maandag, april 15, 2024
HomeOnderwerpenEconomieVierde brug over Surinamerivier ‘bevrijdend’

Vierde brug over Surinamerivier ‘bevrijdend’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 dec – Gemeenschappen in de omgeving en ook toeristen moeten er vooral voordeel aan hebben. De nieuwste brug over de Surinamerivier, tussen de plaatsjes Carolina en Redi Doti, dient dit doel, volgens minister Rabin Parmessar van Openbare Werken, OW.

Hij was er om de opening bij te wonen en tegelijk ook de afronding van een jarenlang, moeizaam verlopend project. De uit staal vervaardigde brug staat nu weliswaar als een huis. Maar de bewoners van de Inheemse dorpen Pierre Kondré, Redi Doti en Cassipora hadden het bijna opgegeven. Tijdens de regering van president Ronald Venetiaan begon het aanleggen na lang voorbereiden. Het was al een flink stuk opgeschoten, toen het bouwwerk werd aangevaren.

De enorme schade leidde zelfs tot een slepende rechtszaak en het project staakte. De huidige regeerders pakten de draad op en startten van voren af aan. De Inheemsen zijn blij. Kinderen hoeven niet in het donker al naar school om toch op tijd de veerboot te halen. Toeristen en houttransporteurs kunnen nu ook soepeler bijdragen aan de lokale ontwikkeling. Het project is uitgevoerd door het Nederlandse Ballast Nedam voor ongeveer twintig miljoen euro.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

39 REACTIES
 1. Ja, kijk zo hypocriet zijn de Surinamers nu ook weer. Aan de ene kant willen ze alles maar dan ook werkelijk alles verbannen wat hen aan de koloniale tijd doet herinneren maar aan de andere kant wel gebruik maken van de diensten van een Nederlands bedrijf. Want Surinamers staan bekend als mensen met een grote mond maar zelf iets ondernemen kunnen ze niet. Nederlanders staan ook bekend om hun grote mond maar zij kunnen in ieder geval zelf bruggen bouwen.


  Maak melding
 2. Luister naar Bigi Mofo Parmessar,alsof hij die brug heeft gebouwd uit Eigen middlen en geld uit Eigen zak.
  Zijn plan zelfs voor vuilopjhaal is niks anders dan een grote FLOP!


  Maak melding
 3. Weer en brug opgeleverd door de NDP, jammer dat front nooit iets tastbaars in Suriname heeft kunnen opleveren.

  De twee scribenten hierboven zijn duidelijk de weg kwijt, wat haat niet met je kan uitrichten. Deze twee gedrochten gaan ervanuit dat Suriname deze brug gewoon als kadonheeftbgehad.


  Maak melding
 4. @Sabidirie

  Ja want de brug is gratis gekomen toch?
  Wie gaat de schulden betalen wij de blastingbetalers of degenen voor wie de brug is gekomen?!
  En dat nog zo vlak voor de verkiezingen…..!!!!
  Dit is omkoperij NDP style !!!
  Alsof jij het niet weet !!
  Grappig overigens dat de boel naar de stad wil komen ,waarom niet gewoon eisen voor scholen in hun woongebieden zelf?!
  Dan hoeven ze toch niet de oversteek te maken ?!


  Maak melding
 5. @Sabidieri
  Heeft u gezien hoe de brug is opgeleverd. Schandalig en er is nu al $ 25.000.000 voor betaald. De wegen en de paden zijn niet af (aangestampte steenslag). de Grond was cadeau gedaan?????.
  Echter wat mij bouwer op vast is dat de Brug die niet doorgegaan is $ 32.000.000 moest gaan kosten maar wel omgeveer 500 meter lang is. Nu is er voor een brug van amper 200 meter aan Ballast Nedam maar liefst $ 20.000.000 overgemaakt. Ofwel van S 64.000/m naar $ 100.000/meter.

  En dan wordt beweert dat de president de claim van Ballast Neda, heeft doen verdwijnen.

  Ook voor uw informatie Ballast Nedam is direct na het niet doorgaan van de eerste brug gestart met de fundaties en gebouwen voor de staatsolie raffinaderij uitbreiding.

  beste Sabidieri. Leuk dat er een brug is, laten we hopen dat Sardjoe een keer gaat betalen. Ik hoop van harte dat u ook gaat inzien dat deze brug een beetje te door is geworden voor wat er geleverd wordt.

  Ik zag vandaag een foto van de start van het beddenhuis van het Wanica ziekenhuis. Elke toezichthouder die daar beton laat storten of elke aannemer die daar beton stort neemt zich zelf en zijn vak niet serieus.


  Maak melding
 6. Ach jojo uit jou gezwam is het duidelijk dat je niet blij bent met de door NDP opgeleverde brug.

  Wat jij doet is oeverloos dom lullen aan de kantlijn als front broodschrijver. Neem van mij aan dat ik je dom gelel aan me laars lap, wacht maar op de plusjes van het frontbgepeupel hier, die zijn toch allang de weg kwijt en kunnen niet anders.


  Maak melding
 7. Trouwens ik vond het verhaal van die ene mevrouw leuk die zo blij was met die brug omdat ze niet meer bijna de hele dag op die veerpont a la front hoefde te wachten. En wat doet jojo dom kletsen over die wegbdie nog geasfalteerd moet worden. Als het aan front lag gingen we overal nog met de veerboot over, geen ontwikkeling niet, korjaal en pienat hut dat is front ontwikkeling.


  Maak melding
 8. Het rendement van deze drie bruggen zou optimaal zijn als er vanaf de weg meezorg naar Albina, ter hoogte van Tamanredjo naar het zuiden een weg wordt aanleg naar Jodensavanna (noordzuid een weg komt) of zelf verder tot Victoria, waar ook een vierde brug kan worden aangelegd naar Berg en Dal en verder tot het Stuwmeer. Dus deze weg naar het zuiden komt aan de rechteroever van de Surinamerivier en kan men naar willekeur kiezen als men over de Wijdenboschbrug naar Paramaribo komt of via de Kaimangrasibrug of via de brug van Redi Doti naar Carolina of van de linkeroever naar deze gebieden komt. Geldt dus voor mensen aan de rechteroever van de Surinamerivier)

  Eeen ander voorbeeld ( van noord naar zuid)
  Bij wijze van spreken als men ter hoogte van Tamenredjo (rechteroever Surinamerivier) is men wil naar Republeik linkeroever van de Surinamerivier komen en men in Tamanredjo is, dan hoeft men niet meer over de Wjdenboschbrug over te steken, maar gewoon de Noord-zuidweg van Tamanredjo te nemen naar het zuiden en dan over de brug gaan bij Redi Doti (rechteroever Surinamerivier) naar Carolina (linkeroever Surinamerivier) en dan naar Republiek te rijden. De Van Hogerhuysstraat/Wijdenboschbrug, Indira Ghandyweg wordt hierdoor ook ontlast van de verkeersdrukte/verkeersdeelnemers m/v.

  Als men van Powaka linkerover (Surinamerivier) naar Albina moet of een plaats gelegen tussen Meerzorg en Albina dan kan men kiezen om of via de brug bij Carolina (linkerover Surinamerivier) naar de Redi Doti (rechteroever Surinamerivier) te gaan en dan de weg zuid-noord te nemen naar Tamanredjo en dan via de oostwestverbinding naar Albina te gaan of de plaats meerzorg Albina/bestemmingsplaats. De van Hogehuysstraat, Indira Ghandiweg, Wijdenboschbrug enz, enz wordt dan vermeden.

  Maar dan zal men eerst deze weg van Tamanredjo naar Jodensavannah (noordzuid) moeten aanleggen. De Wijdenboschbrug zou voor veel verkeer die vanuit het zuiden komt en naar Albina moet of plaatsen tussen Meerzorg en Albina met deze weg ontlast kunnen worden. Ook omgekeerd als mensen van plaatsen langs Albina naar Tamanerdjo naar het zuiden oa Republiek, Zanderij of zelf meer westelijk naar Apoera gaan.

  Het is daarom heel belangrijk dat de weg van Tamenredjo naar Jodensavannah Noord-Zuid wordt aangelegd, die allemaal aansluiten op de wegen van deze drie bruggen en men het voor het uitkiezen heeft om erover heen te rijden. Het rendement is heel belangrijk.

  Dit hele gebied wordt dus ontsloten, voordeel voor ontwikkeling, welzijn en welvaart en men zou langs plaatsen van deze weg naar het zuiden ook naar waterbronnen kunnen zoeken en zie dan hoe kwaliteit- en drinkwater voor dit gebied, Commewijne aan de linkeroever gevonden kan worden en voor district wanica aan de rechteroever..

  Ook moet men kijken of de weg niet aan de rechteroever langs de Surinamerivier vanaf Meerzorg naar het zuiden naar Jodensavannah kan aanleggen. Wel kijken waar het beste rendement te halen valt. Want ook de plaatsen die aan de rechteroever direct langs de Surinamerivier liggen, kunnen sneller worden bereikt i.p.v., eerst tot de noord zuidweg van Tamanredjo naar Jodensavannah eerst te bereiken. ondernemers in de weginfrastructuur kunnen zich hiermee al bezig houden. (Mijn prioriteit zou zijn eerst de weg Tamenredjo naar Jodensavah dit voor zoekplaatsen voor waterbronnen voor Commewijne in eerste instrantie en district Wanica en de waterleiding in het gebied beter te laten lopen.)


  Maak melding
 9. Sabidirie, weer en brug opgeleverd door de NDP ??

  Pies in mijn broek van het lachen, Deze project is opgestart door de oude regering, zo simpel is het. Laat je president eerst de schade maar verhalen bij Sardjoe. Die mooi weer show van je maakt geen enkele indruk op ons. De NDP regering pronkt wederom met andersmans veren.

  Waar zijn die 18000 huizen, flyovers, diepzee haven, dijken etc etc gebleven. Ook was er sprake van dat investeerders suriname plat zouden lopen. Allemaal luchtkastelen. Onder Bouterse is de staatssschuld exorbitant opgelopen en zijn de monetaire reserves met 5% afgenomen. En niemand weet waar het aan op is gegaan.

  En als forumlid JoJo gelij heeft dan heeft deze regering met deze brug een flater geslagen. Bouterse heeft nog wat zaken op te lossen 🙂

  Have a nice day.


  Maak melding
 10. Beste Koos en de rest van de rechtgeaarde surinamers hier

  Bij kopstuk’kopstuk ‘Paleis in Suriname wordt ontdaan van koloniale kenmerken ‘ hebben de boutisten hun gal gespuugd tegen Nederland,
  maar hier loopt Sabidirie zichzelve kapot om de billen van NEDERLAND te kussen !!
  Echt een hypocrite deze Sabidirie,eigenlijk haten ze Nederland niet hoor,ze luisteren gewoon teveel naar hun baasje en hun baasje weet hoe hun te brainwashen!!


  Maak melding
 11. PFFFFFffff dan heb je nog NDP broodjeschrijver Robby BoutaSingh die zich afvraagd of zijn plesjident bouta bij tij en ontij beklad mag worden.
  Hahahaaaaaaa…wie gaat deze knul de waarheid laten zien dat zijn plesjidentje helemaal geen EER heeft?Weet dze fanatieke bouta aanhanger dat amnestie geen EER betekent!!???
  Zo wat voor een eer heeft zijn plesjidentje te redden ?!
  Waar is die andere ndp broodeschrijver ROBBY POEPLALL ?!

  Ten eerste is het betreurenswaardig dat een rechter nu moet uitmaken waar fatsoensnormen aan moeten voldoen. In eerder artikel over smaad jegens een president heb ik mij ook al afgevraagd of een president in het openbaar mag worden beklad.

  Men dient onderscheid te maken tussen een ‘gewone’ burger en aan ambtsdrager. Naar mijn mening kan en mag het hoogste ambt niet op denigrerende wijze in het openbaar worden besproken, alsof het een dagelijkse routine is en mag een president niet zonder reden voor crimineel worden uitgemaakt.

  Het hoogste ambt in Suriname is het presidentschap. Hij is de hoogste vertegenwoordiging van de Republiek Suriname en het volk.

  Niet alleen de president maar ook de voorzitter van het hoogste college van Staat wordt ook vaker beklad. Terwijl gezegd wordt dat wij meer vrouwen in bestuurlijke functies willen hebben, kunnen oppositionele partijen geen respect opbrengen voor de huidige voorzitter.

  De gang naar de rechter heeft niets van doen met het monddood willen maken van de VHP-voorzitter of andere politieke opponenten van Bouterse. De vrije meningsuiting zal getoetst worden op bestaande fatsoensnormen.

  Ook buiten Suriname wordt het hoogste ambt beschermd en zijn bepaalde zaken strafbaar. In de huidige Grondwet is dit niet geregeld. Dus ook hier is er voor het nog in te stellen Constitutioneel Hof werk aan de winkel.

  Gescheiden functies
  In Suriname is het nu eenmaal mogelijk dat personen meerdere bestuurlijke functies kunnen bekleden. Het is mogelijk om DNA -lid te zijn en tegelijk de voorzitter van een politieke partij. In principe gaat het om twee verschillende functies. Een partijvoorzitter zal het partijprogramma moeten uitvoeren, terwijl een DNA- lid de taak heeft om de democratie te helpen waarborgen.

  Niet alleen DNA -leden maar ook ministeriële functies dienen gescheiden te zijn van partijpolitiek, temeer een minister achter het regeringsprogramma dient te staan. Het is dus van eminent belang dat er een scheiding komt tussen verschillende functies c.q. ambt en partijpolitiek.

