Parlement Suriname vergadert weer niet

48

PARAMARIBO, 12 dec – Het parlement is weer niet bij elkaar gekomen. Er was weer geen quorum om de debatten te voeren over invoering van een constitutioneel hof. Het oude zeer stak weer. Het eeuwige gekrakeel over wie wel of niet voor quorum moet zorgen, houdt vooralsnog de bovenhand.

Zoals Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, al voorspelde wordt het land geregeerd door zes en twintig presidenten. Naast dan de ene formele die zetelt op korte afstand van het parlementsgebouw. Elk van de zes en twintig is in staat het democratisch krachtenspel vast te zetten als hij of zij een keer zijn of haar zin niet krijgt.

Van de coalitie zijn er die gewoon nooit verschijnen. Zoals Rashied Doekhie (NDP) die het kennelijk te druk heeft met campagne voeren voor de verkiezingen. De inhoud van zo’n campagne kan alleen maar boeiend zijn. Want wat vertel je de kiezer dat je voor hem zal doen als je het nu al niet doet. Door toedoen van dit soort lieden is de democratie langzaam aan het verzanden. Met weinig uitzicht op verandering de komende jaren.


48 REACTIES

 1. Dit loopt nu echt de spuigaten uit. Het land lijkt wel politiek onbestuurbaar. Maar ze krijgen wel elke maand op tijd hun salaris.

  Het volk moet hier wat aan doen. Aan de andere kant is het hun eigen schuld. En vooral de jeugd die blind op de NDP hebben gestemd. Hopelijk leren ze hiervan in mei 2015.
  De NDP heeft loze beloften.

  Het lijkt mij handig wanneer het front weer aan de macht is in mei 2015 dat er een wet wordt gemaakt dat wanneer parlementsleden op ongegronde redenen afwezig zijn: dat op hun loon wordt ingehouden.

  Laten we dan kijken hoeveel er dan weg blijven.
  Want aan een ding moet je niet komen aan die Surinamers daar in Suri. Dat is aan hun doekoe.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 2. De DNA voorzitter moet boven de partijen staan dat is thans helaas niet het geval.
  Het lijkt er meer op dat zij als doel heeft n.l. straffeloosheid voor de hoofdverdachte van de 8 decembermoorden te verankeren voor de verkiezingen van 2015 en het strafproces zoveel mogelijk te torpederen door z.g democratische hindernissen op te werpen.


  Maak melding

 3. z.a. eerder gezegd,,, desie de lano bouterse ,,moet de eer aan zich zelf houden … nieuwe verkiezing uitschrijven en en goed gemotieveert terug komen,indien gekozen..

  voor de rest is het alleen achter uit gaan van het land een verloren generatie zonder toekomst mogelijkheden..

  het buitenland lacht zich suf met zo’n lijder zonder inricht,visie toekomst beeld..


  Maak melding

 4. De president heeft gelijk het is een Poppenkast en geen volksvertegenwoordiging.

  Laten de samenwerkende partijen, als teken van goede wil, reeds een wet voorbereiden die het in een volgend regeer periode onmogelijk maakt dat dit nog eens gebeurd.

  Maak een wet die DNA leden die zonder, aantoonbaar, ziek te zijn minder dan 75% van de vergaderingen aanwezig zijn stevig gekort worden op hun vergoeding.

  Ga nu eens over tot naming en shaming door duidelijk te maken wie van de coalitie zonder serieuze redenen afwezig zijn. Er wordt veel geroepen maar maak aub hard wat de feiten zijn.
  Ik lees dat veel mensen beweren dat Rasjied Doekhie al maanden niet geweest is. Indien waar bewijs het want dan is er duidelijk dat er binnen de Coalitie veel meer aan de hand is.
  Registreer hoevaak Brunswijk of Pokie etc. aanwezig zijn.
  Want dan kan men de vinger leggen op de pijnplekken en vaststellen wie er maar wat staat te roepen.


  Maak melding

 5. Jongens, ik omschrijf mezelf als iemand die heel hard in zijn leven werkt, maar heel weinig betaald krijgt. Anders gezegd: mijn beloning is geen juiste weergave van mijn noeste arbeid, oftewel paarden die de haver verdienen krijgen het niet.
  Wat ben ik daarom jaloers op deze klootzakken die geen moer doen en veel verdienen. De wereld is niet eerlijk verdeeld. let op : door de staking van de oppositie, werken de parlementariërs van de klote coalitie ook niet. Zij vangen dus ook geld zonder daarvoor te werken. We hebben geen ayatolla, maar een Surinametolla nodig om orde op zaken te stellen daar in het land. politiek bedrijven moet niet betekenen: veel verdienen door weinig te werken.


  Maak melding

 6. De mega combinatie heeft haar legitimiteit verloren, dus opzouten. Het land is onbestuurbaar. De oppositie valt weinig kwalijk te nemen. Al je zo graag wilt regeren dat moet je ook zorgen voor quorum zo simpel is het. PS natuurlijk gaat de oppositie niet meewerken aan invoering van een constitutioneel hof. De amnestiegeving is druist tegen alle internationale wetten in. Alle experts zijn het daar over eens, dus waarom een dure hof instellen.

  PARAMARIBO – De oppositie in De Nationale Assemblee vindt dat de coalitie die volgens haar niet in staat is quorum op te brengen voor openbare vergaderingen de eer aan zichzelf moet houden en haar mandaat moet terug geven aan het volk. Al enkele maanden kan het parlement niet vergaderen, omdat het vereiste aantal van 26 leden om rechtmatig te vergaderen niet wordt gehaald.

  De oppositie die wel steeds aanwezig is in het gebouw, weigert de presentielijst te tekenen zolang de coalitie niet zelf het aantal van 26 aanwezige leden heeft bereikt. Ook donderdag was dit het geval. Toen assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons de vergadering opende, hadden slechts 23 coalitieleden de presentielijst getekend en niet iedereen was in de zaal.

  Radjkoemar Randjietsingh (VHP) en Guno Castelen (SPA) zeggen dat het standpunt van de oppositie ongewijzigd zal blijven. “Wij doen ons werk en zijn altijd aanwezig, maar de voorzitter erkent dat niet. Laat de coalitie dan maar zelf voor quorum zorgen”, stelt Randjietsingh. Castelen zegt dat de coalitie arrogant is en daarin volhardt. “Als je niet zelf voor quorum kan zorgen, zijn er twee dingen die je kan doen, je stapt op en geeft het mandaat terug aan het volk, of je verlaat je arrogantie en probeert consensus te bereiken met de oppositie over welke vraagstukken dringend en belangrijk zijn om in vergadering bijeen te komen”, meent Castelen. De oppositie ziet met de ‘arrogante’ houding van de coalitie niet dat er nog vergaderd zal worden dit jaar en zeker niet tot aan het verkiezingsreces.

  We gaan vergaderen

  Fractievoorzitter Ricardo Panka van de Mega Combinatie vindt niet dat het parlement in een impasse is geraakt. “We gaan vergaderen”, belooft hij. “Wat er gaande is, is dat de oppositie haar verantwoordelijkheid niet nakomt om te vergaderen maar steeds obstructie pleegt en ruzie maakt”, vindt Panka . Volgens hem kent het parlement duidelijke structuren en valt er niet te praten met de oppositie. “Maar elke eind van de maand is er geen quorum-probleem bij de banken”, zegt hij doelende dat de leden van het college ondanks er niet meer wordt vergaderd normaal hun financiële tegemoetkoming innen.

  De openbare vergadering van donderdag werd afgeblazen omdat de oppositie het vooral niet eens was dat de ontwerpwet constitutioneel hof als eerste van de zes andere wetsproducten in behandeling zou worden genomen. De oppositie wilde liever vergaderen over andere wetsproducten, waarvan zij vindt dat er consensus is en die van meer dringende aard zijn. Simons kon niets anders doen dan de namen opnoemen van de 23 coalitieleden die er wel waren en de afwezigheid van de rest op te nemen in de administratie van het parlement. Simons deelde mee dat het lid Jenny Warsodikromo ziek is, Noreen Cheung uitlandig is en dat van Rashied Doekhie lange tijd niets is vernomen.


  Maak melding

 7. Fractievoorzitter Ricardo Panka van de Mega Combinatie vindt niet dat het parlement in een impasse is geraakt. “We gaan vergaderen”, belooft hij. “Wat er gaande is, is dat de oppositie haar verantwoordelijkheid niet nakomt om te vergaderen maar steeds obstructie pleegt en ruzie maakt”, vindt Panka

  De verantwoordelijkheid geldt voor beide: de coalitie- en oppositie leden. Om de verantwoordelijkheid op de tegenpartij af te wimpelen is kort door de bocht gezegd. De heer Panka(rare naam!!) zou voor de spiegel staan en aan zijn evenbeeld vragen of het correct is wat hij zegt. De verantwoordelijk begint bij hemzelf. En zolang de leden van de coalitie en oppositie dit niet beseffen is het dweilen met open kraan: Er wordt niet vergaderd. Ik vraag mij af of er geen sancties zijn of gelden om de impasse te verbreken.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 8. Nu hoor ik niemand van de regering praten over ‘no work, no pay’.

  Als de NDP in de oppositie zat, was de regering, onder deze omstandigheden, al lang gevallen. Baas heeft in het verleden voor veel minder zijn Uzi of telefoon gepakt om de regering naar huis te sturen, denk maar aan de foto (een momentopname van 1/250 seconde) van Sankar op de stoep van de Nederlandse regering. Nu heeft dit tuig niet 1/250 seconde, maar al maanden achtereen de meerderheid niet meer in het parlement, maar geen haar op hun hoofd, laat staan één hersencel in hun criminele brein denkt aan opstappen. In tegendeel zitten ze nu te brainstormen hoe, door middel van een of andere smoes, de komende verkiezingen, die ze zeker gaan verliezen, uit te stellen.


  Maak melding

 9. Conform art 56 lid 2 van de Grondwet is er ruimte om bij wet de zittingsperiode van vijf jaar van de leden van DNA te verlengen bij overmachtssituaties zgn regeren bij decreet. We mogen niets uitsluiten met Bouterse.


  Maak melding

 10. Mw Jennifer Geerlings-Simons. Stop de maandelijkse salaris betaling van dhr Rashied Doekhie.
  En kijk of hij dan wel boven water komt.
  Dhr heeft zich zonder aantoonbare redenen al maanden zich niet laten zien in het parlement laten zien voor vergaderingen en besluiten.
  Dhr dient wel aanwezig te zijn omdat hij een eed heeft afgelegd om dit wel te doen voor zijn land.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 11. Ken je dat ‘liedje’ wat je als klein kind wel eens misschien zong

  ”we zijn er bijna we zijn er bijna maar nog niet helemaal koppiekrauw”

  ”er komt quorum, er komt quorum maar nog niet helemaal Burgers in de kouw”


  Maak melding

 12. Koos, net als Molenaar ben je ook een landverrader een ekte redimusu. De oppositie komt haar verantwoordelijkheid niet na, steeds pleegt obstructie om deze regering weg te krijgen en daarmee laat ze haar kiezers in de steek. Ze hebben instructies doorgekregen van de blanke ex kolonisator toch. Zo kunnen ze onze geliefde land en destabiliseren. Het wordt tijd dat Bouterse gaat ingrijpen want het land is stuurloos.


  Maak melding

 13. @Parbo
  ” De oppositie komt haar verantwoordelijkheid niet na, steeds pleegt obstructie om deze regering weg te krijgen en daarmee laat ze haar kiezers in de steek”

  De verantwoordelijkheid geldt voor beide partijen: COALITIE en
  OPPOSITIE. Daarnaast ook voor de PRESIDENT. Als die gewenst is in het PARLEMENT dient hij te verschijnen. Dus NIET met modder gooien gewoon je plicht doen. Daarvoor zijn parlementariërs gekozen door het VOLK en voor het VOLK.
  Niet gekozen om hun zakken te vullen. Anders opzouten, zonder aanzien des persoon.

  ” Ze hebben instructies doorgekregen van de blanke ex kolonisator toch. Zo kunnen ze onze geliefde land en destabiliseren”

  Het gedrag van de COALITIE en OPPOSITIE destabiliseren het LAND door hun onverantwoordelijk gedrag. Eerst plichten dan rechten. No work no pay. Simple and clear.

  En La Sombra Del Arbol

  En La Sombra


  Maak melding

 14. @Parbo
  “Het wordt tijd dat Bouterse gaat ingrijpen want het land is stuurloos”.

  Heb je NU pas ontdekt dat het land stuurloos is? Het was al lang stuurloos.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 15. quorum of geen quorum bep, vhp, nps,spa, pl ,da91 jullie lot is bezegelt . deze mamoet blok is radeloos ze zijn in paniek niet wetende dat velen overstappen naar de abop of de ndp.
  al die npsers en andere creolen zullen niet op de nps of spa stemmen het is ze geraden omdat deze vhp een hokjes partij is.de verenigde hindoestaanse partij ik herhaal de verenigde hindoestaanse partij dat is het die naam moet veranderen je leefd niet in india of pakistan of in zuidazie je leefd in zuidamerika suriname en wij moeten niets van hokjes partijen die enkel hun soort kennen .dat flikken ze niet in nederland met een hindustaanse partij te beginnen .zie die zovele beelden van afgoden in de binnen stad van suriname en bij de wijdenbosh brug .het ontsierd die hele omgeving met die beelden .in nederland moeten ze durven om beelden langs de straat te plaatsen .ik hekel mijn hindoestaanse broeder niet ik hekel die naam vhp omdat je in een multiculturele samenleving bent .je mag je eigen cultuur niet verloochenen dat staat als een paal boven water jou traditie moet je behouden zonder meer ,ik hoef niet met een hindoestaanse te trouwen niets moet maar bedenk dat je geen partij mag hebben met uitsluitend hindustanen in een multiculturele samenleving dit kan alleen in zuidazie .
  men mag mij voor racist uitmaken zal mij wors wezen maar ik pero ben geen racist ik zeg de dingen die goed zijn voor land en volk .dit land gaan wij samen moeten opbouwen en niet denken in hokjes het zal niet gaan .en daarom hoop ik dat de surinamers op een andere partij gaan stemmen inplaats de vhp .het hoeft niet ndp hoewel ik jullie zou adviseren om op de ndp te stemmen de partij die mensen samen brengt de partij die hoop geeft en de partij die haar best doet om dit land vooruit te helpen .


  Maak melding

 16. Parbo, door Bouterse is het land een grote puinhoop en stuurloos, en uitgerekend Bouterse zou volgens jou moeten ingrijpen? We weten allemaal wat er gebeurt wanneer Bouterse ingrijpt, denk maar aan 8 december 1982 , ‘a man Parbo disi, yu e mek spotu’.


  Maak melding

 17. Parbo,

  De NDP en de MC hebben een meerderheid in de Assemble van 1 zetel.
  Zij kunnen er altijd voor zorgen, dat een quorum is.
  Daar hebben zij de oppositie helemaal niet voor nodig.
  Om de een of andere manier lukt dat maar niet en dat heeft nauurlijk een reden.
  Als je als NDP-er of MC-er je zin niet krijgt op vergaderpunten, ga je niet naar een vergadering van de Assemble.
  De problemen van het quorumspook moet je zoeken binnen de huidige coalitie en niet bij de oppositie.
  Die zijn op dit moment niet aan de macht.
  .


  Maak melding

 18. Het is niet verwonderlijk dat het geen doorgang had, al je door list en bedrog als eerste het constitutioneel hof op de agenda zet, omdat het in het belang is van die paarse roversbende, om zogenaamd de amnestiewet te toetsen, of het in strijd was met de grondwet, en aangezien de uitslag dan al bekend is, zal dat het einde van de 8 december proces betekenen, en deze moordenaar na de verkiezingsnederlaag in 2015 als vrij man door het leven kunnen gaan, maar zijn nu momenteel helemaal in paniek vanwege het quorum spook, dat was duidelijk af te lezen van de gezichten van die jaknikkers als Panka, opa Bouva, en miesiekaba in het programma in de Branding ze zijn helemaal de weg kwijt, en ziender ogen komen ze langzaam tot besef, dat het einde verhaal is voor deze arrogante paarse bende.


  Maak melding

 19. @Pero, je bent heel erg zielig bezig en ik zal jou even wakker schudden.

  -Niet Diko wil een partij voor Saramaccaners alleen???
  Niet Brunswijk leert de mensen in het binnenland dat vreemden daar niet welkom zijn????

  -De enige asociale partij in Suriname is die van de ABOP. Zie maar wat voor voorbeeld zij geven op het podium. Dit kan je niet zeggen van de VHP of NPS.

  Scholing is erg duur dus let maar op wat je schrijft.

  ==Bouters krijgt terug wat hij gevraagd heeft. Hetzelfde gedrag heeft hij toen ook vertoond toen Venetiaan president was.
  -Jammer dat de hardwerkende mensen dit rotzooi moeten komen betalen.


  Maak melding

 20. volgens limburg is er een complot tegen zijn baas in de maak,om hem iets te doen..

  de zoveelste verzinsel die door deze partij-genoten wordt gelanceerd..,,niet wetende dat het ó zo doorzichtig is..liegen-bedriegen daar zijn ze kampioen in..

  waarom zegt deze limburg niks over die ,,telefoon-coup van zijn baas..

  wat denk je zelf over die ,,,,coup ,, 25-februari 1980..

  over die 8 december moorden wat al wereld bekend is hoeven we niks meer toe te voegen..

  als op 8 december j.l. rozenblad openlijk verklaart,dat hij bouterse persoonlijk minstens twee van van vijftien heeft vermoord,,waarom zegt bouterse dan niks..

  waarom wordt er geen aanklacht ingediend door deze moordenaar bij de p.g./ o.m.

  hoe staat het verder met de zoon,komt hij nog met de kerst terug in sme..

  van regeren heeft hij totaal geen verstand,wat al vier en een half jaar is gebleken..met 36 coalitie zetels niks kunnen maken,wat doe je dan met 26 overgebleven niks nuttigen..

  een voorzitter die helemaal partijdig is en alleen luistert naar de leden coalitie en smeekt de oppositie om toch deel te nemen..

  vergeet die bouterse niet,die in de vorige regering naar huis was gestuurd ontslagen uit die zelfde poppenkast omdat hij nooit op de vergaderingen verscheen meer dan 6 maanden..

  hij heeft zijn eigen coa. leden hersenloze niks nuttigen genoemd en nu smeekt hij ze om in het poppenkast te komen..

  hoe laf kun je zijn..

  neem zelf ontslag en rot op..


  Maak melding

 21. -Mensen lees de tekst onderin dan zul je zien wat voor kwaliteit binnen de NDP zit en hoe familileden ev vrienden een werk krijgen.::::::

  =De regering is sinds kort weer bezig met het in dienst nemen van partijloyalisten bij de verschillende ministeries. Dit melden top medewerkers op verschillende departementen. De ministers worden via het kabinet van de president dagelijks gedirigeerd om sollicitaties te behandelen die vooraf door het kabinet zijn gescreend. “Dagelijks komen er ruim 100 sollicitanten bij de minister en dit speelt al een hele geruime tijd”, vertelt een staflid van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV).

  Volgens het lid heeft minister Soeresh Algoe tientallen familieleden geregeld op LVV. Ook directieleden maken zich schuldig aan hetzelfde gedrag. Andere ministeries zijn ook druk bezig met het aanwerven van partijloyalisten.
  Volgens de medewerkers bestaat de groep uit ongeschoolden NDP’ers.
  Ze vermoeden dat dit de reden is die ruim twee maanden terug de bevoegdheid van vicepresident Robert Ameerali om ambtenaren in dienst te nemen, is ontnomen.
  De regering Bouterse-Ameerali had niet lang na haar aantreden een personeelstop bij de overheid aangekondigd, maar in 2011 nam zij 2285 in overheidsdienst. Met het verkiezingsjaar in zicht, worden er honderden partijloyalisten geplaatst binnen het overheidsapparaat. Dagblad Suriname confronteerde enkele ministers hiermee, maar zij durfden geen reactie te geven.


  Maak melding

 22. tegenwoordig hoor je niks meer van die hoofd verdachte moordenaar..

  hij verschijnt ook niet meer nergens in het openbaar..

  zoveel trammelant in het land,regering fucktioneert niet poppenkast volgens zijn eigen zeggen is op leven na dood..

  geen meerderheid meer..


  Maak melding

 23. ik denk zelf dat de amerikanen in samen werking met nederland op het punt staan e.e.a. te doen in sme..

  onderschat de inbreng van holland niet in sme..

  het zal niet lang meer duren of er wordt op grote schaal opgeruimd voor altijd en goed ook..

  de belangen zijn groot en wetende dat die suris waardeloze mensen zijn..


  Maak melding

 24. Het volk eet, zit, slaapt en zucht tenslotte onder de amandelboom. Niet in staat tot iets te ondernemen want zo lui en zo lamlendig en zo tevree zijn de Surinamers als een tijger (meneer Tigri Barba) met een volle maag die zich rust in het zand en geniet van het weer.

  Ze zijn tot niets in staat dus moeten wij ook niets van hen verwachten.
  Ja vroeger, de studenten en de leraren. Anno heden schijten zelfs zij in hun broek, te bang om iets te ondernemen.


  Maak melding

 25. Door de schop die Somo de Dolle, zich koning wanende Doekie ‘gediekt’ heeft met zijn beruchte schoen, is Dolle Doekie zwaar besmet geraakt met het chantage virus, de incubatietijd heeft een paar jaar geduurd, maar nu loopt Dolle Doekie, net als een hondsdolle hond, niet meer aan de leiband van zijn baas. Maak daarom je borst maar nat: “of de baas wordt genadeloos gebeten als de hele meute het voorbeeld van Dolle Doekhie opvolgt en het baasje belandt uiteindelijk met zijn staart tussen de benen in Santo Boma, of de besmette hond wordt zonder amnestie of pardon afgemaakt”.


  Maak melding

 26. die grote bek van miesie-kaba is ook kaba nu..

  muis stil is hij nu en geen woord meer vuil gemaakt de laatste jaren danst hij ook niet meer op de podia…

  de n d p is wachtende op de genade slag die binnen kort komt..


  Maak melding

 27. Parbo
  Koos, net als Molenaar ben je ook een landverrader een ekte redimusu

  De redenering van een Paarse Pauper: “Iedereen die tegen Bouterse is, is een landverrader”


  Maak melding

 28. Beste Ira:

  “Andere ministeries zijn ook druk bezig met het aanwerven van partijloyalisten. Volgens de medewerkers bestaat de groep uit ongeschoolden NDP’ers”

  Zijn er dan ook geschoolde NDP’ ers?

  Ik ben er nog nooit één tegengekomen, zeker niet op Waterkant…


  Maak melding

 29. Zijn er dan ook geschoolde NDP’ ers?

  Ik ben er nog nooit één tegengekomen, zeker niet op Waterkant…

  =============

  Ik bven ook nog nooit een Hollander op Waterkant tegengekomen die aan iets anders denkt dan sex, bier, geld en sodomie.


  Maak melding

 30. Piemul: “Ik bven ook nog nooit een Hollander op Waterkant tegengekomen die aan iets anders denkt dan sex, bier, geld en sodomie.”

  Slechte vergelijking Parbo….


  Maak melding

 31. Marcel, je hoort tegenwoordig niet alleen niets meer van de hoofdverdachte, de Baas van alle bazen (‘Capo di tutti capi’), zijn coördinator van de verkiezingscampagne, de illustere R. Brampie, kom je vreemd genoeg, zo dichtbij de verkiezingen, ook nergens meer tegen in de stad of op de Surinaamse wegen in West Suriname, omdat hij zich tegenwoordig in zijn helikopter verplaatst. Ik vraag me af waarom onze ‘Capo’, de ontslagen minister en direct daarop tot regeringsadviseur benoemde half analfabeet, maandelijks zoveel van onze belastingcenten laat bijschrijven op zijn bankrekening, bovenop de USD 3 miljoen die hij als bonus mee mocht nemen om zijn ‘eervol’ ontslag nog meer glans en glitter te geven dan zijn met goud gepimpte toiletpot.


  Maak melding

 32. @K.e.i.h.a.r.d. d.e W.a.a.r.h.e.i.d.

  “Het wordt tijd dat Bouterse gaat ingrijpen want het land is stuurloos.”

  wie staat er aan het stuur.
  wie heeft de is de voorzitter van de NDP

  Beste K.e.i.h.a.r.d. d.e W.a.a.r.h.e.i.d. de waarheid is hard er waren maar 16 van de 26 coalitie leden. Ik mag toch aannemen dat de President zijn partijleden in de DNA wel duidelijk gemaakt heeft dat zij iets moeten doen voor hun geld en positie.

  Het is een goede gewoonte in echte democratieeen dat men de oppositie respecteert en de gelegenheid bied te participeren.

  Beste K.e.i.h.a.r.d. d.e W.a.a.r.h.e.i.d. dit is de beloning voor slecht leiderschap.


  Maak melding

 33. @ Parbo
  Jou uitspraak moet je toetsen tegenover het gedrag van de oppositie tijdens de Regeing Venetiaan-Sardjoe. Wie verleende toen geen quorum. Maar, ik heb twee vragen voor je: First, van wie komt de volgende uitspraak: “Quorum is iets van de coalitie.” Antwoord, de NDP’r Jules Wijdenbos. Second, waar zijn die 36 zetels waarover Ramon Abrahams het in 2010 over had? Ha, ha!


  Maak melding

 34. DOE is de enige partij met moreel, ethisch en democratisch besef. De rest van de DNA-ers zit er enkel om elkaar een hak te zetten voor persoonlijke macht, op kosten van ons belastingbetalers.

  Vervroegd verkiezingen uitschrijven zal dat niet anders maken, maar eerder zorgen voor de val van de oppositie in haar eigen gegraven sabotage kuil!

  De burger wil namelijk niet enkel horen dat je tegen alles bent wat NDP/Bouta is (dat heb je ze in 2010 al afdoende ingewreven), maar wat je in alle oprechtheid voor de ontwikkeling van Suriname wilt doen.


  Maak melding

 35. @Wroem De oppositie MOET niets, een parlement dat
  OP BEVEL de Grondwet naast zich neerlegt, HOEFT
  niet meer te vergaderen ! Mek ding gwe na oso !

  Deze DNA-leden hebben willens en wetens de Grondwet geschonden en vertrapt door een wet aan te nemen die
  strijdig is met een Grondwettelijk VERBOD !
  Deze “wijziging van de amnestiewet” is ook in strijd met internationale verdragen en met het mensenrechtenbeleid
  dat op dit moment in de wereld wordt gehanteerd.

  De meerderheid van dit parlement heeft opdrachten van
  derden uitgevoerd en heeft niet objectief gehandeld !
  Door zo te handelen zijn de wetten en de Grondwet verontachtzaamd door deze DNA-leden, terwijl zij ook in
  het parlement zitten om rechtsstaat, wet en Grondwet te verdedigen en te bewaken!

  ELK van deze parlementariers die de Grondwet hebben
  vertrapt, horen te weten dat een parlement zich NIET
  moet inlaten met zaken die onder de rechter zijn !
  Maar deze schenders zijn een stapje verder gegaan en
  hebben in de pers medegedeeld dat zij “de rechters gaan stoppen”.
  Dus de wetgevende macht gaat de onafhankelijke rechter stoppen !
  Een idiotere en rechtsstaat-vernietigendere uitspraak is
  nimmer eerder gebezigd door parlementariers !

  Er geldt namelijk in een democratie scheiding der machten,
  waarbij een hoeksteen is : de ONAFHANKELIJKHEID van de
  rechterlijke Macht !
  Wie daaraan komt is uit op DICTATUUR !

  Men heeft de eigen wil, denken en ONAFHANKELIJKHEID uitgeschakeld en opgegeven voor persoonlijke belangen van
  een burger.

  Om deze redenen hoeft dit parlement NIET MEER te
  vergaderen ! Dit parlement is gelet op haar houding mbt
  de “wijziging van de amnestiewet” in meerderheid in staat
  ook andere mensenrechten van ALLE Srananmans via een
  nepwet uit te schakelen !

  Moro hebi o doro ! Sranan opo yu ai !!!


  Maak melding

 36. Mensen,

  Het is een grote fout dat Rachied Doekhie nog steeds een belangrijke positie heeft in binnen deze regering.

  Rachied is niets anders dan een dictator van Nickerie, hij noemt zichzelf de president van Nickerie terwijl mensen gewoon bang voor deze gevaarlijk gestoorde idioot is.

  Rachied wordt straks ook boos als zijn dochter geen presidentskandidaat wordt.

  Wat een vreselijke man die zich het meest tussen de verkeerde mensen begeeft, toezeggingen doet aan criminelen over zijn contact met rechters……..

  En door deze man twijfelen een heleboel kiezers of ze weer op NDP moeten stemmen of juist niet!

  Dus meneer Bouterse, ik wil trots op u zijn en blijven, maar wat deze rachied doet, kan ECHT NIET


  Maak melding

 37. Doe de enige partij die zich niet uitlaat over de amnestiewetswijziging, de enige partij die niets van zich laat horen mbt mensenrechten.
  Dmv het verstrekken van quorum door Doe is deze coalitie mandaat verleend om prulwetten aan te nemen.
  Deze zelfde coalitie was in de vorige regering voor het grootste deel onder de amandelbomen en nu heeft men het erover dat quorum verlenen ook een taak is van de oppositie. Have a heart.


  Maak melding

 38. Het stinkt nog steeds in de DNA. Ze hebben die dode rat daar nog steeds niet opgeruimd. Door de stank blijven de mensen weg en kan er zelfs niet vergaderd worden.


  Maak melding

 39. dan,waarom wordt die rashied doekhie niet gereshuffeld..

  als hij ó zo waardeloos is..

  en waarom die bouterse zelf niet gereshuffeld.. hij kan toch niks doen de komende tijd..


  Maak melding

 40. PARLEMENT SURINAME VERGADERT WEER NIET.
  Tell me something new.
  Het lijkt mij beter te melden wanneer het parlement wel vergadert. Dat is pas nieuws.


  Maak melding

 41. De regering is een verlengstuk van de wetgevende macht. Dus, DNA , en bestaat uit 51 assemblee leden. De regering moet steunen op een meerderheid in de asseblee. Dat betekent dat de regering ondersteuning moet hebben van de meerderheid in DNA.
  De regering. Dient een verantwoordelijk beleid te voeren. Wanneer zij dus niet kan rekenen op een meerderheidscoalitie of zij niet minimale meerderheid achter zich heeft, dan is het verdere bestuur zonder meer onverantwoordelijk .

  Van een oprechte en wijze regering wordt dan verwacht dat zij de verantwoordelijkheid terug geeft. Vervolgens met inachtneming van Grondwet nieuwe vervroegde verkiezingen wordt gehouden.

  Nu hoeft dat laatste niet meteen ter discussie te staan, aangezien er reeds op korte termijn algemene verkiezingen zijn uitgeschreven.

  Wel is het verstandig om definitief vast te stellen dat zij definitief demissionair zijn. Zo bestaat er dan duidelijkheid mbt het landsbestuur.


  Maak melding

 42. @Rufus
  de regering kan 16 DNA leden mobiliseren. De oppositie een paar meer.
  Het vervelende is dat de voorzitter de agenda bepaald en dat een vertrouwensstemming door haar toedoen nooit plaats zal kunnen vinden.

  Een demissionaire regering kan namelijk geen nieuwe dingen meer doen en zal de DNA voor elke handeling buiten het op de winkelpassen om mandaat moeten vragen.
  Dat zal de president nooit toestaan. Als er geen meerderheid te vormen is en de regering doorgaat pleegt de president feitelijk een staatsgreep.

  Lijkt mij een interessante casus voor een jurist.


  Maak melding

 43. als je depri wil worden, moet je even deze site raadplegen. wat een stelletje pessimisten, de goede niet te na gesproken. Onvergevensgezinde lui. Als God Bouta een kans heeft gegeven wie zijn wij om te oordelen. De beste stuurlui staan aan wal. Steek je handen uit de mouwen. Altijd maar klagen en mekaar de grond in boren. Denken(wie de schoen past trekt hem aan)jullie dat de mammoet blok het beter gaat doen?Zakkenvullers en voor mensen gaan zorgen die op hen lijken. Het jammerlijke vind ik dat creolen niet een zijn. Altijd breken jullie je eigen mensen tot op het bot. Kijk wat jullie met Pengel hebben gedaan


  Maak melding

 44. Weg met ALLE corrupte politici, die de Grondwet schenden
  om een massamoordenaar uit de bajes te houden !
  Gewetenloze figuren die alles doen wat GOD verboden heeft !

  Zelfs het gebod “Gij zult niet doden” trachten zij te vergeten,
  en deze zelfde lieden zeggen vervolgens dat God dat wil !

  Alle mensen van welke bevolkingsgroep dan ook moeten samenwerken en een volk worden in een democratische
  staat waar een IEDER zich aan de wetten houdt, zonder uitzondering !

  De corrupte politici zaaien onrust, verdeeldheid en wakkeren
  racisme aan in Sranan, alles voor behoud van politieke macht !

  Zelfs het OM MAG bepaalde onderzoeken die het belang en de veiligheid van de staat raken, momenteel NIET STARTEN ! Dit betekent dat bepaalde politici bezig zijn de rechtsstaat te vernietigen/saboteren !

  Diegenen onder de politici die het menen met land en
  volk moeten onmiddellijk en onverkort streven naar een
  herstel van de rechtsstaat, een strenge screeningswet,
  een anti-corruptiewet !

  De democratische rechtsstaat moet leidend zijn en op
  schenden van de Grondwet moeten strenge straffen
  worden gesteld !

  Criminelen in het landsbestuur en in de ambtelijke top
  moeten hard en streng worden weggesaneerd !

  Criminelen brengen het land naar de afgrond, hebben
  geen normen en geen eerbied voor recht en rechtsspraak !

  Op dit moment worden onze monetaire en andere reserves
  gewoon verbrast voor zaken die geen INKOMSTEN voor
  het land genereren !

  PS : USA-justitie zal op 6 januari met de afwikkeling van het DINO-proces (zware veelvoudige strafbare feiten waaronder
  terrorisme) ook bijdragen aan het WAKKER SCHUDDEN
  van ALLE democraten in Sranan !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.