Minister Belfort: vuist maken tegen criminaliteit

42

PARAMARIBO, 21 dec – “Wij moeten gezamenlijk de misdaad bestrijden.” Dit zei minister Edward Belfort van Justitie & Politie, Juspol, tijdens een ontmoeting met jongeren in de binnenstad van Paramaribo. De autoriteiten alleen kunnen het niet aan.

De samenleving als geheel waarin de criminaliteit plaatsvindt, zal ook het hare moeten bijdragen. “De bestrijding van criminaliteit is niet iets van het ministerie van Justitie en Politie alleen, men moet het gezamenlijk doen met het ministerie. Als de aanpak niet gezamenlijk gedaan wordt, zal er geen kans van slagen zijn”, zei Belfort. Vooral jongeren moeten zich rekenschap geven van hun eigen plaats en rol. Veel criminelen zijn jongeren met wie het ooit eens de verkeerde kant op is gegaan.

Maar mensen hebben hoe dan ook een eigen wil. Los van het niet respecteren van andermans goed, is er ook het gebrek aan zelfrespect. Zoals bij jongeren in naaktfilmpjes. “Denk goed na, wat je vandaag doet, kan morgen gevolgen hebben voor jou. Samen moeten we de strijd aanbinden tegen criminaliteit. Jong en oud, man en vrouw, laten we één vuist maken en de strijd aanbinden tegen criminaliteit. Dit is mijn boodschap aan de totale Surinaamse gemeenschap,”, aldus Belfort.


42 REACTIES

 1. Belfort komt weer met een kletskoek verhaal. Weet deze man niet dat de staat een geweldig wapen heeft om mensen goed op te voeden? Dat wapen heet verplicht onderwijs voor kinderen. Waarom praat hij niet eens met z’n collega van Onderwijs? Om al vanaf de 1e klas kinderen te doordringen van het schuwen van geweld, moord, roof?


  Maak melding

 2. Deze minister hoeft geen vuist te maken: hij kan zeer zware criminelen zo pakken ,want ze staan vaak naast hem.Minister begint u in uw directe omgeving, dan hebt u de grootsten te pakken.
  Veel succes!


  Maak melding

 3. Respectloosheid, het is een steeds groter wordend probleem. Vanuit thuis te weinig of geen sturing. Ouder(s) die het te druk hebben met zichzelf en hun kroost aan de straat laten. Falend onderwijsbeleid o.a. in de zin van geen naschoolse opvang of projecten als verlengstuk van school. Een gedegen controle op schoolverzuim en projecten om “hang-“jeugd te onderrichten en bezig te houden, c.q. op te vangen. Daar zit de eerste winst!
  Nu nog voortvarend beleid erop los laten i.p.v. blablabla praat.


  Maak melding

 4. Minister belfort. Ik moet wel zeggen dat u in een groot dilemma heeft.

  1. u zit in een regering met grote criminelen.
  2. Uw baas is de grootste.
  3. Als u de bosland creolen met die zware wapens gaat oppakken en opsluiten gaat Meneer Brunswijk een wienti krijgen.
  Hij heeft zelf een keer aangegeven dat ze van de bosland-creolen af moeten blijven.

  De eerste stap om dit aan te pakken is om er voor te zorgen dat Brunswijk en zijn ABOB niet meer in het machtscentrum zitten na de verkiezingen van mei 2015.

  Dan kunnen de zware jongens met de zware wapens aangepakt worden. Suriname wordt weer een stuk veiliger.

  Veel succes.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 5. bellie begin zelf een goed voorbeeld te geven..

  je bent zelf schuldig aan allerlei vormen van crime.

  ik zal je helpen hoe dit aan te pakken..

  je moet alvast die crimies niet roepen om zich aan te melden,,maar je moet ze ophalen en in het militaire kazerne opsluiten ..

  verder verplicht minstens twee maanden elke dag vanaf vier uur in de ochtend allerlei trainingen te doen op tijd diseplines aanleren allerlei normen en waarden..
  ze moeten verplicht sporten waar je er bij bent her en bij scholen totdat ze het afgeleerd hebben.

  wie nadien weer vervalt in de crime,moet verplicht minstens één jaar opgesloten worden achter de stuw meer op een onbekend plaats onder leiding van de militairen en aldaar diseplines bijgebracht..

  bovendien is het zo,,dat de ouders verplicht zijn hun kinderen op te voeden voeding te geven kleren eten drinken en scholing..

  als je kinderen maakt,moet je ze ook opvoeden en niet laten voor de samenleving en anderen de schuld te geven..

  liever houdt je benen stijf dicht en laat geen enkele lul binnen komen het gevolg is jou eigen risoco..

  en als je die lul toch laat komen moet hij die kinderen verplicht verzorgen..


  Maak melding

 6. We kunnen minister Belfort toch ook als clown gebruiken. Dan is zijn rendement veel hoger. En als clown kan hij zeggen dat iedereen net als in Amerika het recht heeft om zich zelve te beschermen. We zullen dan zien hoe snel de cjinezen zich zullen bewapenen en nemen dan ook gelijk het land over. Het is algemeen bekend dat bepaalde rijke hindoestanen al hun eigen beveiliging hebben georganiseerd want die kunnen echt niet bouwen op de halfslachige aanpak van deze sukkels die zich dan minister en regering noemen.


  Maak melding

 7. Belfort is helemaal van de pot gerukt.

  “Vooral jongeren moeten zich rekenschap geven van hun eigen plaats en rol. Veel criminelen zijn jongeren met wie het ooit eens de verkeerde kant op is gegaan”

  De grootste criminelen zitten in de huidige regering bedoel je met de president voor op. Allemaal bejaarde boeven. Belfort moet zijn smoelwerk houden, deze hypocriete zwerfhond.


  Maak melding

 8. Minister Belfort zegt terecht dat er een vuist moet worden gemaakt tegen criminaliteit

  Minister Belfort: vuist maken tegen criminaliteit. “Wij moeten gezamenlijk de misdaad bestrijden.”

  Dat kan zelfs elk kind ouder dan twee jaar ook zeggen en/of bedenken. Het Surinaamse volk heeft niet zo zeer een boodschap hieraan.

  Wat men wil weten zijn de maatregelen die de minister denkt te nemen of te moeten nemen. De mensen hebben totaal niets aan deze algemene benadering. Want voor een klein land als Suriname mag en moet het geen probleem zijn om de criminaliteit/misdaad een halt toe te roepen. Anders hoor je niet op zo’n post te zitten.

  De minister behoort met “duidelijk beleid” te komen. Is er o.a. of bijvoorbeeld behoefte aan meer materieel, manschappen, politieposten, juridisch kader, werkgelegenheid mogelijkheden, verantwoordelijken van alle politieke partijen individueel aanspreken op hun “vermoedelijke achterban” die in welke mate dan ook een steentje bijdragen aan de criminaliteit en ga zo maar door.

  Wat minister Belfort doet is te simpel en goedkoop. Hij dient gewoonweg letterlijk te zeggen wat hij gaat doen, welke maatregelen er genomen zullen worden en dan pas dat hij de mede ondersteuning van de gehele bevolking nodig acht.

  De minister is te clichématig bezig en dat legt voor zo’n belangrijke materie oftewel dit “criminaliteitsvraagstuk” nimmer zoden aan de dijk.

  Minister Belfort uw benadering is in deze zwak en is “een pleister op een houten been” ofwel het is een nutteloos voorstel.


  Maak melding

 9. Belfort heeft niet lang terug bekend gemaakt dat hij PAARS van kleur is en paars vertegenwoordigd de criminelen en zijn baas bouta en de AANMELDEN criminelen!
  Belfort moet zich zelve voor de gek houden en de rest van de paarsen. Wij luisteren allang niet meer naar deze NDP CLOWN !


  Maak melding

 10. O,ja wij hebben nog geprobeerd om 1 vuist te maken en surinaams wreedste crimineel bouta weg te zetten voor altijd ,ja en toen kwam de bouta amnestie en Belfort had toen helemaal geen moeite hiermee.
  Nogmaals hij moet zichzelve e n de rest van de paarsen voor de gek gaan houden !


  Maak melding

 11. Bellie, hou op met je geblaat.
  Je zegt al jaren hetzelfde en er verandert niets.
  Kijk in de spiegel en kom tot de conclusie, dat je ongeschikt bent voor de post van Minister van JusPol.
  Ik word echt helemaal ziek van wat deze man iedere keer zegt.


  Maak melding

 12. aah…minister Belfort is om medelijden mee te hebben. Ja zijn salaris is behoorlijk fors maar prestaties zijn er niet. Je kan de krant er op na lezen, dus discussie is niet eens nodig.
  Su is een wil wild west. Alleen maar Pistoleros en Uzi’s die aan aan de macht zijn. En dat zijn de grote voorbeelden van de jongeren die straatrovers worden en ouderen overvallen. Die willen ook wel een keer in een zwarte gepantserde SUV rijden. Jazeker voorbeeld doet volgen. Zwaaien met een antitankwapen is nu wel wat je minstens moet kunnen.

  Meneer Belfort geniet van je salaris. Voor spek en bonen er zijn heeft toch ook zijn mooie kant. Je wordt er niet slechter van in je portemonnee.


  Maak melding

 13. Mike
  De djoeka’s het bos intrappen en criminaliteit is voorbij.
  Of enkele reis richting Haïti
  ==============================================
  Het zou kunnen dat je zo de kleine criminaliteit tijdelijk oplost.

  War doen we echter met de echte CRIMINELEN in hun k paleizen die door hun crimineel handelingen de gemeenschap hebben beroofd van de middelen die ervoor hadden moeten zorgen dat mensen niet in de kleine criminaliteit konden belanden.

  In China weten ze er wel raad mee.


  Maak melding

 14. Los van het niet respecteren van andermans goed, is er ook het gebrek aan zelfrespect. “Denk goed na, wat je vandaag doet, kan morgen gevolgen hebben voor jou.

  Ai Bellie joe tar ing jeré.
  Respecteer jij wel andermans goed? Wederhelft van Santokhi heeft alle commissies doorstaan maar jij Bellie is eigenhandig rechter gaan spelen. Dus hoe dan respecteer andermans goed?????????
  Ai Bellie joe tar ing jeré.
  Je hebt never nooit goed nagedacht anders had jij never nooit op de bühne gestaan om te lopen schreeuwen tegen Santikhi dat Tigri Barba niet ver van hem is.

  Respect Bellie respect moet je hebben want dan pas krijg je respect terug.
  En dan denken de Suri;s dat deze Bellie Suriname zal behoeden tegen criminaliteit!!!!!!!!!!!!!!!!

  Boi Bellie na soso lafoe mi e lafoe want te sma taigi joe “joe e smeri joe pisie dang joe e timgie hatelijk”


  Maak melding

 15. pokai tongo
  Los van het niet respecteren van andermans goed, is er ook het gebrek aan zelfrespect. “Denk goed na, wat je vandaag doet, kan morgen gevolgen hebben voor jou.
  ============================================
  Heel goed gezegd.

  En die gevolgen voelen ze nu na 60 jaren van diefstal van gemeenschapsgeld en goederen.


  Maak melding

 16. Goed zo Belfort, begin bij je baas, de president die de verdenking van meerdere moorden op zijn naam heeft staan. Laat hij nu eens eindelijk verantwoording afleggen en zich niet verschuilen achter een onrechtmatige amnestiewet. Maar dat gaat Belfort niet doen! Daarom is ook de belofte van deze NDP-er een luchtballon, die alleen wordt gedaan in het zicht van de verkiezingen.


  Maak melding

 17. Niemand het bos intrappen, hoort totaal niet, ondanks
  afwezigheid van beleid, daarop aandringen,
  enkele voorbeelden :

  Zwaardere straffen voor rovers en gijzelnemers
  Gebiedsverboden van lange duur voor sommige criminelen
  Enkelbandcontroles invoeren en moderne apparatuur
  inzetten zoals een sterke helikoptereenheid (ook voor gegevensverzameling vanuit de lucht )
  Snelrechtprocedures invoeren vooral voor recidivisten,
  waarbij de opgelegde straf steeds wordt opgehoogd
  Veroordeelden laten werken in gevangenschap, een vak leren
  Families die naar de steden trekken verplicht begeleiden,
  informeren over recht en wet en normen en waarden en
  eisen stellen bij vestiging
  Criminaliteit in de top van de politiek zeer hard aanpakken
  De wetten gelden voor allen in Sranan !

  PS Dringende Signalen aan de politieke bonzen, zoals het aanhouden van mr Dino, zijn helaas niet begrepen.
  Stil zitten zal de bonzen niet helpen, integendeel !
  Wait and see !


  Maak melding

 18. Zo zo en nu gaat we roepen dat het niet alleen een probleem is van Juspol? Schaam je eens diep. Suriname zo een klein land met nog geen miljoen inwoners en we kunnen de criminaliteit maar aanpakken. Wat lukt Juspol dan wel?.

  Beseft u wel dat het allemaal afschrikwekkend werkt op mensen die misschien ooit Suriname wil bezoeken.

  Het Surinaams probleem is dat een bestaande probleem niet kan worden aangepakt en ingedampt, maar we kunnen wel zaken die miljoenen kosten gratis beschikbaar stellen in Suriname, louter en alleen om mensen om te kopen, stemmen te krijgen en om cool gevonden te worden. Nou zo cool is het niet in Suriname, als je je moet bedenken dat je in je eigen huis niet veilig bent ondanks al het ijzerwerk.

  Het zijn keuzes die leden van het hogere hand maken en de gewone burger heeft het nakijken.

  Als ik kijk naar al die beloftes, o.a. corruptie met wortel en tak bestrijden….. Nou meneer Bouterse, waar is de roots/de stam en waar is haar tak vandaag de dag?

  Meneer Bouterse, wat heb u nou gedaan om enigszins een deel van uw belofte over de corruptie waar te maken????????

  Conclusie, Suriname of wel het instabiele land met labiele volk, feesten, graaien, stelen en moorden, zelfs hun eigen vlees en bloed is niet veilig….. Mensen waar gaat dit naar toe?


  Maak melding

 19. Het is nog steeds een groot probleem in Su. De criminaliteit stijgt en die gasten gebruiken steeds grove wapens om te beroven en andermans leven te nemen. En in de afgelopen 10 jaar heeft geen enkel minister van justitie,, Belfort, de Rastaman en de nu hoog van de toren schreeuwend sherif Santokhi iets aan gedaan. De meeste mooie woningen in Su lijken wel een gevnenis fort vol met tralies.


  Maak melding

 20. Minister Belfort en alle overige een fijne kerst en ene voorspoedig 2015.

  Eenmaal de minister ons vraagt een vuist te maken met betrekking tot de criminaliteit, zou hij er goed aan doen ook de diverse vaak grote criminelen hier op de waterkant-site een halt toe te roepen, vanwege hun vervuilen van de site met dagelijkse laster. Deze dagelijks terugkerende vorm van cyber-crime doet zeker niet onder voor de overige ook zo verschrikkelijke vormen van criminaliteit. Vaak worden mensen door dit select criminele groepje aangezet tot bewuste haat, discriminatie en dergelijke. Hoge functionarissen worden bewust op criminele wijze bejegend en neergezet door deze groep criminele hang-ouderen.

  Deze personen zijn een funest voorbeeld en verstoren de intenties van personen om zich vrij te voelen door hun oprechte mening te verkondigen. Het betreft zoals nu bekend staat, een ingehuurd ‘select gezelschap’ die een bepaalde afgewezen elite in Suriname aan de macht zou willen hebben. Alle democratische principes worden door deze nietsnutten met de voeten getreden. Maar vanwege vernieuwd denkende ideeën van de moderne Surinamers lukt het hen niet meer. Dat wekt grote frustraties bij deze groep. Vanuit welingelichte bronnen wordt vernomen dat deze cyber criminele hangouderen wel in beeld zijn bij Jus-Pol.

  Ik hoop desalniettemin dat de minister deze groep alternatieven in het komende jaar zal aanbieden alvorens tot een gewenste harde aanpak over te gaan. Vrije tijdsbesteding activiteiten voor deze criminele ouderen te starten, zou een alternatief kunnen zijn.
  Gelukkig dat de betrekkingen genormaliseerd zijn tussen Suriname en Nederland, opdat uit beide landen deze criminelen kunnen worden aangesproken op hun criminele gedrag.

  Freedom2u wenst minister Belfort heel veel succes.


  Maak melding

 21. @ Freedom2u.

  Heeft u gehoord van vrije meningsuiting in een democratisch proces?

  In Nederland mag dat.
  Ik begrijp uit je woorden dat dit in Suriname niet mag en dat de uzi daar paraat is voor mensen die commentaar hebben op ministers en andere bobo,s van de NDP.
  Is dat democratisch?

  Uit jou woorden begrijp ik dat onderdrukking van de bevolking voor u een must is. En ook normaal.
  Uit jou woorden lees ik dictatoriaal gedrag.

  Grote dombo die jij bent.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 22. Goed gezien minister, alle Surinamers horen een vuist te maken tegen de criminaliteit. De politie alleen zal het niet alleen aankunnen, tenzij wij nog duizenden politieagenten in dienst nemen en op elke hoek een politieagent posteren.

  Tijdens front is de criminaliteit toegenomen, we kregen diefijzers en buurtwachten, we kregen ook oproepen voor invoering van de doodstraf, de minister zal moeten dealen met deze criminaliteit waar 20 jaar front is gaan geijen en waar er geen enkel beleidbtegen is gemaakt.


  Maak melding

 23. Djamoe jullie frontjes leven nou eenmaal in een omgekeerde wereld waardoor jullie vrijemeningsuiting verwarren met hetgeen Freedom2U ter sprake brengt.

  Vandaar dat jullie frontje voorman laster en smaad als een doodnormale zaak ziet en het verward met monddood maken.

  Hij zit momenteel trecht in die kuil die hij zelf gegraven heeft, excuses of verzuipen in zijn eigen moreel corrupte braaksel.


  Maak melding

 24. nu doen trutje Simons en slapjanus Bellie een beroep op de samenleving om hun mening. Maar als die mening niet strookt met het paarse gedachtengoed dan ben je een staatsvijand en zijn bedreigingen en kogelbrieven je deel. Platgooien dat corrupte narcostaatje. Opgeruimd staat netjes.


  Maak melding

 25. Inmiddels kost een vat ruwe olie rond de 55 US Dollar. Bouterse heeft staatsolie ritueel onthoofd met zijn waanzinnige plannen. Sinds Bouterse aan de knoppen zit is het chaos in Suriname. De man heeft geen notie waar hij mee bezig is. Zelfde geld ook Poetin met zijn grote bek. De roebel is nauwelijks nog waard. Banken staan droog en de bevolking gaat binnenkort haar eigen drek moeten eten. Snap nog steeds niet waarom mensen achter deze lui aan rennen.


  Maak melding

 26. Mkabku u plaatst zaken binnen een onjuiste context. De heer Brunswijk zei dat men zich in de politiek in Suriname als een gangster behoort op te stellen, dus dat je niet bang behoort te zijn, om je doel te verwezenlijken.

  Meneer Brunswijk heeft zich op z’n Surinaams geuit. Wat vindt u er nou fout aan? De heer Brunswijk woont nog altijd in Suriname. Een ieder die Surinaams verstaat weet zijn uitspraak wel in de juiste context te plaatsen, mits men aan kwaaie bedoelingen de voorkeur zou willen geven. Ik hoop dat mijn uitleg iets voor u betekent.


  Maak melding

 27. Sabidrie.

  Je moet even teruggaan in de geschiedenis.
  Ik ben politiek neutraal en heb niets op met de huidige coalitie of met het Front, maar onder Santhoki is de misdaad fors afgenomen.
  Kijk de statistieken van ons eigen CBS erop na.
  Er is maar 1 persoon geweest sinds de onafhankelijkheid van Suriname, die heeft beloofd, dat wij geen dievenijzers meer voor of achter onze ramen nodig zouden hebben.
  Je mag drie keer raden, wie die persoon was, juist ja Bouta.
  De criminaliteit is de afgelopen jaren alleen maar toegenomen.
  Als je dat ondanks alle publicaties van zelfs de politie ontkent, ben je een struisvogel, die zijn kop in het zand steekt.
  Als je wat beweert, moet je dat wel kunnen onderbouwen en jouw onderbouwing klopt van geen kanten.
  Nog nooit hebben zoveel Surinamers zich onveilig gevoeld in hun eigen huis en woonomgeving als de afgelopen jaren.
  De zoveelste belofte van Bouta, die hij niet kan waarmaken og nakomen.


  Maak melding

 28. @Sabidirie, Grote dombo dat je bent.

  waren jou woorden gericht aan Djamoe, maar zijn meer op jezelf van toepassing als jij vrijheid van meningsuiting verward met uitspraken die aanzetten tot haat en discriminatie, waarvan vooral het laatste jij zelf anderen nogal eens van wilt beschuldigen, helemaal als ze uit Nederland komen.
  Nogal hypocriet en voor de rest rare opvattigen


  Maak melding

 29. “Meneer Brunsi bedoelt het goed hoor” lees ik, terwijl
  Sananman sabi dat Brunsi een veroordeelde hard-
  drugshandelaar is ! In Sranan heeft hij ook andere
  antecedenten !
  Een mens kan veranderen !
  Maar uitgerekend deze Brunswijk staat vervolgens vooraan
  om onze Grondwet te beschadigen en te mangelen via een
  NEP-amnestiewet !

  Ook weet Brunsi heel goed dat de begrotingen en
  afrekeningen van de laatste jaren nog niet behoorlijk zijn afgehandeld !

  Brunsi weet ook dat de criminaliteit stijgt, ik heb hem
  geen woord hieraan horen vuil maken !

  Bij Brunsi is bekend dat er geen onderzoek ingesteld wordt/
  is naar de misdaden van Dino in Sranan en tegen de staat Sranan !

  Heer Brunsi is ook bekend met het feit dat er GEEN gedegen
  onderzoek is naar de moord op VIER ongewapende
  verdachte burgers ! En ook in deze case zwijgt hr Brunsi !

  Deze zelfde hr Brunsi zien wij zwijgen wanneer het gaat
  om de misdragingen van Abrahams op departement
  OW en het gebrek aan verantwoording van gelden uit die tijd !

  Dus, hr Brunsi, waar staat u dan voor ?? Het lijkt er door uw
  daden in elk geval op, dat u zich tegen de rechtsstaat Sranan
  hebt gekeerd !

  Is het dan toevallig dat Belly en U falen om de criminaliteit
  effectief aan te pakken, mede omdat U beiden totaal
  afhankelijk bent van Desi de dictator, die probeert met
  een Nep-amnestiewet de RECHTERLIJKE MACHT tot
  zwijgen te brengen !

  Maar no spang, Sranan sa wini !
  Leve de rechtsstaat Sranan !

  PS : Misschien kunt u meneer Brunsi een eigen
  Anti-corruptiewet of een Screeningswet indienen in de
  onze volksvertegenwoordiging, DNA !
  Dan laat u ons zien dat u POLITIEK nog bestaat !


  Maak melding

 30. @Sabidieri

  Ik ben het niet eens met jou, ondemocratische niet opbouwende, reacties.
  Als ik de reacties lees van de meeste forum leden zijn ze het ook niet met jou eens.

  I rest my case.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.