vrijdag, december 1, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappij‘Arm binnenland krijgt stank voor dank’

‘Arm binnenland krijgt stank voor dank’

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 12 dec – Gemeenschappen in het binnenland krijgen stank voor dank van de regering Bouterse. Dit stelt parlementariër Ronny Asabina (BEP). Als er een politieke partij is, die terug kan vallen op deze gemeenschappen, is het Bouterse’s NDP wel.

Bovendien wordt de NDP in de coalitie gesteund door Abop van Ronny Brunswijk. Ook Abop ontleent haar gewicht aan het binnenland. Maar de liefde schijnt van één kant te komen. “Projecten in uitvoering liggen stil, zoals drinkwaterprojecten. Terwijl in Paramaribo een kolossale kerstboom op kosten van de staat op het plein is geplaatst, zien wij dat dezelfde overheid duizenden landgenoten elektriciteit onthoudt”, zegt Asabina tegenover Dagblad Suriname.

Ontwikkelingen in het onderwijs en sociale zorg lijken aan het binnenland voorbij te gaan. Toch is ooit veel beloofd. “De president heeft het meermalen gehad over positieve discriminatie. En met mij hadden vele landgenoten gedacht dat de president bedoelde te zeggen dat kwetsbare en achtergestelde groepen en gebieden in het land een voorkeursbehandeling zouden krijgen”, aldus Asabina. Nu lijkt meer sprake te zijn van sociale uitsluiting.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

19 REACTIES
 1. Het is kerstmis
  Het is niet nodig om bang te zijn
  We laten het licht schijnen en de duisternis verdwijnt
  en in de wereld van overvloed kunnen we een glimlach van blijschap laten zien
  omarm mensen over de hele wereld tijdens de kerstdagen

  maar zeg een gebed op
  bid voor de armen/anderen
  In de kerstdagen is het moeilijk, maar als je plezier hebt
  Er is een wereld buiten uw (h)os(u)o
  En het is een wereld van angst en vrees
  Waar het enige water dat vloeit de bittere tranen zijn
  En de kerstklokken die luiden er de rinkelende
  klokkenspel van de ondergang
  Nou vanavond bedank God dat het hen in plaats van u

  Weten de oerwoudbewoners, pars(h)o(u)so-mensen, polder(h)o(u)so-mensen, kampong(h)o(u)so-mensen dat erin Paramaribo een gouden( kerst)mis is?!.

  Suriname het zeventiende rijkste grondstoffenland in de wereld,
  Natuurlijke hulpbronnen in overvloed en toch is er armoede, omdat er hebzucht is en een kleine groep allleen aan zichzelf denk.

  Bidt voor deze arme mensen! en geef geld aan de armen.
  Laat ze weten dat het kerstmisperiode is!.

  Suri’s steun het legers Des Heils en anderen in Suriname!

  Hoe Wij hier ook samen kwamen!
  Wi Na Wi, Wi Na Sranansma.

  God Zij Met Ons Suriname/rs!


  Maak melding

 2. Achterstands wijken als Latour 1+2 en Wintiwai zijn wel flink aangepakt maar al die steuners inhet binnenland die gestemd hebben voor NDP =koude kermis= en wij praten over VEEL binnenlandbewoners boi… stem maar op Mammoet blok next time… !!! Ja het is zuur als er wel geld wordt besteed aan een mooie fantastische kerstboom maar elektra en watra no deh in a Binnenland, heel zuur idd… Ik bedoekl ik schaf 1malig mijn kerst spullen aan en klaar, waarom moest er een nieuwe boom komen ook al is hij prachtig hoor, mocht het toch de zelfde boom zijn als verleden jaar dan heb ik hierover niets gezegd.

  STEM MAMMOETBLOK

  denk nou ff na wat deze regering echt verschrikkelijk fout doet, kijk naar alle branches die protesteren, das niet voor niets wij behoren idd onze mond opnen te trekken als iets niet klopt en laat men het WEL ajb serieus nemen en niet af doen met ”ach klagers” a no redelijk yere…


  Maak melding

 3. Batjauw en zout en suiker waren vroeger voldoende. Tegenwoordig willen wij stukken grond in en rond Paramaribo en wij willen alles kratis.
  En a san ondro joe koemba joe moes seri diri want a no wan somaar sani.

  Houden jullie nou eens op om het binnenland zo te beschilderen. Het slaat nergens op.


  Maak melding

 4. Het is niet meer dan terecht dat Bouterse het Binnenland zo behandelt, ze hebben niet anders verdiend, hoe hebben zoveel mensen uit het Binnenland het in hun hoofd kunnen halen om Bouterse te steunen na alles wat hij met Binnelandbewoners gedaan heeft tijdens de Binnenlandse oorlog? Denk maar aan Moiwana en de ongewapende lijfwachten van Ronnie Brunswijk in het gebouw van het Park (nu Nationale Assemblee) in 1990. Hoe hebben de aanhangers van de A Combinatie en met name die van de ABOP het goed gevonden dat Brunswijk Bouterse ging steunen?

  Als je als Binnenlandbewoner foute mensen aan de macht helpt, moet je achteraf niet komen klagen dat ze je als vuil of toiletpapier behandelen.


  Maak melding

 5. -Meneer Asabina, heeft u ook begrepen dat men in het binnenland GEEN zorgkosten hoeft te betalen? alleen de mensen van de stad en andere districten zullen dit betalen.

  -Dit betekent dat voor hen in het binnenland alles gratis is. Mijn vraag is daarom ook ook van: : ontvangen de kapiteins, basjas, en granmans dan geen geld van de overheid en waarom zijn zij dan vrij om de zorgkosten niet te hoeven betalen”?

  =Een parlementaire spreekt al van discriminatie en amafo wilt geen stemmen verliezen.


  Maak melding

 6. men zeg dat de slavernij is afgeschaft maar niks van waar, van paramaribo tot het binnenland zijn allemaal de nieuwe slaven van baas bouterse en toch hebben de ratten het niet door.
  kijk maar naar slaaf limbo, hij in zo beïnvloed door zijn baas bouterse dat hij niet eens weet waar over hij praat en loopt iedereen te beschuldigen zonder door te hebben dat hij zich zelf en zijn baas in de problemen kan brengen. ja beste mensen dit is de nieuwe slavernij in suriname ding potie slaaf baja?


  Maak melding

 7. Ach,..hebben de Surinamers het anno 2014 het niet door dat Bouterse alleen bezig is zichzelf en zijn vrienden aan het verrijken is?
  Af en toe zingt hij een liedje op een podium en de domme bevolking is in hoera stemming,..


  Maak melding

 8. Als dit artikel zou kloppen, dan moeten Bouterse/Brunswijk er werk van maken of anders gezegd de regering Bouterse/Ameerali. Want elke binnenlandbewoner weet dat Front en dergelijke nooit een optie is of is geweest. Daarmee zijn de Binnenlandbewoners nog verder van huis.

  De ouderwetse partijen binnen het Front zullen nooit potten kunnen breken in het Binnenland.

  Ze hebben het contact niet met de mensen aldaar en racisme oftewel racistisch denken verdwijnt niet op een of andere dag. Die komedie van onderschatting van de Binnenlandbewoners is steeds weer door vooral de NPS en de VHP niet te vergeten die toentertijd steeds aan de macht waren altijd gehandhaafd. Met uitzondering van de verkiezingstijd waar de mensen van alles werd beloofd maar niets werd nagekomen.

  Als criticus constateer ik weliswaar dat Bouterse en Brunswijk zich ook zouden moeten schamen. De afstamming van beleid moet beter.

  Maar dat het Front een optie zou zijn, is desalniettemin je met open ogen voor de gek houden.

  Conclusie: de optie Bouterse tezamen met Brunswijk zijn voor de Binnenlandbewoners de dichts bijzijnde oplossing.

  Bij Front gaar het puur om de stemmen oftewel het electoraat van het Binnenland. Hun zogenaamde interesse is alleen maar misleiding van de bovenste categorie.


  Maak melding

 9. Als dit artikel zou kloppen, dan moeten Bouterse/Brunswijk er werk van maken of anders gezegd de regering Bouterse/Ameerali. Want elke Binnenlandbewoner weet dat Front en dergelijke nooit een optie is of is geweest. Daarmee zijn de Binnenlandbewoners nog verder van huis.

  De ouderwetse partijen binnen het Front zullen nooit potten kunnen breken in het Binnenland.

  Ze hebben het contact niet met de mensen aldaar en racisme oftewel racistisch denken verdwijnt niet op een of andere dag. Die komedie van onderschatting van de Binnenlandbewoners is steeds weer door vooral de NPS en de VHP niet te vergeten die toentertijd steeds aan de macht waren altijd gehandhaafd. Met uitzondering van de verkiezingstijd waar de mensen van alles werd beloofd maar niets werd nagekomen.

  Als criticus constateer ik weliswaar dat Bouterse en Brunswijk zich ook zouden moeten schamen. De afstemming van beleid moet en mag vele malen beter.

  Maar dat het Front een optie zou zijn, is desalniettemin je met open ogen voor de gek houden.

  Conclusie: de optie Bouterse tezamen met Brunswijk is voor de Binnenlandbewoners de dichts bijzijnde oplossing.

  Bij Front gaat het puur om de stemmen oftewel het electoraat van het Binnenland. Hun zogenaamde interesse is alleen maar misleiding van de bovenste categorie.


  Maak melding

 10. @T.R. Sleur,

  Mooi verhaaltje van jou, maar het klopt niet. De binnenlanders zijn nooit in zulke groten getale naar de stad getrokken als de laatste 4 jaar. Indien ze het goed hadden daar, onder dit bewind, waarom komen ze dan naar de stad? Omdat hier een strategie achter ligt. En die is: occupeer de stad en occupeer het binnenland. M.a.w., gaat heen en vermenigvuldig u, maar ook blijft hier (binnenland) en vermenigvuldigt u. Opdat u alle gelden van het land voor uw groepje kunt opeisen en zowel in het binnenland en in de stad ijzersterk zult zijn (qua aantallen).
  Wie de aantallen bezit, bezit de toekomst. Dat is de strategie van Brunswijk & Co. Suriname alleen voor de binnenlanders!


  Maak melding

 11. @TReur Ook bewoners buiten de steden moeten begrijpen
  dat criminele leiders Sranan geen millimeter vooruit zullen
  brengen !

  De criminele leiders zijn alleen bezig eigen belangen veilig
  te stellen.

  De binnenlandbewoners moeten hun kritisch durven kijken
  naar functioneren traditioneel gezag. Bovendien eigen politici scholen om voldoende invloed te verkrijgen in de politiek.

  Een hoofdpunt blijft het uitsluiten van criminelen en boeven
  in de machtsstructuren !


  Maak melding

 12. Steenhard de waarheid!als jou oom nu voor werk zorgde,dan hadden de mensen in het binnenland mischien een baan om vooruit te komen.Dan zou men niet afhankelijk zijn.Doordat jou oom het land verkoop voor elke idioot met geld.Al het geld gaat op aan idioten met hun achterlijke plannen van vooruitgang.stel klojo”s die denken dat ze een land kunnen besturen.


  Maak melding

 13. T.R.Sleur
  Laat ik u uit de eerste hand toelichten dat deze regering niets met het volk op heeft en voor het volk doet.

  Een partner heeft ooit ruim 3 jaar geleden een initiatief aan de regering voorgelegd om middels een lokale ontwikkelings-onderneming het gebied rondom Patamacca en Meriankreek te voorzien van winstgevende bedrijvigheid. De staat kon veel besparen en de lokale mensen zouden zeggenschap krijgen, winst genereren en betere voorzieningen krijgen ten aanzien van gezondheid, water en onderwijs.
  Letwel geheel lokaal. De basis was dat het hout van de Meriankreek concessie beschikbaar zou komen voor deze ontwikkeling (lokale onderneming). De Zoon van Jozef heeft het plan in ontvangst genomen. Een plan dat jaarlijks 10talen miljoenen zou genereren. Hij wilde toen niets zeggen.
  Na een bezoek aan Surgold werd duidelijk waarom.
  Het hout met waarde op de Merian Kreek concessie moet door Surgold op vrachtwagens van de heer Brunswijk geladen worden.

  Ofwel alleen de eigen kassa is van belang. Ontwikkeling van het binnenland is niets waard.
  Dit is input uit de eerste hand en niets van horen zeggen. Gewoon aan tafel gezetten met deze profiteurs.


  Maak melding

 14. Eigenlijk heb ik geen medelijden met die oerdomme mensen in het binnenland. Wat DDB met hen gedaan heeft, hun mensen liet vermoorden zie Moiwana, in Brokopondo Pokigron en de lijfwachten van Brunswijk toch hebben zij massaal op NDP gestemd laten ze voelen hoe dom zijn is.
  Ik hoop dat hun ogen geopend zijn en niet meer voor de NDP en ook niet voor ABOP zullen stemmen in mei 2015.
  Wat deze partijen ook doen daar moeten die mensen niet in trappen en gewoon niet voor hen stemmen.


  Maak melding

 15. @jimmy,

  Jou tante die daar zit moet zelf voor bedrijvigheid zorgen. Ze kan toch dingen verbouwen en in de stad verkopen, bvb. Of moet ze ook daarvoor gratis zaden, mest enz. hebben. Zo wordt Suriname echt een subsidieparadijs.


  Maak melding

 16. Steenhard de waarheid,maar jij bent toch de zaad donor van su.En mijn tante woont in mooi huis in RIO,en mijn ouders ook! en ik heb ook daar mijn huisje.Waarom?omdat Suriname wordt geregeerd door idioten.Met mijn eigen kapitaal zorg ik voor 15 kids in Brasillie,150 in India,20 in Suriname.Ga lekker ook wat doen voor je medemens mischien dat je dan tot inkeer komt en ziet wat voor slecht mens je zelf bent.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES