Suriname juicht betere banden VS – Cuba toe

18

PARAMARIBO, 23 dec – Suriname is blij met de verbetering van de betrekkingen tussen Cuba en de Verenigde Staten van Amerika. Dit stelt president Desiré Bouterse in een brief aan zijn ambtgenoten Raúl Castro van Cuba en Barrack Obama van de VS.

Volgens het Kabinet van de President zijn brieven gericht aan beide staatshoofden. In de brief aan Obama wordt aangegeven dat die een belofte nakomt. “Door het versoepelen van de maatregelen tegen Cuba vindt een enorme verschuiving plaats in het buitenlands beleid. Het embargo tegen Cuba heeft nooit gewerkt en Suriname heeft altijd op internationale fora duidelijk aangegeven hiertegen te zijn”, aldus Bouterse.

Suriname ondersteunt dan ook het initiatief om de relaties te verbeteren. In de brief aan Castro wordt onder meer aangegeven dat Suriname zich blijft inzetten voor opheffing van alle embargo’s tegen Cuba. “Ik ben onder de indruk van de wijze waarop Cuba begrip, respect en de behoefte aan eenheid heeft getoond in het proces naar herstel van de banden met de VS en ik hoop dat in de toekomst alle embargo’s tegen Cuba worden opgeheven.”


18 REACTIES

 1. Cuba zegt daarmee niet dat het ineens kapitalistisch gaat worden. Wel kunnen Amerikaanse bedrijven nu hun technologie brengen naar Cuba. Daar gaat het de Cubanen om.


  Maak melding

 2. Een gedachteloze knieval voor een dictator en een slechte deal. Relaties met het Castroregime zouden niet moeten worden herzien, laat staan genormaliseerd, totdat de Cubanen vrij kunnen leven. Wie niet wilde geloven dat Barack Obama een linkse president was, moet nu echt uit de droom zijn ontwaakt.

  En laten we alsjeblieft niet doen alsof het Amerika was dat Cuba arm hield. Het was Castro zelf die zijn land op slot deed en liet verpauperen. In 1980 leidde dat tot een miljoen bootvluchtelingen, die met zijn goedkeuring mochten vertrekken omdat ze anders het regime in gevaar konden brengen. Bouterse heeft dat in de jaren 80 ook niet anders gedaan, hoogopgeleide Surinamers zijn in grote getalen vertrokken richting Nederland en Amerika. Dat Bouterse de kant van Cuba kiest verbaasd mij niets, de man preekt weer in zijn eigen parochie.


  Maak melding

 3. Die zelfde Bouterse heeft de krim ook erkend als onderdeel van Rusland. Intussen is de roebel met 40% afgewaardeerd en oude tijden herleven weer in Rusland, wat een idioot. Sancties werken dus wel.Over 2 jaar zit Rusland op niveau van de prehistorie.

  En ik moet nog maar zien hoe Bouterse Sr zich houdt als zoonlief op 6 januari definitief opgeborgen worden. Die kan zich dan vermaken met spiegeltjes en kraaltjes samen met de Aryan Brotherhood.


  Maak melding

 4. @Koos, je hebt groot gelijk. Eerst schelden de leiders de president van Amerika uit en zodra ze merken dat zij het niet meer aan kunnen is het een ander verhaal.

  -De president van Venezuela heeft het beleid van Chavez voortgezet om de Amerikanen de schuld van alles en nog wat te geven en dat het volk zich moest keren tegen de Amerikanen.
  Wat zie je nu gebeuren??hij gaat nu lof uitspreken over Obama.
  Als Venezuela zijn schulden niet meer kan betalen zullen zij ook failliet gaan.

  -Poetin heeft toen ook een grote mond gehad dat hij niet bang is voor de sancties die de Amerikanen gaan opleggen en uitvoeren. Zie nu de waarde van de roebels en hoe de mensen het nu 3x moeilijker hebben. Hij kan het probleem niet oplossen.

  =Het zijn deze ziekelijke mensen op de wereld die landen kapot maken.


  Maak melding

 5. Nu hebben Castro en Obama een gemeenschappelijk probleem, ze vragen zich namelijk af wie, in godsnaam, deze Bouta is die zich geroepen voelde hen te feliciteren. Obama zal wel snel geïnformeerd worden door Preet Bahara, Castro kan tegenwoordig ook op het internet, als hij de naam Bouta Googled weet hij ook wat voor vlees hij in zijn kuip heeft, ze weten dan beiden hoeveel waarde ze moeten hechten aan de felicitaties van zo’n ‘wereldleider’, in hun achtertuin, die lijdt aan grootheidswaan.


  Maak melding

 6. ai boi obama die cubanen zullen je vereren ,en ik vindt dan ook dat castro de grote winnaar is geworden ,deze grootmacht heeft nu moeten buigen ,je ziet dat obama die republiekeinen op een zere plek heeft geraakt .hulde aan obama en videl castro ,goed dat jullie deze grootmacht hebben bewezen dat zij niet bepalen wat er in cuba gebeurt ,ze mogen investeren prima allebei gaan ze profijt van hebben .nederland dacht ook samen met front bouterse weg te houden van het president schap maar ijdele hoop ding lee ,het volk koos voor bouta daarmee basta olland blijf dan maar weg wij laten ons niet de les voorlezen ,en ze hebben hun les geleert .
  laten wij vooruit kijken en zaken doen .
  bouta op naar mei 2015


  Maak melding

 7. wat sme moet doen is,, banden aan leggen met welvarende sterkte ontwikkelde land die poen en kennis hebben en niet met arme onder ontwikkelde landen,met alle respect..

  dus weg met die trjé potie manierie..


  Maak melding

 8. Oe Wiki No no!

  De zware communist DDB, vriendje van Hugo Maduro van Venezuela en Raul Castro ook een communist van Cuba, strooit het Surinaamse volk zand in de ogen.

  De vraag, waarom juicht DDB de betere band met het Koloniale Koninkrijk Der Nederlanden, Noordzee niet toe?

  Ik zag de toespraak van Raul Castro op de teevee hoe die het koloniale Koninkrijk Der Nederlanden smeekte om investeringen te doen, van de landbouw in Cuba. schande! Het communisme is toch beter dan het kapitalisme. zie dan Raul Castro smeken.om vriendschap met de USA te zijn, zie hoe de arme Cubanen blij zijn/glimmen bij de gedachte alleen dat ze een yankees dollar straks in handen kunnen hebben.

  DDB denkt aan zijn eigen vege lijf te redden en speelt mooi weer om de Surinamers te misleiden en om op deze manier te misleiden en te verleiden om op hem te stemmen en blij te zijn voor Cuba. Een oude vos verliest wel zijn (borstel)haar, maar niet zijn gemene/vuile streken. zie op de vlucht zijn doodgeschoten, zie de dood van Roy Horb, zie ik was niet aanwezig in het fort zeelandia op 7, 8 december 1982, zie contacten met de Farc in Columbia, zie Suriname is niet skeer momenteel, enz, enz

  Als de stok oude/overbejaarde vos DDB de passie preekt, (jonge) kiezers m/v pas op tap soema je flogo/stem tap maandag, 25 mei 2015?

  DDB wanneer ga je het Koloniale Koninkrijk Der Nederlanden bedanken voor de staatsgreep op 25 februari 1980 of zijn 8 december 1982 moorden, moiwana86moorden, kerstcoup24 december 1990/ dat is 24 jaar geleden, wapens ruilen voor drugs met de Farc in Columbia, omstreden amnestiewet. (/de grondwet van de republiek Suriname is hoger dan de amnestiewet, internationale verdragen zijn hoger dan de grondwet. Voor moord moet iedere burger of militair voor de rechtbank/krijgsraad in Boxel Commewijne verschijnen) een vloek op je geworden, enz, enz, enz. Het moet wel.

  Vraagje, Hoe heet die man die voor de rechter in krijgsraad in Boxel in Commewijne moet verschijnen?

  DDB heeft Suriname niet alleen aan de rand van de afgrond gebracht, maar ook laten afglijden.

  Weg de grondwet van de Republiek Suriname;
  Weg de Trias Politica:
  -wetgevende macht;
  -uitvoerende macht;
  rechterlijke macht.

  weg internationale verdragen

  Maandag, 25 mei 2015
  Algemene Verkiezingen Voor De DNA Van De Republiek Suriname
  Aan alle ( jonge) kiezers m/v
  Flogo, Flogo, Flogo.Stem massaal op:
  VHP, NPS, DA91, SPA, PL, KTPI, BEP

  Time4Chan(ge)!

  God zij met ons Suriname
  Hij verheff’ ons heerlijk land
  Hoe wij hier ook samen kwamen
  Aan zijn grond zijn wij verpand
  Werkend houden w’ in gedachten
  Recht en waarheid maken vrij
  Al wat goed is te betrachten
  Dat geeft aan ons land waardij.

  Opo, kondreman un’ opo
  Sranangron e kari un’
  Wans’ ope tata komopo
  Wi mu’ seti kondre bun.
  Strey de f’ strey, wi no sa frede
  Gado de wi fesiman.
  Eri libi, te na dede
  Wi sa feti gi Sranan.

  God Zij Met Ons Suriname/rs!


  Maak melding

 9. mammoet blok maggiblok jullie blijven maar kritiek leveren wat is jullie programma naar het volk bij de komende verkiezingen .jullie fronters zijn zo intelligent en toch lees of zie je nergens dat santhoki segeai persad ,rusland van de nps of die somo met een programma komen wat ze voor het volk gaan doen ,steeds lees je dat deze corrupte bende het over de regering heeft dat ze niet deugen en niets goed doen .is dat wat het volk zit te wachten dat er met vuil wordt gestrooit inplaats met je programma komen utleggen wat je gaat doen voor land en volk .deze oude politieke partijen deze oude boeven misleiden de massa ,natuurlijk hun eigen achterban .


  Maak melding

 10. @Dwaas ,,,,, ha ha ha haaaaaiiii je zal wel Oooobouta bedoelen i.p.v. Obama. Voorlopig zit Dina als eerste in de americaansebak ddddusssss ruiken en voelen maar, hoe lekker of het is in een NYse cel. Ik hoop hem eens te zien op Veronica tv(program: gevangen en gevaarlijk) Volk van Su zeg op 25 mei 2015 NEEN tegen ding beeste NDP boi disie, zo komen we dan eens zeker van de NDP boeven af. Odiii.
  Glenny.


  Maak melding

 11. Kan Dino niet een ‘Celfie’ opsturen, waarop duidelijk te zien is hoe hij er nu van voren en van achteren eruitziet, om het Surinaamse volk een zalig uiteinde en een SOA vrij nieuwjaar toe te wensen?


  Maak melding

 12. Obama moest ook toegeven dat een embargo niet gewerkt heeft.dit geld in veel meer gevallen kijk maar lekker naar de geschiedenis.idiote Amerikanen.

  odi odi Mundo


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.