Roof op klaarlichte dag bij Fernandes bakkerij

29

PARAMARIBO, 21 dec – Bij de bakkerij van de Fernandes bedrijvengroep is op klaarlichte dag een roofoverval gepleegd. Een groep van vermoedelijk vijf rovers is er met ruim twintigduizend Surinaamse dollar (ongeveer vijfduizend euro) vandoor gegaan.

Het gebeurde vrij snel. Volgens diverse media vond de beroving plaats op het parkeerterrein van de bakkerij aan de Kernkampweg, aan de westzijde van Paramaribo. Een bestelwagen die net terugkwam van leveringen, werd opgewacht. Vrijwel meteen nadat een personeelslid uitstapte, werd hij aangevallen. De rovers waren gekleed in werktenues van het bedrijf. De man werd in zijn dijbeen geraakt door hagel uit een jachtgeweer.

De rovers moeten goed op de hoogte zijn geweest van de fysieke situatie bij en nabij de Fernandes bakkerij en de werkwijze ter plekke. Volgens de Ware Tijd online sprongen zij over de schutting op het moment dat er geld werd uitgeladen. Na de beroving vluchtten zij via de achterzijde van de bakkerij. Naar later bleek stond een auto rijklaar in de nabije omgeving.


29 REACTIES

 1. We weten welke bevolkingsgroep dit weer heeft geflikt.
  Ze moeten de sharia invoeren, en hun vieze handen afhakken, en enkele reis weer terug het bos in.
  Roven, verkrachten,hangen,moorden dat kunnen ze alleen.
  Als de regering dit nou aanpakken, ken ik dan duizenden die willen remigreren,en hoef je niet meer in een vogelkooi te wonen met allemaal tralies.
  Ik zeg voer de sharia in, voor de criminelen.


  Maak melding

 2. In de Ware Tijd online worden de overvallers verdachten genoemd, maar je kan pas van verdachten spreken als ze al zijn aangehouden of wanneer je, net als een bekende figuur uit de Surinaamse samenleving, met naam en toenaam, al aangeklaagd bent en voor de rechter moet verschijnen, al vertik je het voor de rechter te verschijnen, dan nog ben je een verdachte. Wanneer de rechter beslist dat je schuldig bent en hij veroordeeld je tot verblijf in Santo Boma, dan ben je een veroordeelde crimineel, beslist de rechter dat je onschuldig bent, dan ben geen verdachte meer en al helemaal geen crimineel en is de zaak afgedaan.


  Maak melding

 3. @henk molenaar
  Racistisch is wanneer je een groep misdadigers het beeld laat vormen voor de grotere groep waar zij uit komen. Ik heb een arbeidsverleden van een kleine 34 jaar! En toch moet ik me aangesproken voelen wanneer mensen gaan vertellen dat zwarte mensen nooit moe worden. Zelf hoop ik binnenkort mijn hbo diploma te behalen en er zijn anderen als ik die zwart zijn En toch iets maken van hun Leven
  Misdadigers zij gewoon misdadigers en zij komen voor in alle soorten en maten. Geen enkele groep heeft patent op
  Misdaad.


  Maak melding

 4. Als ze goed op de hoogte waren dan riekt het naar een ” insite job “.
  Trieste figuren die zijn / hun (waarschijnlijke) werkgever verloochenen en beroven en een collega het ziekenhuis inschieten.
  Hopen maar dat deze criminelen snel opgepakt worden!


  Maak melding

 5. Beste Dre,

  Dat snap ik volkomen.
  Maar ook jij moet er toch doodziek van worden dat als er een roofoverval plaatsvindt iedereen al weet/aanneemt uit welke bevolkingsgroep deze criminelen afkomstig zijn.

  Check de site Actionnieuws: staat vol met filmpjes waarop voor Chinese hardwerkende winkeliers worden beroofd en afgetuigd door dit tuig dat te lui is om te werken, wel in dure auto’s wil rondrijden en zich behangt met goud,.


  Maak melding

 6. Geen geld voor de politie wel voor het leger.Aan de ene kant als men hier op waterkant zegt ga werken voor je geld,er is geen werkgelegeheid.Er is totaal geen opvangnet voor werklozen,dan kan je dit op den duur verwachten.En als je press een boef is?


  Maak melding

 7. In de media wordt dagelijks gemeld dat in verband met de veiligheid het verstandiger is om met een bankpas of iets dergelijks te betalen. Wat voor ouderwetse toestand is dat bij die grote leveranciers om hun chauffeurs met cash geld rond te laten rijden? Ze zouden die chauffeurs een extra gevarentoeslag moeten geven. Ik geef hierbij de schuld aan Fernandes (en andere grote leveranciers) zelf. Zij brengen hun personeel onnodig in gevaar. Je kunt de geldstroom buiten de fysieke sfeer houden en dan houden automatisch dit soort overvallen op.


  Maak melding

 8. Stigma’s, stigma’s en nog eens stigma’s.
  In Nederland zijn het oa de Roemenen en Bulgaren en in Suriname de Marrons.
  Mensen, wanneer worden sommigen van jullie wijs?
  Het komt echt zo dom over!

  Misdaad komt het meest voor bij groepen die uitgekotst worden door de maatschappij, daardoor kansarm zijn en als minderwaardig worden behandeld.
  Het werkt als een negatieve spiraal en probeer daar maar eens uit te komen.

  Het begint met de ander gelijk te behandelen!!!

  Jammer voor FS. Dit verdienen ze zeker niet!
  Ik hoop dat de schurken gepakt worden, wie het ook mogen zijn.


  Maak melding

 9. Hoe komt het dat niemand Brunswijk berooft? Deze man loopt met US$30.000 contant en wordt nooit beroofd. Die djoeka’s durven wel arme onbewapende mensen te beroven en te mishandelen en vermoorden, maar een bewapende Brunswijk bulkend van het geld durven ze niet aan. Wat een lafaards!


  Maak melding

 10. Brunsie is nooit berooft en zal ook nooit gebeuren omdat dat zijn de broeders van hem die dat doen. Want hij is zelf de rovers baas en de voorbeeld voor die groep landgenoten.
  Ik snap het heel goed dat in alle delen van de bevolkings groep
  misdadigers voorkomen maar als je eerlijk ben dat zie dat 95 % van de overvallen, inbraken, mishandelingen en moorden door de MARROS worden gepleegd dan moet toch toe geven en dat heeft niets met racisme te maken. Waarom is de wet niet aangenomen als een rover op je erf komt dat je mag schieten en wie waren er tegen?

  JAI – HIND


  Maak melding

 11. Waarheen waarvoor
  @Henk Molenaar

  Pedos zijn meestal bleekscheten. Vind je ook niet?

  Kun je nu echt niets beters verzinnen?

  Ik mis nog slavendrijver.


  Maak melding

 12. Waarheen , waarvoor, elke dag als je welke krant dan ook openslaat in Suriname , kom je berichten tegen als, oom vergrijpt zich aan nichtje buurman verkracht buurmeisje.
  Of ben je te stom om dat te lezen?, wat dan wel weer jouw posting verklaard


  Maak melding

 13. Mike,
  Waarom de sharia in een bananenrepubliek invoeren ? In Suriname geldt het recht van de sterkste’ door geweld en intimidatie bereikt men alles. De overheid is ronduit zwak bij de bestrijding van crimineel gedrag en criminelen zien dit als beloning voor hun gedrag.
  Zeg niet te hard op uit welke hoek de criminelen komen want anders maakt u zich schuldig aan racisme en discriminatie. Twee woorden die bon ton in de Surinaamse gemeenschap is.


  Maak melding

 14. Sweeti Mofo “Zeg niet te hard op uit welke hoek de criminelen komen want anders maakt u zich schuldig aan racisme en discriminatie”

  In ieder geval niet uit de hoek van de:

  Chinezen
  Javanen
  indianen
  Hindoestanen
  Mulatten
  Bakra’s

  Blijft er weinig over toch?


  Maak melding

 15. @Dre, Geen enkele groep heeft patent op de misdaad.

  Dan zou ik maar eens in Santo Boma gaan kijken, welke groep oververtegenwoordigd is,
  maar ook dat hoeft toch geen reden te zijn om je daar of waar dan ook voor, aangesproken te voelen, lijkt mij in ieder geval irreeel


  Maak melding

 16. Dat bedoel ik, maak nog meer wegenben bruggen. En maar scheeeuwen dat boata ontwikkeling beengt in het land. Ga zo door en in de toekomst zal iedereen revolver tevoorschijn halen en deze laffe idioten neeerknallen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.