‘Alternatieven voor spoorlijn veel goedkoper’

55

PARAMARIBO, 20 dec – Er valt een reeks alternatieven te bedenken om te bereiken wat beoogd wordt met het spoorlijnproject. Dit stelt parlementariër Randjkoemar Randjietsingh (Nieuw Front/VHP). In een brief aan president Desiré Bouterse wordt ook gewaarschuwd voor een overdreven duur project.

De spoorlijn van Paramaribo naar het zuidelijk gelegen Para kost zo’n zeventien miljoen dollar per jaar. Dat is het bedrag dat jaarlijks moet worden neergeteld voor het terug betalen van de op te nemen Nederlandse lening. “Met het bedrag van aflossing, inclusief rente voor één jaar, kan de regering circa tweehonderd en vijftig nieuwe bussen aankopen. Vele scholen in heel Suriname zouden geholpen zijn”, stelt Randjietsingh in zijn brief.

Volgens Bouterse is het schoolvervoer één van de doelen van het project. Maar dan wel alleen voor het traject Paramaribo – Para. Randjietsingh gelooft dat nog meer gedaan kan worden met het projectgeld. “Met een relatief klein bedrag kunnen de weginfrastructuur en de verkeersregeling in orde worden gemaakt, waardoor geen sprake hoeft te zijn van files van enige betekenis.” Ook kunnen meer scholen worden gebouwd, dichterbij woongebieden.


55 REACTIES

 1. ER komt geen enkel Spooktrein!!
  Het zal ons niet meer door de keel gedrukt worden netals het gedaan werd met de bouta amnestie!!
  Wij gaan een herhaling van soortgelijke episode niet toestaan!!!!


  Maak melding

 2. Deze projecten worden alleen op de begroting gezet om ze snel af te romen met enorme studie en ontwikkelingskosten en daarna snel te vergeten te vergeten.


  Maak melding

 3. De paarse roversbende voeren als argument dat de spoorlijn ontwikkeling is. Sinds wanneer is het aanleggen van spoorlijnen ontwikkeling ? Vb de britse spoorwegen draaien jaarlijks zware verliezen op nagenoeg alle trajecten. Ook de NS schrijft op sommige trajecten behoorlijk af. Geen quorum geen spoorlijn, boycotten dus !!!


  Maak melding

 4. Laat DDB en Ed dy! dit spoor/treinverbinding maar voor de regering, Chan Shantokhi, van na 25 mei 2015 overlaten.

  Dit tabak, trein/spoorwegverbinding, van jullie valt niet te pruimen!

  Ps.

  Sinds wanneer heet het kanaal dat begint bij de Saramaccakanaal en evenwijdig loopt langs de Indira Ghandyweg/vroeger Pad van Wanica tot bij Lelydorp, Spoorkanaal?


  Maak melding

 5. nergens in de wereld is eer één spoorlijn die kosten dekkend werkt..

  zelf in het welvarende europa is er niet één spoor maatschappij die winst maakt..

  in sme alwaar er slechts een handje vol mensen wonen,kan er onmogelijk op zonder verlies gespeeld worden..

  dit hele project is een ingeving van de bende lijder om de boel af te lijden..,,wetende dat dit onmogelijk is..

  een ander verhaal is,dat zij nu moeten opstappen,want er zal de komende tijd niks gebeuren..

  zijn eigen mensen laten hem in de steek of ze saboteren de boel,dus chanteren..

  dus somo had gelijk..


  Maak melding

 6. Randjietsing maakt een grote fout in zijn zienswijze, inderdaad de alternatieven zijn veel goedkoper maaar er valt ook veel minder njang te maken. De beleidmakers willen in een keer een grote slag slaan en met de verkiezing in het vooruitzicht is men helemaal niet zeker of men in regeermacht terugkomt. Dus voor de lijders van de paarse partij is het nu of nooit.


