dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameSantokhi: Bouterse durft politieke strijd niet aan

Santokhi: Bouterse durft politieke strijd niet aan

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 dec – Desi Bouterse durft niet openlijk de strijd aan te gaan tegen politieke opponenten. Dit zegt VHP-leider Chandrikapersad Santokhi van de rechtszaak die Bouterse tegen hem heeft aangespannen. “We zijn in een politieke strijd verwikkeld.”

Dat zou de ander moeten beseffen. Beweringen over bijvoorbeeld zijn betrokkenheid bij drugshandel zouden politiek gepareerd moeten worden. “Maar we zien dat de persoon Bouterse er nu voor heeft gekozen naar de rechtszaal te gaan. Ik denk dat hij in ieder geval nu heeft laten zien dat hij in de laatste vijf maanden (voor de parlementsverkiezingen, red.) de politieke durf niet heeft om sportief om te gaan met zijn opponenten”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname.

Dat uitgezocht Bouterse deze aanpak kiest, is minstens opmerkelijk. “Hij maakt misbruik van zijn machtsfunctie als president door rechtsmiddelen in te zetten tegen politieke opponenten om hen monddood te maken. Hij heeft politieke podia ook boodschappen gericht aan personen en die waren niet makkelijk”, aldus Santokhi. Hij belooft overigens in de rechtszaal te komen “met feiten sinds vijf en twintig februari 1980.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

94 REACTIES
 1. Moordenaar Bouterse is te laf om voor de rechter te verschijnen en nu wil hij het recht aangrijpen om een politieke tegenstander monddood te maken. Lachwekkend is deze achterbakse moordenaar….


  Maak melding
 2. Sranansma oe wiki no!

  DDB kan chandrikaperkash Shantokhi niet voor geen enkele gerecht in de wereld dagen, omdat DDB zal worden uitgelachen en men zal hem vragen of die goed is in zijn hoofd.

  DDB is:
  – 25 februari 1980 de staatsgreep gepleegd in Suriname;
  – 8 december 1982 moorden en moet voor de krijgsraad in Boxel
  in Commewijne verschijnen;
  – Moiwana86moorden;
  – Telefooncoup/Kerstcoup) op 24 december 1990
  – drugscrimineel, veroordeeld hiervoor in Nederland voor 11 jaar
  gevangenisstraf;
  – zware militaire wapens ruilen met de FARC/een communistisch
  verzetgroep in Columbia voor drugs/cocaine;
  – meervoudig moordenaar;
  – die zich verschuilt achter een omstreden amnestiewet van de
  DNA in Suriname, maar internationaal geen enkele waarde
  heeft. Voor moord moet men zich volgens de grondwet van de
  republiek Suriname voor de krijgsraad/rechtbank verschijnen in
  Boxel in Commewijne. Niemand staat boven de grondwet. De
  grondwet is hoger dan de amnestiewet, internatonale
  verdragen oa, mensenrechten zijn veel hoger dan de grondwet
  van Suriname. Dus DDB kan zich niet verschuilen achter de
  omstreden amnestiewet.

  Chan Shantokhi is voorzitter geweest van de CICAD
  CICAD = Comision Interamericana el Contol del Abuso de Drogas/Inter American Drug Abuse Control Commission, een zelfstandige onderdeel van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), dat zich bezig houdt met drugsbestrijding van het Westelijk Halfrond. Hierdoor is Chan goed geinformeerd.

  Roger Khan wordt stevig aan de tand gevoeld door de DEA/USA en hij wil niet zijn leven lang in de cel blijven zitten.

  DDB zit als een rat in de val en heel veel van zijn misdaden tegen de menselijkheid zijn bekend bij de CIA/USA, DEA/USA, CICAD/OAS, CHAN en bij alle Surinamers, Inter-Amerikaans Hof voor de mensenrechten in Costa Rica, Nederland/EU, Frankrijk, Frans-Guyana/EU, EU, Caricom, Latijns – America, de Verenigde Naties/VN, DDB is een schande (inter)nationaal.

  Weg met moordenaar/ crimineel DDB!
  DDB is de grootste/zware crimineel die Suriname gehad heeft de laatste 50 jaar.

  YanKees wil hem voor lange tijd achter slot en grendel. Bij welke Jan Kees gaat hij eerst de bak in? Ook in Suriname zal daarna volgen.

  DDB hoort voor lange tijd in de gevangenis te worden opgesloten, (inter)nationaal voor misdrijven tegen de menselijkheid, ja toch?

  Recht en waarheid maken vrij.

  Fri, Fri, Fri!, Sranankondre Fri!

  maandag, 25 mei 2015, Algemene Verkiezingen Voor De DNA Van De Republiek Suriname
  Aan alle (jonge)kiezers
  Flogo, Flogo, Flogo!, Stem massaal op:
  VHP, NPS, DA91, SPA, PL, KTPI, BEP

  Time4Chan(ge)!

  Freedom, Freedom, Freedom, Freedom, Freedom dé Kon!

  God zij met ons Suriname
  Hij verheff’ ons heerlijk land
  Hoe wij hier ook samen kwamen
  Aan zijn grond zijn wij verpand
  Werkend houden w’ in gedachten
  Recht en waarheid maken vrij
  Al wat goed is te betrachten
  Dat geeft aan ons land waardij.

  Opo, kondreman un’ opo
  Sranangron e kari un’
  Wans’ ope tata komopo
  Wi mu’ seti kondre bun.
  Strey de f’ strey, wi no sa frede
  Gado de wi fesiman.
  Eri libi, te na dede
  Wi sa feti gi Sranan.

  God Zij Met Ons Suriname/rs!


  Maak melding
 3. Bekijk de foto goed!

  Tokkie in kostuum met de SME vlag op de achtergrond om Presidentieel te lijken.

  President bouta in wit shirt zonder das en zonder vlag op de achtergrond.

  Kijk naar de gezichten en de uitstraling daarvan en je zal zien dat Tokkie ondanks alle tierlantijnen gewoon heel erg ondergeschikt is aan DDB je ziet het aan zijn gelaatsuitdrukking, dat spreekt boekdelen; totaal geen charisma.


  Maak melding
 4. Juridisch gezien staat Bouterse in zijn recht om Santokhi voor het gerecht te brengen aangezien het hier om smaad en laster gaat, nml. de beschuldiging dat Bouterse zich bezighoudt met drugshandel. Alhoewel hierover geen twijfel mag bestaan, is nu eenmaal overtuigend bewezen dat Bouterse zich inderdaad met internationale drugshandel bezighoudt, gaat het niet om een politiek ambtsmisdrijf maar om laster. En daarover dient de rechter zich te buigen. Aan de andere kant geef ik Santokhi gelijk in zijn bewering dat Bouterse de verbale strijd met zijn politieke opponenten niet aandurft. Deels omdat de opponenten verbaal gezien beter in staat zijn om hun politieke programma’s onder de kiezers te brengen en deels omdat Bouterse al een naam heeft die niet door een schone lei uitblinkt.
  Een politiek stabiel Suriname heeft ook voordelen voor het buitenland. Denk alleen aan investeerders te trappelen om in Suriname te investeren zoals China, India en Indonesië. Maar ach, misschien is het de wens van de Surinaamse bevolking om weer op Bouterse te stemmen om vervolgens daarna weer 5 jaar lang te klagen. Ach en wee over de AOW klagen bijvoorbeeld.


  Maak melding
 5. @Abaisa, is dat nieuws of is dat niet het kenmerk van een schijn democratie ? Alle politici die ondergeschikt zijn aan 1 leider ? Veel ontwikkelingslanden kennen zo een regeringsvorm !


  Maak melding
 6. De heer Santokhi moet absoluut geen enkele excuses maken richting deze criminele moordenaar. Alles wat Santokhi over Bouterse zei berust op waarheid. Dat dit niet eerder door een toonaagevende politicus publiekelijk is gezegd heeft meer gelegen aan angst voor deze moordenaar die Suriname al zolang in de wurggreep houdt. Wat nu zou moeten gebeuren is dat alle leiders van de oppositie de woorden van Santokhi ook publiekelijk moeten blijven herhalen en ook bepaalde beelden sinds 1980 weer eens moeten laten zien.
  Laat vooral alle beelden zien van moorden die gepleegd zijn door en in opdracht van Bouterse.
  Santokhi houdt jouw rug recht, vooral geen enkele excuses laat de feiten spreken en eist ook dat de rechtzitting rechtstreeks wordt uitgezonden op alle tv netten en radio.
  Nog iets deze moordenaar Bouterse heeft nooit respect getoond voor de rechtelijke macht, hij weigerde te verschijnen op oproep van de rechter in zijn moordzaken en nu daagt hij iemand voor de rechter? Dit is werkelijk de omgekeerde wereld zoals die nergens anders plaats vindt dan alleen in Suriname.
  Suriname maakt nu korte metten met criminele moordenaar Bouterse, hij ontneemt je te lang ontwikkelingsmogelijkheden.
  Weg met deze vloek Bouterse.


  Maak melding
 7. -Ik hoop dat de rechter neutraal zal blijven, omdat ik bijna wil zeggen dat Santhoki gelijk heeft als het gaat om de uitspraak dat Bouterse Santhoki monddood wil maken.

  -Is Bouterse vergeten hoe hij Santhoki van kant probeerde te maken op het podium in 2010? en nu daagt hij deze zelfde man voor de rechter? Bouterse heeft echt nu boter op zijn kop!!!

  -Santhoki als oud gediende bij de politie en wat @passant op schrijft moet Bouterse wel oppassen. ben benieuwd.


  Maak melding
 8. Santokhi was altijd al monddood. Wie wil nou luisteren wanneer deze man spreekt? Zelfs de kippen en vogels vluchten weg, want hij heeft niets te zeggen.
  Daarentegen, wanneer de president spreekt, dan komen zelfs journalisten uit het buitenland horen wat hij te zeggen heeft.
  Heer Santokhi kan nog heel veel leren van de president. Santokhi is nog leerling, de president is de meester.
  Nu heeft de leerling geprobeerd met roddels en laster de meester te overtreffen en prompt heeft hij een proces aan z’n broek. Leerling blijft leerling.


  Maak melding
 9. Wie heeft Bouterse het idee gegeven dat hij een naam heeft om hoog te houden? Die man wordt nergens serieus genomen, zelfs z’n eigen aanhang komt er steeds meer achter dat deze man weinig goeds in huis heeft. Z’n naam is al lang besmet, dus waarom wil hij een door hemzelf besmeurde naam verdedigen? Wanhoop, denk ik en slechte vooruitzichten.


  Maak melding
 10. @Abaisa, een paar regels voor jou en voor de NDPérs:::::

  -De coalitie dient zonder meer voor het nodige quorum te zorgen.

  Dit lukt reeds enkele maanden niet, terwijl het onze belastingbetalers telkens ongeveer 75.000 SRD kost voor elke uitgeschreven vergadering.
  Indien er leden zijn, die het niet goed menen met het volk, dient hij / zij het lidmaatschap op te zeggen.

  Als er leden zijn zoals Rashied Doekhie die niet in ’s landsbelang wil of kan opkomen en zich verschuilt achter zijn gezondheid, dient hij de eer aan zich zelf te houden en onmiddellijk te bedanken!

  Nog grappiger komt onze geldschieter, Brunswijk over, dat hij per helikopter wil landen om als het 26 e lid te tekenen.

  Moet dan de president van Nickerie, wiens dagen geteld zijn, met een pantserwagen uit Nickerie gehaald of vervoerd worden?

  Men had het over de chantagepolitiek van Somohardjo, maar wat gebeurt er binnen de coalitie ?


  Maak melding
 11. monddood of morsdood…het is Bouterse om het even, denk maar aan 8 decembermoorden, waar deze gevaarlijke, infantiele en incontinente gek, 15 onschuldige landgenoten heeft gemarteld, verminkt en standrechterlijk vermoord.


  Maak melding
 12. @Abaisa
  “Kijk naar de gezichten en de uitstraling daarvan en je zal zien dat Tokkie ondanks alle tierlantijnen gewoon heel erg ondergeschikt is aan DDB je ziet het aan zijn gelaatsuitdrukking, dat spreekt boekdelen; totaal geen charisma.”
  ================================================

  De vlag(charisma) dekt niet de lading(daden)!

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding
 13. zielig figuur die bouta.
  Zijn grote bek tijdens de jaren 80 is geslonken in een muisbek.
  Hij loopt al moeizaam en kan geen woorden vinden tijdens een toespraak.

  De aftakeling is zichtbaar, zijn zoontje vangt nu de klappen voor hem in USA en na 2015 is hij aan de beurt.


  Maak melding
 14. Amnestie desie moet maar ook voor de rechtbank in NY gaan vertellen dat zijn zoontje dino onschuldig is. En vergeet niet een paar kg vaseline voor hem mee te nemen want de dealers uit de Bronx zullen wel een exotiese achter opening lusten.


  Maak melding
 15. Hee luister noh, Chan is een man die niet zomaar met BLA DIE BLA BLA aankomt, hij gaat elk woord dat hij heeft uitgesproken kunnen ONDERBOUWEN, kom maar met je rechtzaak Presje… en Chan ziet er beter uit dan DDB en zijn conditie is 1000x beter… de Pres lijkt de ene keer drungu, en de andere keer stijf van de coke te staan IS MIJN MENING come on zeg, en welk domoor komt uitleggen dat Chan in vergelijking tot DDB ‘niets’ voorstelt… huh heb je ka in je ogen en ka in je smoel niet te vergeten, ja want ‘je’ praat POEP…

  Chan leer die DDB een lesje…. huh NDP mofokranti geeft gewoon toe dat DDB de drugstoevoer toelaat … fawaka dan…

  🙁


  Maak melding
 16. EN YERE NOG WAT

  EEN SANTOKHI MAAK JE NIET MONDDOOD

  GAAT NIEMAND NEVER LUKKEN….

  Chan gaat zijn mond nu nog verder openmaken en de achterban doet MEE… hele mond van DDB wordt monddood….

  lariekoek sani 🙁


  Maak melding
 17. Laffe bouta ,laffe ndpers !
  GEEN ENKEL EXCUSES AANBIEDEN AAN DE CRIMINEEL MET AMNESTIE !!!

  Hahahaaaaaaa…waarom gaat laffe bouta niet naar Amerika samen met Miss PIGGY om even criminele zoonlief uit gevang te bevrijden?Waarom een POPPENKAST SHOW OPZETTEN HIER IN SURINAME ?!Hij gaat het toch niet eenmaal winnen tegen meneer Santokhi !!!


  Maak melding
 18. @flexara, deze foto van Bouterse is niet echt duidelijk. Zie het buitenlandse nieuws en kijk op de telegraaf dan zie je een vergrote versie van Bouterse zijn gezicht.


  Maak melding
 19. -Ik juich alles toe wat ten goede komt van een land en vooral voor Suriname.
  Wat ik niet kan accepteren is het feit dat Bouterse een naam krijgt dat het door hem komt dat het nu zo goed gaat met bedrijven en projecten in Suriname zonder precies te vertellen hoe dit tot stand gekomen is.

  Dit heeft Bouterse niet gedaan. Een stukje tekst::::::

  Vandaag de dag behoort Canada tot een van de grootste investeerders in Suriname. De Canadese ambassade hield op woensdag 17 december de launch van de Canada Fund for Local Initiatives. ‘The Canada Fund for Local Initiatives’ is een programma dat internationaal kleine maar effectieve projecten financiert. De overheid van Canada nodigt verschillende organisaties uit om hun voorstellen in te dienen, die na een screening worden gekozen voor financiering’, zegt de Canadese ambassadeur, Nicole Giles, in gesprek met Dagblad Suriname. In 2014 zijn er ook projecten gefinancierd door Canad


  Maak melding
 20. Weet men wat me is opgevallen: op reactie balk van waterkant word er haast nooit positief gereageerd op ontwikkelingen in Suriname en vooral niet met de huidige regering die nu aan de macht is.

  ik vind het merkwaardig dat er ontwikkelingen in suriname is en dat externe partijen ( lees het buitenland) het ook erover heeft maar dat er nog heel veel negatieve spui word uitgekraamt.

  Wij als surinamers al wonen wij in het buitenland, mogen een politieke kleur hebben maar het mag niet zo zijn dat ten koste van alles jouw politieke partij aan de macht moet komen ondanks die er geen ontwikkelende beleid voert.

  wat ik nog merkwaardiger vind is dat de oppositie die zich moeten klaarmaken voor de verkiezing nog steeds niet zijn beleidsplannen kenbaar heeft gemaakt aan het volk.
  wat ik weet van de politiek is dat er 100 % word beloofd maar slechts 40% word waar gemaakt,
  Mijn vraag aan de oppositie is,.. wanneer komen jullie met jullie beleidsplannen en visie welke kant jullie het land naar toe willen koersen als jullie weer in het machtcentrum ( want dat is wat ik vaak hoor van bepaalde leiders van politieke partijen)

  Ik weet niet of die politiekeleiders het contact hebben verloren met de realiteit waardoor ze denken een strategie te gebruiken die al meer dan 4 verkiezingen gebruikt is..
  mijn advies is.. kappen daarmee… bedenk een andere strategie..het werk niet meer.. people aint buyin it no more.

  indien ze terug in het machtcentrum ( zoals ze dat noemen ) willen komen dienen ze een goed concept in mekaar te zetten om het volk te bewegen om hun weer te plaatsen.. want eerlijk is eerlijk.. economisch is het heel lang niet zo goed met Suriname gegaan. and like it or not.. deze regering verzet wel wat werk..

  aan anders denkers wil ik zeggen. gezond verstand en landliefde

  Come on people.. we have to keep it real

  g


  Maak melding
 21. Chandrikapersad Santokhi is een sterk merk (inter)nationaal en heeft zijn naam positief gevestigd.

  DDB, het tegengestelde is een bedenkelijke reputatie en (inter)nationaal zeer negatief en een schande voor iedere Surinamer en de republiek Suriname
  .
  Het staat vast dat Chandrikapersad Santokhi the next president van de republiek Suriname is. De president zal namelijk door rr- en dr-leden.gekozen worden in de volksvergadering.

  De rechterlijke macht moet wel rekening houden, dat hun vonnis nog internationaal bij een rechtbank komt en zij terug worden gefloten en dat zal wel zeer schadelijk zijn voor hun geloofwaardigheid, betrouwbaarheid, goede eer en naam en de rechterlijke macht in Suriname, als het dat nog niet is. M.a.w., ze zouden wat anders daarna kunnen gaan doen.

  DDB wil ten kosten van het merk Chandrikapersad Santokhi zijn bedenkelijke reputatie verschonen, wat niet zal lukken. Eens een loser is altijd een loser.

  Chandrikapersad Santokhi is (inter)nationaal) een sterk merk.

  maandag, 25 mei 2015, Algemene Verkiezingen Van De DNA Voor de Republiek Suriname

  (Jonge)kiezers,
  Flogo, Flogo, Flogo, Stem massaal op:
  VHP, NPS, DA91, SPA, PL, KTPI, BEP
  Chan4pres

  God Zij Met Ons Suriname/rs!


  Maak melding
 22. Team Bouterse wil Santokhi onder druk zetten en z’n aandacht afleiden van belangrijke zaken. Nu moet Santokhi tijd gaan besteden aan de zaak tegen hem door Bouterse en zal dat deels ten koste gaan van z’n campagne. Te verwachten is dat er een enorme campagne tegen Santokhi gaat komen om de druk op hem verder op te voeren en om hem betwistbaar te maken als leider binnen de oppositie. Verdeeldheid zal worden gezaaid binnen de oppositie en Somo gaat z’n kans ruiken.


  Maak melding
 23. @E.Bhola

  Geen nood , iedereen weet dat bouta bang is voor Santokhi.
  Santokhi is bouta’s enigste vijand Aldus bouta..
  Bouta gaat weer met streken en met zijn gebreken de verkiezingen proberen te winnen. Maar dat verwacht men van een amnestie lijder, iets beters verwachten wij niet van hem.
  Allen vertegenwoordigd in de oppositie moeten 1 vuist maken en bouta naar de gevangenis sturen !!
  Pappie bouta heeft het moeilijk…..arme dinootje ..pappie heeft geen tijd voor hjem
  Pappie vecht in Suriname voor zijn amnestie ,voor zijn vrijheid…echt een gevecht van zijn leven !!!


  Maak melding
 24. De fronters zijn de weg volledig kwijt. We horen al zoveel jaren dat bouterse aangehouden zou worden, su zou geboycot worden, de vs komt bouterse arresteren bla bla bla

  De wkn kampeerders zijn radeloos. En nu goochelen ze een nieuwe truc uit de hoge hoed. Baja deze mensen zijn vermoeiend.


  Maak melding
 25. Je hoort als regeringsleider je oppositionele tegenstander niet voor de rechter te slepen. In een democratie is dat not done. Als je de politieke discussie niet aankan of aandurft, moet je je mond houden. Ik hou het even op het eerste. Als er een persoonlijke vete is, hoor je daar de politiek buiten te houden. In Nederland wordt Wilders wederom voor het gerecht gedaagd wegens discriminatoire en andere uitlatingen. Niet door parlementariers, maar door aangiftes van het volk. Zo hoort het. Dit is wederom een aanslag op de trias política door Bouterse. Hij weet dat de rechterlijke macht in Suriname niet onverdeeld onpartijdig is. En het is zoals het is: Wie in de stront roert zal de geur moeten opsnuiven.


  Maak melding
 26. Waarom was het ook alweer zo belangrijk dat bouterse president zou worden? Waarom is het ook weer zo belangrijk dat bouterse president blijft? Dan pakt niemand hem op om in de gevangenis te gooien. Paars brein is zo hard en zo dom.


  Maak melding
 27. %Abaisa, we gaan voor nog vijf,
  waar dan Santo Boma soms als straks zijn presidentschap en daarmme de amnestie en de onschendbaarheid opgeheven wordt, hij hoeft alleen maar een paar horizontale strepen op zijn mooie witte shirt te maken


  Maak melding
 28. VHP jullie wilden ook vervroegde verkiezing in 1995 dus 1996 vervroegde verkiezing door tussenkomst van SPA.
  Na overname wat is dan gebeurd met de 2 leiders.
  Randjietsingh wil hetzelfde lot.


  Maak melding
 29. ware nieuws : nieuws die waterkant niet wil tonen!
  Fatehmohamed verlaat PVF en is nu NDP’er
  Friday 19 December
  Erak Fatehmohamed, commissaris en voorzitter van de mediacommissie van de Politieke Vleugel van de Fal (PVF) heeft donderdag zijn functies neergelegd. Hij heeft eveneens het lidmaatschap van de partij opgezegd.
  Fatehmohamed heeft zich aangesloten bij de Nationale Democratische Partij (NDP).
  “De PVF heeft het beleid van de NDP kritisch gevolgd en vaak ondersteund. “Ze doen het goed en zelfs veel beter dan het Nieuw Front”, zegt Fatehmohamed.
  Hij vindt het vreemd dat de PVF een samenwerking wil aangaan met het NF. Fatehmohamed vindt dat voorkomen moet worden dat Suriname in handen komt van figuren die nu al dromen om president te worden en zo het land te vernietigen.


  Maak melding
 30. Ware nieuws : nieuws die waterkant niet wil tonen!
  Bouterse sleept Santokhi voor het gerecht
  18 Dec, 06:00
  VHP-voorzitter Chan Santokhi tijdens de vergadering van Pertjajah Luhur op Lelydorp.President Desi
  Bouterse sleept VHP-voorzitter Chan Santokhi naar de groene tafel voor uitspraken die hij heeft gedaan op een vergadering van Pertjajah Luhur te Lelydorp op 23 november. Santokhi zei onder andere dat Bouterse de drugsmaffia van Colombia naar Suriname heeft gebracht. Hij heeft volgens de VHP-voorzitter Suriname in de greep van de drugscriminelen gebracht. “Dat mi kan tak’ lek’ skowtu”, stelde Santokhi op de vergadering. De uitspraken zijn via diverse media gepubliceerd.
  De rechtszaak gaat vandaag voor. Nailah van Dijk van het Advocatenkantoor Van Dijk-Silos, is de gemachtigde van de president, terwijl Gerold Sewcharan Santokhi verdedigt. Starnieuws verneemt dat de president eist dat de VHP-voorzitter zijn verontschuldigingen aanbiedt.
  Santokhi zei dat Bouterse Suriname ook in handen gebracht heeft van wapenhandelaren. “En alsof dat nog niet voldoende is, a man e tyar’ wan tra internationaal terrorist kon: a man e tyar’ Hezbollah kon ini a kondre. Zo gaat hij om met het vraagstuk van onafhankelijkheid in het land,” betoogde de VHP-voorzitter, die ook minister van Justitie en Politie is geweest en daarvoor commissaris van politie.


  Maak melding
 31. Ware nieuws : nieuws die waterkant niet wil tonen!
  Chinezen winkeliers willen Surinamers vergiftigen met het verkopen van over datum voedsel!
  Vervallen producten van schappen supermarkt gehaald
  Vervallen goederen zijn gisteren van de schappen van een supermarkt gehaald door de buurtmanager van politieressort Nieuwe Haven. Tijdens een reguliere controle in een supermarkt kwam de buurtmanager tot de ontdekking, dat de vervaldatum op de goederen verwijderd. Dit om te voorkomen dat klanten zouden zien dat de goederen vervallen waren.
  Na afstemming met het Bureau Openbare Gezondheidszorg, is besloten om de goederen te vernietigen. Tegen de exploitant van de supermarkt is een proces-verbaal opgemaakt. Hij heeft zich schuldig gemaakt aan een economisch delict, deelt de afdeling Public Relations mee.


  Maak melding
 32. misschien is het verstandig dat bouta op deze leeftijd het politieke toneel verlaat en afschijd neemt van het totale gebeuren..

  want laten wij eerlijk zijn,,wat is nog de toegevoegde waarde van zijn terug keer de komende jaren..

  hij heeft van een goed draaiende economie een belabberde toestand gemaakt..

  de man is al zó besmet alles wordt negatief benadrukt zijn privé leven is één al een broos leven..

  zijn familie is verscheurd zijn kinderen zijn diep gevallen.. enz enz ..

  zitten gevangen in het buitenland zonder hoop van terug keer.

  wat is zijn inspiratie om op deze voet verder te gaan..

  ik zeg verlaat het zinkende schip..


  Maak melding
 33. @ Blaka Bakra.

  “Wie in de stront roert zal de geur moeten opsnuiven”.

  Heel beelden die laatste zin. De president heeft eerder bakzeil moeten halen ten opzichte van Chantokhi. Hij roert weer in de stront en zal de gevolgen moeten dragen.

  Bouterse geeft Chantokhi een geweldig podium om de president onderuit te halen.


  Maak melding
 34. @ JoJo,

  Dat bedoel ik. Dit is een strategisch ongelooflijke blunder van Bouterse. Hoewel zijn jaknikker en staatsimbeciel Limbo vanmiddag op de radio het tegendeel beweerde. Iedereen die een tegengestelde mening via de radio kenbaar wilde maken werd gewoon van de zender gesmeten. Hij vindt dat juist Santokhi een fout maakte. Ik had niet anders verwacht. Democratie? Vervloekt, nee! Maar die paarse randdebielen hebben van politiek geen kaas gegeten.


  Maak melding
 35. Voor de rechter slepen is van een andere orde dan naar het
  Fort Zeelandia slepen! Dat weet mede verdachte Paraman en
  de rest van de ndp debielen.

  Wat er ook uit de koker van de bange rechters mag komen,
  wij winnen de verkiezingen van mei 2015. End of story!


  Maak melding
 36. @ blaka bakra

  Amnestie desie is afgestudeerd in ; staatsgreepkunde, international drugs en wapenhandel, in de rug schieten, amnestiekunde en belazerkunde.


  Maak melding
 37. Kop NRC, 23 maart 2012/ “Desi Bouterse schoot twee mensen dood tijdens decembermoorden”

  verder in dat stuk.

  Rozendaal zei dat Bouterse destijds zijn boezemvriend en vertrouweling was. Daarnaast verklaarde de getuige dat de huidige president van Suriname wapens ruilde met de Colombiaanse rebellenbeweging FARC voor drugs.

  Bron: NRC, 23 maart 2013


  Maak melding
 38. Het gaat niet zo zeer om Bouterse alswel om zijn volgelingen door wie dit verhaal niet voor zoete koek zal worden gesleten.
  Als het brokobana tijd is dan is het brokobana tijd en zullen wij ook moeten instaan voor de mogelijke gevolgen.


  Maak melding
 39. Massamoordenaar Bouterse wist al die tijd de rechter niet te vinden tijdens het proces van 8 dec. Waarin hij verwikkeld was, maar nu in eens heeft deze moordenaar het licht gezien, wat hem overigens zijn politieke moordenaarskop gaat kosten,omdat Santhoki niet zomaar met dat soort uitdpraken is gekomen, en zal een grote beerput open gaan, die de ondergang van deze moordenaar zal inluiden .


  Maak melding
 40. @Ware Nieuws

  Zo Fatemohamed heeft van partij geruild?
  Zo nu heft hij zich aangesloten bij de NDP omdat binnen de NDP niemand PLESJIDENTJE WIL WORDEN VOGENS fatemohamed?!
  Hij wil zich niet aansluiten bij een partij die voor het presidentschap gaat?!
  Laat die Fatehmohamed zichzelve voor de gek gaan houden. Geen enkel partij behalve de ndp geeft goudmijnen weg aan landverraders als Fatemohamed, en hoge posities aan Gangaram panday !
  Zo kort weg Fatehmohamed heft van partij geruild uit EIGEN BELANG !!!
  Het volk van Suriname heft deze verraders al lang door !!!
  Ze zullen afgestraft worden in 2015 !!!


  Maak melding
 41. Bouta heeft grote problemen in eigen gelederen, krijgt
  ZEER valse en foutieve adviezen !

  In de case Dino is Bouta ook in de val gelokt met zijn
  reacties op de arrestatie door de USA ! Complot van
  USA en er zouden maatregelen tegen de USA worden
  genomen werd officieel geroepen ! Het leek er op dat
  onze luchtmacht de yankees zou aanpakken !
  Terwijl de case GEEN Staatszaak was !
  Sranan werd door de reactie van Bouta en regering juist
  voor paal gezet internationaal en opnieuw als drugs- en wapenhandelsstaat neergezet ! Hier kwam nog de steun
  van Dino aan terrorisme boven op !

  Nu doet Santokhi ferme uitspraken over de drugsaffaires van Bouta. Advies zou moeten zijn : president u bent al teveel beschadigd en gelieerd aan drugs en u heeft een
  internationaal drugsvonnis op uw naam !
  Dus niet op ingaan !

  Neen zeggen de adviseurs aan Desi, sleep Santokhi voor
  het gerecht ! Dus komen er ellenlange drugsbetogen over
  Bouta live op radio en tv ook internationaal !
  En er is veel te vertellen en te insinueren !
  Wat exact waar of niet waar is zal er niet uitkomen, wel zal
  de president er ongetwijfeld MEER BESMET uit komen !

  PS : Of is dit een manoeuvre voorafgaand aan de klap die
  NDP krijgt bij het vonnis over Dino ! Heeft de regering al
  info welk gevaar ontstaat voor de president door de
  verklaringen van de nieuwe getuigen in de zaak Dino ?


  Maak melding
 42. Ach ja je wordt nooit pres kijk naar die man met zijn lelijke pak en oude poster waaaahhhhhaaaaa. Visioen 2030 lig allang in de prullenbak. Kom aub niet met uw visioen2030. En nog iets de nps zal het niet toelaten dat u pres wordt. Je bent een todobere die naar knoflook en tomatensardien reukt


  Maak melding
 43. Laten we elkaar niet voor de gek houden, in buitenlandse nieuws media wordt bij het noemen van de naam van Bouterse gelijk zijn CV aangehaald: Schending van mensenrechten, wapenhandel met het FARC, drugsveroordeling in Nederland en gevangeneming van zijn zoonlief vanwege wapen en drugshandel en banden met de Hezbolla.
  Alleen de NDPers zien het anders.


  Maak melding
 44. Een van de eerste dingen die de nieuwe president volgend jaar moet doen is Bouta in de gevangenis zetten. Daarna de Amnestiewet in de prullenbak gooien.

  Net als ex-president Venetiaan. Die de toenmalige politiechef ontsloeg. Dat was toen een van zijn eerste besluiten.

  Hij zei dat hij onder druk van Bouta naar Interpol moest gaan. Om het opsporings- verzoek terug te trekken.
  Hij had zich ook ziek kunnen melden. Lol.

  @ SJANG, vind je mij weer stoer doen?

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 45. Zo zo, de tijden zijn gekeerd, de tijden zijn veranderd, de mensen zijn veranderd……

  Dit is goed voor Santokhi, juist heel goed!
  Bouterse, pak deze hufters maar aan.

  Als Bouterse zo een gevaarlijke man was he, wat deed de VHP NF dan al die jaren?. Zijn zij alle gecastreerd geweest en hebben ze nu wel de ballen?

  Santokhi, je kunt het niet hebben dat Bouterse de man van Suriname is ?. Waarom niet?. Oke Bouterse heeft nu zoveel macht als ooit van te voren, maar toen hij die macht niet had hé, waarom is hij toen niet opgepakt en veroordeeld?

  VHP NF NPS gekut stelt totaal niets voor. Altijd als de verkiezingen naderde begon met met vuil tegen Bouterse te gooien, nou hebben jullie ook gecastreerde juristen in Suriname dan?. Jullie, ja dankzij idioten als jullie met een gat in jullie hersenpan………. Waarom hebben jullie nagelaten de wet aan te passen zodat een veroordeelde of een van moord verdachte persoon uitgesloten was voor presidentschap van Suriname?

  Hiermee toon ik slechts aan dat VHP NF NPS het zelf allemaal NIET kunnen omdat ze te veel met hun neuzen in de poeder zaten en nu verwijt de pot de ketel dat hij zwart ziet.

  Dus meneer Santokhi met zijn gelul, geven we plotseling om Suriname en doen de burgers er nu wel toe?

  Wat mij betreft wordt Suriname een dictatuur…. maar dan moet er wel 1 goede en kundige dictator in Suriname zetelen.

  Ik heb een optie die ik even nog niet wil noemen!


  Maak melding
 46. @Srafu

  Heer Desi Bouterse is op basis van verklaringen van omgekochte criminelen veroordeeld en niemand komt mij vertellen dat het niet zo is. Ik vind het erg steeds te moeten lezen dat men van van alles en nog wat uit de kast haalt om Bouterse ten val te brengen.

  Wat is overigens met het drugs gebeurt die toen privé werden vervoerd toe VHP NF NPS aan de macht waren?. Was dit Bouterse?

  Als jullie een zaak niet kennen dan wil ik jullie vragen om te stoppen met oordelen.

  Nederland heeft een groot belang bij veroordeling van Bouterse en dat is dat zij Bouterse willen criminaliseren en als enige schuldige willen aanwijzen t.a.v. de decembermoorden terwijl NEderland de grootse vals spel met onze rechtstaat heeft gespeeld en het omver heeft laten brengen.

  Dus kom mij niet vertellen over drugsveroordelingen…..

  Wie in Suriname heeft nou schone handen?.

  VHP NF NPS, deze mensen waren jaren en jaren op de hoogte van de criminele netwerken in Suriname bestaande uit advocaten, notarissen, juspol, Hof Ombré, notarissen en de PG.

  Waren deze gasten wel zo zuiver als ze het doen voorkomen?

  Ik dacht het NIET!


  Maak melding
 47. beste ray
  als politicus is deze fette mohamed van geen enkele betekenis geweest
  dus door over te lopen hoopt hij ook ln njang patoe te vallen
  hij is gewwoneen losse flodder
  in het hinostaans zouden we zeggen een be ghar ke lota
  kritik leveren op zo een laswatra is gewoon hem belngijker makenals dt hij ls


  Maak melding
 48. Bouterse en Santokhi vechten het wat mij betreft maar uit. Het zal me niet verbazen als Santokhi de waarheid heeft gesproken, maar als hij bewijzen heeft die tot 1980 teruggaan en hij er niets aan heeft gedaan toen hij en zijn Front aan de macht waren, dan moet hij nu niet komen zeuren.

  Bouterse moet aan de andere kant ook niet kletsen, hijzelf kan er namelijk ook wat van om anderen zonder harde bewijzen van alles en nog wat in de schoenen te schuiven, als ik me niet vergis heeft hij Santokhi er ook van beschuldigd dat hij in de drugshandel zit, waarom sleept hij zichzelf dan ook niet voor het gerecht?


  Maak melding
 49. Santohki hoeft alleen Rubin Roozendaal maar te laten getuigen en er is een omgekeerd proces aan het ontstaan namelijk een president die zich moet verdedigen op een publieke plaats tegen de verklaringen van oude vrienden en strijdmakers.


  Maak melding
 50. Bouterse, de man die consequent de rechterlijke macht heeft genegeerd door te weigeren om verantwoording af te leggen voor de 8 december moorden (ondanks rechtsgeldige oproeping verscheen hij gewoon niet), diezelfde Bouterse gaat nu de rechterlijke macht vragen Santokhi te veroordelen. Hoe hypocriet en achterbaks kun je zijn. Ik denk dat Santokhi gelijk heeft dat Bouterse bang is het politieke debat aan te gaan. Weg met deze crimineel!


  Maak melding
 51. het aller eerste wat de nieuwe regering moet doen direct na de installatie,,,

  iedereen die een misdaad heeft begaan met betrekking met het buitenland,deze persoon onmiddellijk uitleveren aan het buitenland ongeacht zijn/haar nationaliteit dus surinamer of geen ..

  sme is tenslotte geen land waar je misdadigers bescherming biedt..

  weg met die rotzakken..


  Maak melding
 52. Santhoki had niet zo dom moeten zijn omdit soort uitspraken te doen.

  Een goede strateeg maakt zulke fouten niet. Santhoki gaat AANNEMELIJK kunnen maken wat hij heeft gezegd, BEWIJZEN gaat niet lukken.

  De regering en ieder ander hadden DiDiBri trouwens al lang voor de rechter moeten slepen bij elke bedreiging die hij ooit geuit heeft. dan had hij zijn bek al lang in zijn GÒ gestoken.


  Maak melding
 53. Als Ruben Roozendaal weer op Boxel voor het gerecht moet komen opdraven, zou zou het 8 december 1982 moorden strafproces weer in gang kunnen worden gezet.


  Maak melding
 54. @Pamoe
  Kop dicht doen okay boutist Pamoe.
  Zie foto,
  bouta zou niet naast Santokhi kunnen staan zonder zijn AMNESTIE CERTIFICAAT!!
  Bouta zegt”hier is mijn amnestie bewijs ‘ voor de wereld om het te zien!
  Zie je magere bouta staan….hahahaaaaa…dat komt omdat hij niet vreten en ;’savonds niet slapen kan omdat hij zoonlief dino mist en niet omdat hij gezond is !!
  Hij is ziek,gebroken crimineel van binnen met zijn hart op de verkeerde plaats !!


  Maak melding
 55. @Insider

  Inderdaad deze Fatemohamed is een NOBODY !!!

  Hier een ander bericht van een NDP PEDOFIEL in nickerie,

  Een prominente NDP’er uit Nickerie, Ben Olivieira, zou volgens enkele jongedames al geruime tijd bezig zijn om misbruik te maken van jonge vrouwen uit een sociaal zwak milieu. Hij zou hen geld aanbieden in ruil voor een seksuele relatie. Dagblad Suriname sprak met de halfwees J.H. die Olivieira wilde misbruiken. Zij is afkomstig uit een sociaal zwak gezin en is woonachtig in een internaat in Nickerie. Haar vader is reeds overleden en haar moeder is bedlegerig. J.H. zit in de examenklas van de Kweekschool. Zij is dringend op zoek naar een baan en besloot om Oliveira te benaderen in de hoop een baan te vinden. “Ik ken hem via mijn broertje, dat lid is van de NDP. Op een geplande dag vroeg ik hem om mij te halen via het internaat om gesprekken te voeren over een baan die hij mij zou bieden. Uit vrees durfde ik niet om met hem naar zijn kantoor te gaan, maar om vlak in de auto het gesprek te voeren. Hij drong bij mij op aan om naar binnen te gaan. Ik stemde toe. Toen wij binnen aankwamen, raakte hij mij aan mijn schouders. Ik kreeg meteen het idee dat de ontmoeting andere bedoelingen had. Ik maakte hem meteen duidelijk dat ik bij hem was voor een baan en niet voor wat hij trachtte te doen. Al pissig nam hij plaats tegenover mij en zei tegen mij toen dat hij mij niet kon helpen met een baan. Hij zei me alleen te kunnen helpen aan geld als ik zou besluiten om een relatie met hem aan te gaan. Hij vertelde mij toen wat hij allemaal bezat. Ik maakte hem toen duidelijk dat ik mijn geld op een fatsoenlijke manier wil verdienen en niet zoals hij wilde. Hij antwoordde toen dat ik dom ben, want als het een andere dame zou zijn, dan zou zij meteen instemmen’, aldus de scholier J.H.
  ‘Ik bleef op mijn standpunt en ging weg. Ik liep laatst nog op straat en toen zei hij tegen mij dat hij mij lust en dat ik met hem mee moest, want dan zou ik geld krijgen. Ik negeerde hem toen”, zegt J.H. Ook de jongedame J.R. geeft aan recent door Olivieira misbruikt te zijn. Zij gaf aan dat zij op stap is gegaan met hem, waarna hij haar alcohol aanbood. Hij zou haar in dronken toestand hebben gebracht en vervoerd naar een motel in Nickerie, waarna hij haar zou hebben misbruikt. Toen J.R. weer nuchter was, schreeuwde zij het uit toen zij zag dat hij naast haar lag. Volgens J.R. heeft Olivieira haar geld aangeboden en haar gevraagd om de zaak geheim te houden.
  Volgens bekomen informatie krijgt Olivieira financiële steun uit het buitenland ter uitvoering van sociale projecten en voor hulp aan sociaal zwakkeren. Echter zou hij misbruik maken van die middelen, door sociaal zwakke jongedames in nood te lokken voor zijn seksuele lusten.
  Dagblad Suriname confronteerde Ben Olivieira met bovenstaande informatie en hij gaf aan dat dit geen nieuws voor hem is. “Men wil gewoon dat ik moet stoppen met mijn sociale projecten. Ik geef geld aan een ieder. Ik doe heel veel voor sociaal zwakkeren. Maar ik vind het alleen jammer voor een jong dame die geld van mij verwacht. Natuurlijk zijn er mensen die mij benaderen voor een baan, maar momenteel kan ik niemand werk aanbieden. Over bijkans zes maanden start mijn bejaardencentrum in Nickerie en dan kan ik wel gediplomeerde mensen in dienst nemen. Via de social media, Facebook, hebben velen ook zulke uitlatingen aan mijn adres gedaan”, zegt Olivieira. Volgens hem moeten de “slachtoffers” een aangifte doen bij de politie en de politie moet een onderzoek starten. “Ik ben 28 jaar ouder dan mijn echtgenote. Ben ik dan een pedofiel?”, vraagt Olivieira zich af. Volgens hem probeert men hem slechts in het kwaad daglicht te zetten.


  Maak melding
 56. “We zijn in een politieke strijd verwikkeld.”

  Daar hoort laster en smaad niet bij dommie. Als je bewijs heb, hoor je die aan de OM/PG of rechter te geven. Om nu met bewijs komen opdraven of met getuigen zal alleen uitgelegd worden als een scenario in je politieke strijd, die je op fatsoenlijke op normen en waarden gebaseerde manier nooit zal kunnen winnen.

  Wie met vuur speelt zal moet niet bang zijn zich te verbranden. je vuile was is ook bij velen bekend, in de politieke strijd zal die geoorloofd blijken te zijn.


  Maak melding
 57. “”Dit gelul begint duidelijke trekken te vertonen van 11 maar 1982.””

  Wat bedoel je daar mee paraman? Dat er maar weer geschoten moet worden?

  Het verbaasd me niets dat jij staat achter iemand wiens lijfspreuk is: Bétré mi lagi mi no dong”

  Hoewel, sommige mensen zijn alebei.


  Maak melding
 58. Volgens de indieners van de zelfamnestiewet had men geen vertrouwen meer op de rechterlijke macht dat het proces eerlijk zou verlopen.
  Kennelijk is het vertrouwen in deze zelfde rechterlijke macht er hersteld of heeft DiDiBri er vertrouwen in dat hij deze case zal winnen?
  In het ander geval (de decembermoorden case) was het overduidelijk dat DiDiBri levenslang veroordeeld zou worden. Er waren teveel harde bewijzen tegen hem en al degenen die ten voordele van hem moesten getuigen leden aan amnesia.


  Maak melding
 59. die gasten van de waterkant die de redactie beheren zijn allemaal poep zakken strontzakken zijn jullie .jullie kunnen niet transparant zijn jullie meten met twee maten ,waarom mensen van de paarse partij verwijderen en mensen van de fronters van alles toe laten .jullie zijn nog minder dan honden stront .gelukkig ben ikniet de enige die dat door heeft dat jullie het persoonlijk hebben tegen de mensen van paars .als ik lees wat fronters als ray ,molenaar en noem maar op hier zeggen en dat men niet optreed tegen deze gasten dan moet je echt blind en achterlijk zijn om dat niet in te zien .maar no spang oeng tang in oeng stront dja .jullie mogen pero overal verwijderen ik lig er niet van wakker van .deze waterkanters opereren amaturistisch oeng dong no ka.als je mij verwijdert prima maar verwijder ook die fronter en dat doen jullie niet .


  Maak melding
 60. @Midete
  Bouterse is in de val gelopen. Hij heeft steeds de rechtszaal genegeerd voor een aantal van deze beschuldigingen.
  Nu beticht hij Santokhi van smaad omdat hij deze zaken in het beschuldigingen in het openbaar heeft uitgesproken.
  Santokhi kan nu in de rechtzaal alles uitgaan meten wat Bouterse in de rechtzaal gemeden heeft met de Amnestie wet.
  Santhokhi zal gevraagd worden bewijzen in te brengen. Hij kan dan verwijzen naar de uitspraken in het publiek van Ruben Roozendaal en anderen die genoeg hebben door de president in het verdachten bankje te blijven zitten.

  beste midete de president probeert Santokhi monddood te maken maar hij vermoord zelf de presidentskandidaat Bouterse.


  Maak melding
 61. bouterse noemde persoonlijk de sme se rechters totaal onbetrouwbaar niet eerlijk proces en ging nooit niet naar boxel om gehoord dan wel zijn mening te zeggen..

  nu stapt hij naar de zelfde rechter om zijn gelijk te halen wegens belediging, smaad,,,

  hoe maf kan je zijn..

  begint zijn geweten wroeging te vertonen..,kan hij nog rustig slapen ook al slaat zijn huis in de brand..


  Maak melding
 62. Paraman
  Het gaat niet zo zeer om Bouterse alswel om zijn volgelingen door wie dit verhaal niet voor zoete koek zal worden gesleten.
  Als het brokobana tijd is dan is het brokobana tijd en zullen wij ook moeten instaan voor de mogelijke gevolgen.

  Aldus sprak Opa Dribbel!!!


  Maak melding
 63. roozendaal heeft persoonlijk op 8 december j.l. openlijk gezegd,,,dat boute twee van de vijftien persoonlijk heeft dood geschoten..

  de vraag is,,,,waarom heeft hij boute roozendaal dan niet voor de rechter gesleept of is hij boute bang.,dat die riool put open gaat gaan..

  want het stinkt behoorlijk in sme..

  al die anderen maten die ook zó ontevreden zijn,staan op de loer hun bek open te trekken..

  kijk maar in de coalitie van de n d p zelf ze zeggen niets nog niet,maar ze laten het wel merken , dus geen corum en tante jenny heeft al wat opmerkingen geplaatst in die richting..

  vandaag-morgen loopt ze ook over en nog vele anderen,wetende dat zij toch niet nooit meer zullen terug komen in deze tering bende n d p ..


  Maak melding
 64. Ik ben van mening dat de president juist heeft gehandeld en Santokhi naar de rechter sleept. Santokhi zegt dingen die Nederland graag wilde horen, wilde want volgens mij heeft Nederland nu een andere houding tov Suriname dan enkele maanden/jaren geleden. Dat Santokhi nu beweert dat Bouterse politieke strijd aandurft bewijst slechts het feit dat Santokhi niet consequent is. Het is deze zelfde Santokhi die als minister van Justitie de voorzitter van de NDP voor de rechter sleepte wegens laster en smaad. En dat mocht hij doen en terecht. Het grootste probleem wat ik bij Santokhi als politicus tref, is dat ik van deze man alleen persoonlijke aanvallen en bedreigingen hoor en geen enkele boodschap heeft voor de bevolking die duidt op ontwikkeling van het land.


  Maak melding
 65. dus als ik santhoki segebai persad en zijn achterban zo hoor praten is het niet goed dat bouterse naar de rechter stapt .moet bouterse dan hem neer laten knallen !!!.je stapt naar de rechter het is niet goed wat moet hij dan doen .velen hadden hier geroepen dat bouterse niets kan zeggen omdat het waar is wat santhoki heeft gezegd.nu stapt bouterse naar de rechter het is niet goed .boi oeng draai drie lees salto dang smeer oeng go.de verenigde hindoestaanse partij de vhp is de grootste corrupte partij in dat land en nu willen ze weer aan de macht alsof ze nooit corrupt waren .
  so so voermang .ze verwijten de ndp van corruptie maar ze zijn niet beter .deze corrupte bende wil koste wat kost aan de macht maar als santhoki president moet worden zal ze het moeilijk krijgen zonder de ndp in de regering reken maar.er gaat niet geregeert kunnen worden zeg ik bij voorbaat.meer wil pero niet kwijt de tijd zal het leren dat pero niet gelogen heeft.


  Maak melding
 66. @Pero Alles wat gezegd wordt over de veroordeelde is
  tot nog toe waar gebleken. Wordt alleen maar door massamoordenaarslovers ontkend !
  Desi KAN niemand meer vermoorden, hij heeft dat al genoeg
  gedaan ! Zie de massamoorden 8 december en gehele dorp Moiwana !

  Voor harddrugs heeft hij al een onherroepelijk vonnis !

  Wanneer Desi-massamoord weigert naar de Krijgsraad
  te komen, moet hij op andere momenten ook niet de rechter inschakelen ! Of vindt u dat logisch ???
  Eerst langs de Krijgsraad, HOOFMOORDVERDACHTE !

  PS : Desi kan in de rechtbank direct een Bevel
  Gevangenneming worden overhandigd voor de massamoordenverdenkingen !


  Maak melding
 67. pero,

  Welkom bij de VHP, de partij die het beste met u voor heeft en het beste kan geven aan het land. Stem VHP, eet VHP, drink VHP, droom VHP, praat VHP.
  Groetjes.


  Maak melding
 68. als deze rechts zaak werkelijk voor de rechter komt,,,dan moet deze moordenaar direct opgepakt worden en uitgeleverd aan holland om zijn 11 jaren uit te zitten..

  daarna kan hij oversteken naar amerika om zijn zoon te helpen bevrijden of nog dieper in het moeras te steken voor eeuwig..


  Maak melding
 69. Wat!!!!!!……VHP no mang……kijk me pres is twintig jaar jonger en hij ziet er fris uit. Kijk hoe sokroboe kijk. Net een schoothondje met zijn visoen2030


  Maak melding
 70. vergeet één ding niet,,,voor de zelfde beschuldigingen die de vader santohki heeft aangeklaagd,wordt de zoon ook door amerika aangeklaagd..

  waar is dan het verschil.

  .het is nog niet duidelijk of de vader ook nog wordt opgehaald om te getuigen in amerika voor dezelfde feiten..

  we wachten af ..


  Maak melding
 71. Surinam Patriot
  Haha,….master set van Santokhi. Bouterse is in de val gelokt!
  ———————————————————————————-
  Zelfs het kleine/grote Holland dacht ook beet te hebben, nu heeft P. van Loon een naamsverandering ondergaan.


  Maak melding
 72. In Suriname spelen ze gewoon toneel.Het land is altijd een onbestuurbaar land geweest.Het zijn alleen maar zakkenvullers die alleen maar aan hun zelf denken en niet aan het volk.Brunswijk wilt zelf ook President worden van het land.Ik lacht mij rot om die grappenmakers die daar de politiek voeren.Het zijn domkoppen die geen verstand hebben van economie.Dat is mijn mening.


  Maak melding
 73. Beste Pero.
  Het is prima dat de President naar de rechter gaat. Het is alleen een beetje hypocriet aangezien hij zelf (als beschuldigde persoon) meerdere maken geweigerd heeft op verzoek van de rechtbank te verschijnen om zich tegen een aantal beschuldigingen te verweren.
  Het is hypocriet vanwege het feit dat hij zodra oude bondgenoten tegen hem verklaringen in de rechtbank gingen afleggen hij per omgaande wetgeving liet maken die beoogde de grondwet en de rechtelijke macht uit te schakelen.
  Het is hypocriet omdat de President al meer dan een jaar niet laat onderzoeken wat er nu feitelijk rondom zoon Dino gebeurt is hoe er paspoorten beschikbaar gesteld konden worden aan vermeende Hezbollah figuren en hoe er opnames gemaakt konden worden in overheidsgebouwen van kilos Cocaïne. Is het niet noodzakelijk dat de President hier openheid laat ontstaan zodat het land maatregelen kan nemen en niet meer verder in de internationale verdachten bank zit.

  Taktisch neemt de President een enorm risico en maakt hij een enorme fout.

  1) Risico
  Hij heeft geen idee wat er staat te gebeuren in de zaak tegen Dino. Wat Dino echt gaat verklaren, wat Muntslag en Kahn gaan verklaren etc. De kans is groot dat de President niet zonder kleerscheuren uit die zaak komt. De data worden tactisch gerekt.
  2) Fout.
  Alles wat de President uit de rechtszaal heeft willen houden komt nu door eigen toedoen in de rechtszaal vlak voor de verkiezingen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES