dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameOppositieblok wil verkiezingsafspraken dit jaar nog

Oppositieblok wil verkiezingsafspraken dit jaar nog

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 dec – De afspraken over samenwerking op parlementsniveau moeten dit jaar nog zijn afgerond. Dit zegt Chandrikapersad Santokhi, VHP-leider en coördinator van de oppositiepartijen die werken aan een strategisch blok. Er wordt druk onderhandeld.

Nu de samenwerking op het niveau van ressort- en districtsraden beklonken is, mag het niet veel meer vergen. “De gesprekken zijn deze week begonnen en ons streven is om die voor een en dertig december af te handelen”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname. De onderhandelingen tussen de zeven deelnemende politieke partijen gaan ook over de strategie. In aanloop naar de verkiezingen van volgend jaar moet zo effectief mogelijk te werk worden gegaan.

Het meest gevoelige punt is de invulling van de kandidatenlijsten voor alle kiesdistricten. Ook moeten nog een naam en logo worden bedacht voor het blok. Volgens de krant is het niet uitgesloten dat coalitiepartij Nieuw Suriname zich aansluit. Formeel wordt daar niet veel over prijsgegeven. “Ik ben wel in overleg met het Nieuw Front, maar in dit stadium, kan ik nog niets zeggen”, zegt parlementariër en voorzitter van Nieuw Suriname, Harish Monorath.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. @JokeDodenglijbaan Front kennen wij al ??? NDP kennen wij
  OOK AL van : MEGA staatsschulden/leenziekte/torenhoge onzinuitgaven met daarbij HELAAS ook nog MEGA-aantal
  gedode Onschuldige Ongewapende Burgers !

  PS : Geen volksmoorden meer in Sranan !
  Pot a Grondwet baka na ing presi !


  Maak melding
 2. Ja en ben het zat om steeds onderdrukt te worden mensen maken misbruik ervan oja zovaak van de dood ontsnapt en men doet niks weg van nl alle keren is er met mij gespeeld net als slaaf ik ga in opstand ik ben geen dier kom op ja alsof ik al die onzin rotzooi erin moet geloven weg hier echt ben het zat je probeert mensen te helpen en ze duwen je grond in ja me zelf verdedigen alsof ik superman ofzo ben en in dit land nl weet je niet wie je bent vrijheid is opsluiting hier kan niet tegen. je mag nergens naar kijken want je wordt onderdrukt en weg met germanus troep allemaal misbruik


  Maak melding
 3. vele varkens maken de spoeling dun,,,,deze uitspraak moet iedereen onthouden ..,die door de zeer bekend poppenkast lid tevens lijder van de abop is uitgesproken uit het oosten van het land..

  zie wel zelf hoe deze man denkt over zijn aanstaande collegas..


  Maak melding
 4. Ay baya, nu weer een andere koek van de oppositie partijen.De zeven deelnemende partijen willen heel veel. Maar ik vraag me af als deze gasten door het arme volk gekozen worden als volksvertegenwoordiger in de DNA dan is er meer verzuim dan aanwezig te zijn. De huidige DNA leden die geven geen gehoor om de vergadering zelfs bij te wonen.Willen de toekomstige DNA leden een potje van maken en gewoon salaris uitbetaald krijgen. De BIGI
  BAAS heeft bij de vorige regering van Vene ook gedaan.Dus daarom interesseert hem geen bal wat in de DNA gebeurd. Wat een Regering zeg.Is echt een “”” Ballentent “””.


  Maak melding
 5. mevrouw glijhuis,

  hahaahah mooie naam pas op voor glijpartijen strooi zout indien verkrijgbaar in sur?
  Hoop gedonder in het kwadraat met deze megacombinatie.
  Stelletje moordenaars, verkrachters, cokedealers.
  Roverheid.


  Maak melding
 6. OPPOSITIE GEEN QUORUM VERLENEN BIJ INSTELLING /BEHANDELING CONSTITUTIONEEL HOF !!!

  Volgens Randjietsingh probeert de oppositie een impasse van, niet vergaderen te doorbreken. ‘Wij zijn bereid quorum te verlenen wanneer we overeenstemming bereiken over een aantal wetten waarvoor er voldoende draagvlak is in de samenleving. De wet Constitutioneel Hof moet eerst door deskundigen worden bekeken en een advies worden gegeven aan het parlement. Wij begrijpen de haast hierachter. Het heeft alles te maken met de Amnestiewet die ook al in strijd is met de Grondwet.’


  Maak melding
 7. Om te beginnen moeten de oppositiepartijen afspreken dat wat er ook gebeurt, ze niet uit elkaar gaan vallen en elkaar niet gaan afvallen. Daarnaast moet er ook nu al duidelijk zijn hoeveel post een partij krijgt bij een bepaald aantal zetels en welke partij de presidentskandidaat zal leveren en de vice-president. Indien de uitslag dat verplicht, dan kan men ook denken aan een wisselende president, elk voor 2,5 jaar.
  Ook moet er worden afgesproken om zich niet te laten verleiden tot emotionele uitspraken, maar puur rationeel te denken en te spreken. Bovendien moet de komende maanden aan de kiezer duidelijk voorgehouden worden wat er allemaal mis is gegaan de afgelopen 5 jaar en welke gevolgen dat ook voor hen zal hebben, mocht dat beleid worden voortgezet. Elke kiezer zal moeten weten wat er voor hem en z’n kinderen en kleinkinderen te winnen valt en wat er te verliezen is de komende jaren.


  Maak melding
 8. VHP U bent weer aan het inleveren aan de NPS als ik kijk naar de verdeling van het aantal RR en DR plaatsen binnen de combinatie
  t.o.v. de NPS en anderen.
  Jullie zijn nog steeds onderdanen van de NPS. Wanneer houdt het op dat je de VHP stemmen overdraagt aan de NPS en anderen.


  Maak melding
 9. VHPer omdat de VHP geen kant op kan, ze zijn verdoemd de hielen te likken van de NPS en nu ook van de PL, ze willen linksom of rechtsom weer in het machtscentrum want daar valt er geld te verdienen dus zullen ze moeten likken. 7 partijen tegen de NDP en toch zullen ze verliezen, het Surinaams volk is niet gek.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES