‘Bouterse president dankzij slachtoffers 8 december’

56

PARAMARIBO, 8 dec – Desi Bouterse is vandaag de dag president van Suriname, dankzij de vijftien mannen die geëxecuteerd werden op 8 december 1982. Dit zegt Sunil Oemrawsingh(FOTO), voorzitter van stichting 8 december 1982 en nabestaande. De vijftien sneuvelden vanwege hun moed en offervaardigheid.

Ze vielen in de strijd om herstel van de democratie. Een democratie waar ook Bouterse nu dus zelf van profiteert. Het neemt allemaal niet weg dat de strijd voor gerechtigheid doorgaat. “We zullen niet rusten totdat wij gerechtigheid hebben gekregen”, zegt Oemrawsingh tegenover de Times of Suriname. Het mag er nu dan wel even op lijken alsof gerechtigheid ver te zoeken is. Het strafproces rond de moorden ligt vrijwel geheel stil.

Door de invoering van de amnestiewet is het proces immers opgeschort. De nabestaanden lieten het er niet bij en zijn nu richting Inter-Amerikaanse mensenrechtencommissie gestapt. “De amnestiewet is een wet die indruist tegen alle nationale wetten en internationale verdragen, zoals het Inter-Amerikaans verdrag voor de rechten van de mens. Ik vind het jammer dat de indieners van de wet ons hebben geduwd om ons recht te zoeken buiten de grenzen van ons land.”


56 REACTIES

 1. 8 december 1982 moorden door DDB

  Deze 15 mensen zijn gestorven voor een rechtvaardige zaak/doel en hebben hiervoor gestreden. Dit mocht niet van DDB en heeft hen hiervoor standrechtelijk geëxecuteerd/dood geschoten.

  Het doel van deze 15 slachtoffers was:
  – leven in een democratische rechtsstaat;
  – leven ONDER de grondwet van de Republiek Suriname
  – leven volgens de Trias Politica:
  – wetgevende macht;
  – uitvoerende macht;
  – rechterlijke macht.
  – leven ONDER internationale verdragen.
  De strijd van deze 15 slachtoffers is ook uw strijd voor een democratische rechtsstaat en internationale verdragen of wil u onder een dictator leven, zoals in Venezuela, Cuba, Noord – Korea, Rusland, Egypte, Libië, Zimbabwe, enz, enz, enz.

  Niemand staat BOVEN de grondwet van een land/Suriname en BOVEN internationale wetten. Moord op een persoon/personen kan niet volgens de grondwet/strafrecht, mensenrechten en internationale verdragen. Wie een andere vermoord moet voor de rechtbank/krijgsraad verschijnen, die van de rechter een vonnis krijgt toegewezen. DDB moet voor de krijgsraad/rechtbank in Boxel in Commewijne verschijnen, waardoor de rechter een vonnis geeft. DDB is een moordenaar, een drugscrimineel, wapenhandelaar. In Nederland is hij voor 11-jaar gevangenisstraf veroordeeld voor drugstransport naar Nederland en de USA willen hem ook veroordelen voor drugstransport naar de USA, wapenhandel naar verzetsstrijder s in Latijns-Amerika. Roger Khan een goede vriend van DDB, wordt hierover stevig aan de tand gevoeld door de USA.

  DDB is een zware crimineel, moordenaar, wapenhandelaar en coupepleger en hoort in Suriname, Nederland en de USA in de gevangenis te worden opgesloten voor misdaden tegen de menselijkheid. DDB is een schande voor Suriname en ook internationaal en de slechtste en meest ongeschoolde/domste president die Suriname ooit heeft gehad. DDB heeft een mulo-diploma en dat is niet voldoende om president van de republiek Suriname te zijn.

  Ik wens alle nabestaanden, democraten in Suriname en daarbuiten veel kracht toe met deze verdrietige dag in Suriname. Wij moeten deze 15 slachtoffers gedenken voor hun strijd voor veiligheid, mensenrechten, democratie en vrede en internationale verdragen. Mensen mogen niet onderdrukt, vermoord worden of als ze een andere mening, anders zijn, vrijheid, opkomen voor anderen/advocaten, willen schrijven/journalisten/radiojournalisten, burgers zich willen verenigen, vergaderen, enz, enz, enz hebben.

  Weg met DDB & de Gangsters

  Freedom, Freedom, Freedom, Freedom, Freedom De Kon!

  maandag,, 25 mei 2015
  Aan alle
  (jonge)kiezers:
  flogo, flogo, flogo, stem massaal op:
  VHP, NPS, DA91, SPA, PL, KTPI, BEP
  Time4Chan(ge)!

  Fri, Fri, Fri, Sranan Fri!

  God zij met ons Suriname
  Hij verheff’ ons heerlijk land
  Hoe wij hier ook samen kwamen
  Aan zijn grond zijn wij verpand
  Werkend houden w’ in gedachten
  Recht en waarheid maken vrij
  Al wat goed is te betrachten
  Dat geeft aan ons land waardij.

  Opo, kondreman un’ opo
  Sranangron e kari un’
  Wans’ ope tata komopo
  Wi mu’ seti kondre bun.
  Strey de f’ strey, wi no sa frede
  Gado de wi fesiman.
  Eri libi, te na dede
  Wi sa feti gi Sranan.

  Er is geen betere systeem dan een democratische rechtsstaat om in te leven, waarin de mensenrechten en internationale verdragen de burger(s) beschermen, veiligheid geven, rust en vrede, zich kunnen ontwikkelen, een eigen mening mogen hebben, zich kunnen verenigen, vergaderen, een eigen geloof mogen hebben, anders zijn, enz, enz, enz. Er rechten zijn en plichten.

  Surinamers zie wat de betekenis van deze 15 mensen en deze 7 politieke oppositie partijen is en waarvoor ze streden en strijden.
  Recht en waarheid maken vrij
  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. Ergens heeft hij gelijk, en hij kan ’t weten ook.

  Als 08-12 niet had plaatsgevonden dan zouden veel leden van de toenmalige militaire top inclusief de heer DDB en een groot aantal (1.000den) burgerslachtoffers het niet hebben kunnen navertellen.


  Maak melding

 3. Deze moordenaar is dankzij een gedeellte van dit volk zonder hersencellen en zonder enige normen en waarden die ze warschijnlijk niet hebben meegekregen tijdens de opvoeding, het zijn meestal ook het laagste soort volk wat onder de armoede grens leeft. En niet eens beseffen dat ze deze moordenaar buiten de poorten van de gevangenis houden.


  Maak melding

 4. Democratie is voor wat het waard is. Journalisten, vakbondleiders en en studentenleiders worden nog steeds bedreigt. En deze dreiging komt uit de paarse hoek. Kritiek op Bouterse wordt niet getollereerd.

  Bouterse profiteerd niet van democratie, de man profiteerd van angst. In een volwaardige democratie worden moordenaar berecht en is er voor amnestie geen plaats.


  Maak melding

 5. Triest verhaal. Helaas is het een keuze van een volk die zijn gedrag als voorbeeld aanneemt. Nog triester is het feit dat het Nieuw Front er niks aan gedaan heeft om deze moordenaars te berechten. 8 december is altijd een politieke wapen geweest van andere partijen om eigen gewin. Nu het revolver gedraaid is kan Basja Bouta weer zijn gang gaan.


  Maak melding

 6. Tsja,

  Als Nederland Manhattan niet had ingeruild voor Suriname, dan was dit nooit gebeurd. Of toch wel? Gebeuren dingen soms omdat ze moeten gebeuren? Omdat ze van tevoren vaststaan?


  Maak melding

 7. manu
  Deze moordenaar is dankzij een gedeellte van dit volk zonder hersencellen en zonder enige normen en waarden die ze warschijnlijk niet hebben meegekregen tijdens de opvoeding, het zijn meestal ook het laagste soort volk wat onder de armoede grens leeft….
  ===================================================

  Als je het hebben van hersencellen synoniem maakt van het stelen van gemeenschapseigendommen dan heb je gelijk.

  Het feit dat ee groot deel van de SME bevolking volgens jouw redenatie onder de armoedegrens leeft komt door het beleid dat jarenlang is gevoerd door de oude politiek die slechts uit was op diefstal van s’Lands eigendommen voor persoonlijk gewin. Daarbovenop komen de de gevolgen van de binnenlandse oorlog die gevoerd is door de koloniale heerser en haar exponenten waar jij deel van bent.

  Uit frustratie van het vroegtijdig onklaar maken van jullie plannen zitten jullie de hele dag gefixeerd scherm te kijken en je frustratie te uiten. SMErs hebben echter geen boodschap aan jullie lulverhaal.


  Maak melding

 8. Wij gaan het nooit opgeven,gerechtigheid zal komen.
  Zoonlief is al weg, nu nog papie en Surinam is bevrijdt van de ndp Duivel bouta en zijn handje vol duivels.!!
  Alles heeft zijn einde !!!


