zaterdag, april 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameTreinproject op de schop onder ‘president’ Jhauw

Treinproject op de schop onder ‘president’ Jhauw

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 dec – Het spoorproject van de huidige regering gaat onherroepelijk de prullenbak in. Dit zegt voorzitter en presidentskandidaat van de Partij voor Integriteit, Nationale Motivatie & Gelijke Kansen, Ping, Ramsoender Jhauw. Als president maakt hij er korte metten mee.

Uitvoering van het project zal desastreuze gevolgen hebben voor de economie, vandaar. “Een ieder weet dat het onlangs aangekondigde treinproject van de regering niet haalbaar is. Zelfs NDP’ers met dode hersenen weten dat dit treinproject niet haalbaar is”, zegt Jhauw tegenover Dagblad Suriname. Toch is het juist de NDP, de politieke partij van president Bouterse, die het project het hardst uitdraagt. Ping wil het tegengestelde doen.

Tijdens de verkiezingscampagne zal intens gewaarschuwd worden voor uitvoering. Zelfs een aanloop zou ernstige nadelen kunnen opleveren. Het project van honderd en dertig miljoen euro is gewoon te duur. De spoorlijn met Para komt bovendien voor een relatief klein leefgebied. “In geen enkel ander land is een trein opgezet van zo een waarde met een inwonersaantal van maximaal honderdduizend mensen in dat gebied’, aldus Jhauw.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

98 REACTIES
 1. Het is voor de overheid goedkoper 100% gesubsidieerde bussen in Para te laten rijden dan 130 Miljoen Dollars + jaarlijkse kosten voor de tram stunt.


  Maak melding
 2. Jhauw, begin maar eerst te verklaren waarom u een moordcomplot heeft geënsceneerd op uw lijf om media aandacht te krijgen en zodoende brave burgers te bekladden. Dit soort praktijken zijn afkomstig van jaloerse en haatdragende sujetten, aldus mensonwaardig. En dan denkt u ook nog met uw geagiteerdheid en kwade DHD inborst te kunnen meedingen naar het ambt van President. De mensen die op u stemmen moeten goed gek zijn volgens het geijkte principe “baat het niet dan schaadt het ook niet” zoals dit ook het geval is bij andere gelovige regeringspartijen en staatshoofden zodat hierdoor het Jojo effect volgens traditie wordt voorgezet.

  Die God van jullie weet niet wat hij wil omdat meerdere partijen claimen ook volgens God te werken of met Godswil, aldus is God nog steeds overduidelijk zoals van oudsher tweespalt aan het zaaien onder zijn devote volgelingen, en dit gaat maar door, en zijn slaafse volgelingen merken hier niets van omdat ze zoals normaliter met blindheid zijn geslagen door het gif, dat godsdienst heet, op prille leeftijd in hun hoofden is ingebracht.

  Het treinproject is een uitstekend plan om de Surinaamse werkloosheid terug te dringen, want van het één komt het ander. Het zal niet alleen hierbij blijven, want vergeet de neveninkomsten en bedrijven niet die op lange termijn ertoe zullen leiden dat minder bedeelden ook de vruchten ervan zullen gaan plukken. Als men niets onderneemt maar alleen vanuit zijn luie toel blijft gissen hoe het zal zijn, dan zijn we even ver, want niet geschoten is altijd mis. Het tegenhouden van dit soort vooruitstrevende plannen geeft dus al aan wat voor een President deze Jhauw zal zijn indien hij eenmaal deze door velen begeerde zetel heeft veroverd. Heerszuchtigheid en egoïsme zijn ook gestoeld op des duivels oorkussen.

  Weet mensen, dat allen die tot nog toe geroepen hebben te werken naar Godswil en door God te zijn gekozen of een Godsdroom te hebben gehad, de grootste sadisten, moordenaars en de meest ongevoelige mensen zijn die op deze aardbol rondlopen. Ik ben zoals de heer Jhauw meer dan 100% zeker, dus niet 99, 99% maar meer dan 100% van overtuigd, dat Jhauw als president niet veel zal kunnen betekenen voor het merendeel religieuze Surinaamse volk, laat staan dat hij iets zal kunnen doen voor de rechtgeaarde niet-godsdienstige Surinamers.

  De slechte aard en voorbarigheid in het negativisme van deze Jhauw laten zich nu al zien, laat staan wanneer hij werkelijk President zou worden van de Republiek, want dan wordt het een drama en gewoon dweilen met de kraan open en kunnen we net zo goed Bouterse of Venetiaan, Somohardjo of andere bestaande ervaren politici het roer in handen geven, die wel van wanten weten en er zodoende meer kans zal zijn op halfuitgewerkte projecten, en met Jhauw helemaal niets, aangezien, zoals het er nu naar uitziet, hij eerst zijn Surishopping zal gaan spekken om de schade in te halen die hij zogenaamd heeft geleden door de huidige regering.

  Wanneer men naar Jhauw kijkt als hij aan het woord is, dan zie je kenmerken van de Bijbelse duivel en de hebzucht die hij uitstraalt, die ook zichtbaar zijn bij diegenen die in het huidige politiek bestel ook alles denken beter te weten en alles denken beter te kunnen doen namens God; te vertalen als de bevoordeelde kwaadaardige politici, de medeprofiteurs en regeringsbonzen.
  django


  Maak melding
 3. ja die jongeman door jauw is opgehits want hij houdt voet bij stuk dat jauw hem een valse verklaring heeft opgedragen. ik geloof eerder die jongeman dan jauw, want ik heb jauw vaker betrapt op leugens. jauw is gestoord kijk naar zijn gedraag


  Maak melding
 4. Rammetje Zing,

  Kun jij je een Suriname voorstellen zonder bruggen over de grote- en kleine wateren?
  Ikke niet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 5. Mensen als Henk Molenaar en Ramsoender Jhauw.houden de ontwikkeling van Suriname tegen. Het liefst zien ze Suriname langs het putje afglijden. In volksmond ook wel genoemd landverraders enkel alleen om hun blanke basjas tevreden te houden. We weten allemaal dat de blanken ons zo dom mogelijk proberen te houden. Deze spoorlijn gaat het tegendeel bewijzen en Bouterse is de aangewezen persoon die dit project gaat leiden. En dan heb je die moordcomplot die Ramsoender Jhauw in scene heef gezet. Hij verdiend naar een oscar voor. Begin eerst dat te veklaren, wat een clown.


  Maak melding
 6. #ram sing
  maar het probleem is dat de overheid die bussen zou moeten betalen. nu, uit de eigen leeggeroofde schatkist.
  en het treinproject wordt gefinancierd. daaruit valt er vast wel wat ruif.


  Maak melding
 7. Parbo: je hebt een blankencomplex en je hebt zo’n hekel aan blanken dat je elk idioot plan van jou Paarse Meester ondersteunt om het ongelijk van de blanken te bewijzen,

  Net als lemmingen die de afgrond induiken..


  Maak melding
 8. Parbo: “Deze spoorlijn gaat het tegendeel bewijzen en Bouterse is de aangewezen persoon die dit project gaat leiden.”

  Operatie geslaagd maar de patiënt is dood..


  Maak melding
 9. @parbo

  je hebt natuurlijk gelijk. ze zien suriname NU langs het putje afglijden. daarom zijn ze er NU over aan het zeuren.

  vind je het normaal dat je een treintje van 130 miljoen euro gaat kopen, geld leent bij de buren en nog niets en idee hebt hoe je dit geld gaat terugbetalen? weet je nog hoe die brug is betaald?

  geld lenen houdt in geld terugbetalen. je kunt wel schelden wanneer iemand zijn geld komt terughalen, maar dat zal niet altijd helpen.


  Maak melding
 10. Jhauw bek houden eindhalte treinstation busstation door naar luchthaven en andere gebieden.dat zeiden jullie ook van de bruggen stelletje jokers.jullie moeten hiermee stoppen ik ben niet de bedenker hiervan en dan gaat het niet door.

  odi odi Mundo


  Maak melding
 11. @django
  “Weet mensen, dat allen die tot nog toe geroepen hebben te werken naar Godswil en door God te zijn gekozen of een Godsdroom te hebben gehad, de grootste sadisten, moordenaars en de meest ongevoelige mensen zijn die op deze aardbol rondlopen”
  ———————————————————————————–
  De hoogste man in het huidige regering heeft ooit gezegd “Mi na Gado pikien….”!!!! Frapant dat past in het bovenstaande profiel.
  Bedankt het de duidelijke uitleg.

  En La Sombra Del Arbol.


  Maak melding
 12. @django, je schrijft dit op::::::Jhauw, begin maar eerst te verklaren waarom u een moordcomplot heeft geënsceneerd op uw lijf om media aandacht te krijgen en zodoende brave burgers te bekladden.

  -Zie maar hoe je een NA-APER bent, omdat je niet op de hoogte bent wat er precies aan de hand is en maar iets schrijven dat niet klopt.
  Mensen zouden eerder gek zijn om voor een moordenaar te gaan stemmen die het land jaren vernietig heeft. er zijn genoeg bewijsstukken.

  ==Dat geld van die spoorlijn is niet eens besproken in de DNA, dit betekent dat Bouterse zonder toestemming gewoon geld van de bank kan weghalen en zijn plannen kan betalen zoals hij dit al eerder heeft gedaan met het Carocom feest. Bewijsstukken zijn er ook nog.

  -Ik hoop dat de aanhang van Bouterse 3x per dag goed eet en een goed dak boven zijn hoofd heeft. Ik heb geen partij en zal niet voor iemand stemmen die al besmet is.


  Maak melding
 13. Jhauw hoeft zich geen zorgen te maken, al wordt Bouterse nog 20 keer herkozen, de trein komt er nooit, ik eet nog steeds mijn schoen op als de trein werkelijk gaat rijden.

  ‘Quorum no de, moni no de, wan bun plan no de, wan lo sma de na Pad van Wanica san no wanni seri den gron, fa den law man disi denki dati den kan meki a loco rij?’


  Maak melding
 14. @Parbo,
  ” We weten allemaal dat de blanken ons zo dom mogelijk proberen te houden. ”
  —————————————————–
  Men is zo dom gehouden door de blanken, dat ze niet eens merken dat de spoorlijn door BLANKEN zal worden gebouwd(als het tenminste doorgaat!!!!). Frappant.

  En La Sombra Del Arbol.


  Maak melding
 15. Parbo,
  ” We weten allemaal dat de blanken ons zo dom mogelijk proberen te houden. ”

  Je kan niemand dom houden, daar kiest men zelf voor.


  Maak melding
 16. @Parbo, je schrijft:::::We weten allemaal dat de blanken ons zo dom mogelijk proberen te houden.

  =wat je schrijft heeft Mugabe het ooit tegen zijn volk gezegd en zie hoe hij als zwarte het volk in de steek heeft gelaten en het land in de goot heeft gebracht. het zijn niet de blanke die dat gedaan hebben.

  Vergeet niet dat de blanke hard hebben gewekt om hun huis te bouwen en dat Mugabe opdracht heeft gegeven ze vermoorden zodat zijn mensen , het zwarte volk gratis in die huizen kan gaan wonen.

  ===Hou nou een keer op over blank en zwart en dat de blanke anderen dom houden. Dat doe je als mens en persoon zelfs====


  Maak melding
 17. @Parbo, ik was vergeten, maar het zijn de blanke die de spoorlijn gaan bouwen als het door gaat en niet de zwarte!!!!dit om even zwart wit te denken.

  De meeste projecten in Suriname zijn vanuit Nederland van de grond gekomen en niet vanuit Suriname.

  Zie maar wie dom is.


  Maak melding
 18. 07 dec. 2014

  Wat een kortzichtigheid in het grijpen van infrastructuur als groeipool voor toekomstige sociale en economische ontwikkelingen.

  Misschien moet Srika hier wel eens een college ‘Infrastructuur in Ontwikkelingsperspectief” geven.

  Neen, Srika doet niet arrogant. Merk alleen op, dat sommigen hier op dit forum bewust zich opstellen als antagonist van dit spoorlijn of wel een inbreng willen hebben in dit item, maar de diepgang en betekenis van de relatie ruimte, economische ontwikkeling en infrastructuur missen.

  Vergeet de minpunten niet !
  Srika


  Maak melding
 19. Molenaar is gestoken door een wesp, hij mept maar in de wilde weg rondt. Laat Den Haag eerst die dossiers vrijgeven. Je haat tegen excellentie Bouterse raakt kant nog wal. Morgen begint dat gezever weer maar we weten allemaal hoe het zit. Nederland heeft een vieze spel gespeeld.


  Maak melding
 20. Als zelf een persoon als Jhauw inziet dat dit project onverantwoord is, is dat wel stof tot nadenken. Bewoners van Indira Gandhi West zullen het zwaar te verduren hebben telkens weer gestoord worden door de trein “tjoekoe tjoekoe” (smeergelden”).


  Maak melding
 21. Parbo “Nederland heeft een vieze spel gespeeld.”

  En jou laffe gedrogeerde president heeft Surinamers die kritiek op hem hadden als honden afgeslacht.

  Dat is pas een smerig spelletje.


  Maak melding
 22. Beste Ira

  Onze Paarse Pauper Parbo weet zelf een gesprek over het weer nog een wending te geven blank/zwart

  Deze man is echt zwaar gefrustreerd.


  Maak melding
 23. Parbo: “Je haat tegen excellentie Bouterse raakt kant nog wal”

  Jou bewondering voor crimineel/drugsdealer/couppleger/moordenaar en vader van crimineel Dino raakt kant nog wal.


  Maak melding
 24. @Parboslaaf De Ned dossiers tonen enkel Bouita’s samenwerking met de koloniale Hollanders aan !
  Het was een koloniale coup mmv Ned MIDer Valk !

  De dossiers tonen ook aan dat Bouta de Nederlandse
  nationaliteit bezat ten tijde van de staatsgrepen en de massamoorden !
  BOUTA zou om die reden IN NEDERLAND terecht
  moeten staan voor onder andere de MOORD op de
  journalist FRANK WIJNGAARDE, die de Nederlandse
  nationaliteit bezat !

  Deze strafzaak kan bij verstek gewoon in Nederlaand
  plaatsvinden !
  De veiligheidsdiensten van Nederland hebben het
  IND-dossier van Bouta laten verdwijnen, nadat broers van
  de vermoorde journalist Frank Wijngaarde deze stukken persoonlijk hadden ingezien !

  De ruzies tussen Nederland en Bouta zijn dus enkel schijnbewegingen naar de bevolkingen toe. Nederland
  stelt op deze manier een FORSE claim van de
  Surinaamse bevolking uit. De deelname/medewerking
  /advies bij de staatsgreep, zal een miljardenclaim tot
  gevolg hebben.
  Onze democratie is namelijk verwoest door gedrogeerde militairen olv Bouta en de Nederlandse veiligheidsdiensten.

  PS: Laat Sranan de DOSSIERS van strafzaak DINO
  openbaar maken !
  En start direct in Sranan een strafrechtelijk onderzoek
  naar Dino voor de misdaden gepleegd in Sranan
  en tegen de veiligheid van de staat Sranan !


  Maak melding
 25. De ingevoegde tekst is van iemand (Robbie Mohansingh) die de president in het algemeen een warm hart toedraagt. Zie diens argumenten als van iemand die ook nog eens een beetje van de hoed en de rand af weet.
  Hij maakt brandhout van de plannen.

  “Als wij de historische feiten in oogschouw nemen, doelend op de rol van buitenlandse mogendheden in het verleden, vervallen wij wederom tot speelbal van externe invloeden.
  Juist nu, het moment van nationalisering en bewustwording, dienen wij bewust te zijn dat het blindelings overnemen van externe adviezen negatieve effecten kan hebben op lange termijn.
  Er zijn genoeg deskundigen in Suriname die kunnen adviseren over infrastructurele projecten. Het is zeer gevaarlijk daar Suriname nu getoond heeft zonder ontwikkelingsgelden en op eigen kracht het land verder te willen en te kunnen ontwikkelen, economisch dan wel op het gebied van kennis afhankelijk te zijn van buitenlandse mogendheden.
  Men moet niet vergeten waarom in 1987 de ontwikkelingsgelden werden bevroren. Dat er nu opdrachten worden gegund aan bedrijven die tevens buitenlandse banken in Suriname introduceren, is een niet te overzien probleem.
  Indien studenten van ADEK de mogelijkheden werden geboden voor onderzoek, in bijvoorbeeld India vanwege het langste spoortraject, zou Suriname de kennis in huis halen en behouden voor de toekomst. De samenwerking tussen ADEK (en andere onderwijsinstellingen) met overheid en bedrijfsleven is daarbij van eminent belang.
  Ingenieur Lely heeft de toenmalige spoorlijn ontworpen voor goudwinning, niet voor landsontwikkeling. Als dergelijke grootschalige en complexe projecten moeten worden uitgevoerd, dient als basis dat Suriname de baas blijft in eigen huis. Het uitbesteden van dergelijke projecten dient dan ook met de nodige voorzichtigheid te geschieden.
  Men moet later niet gaan roepen dat in opdracht van Bouterse het e.e.a. heeft plaatsgevonden, want dat voorzie ik wel degelijk.
  Als het wegennet niet eens op juiste wijze wordt aangelegd, hoe dan een spoorlijn?
  Geen slecht idee
  Het plan voor een treinproject is geen slecht idee, maar de onderbouwing roept vele vraagtekens op. Wil Suriname zich verder ontwikkelen, zal er een strategisch infrastructureel netwerk moeten worden ontworpen. Dit rekening houdend met de bereikbaarheid van overheidsfaciliteiten (scholen, ziekenhuizen), industrieterrein, woongebieden etc.
  Er worden nu zonder enige onderbouwing infrastructurele projecten uitgevoerd. Dat het openbaar vervoer moet worden verbeterd, is voor iedereen duidelijk, maar waarom dit treinproject?
  Heeft het te maken met milieudruk, is dit goedkoper dan vervoer per bus, leidt dit tot minder verkeersongevallen? Dit zijn enkele vragen die niet goed worden beantwoord, zover mijn weten.
  Daarbij is het gekozen traject niet vergeleken met andere mogelijke opties. Er is ook geen kosten-baten analyse gemaakt, rekening houdend met het investeringsbedrag, afschrijving, onderhoud en sociaaleconomische perspectieven.
  Dit probleem is niet van nu maar speelt al decennialang. Er wordt te weinig gekeken naar de koppeling tussen vliegvelden, havens, personen- en goederenvervoer. Waarom investeert men bijvoorbeeld niet in een treinverbinding naar Nickerie of Albina? Het geld moet toch terugverdiend worden?
  Als er ook bijvoorbeeld rijst en hout zouden worden vervoerd, zou het project rendabel zijn. Zoals het nu is voorgetsteld- ondanks de goede bedoelingen- zal dit project nooit rendabel zijn. Ik zeg dit uit ervaring vanwege mijn betrokkenheid bij onder meer de Hogesnelheid en Betuwelijn in Nederland.
  Natuurlijk zal een aannemer alles en nog wat bedenken waarom het treinproject door moet gaan, maar dan zitten de Surinamers met de kosten en niet zij.
  Ik durf te zeggen dat een treinverbinding naar Commewijne met een tunnel onder de Surinaamse rivier, uiteindelijk rendabeler zou zijn ondanks het hoger investeringsbedrag. Er wordt te veel gewerkt met bruggen en te weinig gekeken naar tunnels. Ook gevaarlijke voetgangersoversteekplaatsen kunnen door aanleg van tunnels vele verkeersongevallen voorkomen.
  De adviseurs van de president gaan uit van externe adviezen zonder hun eigen huiswerk te hebben gemaakt. Dan praat ik nog niet eens over de minister van OW. Hij kan een kaart nemen van Suriname en trajecten uitzetten en dit uitwerken in een strategisch infrastructureel netwerk met verschillende scenario’s.
  Men brengt de president in grote problemen door deze verkeerde adviezen. Raadsadviseur Jozefzoon mag hoog en laag springen maar zijn advies is niet correct en mist alle onderbouwingen die maar te bedenken zijn. Als hij beweert dat een Surinaams ding door buitenlandse instanties worden getorpedeerd, vraag ik mij af of de ING bank een Surinaamse instelling is.
  Natuurlijk zal er kritiek worden geleverd, wat had hij anders verwacht? Het gaat om ten minste euro 130.000.000. aangenomen mag worden dat dit bedrag tot 4x hoger kan oplopen.
  Laat ons voor het gemak zijn plan doorrekenen met een afschrijving van 10 jaar, exclusief onderhoud en brandstofkosten etc. Dan komt dit neer op 13.000.000 euro per jaar aan minimale terugverdienkapitaal. Uitgaande van 500.000 passagiers/jaar (utopie) zal een treinkaartje minimaal €26/p.p. moeten kosten.
  Als de ING bank dit project financiert, is het alleen maar om het feit dat de gelden naar een Nederlands bedrijf zullen terugstromen.
  Jozefzoon moet nu niet naar de regering verwijzen. Laat hem bewijzen dat dit project goed is voor het land en waarom dit traject wordt doorgedrukt. Er is geen enkele basis om dit project door te laten gaan. Als dit toch plaatsvindt, is het een principiële kwestie en niet in landsbelang.”

  Robbie Mohansingh


  Maak melding
 26. Het lijkt mij fantastisch als Suriname een heel modern land zou worden. Als er een treintraject komt van Paramaribo naar Nickerie en een tramverbinding van Paramaribo naar Zanderij.

  Het zou mooi zijn als Suriname een soort klein Miami zou worden, lekker modern en toeristisch. Lijkt me echt super, een hypermodern land in de tropen.

  Een land moet vooruit gaan en een volk moet durven dromen over vooruitgang en andere goede ontwikkelingen. Stilstand is achteruitgang.


  Maak melding
 27. JHAUW is een Koelie zonder schaamte, Hij Liegt, Bedrieg en Naait iedereen om een vermogen te vergaren. Wat ik duidelijk wilt maken is dat JHAUW de Boegbeeld en grote voorbeeld is van alle rovende koelies die Suriname Creools land kapot maken. Jhauw is net zo racistisch als MUJRIM , Liegt net zo hard als Koelie RAY en als hij zijn Beerput bek opendoet komt er alleen maar stront uit net als bij strontpikker Kolibrie. Nogmaals ik heb geen problemen met de racistische koelies op waterkant, het wordt tijd dat de goddelijke Creolen wakker worden en de strijd aan gaan met deze Primaten op waterkant en Suriname. Een leider wordt niet geboren, gecreëerd of aangewezen. een echte leider staat op en gaat de strijd aan om zijn Goddelijke RAS te beschermen tegen de Primaten die op de aardbodem kruipen samen met hun verraderlijke Mulo’s. de Waarheid is Hard soms Keihard dat zelf de Moderator moeten ingrijpen en berichten verwijderen die de WAARHEID vertellen om hun doel Groep de Primaten op waterkant met hun Mulo’s aanhang te beschermen tegen de WAARHEID. Wat Keihard schrijft is een bewezen feit maar men vindt het discriminerend wanneer iemand dit zegt of schrijft terwijl de primaten op waterkant alles mogen schrijven. De Blanken en Koelies hebben 1ding gemeen, tot opheden worden ze geboren met STAART en dat is een bewezen feit. Wie vindt dat Keihard leugens schrijft mag Kiehard hier mee confronteren maar denk goed na voordat je reageert Keihard heeft genoeg LINKS om de waarheid te verdedigen . Men zal nooit een Goddelijke Creool vinden die geboren is met STAART tenzij het een MULATO is als JOJO en RUDINHO deze verraderlijke insecten beschouwen wij als indringers binnen de goddelijke Creoolse gemeenschap, ze horen niet bij de Goddelijke! Keihard wenst alle Primaten op waterkant nog een fijne Zondag mogen de goede krachten van de APEN GOD uit India altijd met jullie zijn. Stelletje BEESTEN!


  Maak melding
 28. @Keihard de Waarheid, ik weet niet vanwaar die trauma’s van jou afkomstig is. je schrijft:::::::::::::::::::::::::Wat ik duidelijk wilt maken is dat JHAUW de Boegbeeld en grote voorbeeld is van alle rovende koelies die Suriname Creools land kapot maken.

  ==Sinds wanneer is Suriname van de creolen???Als dat zo is verwondert het mij niet dat er geen voortgang komt en steeds het buitenland om hulp wordt gevraagd.


  Maak melding
 29. @Keihard,

  Jhauw is zo’n blije christen, zoiets als jij dus.

  Je moet je afvragen wat met die 130 miljoen Euro gedaan kan worden in de plaats van die trein traject. Die trein is op dit moment geen noodzaak en rent niet weg. Het kan later nog opgepakt worden en voordeliger ook wanneer het land wat meer is ontwikkeld en een groter aandeel kan inbrengen, zowel technisch als financieel.

  Dit treinproject is alleen bedoeld als afleiding voor falen op andere gebieden.
  Zelfs als de regering alle volwassenen in dat gebied een bromfiets zou geven, zou men beter af zijn dan met die trein op dit moment. En zou het probleem van die mensen ook gelijk zijn opgelost.


  Maak melding
 30. Ira

  @Keihard de Waarheid, ik weet niet vanwaar die trauma’s van jou afkomstig is. je schrijft:::::::::::::::::::::::::Wat ik duidelijk wilt maken is dat JHAUW de Boegbeeld en grote voorbeeld is van alle rovende koelies die Suriname Creools land kapot maken.

  ==Sinds wanneer is Suriname van de creolen???Als dat zo is verwondert het mij niet dat er geen voortgang komt en steeds het buitenland om hulp wordt gevraagd.)
  )
  )
  Beste MULATO, je gebruik exact de woorden van ALBINO kakkerlak henkmolenaar dit is wat ik bedoel over de verraderlijke MULARO wat jij trauma noemt noem ik de waarheid bewijs mij wat ik schrijft onzin is hier heb je een link w w w .dailymail.co.uk/news/article-2553786/Indian-worshipped-reincarnation-monkey-god-grown-14-inch-TAIL.html
  de www bij elkaar zetten. Je schrijft onzin MIULATO ik heb geen tijd voor primaten!


  Maak melding
 31. E. Bhola

  @Keihard,

  Jhauw is zo’n blije christen, zoiets als jij dus.

  Je moet je afvragen wat met die 130 miljoen Euro gedaan kan worden in de plaats van die trein traject. Die trein is op dit moment geen noodzaak en rent niet weg. Het kan later nog opgepakt worden en voordeliger ook wanneer het land wat meer is ontwikkeld en een groter aandeel kan inbrengen, zowel technisch als financieel.

  Dit treinproject is alleen bedoeld als afleiding voor falen op andere gebieden.
  Zelfs als de regering alle volwassenen in dat gebied een bromfiets zou geven, zou men beter af zijn dan met die trein op dit moment. En zou het probleem van die mensen ook gelijk zijn opgelost.
  )
  )
  Met de 130 miljoen kunnen lijk kisten kopen en EBOLA naar Suriname brengen om Suriname te verlossen van zijn primaten. Ik ben er heilig van overtuig dat de goddelijke Creolen de sterkste immuun systeem hebben en alle andere rassen(Primaten) kan overleven !


  Maak melding
 32. @keihard gestoord
  Wat een eikel ben jij zeg! Van de, ongeveer 30 regels van je onzinverhaal spreek je jezelf minstens 15 keer tegen! Jij durft een ander te betichten van racisme. Hoe blind kun je zijn in al je onzinnige haatzaaierij.


  Maak melding
 33. mogen de goede krachten van de APEN GOD uit India altijd met jullie zijn

  @Keihard,

  Weet jij dat president Obama altijd een beeldje van deze APEN GOD bij zich draagt?
  Zou ook een mooie kerstgeschenk zijn voor jou.
  Wanneer jij zover bent, laat me weten, dan leer ik jou de Hanuman Chalisa.


  Maak melding
 34. @Keihard de Waarheid, zelfs denk ik niet dat je weet en begrijpt wat je uitkraait op het forum.

  -Je schrijft::::::::::Met de 130 miljoen kunnen lijk kisten kopen en EBOLA naar Suriname brengen om Suriname te verlossen van zijn primaten. Ik ben er heilig van overtuig dat de goddelijke Creolen de sterkste immuun systeem hebben en alle andere rassen(Primaten) kan overleven !

  =Allereerst moet je je diep schamen om die ziekte te gebruiken terwijl anderen hieraan sterven.

  -Zie de goddelijke creolen die in Afrika sterven wat ik persoonlijk heel erg voor ze vind. Dus zo een sterke immuun systeem hebben velen dus ook niet.

  =Je bent gewoon ziek, omdat je je gelijk niet krijgt.


  Maak melding
 35. Henk Molenaar, begin jaren 80 werd suriname bestuurd incompente lui. Er moest schoonschip worden gemaakt en Bouterse nam die ondankbare taak opzich. Dat er doden bij vielen is betreurenswaardig. Maar laten we nu eerlijk zijn deze mensen waren stuk voor stuk landverraders. Een gevaar voor Suriname. Vandaag de dag proberen veel surinamers niet teveel achterom te kijken. Die dec ding leeft alleen in nederland. In su liggen ze daar niet wakker.


  Maak melding
 36. Parbo “Dat er doden bij vielen is betreurenswaardig. Maar laten we nu eerlijk zijn deze mensen waren stuk voor stuk landverraders. Een gevaar voor Suriname.”

  Het waren vakbondsmensen, juristen, advocaten en journalisten.

  En dat waren landverraders??

  Wat ben jij een tuig van de richel om deze mensen zo te omschrijven.

  Jij bent echt nog minder dan een kakkerlak.


  Maak melding
 37. Keihard de Domste : “Men zal nooit een Goddelijke Creool vinden die geboren is met STAART tenzij het een MULATO is ”

  kan deze gek niet van deze site verbannen worden?


  Maak melding
 38. Jhauw , de clini-clown wil president van SU worden .
  Als het aan Jhauw en consorten had gelegen was er nooit een brug over de surinaamse rivier gebouwd .
  En heden is hij tegen het bouwen van een spoorlijn wat vertaald kan worden als ; het niet willen ontwikkelen van ons geliefd Republiek Suriname .
  Met zijn Ping – Ping is hij een grap van het jaar geworden !!!
  En die malafide-handelaar , henk de MOL : als een facist ademt , dan liegt hij !!!
  Elke dag worden onschuldige mensen gedood door Ollandse bommen en kogels en toch heeft deze facist ( henk de MOL ) het gore left en pretendeert ook nog al zijnde voorvechter te zijn van de rechten van de mens .
  Mijn persoon praat niet over het verleden maar over het hier en nu .
  Waarachtige Surinamers Ontwaakt !!!
  Nooit meer kolonialisme en nooit meer vastgeketend worden .
  Vastgeketend worden betekenen ; Het dagelijks blootstaan aan vernederingen , onderdrukkingen en onmenselijk bestaan .
  KOLONIALISME = FACISME
  I & I LOVE SU !!!


  Maak melding
 39. Keihard de Gestoorde

  “Wat Keihard schrijft is een bewezen feit maar men vindt het discriminerend wanneer iemand dit zegt of schrijft terwijl de primaten op waterkant alles mogen schrijven.”

  Een bewezen feit is dat jij echt volkomen verknipt bent.


  Maak melding
 40. Kan Bouterse dat treintje van Flevoland niet lenen? Waar die Akalia, Ahalia en Azalia zich soms uitleven?
  Groot feest vandaag bij Bolle Willem. De grootste van het trio Akalia, Azalia en Ahalia is vandaag een jaartje dichter bij het bejaardenhuis. Daarom wordt er een concert gegeven. Ipv een schenking aan de voedselbank.
  Henk Molenaar en Keihard de Waarheid zijn beide niet uitgenodigd. Waar doe je het allemaal voor Henk?


  Maak melding
 41. Hnek Molenaar, Het waren vakbondsmensen, juristen, advocaten en journalisten. En dat waren landverraders??

  Dit waren allemaal mensen die niet het beste voor hadden met Suriname. Dat het zo heeft mogen aflopen is natuurlijk niet goed te praten. Gevangenis straf zou voldoende moeten zijn. Waarschijnlijk hebben deze mensen verzet geboden bij hun arrestatie. Sommige hebben ook geprobeerd om te vluchten. Dat is vragen om problemen. Weet je Molenaar deze dingen zijn gebeurt en de geschiedenis kunnen we niet terugdraaien. Inmiddels hebben de Surinamers Bouterse in hun harten gesloten. Snap jouw probleem met Bouterse ook niet. Laat de Surinamers zelf hun leiders kiezen. Ook dat is democratie.


  Maak melding
 42. Parbo “Waarschijnlijk hebben deze mensen verzet geboden bij hun arrestatie. Sommige hebben ook geprobeerd om te vluchten. Dat is vragen om problemen”

  Ze zijn eerst zwaar gemarteld en daarna standrechtelijk afgeschoten idioot!!


  Maak melding
 43. Henk Molenaar de surinamers hebben al geoordeeld over Bouterse namelijk dat hij geschikt is voor het presidentschap. Sterker nog er is brede steun voor een 2e termijn. Molenaar wat jij vindt is niet belangrijk, de surinaamse bevolking bepaald haar eigen geschiedenis. Zgn dec ding torie is men allang al vergeten.
  Niemand zit te wachten op oude koeien.


  Maak melding
 44. Parbo, als Brunswijk op 8 december 1982 ook in het Fort was geweest was ook hij als ‘landverrader’ op ‘de vlucht’ doodgeschoten, nu is deze echte landverrader en verrader van zijn gesneuvelde strijdmakkers de enige partijvoorzitter die de ‘verlosser’ Bouterse nog steunt in het parlement. Bouterse heeft op 8 december gewoon in een opwelling van moorddadige razernij die 15 onschuldige mensen waaronder advocaten en journalisten, die vanwege hun beroep kritische geluiden lieten hoeren, geliquideerd, hij heeft er sindsdien spijt van zo iets stoms gedaan te hebben, of denk je dat hij het leuk vindt om in geschiedenisboekjes afgeschilderd te worden als moordenaar, of dat het eerste wat verschijnt als je de naam Bouterse Googled is ‘mensenrechten schendingen op 8 december en te Moiwana’, of denk je dat hij in een feeststemming verkeerd nu de OAS zijn zelfamnestiewet van nul en generlei waarde heeft verklaard? Als hij dat wat hij op 8 december gedaan heeft (of heeft laten doen) kon terugdraaien had hij dat met alle plezier gedaan, jammer voor hem kan hij dat nooit en dan ook nooit ongedaan maken, hij, zijn bisschop en zijn trouwe aanhangers zullen er maar mee moeten leren leven dat zijn naam altijd in verband gebracht zal worden met het begrip moordenaar of hij nu een sjerp of keten om zijn hals hangt of niet.


  Maak melding
 45. die hele gedoe om die trein project is om het volk in de war te geraken..

  stelt geen reet voor,,bovendien is er in Nederland nergens niemand bekend dat er in sme zo’n project gaande is..

  die paar bakras zijn gewoon een worst voorgehouden door ddb en die grap jas zoon van josef om dit in de eter te gooien en kijken wat die dombies doen..

  dit is zuiver volks verlakkerij een losse flodder..

  of anders gezegd ,,,,geef het volk brood en spelen en laat ze blij zijn..

  wat heeft deze man de afgelopen 4.5 jaren gerealiseerd aan projecten,, die duurzaam zijn ,behalve een paar straten ge asfalteerd die elke regering verplicht is te doen..

  die paar huizen die gebouwd zijn is heel simpel,lening van de bank en de kopen moet het terug betalen..


  Maak melding
 46. De modernisering van Suriname zal door niemand en dan ook niemand worden tegengehouden. Dus ook niet door de kwakzalver Ramsoender Jhauw. Dit soort typen zijn er op uit om alles wat opgebouwd dient te worden weer af te breken. De spoorbaan komt zeker en dit project zal de eerste fase zijn om het zuiden van Suriname via het spoor met Paramaribo te verbeteren.


  Maak melding
 47. @Parbo-droga-ede Massamoorden 8 december hebben ONgewapende, Onschuldige mensen het leven gekost !

  Wanneer de MOORDleider ouwehoert over fouten van
  deze HELDEN, dan moet hij DESI de ballen hebben om
  die ONZIN bij de Krijgsraad te verkondigen, DAAR vallen beslissingen over zijn schuld en bestraffing. Niet in
  Bouterses NDP-djari, in BakkaNa Tori of bij zijn leger van
  DOMME adviseurs !

  Kom met jouw ontlastend materiaal naar de Krijgsraad,
  Desi ! Of Zwijg, samen met jouw likkende slaven !

  PS : OAS en Inter-Amerikaans Hof voor de Mensenrechten
  maken heel binnenkort cassavemeelpap van Bouta’s NEP-
  Amnestiewet !

  PS :
  Trouwens er zijn enkele zeer zware misdadigers ontsnapt
  uit de gevangenis, zij hebben Desi gevraagd onmiddellijk
  een amnestiewet voor hen te laten aannemen door DNA,
  omdat zij ook Amnestie willen, net als hun president !
  Zij wensen dat DNA hun verzoek ook binnen EEN DAG
  agendeert en goedkeurt !

