Gevreesde ‘buurtvervuiler’ mag proefdraaien

10

PARAMARIBO, 16 dec – Het door buurtbewoners van Martraite gevreesde goudverwerkingsbedrijf mag proefdraaien. Districtscommissaris van Paramaribo Centrum, Jerry Miranda, wil het bedrijf niet zonder meer sluiten.

Niet omdat buurtbewoners protesteren uit vrees vergiftigd te worden met kwikdampen, moet tot sluiting worden overgegaan. Definitieve sluiting, want het bedrijf moest al dicht na straatprotesten. “”Je kunt het bedrijf niet sluiten om het sluiten. Om aan te tonen dat het bedrijf een gevaar is voor de samenleving, moet de man eerst proefdraaien. Anders weten we het niet”, zegt Miranda tegenover de Ware Tijd.

Wettelijk moet die gelegenheid ook worden geboden. De proeftijd is drie weken. Als mocht blijken dat de verwerking milieuproblemen oplevert, zullen maatregelen getroffen worden. De buurt heeft nadrukkelijk geprotesteerd. Het bedrijf staat naast een sportcentrum, waar veel jongeren samenkomen. Buurtbewoners kunnen vooral niet begrijpen dat nooit om hun mening is gevraagd. Ook dat schrijft de wet voor.


10 REACTIES

 1. ” Buurtbewoners kunnen vooral niet begrijpen dat nooit om hun mening is gevraagd. Ook dat schrijft de wet voor. ”
  ================================================

  De huidige machthebbers tonen geen begrip als het volk protesteert. Een recent voordbeeld is het aan te leggen spoorlijn. Er moet eerst mensen ziek worden van de kwikdamp dan pas kan men een klacht indien.

  Maar ze hebben wel het VOLK nodig om op hun te stemmen.
  Dus het volk is wel goed als STEMVEE.

  Ze zijn allergisch om wetten naar geest en letter ten uitvoer te brengen. No Law no Order….just like the old days in the Wild West during the GOLD RUSH….The language of the GUN..

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 2. Huh ik zeg en vind dat het elke maand blijvend gecheckt moet worden… ik raad bewoners ook aan daarvoor te zorgen, want 3 weken de schijn ophouden kan iedereen laten ze het elke maand blijven checken …. elke maand jaar in jaar uit…. net zoals je accu die behoor je ook 1x per maand te laten checken… dus in this case 1x per maand life time blijven checken is m.i. niet overdreven… !


  Maak melding

 3. De macht van het chinese geld laat de ‘stoere’ Miranda zijn braaksel inslikken.Niet DADA,niet de regering en Panka,Misiekaba of Bouva bepalen wat in Sur.gebeuren moet maar China.Alle groot praats ten spijt.


  Maak melding

 4. Net als die nieuwe raffinaderij een groot probleem gaat veroorzaken voor de gemeenschap in de buurt, neem alleen als voorbeeld de raffinaderij de Isla op Curacao.
  En voor de overheid zijn economische activiteiten nog steeds belangrijker dan het welzijn van het volk.


  Maak melding

 5. In Suriname hebben we geen democratie maar tyukucratie. Jullie hadden toch niet gedacht dat de gezondheid van de bevolking belangrijker zou zijn dan de belangen van degene die bereid is tyuku te betalen?


  Maak melding

 6. De regering heeft een sociaal contract. Dat houdt ook in dat naar mensen geluisterd moet worden. Komop regering, luister naar die mensen en voer aldus je sociaal contract uit!


  Maak melding

 7. e proeftijd is drie weken. Als mocht blijken dat de verwerking milieuproblemen oplevert, zullen maatregelen getroffen worden.

  Aan DC Miranda:
  Terwijl het gras groeit sterft het paard.

  Toen ik las dat er sluiting is gelast is voor het bedrijf sprong ik een gat in de lucht.

  Nu Miranda zegt dat eerst proefdraaien van drie weken schijt ik in het gat in de grond.

  Wetende dat het slecht is en wetende dat zoiets niet acceptabel is voor een bewoonde wijk dan neem ik deze DC heel kwalijk of zelfs ik heb medelij met hem want ook hij moet de opdrachten uitvoeren van de baas wetende dat het volk wordt omgebracht.

  Waar gaan wij naartoe?
  Naar de verdoemenis ja naar ondro gron.
  Jammer dat de DC niet de buurman is van dit bedrijf


  Maak melding

 8. = verwijderd = wegens onnodig HOOFDLETTER gebruik…

  P.s. al je andere comments worden meteen verwijderd dus probeer eens te reageren zonder HOOFDLETTERS te gebruiken


  Maak melding

 9. De buurt heeft nadrukkelijk geprotesteerd. Dat is redden genoeg om geen vergunning te verstrekken. Ma kut zeg het al die geldwolven met hun paarse petten niet…….njang moes fadong met nog maar vijf maanden te gaan………allen die wederom stemmen op onberechte misdadigers zal het vergaan als vele onderdrukten in arm geweldadig Afrika.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.