  Maak melding

 9. @Abaisa en zijn kleine duivelse aanhang

  Jij hebt toch niets te rouwen op deze dag?
  Zo laat degenen die wel rouwen om de 15 vermoorde burgers met rust!!
  Ga liever lullen op dino website als die nog bestaat !!


  Maak melding

 10. Als je wilt rouwen dan moet je maar op de plaats van bestemming gaan en niet op dit forum lullen want ze wachten op jou.
  Want als je niet gaat hebben ze geen mensen om te rouwen.

  En geen andere mensen leven blokkeren die verder willen leven.
  Als jij jou leven wilt stop zetten ga je gang maar oen!


  Maak melding

 11. @Sjang

  Wat denk jij wel knaapje?!
  Jaar in en jaar uit zijn wij hier bezig met de discussie over de moorden op 8dec 1982.
  Zo,je moet wel poep in je hersenloze kop hebben als je denkt dat wij deze dag de 15 vermoorde burgers niet gaan herdenken!
  Waarom donder jij niet op en ga op dino website lullen.!
  Als jij geen rouwende bent moet jij je niet aangesproken voelen !
  Laat de anderen die wel rouwen met rust!

  Ik wenste dat een geliefde van jou op deze dag neergeknald zou worden,


  Maak melding

 12. sjang ,parbo,abaisa,we hoeven het niet eens te zijn in onze discussies,maar een klein beetje respect is toch niet teveel gevraagd.of hebben jullie geen gevoel.als een dierbare van een van jullie overlijd hoop ik dat ze meer respect krijgen dan jullie anderen geven.


  Maak melding

 13. verbaast blijf maar stil jij kent mij niet,jij weet niet wie ik ben.
  Waren die andere doden geen mensen,zoals de jonge militairen,politie agenten en andere burgers waren ze soms beesten joe ellendeling joe.
  Na ding sma foe na 8 december wawang bing de libisoema?
  If joe no sab noti no lul.


  Maak melding

 14. verbaast
  sjang ,parbo,abaisa,we hoeven het niet eens te zijn in onze discussies,maar een klein beetje respect is toch niet teveel gevraagd.of hebben jullie geen gevoel.als een dierbare van een van jullie overlijd hoop ik dat ze meer respect krijgen dan jullie anderen geven.
  ======================

  Ik weet niet van anderen, maar hoe kunnen we respect hebben voor een groep die het voorzien had op 1.000den slachtoffers als Collateral Damage??


  Maak melding

 15. Abaisa,

  Je kunt de zaken zo draaien als je wilt, maar Bouta is en blijft een moordenaar.
  Zolang hij geen kans geeft om een uitspraak rond de decembermoorden via een gewoon proces voor de rechter af te dwingen, zolang blijft hij iemand in wiens opdracht mensen zijn vermoord.
  Als deze man zich moet verantwoorden – wanneer ook – poept hij alleen maar bagger.


  Maak melding

 16. @ray
  gelijk heb je ivan (dibrie) de verschrikkelijke moet hoe dan ook gestraft worden zoals zijn zoon dinatje, en wie weet dat dibrie de zelfde lot zit te wachten.


  Maak melding

 17. Aloo,,Hiep Hiep Hoera voor de President,,,lang leve de President.
  Hallo uile ballen,,,DDB de huidig President heeft De Democratie Terug gebracht ja,,,mr sunil Oemarawsing en bv,,me reet voor offer voor democratie,,,,,het is allemaal gelopen zoals het hoort…
  Hiep Hoera voor de President…..lang leve de President….


  Maak melding

 18. @manu, je het groot gelijk en het zijn dezelfde mensen die weer voor Bouterse zullen stemmen.

  -Sommigen op deze forum hebben het steeds over Santhoki en Segebaai. Ik ben trots op dit stukje tekst zodat men gaat inzien hoe dom sommige leiders zijn:::::::::

  -08 Dec, 00:00

  -De jongere broer van wijlen ‘Segebai’, Kenneth Adjuba, dreigt uit de ABOP te stappen, omdat hij zwaar ontstemd is over de partij. De reden hiertoe is volgens hem de ongefundeerde en ondoordachte uitspraken van minister Edward Belfort van Justitie en Politie over Segebai in relatie tot VHP-voorzitter Chan Santokhi. De minister haalde zaterdag op het ABOP-podium te Flora flink uit naar ‘Segebai’ en Santokhi. “En de hele top van ABOP mag het weten. Eens was deze Segebai ook goed voor de ABOP, met name voor de voorzitter, Ronnie Brunswijk”, stelt Adjuba.

  =En dit vertelt Brunswijk aan de mensen in het dorp. Een stukje tekst:::::::::

  08 Dec, 02:00

  -ABOP-topper Ronnie Brunswijk bij het in gebruik nemen van weggedeelten in Marowijne. Naast hem minister Stanley Betterson (links) van Regionale Ontwikkeling.
  Afgelopen weekeind heeft het ministerie van Regionale Ontwikkeling twee wegen in gebruik genomen in Marowijne. Het gaat om het eerste gedeelte van de weg naar Bigiston en de weg naar Dang Tapoe in Oost-Suriname, omgeving Patamacca. ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk tevens coalitieleider heeft de plaatselijke gemeenschap opgeroepen om waakzaam te zijn voor grondrovers, aangezien de gebieden nu ontsloten zijn.

  ===Succes voor een ieder als Bouterse weer wint met leiders zoals Brunswijk, Belfort, Abrahams, Wijdenbosch, Doekhie etc….


  Maak melding

 19. @Kim. je hebt nooit in de rij gestaan om olie te kopen, en je urine krijgt. pindakaas kopen en ontlasting krijgt.
  Dit en nog veel meer onder jou president wat toen gebeurde.

  -Zie hoe men de VS bedelt om de sanctie van Cuba weg te halen. Ze moeten toch niets van de VS. Toon dan je ballen.


  Maak melding

 20. Al het geheim is in het geheime documenten dat NL geheim wil houden voor 60 jaren lang.
  De nabestaanden moeten daar gaan en vechten dat die geheime documenten openbaar gemaakt worden om achter de precieze waarheid te komen.
  Die 15 slachtoffers hadden NIET gevochten voor herstel democratie, maar voor beloningen van rijkdom en posities die NL hun zou geven.Dus gevochten voor NL om NL grootste vijand Militair DDB te vermoorden en de Regeermacht over te nemen en daarna over te dragen aan NL en daarom waren ze gesneuveld, omdat ze landverraders waren.
  Het allergrootste probleem begon toen SU gelukt was om onafhankelijk te worden in 1975.
  De Kolonisator/NL was teleur gesteld , woedend en zou SU op een sluwe manier lessen laten leren.
  Geheime Dossier 1980; NL had staatsgreep in SU gepleegd en Militair DDB als ongeschikte militair moest opdracht van zijn Militaire meerder in rang bij deze Kolonel Valk die opdracht had gekregen van NL opvolgen.
  Toen de Regeermacht in handen was van Militair DDB moest hij alle opdrachten vanuit Politiek NL uitvoeren + Regeermacht overdragen aan hun, maar hij had dat geweigerd, omdat hij geen landverrader wou worden.
  MILITAIR DDB is in 1980 een Nationalist geworden en SU bevrijdt van de slechte bedoelingen v/d Kolonisator, omdat hij die geheime bedoelingen die NL met SU had goed begrepen en door had.
  Toen was NL boos geworden en nam wraakactie en dat was 1982.


  Maak melding

 21. “De vijftien sneuvelden vanwege hun moed en offervaardigheid.” Suriname was in de 80 jaren het strijdtoneel van linkse en rechtse krachten.7/ 8 december 1982 was de noodlottige afloop.


  Maak melding

 22. Hahahaaaa lang leve wie…..wat? Troosten jullie je maar, zijn leven in vrijheid zal zijn tot 25 mei 2015, en geen dag langer, want 26 mei MIE SREFIE o pak en sluiting M..rs op. Dus die hiep hiep hoereee zal niet voor langt, maar van korte duur zijn. Dus nu maar (alle) pre/lolt maken tot 25 mei 2015, hierna is het basta… Einde tijdperk Botersacht(nooit echt sterk geweest)DiDiBrie en in de bak jongen. En vrij is Su dan van alle druk, stress, pijn en andere grote zorgen. Dus stemmen op het FRONT op 25 mei 2015. Wij gaan voor de 41 zetels, dit BEEST DiDiBrie en co/NDP die mogen nooooooit meer terug komen om dit land nog eens en verder te vernietigen. Oeng tak so, oeng tai hori, zodat oeng kang jagie ding gwé. Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 23. @Radjkoemar Rajaram,

  Jij zegt: Die 15 slachtoffers hadden NIET gevochten voor herstel democratie, maar voor beloningen van rijkdom en posities.

  Ik wijs je erop dat deze 15 mensen allemaal geleerd waren en reeds rijkdom en positie hadden.

  Jij zegt: NL had staatsgreep in SU gepleegd.

  Nee, ontevreden Surinaamse militairen hadden de staatsgreep gepleegd

  Jij zegt: DDB als ongeschikte militair moest opdracht van zijn Militaire meerder in rang bij deze Kolonel Valk die opdracht had gekregen van NL opvolgen.

  Klopt dat DDB ongeschikt is als militair. Hij is ongeschikt voor zowat alles, behalve voor het moorden en bedreigen. Er waren andere militairen die nog dommer waren dan DDB. Dus indien Nederland een domme militair gewild had, dan zou ze een enadere dan Bouterse gevonden hebben. Bouterse rook gewoon z’n kans en greep de macht. Die kolonel Valk handelde op eigen houtje en niet in opdracht van Nederland. Wat zijn beweegreden was, dat is het geheim in die dossier.

  Jij zegt: Toen de Regeermacht in handen was van Militair DDB moest hij alle opdrachten vanuit Politiek NL uitvoeren + Regeermacht overdragen aan hun, maar hij had dat geweigerd, omdat hij geen landverrader wou worden.

  Jij weet zelf ook dat de militairen mensen op straat afranselden met de zweep, avondklok instelden enz. en dat enkele anderen zoals Sital in het begin de vooraanstaande spelers waren. Een voor een heeft Bouterse ze allemaal uitgeschakeld. Roy Horb die zich ophing, Bhagwandas die stierf enz. Diegenen van die 16 officieren die Bouterse te radicaal vonden, werden op een zijspoor gezet door hem. Nederland had hier niets mee te maken.

  Jij zegt: MILITAIR DDB is in 1980 een Nationalist geworden.

  Je bedoelt natuurlijk geen nationalist, maar dictator. Het verschil moet je wel goed kennen.

  Jij zegt: omdat hij die geheime bedoelingen die NL met SU had goed begrepen en door had.

  Nederland wilde van Suriname af en heeft haastig het land onafhankelijkheid verleend in 1975, hoewel er een minimale meerderheid in Suriname voor de onafhankelijkheid was. Dus waarom zou Nederland Suriname terug willen? Is niet logisch.

  Jij zegt: Toen was NL boos geworden en nam wraakactie en dat was 1982.

  Nee, het was Bouterse die boos werd omdat er weerstand kwam tegen zijn bewind en Bouterse heeft wraakactie genomen op de mensen die een tegencoup waagden (Rambocus) en op anderen die hij verdacht dat ze tegen hem waren.

  Dus enerzijds zeg je dat het geheim in die dossiers zit en anderzijds zeg jij in jou verhaal dat jij het dossier al kent!! Wonderlijk, niet?


  Maak melding

 24. Ay Bya…..De 15 intellectuelen die op onmenselijke manier vermoord zijn op 8 dec 1982 hadden ook een streven naar een democratie in Suri. Nu is de Bigi Baas zelf bezig met de democratie.
  Als de Baas toen al gedacht zou hebben in de democratie dan zouden die 15 patriotten die vermoord zijn vandaag nog in leven zijn.


  Maak melding

 25. Halooo i m kim.
  Luister uile balen onafankelijk te worden moest een refendum gehouden moeten worden door de volk. is dat gebeurt NEE.
  GA en LEES de Ware Politiek Geschiedenis. De Staats greep was Nodig voor rassen rel,,,die 15 Leden de meeste haden geen NL paspoort werden terug gestuurt en gesneuveld of zelf moord gepleed. NIKS no fout. Bouta heeft de verkiezing weer uitgeschreven en weer orde gebracht en vooruit gang en democratie, En kijk wie praat. over december moorden, Weet je wanneer je pa en ma jarig is je praat over december moorden.
  LANG LEVE DE PRESIDENT DDB Hiep HIEP HIEP HOERA,,,,aman


  Maak melding

 26. Beste heer Oemrawsingh, U weet als geen ander dat er geen gerechtigheid is in Suriname.
  Alles en iedereen is corrupt tot in het diepst van de ziel, Suriname wordt gerund door deze paupers en zolang die aan de macht blijven zal gerechtigheid ver te zoeken blijven.


  Maak melding

 27. e bhola een juiste analyse.deze ndp verkracht de geschiedenis.vraag me af waar ze hun waarheid vandaan halen.denk niet dat hier respons op komt,want met argumenten een discussie voeren daar hebben ze nog nooit van gehoord.alleen van een nachtmerrie een sprookje maken daar zijn boutistas goed in.


  Maak melding

 28. Truth hurts: hier in Sranan maatschappij groeit de desinteresse voor 8 dec elk jaar steeds meer. Er is door NF de afgelopen decennia te veel politiek mee bedreven. Daarom maakte het in 2010 geen verschil en in 2015 idem.

  Graag thumbs down, indien u bovenstaande niet onder ogen durft zien.


  Maak melding

 29. Hier een bewijs dat Gods molen langzaam maalt, het is ook frappant dat de moordenaar uit het bericht (in de Telegraaf) zijn misdaad in 1975 pleegde en op 8 december voor het gerecht moet verschijnen, volgens mij is dit bericht een knipoogje van een hogere macht naar de Surinaamse nabestaanden toe: “Jongens het duurt een beetje lang, maar maak je geen zorgen, het komt ook in jullie geval goed”

  di 02 dec 2014.
  Man gepakt voor bijna veertig jaar oude moorden
  VANCOUVER –
  Voor de moord op twee meisjes bijna veertig jaar geleden bij Vancouver is een 67-jarige man in Canada in staat van beschuldiging gesteld. Dat meldden Canadese media dinsdag.
  Het gaat om Garry Taylor Handlen. Hij zou in 1975 de elfjarige Kathryn-Mary Herbert hebben gedood en drie jaar later de twaalfjarige Monica Jack. De meisjes werden op straat door Handlen meegenomen. De man was korte tijd verdachte in de zaken maar volgens de politie was er toen niet genoeg bewijs tegen hem. Volgens de rechercheurs is er nu nieuw bewijs, maar het is niet bekendgemaakt welk.
  Het lichaam van Herbert werd twee maanden na haar verdwijning gevonden. Ze verdween op weg naar huis in Abbotsford, een voorstad van Vancouver. De stoffelijke resten van Jack werden pas in 1995 gevonden. Zij werd het laatst gezien op de fiets bij Nicola Lake, een meer ongeveer 150 kilometer ten noordoosten van Vancouver.
  De zaak werd opnieuw bekeken door een coldcaseteam van de provincie British-Columbia. Handlen werd vrijdag gearresteerd en komt 8 december voor de rechter.


  Maak melding

 30. Glenn, en daarom moet je Bouterse maar gewoon laten lopen? dacht het toch niet, gewoon ter verantwoording roepen , berechten en zijn straf uit laten zitten, zoals bij elke (massa) moordenaar


  Maak melding

 31. Jack de Ripper is ook nu pas ontmaskerd. Het blijkt een Pool te zijn geweest. Tijdens z’n leven werd ook jacht op hem gemaakt, maar zonder succes.


  Maak melding

 32. Volgens mij leeft de decembermoorden inderdaad vnl bij de nabestaanden van de slachtoffers. De rest van de Surinamers kan het niks schelen of ze weteh het niet eens (meer).
  Mensen hebben een kort geheugen en in dat geheugen moet er zoveel gevuld worden. Oudere gebeurtenissen worden vervangen door nieuwere. De decembermoorden zijn al redelijk oud. Je moet rond de 42 jaar zijn of ouder, wil je je het kunnen herinneren.


  Maak melding

 33. wat doet de VHP NPS PL BEP SP DA91 EN KTPI voor het land geen moer ze zijn 15 jaar aan de macht geweest ze hebben het land toch kaal geplukt dus niemand kom me wat vertellen met al dat gelul voor al die boeven van de PL diePL nou mensen wie houd wie voor de gek
  D.D.B heeft nog wat gedaan in die 4jaren die ze nu zitten zonder geld van uit Nederland denk er goed om maar mensen heb het over suri hoe kunnen we verder met de opbouw dank u


  Maak melding

 34. Abaisa normaal reageer ik niet op uitlatingen van ongeschoolde individuen, maar jij behoort ook tot dat soort volk wat er voor heeft gezorgt dat jullie een moordenaar hebben als president, die een grote schande is voor dit land, je moet zeker afkomstig zijn van texas of sonny point of 1 van die andere getho,s waar het leven voor jullie uitzichtloos is. En dat soort mensen als jij hebben dan niks te verliezen, waardoor je dan verkeerde keuzes gaat maken in je leven, heb eigenlijk wel medelijden met je en je soortgenoten, die een uitzichtloos bestaan hebben.


  Maak melding

 35. Radjkoemar Rajaram

  Die 15 slachtoffers hadden NIET gevochten voor herstel democratie, maar voor beloningen van rijkdom en posities die NL hun zou geven

  Wie is de rijkste man van Suriname zonder één dag eerlijk werk te verrichten????? Jou baas/drugsdealer/moordenaar/couppleger en vader van een zoon die nu in de USA gevangenis zit omdat hij Suriname wilde verkopen aan terroristen

  Door dommer Surinamers als jij heeft Suriname de titel ‘Ultieme Bananenrepubliek” verworven.


  Maak melding

 36. Oh La La. De Paarse Bende wil, dat hun Baas weer gaat regeren.
  Merkt een doodgewone Surinamer,dat er geregeerd wordt in Suri door de Bigi Baas Bouta.
  Deze club zijn de grootste boeven en plunderaars allertijden die niets van boven water komt. Zoals U weet beste mensen is er geen controle op de Paarse Bende regering. Als U heel vaag vernomen heeft, dat de Bende verschillende concessies van hout, goud etc in het binnenland hebben,waar de ene Lonnie stinkt in het geld,dat bij omkoperij van de arme bevolking nu bij een Massameeting geld als water strooit. Dit is Top Crimi wat er gebeurd. De arme Suri,s die hebben geen Kaas gegeten vanwaar die Lonnie zoveel geld strooit. Ay Baja san e Pasa!


  Maak melding

 37. Conform de nationale- tevens internationaal erkende democratische basis-principes en middels een overweldigende meerderheid / politieke draagvlak in de DNA ( weder-om via de welbekende democratische verkiezingen in de DNA ) werd dhr. Bouterse gekozen tot president van de Republiek Suriname !
  Dus , wat Su-nul Oemrawsingh oreert is ” een aperte leugen ” !!!
  Indien Oemrawsingh en consorten daadwerkelijk achter de juridische – en feitelijke waarheid wil komen omtrent ” de chirurgische ingreep van 08 dec.1982 ” , lijkt mij zeer verstandig om richting Den Haag te reizen om inzage te krijgen betreffende
  ” DOSSIER SURINAME ” !!!
  De informatie (s ) die daaruit voortvloeit kan van essentieel belang zijn voor de waarheidsvinding .
  Mijn persoon is zo vrij om langs deze weg een ieder cq . onderzoek – journalisten , rechtsgeleerden etc.etc uit te nodigen om het nodige research hieromtrent te verrichten .
  ” HET IS WEL GEOORLOOFD OM TE VERGETEN / VERGSSEN MAAR HET IS ONGEOORLOOFD OM TE LIEGEN ”
  Recht en Waarheid maken Vrij
  Dossiers Suriname Vrij , NU !!!
  Waarachtige Surinamers Ontwaakt !!!
  I & I LOVE SU


  Maak melding

 38. @Sempa
  Mooie worden “Recht en Waarheid maken vrij”.
  Laat ik een paar zaken onder uw aandacht brengen.

  Leon Brunswijk heeft afgelopen dagen verklaart dat hij zijn Broer Ronny overgehaald heeft het gesmede coalitie kamp met het NF te verlaten en voor Bouterse te kiezen.
  Ofwel Bouterse had geen meerderheid. Door verraad bij het kiezen van een nieuwe DNA voorzitter is de gesmede coalitie opgeblazen en kon Bouterse gaan werken aan zijn grote meerderheid.
  Van die meerderheid is weinig meer over als gevolg van regeren middels presidentiële commissies (ongecontroleerd door de DNA) en bij decreet zonder dat de regering iets van zich laat horen.

  Rekenkundig is ook heel duidelijk dat de NDP in 2010 zelf geen electorale sprong gemaakt heeft maar door het opnemen van voormalige tegenstanders en medestanders sterker geworden is. Zie wat er met veel medestanders gebeurt is en waar zij nu zijn.

  De waarheid en het recht wordt helaas door velen met voeten getreden.

  Men kan de toekomst niet voorspelen en zeker niet verkiezingen in Suriname.
  Indien men recht en waarheid wil en de huidige oppositie krijgt regeermacht dan zou ik adviseren Bouterse zo snel mogelijk op de lijst te zetten van het International Crime Court in Den Haag. krijgt hij een eerlijk international proces en een luxe hotel verblijf in Scheveningen.


  Maak melding

 39. @ jo jo .
  Ben jij op de hoogte geweest , dat de huidige ” volkspresident ” zich bereid had verklaard om naar Olland te komen mits de Ollandse overheid een vrijgeleidde kon garanderen voor zin persoon ???
  Vevolgens , dat de gesmede coalitie waar jij op doelde opgeblazen werd geeft nog niet het recht om de schuld aan de NDP toe te schuiven .
  Bovendien gaf jij het zelf toe , dat Leo Brunswijk daaraan debet was , middels zijn broer te adviseren om met dhr.Bouterse samen te werken .
  En rekenkundig gezien is het vanaf de oprichting van de NDP , komt bij elk gehouden vrij nationaal geheime verkiezingen de NDP als grootste partij uit de stembus !!!
  Mijn persoon is voorstaander van een onderzoek naar de waarheid(s-vinding )
  De Waarheid maak je vrij
  Maar voordat het doet
  Het maak je boos
  Te so fara , ina moro tin
  Krakti nanga Soso Lobi

  Recht en Waarheid maken Vrij
  Dossiers Suriname Vrij , NU !!!


  Maak melding

 40. @Sempa
  Zolang de president als president naar Nederland gaat heeft hij geen vrijgeleide nodig dan kan hij gaan en staan waar hij wil. Het vervelende is dat Nederland hem met de beste wil van de wereld niet kan officieel kan ontvangen. Hij is daar tot in laatste instantie veroordeeld en in Nederland geldt de triaspolitica en zal de uitvoerende macht moeten uitvoeren wat de rechtelijke macht vonnist.
  Zodra hij buiten functie naar Nederland gaat zal justitie hem dus moeten arresteren.

  Gezien de ellende die een arrestatie zal veroorzaken denk ik dat men pragmatisch even bijziende zal zijn of op Schiphol de toegang zal weigeren zodat men niet zal behoeven op te treden.
  Vrijgeleide eisen is een punt van zwakte.

  Beste Sempa vraag je eens af hoe Leo tot een ander inzicht gekomen is dan zijn politieke leider. Er is verraad gepleegd door een partij (ABOP waarschijnlijk) die zich verplicht had tot een andere coalitie. Op verraad groeit zelden iets moois.
  Natuurlijk is het verraad of het gewijzigde inzicht niet verwijtbaar aan de NDP of Bouterse. Het is onderdeel van het politieke spel anderen te verleiden tot partnerschap.

  De NDP is niet bij alle verkiezingen de grootste geweest
  voor uitslagen zie linkwikipedia.org/wiki/Verkiezingen_in_Suriname#1991.

  Analyse geeft duidelijk aan dat groei uit overnames en assimileren van andere partijen komt.
  Als je naar het aandeel van de stemmers kijkt en het aantal zetels valt ook op dat de NDP voordeel genoten heeft van het kiesstelsel en overlopen van Hindoestanen. As het Front intact gebleven was hadden zij rest zetels verworven die de mega combinatie nu heeft kunnen op vegen.

  Hoe men het ook wendt of keert. Het vervreemden van partijen en personen, van coalitie partners maar ook binnen de eigen partij maakt maakt de coalitie niet sterker.
  Bouterse heeft een voordeel en dat is de versnippering die ontstaan is door het uit een vallen van de AC combinatie en de vele kleine none partijen of uit een gevallen partijen (NS/ KPTI).


  Maak melding

 41. @ Jo Jo ,
  Alvorens PL , BEP en de KTPI zich hebben samengenesteld , namen zij toch ook deel aan de huidige regering?
  Interpreteert de electorale gedragingen / verschuivingen hoe jij het hebben wil , maar feit is dat de meerderheid van het electorale volk voor de NDP hadden gekozen .
  Een gouen – regel in de politiek ;
  – Alles verandert en de enige wat niet verandert , is dat alles verandert .
  Wij leven nu in het tijdperk van REAAL POLITIK en emotie is uit den boze !!!
  O ja , betreffende het bezoek/vrijgeleidde ; Bouterse’s
  aanbieding had zich plaats gevonden in periode dat hij nog geen president van ons geliefd RepubliekSuriname was en bovendien daar hij geen diplomaat was kon hij ook geen aanspraak maken op ‘ diplomatiek onschendbaarheid ‘
  Rest mij nog de vraag te stellen : Waarom had Olland de aanbieding niet aangenomen ???
  Konden zij toch het Ollandse Recht toepassen ???
  Recht en Waarheid maken Vrij
  Dossiers Suriname Vrij , NU !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.