  Zij heben de president aangesproken op het feit dat zij
  VEEL MINDER ERNSTIGE FEITEN HEBBEN
  GEPLEEGD DAN DE PERSONEN DIE ONLANGS
  AMNESTIE HEBBEN VERKREGEN !
  De president is bezig hun zaken te bekijken !


  Maak melding
 48. @Keihard de Waarheid, helaas ben ik geen mulato, Javaan of Hindoestaan.
  Als je als creool de waarheid spreekt en je afstand neemt van al dat gezeur van de creolen ben je gelijk een verrader. Zie maar je denkwijze.
  -Volg maar het programma van Oprah Winfrey waar een afro Amerikaanse vrouw de creolen van langs heeft gegeven om hun gedrag.


  Maak melding
 49. Trekker Jozefzoon is een Joker, de trein gaat van het
  presidentieel Paleis naar Santo Boma !

  Ai Boutje, hoe kun je een NIET-verkeersdeskundige/
  NIET-financieel deskundige/NIET technisch deskundige/
  NIET vervoersdeskundige, een treinproject laten leiden ??

  Het is duidelijk Boutje dat jij zaken in Sranan niet meer
  in de hand hebt !
  Jij hebt een zeer grote blunder begaan door Cubaanse
  artsen in te schakelen ! Er is geen weg terug !


  Maak melding
 50. Ach , die malafide-handelaar henk de MOL is horend doof en ziende blind .
  Waar zijn de eisen en het verzet van henk de MOL’s Olland gebleven betreffende het I-AM-NESTYen waarom oreert Olland niet meer omtrent de zgn. Moiwana tragedie en de 08 dec. ” chirurgisch-ingreep ” ???
  Olland snapt of anders gezegd , is nu achter gekomen dat zijn vazallen (Nederlandse Front ) het onderspit moeten delven tegen het opkomende en snel groeiende surinaamse
  nationalisme en heeft voor zijn eigen belang eieren voor zijn geld gekozen en daardoor zich gedwongen voelen en zijn genoodzaak om de bilaterale relatie met SU te herstellen .
  Alle verzet en destabilisaties van de agitatoren om het surinaamse dagelijks leven te ontwrichten zijn ” volkomen mislukt ” !!!
  Bang als ze zijn voor een dagvaarding van het Internationaal Strafhof voor het beramen , financieren en doen plegen van Internationale Staats Terrorisme , koos enk e MOL’s Olland voor een ” friendly settlement ” !!!
  Wedden dat ” DOSSIER SURINAME ” nooit en te nimmer vrij komt , zolang de huidige ” volkspresident ” leeft ???
  Waarachtige Surinamers Ontwaakt !!!
  I & I LOVE SU !!!


  Maak melding
 51. RobG

  De modernisering van Suriname zal door niemand en dan ook niemand worden tegengehouden. Dus ook niet door de kwakzalver Ramsoender Jhauw. Dit soort typen zijn er op uit om alles wat opgebouwd dient te worden weer af te breken. De spoorbaan komt zeker en dit project zal de eerste fase zijn om het zuiden van Suriname via het spoor met Paramaribo te verbeteren.
  ===
  Vraag aan deze zelfde Ramsoender J., met welk oogmerk hij aan leden van aanbestedingscommissies enveloppen met inhoud deed, althans doet toekomen?


  Maak melding
 52. Als Bouta de staatskas ten gunste van de mofinawangs wilt bossen, so be it!
  Sommigen zijn louter uit op Eigen gewin en het welbevonden van hun Eigen omgeving.


  Maak melding
 53. Keihard de waarheid
  Er leven zeker geen honderden miljoenen creolen in Afrika. Een Creool heeft net als een Mulat een of meerdere blanke voorouders.

  Wat u goddelijke creolen noemt zijn eigenlijk een kleine groep inferieure zwarte mensen die in Zuid Amerika zijn ontstaan.

  Weet u wat er gebeurt als deze Goddelijke Creolen terug zouden gaan naar Afrika. Ik wel want ik weet hoe extreem discriminatie in Afrika vorm kan krijgen. Kijk eens rond in Nigeria. Ik ben bang dat u het als Goddelijke Creool met uw trots niet lang zult maken.


  Maak melding
 54. @Parbo

  Wat ik aan je bewonder is dat je eerlijk toegeeft vreselijk dom te zijn.
  Jammer genoeg ook te dom om daar, zelfs met hulp, ooit iets aan te veranderen. Dat jij hulp gaat zoeken is dan ook zinloos. Het lost nooit iets op. Je zal nooit enige ontwikkeling kennen.


  Maak melding
 55. @Parbo @ Warhoofd : Bouta vraagt wat een ENKELE REIS
  kost met de Jozefzoonexpresse vanaf beginpunt Presidentieel
  paleis naar eindhalte Santo Boma !

  PS : Excuus, Desi moet twee enkeltjes hebben, de ene is
  voor het geval Dino terukomt naar Sranan !!


  Maak melding
 56. Oh beste mensen. Weer een opkikkertje van een verdwaalde NDP,er Jhauw over het treinprojekt. Het volk van Suri wordt alleen bedonderd met de fantasy verhalen van de Paarse Bende. Als de Bigi Baas weer 5 jaren op de troon gaat zitten,dan komt er nog geen treinspoor naar Para. Wel mensen nu vinden de NDP,ers ,dat het treinprojekt !30 miljoen dollar gaat kosten naar een geringe populatie in de regio. Waarom wordt er niet een busprojekt voor veel minder kosten gerealiseerd naar Para. Mi denkie jongoe san e pasa!


  Maak melding
 57. Alleen NEP-creolen noemen zichzelf goddelijk en menen
  te moeten beslissen over het leven van een ander !

  Goddelijke creolen vernietigen geen andere creolen,
  geen mensenrechten en zijn niet bang bestraft te worden
  voor hun MEGA-fouten !

  Goddelijke creolen koesteren geen racistische haat tegen
  andere bevolkingsgroepen in Sranan !

  Goddelijke creolen verkkopen ons land Sranan niet aan
  het communistische China !

  Goddelijke creolen zijn zelfkritisch en leren van hun fouten !


  Maak melding
 58. Zielige dommerikken jullie zijn in amnestie desie’s val getrapt. Van zijn andere grootse plannen kwamen niets terecht. En op de valreep gooit hij een kale bot op rails en jullie happen voor, tegen, elkaar voor niets. En de grootste happer is die boekenman Jozefzoon en zijn assistent de reeds veroordeelde Belazer baboe.


  Maak melding
 59. Amnestie was en is een strategie en creatie van Olland .
  Het beoogd de volgende
  doelstellingen en deze zijn ;
  – alle leden van het door Olland gevormde zgn. jungle commando vrij te stellen van strafvervolging ongeacht wat voor misdaden en delicten die zij hadden verricht / gepleegd
  – het doen rechtvaardigen van de destabilisatie en subversieve akties / handelingen van Olland
  – het re-koloniseren van SU
  – het veroordeelt krijgen van de huidige president
  – het voorkomen van een dagvaarding en/of veroordeling /vonnis van het Internationaal Gerechtshof .
  De huidige nationaal regering heeft geen ” Amnestie-Wet ” vervaardigd , maar dit enkel verruimd en werd met overgrootte meerderheid in de DNA aangenomen .
  Juist ja , dit noemt men een democratisch besluit .
  Dus , alle destabilisatie pogingen van Olland zijn mislukt en dat was/is de rede voor het waarom Olland haast heeft gemaakt om de bilaterale betrekkingen met SU te herstellen .
  Waarachtige Surinamers Ontwaakt !!!
  I & I LOVE SU !!!


  Maak melding
 60. Laten ze eerst de economie in orde brengen en dat over een treinspoor spreken.Die zakkenvullers die in de regering zitten hebben het land al naar de kloten geholpen en nu komen ze met een ondoordacht plan.Het zijn allemaal domkoppen.Dat is mijn mening.Bouterse en zijn mannen hebben meer verstand van wapens om mensen te doden als in het verleden.


  Maak melding
 61. Keihard de Waarheid,

  Kun je mij vertellen, hoe een goddelijke creool eruit ziet, zodat ik haar of hem op straat kan herkennen ?
  Ik heb namelijk geen idee, wat ik mij daarbij moet voorstellen.


  Maak melding
 62. Rudinho
  Keihard de Waarheid,

  Kun je mij vertellen, hoe een goddelijke creool eruit ziet, zodat ik haar of hem op straat kan herkennen ?
  Ik heb namelijk geen idee, wat ik mij daarbij moet voorstellen

  Beste Rudinho:

  Hoe je een “goddelijke creool” kan herkennen?

  Aan een ietwat verwarde blijk, een dwangbuis en een naamboordje met “Parbo” erop.


  Maak melding
 63. Het staat ergens in de bijbel geschreven: wie een brug wil bouwen dient eerst de kosten uit te rekenen.

  Hieronder een globale berekening van mij met nadruk op globaal omdat ik dit uit de losse pols doe.

  Project kost 130 miljoen euro. We weten dat in Suriname de treinen zeker 50 jaar gereden zullen worden (op basis van de Lawaspoorweg).
  Kosten afschrijving derhalve 26 miljoen euro per jaar
  rente over de lening *8% derhalve 10 miljoen (afgerond)
  overige kosten (personeel, onderhoud etc) 25 miljoen per jaar
  Totale kosten eerste jaar 61 miljoen euro.
  Tram kan 200 mensen per keer vervoeren (ik ga uit van een utopistische 100% bezetting)
  Aantal ritten per dag 100 (overdreven hoog) aantal passagiers 20.000 passagiers per dag.
  Op jaarbasis x 365 dagen is dit 7.300.000 ritten
  Om kostendekkend te werken moeten deze 7.3 miljoen ritten de tegenwaarde van 61 miljoen euro’s opbrengen.
  Per rit moet dus worden gevraagd 87.14 euro oftewel 350 srd.
  Je hoeft dus geen rekenmeester te zijn om aan je ballen te voelen dat dit project een doodsteek voor Suriname wordt. Tegen betaling wil ik wel een juiste begroting voor DDB opstellen, maar hoe je dit draait of keert mijn conclusie zal zeker zijn “NO GO”


  Maak melding
 64. @RobG
  Tot 1950 kon men stellen dat een spoorverbinding vooruitgang bracht.
  Nu brengen spoorverbindingen alleen maar onrendabele investeringen voort die met enorme subsidies van de overheid (belasting betaler) gedekt moeten worden.
  Er is een soort uitzondering en dat zijn de treinverbindingen die diep in binnenlanden mijnen ontsluiten.

  Er zijn enorm veel alternatieven die meer nut hebben en veel minder kosten.

  Laat de regering en/of Jozefzoon een studie naar nut en noodzaak presenteren en aantonen dat men alle beschikbare alternatieven integraal beoordeeld heeft.
  Nu komt er een duur project uit de lucht vallen en wordt er Ontwikkeling op geplakt.

  Wie heeft de haalbaarheid aan getoond, de aannemer die hoopt een en ander te gaan realiseren. Laat de haalbaarheidstudie aub eens controleren door omgebonden kennis partijen zoals Arcadis, Movaris of royal Haskoning DHV. Men zal zien dat er dan een veel genuanceerder beeld uit zal komen.

  Vindt u het niet vreemd dat Jozefzoon nu begint te melden dat er naast de Euro 130.000.000 ook nog eigen geld geïnvesteerd moet worden. Vindt u het niet vreemd dat Jozefzoon pas na de presententatie meld dat er door ING en de beoogde bouwers voorwaarden gesteld worden (garanties) die het project kunnen vertragen terwijl de president de eerste rijdende treinen al per medio 2015 belooft heeft .

  Heeft u het de teksten van Robby Mohnasing (heeft aan de Betuwe lijn en de Hoge Snelheid Lijn gewerkt) niet gelezen die, als Bouterse loyalist, brandhout maakt van de plannen en voorspelt dat de kosten wel eens 4 maal hoger uit kunnen vallen.

  beter gezegd spoorlijnen anno 2014 zijn oude techniek van de 19de en begin 20ste eeuw en geen vooruitgang.

  Wees aub blij dat er mensen waker zijn en deze blamage en enorme verspilling proberen te voorkomen.


  Maak melding
 65. JoJo, dat de opmerkingen van Keihard de Waarheid nergens op slaan is duidelijk, maar dat jij je daardoor laat verleiden het volgende neer te pennen: “Wat u goddelijke creolen noemt zijn eigenlijk een kleine groep inferieure zwarte mensen die in Zuid Amerika zijn ontstaan”, maakt jou even verachtelijk als Keihard de Waarheid. Geen enkel mens is goddelijk en geen enkel mens is inferieur. Jullie twee, JoJo en Keihard de Waarheid, zijn beiden, dat staat vast, harstikke getikt.


  Maak melding
 66. Ach die malafide-handelaar , henk de MOL , is altijd a-sociaal bezig en bevat een enorme lage moraal .
  Als een deze facist ademt , dan liegt hij !!!
  De surinaamse economie floreert en het feit ligt in de lange rijen investeerders die zich aandienen / aanmelden bij de ” volkspresident ” met de ING voorop !!!
  Waren het niet de agressor / stijfkoppige Ollanders die onze geliefde Republiek Suriname 32 lange winters , zowel politiek als economisch met alle geweld getracht heeft om ons internationaal te isoleren ???
  Wahhhh en anno 2014 herstelt Olland
  de relatie met de huidige volkspresident .
  Wie houdt wie voor de gek ???
  Djadja Sranan – man nanga uma , dinky a tori bun tranga !!!
  Luistert nooit naar elementen en facisten ala henk de MOL !!!
  Het zijn geen waarachtige landgenoten maar ” Bakra’s !!!
  Bakra betekent ; baas over mijn ziel .
  Ba = baas
  Kra = ziel
  En dat hebben wij , waarachtige surinamers , al lang onder de groene zoden begraven en zal nooit en te nimmer terug komen !!!
  Waarachtige Surinamers , Patriotten , mijn landgenoten , ONTWAAKT !!!
  I & I LOVE SU !!!


  Maak melding
 67. Sempa “De surinaamse economie floreert en het feit ligt in de lange rijen investeerders die zich aandienen / aanmelden bij de ” volkspresident ” met de ING voorop !!!”

  Je leest te veel de Fabeltjeskrant.


  Maak melding
 68. let op,,,er komt een coup,die is in voorbereiding..

  deze coup gaat het hele poppenkast naar huis sturen,zodat ddb alleen de macht heeft en kan doen wat hij wil..

  de verkiezing wordt vooruit geschoven tot nader orde en de grond-wet is nu al buitenspel..

  hij weet als niemand anders,wat hem te wachten staat ,,dus is dit zijn kans..

  het volk,daar heeft hij schijt aan letterlijk..

  de ja knikkers zijn op-top blij hun zakken worden elke maand gevuld voor het niks doen..

  de movinas die hebben het nakijken..


  Maak melding
 69. Toen de brug gebouwd werd schreeuwden de tegenstanders moord en brand.Vele doemscenario’s werden voorgespiegeld aan de bevolking.Vandaag de dag zien wij de schreeuwers gretig gebruikmaken van de brug over de Suriname rivier.Velen van hen hebben grote stukken grond aangevraagd in Commewijne.Zij zien nu het licht schijnen en maken gretig gebruik van de snelle verbindingen die nu beschikbaar zijn gekomen.


  Maak melding
 70. Sempa, hoe kom je aan deze wijsheid ‘Bakra = Baas over mijn ziel?’

  Wat is de betekenis van Bakru dan?

  Bakra betekende oorspronkelijk niets meer en minder dan blanke, tegenwoordig worden ook niet blanken soms bakra genoemd, b.v. krutu bakra (rechter) omdat vroeger alle rechters in de kolonie blank waren is het woord blijven bestaan, ook nadat dit veranderde en iedereen, ongeacht zijn/haar etnische achtergrond, rechter kon worden.

  Ik zou graag het bewijs ergens zien dat bakra baas van mijn ziel betekent. Zelf iets gaan verzinnen kan iedereen, zo zou Djuka ook Joden poep moeten betekenen, terwijl de mensen uit die stam zichzelf N’djuka noemen, Djuka is daarvan afgeleid en heeft niets met Joden te maken, een stelletje andere gekken beweerde dat het woord Neger is afgeleid van negeren, m.a.w. Negers zijn mensen die je moet negeren, terwijl Neger is afgeleid van Negro wat in het Spaans en Portugees zwart betekent, Blanke is in het Portugees Brancu (of zo iets) en in het Spaans Blanco, dat lijkt al een beetje meer op Bakra en zoals we weten komen er in het Sranan ook veel verbasterde Portugees/Spaanse woorden voor. Iedereen kan zijn fantasie de vrije loop laten en een heleboel onzin als een vaststaand feit presenteren.


  Maak melding
 71. Dit spoorlijn. Project is zo absurd zo te gek voor woorden. Zijn ze daar niet totaal bezig met iets anders en krijgen wij alzo een kluif om ons af te leiden? Misschien wordt de schatkist geplunderd tbv dino of misschien gaat de stuwdam straks leeg op straffe van: nu even geen verkiezingen!


  Maak melding
 72. @ Henkes
  De weggevluchte slaven ( Marrons ) vielen in de avonduren de plantages van de joden aan en bevrijdde daardoor enkele slaven en gaan daarna terug naar hun schuilplaatsen ( woongebieden )
  Maar in die tijd had men ook slaven die in het huis van de slavendrijver(s)
  werken en wonen .
  Deze droegen wat nette kleren en voelen zich daardoor meer dan de plantage-werkers en gedroegen zich bijna als hun meester (es)
  Tijdens de akties an de Marrons waren zij niet bereid om mee te vluchten en vochten zelfs tegen ” de bevrijders ” en kregen van de Marrons de bijnaam DJUKA .
  Dju = Jood
  Ka = poep ( of henk de MOL )
  Djuka betekent eigenlijk ; vanga dju kaka !!!
  Betreffende het woord bakru , probeert henk de MOL te traceren en kom jij zelf erachter wat een ”
  BAKRU ” is .
  Zo zie je bij krutu-bakra wederom de ” BA ” terug .
  Ba = BAAS !!!
  A tan so , ina moro tin
  Tan bun , soso lobi
  I & I LOVE SU , zonder rem !!!


  Maak melding
 73. @Henkes.
  Sorry dat ik het woord inferieur opgenomen heb in mijn tekst als een reactie op Keihard. In de volgende PS heb ik dat ook aangegeven. Ik had te snel op versturen gedrukt.

  Aangezien Keihard zo afgeeft op alles wat Blank is heb ik proberen te verwijzen dat Creolen en Mulatten beide, volgens hem, inferieure blanke voorouders hebben. Gebruik ik het woord weer.
  Ofwel wat als superieur Afrikaans beschouwd in zijn eigen worden enigszins aangetast is door blanke inmenging. Ik bedoelde eigenlijk een grapje uit te halen. sorry. De discussie is iets te ver doorgedraaid.


  Maak melding
 74. Jojo toch,
  waarom haal jij Nederlandse adviseurs aan terwijl er honderden Surinaamse adviseurs rondlopen, die in staat zijn om een haalbaarheidsstudie te maken. Dit moet ik even kwijt: Surinaamse bedrijven, instellingen en zakenlieden in Nederland hadden witte administrateurs, boekhouders, accountants en overige adviseurs. Ik had meer Turkse en Marokkaanse klanten. Je weet dat wiens brood men eet, diens taal men spreekt. Ik had dus stageplaatsen voor Turkse en Marokkaanse studenten en de Surinamers organisaties werden boos op mij. Voor mij onbegrijpelijk want als je een Nederlander voortrekt moet je daar jouw stageplaatsen gaan zoeken.


  Maak melding
 75. Die malafide handelaar , henk de MOL , kan nooit met iets zinnigs komen en bezig zich continu met discriminatie en facisme .
  Element zoals henk de MOL is het equivalent voor “afvallige HOL-lander”!!
  Mag ik effe kotsen ???


  Maak melding
 76. @John
  Theoretisch gezien zullen in Suriname of in de Surinaamse gemeenschap best mensen zijn die heel zinnige dingen kunnen zeggen over spoorbaan aanleg, geotechniek, logistiek, civiele techniek, werktuigbouwkunde, vervoerseconomie etc. maar dat ze dat niet als onderneming tot een integraal technisch en bedrijfsplan kunnen samenvoegen.De aangehaalde ondernemingen hebben wel de kennis om een integraal plan te presenteren en geen in elkaar geflanste virtuele simulatie.

  Denkt u dat Sunecon on Sinetec alle internationale normen en belastingcombinaties van een trein in een bepaalde bocht kan bepalen of interpreteren of een voorstel van Strukton kan beoordelen. De fundatie van een asfaltweg of een brugje bij Moengo is voor hun al moeilijk genoeg.

  Ik geloof zelf ook niet zo hard in de aangehaalde adviseurs het zijn echter met clubs als Arup wel die partijen die een verantwoorde totaal oplossing kunnen bepalen of beoordelen.

  Arcadis is niet voor niets de bepalende ontwerper voor Braziliaanse ertshaven projecten of de stormvloedkering in New Orleans. Deze partijen spelen niet voor niets een grote rol in de oplossing hoe New York in de toekomst droog blijft.
  Er zullen daar ongetwijfeld Surinaamse ingenieurs werken. Ik ken er zelfs een in het bestuur van een dergelijke club echter ze zitten wel in Nederland omdat er in Suriname geen echt werk voor ze is.


  Maak melding
 77. Jojo
  Begrijp mij niet verkeerd. Als ik de kennis en kunde niet in huis heb zou ik doen wat de Nederlanders doen wanneer ze zo’n opdracht krijgen. Kennis en expertise inhuren. Dat doen Turken en Marokkanen op grote schaal intussen in Nederland. Probleem van de Surinamers is dat wij onze mensen niet waarderen of iets niet gunnen. Ik zou zeker 100 Surinaamse studenten aan een stageplaats kunnen helpen, maar omdat ik door mijn eigen landgenoten niet werd gewaardeerd heb ik deze plekken aan niet Surinamers gegeven. Hopend dat mijn protesten en kritiek nu eindelijk de ogen van onze mensen een keertje mogen openen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES