Onderscheiding voor Staatsoliedirecteur bij inauguratie

15

Staatsoliedirecteur Marc Waaldijk (l) en president Desire Bouterse onthulden gisteren, op de 34ste verjaardag van Staatsolie, een gedenkplaat bij de inauguratie van de uitgebreide Staatsolie Raffinaderij. Bouterse zorgde zaterdag met een druk op de knop ervoor dat de eerste ruwe Surinaamse olie vanuit Saramacca naar de raffinaderij te Tout Lui Faut kon worden gepompt om verwerkt te worden tot asfaltbitumen, stookolie, diesel en gasoline.

Het staatshoofd verraste de algemeen directeur van Staatsolie door hem vandaag te benoemen tot drager van Groot Lint in de Ere Orde van de Gele Ster van de Republiek Suriname. (Foto: Ranu Abhelakh) Lees ook: ‘Suriname kan zelf diesel en gasoline maken‘.

15 REACTIES

 1. Suriname is een land voor dromers. Dromers die met open ogen dromen. Zij willen alle lusten van het goede leven, maar lasten willen zij niet dragen.

  Zij denken anno 2014 nog steeds dat er een wonder gaat plaats vinden (tover stokje van DDB) en het land gaat dan van zelf super uit zien. De bevolking moet Nú harder aan trekken, dan kan het wat worden komende 10 á 15 jaar. Zo niet, dan blijven jullie eeuwig in één BROKO PRANASIE leven!!!!

  Géén woorden ,maar DADEN!!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid)


  Maak melding

 2. Koos de GROTE IDIOOT en Lalbhadoer de STOMSTE IDIOOT, jullie kunnen geen Surinamers zijn anders hadden jullie zulk achterbaks en achterleke reactie niet geplaats,we zijn trots als Surinamers met onze democraties gekozen PRESIDENT DDB,wij geloven in hem dat hij nu al het land zover heeft gebracht wat vele die voor hem aanzaten niet konden bereiken,dus wat jullie nu laten heren is puur slap gelul en kinderlijk denken, maar ja kwalijk zullen we jullie niet nemen en weet je waarom “” GET A FUCKING LIVE “”


  Maak melding

 3. Elias levert Nederlands paspoort in op 2 januari 2015.
  14-12-2014 (Bron-starnieuws.com)

  Rudolf Elias, die per 1 januari de nieuwe algemeen directeur wordt van Staatsolie, zal op 2 januari zijn Nederlands paspoort inruilen.
  In gesprek met Starnieuws praat Elias er openhartig over.
  “In de statuten staat dat het bedrijf gerund moet worden door een Surinamer. Ik ben in hart en nieren Surinamer, maar een Nederlands paspoort maakt dat je nergens een visum nodig hebt”, zegt de aankomende topman van het staatsbedrijf.

  Elias merkt op dat Marc Waaldijk als Surinamer een geweldige manier leiding heeft gegeven. Hij zou dat overal ter wereld kunnen doen. President Desi Bouterse heeft ervoor gezorgd dat Elias met een speciaal besluit de Surinaamse nationaliteit krijgt. Hij moet alleen zijn paspoort dan nog inruilen.
  Hij moet dan ervoor zorgen dat bij alle buitenlandse reizen de visa in orde zijn. “Daar zal Ria, de secretaresse van Marc uitstekend voor kunnen zorgen”, meent Elias.

  De Staatsolie-topper vindt dat net als overal ter wereld de CEO van nationale oliebedrijven de nationaliteit van hun land moeten hebben. “Misschien kunnen de statuten ooit gewijzigd worden in Personen van Surinaamse Afkomst. Maar het zou niet correct zijn als een buitenlander de leiding heeft over Staatsolie”, stelt Elias.
  “Mijn vader is heel oud geworden met zijn Surinaams paspoort”.


  Maak melding

 4. @JAJJAID;Óók aan u wens ik véél wijsheid!!! U bent geen echte Surinamer! Als u dat was in hart en nieren, dan zou u de feiten willen zien. En niet met uw hoofd ergens anders te zitten.

  Jullie zingen wel; MI Kondre Troe Mi Loby you….maar in werkelijkheid houden niet van het land! Kijk maar goed om je heel hoe jullie met het land omgaan. Dan kom je zelf (hoop ik) tot de conclusie. En dat weet DDB ook. Jullie hebben te véél bla, bla, bla……….in wezen kunnen jullie heel weinig. Zonder de Surinamers in de diaspora gaan jullie het absoluut niet redden.

  Groet,Ram Ram, Goeda Hafies (Veel Wijsheid)


  Maak melding

 5. @R.Lalbhadoer

  De diaspora moet vooral blijven waar ze nu is en zich dienstbaar maken voor het land waar ze hun uitkering genieten. Met een grote mond, nauwelijks scholing en politiek niets presterend in hun thuislanden bouwt de diaspora geen Suriname op. Blijf vooral naast je schoenen lopen en eet vooral veel patat met mayonaise. Suriname heeft z’n weg allang gevonden en we hebben helemaal niets aan praatjesmakers.


  Maak melding

 6. @Oliebom GRATIS-maatschappij van Chavez en Maduro
  lijkt binnenkort failliet te gaan !
  De eenzijdige economie van Venezuela, die alleen op olie-inkomsten drijft, zorgt voor een crash !

  De hele begroting van Venezuela heeft als dekking
  (inkomstenkant) de olieopbrengsten en is gebaseerd op
  een verwachte prijs van olie per barrel op de wereldmarkt.
  Venezuela is bij het begroten uitgegegaan van een wereldmarktprijs per barrel van 118 usa-dollar !
  Door de daling van de werledmarktprijs naar ongeveer 60
  USA-dollar per barrel, zij de staats inkomsten van Venezuela
  met ongeveer de helft gedaald.

  Analisten verwachten een faillissement van Venezuela
  omdat het land heel binnenkort niet meer aan haar financiele verplichtingen kan voldoen.
  Het gaat om forse grote bedragen die Venezuela moet zien
  te voldoen.

  Dusssss. Sranaman un tek’leri ! Luku yu economia bun !

  PS : Zie artikel in de duitse krant Die Welt !


  Maak melding

 7. Forward ever, backward never!
  Suriname zal er WEL komen, is het niet dankzij, maar ondanks enkele verwaarloosde/hongerige HONDEN, zoals hier boven geëtaleerd.
  Wie DIE schoen past trekke hem aan!!!


  Maak melding

 8. Paranam,

  Nutuurlijk komt Suriname er wel, maar de vraag is tegen welke prijs.
  De olieprijzen zijn gehalveerd, de goudprijzen zijn fors gedaald en dat zijn nu net de inkomsten, waarvan Suriname het ook moet hebben.
  Dat heeft volgens mij niets met hongerige honden te maken, maar alles met een realistische kijk op de financiele ontwikkelingen op de wereldmarkt.
  Als de huidige situatie op de goud- en oliemarkt aanhoudt, kost dat Suriname ontzettend veel geld en Suriname heeft al zo weinig cash geld.


  Maak melding

 9. @Gasbom: jij bent een reactie niet waardig. Let op je naam als eerste! Jou reactie zegt al genoeg uit welk hout jij gesneden bent.
  Jou perceptie over de Suriname gemeenschap in Europa is heel armoedig. Hier wil ik niks aan veranderen. Blijf jij maar altijd zo denken. Je laat wel zien, dat je totaal niet wereldwijs bent.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!!)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.