand gebouwd !

  Gokken op alleen inkomsten uit grondstoffen is zeer dom,
  vraag het aan failliet Venezuela !

  SRD is instabiel en wordt steeds minder waard door de
  te grote regeringsuitgaven !

  Er wordt geld gestopt in ONZINprojecten, zoals spooktrein-
  project !

  Inflatie wordt aangewakkerd door kosten sociale projecten, ziektekostenverzekering en onprofessionele eenzijdige wijzigingen in kosten die bedrijven voor energie moeten
  betalen, waardoor prijsverhogingen zullen volgen !

  Een MEGA-criminaliteit die door alle toppers, beveiligd
  door eigen veligheidsmensen, wordt ontkend en
  gebagatelliseerd. De bevolking lijdt !

  Hr Leilis, welvaart kan nagestreefd met een stringent
  financieel beleid naast een strak overheidsbeleid dat
  gericht is het verwerven van duurzame inkomsten via
  een gediversificeerde economie ! NIET door het nastreven
  van EIGEN BELANGEN !

  Forse bezuinigingen zijn bij de huidige financiele instabiliteit
  een must !

  PS Beleid niet ophangen aan grondstoffen (eenzijdig) en
  ook niet aan EEN persoon, veel te riskant !


  Maak melding

 24. @Freedom
  Jou baasje die schiet burgers kapot ,drukt amnestie door de keel van de samenleving en vermomd zich als surinaams meest ‘heilige’ ziel mbv amnestie !!

  De titel moest voluit luiden….

  Minister Leilis: regering gaat door op ingeslagen weg naar ZELFVERNIETIGING !!!.


  Maak melding

 25. freedom 2u je hebt een beschaafde manier van praten uiteraard ironisch bedoeld, ook voor jou een fijne kerst.je heb duidelijk een goede ndp scholing(een wolf in schaapskleren)een echt netjes beschaafd opgevoed persoon zou geen moordenaar steunenjou scholing ndp stijl verbaast mij niet een echte opleiding hebben de ministers niet laat staan de aanhang.maar ik moet zeggenik kreeg wel een glimlach op mijn gezicht toen ik jou stukje las zo surrealistisch .


  Maak melding

 26. Hr Leiles lees in Die Welt wat met de eenzijdige op
  grondstoffen gebaseerde economie van Venezuela
  gebeurt/in combinatie met MEGA-niet-productieve
  uitgaven :

  “Zu den wenigen Gewissheiten scheint die Staatspleite
  von Venezuela zu gehören. Zumindest spielen die Märkte
  einen Bankrott bereits durch. Gemessen an den Kosten
  für die Kreditausfallversicherungen beziffern die Akteure
  die Wahrscheinlichkeit für eine Pleite auf über 94 Prozent.
  Nach Daten des Finanznachrichtendienstes Bloomberg
  ist Venezuela damit weltweiter Spitzenreiter. Ablesen
  lässt sich die prekäre Situation auch an den
  Anleiherenditen. Die sind zu Wochenschluss auf 24
  Prozent in die Höhe geschossen.

  “Die Öleinnahmen reichen nicht mehr aus, um die
  Ausgaben der Regierung zu decken. Jetzt wird die Notenbankpresse angeworfen”, sagt Reva Bhalla vom Informationsdienst Stratfor. Mit dramatischen Folgen.
  Die Inflation ist auf rund 200 Prozent in die Höhe
  geschossen. Kein Wunder, schließlich hat sich der Schwarzmarktwert der Landeswährung Bolivar zum
  Dollar seit dem Sommer mehr als halbiert.
  “Die Venezolaner versuchen ihr Erspartes in
  Dollar zu retten”, sagt Bhalla. “Caracas befindet sich
  in einer gefährlichen Abwärtsspirale.”

  Er dreigt een staatsfaillissement (Staatspleite)
  (kans van 94 %), inflatie in Venezuela is thans
  200 procent , enorme gaten in begroting door lage
  olieprijs van 55 dollar in plaats van 120 dollar !

  Inderdaad zal de olieprjjs over enige tijd weer stijgen,
  helaas is dat te laat voor Venezuela !

  Dus hr Leilis : STOP huidige Chavez-gratis-beleid/ verspillingsbeleid/leenziektebeleid in Sranan, BEZUINIG !


  Maak melding

 27. @Freedom2u, zie een goed voorbeeld, Nederland heeft zijn begroting al op orde en alle veranderingen zijn al bekend gemaakt voor het jaar 2015. Staat al op papier.
  +Hier hebben de oppositie en de coalitie samen meegewerkt en hebben elkaar kunnen vinden in vele zaken.

  =De vergaderingen in Suriname gaan nog steeds niet door en waarom niet! dit is nou het probleem:::::::::::Het DNA-lid Harish Monorath verwacht niet dat het parlement dit jaar nog bijeenkomt.

  Monorath betreurt dit ten zeerste. DNA-voorzitter Jenny Simons heeft volgens hem geweigerd om prioriteit te geven aan enkele brandende zaken die van belang zijn voor de samenleving.

  De fractie van Nieuw Suriname(NS) wijkt daarom niet af van het standpunt dat er geen quorum wordt verleend, zolang de wetten die inderdaad van belang zijn voor de samenleving geen voorrang krijgen.
  De samenleving zit niet te wachten op een Constitutioneel Hof. Monorath daagt de makers van de wet uit om hem te overtuigen dat de behandeling van desbetreffende wet in het belang is van de samenleving.

  “De wet voegt niets toe en neemt ook niets af van de samenleving als die niet wordt behandeld. Wat zeker is, is dat de wet doorgedrukt wordt om te voorkomen dat het 8 decemberstrafproces wordt voortgezet”.

  =Jou baas Bouterse moet VRIJ gesproken worden van zijn misdaden.
  =Het woord samenwerken, luisteren naar elkaar, openstaan voor elkaar en kritiek geven zijn gift voor vele Surinamers vandaar dat niet ziet goed gaat in het land.
  +Macht en arrogantie zij de sleutelwoorden om vooruit te komen in Suriname.


  Maak melding

 28. Leilis denkt werkelijk geloofwaardig over te komen met zijn welvaartsniveau voor iedereen, hij weet donders goed, dat met deze corrupte roversbende asn de macht dit godsonmogelijk is.,net zoals katrijntje Simons met haar kerstboodschap zo lekker geloofwraardig overkwam.


  Maak melding

 29. De waterkant klaplopers hebben weer last van hun aanbeien.
  Het begint zo langerzamerhand een lachwekkende vertoning te worden. De huidige regering zit stevig in het zadel en dat zal de komende jaren zo blijven.

  Fijne kerst allemaal, ook jullie redimusus fijne feestdagen

  God bless Desi Bouterse, god bless ons geliefde land Sranang


  Maak melding

 30. Molenaar jouw oefenloos gezwam is allom bekend hier. Bouterse staat bij de bevolking goed aangeschreven integenstelling tot de santhoki. Die man heeft een charisma van een labrador. Van alle kandidaten is Bouterse is beste optie. Samenwerking met VHP is een optie zolang segebai maar op de 2e viool speelt. Molenaar het draait niet om jou laat de surinaamse bevolking zelf haar leiders kiezen. Dat heeft democratie.


  Maak melding

 31. Beste Parbo,

  De geschiedenis zal Bouterse als drugsdealer, couppleger en moordenaar bestempelen.En al zijn Paarse volgelingen zullen met pek en veren besmeerd worden.

  Hitler stond ook bij de bevolking goed aangeschreven.

  Suriname slaat een modderfiguur in de wereld als een land waar drugsdealers de dienst uitmaken.

  Wees daar maar trots op.


  Maak melding

 32. Hooligans, jongens, heeft de kerstbrood gesmaakt? De mijne heb ik lekker gegeten met een rode blikje Fernandes vergezeld. Die paarse blikjes waren jammer genoeg op, tegenwoordig is het allemaal paars in Suriname.

  Henk Molenaar, Ray, Ira en mede-maatjes, het valt me op dat jullie minder gaan schelden. Hou dit vast kerels, ook na de Kerst, het is een ware vooruitgang. Gewoon doorzetten kerels.

  De diepzinnige wijze van overdenken zoals de minister stelt, heeft jullie aangegrepen, heb ik gemerkt. Mijn hoop is dat het met jullie relatie tot de Schepper zeker ook zal lukken. Van mij verdienen jullie als ouderwetse raddraaiers een echte pluim. Alhoewel Ray af en toe nog in de war raakt, vind ik dat ook hij een kans verdient om zichzelf te bewijzen.

  Ray niet de hele dag achter de computer peinzen joh, ga een beetje d’r uit kerel. Wie weet heb je geluk en vang je een glimp van je Baasje op, waar je het zo vaak over hebt. Die goede man koopt zeker iets lekkers voor je of wie weet krijg je een flinke handdruk van hem om je dagje goed te maken. Dat je een “vlegel” bent, zal één, twee, drie niet opvallen, kerel.

  Het komt goed met Suriname Ray, maak je niet zo druk. Geniet van de Kerst, zeg dat ook voor mij tegen alle andere hooligans. Het komt echt wel goed! Ons Baasje zal z’n stinkende best ook voor jou doen, deugniet.


  Maak melding

 33. Wat een Bullshit van deze nieuwe Graaier in het Paarse Kabinet.Die Leiles is een” Saafrie Poeh ”. De inkomsten uit goud en aardolie zal hij vergaren om het land op niveau te brengen. Aha, wat weet het arme volk van Suri waar de enorme inkomsten gaat. Deze gaan in de zakken van de Zakkenvullers van de Paarse Bende.Ze weten bliksem goed,dat er geen controle op hun wordt uitgeoefend.


  Maak melding

 34. @Parbo, en velen die achter Bouterse staan. De NDP mag best wel winnen als jullie dit graag willen, maar een ding is mijn grootste wens als zij winnen en dat is dat jullie met z’n allen letterlijk en figuurlijk in de rij mogen gaan staan om olie, rijst en toiletpapier te gaan kopen. Hopende dat jullie familie het hards mogen voelen.

  -Zie maar de waarde en normen van jullie en hoe het met de kinderen van morgen gesteld is.

  De Chinezen staan ook al klaar om in te grijpen als ze niet uitbetaalt worden.


  Maak melding

 35. @parbo

  Als jouw posting gecontroleerd wordt op spellingvouten, ferkeerde zinsbouw en onjuist gebruikte uitspraken dan krijg je van mij een dikke onvoldoende!


  Maak melding

 36. Leilis heeft de les dat ‘drugs pasi na las pasi’ niet goed tot zich laten doordringen.

  Hassan, hier een goede tip: “als na 25 mei een andere regering aantreedt kan je komen, anders niet”.


  Maak melding

 37. @Mijn beste Parbo,

  Please google: Pablo Escobar ontmoet Bouterse;

  Pablo was in de jaren 80 bij Desi op bezoek op de koffie. Desi was ook beste maatjes met Roger Khan.

  Zeg het SURIKARTEL jou iets!!!!

  Lees en huiver!!!!!


  Maak melding

 38. er is een tijd van komen,en ook gaan..

  25 mei is daar de tijd voor gaan of véél eerder..

  het volk zal en moet afrekenen,,anders ben je geen volk waard ook niet voor je zelf..

  wie nu de realiteit niet ziet de harde waarheid ,heeft niet het recht zich zelf mens te noemen..

  de 14 klein kinderen zullen dezer dagen aan opa vragen wat er gaande is met hun papa en waarom de mensen in het land zo antie opa zijn..

  hij is toch een christen,daar heeft hij een speciale bodyguard in dienst genomen op staats kosten z.a. bekend srd 8000 p.m. om hem geestelijk bij te staan..

  de vraag is,is hij wel wijs geworden de afgelopen tijd in deze donkere dagen..


  Maak melding

 39. Bouterse: vader en zoon
  Rechtszaak tegen Dino Bouterse

  30 augustus 2014

  Dino Bouterse, de zoon van de Surinaamse president Desi Bouterse, heeft in de rechtbank in New York een gedeeltelijke schuldbekentenis afgelegd. Bouterse junior zit al een jaar in een New Yorkse cel op verdenking van cocaïnesmokkel, wapenhandel en het aanbieden van hulp aan Hezbollah-strijders. Op 1 februari 2013 kreeg Dino Bouterse bezoek van twee infiltranten van de Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA die zich uitgaven zich uit voor Mexicaanse drugshandelaren. In juli praatte hij met undercoveragenten over het opzetten van een Hezbollah-basis in Suriname. Op basis van deze infiltratieacties werd Bouterse jr. augustus 2013 in Panama gearresteerd.

  Vader Desi Bouterse was in 1986 het doel van vergelijkbare undercoveroperatie in Miami. De Amerikaanse justitie arresteerde toen Etienne Boerenveen, de rechterhand van Bouterse, maar Bouterse was ‘the main target’, zegt een voormalige undercoveragent in Andere Tijden.

  Miami Vice

  Zoom
  Dick Stotijn, alias de danser
  Voorovergebogen met de handen geboeid op de rug en zijn hoofd afgewend van de camera wordt Etienne Boerenveen afgevoerd na zijn arrestatie op 24 maart 1986. De tweede man van Suriname, de rechterhand van Desi Bouterse, is gearresteerd tijdens een undercoveractie van de Drug Enforcement Administration (DEA) op een jacht in Miami. Het gesprek tussen Boerenveen, de Surinaamse zakenmannen Cilvion en Ricardo Heijmans en DEA agent Kenneth Peterson is vastgelegd met een verborgen camera. Peterson herinnert zich de actie nog goed. “Het was Miami Vice. Zelfde plek, zelfde tijd, maar dan echt.” Op de video is te zien dat Boerenveen een drugslijn van Suriname naar de VS wil opzetten.

  De drugshandel is voor Bouterse en de zijnen een belangrijke bron van inkomsten. Na de Decembermoorden van 1982 is de geldstroom die Nederland na de onafhankelijkheid in 1975 toezegt abrupt stopgezet. De geruchten over Suriname als doorvoerland van de Colombiaanse cocaïne naar Europa en de Verenigde Staten, worden bij inlichtingendiensten na 1982 steeds hardnekkiger. Militairen en burgers die het land uit angst voor Bouterse ontvluchten, vertellen bij de Nederlandse vreemdelingendiensten over de activiteiten van de Surinaamse legerleiding.

  Al die verhalen worden doorgestuurd naar de Centrale Recherche Informatiedienst (CRI). Daar komt op dat moment ook informatie binnen via een informant. Dick Stotijn (overleden in 2005) is volgens Gerrit de Gooyer, van 1985 tot 1987 hoofd Verdovende middelencentrale bij de CRI, een informant zoals ze die daarna nooit meer gezien hebben. Stotijn, door lepra aan een rolstoel gekluisterd, ontvangt informatie over drugsdeals en transporten van over de hele wereld in zijn woonplaats Daarlerveen en deelt met de inlichtingendiensten. 


  Te heet onder de voeten

  De informatie over de drugshandel van het Medellín-kartel van Pablo Escobar is van dien aard dat de CRI begint aan een actie om een aantal Colombianen op te pakken. Stotijn en zijn runner Anne Post spelen hierbij een belangrijke rol. Uit de inlichtingen blijkt ook dat bij de ophanden zijnde ‘deal’ hooggeplaatste Surinamers betrokken zijn.

  Het hoofd van de Verdovende middelen Centrale van de CRI, John Oosterbroek, krijgt het benauwd. Het is niet duidelijk of de CRI de bevoegdheid voor een dergelijke actie wel heeft, er is te weinig mankracht en vooral; politiek gezien ligt het te gevoelig. De actie wordt op het laatste moment afgeblazen. Post roept Stotijn snel terug, om diens identiteit te beschermen. Terugkijkend kan Anne Post nog boos worden. “Als we deze actie hadden doorgezet, dan waren we uiteindelijk bij Bouterse uitgekomen. Dan had Suriname er nu heel anders uitgezien.”

  ‘Grote baas van Suriname’

  Desi Bouterse
  Als Nederland geen actie kan en wil ondernemen, dan de Amerikanen maar. Stotijn belt zelf en vertelt agent Dale Laverty wat hij allemaal weet. De laatste staat versteld van de hoeveelheid gedetailleerde informatie en wil, na aanvankelijke scepsis, graag met hem werken. Stotijn is nu ook informant voor de DEA. Een nieuwe actie wordt opgezet. Ditmaal is de Surinaamse legerleiding het doel.

  Via Stotijn wordt er opnieuw contact gelegd met Cilvion Heijmans. In februari 1986 belt DEA agent Peterson vanuit de Verenigde Staten opnieuw met Heijmans. Desgevraagd geeft Heijmans aan dat hij zelf geen cocaïne kan leveren, maar dat Suriname wel als doorvoerland kan dienen. Dit kan hij omdat hij “connecties heeft met de grote baas van Suriname”. Afgesproken wordt dat ze elkaar zullen ontmoeten, dit keer in Miami.

  
Vanaf dat moment is de DEA in de veronderstelling dat Heijmans vergezeld zal worden door de “grote baas van Suriname”. Peterson verwacht dat Bouterse zelf naar Miami zal komen, maar vlak voor de ontmoeting zegt Bouterse af. “We kregen te horen dat niet de nummer één zou komen, maar zijn rechterhand”. Ook Dale Laverty is stellig: “Het doel was Bouterse”. Maar het werd Etienne Boerenveen, kolonel in het Surinaamse leger. Na een eerste ontmoeting in een hotel, waarbij de afluisterapparatuur de DEA in de steek laat, volgt de ontmoeting op de jacht en lukken de opnames wel. Nadat Boerenveen Peterson belooft dat de cocaïne ongestoord via Suriname vervoerd kan worden, worden de drie Surinamers aangehouden.


  Maak melding

 40. “We zijn allemaal volwassenen. Uiteindelijk zal het volk dat onze aller baas is moeten oordelen.”

  Jaja Misikaba jullie hebben schijt aan het volk en nu de verkiezing nadert draait NDP haar kont 180 graden.
  Ga door met schijt hebben aan het volk waardoor jullie op 25 mei geen toiletpapier en water zullen hebben om jullie mond schoon te krijgen


  Maak melding

 41. MISSCHIEN BEN IK OVER VIJFTIEN JAAR PRESIDENT VAN SURINAME’
  Achter die imagoverandering zitten politieke aspiraties, verklapt hij aan Parbode:

  “Ik wil niks overhaasten, maar wie weet ben ik over vijftien jaar wel de nieuwe president van Suriname. Ik zou een goede opvolger zijn van mijn vader, omdat ik uit zijn ervaring weet hoe dingen aangepakt moeten worden, maar ik moet nog wel veel leren.”
  Dino Bouterse was betrokken bij de oprichting van de Surinaamse Anti Terrorisme Eenheid. Na zijn recente arrestatie kwam plots naar buiten dat hij daar al jaren niks meer mee te maken zou hebben.


  Maak melding

 42. Beste Parbo:

  En jij loopt maar als een hitsig teefje achter drugsdealer/moordenaar Bouterse aan…

  Het is echt niet te geloven zoveel slaafse dommigheid.


  Maak melding

 43. Beste vrienden,

  Ik begrijp niet waar jullie zoveel woorden besteden aan de simpele geest als de Surinaamse minister van Binnenlandse Zaken. De domheid straat van het af. Je kan hem moeilijk serieus nemen, want op enige intelligentie zal je hem niet kunnen betrappen en zo lopen er meerdere van rond in het kabinet Bouterse. Laatstgenoemde is de grootste idioot met zijn megalomane plannen. Zo wilde hij in Wanica een academisch ziekenhuis bouwen. Een ieder die wat dagen onderwijs heeft gevolgd, weet dat een academisch ziekenhuis verbonden is aan een universiteit en daardoor een opleidingsfunctie heeft. Je kan het dit gebroedsel niet kwalijk nemen, want hun opleiding is ondermaats.


  Maak melding

 44. Henk Molenaar, ik ken je als een hooligan die vaak te keer gaat en met dezelfde potten, pannen, lepels en vorken smijt. Beheers je een beetje herrieschopper.

  Je hebt de minister, minister Edmund Leilis met de Kerst toch min of meer beloofd de zin van het leven op diepzinnige wijze te willen overdenken en derhalve de relatie met onze Schepper te verstevigen – hiermee bedoel ik niet Bouterse – voor alle duidelijkheid. Ik ken maar een God.

  Gedraag je Henkie! Je bent toch niet die amokmaker van weleer? We kennen je als een ruziezoekend persoon evenals je maatjes, maar verder ondervind ik geen last van jou. You’re still my brother. Nog een fijne jaarwisseling ondeugend wezen.


  Maak melding

 45. “Wij grijpen deze periode aan en laten onze gedachten gaan over de richting waar wij naar toe willen, maar ook om de relatie met onze Schepper te verstevigen. Niet vergeten moet worden dat de essentie van alle religieuze feestdagen zit in het op diepzinnige wijze overdenken van de zin van het leven.”

  Jammer dat deze man in 1982 nog geen deel uitmaakte van de regering. Had men de 8e december alvast kunnen beginnen om de relatie met de Schepper te verstevigen. Had aardig wat levens gescheeld.


  Maak melding

 46. volgens de geruchten zal de zaak van de zoon op 6 Januari in new-york voorgaan..

  gaat de vader in de beklag de bank zitten luisteren wat er uit gaat komen of durft hij zijn gezicht aldaar niet te laten zien..


  Maak melding

 47. Het kerstfeest is niet meer dan een heidens feest. Jezus was niet geboren op 25 december en de afkomst van het “feest” kwam bij de Romeinen vandaan(Saturnalia). De Schepper is Jehovah God en die heeft ook niet dit “feest” ingesteld zo ook niet Jezus hemzelf.
  Welke extra gedachten een normaal mens hierbij moet hebben is dat hij zich afscheidig houdt van deze onzin.

  Wat die minister eruit kraamt dat Suriname “Paradijs” is ook al onzin. De mens ruineerd alleen maar, zelfzucht en egoisme(2 Tim 3 : 1-5) Als je je wilt profileren als een “Minister” zal je inhouderlijk beter onderlegd moeten zijn.


  Maak melding

 48. Deze minister beweert dat hij voort zal gan op de losgeslagen weg. Deze hele regering bestaat uit losgeslagen wezens, die niet weten wat bezinning is en wat tot inkeer komen is. De enige die tot inkeer kwam was Somo Hardjo. De rest zit op ramkoers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.