Reuze Kerstboom op Onafhankelijkheidsplein Suriname

31

De reuze Kerstboom op het Onafhankelijkheidsplein werd donderdagavond overgedragen aan het Kabinet van de President. Roeli’s Lighting & Decor is de afgelopen dagen druk bezig geweest met de installatie en decoratie van de kerstboom als sierstuk op het plein in aanloop naar het Kerstfeest. De boom kost US$ 35.000 en wordt verhuurd aan de overheid. Na de feestdagen en eventueel na de jaarwisseling, mag Roeli’s de boom weer ontmantelen en opbergen. Hoeveel het kabinet als huur voor de boom betaalt, is onbekend.

En zo ziet het er ’s avonds uit:boom2


31 REACTIES

 1. Erg toch,,Leger des Heils moet bedelen om aan geld te komen en hier gaat bouta kunst kerstboom opzetten dat een kapitaal kost.Potie ,potie bouta,hij huilt van binnen om zoonlief die de kerstdagen niet thuis zal meemaken aan papies zijde,dus wat doet papie hij gaat kerstboom opzetten en gedwee doen alsof hij happy is..Happy van buiten en een GEBROKEN man van binnen uit.
  Wat een camouflage taktiek van deze crimineel !!


  Maak melding

 2. Op en rond het plein ziet het er meer uit als een Kermis dan als Kerstmis.
  Erg veel kitsch en weinig kunst.
  Precies als de regering!
  Met al die duizenden stenen bloempotten die vaak als vuilnisbak worden gebruikt.
  Het plein heeft zijn glans en glorie verloren.


  Maak melding

 3. leger de heils hoeft niet te bedelen want als j ziet wat er aan eten hier in ned wordt weggegooid is verschrikkelijk. Wat niet weet wat niet deert, dus bek houden. wie kan zich nog heugen of er ooit een kerstboom was tijdens de koloniale tijd.


  Maak melding

 4. Roeli’s Lighting & Decor. Ik hoop dat jullie goed afspraken hebben gemaakt met betrekking tot de betaling. En minimaal een voorschot hebben gehad.

  Want minister Andy Rusland van Financiën heeft aangegeven dat aannemers geduld moeten hebben als het aankomt op betalingen.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 5. Roeli’s Lighting & Decor ziet haar geld pas in 2030 tegemoet. Intussen worden subsidies op kindertehuizen geschapt. Met dit geld had je heel wat kinderen kunnen voeden. Maar goed bij de Bouta regering draait alles om zien en gezien worden.


  Maak melding

 6. @Gerats

  Straks kom je ons nog vertellen dat iedereen die eerst moet staken om hun salaris te ontvangen het prettig vinden dat ze eerst staken moeten en daarna geld ontvangen.


  Maak melding

 7. Nu kan awari domri Steve mooi onder de reuzen kerstboom gaan bidden dat zijn baas eindelijk quorum mag krijgen in het parlement, dan doet Steve tenminste iets nuttigs voor zijn reuzen salaris.


  Maak melding

 8. Hier bij mij in het dorp staan TWEE enorme kerstbomen, maar ik hoor hier niemand zeiken dat het niet goed is dat er zelfs twee reuzenkerstbomen in het dorpje staan. De bomen zien er fantastisch mooi uit en ook de reuzenkerstboom op het Onafhankelijkheidsplein in SU ziet er mooi versierd uit.


  Maak melding

 9. ik vind de kerstboom niet mooi. Gewoon rond . Een kersboom ziet er niet zo uit.

  Ze kunnen maar beter ergens een kerstbomen aanplant gaan aanleggen puur natuur en als deze na jaren heel hoog is gegroeid omhakken en elk jaar op het onafhankelijkheidsplein plaatsen.

  Dit zou ook een stukje werkgelegenheid met zich mee brengen voor deze aanplanters, die elk jaar de hoogste kerstboom mogen afleveren, die op het plein geplaatst wordt. Een speciale werkgroep zou dan iedere jaar langs kunnen gaan en de kerstbomen bekijken en uitkiezen welke de hoogste en beste is om in aanmerking te komen om geplaatst te worden op het onafhankelijkheidsplein.

  In een democratie moet het volk ook een stem. De vraag is,
  heeft het volk hiervoor gekozen of is dit van boven opgelegd?


  Maak melding

 10. wat een persoons verheerlijking van de moordenaars bende lijder..

  hij kan maar niet begrijpen dat zijn imperium aan het zinken is..

  zijn hele familie kinderen zijn stil aan verdwenen en nog geen inzicht gekregen geen excusis geen spijt..,maar de waarheid achter haalt hem wel..

  tijd van komen tijd van gaan..


  Maak melding

 11. ergens wel mooi
  maar ik zie geen kerstuitstraling in deze vorm van de boom
  ik zal nietbeledigend zeggend
  maar het doet me meer denken aan een indianen hut uit een western film
  sorry niet boos worden mensen
  dat is mijn mening oke


  Maak melding

 12. Heh Heh; eindelijk die Gouden Kerst.
  Kunnen wij arme Surinamers straks lekker die polyester dennentakken gaan opvreten. Kondremangs, eet smakelijk.


  Maak melding

 13. Dan hadden ze nog beter Jenny op het onafhankelijkheidsplein kunnen neerplanten.
  Had heel veel geld bespaard, vanwege haar natuurlijke kerstballen.
  – Kling klokje klingelingeling –


  Maak melding

 14. Smatje, in jouw dorp, in het gigantisch rijke Nederland, heeft de gemeente alles beter op orde dan in Suriname; scholen, sociale voorzieningen, kinderopvang, bejaardenverzorging, elektriciteit, waterleiding enz. Als ze in jouw dorp twee kerstbomen willen neerzetten is dat in verhouding minder stom, in Suriname is haast niets van het rijtje dat ik opnoemde goed op orde, waarom ze nu, in deze fase van ontwikkeling, in Suriname zoveel geld moeten uitgeven aan een kitscherige kerstboom weet alleen onze plaatselijke duivel DiDiBri. Dat is het verschil, daarom zeiken er zoveel meer mensen in Suriname om zoveel verkeerd gestelde prioriteiten. Denk je dat iemand de regering in Suriname verwijten zou maken als ze die overdreven grote en dure boom niet op het plein hadden geplaatst of er een goedkoop pinusboompje voor in de plaats hadden opgetuigd?


  Maak melding

 15. Bouterse zou willen dat hij, dat hij die KESTBOOM had betaald!

  Hij zou dat wel kunnen. Maar, hij doet dat niet. Omdat hij heel goed weet ,dat hij de komende 6 maanden het geld heel hard nodig heeft. De crisis dei over Suriname afkomt is niet met een pen te beschrijven.

  De rijke hindoestanen hebben die kerstboom bekostig en niemand anders.
  Terwijl de anderen de goede sier met die kerstboom maken.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid)


  Maak melding

 16. Waarom zo negatief … jeetje man.
  Waarom komen jullie suriname niet steunen . Lullen dat jullie vn j land houden .
  Verraders
  Gaat niet om bouterse achterlijke steuntrekkers


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.