  Maak melding

 7. Doet mij deugd dat de opmerking die ik een tijd terug al plaatste op het forum nu bij de DNA doorklinkt. Deze spoorlijn gaat jaarlijks vele miljoenen kosten. Geld dat veel beter besteeds kan worden.

  DDB laat straks weer een lege schatkist achter, een stapel leningen – alleen vandaag al weer 2 van 10-talle miljoenen – en onbetaalbare verplichtingen voor ziektekosten, tram, KB, etc.

  De DNA moet een zgn prognose van de cashflows voor de komende 5 jaar eisen. In zo’n cashflow worden de inkomsten en uitgaven weergegeven. Dan zal blijken dat SU door allerlei kado’s van DDB de komende 5 jaar elk jaar minstens 2 maal zo veel uit MOET geven wegens lopende verplichtingen dan dat er binenn komt. Een begrotingstekort van meer dan 100% t.g.v. het wanbeleid van DDB. Veel zaken van het schijnbare sociale gezicht zullen onbetaalbaar blijken. Met DDB regeert de leugen en verspilling.


  Maak melding

 8. Randjietsingh houdt zich weer bezig met enge partij politieke belangen. Het interesseert hem defacto geen sier hoe zij die NIET op hem lijken aan betaalbaar en beschikbare transportmiddelen zullen komen.


  Maak melding

 9. @Parabar Terwijl ALLE benodigde cijfers NIET door de
  overheid zijn geleverd, schijnt u te weten dat de
  spookspoorlijn slechts bedoeld is voor EEN bepaalde bevolkingsgroep ! Ik heb dat nergens kunnen waarnemen !

  U beschuldigt Iemand die tegen de spookspoorlijn is
  zomaar van racisme ! Dat is echt idioot !

  U spreekt zelf van betaalbaar vervoer, welnu ALLE CIJFERS
  en berekeningen over dit project moeten daarom op tafel/
  openbaar worden gemaakt.
  Anders kan het hele plan direct in de afvalbak !

  De Srananbevolking is wakkker, stoppen met de onzin-
  plannen zonder gedegen financiele onderbouwing !

  Over betaalbaar vervoer kan worden geredeneerd als alle
  cijfers op tafel zijn, anders is het gehele plan NEP !

  PS : Spooktreinproject lijkt veel op het Amnestieprojekt,
  voor de aanname door DNA, reeds NIETIG !


  Maak melding

 10. @Paraman
  Heeft iemand van de regering cijfers getoond, hoeveel het per jaar gaat kosten, hoeveel reizigers er zullen zijn en hoeveel er echt gebruik gaan maken van het spoor als de echte kosten in rekening gebracht gaan worden.

  Als de echte kosten in rekening gebracht worden gaat iedereen met de bus of taxi want die zijn dan veel goedkoper.


  Maak melding

 11. Dus de trein gaat zeker de komende jaren echt niet rijden .Ik weet wel dat het een verkiezing stunt is,om die domme massa te laten stemmen op die paarse bende.
  waarom kunnen ze niet die trein laten rijden van commewijne naar albina,goed voor de frans europese toeristen of van kwatta naar nickerie .dan heb je zeker mijn steun en dat is ontwikkeling.


  Maak melding

 12. Slaaf, soema na joe foe kong tak dat ding mang moesoe pot papiera na tap tafra soort bong priet joe!

  Bemoei je niet met Suriname ze kennen jouw daar niet je bent een afval product.


  Maak melding

 13. Ay mi Brada nangha Sisa. Het treinproject volgens Eddy Jozef zn Zoon is een obstakel in de Indira Ghandi weg. De Bigi Baas Bouta die geeft zn lid Eddy van de Paarse Bende volop steun om het projekt door te zetten. Nou dit gaat de grote hap zijn voor de Graaiers en de Boeven van de Paarse Bende. Deze gasten willen gewoonweg de lening van 130.000.000,- Euro in handen hebben.Als dat gebeurd is dan is de hele Fokkey Treinprojekt naar de Knoppen. “””Che Poti “”. Als de huidige regeerders niet meer terugkomen na 25 mei 2015 dan moet de aankomende Regering de schuld gaan aflossen. “” Wat een Scenario he “”


  Maak melding

 14. @ Sjangland Alleen in Shang-land werkt de regering zonder
  begroting of exploitatiebegroting aan een groot projekt !

  Alle begrotingen van grote staatsprojecten moeten openbaar,
  dan kunnen alle burgers inzicht krijgen over een plan,
  daarover debatteren en er kommentaar op leveren.

  Ook de politiek en de volksvertegenwoordiging kunnen pas besluiten nemen als er gedegen financiele en andere cijfers waarop het projectvoorstel steunt worden geopenbaard !

  Alleen in Sjang-land een dictatuur, zijn de cijfers GEHEIM of
  die bestaan helemaal niet ! (Is Sjang-land niet hetzelfde als
  de Cassaverepubliek die de NDP van Sranan wil maken ??)

  Dan is er sprake van een NEP-plan in een dictatoriale-staat !

  PS Elke Srananman en andere belangstellende mag en kan
  met projecten en met de politiek van Sranan bemoeien en commentaar geven !
  Stop geen mensen in hokjes terwijl jij hen niet kent ! U heeft
  geen extra rechten al bent u handlanger van de veroordeelde drugshandelaar Desi, tevens hoofdverdachte van MASSAMOORD !

  Net als de NDP bent u in paniek, omdat Srananman e wiki
  moro nanga moro !

  No span, papira o kon tap’ tafra na ini USA-krutu-oso ini
  DINO-strafu-afersi, fu dat ede yu nanga Desi mus fu TAN TIRI !


  Maak melding

 15. Ik weet niet waarom men nog zoveel woorden vuil maakt aan de gedroomde trein van Bouterse, om Bouterse’s eigen gevleugelde woorden te gebruiken: “de trein is, net als de snelweg met fly overs, een gepasseerd station”.


  Maak melding

 16. Maar deze Randjietsingh vertelt niet waar al deze bussen strakjes moeten gaan rijden. Is er wel genoeg asfalt om deze 250 bussen te kunnen hebben.
  En what about de uitstoot van al de schadelijke uitlaatgassen (van 250 diesel motoren), tov de 5 diesel driven treinstellen ???

  In Ned heb je vaak alleen in de ochtend- c.q. avondspits, of anders in geval van een ongeluk files op de wegen.
  In Suriname echter beginnen de files al om ca 06:30 uur en gaan deze de gehele dag door tot diep in de middag !!! Rara hoe kan dat ??

  Bij vertrek en aankomst van de Trans-Atlantische vluchten is de I. Ghandieweg ook vaak congested !
  En dan moeten er volgens meneer Randjietsingh nog 250 bussen extra bij komen om de wegen nog meer dicht te slibben !!!

  Weet deze man wel waarover hij praat ? Heeft hij een idee wat voor chaos er nog meer zal ontstaan met al deze extra wielen op de weg ?

  Hij weet het misschien nog niet, maar de files zullen in Suriname idd tot het verleden gaan behoren, want er ontstaat dan een nieuw fenomeen in Suriname nl, ‘verkeersinfarcten’ (of wel Gridlocks) !!!!

  En dan kunnen de mensen beter gaan lopen want dan ben je eerder op de plaats van bestemming of anders eerder thuis !


  Maak melding

 17. Milton, de vhp bestaat uit geschoolde mensen, stuk voor stuk capabele bestuurders. Jouw NDP bestaat uit njang dringie priserie. Zoek de verschillen

  Have a nice day


  Maak melding

 18. @ Koos, de VHP kan geeneens hun partijgebouw ‘de Olifant’ goed besturen omdat ze deze met gemeenschapsgeld hebben opgeknapt.
  Ze vangen wel elk jaar contributiegelden van hun partijleden en vraag me dus af wat er met al die gelden is gebeurd.

  Je schreef: ” de vhp bestaat uit geschoolde mensen, stuk voor stuk capabele bestuurders ” ! Geloof je dit zelf wel of wil je de popie jopie uithangen die gewoon uit z’n stinknek lult !

  De verschillen wist ik reeds lang, want de VHP met al haar zgn goede bestuurders heeft nimmer iets voor het land gedaan !

  Noem mijn eens 5 concrete feiten van de VHP voor het land Suriname tussen 2000 en 2010 en dan noem ik jou 10 van de NDP/MC tussen 2010 en 2014 !

  En dan wil ik geen stabiliteit en/of rechtsstaat geneuzel horen maar diehard facts in het belang van alle Surinamers !
  Voor mij bestaat de VHP enkel uit een stel oelewappers en banditos die alleen zichzelf verrijken.


  Maak melding

 19. @Milton
  Wat vindt u van het twee maal, als onderdeel van een coalitie, het land uit de prut halen na Bouterse regeringen. De Nederlandse hulp daarbij was een druppel op de gloeiende plaat.

  Eerst na het binnenlandconflict waarin hele delen van het land vernield zijn door de maatjes van nu.
  Voor de tweede keer na het wanbeleid van Wijdenbosch met enorme schulden een terug lopende economie en super inflatie

  Na het herstel van Alle Wijdenbosch ellende heeft men ook nog eens kans gezien de economie in 10 jaar met 300% in reële termen te laten groeien van $ 1.500.000.000 naar $ 4.700.000.000

  De huidige regering laat de economie niet in USdollars groeien maar in Surinaamse dollars mede door heel veel schulden in USdollars aan te gaan en de deviezen voorraad er door te jagen.
  Ook worden er schulden verstopt en verborgen. Op het moment dat dat duidelijk wordt zal middels devaluatie de regering Bouterse een negatieve groei achter laten net zoals de vorige keren dat Bouterse en zijn vrienden regeermacht hadden.

  Een paar dingen:
  De Buitenlandse schuld is (excl. staatsolie) met 400% gestegen incl. Staatsolie is de Buitenlandse schuld in echte dollars met 700% gestegen. In de komende begroting wil men dit nog extra verhogen zonder dat de verdiencapaciteit van het land toeneemt.
  De deviezen voorraad al dankzij zuinig Frontbeleid op een heel goed niveau is nog even door gegroeid door de goede olie en goudprijzen maar verdampt nu als sneeuw voor de zon. -40% sinds ultimo 2012. Nu aanzienlijk lager dan Venetiaan achter gelaten heeft.


  Maak melding

 20. Ik hoop niet dat ze binnenlanders gaan lokken met een mooi verhaal dat de trein ze naar een mooi plaats gaat brengen waar ze kunnen douchen en bij elkaar wonen in barakken en waar alle vuil wordt verbrand in ovens. De Natietrein is in voorbereiding?


  Maak melding

 21. “Meneer Randjietsingh, waarom zijn deze mooie plannen nooit uitgevoerd toen VHP aan de macht was ? ”

  @Armand
  In die periode was heer Randjietsingh “MARKOESA” aan het oogsten.


  Maak melding

 22. @Milton, zie het antwoord van JoJo. Daar heb ik niets op toe te voegen. Het zijn harde feiten en de cijfers liegen niet. Het werk van de oude Front regering is door de IMF meerdere malen bejubeld.

  Dus kom maar op met de 10 successen van de NDP. Dat Bouterse vandaag de dag Sinterklaas mag spelen is te danken aan de oude regering.


  Maak melding

 23. Inderdaad er zijn ontelbare alternatieven, zoals de BRT buslijnen, die als een metro functioneren en vele malen goedkoper zijn. Suriname zou in zou een systeem kunnen investeren dat heel Paramaribo en omgeving ontlast van auto’s.

  Maar aangezien dit goedkoper (lees minder rentabel is voor de corrupte NPDers) dan kan hier niet over gesproken worden.


  Maak melding

 24. Zelfs een groot land als Brazilië kiest andere transport opties dan trein en trams, ondanks dat het geld heeft om ervoor te betalen. the MINIsters van Suriname hebben altijd grootspraak en een vette bankrekening in het buitenland waar geld naartoe geloosd word.


  Maak melding

 25. De president doet er goed aan een trein/tramlijn aan te leggen. Maar deze moet niet van Poele naar Para, maar van Kwatta naar het centrum. Daar zijn immers de meeste (betalende) passagiers.


  Maak melding

 26. Het plan van Nieuw Front / VHP parlementariër Randjkoemar Randjietsingh slaat nergens op. Met dit plan komen 200 bussen meer in het verkeer op de wegen en dit zal de verkeersopstoppingen in het land niet ten goede komen.Daarnaast krijgt men in het land een grotere uitstoot van schadelijke stoffen die niet goed zijn voor het milieu.


  Maak melding

 27. RobG, de investering voor de spoorlijn haalt men er nooit meer uit, tel daar op de onderhoudskosten, personeelkosten, kosten voor veiligheid rail netwerk, opzetten kaartverkoop systeem etc etc Alleen al de doorlopende kosten zullen al niet kostendekkend zijn. Daarvoor hoef je geen reken wonder te zijn. Ontwikkeling valt en staat niet bij het aanleggen van een spoorlijn.

  Laat deze regering eerst een goede onderzoek doen.

  RobG jij weet ook dat er bussen bestaan die schoon rijden, dus die argument gaat niet op.


  Maak melding

 28. Het is helemaal geen mooi plan, geen studie vooraf, een ontzettend duur plan waarvan slechts een miniem deel van de bevolking gebruik van kan maken. Verder is er is geen rendement hieruit te halen, alleen voor de NDP toppers valt er wat onder de tafel te verdienen.


  Maak melding

 29. @Koos, door de aanleg van de spoorlijn kan de sociale druk op Paramaribo veel verder worden verminderd. Paramaribo zal door de spoorlijn makkelijk te bereiken zijn voor mensen die ten zuiden van de hoofdstad wonen. We weten trouwens ook dat de brug over de Suriname rivier er voor heeft gezorgd dat heel veel mensen hebben besloten om in Commewijne te gaan wonen of besloten hebben om in Commewijne te blijven wonen. Het is tevens ook de taak van de overheid om ordening te brengen in de samenleving. De woondruk in bepaalde woongebieden zoals Paramaribo moet de overheid door beleid reguleren.Zonder regulering krijgt men chaos.


  Maak melding

 30. Milton, wel eens van aparte busbanen gehoord, waarom zouden die niet in Su. aangelegd kunnen worden, veel goedkoper dan een spoorlijn die alleen maar geld kost, bij de aanleg maar ook in de toekomst


  Maak melding

 31. RobG, chaos tegen welke prijs. Bouterse zou ervoor zorgen dat de woningnood opgelost zou worden of wel 18000 huizen zouden er gebouwd worden. Denk dat je hiermee de sociale druk mee kunt verlichten. Ga meer huizen bouwen in paramaribo en omstreken en zorg ervoor dat het ov beter gaat functioneren.
  We doen als of paramaribo een wereldstad is. Rotterdam herbergt meer mensen dan heel suriname bijelkaar. Onder Bouterse is de staatsschuld opgelopen tot ruim 6 miljard dollar.
  Het is wel mooi geweest TENZIJ een goed plan op tafel ligt hoe het geld terugverdiend kan worden. Dit laatste betwijfel ik.
  Het is hier al eerder gezegd zonder quorum geen spoorlijn, maw dit project gaat het levenslicht niet zien.


  Maak melding

 32. 22 dec. 2014

  Srika leest en schudt het hoofd !

  Randjietsing, Randjietsing, begrijp jij wel de praktische neerslag van ruimtelijk strategisch plannen van infrastructuur en de rol van de te verwachten mobiliteit daarin?
  Srika


  Maak melding

 33. Ze krijgen losbere, want de trammetje komt eraan en mi lopso ja mang…..en ik word zeker condoko. Geen ene sardien vreters zal zwaart reizen. En mi bretie dati ding dot broko bus e mik passie foe mi kang tik me loko.


  Maak melding

 34. Spoorlijn para.parbo mooi project, toeristich, alleen teveel boeven die snakken naar njang, en wat is het inbreng van de geraffineerde boef Abraham. Gaat hij zijn gestolen heli’s inzetten om de project te controleren??


  Maak melding

 35. De regering Bouterse moet niet luisteren naar de oppositie. De oppositie moet opgevoed worden om hun kolonialistisch bewustzijn kwijt te raken. Maar voor de ouderen binnen de oppositie is te laat. Zij kennen maar 1 deuntje en dat is het liedje wat ze van Holland geleerd hebben. Zij zien niet in dat regeren, zoals de Westerse landen ook hun eigen land regeren, is vooruitzien en daarnaast het kweken van nationale gebondenheid door grootse monumenten neer te zetten. Vandaag aan de dag is de Wijdenboschbrug de trots van veel Surinamers. Dat is wat zij zelf hebben laten maken maar ook betaald hebben. Wat hebben de Surinamers om trots op te zijn behalve het mooie land dat door God gegeven is? De leiders van de oppositionele partijen die constant roepen dat de regering Bouterse teveel geld uitgeeft terwijl internationale financiële organisatie bijna dagelijks aangeven dat Suriname het financieel prima doet. Ooit heeft Holland ons wijs gemaakt dat we moesten zorgen voor financiële reserves ( en dan hoefde Holland minder bij te passen) en nog steeds zingen de oppositionele partijen hetzelfde liedje : we gaan ze opsluiten, we gaan corruptie bestrijden, we worden weer vriendjes van Nederland, we gaan dat en we gaan zo maar wat ze willen doen met de opbouw van het land, weet niemand. Wat mij betreft is het goed dat de regering Bouterse het volk toekomstverwachtingen, aspiraties en inspiraties geeft en laat het Surinaamse volk dromen van grootsheid en deze proberen in vervulling te brengen.


  Maak melding

 36. @RobG
  ” De woondruk in bepaalde woongebieden zoals Paramaribo moet de overheid door beleid reguleren.Zonder regulering krijgt men chaos.”
  ===============================================

  Zij die het chaos moet reguleren is zelf CHAOTISCH. Ze moeten eerst hun huiswerk maken. Gericht beleid, transparantie, corruptie-proof enz…

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 37. @R. Wereldman
  ” Wat mij betreft is het goed dat de regering Bouterse het volk toekomstverwachtingen, aspiraties en inspiraties geeft en laat het Surinaamse volk dromen van grootsheid en deze proberen in vervulling te brengen.”
  ================================================
  Aspiraties en inspiraties zijn wel nodig en goed. Echter moet het Realistisch blijven en geen utopie. Zaken die realiseerbaar zijn en financieel verantwoordelijk.

  En La Sombra Del arbol


  Maak melding

 38. Mijn favorite domme front broodschrijver jojo beweerd hier zaken die alleen door het frontbgepeupel hier als zoete koek of poep geslikt kan worden.

  Wij met een gezond verstand weten wel beter. Ik had altijd van de frontjes begrepen dat Telting en Willem de Zwijger voor een economisch prudent beleid hebben gezorgd maw deze beroepsspaarders hadden het goed gedaan voor de simplele fronters. Nu lees ik van deze dommie dat de VHPers ook hun steentje hadden bijgedragen want ze waren onderdeel van de coalitie, ok so bun abop, pl en bep waren ook onderdeel van de coalitie dus.

  Voor de rest van je rommel laat ik aan je frontjes poep slikkers over, hopelijk smaakt het goed.


  Maak melding

 39. Wereldsman goed gezien, de oppositie in Suriname is irrelevant voor de verdere ontwikkeling van het land. Aan deze gasten heeft de Surinamer helemaal niets.

  Zelfs anno 2014 voeren ze politiek alsof ze nog in de zestiger jaren leveren, ze hebben geen flauwbenul hoe een land modern bestuurd moet worden en hebben ook geen enkele ontwikkelingsvisie.

  Zie maar 7 partijen vormen een combinatie om de President te kunnen leveren en verder hebben ze niets.


  Maak melding

 40. @Sabidieri
  Dank u wel voor de bevestiging dat er prudent financieel beleid gevoerd is door de regeringen waarin het Front geparticipeerd heeft.
  Dat is een stap voorwaarts. Ik heb ook niet anders beoogd dan dat de VHP daar in partner was.

  Nu naar wat u de overige poep noemt.

  U weerlegt de economische groei onder de vorige regering niet. Dus dat is geen poep maar een prestatie.

  U weerlegt ook niet dat de buitenlandse schuld in 4 jaar van $ 250.000.000 toegenomen is naar meer dan $ 1.000.000.000 zonder dat er echt kapitaal projecten zijn gerealiseerd.

  U weerlegt ook niet dat de deviezen voorraad van bijna $ 800.000.000 via ongeveer $ 1.000.000.000 (eind 2012 als gevolg van stijgende grondstoffen prijzen) nu hard op haar retour is en de grens van $ 600.000.000 naar beneden ondertussen gepasseerd is. Minister Rusland geeft nu ook aan dat er echte problemen zijn.

  U weerlegt ook niet dat Staatsolie oorspronkelijk $ 200.000.000 moest lenen tot 2015 en dat zij nu haar lening uitgebreid heeft tot $ 700.000.000 ofwel gepland aflossen per 2015 en nu een schuld van $ 700.000.000 omdat het te veel heeft afgedragen aan de aandeelhouder (regering) en in moet komen met geld in rare projecten zoals rietsuiker en goudmijn aandeelhouderschap.

  Voeg hier de laatste maanden van 2014 aan toe en de gaten in de begroting van 2015 en de lening voor de spoorlijn en u hoeft geen hersenchirurg te zijn om uit te kunnen rekenen dat het er niet goed voorstaat.
  Zeker niet als je in ogenschouw neemt dat zelfs Daailin van projecten weg loopt.


  Maak melding

 41. Jojo ik probbeer allang niet meer het dom gelul van je hier te weerleggen behalve datnikndevtijd niet voor heb, maar elke zin of woord van mij zou betekenen dat ik je serieus zou nemen, die indruk wil ik geenszins wekken, snappie.


  Maak melding

 42. Sommige mensen hebben opbouwende kritiek maar anderen kunnen maar 1 ding als ze op internet komen en dat is Suriname neersabelen, de put in praten en over alles negatief zijn. Ook ik vind het spoorlijn 1 van de domste initiatieven van deze regering. Suriname is kwa ontwikkeling niet op het niveau om een spoorlijn te onderhouden dan wel rendabel te exploiteren. Ik ben het dus met Randjietsing eens, dat Suriname eerder behoefte heeft aan een algehele upgrade van het wegennet. Aangelegd in de koloniale tijd voldoen de meeste wegen niet meer aan de eisen van deze tijd. En als men toch voor bussen zou kiezen dan zou ik ze dan ook meteen voorzien van zonnecollectoren op het dak en laten rijden op bio brandstof. De weg Paramaribo Para, kan makkelijk verbreed worden. Zelf al zou men een weg boven op de weg aanleggen tot Para zou het goedkoper zijn dan een treinverbinding.

  Suriname grootste probleem is onderhoud en de noodzakelijke technologie om dit te doen.


  Maak melding

 43. Burki nanga burkiwagie zou een alternatief zijn!!! 0,20 cent water en 0.60 cent gras!!!! per dag voor in de avonduren en voor de rest is het toch gratis. Su heeft zo rijk aan gras en water!!


  Maak melding

 44. @Sabidirie
  Heb je een posting die aan jouw gericht was aangepast en geplaatst??? Als er iemand is die onzin verkoopt en dom gelul dan ben jij het wel, samen met andere paarse idioten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.