  Robbie Mohansingh aka Robbie boutasingh.


  Maak melding
 12. @Sabidirie

  Je hebt zeker nooit het verhaal van de 15 nabestaanden gehoord wiens zonen ,broers en vaders en echtgenoten uit hun bed gesleurd werden en vervolgens geexecuteerd werden an de handen van je baasje!!
  Amnestie is het grootste bewijs dat je baasje een MOORDENAAR IS ,he is a cold blooded murderer !!!


  Maak melding
 13. Voorzitter en Assembleelid Chandrikapersad Santokhi van en voor de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) zegt vandaag, maandag 22 december 2014, in het Dagblad Suriname, dat de onlangs aangekondigde gratis openbaar vervoerskaart voor het reizen met de toekomstige trein een afleidingsmanoeuvre is van regering Bouterse.

  Raadsadviseur Eddy Jozefzoon, voorzitter van de presidentiële werkgroep ‘Aanleg Spoorverbinding Paramaribo-Onverwacht’, heeft onlangs laten doorschemeren dat kinderen tot 16 jaar en volwassenen boven de 60 jaar een gratis Openbaar Vervoer (OV)- jaarkaart van de overheid zullen krijgen, waardoor zij straks niet hoeven te betalen voor transport met de nieuwe trein. Volgens Jozefzoon wordt op dit moment een onderzoek gedaan naar de prijs van een kaart voor andere reizigers.

  De afleidingsmanoeuvre ziet Santokhi in het feit dat er nu enorm veel weerstand bestaat vanuit de plaatselijke gemeenschap. Hierdoor wil men met een zoetmakertje komen om de gemeenschap om te kopen en achteraf, wanneer de spoorbaan al is aangelegd, fors te laten betalen. ‘De uitvoerders zien nu dat die weerstand politieke gevolgen voor de regering kan hebben’, aldus Santokhi.

  Hij zegt ervan overtuigd te zijn, dat wanneer het puntje bij paaltje komt de regering uiteindelijk alle doelgroepen fors zal laten betalen. Op dit moment wordt dit project volgens hem gepresenteerd als te zijn een verkiezingsstunt om kiezersgedrag te beïnvloeden.

  Volgens de politicus is de regering zich niet ervan bewust dat treinonderhoud enorm veel geld kost. ‘Men is niet nagaan of dit haalbaar is en of het qua onderhoud goed is voor Suriname’, stelt de politicus. De vraag is of dit terugverdiend kan worden, omdat landen die zelf miljoenen inwoners tellen, het geld niet eens kunnen terugverdienen.

  ‘Suriname heeft niet eens 500.000 inwoners en je gaat een traject maken voor Euro 130 miljoen? Hoe gaan de mensen, die op de tussenstations wonen, de trein pakken?’ Volgens Santokhi zal dit alles heel moeilijk voor de plaatselijke gemeenschap gaan, omdat er slechts vijf tussenstations zijn.

  De politicus vindt dat Jozefzoon, die de enige is die steeds voor de uitvoer van dit project schreeuwt, een speelgoed treintje voor de Kerstdagen moet kopen en flink hiermee moet spelen. Waarschijnlijk zal zijn behoefte hiermee voldaan worden, omdat geen enkele instantie iets over dit project op hun lijst heeft staan. Daarnaast moet de raadsadviseur niet komen zeggen, dat politici het project proberen te torpederen. ‘Het is de plaatselijke gemeenschap die duidelijk haar misnoegen kenbaar heeft gemaakt, omdat zij niet in de voorfase betrokken was.’

  De Nederlandse ING Bank, die voor de financiering van de Euro 130 miljoen zou moeten zorgen, heeft eerder al Euro 3 miljoen uitgetrokken om de haalbaarheidsstudie te laten verrichten. ‘Wij gaan vragen stellen aan de president in het parlement. Deze vragen zullen ook naar ING en Strukton, de mogelijke projectuitvoerder, worden gestuurd om hun op de hoogte te stellen dat dit project nimmer in het parlement is besproken of goedgekeurd’, aldus de VHP-voorzitter.

  De adviseur van de president weet zeker, dat de treinverbinding er gaat komen, ondanks kritiek op het plan van de overheid om deze aan te leggen. Hij verwacht er ook met de actiegroep van de bewoners en bedrijven van de Indira Ghandiweg uit te komen. Deze groep wil dat het spoor een stuk westelijker of oostelijker in de weilanden komt te liggen, zodat hun bedrijven en woningen geen last van ondervinden. Dat alternatief zou juist veel meer geld kosten, omdat de eigenaren van alle weilanden onteigend zouden moeten worden. En er zijn internationale regels die het niet toestaan landbouwgronden te gebruiken hiervoor.

  Vooralsnog vindt Santokhi, dat de regering haar huiswerk niet goed heeft gemaakt. De VHP heeft volgens hem verschillende deskundigen, zowel in Suriname als in Nederland, geraadpleegd en de conclusie is duidelijk: de kosten zullen nimmer terugverdiend kunnen worden

  @Sabidirie

  Hahahaaaaaa…koop een speelgoedtreintje voor deze jozefzoon,kan hij zich lekker bezig houden ermee!!!


  Maak melding
 14. 22 dec. 2014

  Beste @ passant,

  Srika heeft jouw post met meer dan belangstelling gelezen. Erg interessant voorstel !

  Echter wil Srika jouw voorstel verruimen naar bestaande mogelijkheden. Echter speelt het financieren daarvan als beperkende factor.Maar wie weet wat er in de nabije toekomst wel kan gebeuren.

  Een weg in zuidelijke richting, vanuit Tamaredjo, moet technisch gezien mogelijk zijn. Deze weg zal zeker de aangelegde transportweg van Suralco bij de oude bauxietmijnen te Kaaimangrasie kruisen en zo een directe aansluiting geven met Onoribo / Onverwacht. Suralco heeft voor de weg naar de mijnen te Kaaimangrasie een brug over de Suriname rivier gebouwd en deze weg en brug kunnen of zijn al in handen van Suriname gekomen.

  Vanuit die weg van Kaaimangrasie kan met de weg in zuidelijke richting of zuidoost -westelijke richting, via het Cassiwinica gebied, trekken naar de weg Redi-doti of langs het Cordonpad, via het Cassiwinica gebied, de weg trekken naar Redi-doti / Jodensavanna of via het Cassiwinica gebied in zuidelijke richting, via de oude Bruynzeelweg (sleeproute voor houtblokken) uitkomend op Krofayapassie, die dan aansluit op de bestaande weg, langs Cassipora, richting de weg naar Java en Moengo of richting Cassipora, Redi-doti naar de nieuwe brug over de Suriname rivier.

  Srika is van mening dat voor de gehele ontwikkeling van het Blakawatra gebied het Cassiwinica gebied essentieel van belang zal zijn.

  Srika kent het Blakawatra gebied en het Cassiwinica gebied, zowel sociaal, ecologisch als fysisch heel goed en weet wel wat voor economisch potentieel daar schuil gaat.

  Maar willen de inheemsen in die gebieden nu wel eindelijk eens naar Srika luisteren en zich niet laten manipuleren door derden, door het alleen maar geven van bijv. een US$ 5000 of een doos Red Label wiskey.

  Die nieuwe brug kan voor veel verlichting en positieve ontwikkeling zorgen, maar kan straks voor grote tweestrijd zorgen onder de inheemse gemeenschappen in dat gebied.
  De recreatie en zwemgelegenheid te Blakawatra wordt volgens Srika de eerste doopproef van eenheid en samenwerking of ruzie en versnippering.

  Srika wil graag inhoudelijke reacties ontvangen. Ook van zij die belangen of een goede relatie hebben met het Blakawatra gebied of het Cassiwinica gebied.
  Srika


  Maak melding
 15. @Sabidieri
  U draait alles om natuurlijk ben ik blij dat de republiek Suriname er een degelijke brug bij heeft.
  Republiek Suriname want die betaald. Het is geen NDP brug.

  Ik stel slechts dat het ding en de wegen nog lang niet klaar zijn en men er nu al een NDP feestje van maakt terwijl het een feestje vn het land is.

  Verder maak ik gedocumenteerd kenbaar dat er pakweg 50% teveel betaald is. Dat is geen gezwam maar een onderbouwde opinie.


  Maak melding
 16. kijk,,natuurlijk ben ik heel bij dat er een brug gekomen is om het binnenland te ontsluiten.

  máár de hele heisa rondom dit gebeuren is totaal misleidt / c.q. voor ge logen / bedrogen..

  elke regering in welk dan land ook is verplicht het land op te bouwen dan wel ontwikkeling te brengen,daarom is die regering gekozen..

  de lijders of regering partijen op dat moment zijn toevallig aan het bewind om alles te realiseren..

  het geld dat wordt besteed,komt niet uit de zakken van deze mensen ,,maar van het volk de overheid gemeenschap gelden door de belasting betaler opgebracht..

  die lijders aldaar hebben dus geen enkele cent srd uit hun zak betaald..

  dus die hele drukte heisa is voor niks..zand in de ogen strooien..

  maar in sme geld nog altijd,,,,geef het volk brood en spelen,,,


  Maak melding
 17. Jojo je hebt overduidelijk laten merken dat je heel veel moeite heb begrijpend te kunnen lezen, hoe haal je het in je hoofd woorden als gedocumenteerd te gebruiken?

  Lees maar wat koos schrijft, dit soort braaksel krijg je als je poep slikt alszijnde gedocumenteerd. Jullie zijn hier knettergek zoveel is duidelijk.

  Trouwens het is en blijft een NDP feestje, blijkt dat alleen NDP tastbare zaken kan bouwen of heeft gebouwd in Suriname. Frontbfeestjes zoals deze hebben we nooit kunnen meemaken en gelukkig nooit meer hoeven mee te maken.


  Maak melding
 18. Leve de driedubbel betaalde Sranan-brug ! Door NDP onderhandelingstechniek en corruptie betaalt de Sranan-
  belastingbetaler gewoon de extra rekening !

  Ook voor betaling zogenaamde Wijdenboschbrug heeft
  HET VOLK daarna nog jaren kromgelegen !

  PS : Door de NDP-arrogantie ligt Dino nu krom in de USA-jail !


  Maak melding
 19. Allen,

  Door Nederlandse bedrijven en welke bedrijf dan ook worden er geen GRATIS bruggen gebouwd, dit is handel.

  Gaat om geld/doekoe verdien meer niet.


  Maak melding
 20. Na de verkiezingen komt er een grote devaulatie van de SRD. Redenen:

  1) Monetaire reserves raken op, van ruim 1 miljard USD is er nog maar ongeveer 400 miljoen USD over. Om je munt aan een andere te koppelen zoals de SRD aan de USD gekoppeld is, hoor je een enorme en stabiele monetaire basis te hebben. Bouterse geeft alleen maar uit, aan wat weet niemand.
  2) Suriname met haar hoge inflatie (door een onnodige begrotingstekort en corruptive) hoort een SRD koers te hebben die omlaag gaat. Inflatie is nu eenmaal gelijk aan minder waard worden van geld. De SRD kan dus onmogelijk tegen 3,30 worden gewisseld voor 1 USD.
  3) De USD blijft stijgen is dit zal waarschijnlijk doorzetten in 2015.
  4) De koers van een land is ook gebasseerd op productiviteit, we weten dat de gemiddelde productie van een Surinamer 0,0 is (meeste zijn ambtenaar en die produceren niks). Met andere worden de stijgen van de USD en dus ook de SRD kan niet volhouden worden aangezien het betekend dat Surinaamse producten alleen maar duurder worden in het buitenland. (Voorbeelden van hoe dit afloop: zie Argentie in 2001 en Griekenland nu).
  5) Conclusie SRD/USD zal bijgesteld worden wanneer de dome NPDers hebben gestemd op hun messias.

  Dit hebben ze ook vorige keer naar de verkiezingen gedaan, toen was het 15%. Ik ga er vanuit dat het dit keer minimaal 25% zal zijn. Dus na Mei 2015 zijn jullie Suri’s allemaal om z’n minst 25% armer…. Het gaat indd goed in Suriname….


  Maak melding
 21. Als kleine jongen had ik nooit gedacht dat iemand in Suriname zou opstaan om Suriname tot grote hoogte te brengen.
  Het is Desiré Delano Bouterse gelukt om dit te volbrengen.
  Ze proberen in alle hoeken en gaten deze vooruitgang te torpederen voor eigen gewin.

  Maar het zal ze niet lukken, de trein gaat met volle vaart door.
  De kokrodo’s op dit forum zijn allemaal
  zielige pieten voor de spata’s.
  Maar we waai anisa!


  Maak melding
 22. Als de USA het wilt schakelt ze Bouterse met een drone aanval voorgoed uit. Zo een probleem is dat niet maar de USA wilt dit voorlopig niet doen maar dat het gaat gebeuren staat wel vast.


  Maak melding
 23. @SJANG; wat heft je god bereikt dat Suriname tot grote hoogte gebracht heft? Je praat in verleden tijd dus blijkbaar vind je dat Suriname alles al bereikt heeft. Geef voorbeelden.

  Ik ken er twee: rechtstaat aan de laars lappen en nog lager op de corruptielijst dan voorheen.


  Maak melding
 24. Ik kijk vooruit, vandaar mijn visie oa, een nieuwe hoofdplaats El Dorado/De Vergulde man, voorstad Parimameer( met overal meren en fonteinen om in te badderen op tropische dagen, koningspalmen en heel veel grote tamaridebomentuinen) langs deze Noord-zuidweg van Tamenredjo naar Jodensavannah. Deze steden zijn uitsluitend voor gediplomeerden bestemd en met een westerse way of life met een vlinderdun tropisch randje/oa su-keuken bestemd. TamTam is niet toegestaan/heel streng verboden evenals casiri, wintie en in paradijskostuum in de rondte huppelen.

  De sneltreinverbinding naar Brazilie, vierbaanssnelweg met fly-overs naar Brazilie en SB (heel korte termijn visie).

  Bestemmingsplannen. Niemand krijgt domeingronden nergens in dit gebied. Deze zijn echt bestemd voor ontwikkeling voor middellange en lange termijn en kooppercelen op bepaalde gebieden/bestemmingsplan.

  Talrijke andere projecten zouden daar mogelijk zijn. Slijm bal!, sneeuwbal, nassiebal, volleybal en bigib.. enz die domeingrond daar willen zijn uitgesloten. Algemene doelen voor het land en de Surinamer worden daar gebouwd. (knipoog!)


  Maak melding
 25. Sjang, Fysiek ben je misschien wel gegroeid, maar daar is geestelijk ontwikkeling dan wel behoorlijk op achtergebleven, gezien de inhoud van je laatste posting


  Maak melding
 26. als deze boeven bende na 25 mei terug komt,,,dan gaat het heel mooi worden in sme..

  dan kunnen de movinas bloot dansen samen met marrons op het srefidinsi pelin dagen weken maanden lang,want eten en drinken zal er genoeg zijn,dank zij romeo bravo en de revo lijder die ervoor zullen zorgen dat alles gesmeerd gaat.,,de UD$ zullen gewoon van de lucht uit een helikopter naar beneden vallen..

  want werken hoef je niet meer heeft de vader al belooft..,iedereen een laptop,een mobiel telefoon natuurlijk alles gratis..

  dokter gratis,school is al gratis,ziekenhuis gratis,vrouwen zijn genoeg en ook al gratis dus wordt sme een kinderrijk alla dol en natuurlijk ook gratis kinderbijslag en wel meer dan 100 srd per kind in de maand….

  dus jongens pompen maar..

  gado dé..tamara wé goo moro vara..


  Maak melding
 27. Wat een gelul zeg. Mensen luister ik kom net uit su en ik erger me , nog steeds aan de situatie. Bruggen , wegen en grote gebouwen, prima. Maae hoe zit het nou met die argeloze , hersenloze djoekas die juist deze bruggen en wegen kiezen om slachtoffers te maken in paramaribo en omgeving. Dringt het nog steeds niet door tot jullie on zaken ook anders te bekijken. Al dat uitschot komen met hun onbeschofte aanhang de stad in en meestal zonder rijbewijs rijden ze door de stad als ophol geslagen apen. Denken jullie even na!


  Maak melding
 28. Dat de regering te kampen heeft met betalingsachterstanden komt vanwege de tegenvallende wereldmarktprijzen voor grondstoffen. Dit zegt minister Andy Rusland van Financiën.

  Ma dang zijn ze sker want Ballast Nedam gaat niet wachten op hun geld dus ziet het voor Sranang niet rooskleurig uit.


  Maak melding
 29. Sabidieri
  gedocumenteerd betekend met bewijsstukken staven. De bewijsstukken zijn gewoon in publiek bronnen te vinden of op foto’s te zien.

  Ik maak duidelijk dat de eerste brug die Ballast Nedam aanbod voor ongeveer 32.000.000 ongeveer 2,5 maal langer was en hoger dan wat nu voor ongeveer 20.000.000 geleverd is.
  Ofwel het voorstel van 2010 /2011 voor een hogere brug koste 64.000/meter en de nieuwe standaard brug met lage doorvaart hoogte kost nu 100.000/meter.
  Wat moet je meer doen om aan te geven dat Ballast Nedam met de nieuwe brug gewoon de afkoopsom van het vorige contract binnen gehaald heeft.

  Het gaat mij niet om wel of geen brug. Deze brug is goed genoeg als hij af is. Het gaat er om of de goede prijs betaald is en of er nergens iets aan de strijkstok is blijven hangen en of men de zaken eerlijk vergelijkt.

  Natuurlijk was het incompetent van de vorige regering om de schade aan de brug in aanbouw niet stevig te verhalen op Rudisha /Sardjoe.
  Natuurlijk is het onzin om niet bereid zijn de aansprakelijkheid te aanvaarden omdat een of ander mini adviesbureau uit Harlingen beweert dat er constructie fouten waren gemaakt en er (nog) geen remming werken gerealiseerd waren.

  beste Sabidieri het gaat niet om NDP of Mammoet coalitie maar om het belang van het volk. Meer dan eens ben ik er van overtuigd dat geen van beide de kiezer zien staan na de verkiezingen.
  Ik heb oprecht geprobeerd deze regering te helpen met de ontwikkeling. Ik weet wat zij daar voor terug wilden hebben voor zich zelf en dan wel vooraf betalen zonder zekerheid dat een ander jouw idee niet gelijktijdig zou gaan ontwikkelen.


  Maak melding
 30. Tigri,je leeft in een andere werkelikheid,moet ik je nog gaan uitleggen hoe de politiek werkt,,,diplomatie,zakenleven,dat soort dingen gaan voor,Alle landen doen zaken met elkaar,Het is een SCHAAK spel bradda.en bouta sabing,zonde van mijn tijd om het je uit te gaan leggen.[water naar de grote oceaan dragen met een vingerhoedje in jou geval.]de groeten !!!..blijf maar lekker geloven. in je koloniale dromen [dit woord is zo oud en versleten ,en dood als Metusalem] .get a live.


  Maak melding
 31. Printa, waar heb jij het over wat kom je mij uitleggen ? Bedriegen en stelen is niet zo moeilijk om te begrijpen. Wat dat betreft verschilt de politiek niet anders dan anderen en hou je uitleg en advies voor je. Maak mij niet boos jee.
  Alle landen doen zaken met elkaar ? Je kletst uit je nek! Waarom doet Suriname dan gene zaken met Noord-Korea of doet de USA dat ? Leg me uit. Ik droom niet koloniale dromen maar hoop wel dat de USA het voortouw gaan nemen om Bouterse op te ruimen want het volk heeft daar veel baat bij.


  Maak melding
 32. @Tigri,

  Waarom zou de USA Bouterse willen opruimen? De president vormt voor hen geen gevaar. Bovendien hebben Amerikaanse MNC’s geen belangen in Suriname. Suriname is voor hen slechts een land dat goed is om voor de VS te stemmen in de VN. Meer is Suriname niet voor de VS. Ik weet niet wat voor hoop je allemaal hebt, maar vestig het niet op de VS. Zelfs het armoedige Nederlandse buitenlandse beleid is al aangepast betreffende Suriname.


  Maak melding
 33. bouta spiet kong ,spiet kong gie a volk laat front zien hoe het moet ,bruggen bouwen ja voorspoed vooruit kijken en groot denken en nogmaals doen wat goed is voor land en volk .als ik sommige van die japies als ray dejong koos,ira noem maar op trouwens dat hele sooitje ,ik vindt ze zielig ,en het zijn deze gasten die zeggen dat de ndpers dom zijn ,,,zie wat ze allemaal hier zeggen dat het nederland is die die brug gebouwd heeft hihihihihihihi vul het verder in dat nederland heeft gebouwd en wij hebben met harde valuta betaald .
  jullie zijn achterlijk en dom oeng dong pasa dong en jaloers ,ik zeg jullie ik ben geen front ,maar als het nou een front regering was die de aanzet zou geven om die brug te bouwen zou ik blij zijn ,ongeacht politieke kleur zou ik blij zijn voor land en volk .ik hoop dat deze de regering de verkiezingen wint maar mocht het santhoki zijn die de scepter zal gaan zwaaien dan hoop ik dat hij het nog beter gaat doen ,maar ik zeg ik ga voor bouterse nog altijd de sterke man van suriname mie pero takie .


  Maak melding
 34. er is nog geen schop in de grond gegraven of er is meer dan drie miljoen euro uit die lening van 130 miljoen opgenomen..,

  voor wat..

  josef de zoon van wat gat er gebeuren als de eerste schop de grond in gaat..


  Maak melding
 35. Pero
  Zoveel herrie over een brugje van 205 meter en een paar kilometer bauxiet weg.

  Ze hebben er wel 4 jaar overgedaan om bruggetje te realiseren tegen een prijs die per meter heel wat hoger is dan alle voorgaande bruggen.

  Wanneer gaat Sardjoe betalen voor de aangerichte schade.


  Maak melding
 36. Pero. Waaruit blijkt het groot denken van Bouterse ? Uit het aanleggen van een spoorlijn en het bouwen van 1 enkele brug?
  Heeft Suriname met een inwonertal van slechts 500.000 echt behoefte aan een treinverbinding ?
  Een groot denker zal het nooit in zijn hoofd halen om met dergelijke projecten te beginnen. Een groot denker zal eerst aan de basis werken; scholen, gezondheidsposten/ziekenhuizen / woningen/ scheppen van werkgelegenheid / enz. enz. Uw kinderhand is gauw gevuld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES