Kerst inspireert hebzucht in Surinaamse haven

40

PARAMARIBO, 23 dec – Anders dan de traditie wil, brengt kerst niet bepaald het mooiste naar boven in Suriname’s belangrijkste haven. De Nieuw Haven in Paramaribo is het summum van afpersingspraktijken, volgens ondernemers.

Schuldigen zijn de leden van het douanekorps. Ondernemers moeten geschenkpakketten bieden willen ze het komend jaar probleemloos importeren. “De mensen zijn zo inhalig geworden, dat je nu wordt bedreigd als geen kerstpakket stuurt. Men laat het niet meer aan de goodwill over van de ondernemer om uit zichzelf een gebaar te maken, omdat hij een goede service heeft gekregen het afgelopen jaar”, zegt een ondernemer tegenover de Ware Tijd.

En het is niet dat de ambtenaren niet krijgen. “Als je nu gaat naar de douane zijn de bureaus van de douaniers zo vol met pakketten, dat er geen plek is om je stukken te tekenen. Toch eist men nog meer”, aldus de ondernemer. Volgens werkgeversorganisatie VSB zijn ondernemers ook schuldig aan het inhalige gedrag. Het is meer regel dan uitzondering dat voor elke dienst geld of geschenken op tafel worden gelegd. Toch verbiedt de wet dit.


40 REACTIES

 1. ” Volgens werkgeversorganisatie VSB zijn ondernemers ook schuldig aan het inhalige gedrag. Het is meer regel dan uitzondering dat voor elke dienst geld of geschenken op tafel worden gelegd. Toch verbiedt de wet dit. ”
  ==============================================
  Dit is het zichtbare deel van de corruptie. Er moet gewoon afgerekend worden met dit soort leden van de korps douane.
  Men kan ook een havenpolitie instellen om activiteiten rond en om de haven controleren. En wel objectief, dus niet vatbaar voor corruptie. Goede betaald. Is alvast een stap in de goede richting.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 2. @Bouserte, dit is juist wat de president goed keurt. Zie maar zijn achterban en bewijsstukken die de NDP Sital heeft wat de achterban juist doet.

  -Hebzucht, corruptie, fraude en oplichterij gaat maar door bij deze regering.

  -Omdat Bouterse weet dat hij stemmen nodig heeft gaat hij samen werken met de partij van Baasa. Nou, zie hier maar met welke groep of mensen de partij door gaat.
  Suriname is verder aan het af dalen naar het laagste niveau.
  iedereen die iets “FOUT” heeft gedaan mag zich aanmelden in de politiek, hoeft niet te komen opdagen om te vergaderen en ontvangt maandelijks gratis zijn of haar inkomen.

  Lees hier een stukje schrijven::::::

  23 Dec, 06:00

  Nicolaas Priesierie, voorzitter van Baasa, op het NDP-podium vrijdag in Moengo.
  Nicolaas Priesierie, voorzitter van Baasa, vindt dat ABOP-leider tevens assembleelid Ronnie Brunswijk bezig is mensen tegen hem op te hitsten. Tientallen mensen hebben aangifte gedaan tegen Priesierie bij de politie van Moengo voor oplichting van gronden aan de Bursideweg. Priesierie om commentaar gevraagd, zegt aan Starnieuws dat het kabinet van de president heeft ingegrepen, waardoor er geen onderzoek meer tegen hem gaande is.

  De politie is een tijdje bezig met het onderzoek. Priesierie zou volgens mensen die aangifte hebben gedaan, zich gronden hebben toegeëigend. De politie van Moengo heeft recent een telefoontje gekregen van Kenneth Middellijn van het kabinet van de president om het onderzoek naar Priesierie onmiddellijk stop te zetten.


  Maak melding

 3. Ira,

  Helaas heeft de president medewerkers die niet van een hoog ethisch gehalte zijn. Dit tast zijn werk aan. Maar er is niks beters beschikbaar, dus wat kan hij doen? Je moet roeien met de riemen die je hebt.


  Maak melding

 4. Bouserte
  Douaniers moeten naar een strafkamp. Want dit is niet wat de president de mensen leert.

  Wat heeft papa Bouterse zoonlief Dino dan geleerd?


  Maak melding

 5. @Bousertesribisrafu

  En welk “hoog ethisch gehalte” zoekt u bij de door u
  aanbeden VeroordeeldeHardDrugsdaeler-Massamoord-
  verdachte-President ?

  Sribi rustik go moro fara Bousertesribisrafu !!

  PS : na 6 januari op naar de Krijgsraad met deze NEP-
  miltair !


  Maak melding

 6. Srafu,

  Het moet nog bewezen worden dat de president schuldig is. Als een rechter hem schuldig bevind, dan zal ik een straf gerechtvaardigd vinden. Maar zover zijn het alleen geruchten.

  Henk Molenaar,

  Wat de president aan z’n zoon geleerd heeft weet ik niet, maar wat duidelijk is is dat deze zoon z’n eigen gedachtes had en men sprak er zelfs over dat hij plannen had om de president af te zetten en de macht te grijpen. Dus zoveel heeft hij zich niet aangetrokken van de wijze lessen van de president. De president moet dan ook geen medelijden voelen met deze misspoorde Surinamer.


  Maak melding

 7. @ IRA

  De politie van Moengo heeft recent een telefoontje gekregen van Kenneth Middellijn van het kabinet van de president om het onderzoek naar Priesierie onmiddellijk stop te zetten.

  Wat Kenneth Middellijn heeft gedaan kan alleen onder een corrupte regering.
  Want hij heeft op aanwijzing van zijn baas, Bouta, De Surinaamse wet buiten spel gezet.

  Dus onderzoek doen naar feiten en omstandigheden.
  En kijken of er strafbare feiten zijn gepleegd.

  Voor de mensen die geloven dat Bouta democratisch te werk gaat. Zie hier nog een voorbeeld van dictatoriaal gedrag.

  Wil de jeugd van Suriname weer op zo iemand stemmen op 25 mei 2015?
  Bezint eer gij begint.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 8. @Djamoe, je hebt groot gelijk daarom hoop ik ook dat de jongeren niet gemanipuleerd worden en goed te rade zullen gaan op wie ze echt zullen gaan stemmen en wie voorruitgang kan brengen voor land en volk in zijn geheel.

  -Ik vrees Venezuela toestanden in Suriname.


  Maak melding

 9. @Bousertesribisrafu Boutje ZEER bang voor de Krijgsraad
  vraagt/manipuleert met amnestie en u beweert dat er geen
  bewijzen zijn ??
  Iemand met schoon geweten, die zichzelf onschuldig acht,
  rent naar de Krijgsraad om zijn Onschuld te bewijzen !

  Ook zijn advocaat heeft GEEN bewijs voor zijn Onschuld aangedragen, integendeel zijn er TALLOZE ERNSTIGE
  beschuldigende verklaringen tegen DDB afgelegd !

  Bovendien had een EKTE legerleider (al zat hij daar op
  onwettige wijze), die GEEN bevel had gegeven onschuldige
  en ongewapende burgers op te halen, te martelen, te
  verminken en te vermoorden, ALLE betrokken soldaten via
  een “krijgsraad te velde” laten executeren !

  Nu DDB dat laatste heeft nagelaten duidt dat voor bijna
  100% er op dat hij en niemand anders deze opdrachten
  heeft gegeven !

  PS : DDB krijgt binnenkort net als zoon Dino 30 JAAR onvoorwaardelijk !


  Maak melding

 10. Het is niet ALLEEN de kerst dat hebzucht inspireert…
  sinds normen en waarden olv de wolf en consorten plaats hebben gemaakt voor moreel verval is factor HEBZUCHT
  ver-tien-voudigd…

  Men steelt niet meer uit noodzaak maar men steelt omdat men moet stelen..ZIEKELIJK GEDRAG/HEBZUCHT.


  Maak melding

 11. Een ding weet ik zeker dat als vast komt te staan dat de massamoordenaar en oorlogsmisdadiger en drugshandelaar Desi Bouterse betrokken is bij drugshandel en het verlenen van onderdak aan terroristen, dat de Amerikanen met een gericht actie Bouterse gaan executeren. Ze gaan hem killen als een een varken, let maar op mijn woorden. En dan zal ik die grote mond van al die pro Bouta aanhang willen zien. Als schijtende kieviten zullen zij zich verschuilen. het Surinaamse volk heeft nooit voor zijn vrijheid hoeven te vechten zoals bijvoorbeeld de Afghanen dit gedaan hebben. Daarom zijn Afghanen ook zulke geharde strijders. Let op mijn woorden, de USA gaan Bouterse uitschakelen wacht en you see.


  Maak melding

 12. Gigi bigi po,

  Indien de Amerikanen bewijs hebben tegen wie dan ook, dan vragen ze om uitlevering en gebeurt dat, dan wordt de verdachte berecht, zoniet dan wordt hij ontvoert en ook berecht en lukt dat ook niet, dan wordt hij omgebracht ingeval hij nog een gevaar is voor de Amerikanen.
  Dus wacht af en zie het maar. In Amerikaans ogen is de president geen gevaar, want zover steunen ze hem met alles.


  Maak melding

 13. Srafu,

  Veel mensen zijn bang voor spoken en geesten en wanneer ze een nieuwe huis gaan bewonen laten ze dit door geestverdrijvers checken. Is dit dan een bewijs dat geesten en spoken bestaan?


  Maak melding

 14. Flyer,

  Ben het helemaal met je eens.
  Niet iedereen, maar een groot deel van het Surinaamse volk – en vooral in overheidsdienst – is nog erger, dan rotte vis.
  Dit hele land stinkt naar corruptie en het trieste is, dat er nog steeds geen anti-corruptiewet is aangenomen, omdat daarmee teveel belangen van hoge politici mee zijn gemoeid.
  Niet voor niets zakken we ieder jaar op de internationale lijst van landen, waar corruptie voorkomt.
  Het is gewoon een grote puinhoop in dit land als het aankomt op waarden en normen.
  Graaiers zijn het allemaal, die in de Assemble voor heilige boon spelen.
  Heb er geen andere woorden voor.


  Maak melding

 15. @Rudinho…..en de sociaal zwakkeren (mensen met een beperking) hebben al sinds September geen geld meer ontvangen (geen gouden kerst voor deze mensen). Nu worden ze aan het lijntje gehouden met de belofte, dat het in Januari gestort gaat worden. Wat een ongelooflijk tyfus-volk is het in dat land.


  Maak melding

 16. Kerst is inderdaad een feest van de hebzucht. Met kerst wordt herdacht hoe hebzuchtig de mensen waren dat ze een zwangere vrouw die op bevallen stond niet een een fatsoenlijke plaats aanboden en zij in een stal moest bevallen. Of gebeurde dit juist omdat ze zwanger was? Dat ze het lastig vonden om met een bevallingsgedoe te maken te krijgen en haar daarom geen plaats verhuurden? Hoe het ook zij, toen was men zeer gierig en dacht men alleen aan zichzelf en nu ook. Veel is er niet veranderd wat dat betreft.


  Maak melding

 17. @BouserteSribiSrafu Spoken en geesten zijn totaal niet
  bang voor de Krijgsraad !

  Spoken en geesten vragen geen amnestie !

  Mensen met HERSENEN vragen geen AMNESTIE, wanneer
  zij in het Samaaka vonnis van de Inter Amerikaanse
  Commissie voor de Mensenrechten, kunnen lezen dat voor
  misdaden tegen de menselijkheid (zoals Moiwanamoorden
  en acht decembermoorden) GEEN Amnestie wordt verleend !

  Alleen iemand in ZEER GROTE PANIEK, die nu verplicht
  met luiers rondloopt, vraagt gelet op die wetenschap toch amnestie, voor daden die hij volgens u niet heeft gepleegd !

  Waarom denkt u Sribi Srafu dat een president de Grondwet
  opzettelijk laat schenden door zijn mannetjes/vrouwtjes in
  de DNA ?

  In de meeste beschaafde landen verschijnen de presidenten indien opgeroepen, gewoon vor het gerecht.

  PS : Ik geef geen bewijsrecht colleges, doch kan u
  verzekeren dat er meer dan voldoende en divers
  bewijsmateriaal beschikbaar is tegen de hoofdverdachte
  van de massamoorden.

  Baksis : Met een gewone DNAwet, zoals de
  nep-Bouterse-amnestiewet , kan een Grondwettelijk
  VERBOD niet ongedaan worden gemaakt.
  Het Grondwettelijk VERBOD blijft staan en de Amnestiewet
  is NIETIG ! (want gaat tegen het verbod in)

  Een VERBOD in de Grondwet kan alleen gewijzigd of
  ongedaan gemaakt worden via een
  GRONDWETSWIJZIGING !


  Maak melding

 18. @Steenhard de Waarheid, alles heeft een betekenis en ook het feit dat kindje Jezus in een stal geboren is en hij in een kribbe is gelegd. Het licht scheen toen ook alleen op hem.
  Zou er plaatst zijn in het Ziekenhuis dan zouden de herders het ook niet mee kunnen maken hoe speciaal zo iemand is.

  Het negatieve energie is tenminste buiten hem gebleven en het mooie licht scheen toen alleen op hem.

  -Op deze wereld kun je nu twee keuzes maken namelijk:::
  -de goede richting of
  -de slechte richting

  -De vraag is nu wie volgt de negatieve richting van Bouterse????.


  Maak melding

 19. Bouserte, de president leert de mensen inderdaad om niet inhalig te zijn, zo verkondigde hij dat rijke mensen hun AOV van SRD 500,- maar moeten afstaan aan de armere mensen uit de samenleving, hij en Dillip Sardjoe hadden die SRD 500,- helemaal niet nodig, het zou toch schandalig zijn als hij dat zou laten bijstorten op zijn rekening? Wat een vrijgevigheid van onze volkspresident, Bouserte, ik zie en hoor je al halleluja en amen roepen, alleen jammer dat een van de eerste maatregelen die hij trof was dat hij maandelijks 5 jaar lang SRD 6000,- op de rekening van zijn vrouw,de first lady, laat bijschrijven, op zo’n manier wil en kan zelfs Dagobert Duck vrijgevig zijn.

  “De president geeft gratis gronden aan de mensen, zoals laatst in Commewijne”. Bouserte, dit wist ik eerder niet, ik had altijd gedacht dat domeingrond van de staat was, maar nu vertel je ons dat domeingrond het persoonlijk bezit is van Bouterse, want alleen op die manier valt het te verklaren dat je domeingronden die door de staat verstrekt worden aan Surinamers, die daar recht op hebben, ziet als vrijgevigheid van de toevallig zittende president.

  Bouserte, de president ontslaat ministers alsof ze pampers zijn, waarom kan hij zijn adviseurs, als ze niet deugen, ook niet ontslaan, waarom moet hij dan plotseling wel roeien met de riemen die hij heeft?
  Hij ontslaat ze niet omdat ze hem precies dat adviseren wat hij zelf wil. Toen Adeline Wijnerman en Whonny Bhoedoe hem adviseerden om niet zo onverantwoordelijk met ons geld te smijten, vond hij dat niet goed en werden ze meteen ontslagen.


  Maak melding

 20. Ik vraag me oprecht af of er een surinamer is met een schoon blad. Het is met de paplepel ingegoten. Niemand ontkomt er aan. Er is maar 1 maatregel mogelijk. In de grondwet vastleggen dat elke corrupte ambtenaar een straf krijgt gelijk aan 100 keer zijn salaris alsmede 1000 keer de waarde van de aangenomen steekpenning.
  Het is dan direkt afgelopen met deze rotzooi.


  Maak melding

 21. De corruptie medaille kent zoals alle andere 2 zijdes: De gever en de ontvanger. De ondernemers moeten de hand ook in eigen boezem steken want zij zijn immers de gevers en als het in hun straatje past zijn zij het die als 1ste de corruptie chain in werking stellen door geld, goederen of gunsten aan te bieden in ruil voor een wederdienst. Dat deze wederdienst de gemeenschap vaak handenvol geld kost kan ze op dat moment weinig schelen.


  Maak melding

 22. Gaan jullie mij niet vertellen dat dit nieuw is! De surinamer vindt dit prachtig. Want hoe zou je anders alles vooe elkaar moeten krijgen. De gewone burger moest in de rij staan , de ondernemer hoefde dat niet. En nu gaan ze klagen, eigen schuld dikke bult.


  Maak melding

 23. Steenhard de Waarheid: het verhaal over Maria en Jozef is wel erg aangedikt. Vergeet niet dat de Bijbel 500 na het heengaan van Jezus door de Romeinse keizer Justinianus is samengesteld. Teksten in de Bijbel die naar het gewelddadig karakter van het Christendom en van Jezus verwezen, werden uit de Bijbel verwijderd. Men werd verplicht om de Bijbel in het Latijn te lezen en niet in het Hebreeuws wat de bekeringsijver ten goede kwam.

  Om terug te komen op het onderwerp. De corruptie in Suriname viert hoogtij en het lijkt vanzelfsprekend te zijn. Ambtenaren en ondernemers schamen zich door niet voor want integer zijn velen niet.


  Maak melding

 24. Als de regering dit niet toestaat en dat het niet mag, dan hadden ze allang in gegrepen! het zijn allemaal 1 potnat!!!

  Oprotten met deze corrupte bende van regering!!! Wie op hun gaat stemmen of voor zijn, zijn net zo’n smiecht!!!


  Maak melding

 25. Van deze ongewenste gasten moet je alles maar dan alles afpakken, beboeten, ontslaan en verbieden dat hij nergens een overheidsbaan mag bekleden!!!!! Vervolgens moet bij de volgende werkgever bekend zijn wat zijn verleden is geweest!!! een scanning van zijn verleden dus!!

  En vijfhonderd zweepslagen van Tamarinde tak uitdelen met kilo’s gekookte rijpe Ajuma peperwater bad geven, verdeeld in 10 dagen!!


  Maak melding

 26. Wiep-Ding, wat heeft u toch sadistische trekjes. Is het niet beter om hen eerst vast te binden, te vierendelen, te onthoofden en dan pas op te hangen ? Leed is in ieder geval verzachtend dan met peperwater een bad te geven.


  Maak melding

 27. @@@ Sweeti Mofo neen hoor!! ik ben niet en kan geen moorden op mijn geweten hebben!! zo laag kan ik niet en nooit zijn!! Ik ben geen moordenaar en ook niet zoals in december gebeurd is!!! en het zijn geen trekje!! het zijn puur straf opleggen en dat moet in de wet komen, dan wil ik zien hoe de toekomst eruit zal zien!!!

  Het zou maar een lesje en een voorbeeld zijn voor de toekomst!!!
  Het zijn de zelfde mensen wier SU naar de klote verhelpen en dit soort imbecielen heeft SU niet nodig!!!

  Je hebt wel een hele mooie naam gekozen voor de forum maar het staat echt niet mooi als je vraagstelling/ wan ideeën !!!! Dit is heeeeel slecht!!!! Je kan dit niet maken!! Bij de tweede kans zou ik wel aan jou overlaten!!


  Maak melding

 28. @@ Sweeti Mofo soory maar ter aanvulling op mijn posting!!
  Deze zelfde mensen hebben ook kinderen neem ik aan. Toen ze klein waren hebben deze de zelfde mensen zeker wel een tikje aan hun kinderen gegeven wanneer zij iets verkeerds gedaan hebben toch? en nu geven ze weer een ander voorbeeld!!!

  Denk je dat ze niet weten wat zij aan het doen zijn??? Het zijn rioolratten!!!


  Maak melding

 29. Natuurlijk is de douane corrupt, ze eisen hun bonus, maar dat is ook voor een groot deel de schuld van de ondernemers zelf. Zij werken dit zelf in de hand om hun producten illegaal en met voorrang erdoorheen te krijgen, en dan vooral met het doel er de helft van de waarde die het vertegenwoordigd te willen betalen..
  Hoe minder de invoerkosten hoe groter de bonus.
  Niet zeuren dus!.
  Trouwens tegen deze tijd van het jaar zijn alle ambtenaren op hun post om hun bonussen op te eisen haha.. ze zijn je dan heel graag van dienst.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.