‘Mensenrechten in Suriname onvoldoende gewaarborgd’

23

PARAMARIBO, 11 dec – Mensenrechten in Suriname zijn nog onvoldoende gewaarborgd. Dit zegt Betty Goede, voorzitter van de Organisatie voor Gerechtigheid & Vrede, OGV. Het recht op leven bijvoorbeeld wordt nog te weinig gerespecteerd.

Het is onder meer te merken aan de manier waarop omgegaan wordt met de fatale ongevallen in het verkeer. Vooral onder de bromfietsers is het aantal doden opmerkelijk. Er wordt wel hardop nagedacht over het verbieden van de plastic valhelmen die vele bromfietsers op hebben. “Maar de import moet ook verboden worden”, zegt Goede. En daar komt niemand op, of wil niemand op komen kennelijk. Volgens Goede bewijst dit het gebrek aan besef.

Mensenrechten lijken nog te veel een abstract begrip. Te veel grove en minder grove gevallen van mensenrechtenschendingen blijven maar onopgelost. En ongestraft. “We moeten de komende maanden alert blijven en goed nadenken over onze eigen bijdrage aan een positieve ontwikkeling van ons land. Het mag en kan niet dat een handjevol mensen het land verzieken en vervuilen met een zucht naar macht, goud en geld”, aldus Goede.

23 REACTIES

 1. “We moeten de komende maanden alert blijven en goed nadenken over onze eigen bijdrage aan een positieve ontwikkeling van ons land. Het mag en kan niet dat een handjevol mensen het land verzieken en vervuilen met een zucht naar macht, goud en geld”

  Als een ieder kan beseffen dat je als mens plichten en rechten hebt. En erop toeziet dat je probeert om ernaar te leven is het begin van een goed basis om voort te zetten. De omgeving gaat het ook opmerken hoe jij profileert. Dit kan positief uitwerken op anderen. Zo wordt de groep groter die het positief gedrag uitdraagt. Je mag dan trots zijn op je bijdrage.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 2. Betty, Betty, Betty?

  Het probleem van de bromdfietsers ligt bij de bromfietsers zelf.
  Een bromfiets is een bromfiets wanneer de maximumsnelheid 40km/uur bedraagt. Tegenwoordig is 100km/uur normaal met die dingen.Voorts geldt in Suriname het links verkeer en is het voorzover het verkeer zulks toelaat rechts inhalen.
  Bromfietsers halen struktureel links in.
  Overigens hoor, “het deponeren van klachten van mishandeling van arme burgers is niet besteed aan die orga van mevrouw Betty Goede”! Toen die twee arme broers per abuis door de politie om zeep waren geholpen keek deze huichelaar precies de andere kant op!!!


  Maak melding

 3. Een gezin is de hoeksteen van de samenleving. Gezinsplanning, Voor Surinaamse arme gezinnen zou ik zeggen, niet meer dan twee kinderen. Verder zijn belangrijk vanuit een gezin gezien:
  – normen en waarden
  – goede scholing voor de kinderen en het aller beste uit jezelf halen. met het onderwijs en wetenschappen kan het individu zich verheffen.
  respect,
  sporten, voor een gezond lichaam
  gezondheid
  geestelijke vorming.
  goede gewoonten en slechte na laten
  Arbeid adelt.
  Alles wat verkeerd is en niet deugt, moet zwaar worden aangepakt en die maatregelen treffen dat het niet meer gebeurt.
  beste uit je halen, voor je zelf, je gezin, je familie, je school, je omgeving, je vereniging, je buurt en je land en samen en individeel.
  -enz, enz, enz
  Alles wat verkeerd is en niet deugt, moet zwaar worden aangepakt en die maatregelen treffen dat het niet meer gebeurt.

  De overheid moet zorgen voor die zaken, die het gezin, kids nodig heeft om goed tot haar recht te komen.
  goede scholen,
  veiligheid en vrede
  hun te wijzen op de grondwet van de republiek Suriname
  internationale verdragen
  mensenrechten
  sport en spelfaciliteiten
  goede gezondheidsvoorzieningen
  goede infrastructuur
  samen werken om doelen te verwezenlijken en individueel het beste uit je halen, voor je zelf, je gezin, je familie, je school, je omgeving, je vereniging, je buurt en je land en samen en individeel.

  enz, enz, enz.

  Er zijn rechten en plichten, waaraan iedere burger zich aan moeten houden.

  Iedereen moet het allerbeste uit zichzelf halen.

  Mensen die op hoeken staan te hangen moeten worden opgepakt en in rijsvelden, bacoveplantages, enz, enz, enz, worden gezet om te werken.

  Recht en waarheid maken vrij.

  God Zij Met Ons Suriname/rs!


  Maak melding

 4. 11 dec. 2014

  Beste posters,

  De inhoud van het item is volgens Srika een zuivere vorm van een drogreden.

  Mw. Betty Goede wil een bepaalde statement maken, maar gebruik, volgens de inhoud van het item, een verkeerde invalshoek. Raar !!! Zijn dit wel de juiste woorden en volgorde van mw. Betty Goede ?
  Srika


  Maak melding

 5. @passant:

  met andere woorden: breng structuur aan in het leven. ongestructureerdheid leidt tot anarchisme, zoals wij dat nu ook zien. hoe kan een minister van justitie zich zo gedragen als dat hij doet? hij vertelt over 60 crimineeltjes die zich gemeld hebben en nu een bed gevonden hebben op santo boma en de criminaliteit is hiermee een halt toegeroepen? dat legt hij in ieder geval uit. veel snuggers kwam er trouwens ook weer niet uit.

  als advies aan politici en anderen die het goed voor hebben met de bevolking van suriname.


  Maak melding

 6. Surinamers kunnen zelf kiezen:

  Wat heeft de beste structuur voor het individu, rechten en plichten, bescherming, (inter)nationaal, ontplooing, ook moet het individu naar zijn eigen etniciteit kijken;

  Wat heeft meer gebracht en brengt meer:
  – een democratische rechtsstaat?
  – het communisme?

  Waarom/waarvoor is een grondwet nodig voor een land en haar burgers/, trias politica, wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht, internationale verdragen,mensenrechten,

  Waarom heeft het Communisme dit niet en wat is hiervan het gevolg. Zie Venezuela, Cuba, Rusland, Noord – Korea, Libie, Egypte, Zimbabwe, Equatoriaal Guinee, enz, enz. Geen vrijheden, geen rechten, zoals met vakantie gaan in het buitenland, geen bezit hebben, geen recht van vergaderen, geen recht van een eigen mening, je mond altijd stijf dicht houden, je mag niet lachen, op commando moet je applaudiseren voor de dictator en als je dat niet wil of doet, wordt je opgepakt, afgeranseld en opgesloten, in een democratische rechtsstaat kan het volk om de 4 of 5 jaar een andere volksvertegenwoordiger e/of president kiezen. enz, enz.

  DDB heeft op 25 februari 1980 de democratische rechtsstaat d.m.v. een staatgreep overgenomen, door het wetgezag gevangen te nemen. Zie wat de gevolgen daarna geweest zijn en tot nu toe nog merkbaar zijn in zijn gedrag, mensen bedreigen, deze mogen geen vlaggen van hun eigen partij op hun eigendomsgrond plaatsen, worden bedreigd (dat ze ontslag gaan krijgen), kunnen nergens een klacht indienen, de dictator zit daar tot zijn dood. Mensenrechten gelden niet in een communistische landen, lege winkels, hongersnood, geen toiletpapier, in Suriname tijdens de jaren 80 van de vorige eeuw tijdens het bewind van DDB ging het volk naar de winkel/ en in de rij staan voor pindakaas en kreeg gewoon poep,
  DDB, familie en vrienden zijn stinkend rijk en het totale volk is straatarm, enz, enz, enz.

  Wat is dan het beste?
  – democratische rechtsstaat
  – communisme?


  Maak melding

 7. Dat is duidelijk dat deze organisatie een vieze politiek speelt in het voordeel van NF/NL. Ze zijn extra alert om met allerlei sabotage technieken deze Regering/NDP/MC+ te ondermijnen, omdat de verkiezing nadert en wil op deze manier de NF/NL versterken.
  Het volk is niet gek en heeft alles al door, dus onmogelijk om hun te misleiden.


  Maak melding

 8. Het wemelt hier van moraalridders en moet jij ze vragen of zij zonder zonde leven !!!
  I & I LOVE SU !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ
  DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 9. Pindakaas zei: “Mensenrechten? Dat zijn toch eten, drinken, voortplanten en slapen. Worden die geschonden dan?”

  Pindakaas, jij bent, dat staat vast, nog geen mens, misschien je nakomelingen na een paar miljoen jaar evolutie, maar jij zeker niet. Ik vroeg namelijk aan mijn aap, hond, varken en ezel welke rechten zij wilden hebben en zij kwamen ook niet verder dan het rijtje dat jij opnoemde.


  Maak melding

 10. @passant,

  Die man is in paniek en is tot alles (wat slecht is) in staat. De brave Hollanders hebben hem alleen maar een steun in de rug gegeven door de ambassadeursbenoeming te pushen. Thank Holland! Geen Calvé aub .


  Maak melding

 11. Hoe wil je anders dan met dit gespuis of geboefte aan het roer die het niet zo nauw nemen met mensenrechten, zolang je figuren als Bouterse, panka, opa Bouva, misiekaba, Brunswijk en een Simons hebt rondlopen, zal het nooit goed komen.


  Maak melding

 12. @ Bouserte
  De brave Ollanders geven de huidige president geen push maar handelen in eigenbelang !!!
  Angst en bang zijn voor een dagvaarding van het Internationaal Gerechtshof zijn zij genoodzaakt om de relatie met SU te normaliseren .
  Stel dat SU het Koninkrijk Der Nederlanden voor het gerecht sleept voor het bedrijven van Internationaal Staats Terrorisme in een bevriende souverein land , weet jij wat dat inhoud voor Olland ???
  Ironisch , Internationaal Gerechts Hof staat in een steenworp van het TORENTJE .
  Recht en Waarheid maken Vrij
  Dossiers Suriname Vrij , NU !!!


  Maak melding

 13. Ik mag dood vallen als deze organisatie geen subsidie van Olland toucheert !!!
  Het is een der instrumenten om de surinaamse samenleving te splitsen en om het nationaal gezag te provoceren .
  Waarachtige Surinamers ,Ontwaakt !!!
  Recht en Waarheid maken Vrij
  Dossiers Suriname Vrij , NU !!!


  Maak melding

 14. Alles heeft een oorzaak:

  de oorzaak ligt in het feit dat de leiders van Suriname jarenlang criminelen het hand boven het hoofd heeft gehouden. Alles werkt Suriname met connecties. Zelfs rechtszaken worden onnodig over de lange baan geschoven als een crimineel bevriend is met politieke leiders die de rechters kennen. Vooral als je de gevallen rechter, nu advocaat Frank Truideman voor je heft. Deze advocaat melkt je tot op de botten en doet graag valse beloftes. Ditzelfde geldt voor advocaat in opleiding of te wel topcrimineel in opleiding Dharmindernath Moerahoe. Wat te denken aan de jaren en jaren lange praktijken van diverse notarissen in Suriname? Kijk maar naar notaris Soerjbalie. Zijn deze mensen ooit gestraft in Suriname? Neen en dat gaat ook nooit gebeuren……althans niet onder de regering NF VHP.

  Dat men geen waarde kent aan andermans leven was al langere tijd meer dan duidelijk……….maar waar ligt de oorzaak?

  In landen waar alles met geldt, stemmen en vriendjes politiek te koop is, gebeuren dit soort dingen.

  De slavernij is weliswaar afgeschaft, maar hoe vrij leeft men in Suriname?

  Je veiligheid is zelfs in je eigen huis niet gewaarborgd, ondanks al die ijzer voor je ramen en deuren.

  Ik heb veel gereisd en gezien van de wereld, maar ik zal nooit in een land gaan wonen waar je ijzerwerk voor je ramen en deuren moet plaatsen. Voor mij geen Suriname omdat ik gewoon NIEMAND vertrouw in Suriname.

  Rechterlijke macht, politie, justitie, notarissen, advocaten en ga zo maar door…… ALLEMAAL criminelen. Voor geldt doen ze alles in Suriname.

  Nou moet ik wel voorop stellen dat corruptie niet iets van vandaag is en geen enkel land is corruptievrij, maar openlijke corruptie en schending van de mensenrechten o.a. door rechter Charan en de hele zooi van crimineel netwerk die eerder zelfs bestond uit de president van onze Hof van Justitie Ombré.

  Met andere woorden: doe wat aan de oorzaak, corruptie en criminaliteit moet je bij de bron bestrijden zodat het geen kans maakt. Maar ma, wie is nou betrouwbaar in Suriname???


  Maak melding

 15. Massamoord-lovers, vraag de daders andere instructies !

  Nep-amnestiewet gaat met uitspraak Inter Amerikaanse
  Commissie vd Mensenrechten de prullenbak in !
  Gevolgd door voortzetting zitting Krijgsraad en strafoplegging massamoordenaars !

  Alle organisaties in Sranan (al krijgt men subsidie van de Marsmannetjes) moeten opkomen voor rechtsstaat en
  mensenrechten en voor voortzetting berechting van de massamoordenaars !

  Leve en VRIJ en Democtratisch Sranan !
  Zonder zware criminelen in de leiding !


  Maak melding

 16. Dat is toch afgeschaft in Suriname,na 8 december.En er gebeurd pas wat als er een kind van een minister doodgereden wordt.Maar dat zal niet gebeuren want ze rijden allemaal een grote auto want papa of mama zit in de politiek.


  Maak melding

 17. @ Koos ,
  Jouw facistische reactie is voorspelbaar en daar heb ik mee rekening gehouden .
  Mijn persoon verwacht ook geen andere reactie van een facistische worm !!!
  Derhalve bestrijd mijn persoon het facisme /racisme tot mijn laatste druppel bloed ala Anton de Kom , Doedel , Sanders en Opperbevel BOUTERSE !!!
  Als een facist ademt , dan liegt hij !!!
  Recht en Waarheid maken Vrij
  Dossiers Suriname Vrij , NU !!!
  I & I LOVE SU !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.