Parlement blijft overgeleverd aan politieke grillen

37

PARAMARIBO, 11 dec – Niet het belang van vergaderen of wetgeving voor de samenleving, maar de ‘politieke situatie’ bepaalt de agenda van het parlement. Of er ‘meegewerkt’ zal worden, wordt per vergadering bepaald.

Een belangrijk deel van het lot van het parlement is nu in handen van de oppositie. De coalitie beschikt in theorie over zes en twintig zetels, de minimale meerderheid. Maar er zijn langdurig zieken onder de coalitieleden en anderen die gewoon geen zin hebben in hun gezicht laten zien. Weer anderen, zoals de tweemansfractie van Nieuw Suriname, zijn ontevreden. Hoe het ook zij, de coalitie is in zijn eentje niet in staat voldoende leden op de been te brengen.

Praktisch alleen met medewerking van de oppositie kan quorum worden bereikt. Meer zekerheid is er voor een vergadering over het toestaan van een andere nationaliteit naast de Surinaamse. De zogenaamde wet op de dubbele nationaliteit moet een uitzondering maken voor voetballers. “Wij hebben het wetsvoorstel ingediend en wie A zegt moet ook B zeggen”, zegt oppositieparlementariër Hesdy Pigot tegenover de Ware Tijd.


37 REACTIES

 1. Eerst moet Bouta genezen van zijn achtervolgingswaanzin ,want volgens hem en Limbo ,zijn verlengde mondstuk, wil iedereen in Suriname een aanslag plegen op limbo’s baasje bouta. Sinds feb 1980 heeft gek bouta te kampen met deze ziekte. Dast hij niet geliefd is daar is bouta zich bewust van,maar om zijn amnestie te redden is nu het gevecht van zijn leven geworden. Hij hoort thuis in een psychiatrische inrichting en of santoboma. De keuze ligt bij hem.Geef niet waarvoor hij kiest,santo boma of LPI,wij zijn dan in ieder geval verlost van hem!


  Maak melding

 2. -Er staat geschreven:::::::De coalitie beschikt in theorie over zes en twintig zetels, de minimale meerderheid. Maar er zijn langdurig zieken onder de coalitieleden en anderen die gewoon geen zin hebben in hun gezicht laten zien.

  =De NDPérs klagen steeds, maar juist de personen in de politiek die aanwezig moeten zijn komen niet opdagen.
  Vanaf PL eruit geschopt is ziet men nu ook wat er gebeurd.
  Straks zal Bouterse doen wat de president van Guyana gedaan heeft.

  =Zie ook het gedrag van mensen ”’GEEN zin om hun gezicht te laten zien”, maar wel op tijde dat geld van de belastingbetaler te kunnen ontvangen. Zie maar waar al dat geld naar toe gaat.

  -Dit is een teken voor vele mensen die geen inkomsten hebben en zich maar als lid van een partij kunnen melden. Gratis geld verdienen en NIETS voor te doen.


  Maak melding

 3. Meer dan triest dat dit gebeurt en NOODZAKELIJK is.

  Door geen quorum te verlenen wordt voorkomen dat er slechte weten en slecht beleid geformaliseerd kan worden. In welk land ter wereld kan het gebeuren dat parlementariërs een dergelijke procedure moeten hanteren om te voorkomen dat er domme dingen gedaan worden.


  Maak melding

 4. De presentator van Bakana Tori, tevens perschef van het Kabinet van de President, Cliff Limburg, heeft woensdagmiddag in Bakana Tori gezegd dat er pogingen worden ondernomen om president Desi Bouterse in problemen te brengen.

  Vanuit de kamp van de VHP wordt er een complot in mekaar gezet om Bouterse te linken met een drugszaak, verweet Limburg de voorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi.

  Een verdachte die opgesloten zit in een drugszaak van 180 kilo, een zekere V.B.T. , moet belastende verklaringen tegen Bouterse afleggen.

  Volgens Limburg wordt er alles aan gedaan om te voorkomen dat Bouterse in mei 2015 meedoet aan de algemene vrije en geheime verkiezingen.

  Limburg onthult dat een onderinspecteur van politie, een zekere B. en een majoor, ene D. druk bezig zijn met de voorbereiding van het complot.

  Gekke LIMBO,GEKKE BOUTA.


  Maak melding

 5. Ik dacht al waar blijft Clifton:

  “breakingnieuws
  “Complot tegen president Bouterse in de maak”
  De presentator van Bakana Tori, tevens perschef van het Kabinet van de President, Cliff Limburg, heeft woensdagmiddag in Bakana Tori gezegd dat er pogingen worden ondernomen om president Desi Bouterse in problemen te brengen.
  Vanuit de kamp van de VHP wordt er een complot in mekaar gezet om Bouterse te linken met een drugszaak, verweet Limburg de voorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi.
  Een verdachte die opgesloten zit in een drugszaak van 180 kilo, een zekere V.B.T. , moet belastende verklaringen tegen Bouterse afleggen.
  Volgens Limburg wordt er alles aan gedaan om te voorkomen dat Bouterse in mei 2015 meedoet aan de algemene vrije en geheime verkiezingen.
  Limburg onthult dat een onderinspecteur van politie, een zekere B. en een majoor, ene D. druk bezig zijn met de voorbereiding van het complot.


  Maak melding

 6. Zo voorspelbaar…… Bouterse in de problemen. Verzin een moordcomplot en roep noodtoestand uit en arresteer je politieke tegenstanders.

  Zo voorspelbaar


  Maak melding

 7. Carl Breeveld: ‘Ik heb een DNA-uitnodiging gehad, so i am there!’
  11-12- 2014

  1 Carl Breeveld (Autosaved)DOE-assembleelid Carl Breeveld zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat hij geen grappen maakt met zijn taak als volksvertegenwoordiger. ‘Ik heb een DNA- uitnodiging gehad, so i am there!’, benadrukt de parlementariër. Parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft voor vandaag wederom een huishoudelijke en openbare vergadering uitgeschreven. Het is niet onbekend dat de vergaderingen in het hoogste college van staat de afgelopen periode moeizaam zijn verlopen. De laatstgehouden huishoudelijke vergadering kon met hulp van Breeveld toch aanvangen. Echter heeft de DNA-voorzitter vanaf de datum van de jaarrede van president Desi Bouterse geen enkele openbare vergadering tot nu toe kunnen houden. Breeveld zegt dat hij moe is van de term ‘quorum’ en vindt dat het eindelijk tijd wordt dat de overige 50 DNA-leden ook beseffen dat zij door het volk van Suriname gekozen zijn om hun werk als parlementariër op de juiste wijze te doen. Hij is daarom ook tegen het begrip ‘verlenen van quorum’, omdat het nergens voorkomt. ‘Je bent uitgenodigd en je gaat naar de vergadering of niet. ‘Ik word gewoon moe van het ‘quorum verlenen’ verhaal’, benadrukt de politicus. Volgens de DOE- parlementariër begint dit probleem nu een doodvermoeiend ding te worden.


  Maak melding

 8. Limbo…deze geindoctrineerde bazenflikker moeten ze zijn stembanden doorknippen, zodat we voorgoed verlost zijn van zijn opruiende lulkoek. En het is niet meer dan terecht dat de megalomane drugsveroordeelde, infantiele, incontinente meervoudig moordenaar opgejaagd wordt en de rest van zijn leven mag slijten in een bajes of gesloten psychiatrische inrichting. Onkruid moet met wortel en tak uitgeroeid worden.


  Maak melding

 9. DESI met twee luiers tegenwoordig, eerst een complot
  van de USA tegen Sranan in de Mega DinoStafzaak !
  Eerder een complot van de Ollanders tegen Desi, waarbij
  zij weigeren dossiers te openen waaruit blijkt dat Desi
  hun handlanger was en ook Ned nationaliteit had tijdens
  de coup en de Massamoorden !

  Nu volgens LimboTheSnake nieuw complot tegen Desi in
  de maak in Sranan nog wel, en nota bene over drugs !
  Desi WEET NIETS over/van drugs !

  PS : Pres Obama moet nog enkele succesjes boeken
  en Sranan is een makkelijk geval en levert enorm veel
  credits op !


  Maak melding

 10. hr Carl Breeveld durft het te hebben over taken als volksvertegenwoordiger ! Waar was u, bent u, bij
  schending van onze Grondwet door een Nep-amnestiewet ?

  Waar bent/waar blijft u om als volksvertegenwoordiger
  te pleiten dat er diepgaand onderzoek van justitie komt naar bijvoorbeeld de MOORD op VIER verdachten, hr Breeveld !!

  Waar bent u om te pleiten voor voortgang van strafzaken tegen ALLE MOORDENAARS in Sranan !

  Waar bent u als eigendommen van de staat, grote
  concessies van hout, goud en olie, GRATIS, worden
  weggeven aan vriendjes, rechterhanden, van de president ??

  Waarom vraagt u geen justitieel onderzoek naar misdaden
  van Dino die gepleegd zijn in Sranan ?? Ook misdaden
  tegen de staat Sranan hr Breeveld ! Ik hoor u totaal niet !

  U faalt als verdediger van de rechtsstaat en van de Grondwet !

  U speelt een dubbelrol en u spreekt met dubbele tong !

  Het volk heeft u gewoon door, heimelijke ondersteuner
  van de Massamoordenaars !


  Maak melding

 11. Deze Breevelld pleegt kiezersbedrog. Zijn partij zal de grondwet eerbiedigen en schending daarvan bestrijden door alle hem beschikbare middelen.

  Welnu…..kennelijk valt zijn quorum opvatting door de mand.

  Breeveld vijand rechtsstaat numero X


  Maak melding

 12. Beste Henk, ik hoop dat je het mij niet kwalijk neemt, maar ik heb je redenering afgemaakt.

  Zo voorspelbaar…… Bouterse in de problemen. Verzin een moordcomplot en roep noodtoestand uit en arresteer je politieke tegenstanders, ontgrendel vervolgens de celdeuren en zorg er daarna voor dat ze massaal op de vlucht slaan.

  Zo voorspelbaar.


  Maak melding

 13. in eren beschaafd land waar orde rust democratie heerst,hadden de leden van welk orgaan dan ook in het overheids apparaat de “” eer “” aan zich zelf gehouden door allerlei beschuldigingen..,,maar in sme blijft men zitten tot de dood hem schijdt..


  Maak melding

 14. De heer Bouterse is voor niemand bang. Wat druk is, kent hij niet. Hij is altijd ontspannen en beredenerend en wat hij zegt komt uit z’n hard. Van sommige andere politici kan je dat niet zeggen.


  Maak melding

 15. Sranansma, Oe wiki no!

  Beste Surinamers/sranansma! brada nanga s’sa!

  DDB & The Gangsters, Limbo ea zijn bezig om voor 25 mei 2015 een staatsgreep te plegen, omdat ze nu al weten dat ze de verkiezingen hebben verloren. DDB staat bekend als: couppleger, moordenaar, drugshandelaar, wapenhandelaar, misleiden van het Surinaamse volk alleen voor eigen gewin/uitsluitend voor zichzelf en schijt hebben aan het Surinaamse volk. Hij wil niet in de gevangenis komen in Suriname, Nederland en de USA. De kleine indiaan is nep!, hij is gewoon ZAMBO!, ja toch? De NDP is nu al gevallen, ze kunnen niet eens vergaderingen uitschrijven in de DNA. Laat ze dat doen dan? Het Totale Surinaamse volk daagt hen uit.

  De beste tactiek van het hele democratische Surinaamse volk is de aanval te kiezen op DDB, Gangsters, Limbo en de NDP. Alle kracht berust bij het totale Surinaamse volk en niet bij DDB, NDP en de Gangsters.
  Laat DDB, NPD en de gangsters aangeven dat ze niet bezig zijn met een coupe voor te bereiden en te plegen en dat er eerlijke transparante democratische DNA-verkiezingen zullen worden gehouden op maandag, 25 mei 2015. Surinaamse volk wees paraat en laat u geen zand in de ogen strooien. Geen enkele politieke oppositie partij zegt de leugens die Limbo momenteel verkondigt. Hij bedriegt en liegt, om zo DDB als zielig over te laten komen en dat u medelijden krijgt. DDB en de gangsters zijn oude sluwe vossen, die alles doen omde algemene verkiezingen van volgend jaar te winnen, dus ook deze leugen en bedrog, maar nual staat vast dat ze verloren hebben. De President zal in de ALGemenge Volksvergadering worden gekozen en op grond van de uitslag van de vorige verkiezing van 25 mei 2010 is bekend dat de gezamenlijke huidige oppositiepartijen een overgrote meerderheid heeft.

  Volk van Suriname, Surinamers, (jonge)kiezers/ wees waakzaam en laat uw hersenen en verstand goed werken en laat u niet misleiden, omkopen en voor de gek worden gehouden.

  DDB ( NDP-leiding en de Gangsters) is/zijn (een) oude vos/sen, die hun (borstel)haar/haren verloren hebben, maar niet hun vuile streken.
  DDB gedraagt zich met het verhaal van Limbo als een zielig persoon, om op de emoties en verstand van de (jonge) kiezers te werken, net als het sprookje van Roodkapje en de wolf( die zich vermomt in grootmoeders kleding en zich voordeed als grootmoeder en in grootmoedersbed lag.

  kort geschreven
  Roodkapje (R), De Boze Wolf vermomt als Grootmoeder(BW = DDB)

  R: Grootmoeder!, wat heeft u toch grote oren?
  BW: Dat is om je beter te kunnen horen!

  R: Grootmoeder!, wat heeft u toch grote ogen?
  BW: Dat is om je beter te kunnen bekijken!

  R: Grootmoeder!, wat heeft u toch grote tanden?
  BW: Dat is om je beter te kunnen opeten,
  Hap! en roodkapje verdween in BW zijn maag.

  Toen moest de jager/USA komen om haar/surinaamse democratie te bevrijden/redden, maar u!, het Surinaamse volk, kunt dat voorkomen dat de USA u moet helpen, omdat u hem ook kan laten opzouten op maandag, 25 mei 2015. Stem massaal op:VHP, NPS, SPA, DA 91, KTPI, PL, BEP. Sranansma sa winie!.Sranankondre sa winie!

  DDB verbergt zijn ware gezicht en aart al zijn hele leven achter maskers en als hij die maskers /boze wolf, clown, moordenaar, lafaard, leugenaar, de nieuwe kleren van de keizer/zoek op via google, afzet, ziet u het monster van Fort Zeelandia, de moordenaar, de man die de staatsgreep gepleegd had, de man die Roy Horb vermoord heeft, de man die de lijfwachten van Ronny Brunswijk vermoord had, de man die er alles aan doet om uit de gevangenis te blijven, de man die van Suriname een communistisch land. Venezuela,
  Cuba, Noord-Korea, Zimbabwe, enz wil maken en tot zijn dood de dictator van Suriname wil blijven. Volk van Suriname.Sranansma!, u moet dit tegen houden en laat de oude sluwe vos DDB en de gangsters u geen zand in de ogen strooien. zie de luchtkastelen: bruggen over de grensrivieren, vierbaansweg naar Brazilie met flyovers, diepzeehaven, gouden kerst, cassavefabriek, voedselschuur van het Caribischgebied, voor iedere leerling een laptop, voor iedere leerling een cel/mobiletelefoon, treinverbinding van Poelepantje naar Onverwacht die voor 25 mei 2015 gaat rijden, 18000 woningen, Frans –Guyana is de poort voor Suriname naar Europa, dure Ambassadegebouw in Parijs dat niet gebruikt wordt, enz, enz, enz. Leugens en nog maar leugens, waarmee hij u belazert en hij (DDB, NDP, en de Gangsters u uit lachen!

  (jonge) Kiezers/ Sranansma!. people foe Sranankondre, Oe Wiki No!
  Als DDB, NDP, Limbo u zand in de ogen probeert te strooien, let u heel goed op en gebruikt u, uw verstand, denk na, en maakt u het juiste besluit. DDB is een oude vos/wolf in schaapskleding en doet er alles aan net als de boze wolf u op te vreten. U bent gewaarschuwd. Dit noemt men list en bedrog en ze kiezen de aanval, door naar de VHP te wijzen. Leugens en nogmaals leugens, laat hij met bewijzen komen, zo wijzen ze ook naar Nederland en USA, terwijl Nederland en USA, keiharde bewijzen hebben om DDB op te sluiten voor de rest van zijn leven.

  DDB zal met geld strooien, met paarse t-shirt, paarse petten, clown splen , vals liedjes zingen, baantjes verdelen, domeingronden, papieren voor domeingronden uitdelen, tractoren, zaaizaad, enz, enz, Neemt u ze aan, alles dat DDB aan u geeft is van Suriname, dus van u. Zijn de domeingronden, enz, enz. van DDB of NDP? en zag dank je wel meneer de president, wij kroeten u !, wij kaan op uw stemmen!, Neks no Fout!, dus/maar als u in het stemhokje bent, stemt U voor: -VHP, NPS, SPA, DA91, PL, KTPI, BEP. Dit zijn de politieke oppositie partijen die het land die rust en vrede, welvaart en welzijn, enz, enz, enz. gaan geven. Dokter Celsius Waterberg is een hele goeie kandidaat waarop alle marrons moeten stemmen.

  Oppositie partijen , weest paraat! en ook u moet tactisch te werk gaan en niet een afwachtende houding aannemen. De verkiezingscampagne voor de DNA van maandag, 25 mei 2015 zijn al begonnen.
  Ook u moet de eerste aanval inzetten, want dat is de beste tactiek, waardoor /waartegen DDB & Co zich moeten verdedigen. Zie maar dat ze nu al een staatsgreep willen plegen, net als in Venezuela intertijd was gebeurd. Zie maar lang groen en donkere zonnebril in legervoertuig. Zie groene baret van Commando, terwijl DDB commando niet heeft afgemaakt in Nederland, zie maar dat DDB de Nederlandse nationaliteit had toen hij de staatsgreep pleegde op 25 febrauri 1980, enz. DDB volgt de Venezuelalijn toen er daar verkiezingen werden gehouden en beschuldigen uitgingen naar de CIA en USA-ambassadeur werd uitgewezen/ zie hoe hij dat ook deed t.o.v. Nederland. DDB is bang voor de CIA/USA, dus beschuldigt hij de VHP. vals met leugens en bedrog.

  Oppositie, kiest u ook als eerste de aanval, want dat is de beste tactiek, waardoor de DDB/NDP & de gangsters zich moeten verdedigen en u de (jonge)kiezers achter u krijgt en de verkiezingen gaat winnen. Ook u moet alles op alles zetten, om de verkiezingen op maandag, 25 mei 2015 te winnen. De aanval is de beste verdediging! Een afwachtende houding is de nederlaag en verrast te worden en het tegendeel moeten gaan bewijzen, tijd verliezen en energie voor je doelen en dan al uitgeschakeld te zijn, voordat je beseft wat eraan de hand is. Bovendien leidt DD, NDP en de gangsters het totale Surinaamse volk af van de armoede, noden, lege staatskast, geen contractors te betalen, enz, enz, enz. Surinaamse volk kijk naar uw noden en uw armoede en pas op de oude en sluwe vos DDB, NDP, Limbo en de gangsters.

  De aanval is de beste tactiek, waardoor u op bepaalde momenten de NDP uw politieke tegenstanders, verrast en langs democratische rechtsstaat methodoen en eerlijke manier tjoettjoetbank/uitschakeld/schaatmat/zet en hun de nederlaag toebrengt en ze als ratten in de val zitten. Zie maar hoe u hem nu al door samen te bundelen hem het presidentschap heeft ontnomen. Politiek/Coalitie, samen bundelen is ook vooruitzien. tactiek is belangrijk, maar ook strategisch zijn is belangrijk. Denk vooruit en schaak op meerdere borden tegelijk, waardoor u elke aanval kan pareren, waardoor u kunt zeggen en het Surinaamse volk kan laten zien dat u een grootmeester ben en het land naar grote hoogten kan brengen. De personen van de wetenschappelijke afdelingen van de oppositiepartijen moeten zaken goed voorbereiden voor de grootmeesters van hun partijen.

  (jonge) Kiezers. Oppositie partijen, mensenrechtenorganisatie, vakbonden, vrouwenorganisaties, jeugdparlementariers, ouderen, kortom de totale bevolking van Suriname/Sranansma. brada, nanga s’sa!
  Een goede datum om aan te tonen dat de democratische rechtsstaat ten onder ging is dit aan te geven op 25 februari 2015. Op die datum werden alle democratische rechten die een burger/mens heeft in een democratische rechtsstaat de Surinamer ontnomen. Remember de days en kijkt u ook vooruit naar 25 mei 2015.

  Het gevolg van 25 febrauri 1980 is bij u bekend, vetelt u dit ook door aan de jongeren, Arm is een volk dat haar geschiedenis niet kent. Een volk dat haar geschiedenis niet kent is ten dode opgeschreven, heeft geen ruggegraat,
  .
  Thans 39 jaar geleden, volgend jaar 25 februar 2015 is het 40 jaar gelden dat het licht in Suriname uit ging. Ko ko lampoe ting, grote armoede, angst, piena in a heer sranankondre! sari tori nanga a moordenaar DDB.

  verder:
  zie de 8 december 1982 moorden,
  zie de moiwana86moorden,
  zie de vele andere moorden
  zie de lege winkelschappen
  zie wat u kreeg als u pindakaas kocht. ja echt waar.
  zie geen toiletpapers
  honger en ellende
  zie geen geld, wissel, wissel, wissel, geen valuta!
  geen medicijnen
  zie de avondklok,
  bang om met anderen te praten,
  zie de straten met grote gaten,
  zie amnestiewet. (Ook alle personen, let op Alle personen die aan deze wet hebben meegewerkt in de DNA zullen gewassen, geknipt en geschoren worden. Hopelijk dat ze stil blijven zitten tijdens het scheren, anders is het einde oefening!)
  armoede, een en al ellende in Suriname en dit zal weer gebeuren met DDB/NDP en de gangsters die zich nu al stinkend verrijkt hebben met uw gelden, terwijl u in heel grote armoede leeft. Zie hun scalians, goud, houtvelden, vette salarissen, grote zware vierwieldrive auto’s, tot de tanden bewapend zijn en je niet in hun buurt kan komen en als ze je enige ruimt geven, een kindje op hun armen nemen, linzensoep uitdelen, is dat een oude vos die zijn (borstel)haren verloren heeft, maar niet de manier om u voor de gek te houden en uw stem te krijgen of door de clown te spelen op het podium. Sranansma,u leeft in armoede, ellende en een bordje linzensoep en sopie op het onafhankelijkheidsplein is alleen voor die avond. Wat zullen uw kinderen en u morgen eten en drinken als hij eenmaal uw stem heeft? Hij zal zich verschuilen in zijn grote dure paleis met heel hoge muren met bewakers die tot hun tanden bewapend zijn en in zwarte kleding en donkere zonnebrillen lopen, zijn dure whisky drinken en grote borden met allerlei soorten eten op tafel in overvloed hebben.

  Past u ook heel goed op voor ABOP, Bravo is een verrader en overloper! Vele Marrons zijn gevlucht en wonen door DDB nu in Frans –Guyana, Nederland. DDB en Bravo hebben nooit excuses aangeboden aan de marron en de Surinamers voor zijn wandaden en heeft zelf geen respect voor de grondwet van de republiek Suriname, de rechterlijke macht, internationale verdragen, mensenrechten, zie de omstreden amnestiewet, het strafproces van 8 december 1982 moorden, Moiwana86moorden voor de krijgsraad/rechtbank in Boxel. Laat ze hun excuses aanbieden aan de Surinamers voor misdaden, misdrijven tegen de menselijkheid en daarna hun straffen gaan uitzitten, nadat de krijgs/rechtbanken hun veroordeeld hebben.
  U bent gewaarschuwd voor ABOP en NDP.

  DDB is een moordenaar!, wie dat niet wil inzien is ziende blind en is horende doof. De hele wereld weet dat, waarom u/jij niet? U/jij ben toch geen idioot?
  DDB hoort in de gevangenis te worden opgesloten in Nederland, wegens drugstransport naar Nederland en hij heeft hiervoor 11 jaar vonnis gekregen van de rechtbank in Nederland.
  De DEA wil DDB voor de rechtbank in Miami USA voor laten komen wegens drugstransport naar de USA in de jaren 80 van de vorige eeuw en hem hiervoor ook vonnissen.
  De USA wil DDB voor de rechtbank in USA voor laten komen, wegens wapenhandel ruil met de Farc (= een terreurorganisatie in Columbia) voor drugs.
  DDB moet in Suriname voor de krijgsraad/rechtbank in Boxel Commewijne voor de 8 december 1982 moorden; DDB heeft persoonlijk Cyriel Daal en Rambocus doodgeschoten/zie verklaring van Ruben Rozendaal en ook op youtube is informatie hierover te vinden in gesprekken met nabestaanden en ook via NRC in het dossier over DDB.
  DDB moet voor de krijgsraad/rechtbank in Boxel in Commewijne worden gedaagd voor de Moiwana86 moorden, waar zwangere vrouwen, baby’s, kleine kinderen, jongens, meisjes, oude vrouwen, vrouwen die smeekten om niet doodgeschoten te worden, werden vermoord. satie torie, moge hun ziel de eeuwige rust ten deel vallen.

  DDB is een lafaard en de slechtste en meest ongeschoolde president die Suriname ooit gehad heeft, sinds 25 november 1975 en hoort in de gevangenis te worden opgesloten voor misdrijven tegen de menselijkheid. Hij is (inter)nationaal een schande voor Surinamers en men kijkt hem overal in de nek aan. DDB en de gangsters moeten ophoepelen. Ze willen van Suriname een land maken als: Venezuela, Cuba, Zimbabwe, Libie, Noord-Korea, Egypte, Rusland, enz, enz, enz. Gewoon een communistisch land., waar hij rijk mag zijn en het Surinaamse volk in grote armoede leeft. Daar heeft hij schijt aan zolang de USA, Nederland, Frankrijk/NATO hem maar niet achter slot en grendel zetten. Hij wil u daarvoor misbruiken.

  Wat DDB en de gangster hebben gedaan tijdens de militaire periode, laat dat een waarschuwing zijn of les om dit nooit meer te doen. Suriname heeft toen haar onschuld verloren en het mooie wat wij tot voor die tijd hadden verdween en bracht een diepe duisternis over Suriname. Daarom hoort DDB in de gevangenis thuis.

  Sranansma! oe wiki no!
  Volk van Suriname/Surinamers!/ (jonge)kiezers

  Maandag, 25 mei 2015
  flogo, Flogo, Flogo! Stemt u allen massaal op:
  VHP, NPS, SPA, DA91, PL, KTPI, BEP

  Freedom, Freedom, Freedom, Freedom, Freedom de Kon!

  Alle macht berust in een democratische rechtsstaat bij het Surinaamse volk en bij niemand anders.
  U volk van Suriname heeft alle macht in de democratische rechtsstaat en niet DDB, NDP en de Gangsters.
  Laat ze u niet bang maken en bedreigen en laat ze daarom opzouten op, maandag, 25 mei 2015

  Sranansma!, Sranankondre sa winie!

  Fri, Fri, Fri!

  Leve de democratische rechtsstaat!
  Leve de grondwet van de Republiek Suriname,
  Leve de trias politica:
  – wetgevende macht
  – uitvoerende macht
  – rechterlijke macht
  Leve internationale verdragen! oa, mensenrechten!

  Hoera, Hoera, Hoera!

  God zij met ons Suriname
  Hij verheff’ ons heerlijk land
  Hoe wij hier ook samen kwamen
  Aan zijn grond zijn wij verpand
  Werkend houden w’ in gedachten
  Recht en waarheid maken vrij
  Al wat goed is te betrachten
  Dat geeft aan ons land waardij.
  Opo, kondreman un’ opo
  Sranangron e kari un’
  Wans’ ope tata komopo
  Wi mu’ seti kondre bun.
  Strey de f’ strey, wi no sa frede
  Gado de wi fesiman.
  Eri libi, te na dede
  Wi sa feti gi Sranan.
  Recht en waarheid maken vrij.

  God Zij Met Ons Suriname/rs!


  Maak melding

 16. Passant

  “passant
  Sranansma, Oe wiki no!

  Beste Surinamers/sranansma! brada nanga s’sa!

  DDB & The Gangsters, Limbo ea zijn bezig om voor 25 mei 2015 een staatsgreep te plegen, omdat ze nu al weten dat ze de verkiezingen hebben verloren. DDB staat bekend als: couppleger, moordenaar, drugshandelaar, wapenhandelaar, misleiden van het Surinaamse volk alleen voor eigen gewin/uitsluitend voor zichzelf en schijt hebben aan het Surinaamse volk. ”

  Ik ben bang dat je gelijk hebt. Alles wordt nu uit de kast gehaald om de verkiezingen niet door te laten gaan.


  Maak melding

 17. Carl Breeveld gaat zeker een GROTE KERSTCADEAU ontvangen van Bouta de crimineel!!! Geen wonder dat CARELTJE zich zo braafjes aanmeld wanneer hij wordt uitgenodigd door een CRIMINEEL
  Baja wat is zijn kerstcadeau dan ..?
  Goudmijn ,grond,auto,huis………


  Maak melding

 18. Henk Molenaar, dit kabinet is demissionair, het heeft geen betekenis meer. Bouterse probeert zijn reet te redden onschendbaarheid, daar gaat het hem om, meer niet.

  Tijd voor nieuwe verkiezingen. Vrees dat de staat van beleg wordt afgekondigd.


  Maak melding

 19. ray
  bij verkiezings winst van de ndp wordt carl breeveld v.p.
  dus dan kun je zelf uitrekenen dt carl alles oet om de np te pleasen
  dus deze geestelijke helemaal niet geloven
  hij denkt aan zijn eigen belangen
  het volk interreseert hem geen moer


  Maak melding

 20. Nieuwe verkiezingen moeten nu al uitgeschreven worden niet volgend jaar wacht op de verkiezingen.
  Het land is toch onbestuurbaar leden komen niet opdagen in het parlement maar strijken wel iedere maand hun salaris ten koste van de man met de pet die het al zwaar genoeg heeft.

  Er wordt een vies smerig politiek spelletje gespeeld zie die limbo die partijduwer en trekker is, heeft de outlook van idi amin.
  Zegt al genoeg over deze racist.


  Maak melding

 21. Zolang de Surinamers hun broodje pindakaas krijgen, is alles goed. Ik heb achterhaald waar Baboelaas zit. Nu zijn jullie aan zet om de BPP, de Baboelaas Pindakaas Partij op te richten.
  Baboelaas for Prezz!


  Maak melding

 22. Zolang er volgelingen er in zijn die een hoofdverdachte van moord straffeloos stellen zal het parlement disfunctioneren en gebruikt worden waar voor zij niet is n.l. persoonlijk belang ipv landsbelang te dienen.


  Maak melding

 23. Ballessar: “De heer Bouterse is voor niemand bang. Wat druk is, kent hij niet. Hij is altijd ontspannen en beredenerend en wat hij zegt komt uit z’n hard. Van sommige andere politici kan je dat niet zeggen”.

  Hij is voor niemand bang? Waarom moest hij zich dan verschuilen achter een amnestiewet? Waarom gaat hij, sinds zijn zoon in de V.S. verblijft, niet meer met het SLM vliegtuig naar de vergaderingen van de V.N.? Waarom verschijnt hij bijna nooit in de Assemblee?

  Wat hij zegt komt uit zijn HARD? Uit zijn harde zal je bedoelen, hij vertelt alleen maar l*l verhalen en belooft een heleboel luchtkastelen die hij niet hard kan maken.


  Maak melding

 24. Dat de totale oppositie niet komt opdagen voor een vergadering betekenen ; – Dis-respect voor de kiezers en de surinaamse samenleving
  – Beroeps – etisch onverantwoordt
  – Willens en weten stagneren van de nationale ontwikkeling
  – Het creeren en bewust des-informeren van de samenleving met het oogmerk om sociale chaos te stimuleren / bewerketelligen
  Rechtgeaarde landgenoten , waarachtige surinamers , Ontwwakt !
  Recht en Waarheid maken Vrij
  Dossiers Suriname Vrij , NU !!!


  Maak melding

 25. @ Rayt ,
  Indien de heer C. Breeveld van een ander mening is toegedaan , mag aangenomen worden dat hij in de 04 jaren veel heeft geleerd van de huidige nationaal regering .
  Zeker wat betreft het surinaamse nationalisme en patriottisme .
  Waarachtige Surinamers , Ontwaakt !!
  Recht en Waarheid maken Vrij
  Dossiers Suriname Vrij , NU !!!


  Maak melding

 26. @Sempa
  “Dat de totale oppositie niet komt opdagen voor een vergadering betekenen ; – Dis-respect voor de kiezers en de surinaamse samenleving”

  Beste Sempa, u zou het ook anders kunnen bekijken. Ook tijdens de vorige regering werd dit wapen door de NDP gebruikt om parlementaire besluitvorming te ontregelen. Ofwel het Quorum monster is niet meer dan een politiek wapen dat in het parlement gebruikt kan en mag worden. Het is niet illegaal om op die wijze standpunten duidelijk te maken en doelen te verwezenlijken.

  Nu het alternatief: Indien de oppositie wel quorum verleend dan is de kans zeer groot dat de coalitie nadien geen enkele rekening houd met de inbreng van de oppositie. Zie als voorbeeld de ziektekosten wet, de minimumloonwet ect.. Wetten die door moesten en nu allerlei fouten vertonen en praktisch niet uitvoerbaar zijn omdat wezenlijke voorzieningen niet aanwezig zijn en er geen integraal verankerde weten gemaakt zijn. Veel herstelwerk dat de oppositie trachtte te voorkomen. De pogingen van de oppositie zijn weg gehoond door de coalitie als of men tegen (vooruitgang) was. Niets was minder waar. Men was, blijkt nu reeds, terecht kritisch.

  Door slecht coalitie beleid is deze nu in een situatie gekomen dat de regering van de oppositie afhankelijk geworden is. Dat betekend dat men moet overleggen met de oppositie en die ook wat moet gunnen. Zie de Nederlandse regering die moet met haar gedoog partners onderhandelen over elke wet en begroting waar men vooraf geen meerderheid voor heeft.
  De regering wil een aantal slechte wetten en een slechte begroting er door jassen en dan is het niet meer dan redelijk dat de oppositie namens haar stemmers alles inzet om te voorkomen dat haar stem verloren gaat.
  Gezien de opstelling van de President, zijn kabinet (regering binnen de regering), de regering en de coalitie is het mij wel duidelijk dat men door deze obstructie op een niet democratische wijze de democratie / samenleving een grote dienst bewijst.


  Maak melding

 27. Aan mevrouw Abaisa,

  Over verstand gesproken u weet dat jullie soort een een IQ heeft van een schoenmaat.
  Vandaar dat jullie een teringzooitje van gemaakt in Suriname.
  U had niet moeten vluchten tijdens de slavernij, want dan had u onderwijs genoten en beschaving geleerd dan had u uw intelligentie kunnen opschroeven.

  Maar u koos voor het oerwoud, ik weet dat dat uw gebruikelijke heimat want daar is er geen beschaving. En in een beschaving te leven moet je je intelligentie gebruiken. Denk er goed over na en kom met een goed onderbouwd antwoord.


  Maak melding

 28. zoon van josef,waar ben je,wat doe je,je laat niks meer van je horen..

  zit je samen met je baas ergens op onverwacht in één van die barakken van het glorie tijd perk te dromen..,wat nooit zal komen..

  althans niet onder deze boef/moordenaar.

  waar is je precentatie gebleven,enthousiasme je preek,je overtuigende kracht met alle pracht en praal wat er komen gaat..

  of heb je net een paar pilletjes geslikt..


  Maak melding

 29. Wat heeft Sranan aan een parlement met een Voorzitster,
  die samen met de DNA-leden wet en Grondwet zou moeten
  eerbiedigen en beschermen, deze hoofdzaken verzaakt ?
  Een voorzitster die opdracht krijgt de Grondwet te negeren
  en een wet (de zogenaamde amnestiewetswijziging) ter beoordeling op de agenda zet die honderd procent in strijd
  is met een VERBOD in de Grondwet !

  Wanneer vervolgens DNA-leden de Grondwet met voeten
  treden door in het openbaar rond te bazuinen dat “ZIJ”
  DNAers de Rechterlijk Macht gaan STOPPEN ! Dat is
  duidelijk dat het parlement bewust de rechtsstaat kapot
  maakte door de trias politica-leer te verlaten en zich openlijkl
  gaat bemoeien met de rechtspraak.
  Lopende rechtsgedingen stopzet !
  De rechtspraak dient in een rechtsstaat ten allen tijde ONAFHANKELIJK te zijn !

  Deze DNA-koeien nemen met een meerderheid een wetje aan
  om een individueel belang te dienen, een amnestiewet voor
  gepleegde zware misdaden, waarvan de zittende president
  wordt beschuldigd.

  De kennis van de materie waarom het gaat is bij deze
  DNA-leden heel gebrekkig en men krijgt opdrachten van
  de adviseurs van de president, terwijl men onafhankelijk en objectief moet oordelen bij het parlementaire werk.
  Daarom leeft deze lui het idee dat een Grondwettelijk
  Verbod kan worden omzeild/ongedaan kan worden
  gemaakt met een GEWONE DNA-wet.

  Dat is namelijk niet het geval, een Grondwettelijk Verbod
  kan worden weggenomen/gewijzigd door een WIJZIGING
  van de huidige Grondwet. Hiervoor is een speciale procedure nodig.
  Ongedaan maken van zo een Grondwettelijk Verbod kan
  NIET met een gewone wet, die ondergeschikt is aan hetgeen
  in de Grondwet is vastgelegd !

  Een parlement die zo een enorme inbreuk pleegt op de
  Grondwet en daarmee de stabiliteit van en de rechts-
  zekerheid in het land verkwanselt, de rechtsstaat om zeep
  helpt, dient haar mandaat terug te geven. Allemaal aftreden,
  die deze democratische ramp hebben verzoorzaakt !

  Een dergelijk parlement heeft zichzelf een brevet van onvermogen gegeven en hoeft wat mij betreft NIET
  meer te vergaderen !

  Want, is de volgende stap van deze hersenloze slaven
  het op bevel afschaffen van ALLE GRONDRECHTEN VAN
  HET SURINAAMSE VOLK ????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.