donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieBrom- en motorfietsen voor Korps Politie Suriname

Brom- en motorfietsen voor Korps Politie Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 18 dec – Het Korps Politie Suriname, KPS, heeft brom- en motorfietsen cadeau gekregen van de Volksrepubliek China. Yang Zigang, de Chinese ambassadeur in Suriname, noemt het een ‘bescheiden bijdrage.’

Een bijdrage aan het versterken van het korps. “We zien graag dat de politie de samenleving en de Chinese gemeenschap in Suriname beschermt. Wij zijn bereid een steentje bij te dragen. Surinaamse politieagenten mogen ook een bezoek brengen aan China”, zei Yang Zigang bij de overdracht. Volgens politiechef Humphrey Tjin Liep Shie doet het korps haar uiterste best om Suriname veilig te houden. De misdaad is aan het afnemen.

De politie is er onder meer in geslaagd ruim tachtig procent van alle gezochte criminelen op te sluiten. De afgelopen vijf jaar is de misdaad afgenomen. “Ons grootste aandachtspunt vormen de gewelddadige roofovervallen, waarbij gebruik wordt gemaakt van vuurwapens. Volgend jaar willen wij er nog harder aan werken”, zei Tjin Liep Shie. De afgelopen tijd vallen nogal wat slachtoffers van gewelddadige roof onder leden van de Chinese gemeenschap.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

30 REACTIES
 1. De Chinezen doen weer een schenking nu van brom en motorfietsen.Wat de Chineze ambassadeur laat zien,dat ze precies weten hoe het werkt in Suriname; Geef ze,Geef ze maar!
  En dan kijken ze graag de andere kant op,m.a.w we knijpen bij jullie Chinezen graag een oogje of beter gezegd beide oogjes dicht.


  Maak melding

 2. “De politie is er onder meer in geslaagd ruim tachtig procent van alle gezochte criminelen op te sluiten.”

  Het best waar zijn dat de politie ruim 80 procent van alle gezochte criminelen heeft opgesloten, maar de resterende 20% is de harde van de misdadigers elite. Deze groep van 20% heeft meer misdaad, en wel op een barbaarse manier, gepleegd dan die 80%. Dus de vlieger gaat niet op.

  ” De afgelopen vijf jaar is de misdaad afgenomen.”

  Als ik me niet vergis, is het juist Toegenomen i.p.v. Afgenomen.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 3. Errata:

  Het best waar zijn dat de politie ruim 80 procent van alle gezochte criminelen heeft opgesloten, maar de resterende 20% is de harde van de misdadigers elite. Deze groep van 20% heeft meer misdaad, en wel op een barbaarse manier, gepleegd dan die 80%. Dus de vlieger gaat niet op.

  moet zijn:

  Het kan best waar zijn dat de politie ruim 80 procent van alle gezochte criminelen heeft opgesloten, maar de resterende 20% is de harde kern van de misdadigers elite. Deze groep van 20% heeft meer misdaad, en wel op een barbaarse manier, gepleegd dan die 80%. Dus de vlieger gaat niet op.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 4. Verkapte kerstcadeau,

  Voor wat hoort wat !!!
  De chinezen passen dezelfde strategie als de blanken in afrika.
  Vertrouw op eigen kunnen me mars noh.


  Maak melding

 5. Neen, de misdaad is niet aan het afnemen, wel de verchinamisering van Suriname. Over 10 jaar zijn wij een provincie van China.
  Te denken dat wij na 1945 weigerden om 30.000 joden in saramacca op te vangen (zie saramaccaproject op het Internet) omdat wij bang waren dat Suriname een verlengstuk van Israel zou worden. Nu zijn er al meer dan 50.00 chinezen in Suriname.


  Maak melding

 6. als 80 % van de criminelen van de criminelen is opgesloten hoe is het dan mogelijk dat DDB en Brunswijk nog steeds op vrije voet rondlopen? Zo moeilijk zijn die toch niet te vinden?


  Maak melding

 7. Welk merk bromfietsen, hoeveel en hoe zit het met het onderhoud? Hoe hard kunnen deze voertuigen? Hoeveel gaat het kosten aan onderhoud?
  Wat zouden politiemensen in China moeten gaan doen?


  Maak melding

 8. Recent waren het nog autobussen voor het leger.
  China haalt nu de pers al met een paar bromfietsen.
  Over een paar weken heb je al een persmoment als China een thee servies schenkt.


  Maak melding

 9. Dus straks wordt er een Chinese motorfiets met zijspan demonstratie gehouden in Paramaribo met BELLY achter het stuur.

  Raadpleeg via Google zo’n voorbeeld.
  Stock Afbeelding – chinees, mensen zitten, op, motorfiets, met, sidecar
  Stock Afbeelding – chinees, mensen zittende, op, motorfiets, met, sidecar

  En wie zijn de 3 vrouwen die BELLY als Model zal gebruiken voor zo’n demonstratie?


  Maak melding

 10. Gezien de kwaliteit van de chinese brommers kunnen ze dus een half jaar vooruit ermee. Daarna heeft de technische dienst handen vol werk al die versleten onderdelen te vervangen. Dus staan ze dan ongebruikt ergens te wachten op onderdelen.


  Maak melding

 11. Dit is brutaal die Chinees komt en geeft rotzooi en zegt ga beter je werk doen. Waarvan juist door de komst van die Chinees de criminaliteit heeft doen stijgen, zoveel Chinezen die op geld zitten te wachten en zij durven ook nog rotzooi en smerigheid (in de restaurants)te verkopen(een vorm van oplichterij en ziek maken van een heel volk) die Chinees geeft 20.000 en loopt netjes met 200 miljoen weg…Srananman law din leiders law moro !


  Maak melding

 12. @IkZegJeOOK De komst van criminelen in de politieke TOP
  van Sranan heeft CRIMINALTEIT doen stijgen ! Niet de komst Chinezen !

  PS : Ook Chinezen moeten zich aan de wet houden, evenals massamoordenaars ! Dus OM kom op !


  Maak melding

 13. Even ,mensen ,even lezwn,
  Lees hoe een agent die zijn werk naar behoren doet gestraft wordt,

  De leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) stelt een onderzoek in naar een incident waarbij een agent, een majoor, onlangs in de clinch raakte met een veiligheidsman van First Lady Ingrid Bouterse-Waldring. Dat meldt de Ware Tijd vandaag, donderdag 18 december 2014.

  Politiewoordvoerder Humphrey Naarden wil voorlopig geen nadere toelichting geven. Ook directeur Melvin Linscheer van het Bureau Nationale Veiligheid wil niet inhoudelijk reageren. ‘De korpschef is bezig met het onderzoek. Laten wij hem de ruimte geven’, aldus Linscheer.

  Volgens districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Zuid-West is een agent ver buiten zijn boekje gegaan. Hij deed zijn verhaal gisteren in het programma Bakana Tori op SRS-staatsradio, gepresenteerd door Cliffton Limburg.

  Volgens Nerkust was de vrouw van de president op weg naar een activiteit toen haar auto werd aangehouden door een politieman tijdens een roadblock. De veiligheidsman van de First Lady zou vervolgens zijn uitgestapt om zich te legitimeren en de agent duidelijk te maken dat de First Lady in de auto zat.

  ‘Hier ben ik de wet’, zou de reactie van de agent zijn geweest. De First Lady zou op gegeven moment zijn uitgestapt om de agent te overtuigen, maar hij bleef op zijn strepen staan.

  Nerkust zei zich niet voor te kunnen stellen, dat een agent zich zo heeft gedragen. Volgens Nerkust hadden de auto’s duidelijk witte kentekenplaten. Toen Nerkust de agent vroeg zijn zijn excuses aan te bieden, zou hij juist verder zijn gegaan en enkele onacceptabele uitspraken tegen de first lady hebben gedaan.

  DE AGENT IN KWESTIE HEEFT ALLE RECHT OM INGRID te vragen zich te legimiteren want ze is zeer tot ons spijt een burger van Suriname en aub geen godin !!!
  In Suriname als jij je werk goed doet krijg je het te doen met je baas in dit geval met BELFORT en TLS.
  Hou vol agent in kwestie , mijn ondersteuning heb je voor de volle 100%.


  Maak melding

 14. Er zijn mensen hier die een gegeven paard niet alleen in de bek kijken, maar ook in de kont. En ook nog eens met een microscoop. De Chinezen geven tenminste iets gratis. Wat geven andere landen gratis? Zelfs de rails voor een spoorlijn durven ze niet schenken. En graaien ze naar 130 miljoen. Terwijl er in hun land genoeg rails waar al jaren niks meer op rijdt.


  Maak melding

 15. Hahahaaaaaaahaahaaaaaaaa…….

  Lezen mensen,lezen !!!
  Lees hoe de crimineel bouta die nooooooit op een zitting is verschenen te Boxel anderen voor het gerecht wil slepen !!!
  Hahahaaaaaaaa…hij de crimineel wil verontschuldigingen hebben van Santokhi. De crimineel die Santokhi van alles beschuldigd en nooit vergeet Santokhi te lijmen met zijn creatie Segebai….
  Hahahaaaa….zoonlief Dino heeft toch zelf bekend dat hij een HEZBOLLAH lid wil worden ,,,..hij wilde toch de Hezbollah troep importeren naar Suriname ?zit hij niet daarom vast in Amerika?!
  Zwijgt pappie daarom niet in alle talen en zegt hij doodleuk dat hij dinootje niet kent?!En pappie handelde met de FARC ,hij wordt toch overall gezocht voor wapen en drugshandel ?!
  En Hahahaaaaaahahaaaaaa….Miss Piggy is zijn advocaat…miss Piggy die voor de rechters bepaald en de rechters die hun hoofden buigen voor Miss piggy !!!!
  Miss Piggy’s wil is wet en de rechters zeggen keurig…zoals U wenst Miss piggy..zoals U het wenst !
  NIET BUIGEN VOOR DEZE CRIMINEEL MENEER SANTOKHI !!! HEB ZELF RESPECT !!!
  NIET BUIGEN VOOR EEN CRIMINEEL MET AMNESTIE !!!

