Staatsolie beperkt overlast raffinaderij

10

PARAMARIBO, 12 dec – “Staatsolie wil vooral geen overlast bezorgen en doet er alles aan om die tot een minimum te beperken.” Dit stelt het oliebedrijf naar aanleiding van ongerustheid rond mogelijke overlast door de raffinaderij te Tout Lui Faut.

Het betreft mogelijke effecten die gepaard gaan met het testen en opstarten van de raffinaderijuitbreiding. “Staatsolie wil benadrukken dat deze activiteiten geen schade veroorzaken aan de gezondheid en het milieu. Staatsolie houdt zich aan zeer strenge internationale gezondheids-, veiligheids- en milieuregels”, meldt het bedrijf. Tijdens de test- en opstartfase zullen enkele activiteiten plaatsvinden met extra licht, geluid en geur.

Fakkels horen bij het opstarten of stoppen van het raffinageproces. Het verbranden van gassen via de fakkel is een veiligheidsmaatregel om te voorkomen dat de druk in de installatie te hoog wordt. Omdat het geluid op enorme hoogte vrijkomt, kan het op relatief grote afstand worden gehoord. De brandbare gassen die via de fakkel vrijkomen kunnen door de omgeving worden waargenomen, soms komt hierbij een geur vrij. Deze is echter van korte duur en niet schadelijk.


10 REACTIES

 1. “Staatsolie houdt zich aan zeer strenge internationale gezondheids-, veiligheids- en milieuregels”, meldt het bedrijf. ”

  Het is een geruststelling dat Staatsolie voldoet aan internationale eisen m.b.t. gezondheid, veiligheid, en milieu.
  Ik hoop ook dat ze een rampenplan hebben o.a. om de mensen te evacueren bij grote ramp. Verder wens ik ze succes bij het testen van raffinaderij.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 2. 12 dec. 2014

  Wat Staatsolie nog moet doen, en Srika weet dat daarover wel is nagedacht, is een informatieve tv. productie maken, om zo de burgers ook visueel te informeren over het nieuw te verwachten proces (de nieuwe verschijnselen) van een raffinaderij.

  Bijv., wat is affakkelen en het doel van affakkelen? Gassen die soms vrijkomen en hoe de burgers in dat gebied hiertegen te beschermen enz., enz,

  Want uiteindelijk maakt onbekend, onbemind en slaat dan de angst en aversie toe!
  Srika


  Maak melding

 3. @Abaisa, Bouterse is zo hypocriet als wat. Vergeet niet dat het staatsolie is die de betalingen gaat doen voor Bouterse als het om de gouddeal gaat van 25%. Er is geen geld in kas.
  Op het podium had hij toen vertelt dat de staat suriname 60% zou krijgen.

  Lees een stukje tekst::::::

  De voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), Gregory Rusland, zegt aan Dagblad Suriname dat de huidige regering niet moet doen alsof zij alleen voor de totstandkoming van de Newmont gouddeal heeft gezorgd. ‘Het is juist de Nationale Democratische Partij (NDP) die tegen dit project was en heeft daarbij ook porknokkers aangezet om de voortgang ervan te belemmeren’, benadrukt Rusland. De toenmalige oppositie was volgens hem vastberaden om dit project te torpederen.


  Maak melding

 4. Regering moe NU meten hoe het gesteld is met de gezondheid van mensen en OVER 2 JAAR weer. Dan zullen ze een indicatie hebben of die raffinaderij gezondheidsproblemen veroorzaakt of niet. Staatsolie kan wel van alles beweren, net zoals Bouterse allerlei beloften deed.


  Maak melding

 5. Wat Staatsolie verkondigt zal wel allemaal mooi en waar zijn, maar ik zou als naaste buur van de olieraffinaderij pas gerust en blij zijn als meneer Waaldijk (of een andere stafmedewerker mag ook) met mij van huis wisselde en hij naast de raffinaderij ging wonen en ik kon vertrekken. Ik wil namelijk wedden dat hijzelf ervoor gezorgd heeft om zo ver mogelijk van de raffinaderij te wonen en dat wanneer hij op het complex is, hij in een geluidsdichte en airco gekoelde ruimte vertoeft.


  Maak melding

 6. Ik weet niet wat ik moet geloven.Wanneer buurtbewoners last hebben van roetdeeltjes,dan kan het niet anders dat dat schadelijk is voor hun gezondheid.Sinds wanneer is roet niet slecht voor de mens?


  Maak melding

 7. Vaseline is goed dus die vaselinedeeltjes die in de lucht komen zullen goed doen aan de mensen daar. Hun har gaar beter groeien en hun huid zal mooi glanzend zacht worden.
  Tout le faut wordt cést tout staatsolie faut.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.