‘Spoorlijnproject deel sociaal contract Bouterse’

75

PARAMARIBO, 15 dec – De trein die in 2016 gaat rijden, zal gratis beschikbaar zijn voor kinderen en mensen die ouder zijn dan zestig. Dit zegt Eddy Jozefzoon, presidentieel coördinator voor het spoorlijnproject. Er komt een zogenaamde gratis OV-kaart.

Het OV of Openbaar Vervoer, zal per persoon steeds een jaar gratis zijn. De prijs voor een treinkaart voor overige reizigers moet nog wel worden bepaald. “In sommige landen is het openbaar vervoer voor iedereen gratis. Wij kijken nog naar de verschillende opties wat betreft subsidie. Maar de overheid betaalt mee. Deze trein past in het sociaal contract dat de president met de bevolking heeft gesloten”, zegt Jozefzoon tegenover de Ware Tijd.

Intussen wordt gekeken naar mogelijke obstakels voor het project. Bewoners langs de Indira Gandhiweg zijn niet gelukkig met het idee van een stuk land afstaan. Als alternatief is voorgesteld de spoorlijn westwaarts te verschuiven, voorbij hun woongebied. Dan moet weiland en landbouwgrond worden opgeofferd. Jozefzoon is er niet happig op. “Dat zou juist veel meer geld kosten. En er zijn internationale regels die niet toestaan landbouwgrond hiervoor te gebruiken.”


75 REACTIES

 1. WAT!!???Hadden wij het niet zo gedacht?!
  Het wordt een gratis eenrichting SPOOKTREIN trein!!!
  Het is OMKOPERIJ van de binnenland bewoners !!
  Zo miljoenen aan euro’s gaan in deze SPOOKTREIN gepompt worden waarmee NIKS te verdienen is !!??
  SURINAME HEEFT GEEN TREIN NODIG !!~!!


  Maak melding

 2. Een heel goed voornemen van de overheid om met name kinderen en ouderen gratis te laten rijden. Het zijn de kwetsbare groepen in de samenleving die recht hebben op een tegemoetkoming.


  Maak melding

 3. Hoe gaan we dit ooit terugbetalen? Wie gaan terugbetalen?
  Waarom is Jozefzoon zo gehaaid op dit profect? Hoeveel nyang is hem beloofd? Deze sluwe vos wil ons land in een vreselijk avondtuur storten.Hij is geen Surinamer,maar een asimma.


  Maak melding

 4. Een trein is in Sur.even hard nodig als een waterkerende dam op de Juliana top.
  Wordt tijd dat er weer een planbureau komt met een reken hof of iets dergelijks om een grotere plaatje te maken voor de ontwikkeling van het land.
  Een spoor moet op zijn minst meerdere functies hebben.Zo als personen-en goederen vervoer.Grondstoffen van de haven halen en naar het verwerkings gebied brengen en visa versa bijvoorbeeld.
  Zo is het heel veel moeite doen om niets.Want ook zij die moeten betalen middels kaarten, gaan zwart op het dak meereizen.


  Maak melding

 5. @RobG

  In geen enkel land rijden bejaarden gratis. Zij betalen een halve prijs maar rijden in geen geval gratis. En Suriname is geen Gratisland !!Wij betalen keihard belastingen en kijk wie gratis wil rijden ,zij die geen ene moer bijdragen aan de economie van Suriname !!~


  Maak melding

 6. Zonder zelfs een papiertje met een exploitatiebegroting komt
  deskundoloog Jozefzoon de natie mededelen dat er WEER
  een MEGA-verliesgevend staatsbedrijf bij komt !

  Sranan people moeten al deze miljoenen aan onnodige kosten
  gaan ophoesten voor deze NDP-show.

  Dit is Bouta’s interpretatie van BEZUINIGEN !

  Sranan is land geworden waar hr Doekhie bepaalt of vergaderingen van DNA belangrijk zijn, en waar een door Cubaanse artsen van drugs (medicijnen) voorziene
  president (met pampers) het laatste woord heeft !

  Leve de GRATIS-economie en de GRATIS-staat Sranan,
  onze broeder-staat-Venezuela gaat PER ONGELUK failliet !

  Moni de !

  PS : Kan Staatsolie Dino niet redden met haar miljoenen ?
  Kan Staatsolie de uitkering aan de minvermogenden van
  december niet betalen ? De regering heeft geen geld !
  Kan Staatsolie de openstaande facturen van de bedrijven
  niet betalen ?
  Kan Staatsolie ………………..


  Maak melding

 7. Drugs moeten er in overvloed zijn in Suriname. Wie is deze grappen maker jozefzoon? Denkt hij samen met de NDP top (want Bouterse en consorten laten het toe) dat surinamers gewoon gaan ombuigen om van achteren genomen te worden? Ze moeten allemaal nu opgedonderdt worden. God kan het niet vandaag 25 Mei zijn


  Maak melding

 8. StarNieuws meldt vandaag:
  “Geen geld in december voor sociaal zwakkeren”.

  Doe mij dan maar een gratis treinrit, als soort van kermisattractie.
  Daar krijgen wij sociaal zwakkeren echt een volle buik van.


  Maak melding

 9. HET SOCIALE CONTRACT :
  — Elke Sranaman heeft recht op LEVEN
  — Elke Sranaman heeft mensenrechten
  — Sranan is en blijft rechtsstaat
  — Sranan heeft Onafhankelijke Rechterlijke Macht
  — Burgers zijn gelijk voor de wet, geen uitzonderingen
  — Strafwetten gelden voor een IEDER
  — Om geen uitwijkplek te zijn voor criminelen worden in het
  buitenland opgelegde straffen, in Sranan ten uitvoer gelegd
  — VERBOD in Grondwet kan alleen ongedaan gemaakt
  worden door Grondwetswijziging
  — Sranan verklaart de oorlog aan criminelen, snelle invoering
  strenge Anti-corruptiewet en strenge Screeningswet !
  — Staatsbelang en algemeen belang gaan voor individuele
  belangen van burgers

  PS : Dit is een beperkte versie sociaal contract !


  Maak melding

 10. Meneer Bouterse,

  Ik ben hier NIET mee eens. Voor de beperkte aantal mensen en zo een duur project???. Suriname is NIET in staat om dit soort zaken voor gratis beschikbaar te stellen. Ik vind dit geheel onverstandig, want wie gaat het betalen?

  Als u iets gratis beschikbaar stelt dat dient dat een algemeen belang te dienen. We zijn geen eens in staat om een goede wegennet aan te leggen tussen Paramaribo en Nieuw Nickerie wat de belangrijke verbinding is.

  Een sociaal project zet niet niet voor miljoenen op die slechts een beperkte groep dient.

  Ik hoop dat u hier nogmaals over na wil denken.

  Het komt bij mij over dat u op deze slechts voor een bepaald gebied sociaal wilt zijn. Maar blijft het sociaal als we de vraag stellen:

  WIE GAAT DAT BETALEN?


  Maak melding

 11. De liefde van hele volksstammen voor alles dat “gratis” is, wordt in de aanloop naar de verkiezingen flink uitgebuit door de NDP.
  Ik verwacht dat Jozefzoon binnenkort komt vertellen dat iedereen gratis met de trein mag reizen omdat alleen kwetsbare groepen gebruik zullen maken van de trein.

  Na de verkiezingen hebben deze loze beloften hun werk gedaan en belandt dit onzalige project samen met de vele andere onuitvoerbare verzinsels van deze regering op de grote hoop ijdele beloften.

  De mooie beloften over de trein brengen moesje van Onverwacht niet naar Paramaribo


  Maak melding

 12. @Linglong
  Meneer Bouterse,

  Ik ben hier NIET mee eens. Voor de beperkte aantal mensen en zo een duur project???. Suriname is NIET in staat om dit soort zaken voor gratis beschikbaar te stellen. Ik vind dit geheel onverstandig, want wie gaat het betalen
  ===============================================
  Ik vind je opmerking terecht.! Fijn dat je ook NIET altijd eens bent met de gasten. Je bent nu echt wakker!

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 13. Hmmmm…

  Elke Surinamer onder de 18, boven de 60 en zij die werkeloos zijn, worden gratis onbeperkt ziekenfonds verzekerd…

  Dan heb je dus al meer dan 50%vvan de bevolking die plots gratis verzekerd rondloopt.

  Een trein van 130,000,000 euro wordt gratis voor alle kinderen en alle bejaarden, terwijl er op het eindtraject geen middenkader woont… dus feitelijk wordt de lijn gratis voor 75% van de doelgroep…

  Ik gun een ieder het beste, maar geen land in de wereld kan deze kosten opbrengen…


  Maak melding

 14. En inmiddels heeft het ministerie van Sociale Zaken bekend gemaakt dat de uitbetaling aan de bejaarden en mensen met een beperking over de maand december niet zal worden uitbetaald, Geen gouden kerst voor deze mensen. Ze moeten het doen met SRD 350 per maand. Dat gezever over die trein van niets naar nergens moet eens een keer ophouden. HELP DEZE MENSEN EERST!


  Maak melding

 15. Jeetje man het plan hapert aan alle kanten en in 2016 gratis vervoer kids en 60+ wat een LOKKERTJE zeg, 130 miljoen EURO, fawaka ivm betalingsachterstanden, deze regering heeft er een flink handje van om maar door te razen met populistische dingen die helemaal niet waar gemaakt kunen worden, ga eerst je achterstand weg werken en daarna kijken voor nieuw projecten, zet lekker bussen in op de route waar de trein zou moetne komen, er is totaal geen rekenening gehoudne met de bewoners op het traject waar de trein moet komen, ze douwen alles weer je strot door… doe ff normaal regering.

  Dit doet men ook niet in een normaal goed lopend huishouden en al zeker niet in een slecht lopend huishouden waar je Suriname momenteel mee kan vergelijken…. so so schulden maakt men… kom op zeg…. wat is dit voor lariekoek…. die hele trein gaat nergens over…. en dan zeker de burgers lekker maken zodat ze daarna kunnen zeggen , ja Mammoetblok heeft het van de tafel geveegd, ja het moet ook van de tafel geveedg wordne , waarom 130 miljoen Euro schuld op je schouders nemen terwijl zoveel branches in he tland klagen, wie houdt de regering voor de gek….. bij wie wil men stemmen winnen …. maak geen extra schulden , zorg eerst voor stabiliteit in het land en dan zien we wel verder… nu zijn er teveel branches die klagen, deze mensn egaan stemmen op NDP noh, schrijf dat maar op je bolle buik, ook de NDP propaganda is zo wanhopig als maar kan, ze laten op tv zien hoe ze VHP vlaggen verwijderen en er NDP vlaggen voor plaatsen en de gezichten van desbetreffende bewoners stond SCHEEF JA JOH ndp MANIPULEER LEKKER, STRAKS MAG ER anoniem GESTEMD WORDEN EN WORDNE JULLIE openlijk WEGGESTEMD, WAT DACHT JE DAARVAN… word maar lekker nog wanhopiger…. we zullen zien in mei 2015

  STEM MAMMOETBLOK !!!


  Maak melding

 16. geachte heer Jozefzoon.
  uw wens om lekker in het Okura hotel te mogen slapen op kosten van wie dan ook hebben u schijnbaar berooft van elke realiteitszin.

  recent heeft Robby Monasingh (loyaal aan de NDP en de president) onderbouwd hoe groot de vergissing van deze minispoorlijn is.
  Hij kan op basis van eigen ervaringen (Betuwe lijn en Hoge Snelheidslijn) beargumenteerd aangeven dat deze lijn vele malen duurder zal zijn dan de euro 130.000.000.
  Ook u zelf heeft reeds aangegeven dat naast de ING lening Suriname zelf ook zal moeten inkomen met middelen.

  U snoept aardig mee van dit project maar dan niet zo als velen denken. U leeft het leven van een miljonair op kosten van de samenleving of derden.
  U vliegt gratis, waarschijnlijk voorin het vliegtuig, u slaapt en eet in het Okura (euro 400 plus/nacht), alle kosten gedeclareerd, een dagvergoeding en een riant salaris lijken mij genoeg voor iemand die geen verstand heeft van projectmanagement, vervoertechnologie of economie.

  Voor de burger. Bedrijven als Strukton en ING gaan echt niet afdragen aan iemand die al omgekocht is door de President.
  De echte omkoperij vindt net als met de Area of Interest in de concessie gebieden van Surgold en IAMgold plaats door vrienden percelen te gunnen in het tracee. Vrienden die uitgekocht moeten worden.
  Daarom wil men dit project er door jagen zodat er nog veel perceeltjes uit de staats spaarpot tegen de hoofdprijs gekocht kunnen worden van loyalisten. Als dat gebeurt is vergeet men de spoorlijn helemaal.

  Was er niet het zelfde aan de hand bij de plannen voor de eerste Ballast Nedam brug bij Carolina. Moesten daar ook geen lange wegen aangelegd gaan worden door gebieden van loyalisten.


  Maak melding

 17. De NDPers die nog in dit mooie sprookje geloven moeten zich bij Jozefzoon aanmelden, dan kan hij hun ‘boro ede’ net als spoorbielzen naast elkaar opstellen, op die manier wordt er een tunnel gevormd waardoor de trein kan rijden, ik ben alleen bang dat het maar een heel kort tunneltje wordt.


  Maak melding

 18. Over deze rare eddy jozefzoon,

  Praten over personen is niet altijd zo gemakkelijk en ook unfair. Elk mens moet uit gaan van de positieve kwaliteiten van een andere. Maar wanneer iedereen over een en dezelfde persoon heen valt, dan valt er iets van te zeggen. De afgelopen weken deden rare dingen zich voor binnen de Marrongemeenschap. De adviseur van de regering, de heer Eddy Jozefzoon, heeft gemeend om Hugo Jabini te beschuldigen van een dubieuze houding met betrekking tot het vonnis tegen de Staat Suriname inzake de Samaaka Case. De adviseur van de regering die ook uit de Saramaccaanse gemeenschap afkomstig is, heeft in opdracht van de regering pogingen gedaan om de eenheid binnen de Saramaccaanse gemeenschap te verstoren. De vereniging van Saramaccaanse gezagsdragers (VSG) heeft na jarenlange strijd de positie van de groep met betrekking tot de woongebieden van de Saramaccaners afgedwongen door middel van een vonnis van het Inter- Amerikaans Hof voor de Mensenrechten. De implementatie en uitvoering van het vonnis heeft door allerlei ondenkbare reden niet binnen de afgesproken periode plaatsgevonden. Waar de regering eerlijkheidshalve zou moeten toegeven, tracht zij door verdeel- en heerspraktijken beroering binnen de Saramaccaanse groep teweeg te brengen. Ongehoord en absurd is het feit dat de adviseur, de heer Eddy Jozefzoon, via intriges en ondermijning van het gezag van de VSG en de Gaama probeert het falen van de regering te verbloemen. De afvaardiging naar Costa Rica werd zonder medeweten van de Gaama en de VSG samengesteld uit vertrouwelingen van de regering. Meneer Jozefzoon wilde ook dat de Gaama en de VSG het vertrouwen opzeggen in Jabini als woordvoerder van de VSG. Dat Saramaccaners in de delegatie van de regering zijn, is op zich geen probleem. Wel is het de misselijkmakende manier van doen van de adviseur om de VSG en de Gaama te bewegen om Jabini te wippen als woordvoerder van de VSG om vervolgens de uitvoering van het vonnis op te schorten. Niet zo lang geleden was het nog dezelfde heer Jozefzoon die alles deed om een Saramaccaanse blok/politieke partij te vormen. Hij bond Diko, Poki, Stedenburg, Andy Aboikonie, Adjako, Ajaiso e.a. aan zijn karretje van bedrog en verraad. Hij creëerde een lijst van Saramaccaners die hij geplaatste wilde hebben op verschillende posten als ministers. De Saramaccaners moesten uit de BEP treden om een eigen politieke partij op te richten. De VSG wilde hij maken tot een politieke partij. Daarvoor moet eerst Jabini van het toneel verdwijnen. Hij gebruikte sentimenten om zijn doel te bereiken; de stamsentimenten (Saramaccaners en Aucaners). De emotionele sentimenten om de Saramaccaners te herinneren aan de binnenlandse oorlog waar alleen de Aucaners (Cotticanegers) baat bij hadden, ook het verlies van familieleden tijdens de binnenlandse oorlog (de Aside Amekanbuka Case).

  Wat is de rol van de president in deze?
  Een adviseur die publiekelijk optreedt namens de regering is wel degelijk een werkarm van de regering. De heer Jozefzoon heeft een aantal keren namens de president opgetreden. Dat kan niet anders dan na overleg met de president/regering. Hij heeft zelf de president vertegenwoordigd op de goudconferentie in het Pamaka- gebied. Als hij namens de president/regering optreedt dan mag men wel aannemen dat het in of opdracht van of in overleg met de president/regering gebeurt. Ten minste heeft hij de goedkeuring van de president. Als hij nog wordt gehandhaafd als adviseur, is dat wel een problematisch situatie naar de Saramaccaanse gemeenschap toe. Het zegt dan wel wat over de houding van de president/regering voor wat betreft de Gaama, VSG en Jabini.

  De Marrongemeenschap zit nu opgescheept met de adviseur van de president/regering de heer Jozefzoon. Hij is zelf afkomstig uit de Marrongemeenschap en is ook een Saramaccaner. Dat hij de ziekelijke illusie heeft om te denken dat hij boven de Marrongemeenschap en de Saramaccaner staat, is kenmerkend voor zijn karakter. De groep moet eens en altijd afrekenen met deze verraderlijke figuren. Jozefzoon werd naar Suriname gehaald door Ronnie Brunswijk na de dood van Eddy Dap. Men zou haast geneigd zijn om aan te nemen dat Bruinswijk ook de daden/activiteiten van Jozefzoon ondersteunt. Wie zwijgt, stemt toe. Dus Ronnie ook van harte bedankt voor jouw bijdrage tot vernietiging van de Marrons.

  God zij met ons Suriname.

  Dekiati Manfumi


  Maak melding

 19. Dat wordt een enorm fiasco natuurlijk

  Meer dan de helft van de reizigers gaat gratis reizen.

  Alles wat gratis is, heeft geen waarde.

  Wat een prutsers

  De rekening wordt gewoon doorgeschoven naar volgende regeringen en generaties.


  Maak melding

 20. Megalomane dorpsidioot en randdebiel Bouterse regeert als zijn grote voorbeeld en helden Chavez/Maduro. Actuele situatie … Venezuela stevent af op een ecomomisch bankroet (Bloomberg), vanwege dalende olieprijzen (onder de usd 60 per vat). Voorjaar 2015 geraakt Venezuela in een default, omdat ze vanwege dalende inkomsten niet meer in staat zijn om hun schulden af te lossen. Identieke situatie momenteel in Suriname. Dit land is door deze dictator en meervoudig moordenaar en drugsveroordeelde, hersenloze gek naar de afgrond geholpen. En het laffe, angstige en slaafse volk gaat in 2015, voor een bak oud vreten en een lauwe soft weer in ganzenpas achter hun infantiele, incontinente volksmenner aanlopen.


  Maak melding

 21. Hebben de mensen die langs de spoorbaan wonen geluk in vergelijking met de rest van de Surinamers, zij kunnen mooi gebruik maken van gratis openbaar vervoer en de rest die niet nabij de route van de trein woont mag de volle pond betalen. Wat is er eigenlijk zo speciaal aan de mensen die de trein gaan gebruiken, dat zij gratis vervoerd zullen worden en de rest niet? Denkt Bouterse nu echt dat zo’n mooi, op typisch NDP manier, doordacht plan ervoor zal zorgen dat Surinamers massaal op de NDP gaan stemmen?

  De typisch NDP/Bouta manier van plannen maken houdt in dat ze een klein deel van de bevolking plotseling onaangekondigd begunstigen (denk aan al die nationale vrije dagen) ten koste van de rest van de samenleving en dan verwachten ze dat de rest van de samenleving ook blij zal zijn.


  Maak melding

 22. ……hoe reageer je om ongelofelijke domheid of is dit een afleidingsmamouevre? de lichamelijk gehandicapten die een tegemoetkoming zouden moeten krijgen van de overheid, 326 srds, krijgen te horen dat er tot nader order geen betalingen zullen plaasvinden. wat the f…k is tot nader order?
  gouden kerst? voor wie dan?


  Maak melding

 23. Terwijl de oranje/groene fanaten aan het gal spuwen zijn en het tegenwerken van een Spoorlijn ter ontwikkeling van het zuiden van Paramaribo zijn ze in het volgens jullie arme Afrika bezig met het volgende:

  A state-owned Chinese company has signed a $12 billion agreement to build a railway along Nigeria’s coast that it billed as China’s single largest overseas contract, state media said Thursday

  +++++++++++++

  En in oost Afrika…

  The planned multi billion project is expected to eat up about $24 billion (18 billion euros) of funds, partly provided by the Chinese government. It is expected to be inaugurated in 2030 and would serve many countries in East Africa. Oil pipelines to South Sudan and a railway to Ethiopia and Uganda


  Maak melding

 24. Ik vind, dat Jozefzoon opnieuw naar de universiteit moet om zijn kennis op te halen, want wat deze man zegt, slaat echt helemaal nergens op.
  Het opofferen van landbouwgrond zou tegen de internationale regels zijn.
  Wat een ongelooflijke onzin.
  Het bewijst nog maar eens temeer, dat deze man Surinamers ziet als een dom volk.
  Hoe kom je erbij om zoiets aan het volk te verkopen.
  Er zijn namelijk helemaal geen internationale regels, die onteigening van landbouwgrond verbieden als dat maar goed wordt gemotiveerd.
  Ik wil direct met Jozefzoon een discussie aangaan over internationaal recht.


  Maak melding

 25. Waarom mogen kinderen en ouderen van de ene regio wel gratis reizen en van de andere regio’s niet? Of gaat er een regeling komen dat elk kind en elke oudere overal in het land gratis mag reizen?


  Maak melding

 26. Venetiaan zou zoiets nooit over z’n hart kunnen krijgen: gratis openbaar vervoer bieden aan (schoolgaande) kinderen en aan ouderen.
  Jammer dat de trein niet in 2015 gaat rijden, maar een uitstel van slechts 1 jaar is ook niet zo gek. Sommige landen nemen wel 5 jaar uitstel op zulke grote projecten.
  Gweledig dat een super verbinding het binnenland toegankelijk maakt voor de stadsbewoners en omgekeerd.


  Maak melding

 27. josef,,wat heb je met die 10 miljoen euro gedaan,die je kreeg om school boeken te kopen..

  oké je hebt een partij waardeloze boeken gebracht naar surbo,maar je hebt nooit gezegd wat het allemaal gekost heeft..

  wat heb je met de rest van het geld gedaan..

  en nu die trein,,krijg je de totale beschikking van 130 miljoen euro om het gehele project te finaciëren en waar ga je het geld houden,toch niet in je zak hé….


  Maak melding

 28. “” er zijn internationale regels die niet toestaan landbouwgrond hiervoor te gebruiken.””

  Wat een BULLSHIT!!

  Denkt ie echt dat we zo achterlijk zijn? Misschien met recht, want ik lijk de enige die er iets over zegt.

  Bovendien: sinds wannneer houden deze moordenaars zich aan regels, nationaal of internationaal?

  Jozefzoon is altijd al een stommerik geweest. Vraag maar aan zijn studiegenoten. Heeft ook enorm minderwaardigheidscomplex en hoogmoedswaanzin.


  Maak melding

 29. Jozefzoon is er niet happig op. “Dat zou juist veel meer geld kosten. En er zijn internationale regels die niet toestaan landbouwgrond hiervoor te gebruiken.”

  Van deze internationale regels hen ik nog NOOIT gehoord,

  Kan iemand mij vertellen waar deze regels van welke internationale verdragen deel uit maken?

  Laat maar: deze verdragen bestaan helemaal niet.


  Maak melding

 30. @Abiasa
  Waarom komen de Chinezen het lijntje in Suriname er niet bij doen.

  Omdat het geen bestaansrecht heeft.
  Hoeveel mensen wonen er in Nigeria en hoeveel goederen moeten daar over grote afstanden vervoert worden.

  Heeft u wel eens het aantal vrachtwagens gezien dat bij Nairobi in de middenberm van de panafrican highway staat te wachten op vracht.Over een lengte van ongeveer 10 km staan er ter hoogte van de luchthaven 2 rijen vrachtwagens in allerlei staten van onderhoud.

  Beste Abiasa denk eens aan de voordelen voor railvervoer stedelijke agglomeraties als Lagos (ongeveer 12 mio inwoners) Port Harcourt ( 2 mio inwoners), Warri (1 mio inwoners), Ibadan (3 mio inwoners en Benin city (1,5 mio inwoners) waar de wegen de hele dag volstaan. Deze steden kunnen allemaal verbonden worden met een spoorlijn van nog geen 600 km. In Afrika kan de trein als massa transportmiddel rondom grote steden, heel veel brengen in Suriname alleen maar veel halen (geld naar het buitenland).
  beseft u zich dat bij voorbeeld Nairobi 115 jaar geleden nog niet bestond en dat er nu 4,3 miljoen mensen wonen. Wensen die elke dag eten, drinken etc. Een stad waar alles over de weg naar toe moet. Op hun centrale markt sta je als het regend tot boven je enkels in de modder je dagelijkse groente te kopen.

  Heb je in Afrika wel eens een grens overgestoken. Als je wat moet invoeren kost het een halve dag als men een trein de grens overlaat is het een kwestie van een uur omdat alles vooraf geregeld kan worden.

  beste Abiasa een mini trein voor lokale passagiers is niet vergelijk baar met een trein verbinding tussen miljoenen steden die in Oost en West Afrika liggen.

  Treinen zijn interessant voor de middellange afstanden (200 tot 500 km) tussen grote steden (.> 1 miljoen inwoners). In Afrika genoeg mogelijkheden. In Suriname geen enkele mogelijkheid om iets aan de ontwikkeling te betekenen.

  Beste Abiasa het is zo jammer dat men niet verder kijkt dan de neus lang is. Er zijn in Suriname helaas mensen met een heel korte neus maar het zijn wel de grootste wijsneuzen.

  Weet u wel hoe ernstig Jozefzoon zijn eigen broeders en zusters verraad en bedriegt om de President zijn boodschappen te mogen doen.
  Hij is erger dan een huisneger. sorry het laatste floepte er uit en geeft uiting aan mijn gevoelens jegens iemand die zijn eigen nest vervuilt.


  Maak melding

 31. @Bouserte
  “Jammer dat de trein niet in 2015 gaat rijden, maar een uitstel van slechts 1 jaar is ook niet zo gek. Sommige landen nemen wel 5 jaar uitstel op zulke grote projecten.”

  Allereerst gaat u geruisloos voorbij aan het feit dat keihard belooft is dat de trein in mei zou gaan rijden.
  Met het jaar uitstel gaat u ook voorbij aan alles wat de heer Jozefzoon al gemeld heeft aan planning issues. Het is uitgesloten dat er in 5 jaar met de beste bedoelingen een trein verbinding ingebruik kan zijn.
  Onder deze regering duurde het 4 jaar voor dat er een al aanbestede brug over het Saramacca kanaal gerealiseerd kon worden. Een spoorbrug is nog iets heftiger dan een gewone verkeersbrug.
  Er zullen 10 talen bruggen en brugjes gerealiseeerd moeten worden terwijl de bodem nog niet onderzocht is en het trace niet echt duidelijk is. Alleen een goed bodemonderzoek vergt een jaar en dan weet men wat men moet doen om de spoorbaan veilig te kunnen realiseren.

  Beseft u dat de financiering pas gegeven kan worden zodra aan alle voorwaarden van de exportverzekering voldaan kan worden zoals: goede engineering/ goede vergunning/ sluitend businessplan of voldoende zekerheden/ MER en SER etc. Alleen dat kost een jaar. Staatsolie heeft ook een jaar moeten werken om met het ontwerp van CBI Lummus onder de arm het externe geld geleend te krijgen.

  U geeft af op landen waar het aanleggen van een spoorlijn 5 jaar kost. helaas is dat de realiteit van de mensen die vaker zo iets hebben gedaan en ervaring hebben en het in 1 keer goed doen. Suriname heeft geen ervaring en zeker Jozefzoon niet.

  Wees gerust deze spoorlijn is niet anders dan een geld ding voor de vrienden van DDB en Jozefzoon is de postbode die het geld rond moet brengen en het postzegel geld krijgt.


  Maak melding

 32. Bouserte: “ammer dat de trein niet in 2015 gaat rijden, maar een uitstel van slechts 1 jaar is ook niet zo gek. Sommige landen nemen wel 5 jaar uitstel op zulke grote projecten.”

  Als morgen jou grote baas roept dat de trein in 2057 vind jij het ook prima. Als morgen Bouterse op je kop schijt, vindt je het ook prima.

  Kortom jij als Paars Slaafje vind alles prima.


  Maak melding

 33. Stoppen die ellende! Er is nooit melding van gemaakt bij aanvang regering, komt op geen enkele begroting voor. Gewoon uit de lucht vallen. Niet eens behandeld in de assemblee. Mensen langs de route worden gedupeerd. Mensen ga de straat op en stuur deze bende direct naar huis!!!! Of liever santa boma


  Maak melding

 34. Mi boi,
  De vraag is “wie gaat dit allemaal moeten opbrengen”.
  De werkenden dus niet de kapitaalkrachtigen, niet de eigenaren van bedrijven, niet de eigenaren van goudconcessies, niet de coalitie leden, niet de coke dealers en importeurs, niet de dieven en de moordenaars en de verkrachters en de overvallers.
  Ja de domme werkende bevolking die in zijn eigen vet wordt gebakken en geserveerd als Kentucky Fried Chicken. Niet wetende dat hoe meer ze op de Njang Dringie Partij stemmen des te meer er meerdere werkende Suri’s zullen worden opgeofferd om als gebakken voedsel te dienen. Hoe langer hoe minder de spoeling zal worden.

  Zo meteen is Staatsolie helemaal bankroet, EBS staat op de rand van de afgrond, Billiton is reeds vertrokken, Suralco komt zo meteen aan bod.

  Hoe dom moet je zijn om de NDP te blijven geloven


  Maak melding

 35. Na al die kritische opmerkingen over de spoorlijn gelezen te hebben, heb ik besloten om geen woorden meer vuil te maken aan dit project en een afwachtende houding in te nemen. Ik wil zien hoe dit project in de praktijk uitpakt. en dan zal ik oordelen wie gelijk heeft. Bouterse of de vele tegenstanders van dit project. Voorlopig geef ik laatstgenoemden gelijk.


  Maak melding

 36. JoJo
  heb je veel Wiki gelezen en utubjes bekeken voor je antwoord?

  Idd zijn de afstanden en de bevolkingsdichtheid groter en daarom zijn de bedragen die ermee gepaard gaan ook niet te vergelijken. Over het overschrijden van landsgrenzen en de douaneafwikkeling kan ik je vast les geven. 😀

  Het gaat in deze om het concept, de vorm van openbaar vervoer die je de mensen aan wil bieden en de toekomstplannen voor het gebied. Fronters beschikken niet over de gave om out of the box te denken, jammer. Jullie blijven maar denken in het enge bekende zonder erbij stil te staan wat de toekomst brengen gaat. Als de ontwikkelingen zich voordoen zoals het zich laat aanzien gaat Suriname gaat binnen de komende 25 jaar een bevolkingsexplosie meemaken die ongekend is, deze mensen moeten allemaal gehuisvest worden en in de kuststreek is geen goedkope grond meer beschikbaar vanwege de grondroof van de frontpartijen. Gezien de klimatologische omstandigheden is het ook niet zinvol om nieuwe stedelijke gebieden te creëren in de kuststrook, de beste oplossing is zuidwaarts.

  De aanleg van het spoortraject zal een grote impuls geven aan het gebied en zal de mensen, ook degenen die over een auto beschikken, aansporen om zich steeds zuidelijker te gaan vestigen. Veilig, goed, betrouwbaar en betaalbaar openbaar vervoer is een vereiste voor een nieuw stedelijk gebied.

  Laat het spoor maar komen en laten we over 5 jaar een 1ste evaluatie maken dan hoor ik je vast anders spreken.

  btw. zou de tegenstand ook zo groot zijn als het traject van Ansu naar de Backtrack liep?


  Maak melding

 37. eigenlijk is dit bouterse’s manier om tegen zijn constituents te zeggen f..k you. je zult merken dat je een adder aan je borst hebt gekoesterd. zullen zij die op hem gestemd hebben merken wat er gaande is of zijn zij ziende blind?


  Maak melding

 38. @ AbaisaDesi U bent net als hr Jozefskind geniaal, door
  allerlei beweringen te doen over treinproject waarvoor er
  geen LETTER aan financiele onderbouwing is geleverd !

  Heeft u wel een exploitatiebegroting/overzicht ontvangen
  en weet u daarom wat de kostprijs van het vervoer per trein
  zal zijn ?

  Heeft u ook een idee wie de MEGA-verliezen van dit
  staatsspoorbedrijf gaat betalen ?

  Zijn er reeele berekeningen van te verwachten aantallen passagiers ? U weet dat ouderen en jongeren GRATIS
  zullen kunnen reizen met de Chavez-Desi-boemel ?
  Wat zal de kaartjesverkoop opbrengen ??

  Welk bedrag heeft Desi gereserveerd op de begroting voor schadevergoedingen en kosten uitkopen belanghebbenden/
  eigenaren, mbt het verkrijgen van de gronden waarop het treintraject is geprojecteerd ?

  Weet u dat deze ploeg van Desi nu reeds een MEGA-begrotingstekort heeft ? En dat deze ploeg de begrotings-afhandeling, volgens de wet, van de voorgaande
  begrotingsjaren nog steeds niet heeft afgerond ?

  PS : Volgens mij komt er toch nog een MEGA-PROJECT uit
  de koker van Bouta, duizenden “casas de carton” voor de
  daklozen !

  Leest u op CNN, Die Welt en andere media dat het
  faillissement van de GRATIS-staat-van-Chavez,
  Venezulela (het socialistische voorbeeld van Desi voor
  zijn Kratisstaat) zeer nabij is !


  Maak melding

 39. Die Eddie jozefzoon kon niet eens een eenvoudig schoolboek goed bestellen. En hij wil nu treinen en spoorlijnen gaan bestellen. En zijn bazen laten het toe? Mijn God, mi anana wanneer is het 25 Mei?


  Maak melding

 40. Abaisa

  De aanleg van het spoortraject zal een grote impuls geven aan het gebied en zal de mensen, ook degenen die over een auto beschikken, aansporen om zich steeds zuidelijker te gaan vestigen. Veilig, goed, betrouwbaar en betaalbaar openbaar vervoer is een vereiste voor een nieuw stedelijk gebied.

  Je leest te veel de Paarse Fabeltjeskrant en kijkt te veel Info Act.


  Maak melding

 41. Hoe het is begonnen.
  Kabouter: Sjennie, ik heb een plan bedacht om weer een grote njang te maken net als Bosjebrug.
  We construeren een tramverbinding van Kofiedjompo naar Poellepantje. Oe moes mek moni baka i sab tok.
  Sjennie: Noooo mang goed idee, ik had het niet van jou verwacht.
  Kabouter: Ma hoe gaan we dit verkopen aan ons volk dang?
  Sjennie: De zoon van Jozef kan het goed verkopen, met de paarse ezels hoeven we ons niet druk te.maken, ze geloven toch alles. We zeggen gewoon dat het onderdeel is van ….fa je kar ing baka? …. O ja a Sociaal contract.
  Kabouter: Wan san ie koni jere, wo mek moni baka. Langa a sopi batra gim booooi. Neks no fout!!!!!!!!


  Maak melding

 42. @Abiasa
  Ik loop niet achter uit en ja ik heb voor de getallen even Wiki gecheckt.
  Ik heb in Warri en Port harcourt gewerkt en Nairobi 2 maanden geleden bezocht en van voren en van achteren bekeken.

  Als u het over de backtrack in Nickerie heeft is men reactie dan men dan gekker als een deur is gezien het aantal mensen wat daar gebruik van maakt (ook eigen ervaring).

  Trein verkeer is geen nieuw concept en brengt geen echte vooruitgang. Treinen zijn politieke keuzen om een zogenaamd duurzaam alternatief te hebben voor wegen die dichtslibben.
  Voor een gezonde trein exploitatie zijn heel veel gebruikers nodig en die zijn er niet in Suriname. Ook niet na een bevolkingsexplosie en een verschuiving van het zwaartepunt van de bevolking richting de zandgronden.

  Als de mensen zich verplaatsen, gaan er ook veel activiteiten mee en neemt de behoefte voor vervoer niet automatisch toe.

  Beste Abiasa ook al zou een trein verbinding een geniale oplossing zijn. Dan is deze onbetaalbaar. Robby Monasingh geeft als iemand die echt in de keuken gekeken heeft (ik begrijp er als bouwer een beetje van) aan dat de kans dat deze verbinding vele malen (hij spreekt van 4maal) duurder zal worden dan de Euro 130.000.000.
  Hoeveel alternatieven en hoeveel industrieën en werkgelegenheid op hoeveel woningen kan men met een dergelijke investering realiseren.
  In plaats van een onrendabele spoorlijn kan men een nieuwe stad voor 100.000 inwoners ergens uit de grond stampen.


  Maak melding

 43. Beste JoJo

  Prima verhaal.

  In Suriname kunnen we voor die 140.000000 euro iedereen een privé taxi met chauffeur geven. Is goedkoper en efficiënter.

  De adviseurs van Bouterse zitten allemaal met de neus diep in de poeder en hebben 4 jaar lagere school.

  Echte te bizar voor woorden.


  Maak melding

 44. ABAISA,heeft al een baan als conducteur toegewezen gekregen.Nu kunnen al zijn buiten kinderen en famillie gratis reizen.En waar blijven die idioten die zeggen dat men in het binnenland alles gratis krijgt.nu hoor je ze niet want hun fam gaat gratis rijden in de spooktrein.


  Maak melding

 45. Henk Molenaar,

  Zelf in Nederland zijn er spoorlijnen die niet rendabel zijn. De NS probeert met man en macht deze lijnen te af te stoten, wat maar niet wil lukken en in Suriname haalt men een verliesgevende spoorlijn binnen.


  Maak melding

 46. Jozefzoon,

  Dromen zijn bedrog.
  Hou je liever bezig met je zoon of familie die bij PSV voetbalt ook ene Jozefzoon die goed presteert. Hij leeft niet in een droomwereld.


  Maak melding

 47. Ay mi Pappie Jozef zijn Zoon. Deze meneer wil nog meer geld gaan uitgeven dan de planning van het Treinproject zelf.Nu wil hij Westwaarts een Spoorlijn gaan aanleggen richting Indira Ghandiweg. Zo het Surinaamse volk wordt gewoonweg bedonderd door deze Paarse Bende.Weer een trucje van hen bij de verkiezingsstunt van de NDP bij mei 2015.Als de verkiezing voorbij is komt er geen Spoorlijn meer. Want de koek wordt niet meer gegeten.


  Maak melding

 48. @Hojot

  Dank je wel, ik ben altijd wakker hoor. Feit is dat ik het NIET op de man af wil spelen. We moeten het verschil tussen kritiek op een gedraging en de persoon blijven zien!

  Ik blijf ook wakker!


  Maak melding

 49. @Koos
  lees “de Ontsporing” of “Dwarsliggers” over de spoordrama’s in Nederland en Belgie.

  Toen na Thatcher in Engeland British rail werd geprivatiseerd ging de kwaliteit terug en zijn de treinkaartjes driemaal duurder geworden.
  Een abonnement om in London naar je werk te kunnen kost al snel pond 3.000/ bijna euro 4.000.per jaar
  Zelfs de propvolle Londense metro kan geen winst maken.

  @Bosriwalla
  Oom Eddy en neef Florian zien hun familie niet meer staan of zitten. Ik denk/weet vrijwel zeker dat de familie Oom Eddy ook niet meer zien zitten


  Maak melding

 50. A trein no KON…. check Saronbrug het was al 2 jaar klaar ofzo eer het in gebruik genomen kon worden en nog is het niet geregeld ivm met het eigendomsgrond… wat een geweldige regering heh dat ze daar niet BIJ voorbaat over nagedacht hadden, kom op zeg hee , zo had ik mijn Poewha daar ook kunnen plaatsen en Poewha zou het beter doen, wat dacht je daarvan…. nui hebben ze met meeeeer mensne te maken dan bij de Saron brug… dus dit ding gaat een aantal jaren in bedslag nemen als men dit werkelijk gaat doordrukken en nogmaals het KAN NIET hoe ga je geld uitgeven en schulden maken terwijl er al zoveel achterstand is…. wat doet die regering ? Plannen doorvoeren waarover absoluut niet is nagedacht MET INZICHT, want tja deze regering heeft GEEN INZICHT, dat blijkt uit alles…. inzicht no deh…. omg onze regering lijkt een puber klas….

  STEM AJB OP MAMMOETBLOK HOOR… AJB


  Maak melding

 51. deze schoften lullen over een sociaal contract…terwijl de oudjes in het binnenland al 3 maanden geen aov hebben ontvangen. Je moet toch van het allerlaagste allooi zijn om dit te durven doen. A-sociale ploerten…dit complete paarse roversnest en dievengilde.


  Maak melding

 52. A-sociaal contract, bedoeld hij te zeggen!

  Maar effe serieus:
  Lijn 1(één) van Poelepantje naar Para; de poelepantjelijn!

  Ik stel me zo voor dat er volgens een schema wordt gereden, dwz om de 8 minuten in de spits, een verbinding en in de daluren om de 20 min bijvoorbeeld.
  Dus.. hoeveel tram/treinstellen zijn er nodig? Hoeveel machinisten?
  Hoeveel onderhoudsmensen om de manja bladeren weg te halen, hihihihihi.

  Hoeveel conductoe’s voor de zwartrijders?
  Of bedoeld bouta dat die tram 1x per dag zal rijden?
  Daarnaast, wat valt er te halen op poelepantje?
  Al mag je gratuz reizen, je moet toch nog een bus of taxi nemen om verder te kunnen.
  En hoe zit het met de daluren, of hebben ze een siësta ingepland?
  Is er ook een nachttrein, voor als je bijvoorbeeld naar Touche of Zsazsazu wilt?
  Is er Eerco, want is warang in su.

  Ach ja, je moet wat, geld zat!


  Maak melding

 53. @Esmerald, en vergeet de invoer van de OV Chipkaart niet. 🙂
  En nu maar hopen dat de Suri’s keurig in en uit checken.

  Ansaldo breda heeft nog enkele treinen op voorraad. Die kunnen per direct verscheept worden.


  Maak melding

 54. = verwijderd = wegens onnodig HOOFDLETTER gebruik…

  P.s. al je andere comments worden meteen verwijderd dus probeer eens te reageren zonder HOOFDLETTERS te gebruiken


  Maak melding

 55. @Ray, in Amsterdam heeft men gratis openbaar vervoer voor 65+ers die rond moeten komen van een minimum inkomen. Ook in België en in Italië heeft men soortgelijke regelingen voor senioren.Er zijn daarnaast nog heel veel andere landen die ook een dergelijke regeling hebben voor bepaalde groepen in de samenleving.


  Maak melding

 56. je hoeft niet ver te kijken,,in brazilië hebben alle 60 plussers gratuz reizen met de bus ik heb het zelf meegemaakt..

  die djoekas indjies blakaas zullen toch niet betalen maar zwart reizen..

  je moet vooral geen sieraden dragen in die trein,anders ben je alles kwijt ,je wel..

  en dames ga a.u.b. niet in het donker in de trein zitten en alleen..,anders heb je probleems..


  Maak melding

 57. ZE denken te maken te hebben met een bevolking enkel
  bestaande uit Sribi-Srafu’s. Maar ZE vergissen zich ernstig !

  Bouta nanga Jozefboy, kom met jullie cijfers/berekeningen,
  vertel the people wie de Mega-kosten en de Mega-jaarlijkse
  verliezen gaat dragen/financieren !
  Hoe is jullie prijs voor een treinkaartje berekend, leg deze
  totaalberekeningen op tafel !

  En als jullie zo bezig zijn kom dan ook eens een keer met
  de prijs- en kostenberekeningen inzake de 18 000
  gratis volkswoningen !
  Of gaat het om 18 000 casas de carton ??

  PS : Download deze poku : Casas de carton !

  Den sribi srafu e wiki moro nanga moro !


  Maak melding

 58. Ze hebben geen geld om sociaal zwakken te betalen.
  Geen geld om om te spuiten tegen Chigunya muskieten.
  Geen geld om te betalen voor verleende diensten.
  Moet dat niet de hoogste prioriteit genieten in het zogenoemde sociaal contract? Maar er wordt niets daarvan nageleeft.
  Dan komen ze met die “witte lijn” tussen Onverwacht en Onbedacht.
  Mi Anana, Wanneer is het 25 Mei zodat we deze boeven kunnen opdonderen naar Onverwacht.


  Maak melding

 59. @RobG
  Gratis OV in Amsterdam moet u niet vergelijken met dat in Suriname.

  Het Bruto Nationaal product per inwoner in Nederland is 5 maal hoger dan dat in Suriname.
  De Nederlandse economie is bijna 200 maal groter dan die in Suriname.
  Het sociale systeem in Nederland is 50 jaar oud en het kraakt aardig onder alle subsidies.

  Aub geen appels met peren vergelijken


  Maak melding

 60. @JoJo,

  Bovendien is in Nederland deze maatregel genomen door enkele gemeentes om ouderen uit hun isolement te halen zodat ze vaker onder de mensen zijn en hun leven wat meer zin kunnen geven en gezonder blijven. Het doelgroep van de vervoersbedrijven zijn sowieso niet de bejaarden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.