Minister wil betaalbare internetdiensten in Suriname

17

Minister Falisie Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme (m) heeft telecommunicatiebedrijven opgeroepen om hun tarieven voor internetdiensten betaalbaar te maken voor de consument. Hij deed de oproep donderdag tijdens een informatiesessie van het finaal concept van het Strategisch Business Plan (SBP) 2015-2019 van de Telecommunicatie Autoriteiten Suriname.

Volgens het plan moet 50% van de Surinaamse huishouders in 2020 toegang hebben tot internet, terwijl 60% van de bevolking er gebruik van moet kunnen maken. Bovendien moeten de breedband internetdiensten tegen die tijd niet meer kosten dan 5% van het gemiddeld maandinkomen van de Surinamer.


17 REACTIES

 1. Ik heb even zitten rekenen en kom tot de conclusie dat ik slechts 1% van mijn inkomen per maand kwijt ben aan een abonnement in Nederland waarin niet alleen breedbandinternet, maar ook telefoon, televisie en radio onder vallen. 5% van het maandinkomen in Suriname is erg hoog. Dit heeft duidelijk te maken met vraag en aanbod. Dit vind ik erg jammer want ICT zou een geweldige toekomst voor niet alleen Suriname, maar ook voor vele Surinamers zijn. Vraag rijst natuurlijk waarom er geen subsidie hiervoor kan worden verstrekt. Voor mij geldt de slogan: elke Surinamer internet.


  Maak melding

 2. De vraag is ook of straks de nieuwe spoorverbinding betaal wordt. Vrees het ergste. Die investering halen ze er nooit uit. Daar komt boven op de personeels en onderhoudskosten. Een dergelijke spoorlijn zou in nederland niet eens rendabel zijn.


  Maak melding

 3. Sang? Falisie mag weer eens een keer voor spek en bonen wat laten horen van DDB, de indruk moet immers af en toe gewekt worden dat Falisie werkt voor zijn torenhoog salaris. Wat hij als minister van Transport Communicatie en Toerisme vindt van het treinproject weten alleen Jozefzoon en de Duivel.


  Maak melding

 4. De overheid is de eigenaar van Telesur. Wat een gelul van die man.
  Indien hij de prijzen van telecommunicatie betaalbaar wil maken dan moet hij Telesur opdracht geven geen winsten meer te maken maar alleen hun investeringen en kosten te laten dekken door d opbrengsten.
  Ik vind dit klinkklare onzin wat hij verkondigd. Ik denk dat dit wederom een verkiezingsstunt is.


  Maak melding

 5. felisi je zit zelf in de regering,waarom tref je dan geen maatregelen..

  waarom moet je een tweede termijn krijgen om dingen gedaan te krijgen..
  nu ben je aan de macht en laat zien wat je kan en niet lullen voor de toekomst als als als ik dit en dat dan ga doen..

  je lult gewoon in de ruimte,doe vandaag wat je kan niet ver in de toekomst..


  Maak melding

 6. Je hebt gelijk Koos. De hoge snelheidslijn in Nederland heeft 3 miljard euro’s gekost en ligt nu weg te roesten omdat ze verkeerde treinen bij de Italianen hebben gekocht. Goedkoop ingekochte treinen kunnen vaak duurkoop zijn. En dit verloren geld moeten wij, belastingbetalers, gaan ophoesten. Overigens zij vermeld dat vanaf de privatisering van de Nederlandse spoorwegen, dit vervoermogelijkheid een enorme puinhoop is geworden. Suriname hoort van Nederland te leren.


  Maak melding

 7. Overheden zouden eigenlijk internet gratis ter beschikking moeten stellen, want zij willen toch dat mensen meer zaken met de overheid online regelen.
  Straks kun je niet eens iets verkrijgen van de overheid wanneer je geen internet hebt. Zo maak je mensen afhankelijk.
  Straks kun je in de grote steden in NL geen parkeerbewijs krijgen indien je geen mobieltje hebt. Dit is echt schandalig! Wat was er mismet de parkeerautomaten? Niks!
  Wat gebeurt er wanneer iemand moet parkeren maar z’n provider heeft een technische storing? En meer van dat soort praktische belemmeringen?


  Maak melding

 8. Waarom wil de marron internet. Het is niet hun ding.
  In het binnenland zijn ze niet gewend met high tech communicatie middelen te werken. Ze werken nog steeds met rookpluimen enzz.

  Marrons moet zich niet met ingewikkelde issues bezighouden.
  Marrons moet zich bezig houden met feesten en beesten.
  Bruine bonen met zoutvlees en een kawinaband dat is hun ding.
  Ze willen graag bling bling maar keihard voor werken daar zijn ze allergisch voor het is ook wetenschappelijk bewezen.


  Maak melding

 9. felisi je moet niet alleen opkomen voor de mensen die op jou lijken,maar voor het hele land door voor ben je gekozen en dat geld voor al die zwarte leden poppenkast / ministers.

  lands belang moet je dienen en geen etnisch ..


  Maak melding

 10. deze lul heb ik mailtjes gestuurd, hoe hij suriname moet netwerken van west naar oost; ik denk dat hij eindelijk mijn mailtje gelezen heeft; die dateren alweer meer dan van 3 jaar geleden… als internet aanwezig was kon ik eindelijk in suriname wonen, maar ja als niemand je via een wedsite kan bereiken in suriname, hoe zal het dan vooruit gaan…stel je bent een landbouwer en je hebt een eigen homepage, waar klanten een bestelling kunnen plaatsen, dan hoef je je goederen niet naar de markt te brengen en kun je het lokaal je netwerken uitbreiden, zo heeft velen daar meer baat bij…


  Maak melding

 11. deze lul zit dagelijks op de veerplein de ritstaten van buschauffeur te checken…of ze wel vertrekken pas als de bus vol is. in plaats van iedere uur( vrije chauffeurs).


  Maak melding

 12. hij heeft zoveel cursussen gevolgd op kosten van de overheid en hij doet daar niets mee… voor cursussen die in amerika werden gegeven ging hij naar toe. alles werd voor hem betaald door de belasting betaler en hij vangt een vette salaris waar hij bijna niets voor doet; hij heeft zich nu zo vol gevreten dat hij als een echte vetzak eruit ziet. jaren geleden zal hij zo mager en hongerig uit.!!!!


  Maak melding

 13. Wat een geweldig beleid. Gaat hij straks ook andere oproepen om alles gratis of bijna gratis te doen???

  Heeft deze regering niet onlangs haar eigen salaris verhoogd?? Hoe rijmt dat met deze oproep??
  En als alles straks gratis is kunnen we de belasting toch ook afschaffen.

  Welkom in de socialistische droom staat


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.