  President Desi Bouterse sleept VHP-voorzitter Chan Santokhi naar de groene tafel voor uitspraken die hij heeft gedaan op een vergadering van Pertjajah Luhur te Lelydorp op 23 november. Santokhi zei onder andere dat Bouterse de drugsmaffia van Colombia naar Suriname heeft gebracht. Hij heeft volgens de VHP-voorzitter Suriname in de greep van de drugscriminelen gebracht. “Dat mi kan tak’ lek’ skowtu”, stelde Santokhi op de vergadering. De uitspraken zijn via diverse media gepubliceerd.

  De rechtszaak gaat vandaag voor. Nailah van Dijk van het Advocatenkantoor Van Dijk-Silos, is de gemachtigde van de president, terwijl Gerold Sewcharan Santokhi verdedigt. Starnieuws verneemt dat de president eist dat de VHP-voorzitter zijn verontschuldigingen aanbiedt.

  Santokhi zei dat Bouterse Suriname ook in handen gebracht heeft van wapenhandelaren. “En alsof dat nog niet voldoende is, a man e tyar’ wan tra internationaal terrorist kon: a man e tyar’ Hezbollah kon ini a kondre. Zo gaat hij om met het vraagstuk van onafhankelijkheid in het land,” betoogde de VHP-voorzitter, die ook minister van Justitie en Politie is geweest en daarvoor commissaris van politie


  Maak melding

 16. Hahahaaaaa….waarom neemt bouta, miss piggy niet mee naar Amerika om de aantijgingen tegen zoonlief dinootje te bewijzen dat het niet waar is ?!
  Pappie is bang naar Amerika te reizen , zelfs zoonlief dinootje moet het geloven….Hahahahaaaaaa


  Maak melding

 17. @ Ray,

  amnestie desie kan het ook voor gezien houden in Havana en de venozolanen zitten ook niet langer te wachten op hem. Nadat Dilma in brazilie van hun eigen militaire misdaden is ingelicht gaat hij ook daar niet meer. Amnestie desie kan het land prakties niet meer uit.


  Maak melding

 18. @Ram Singh

  Hahahaaaaa…die bouta is net een vogel gevangen in een gouden kooi !
  Hij kan zijn vleugels niet uitslaan ,het lijkt alsof zijnj vleugels gesnoeid zijn ,letterlijk !!


  Maak melding

 19. @Bouserte, ik denk dat je teveel droomt, omdat NIETS gratis is die de chinezen aan suriname schenken.
  Ken je het gezegde:::voor wat hoort ook wat.

  -Voordat First Lady een aanzoek van Bouterse kreeg, had zij al uitlatingen gedaan dat deze zelfde Bouterse een moordenaar was, omdat zij wist wat haar man toen gedaan had.
  Dit kun je terug vinden bij de branding.


  Maak melding

 20. Bestaat er geen gedragscode tav het aannemen van geschenken in Suriname? Ik zie menig ambtenaar die zich latenvetteren door Chinezen. Dit werkt corruptie , bevoordeling , niet integer handelen in de hand. Werk aan de winkel om gedragsregels opte stellen ten aanzien van het aannemen van geschenken.


  Maak melding

 21. Bouserte , gratis, rails schenken, ben je gek geworden of zo, ga lekker al die autowrakken die in de rivier langs de wegen en op de erven lekker om smelten, goed voor het milieu en de werkgelegenheid en dan heb je voorlopig rails genoeg voor dat minispoor, ervaring in omsmelten is er genoeg in Su,
  oh shit vergeten,dan moet je werken i.p.v. onzin verkopen hiero op de Waterkant, bedelaar


  Maak melding

 22. @ Bouserte

  “Zelfs de rails voor een spoorlijn durven ze niet schenken. En graaien ze naar 130 miljoen. Terwijl er in hun land genoeg rails waar al jaren niks meer op rijdt”

  Heeft de president niet zelf gezegd dat men vanaf 2009 economisch geheel onafhankelijk was.
  Heeft de president niet zelf gezegd dat Calimerostan de laatste Euro 20 mio verdragsmiddelen maar beter aan de Voedselbanken in Nederland kan schenken.

  Nu solliciteert de regering links en rechts naar schenkingen, zachte leningen en leningen op een zo onderdanige wijze dat een gift van pakweg $ 25.000 al tot een persmoment leidt.
  Nog even met deze regering en Suriname is in de uitverkoop voor een paar flesjes soft.

  Alle kasten zijn ondertussen gevuld met weg gestopte schulden en rekeningen en niet nagekomen beloften.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES