Homohaatliedje jeugdparlementariër veroordeeld

7

PARAMARIBO, 25 dec – “Het Jeugdparlement als het hoogst jeugdvertegenwoordigend orgaan in Suriname, waarbij de Jeugdparlementariërs als voorbeeldfiguren dienen, distantieert zich van de uitlatingen en de oproep gedaan in dit lied”. Dit zegt het Jeugdparlement van homohaatliedje Bullet, dat jeugdparlementariër en rapper Otnil ‘Otjeman’ Babel meezingt.

“Het Jeugdparlement heeft respect voor de vrijheid van vrije meningsuiting en voor het recht op dezelfde behandeling voor iedereen. Om deze reden geven wij aan dat geen enkele Surinamer gediscrimineerd dient te worden in woord of daad en dat de uitlatingen van de gedachten van de collega’s niet representatief zijn voor de gedachten van alle leden van het Nationaal Jeugdparlement”, staat in een officiële verklaring.

Het liedje met videoclip van rapper/zanger King Koyeba en Babels muziekgroep Hakuna Matata Gang heeft nogal wat controverse teweegbracht. Vanuit d samenleving is het Jeugdparlement opgeroepen een standpunt in te nemen. daar ging wel een maandje of meer overheen. Aanvankelijk wilde de leiding van het instituut genoegen nemen met een verzachtende verklaring van Babel. Nu heet het dat het zich “distantieert van uitlatingen en de oproep gedaan in dit lied.”


7 REACTIES

 1. Heel goed Jeugdparlement dat julie je ervan gedistantieerd hebben, ik ben trots op dit besluit van het Jeugdparlement en het boezemt bij mij veel vertrouwen in wat het Jeugdparlement betreft.

  Ga zo door, wij vormen met z’n allen de toekomst maar gezien de leeftijden zal de jeugd langer op deze Aarde vertoeven… dus dat.


  Maak melding

 2. Wat is de waarde van deze verklarng? Het duurde een maand voordat men zich distancieerde van dit walgelijke lied, notabene nadat men eerst geen standpunt wilde innemen. Het klinkt daardoor even oprecht als de verklaring van de figuur die elke avod op de t.v. roept dat hij van het Surinaamse volk houdt, terwijl er uit niets blijkt dat hij het werkelijk meent.

  Maar in het geval van het jeugdparlement zal ik, omdat ze nog jong en onervaren zijn, zeggen; ‘liever te laat dan nooit’.


  Maak melding

 3. Waar het jeugdpalement zijn stem moet laten horen zoals bij het aannemen van een omstreden amnestiewet, maar dan zie je ze of hoor je ze niet.alleen maar over onnozele onderwerpen praten, die toch nooit gerealiseerd zullen worden, opdoeken dit jeugdparlement wat er voor spek en bonen zit.


  Maak melding

 4. Die Babel moet aangeklaagd worden wegens opruien en het aanzetten tot geweld tegen een minderheids groep.
  Typisch een Afrikaans reactie.Daar krijgen minderheden ook de schuld van alles.Ook Limbo vertoont zulke trekjes.


  Maak melding

 5. Dat is normaal homosexyaliteit moet in elk land verboden worden
  Vooral die in de maker geloven. Hey is een ziekte en moet uitgeroeid worden, als we het nu niet stoppen kan je over 10 jaar met een dier trouwen of sex hebben.
  Deze homo dingen zijn alleen op aarde aan gespoord door blanke vooral nl en america en verspreid naar alle landen met bruin gekleurde mensen om de voortplanting te stoppen zodat er op een gegeven monent minder van onze volgende generaties worden geboren.
  Wat zou onze maker die man en vrouw als 1 heefd geschapen wel nniet denken/ voelen als hij 2 mannen deze heidense duivelse praktijken ziet uitoefenenen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.