vrijdag, december 8, 2023
HomeNieuws uit SurinameTransparency International: Suriname nog corrupter

Transparency International: Suriname nog corrupter

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 4 dec – Suriname is het afgelopen jaar nog corrupter geworden dan het al was. Dit geeft corruptiewaakhond Transparency International aan. Suriname is zes plaatsen gezakt op de corruptielijst. Eigen schuld, zegt parlementariër Carl Breeveld (DOE).

Het had niet zover hoeven te komen met wat goede wil. “Dit is betreurenswaardig. Mijns inzien ligt het aan de lakse houding van de overheid en het bedrijfsleven om daadwerkelijke maatregelen te nemen. Als natie worstelen we al decennia om een anti-corruptiewet aan te nemen”, zegt Breeveld tegenover de Ware Tijd. Aan voorstellen mankeert het niet.

Al tijdens de vorige regering onder aanvoering van het Nieuw Front is een voorstel klaargemaakt. Het werd ingediend bij het parlement om later terug genomen te worden door toenmalig president Ronald Venetiaan. De huidige regeerders beloofden bij hun aantreden plechtig strijd te zullen voeren tegen corruptie. Er werd zelf ook een wetsvoorstel ingediend bij het parlement, dat eveneens weer teruggenomen werd. Breeveld heeft vaker aangedrongen op daadkracht.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

33 REACTIES
 1. Mesra Breeveld hoe kan je van deze meestercurruptelingen verwachten dat zij een anti-corruptiewet zullen aannemen? Hoe moeten ze de ngang het komend jaar nog snel verdelen?


  Maak melding

 2. Suriname wordt corrupter. De verduisterde bedragen worden almaar groter. Een bredere laag van de bevolking waagt zich aan corruptie. Corruptie was, is en zal zijn in Suriname. Er is maar 1 redding: een salarispyramide.
  Drie salarisklassen: 1 voor ongeschoolden, 1 voor laag- en middelbaar geschoolden en 1 voor HBO- en Universitair geschoolden. Tot z’n 50ste krijgt elke werkende 3% salarisverhoging bij en daarna moet hij elk jaar 1% salaris per jaar inleveren, omdat z’n kinderen al weg zijn of zelf de kost verdienen.
  Mensen in vrije beroepen zoals ondernemers moeten alles wat ze meer verdienen dan de hoogste schaal inleveren bij de overheid en krijgen daar elk jaar 10% rente over. Hoe meer je inlevert, des te meer rente, dus inkomen, ontvang je.
  Zo kun je precies uitrekenen of mensen via fraude rijk zijn geworden. Weinig gedoe en er komt berusting over de mensen en een prikkel om niet te frauderen.
  Harde werkers zullen altijd hard werken, of ze beloond worden of niet. Luiaards zullen altijd wel minder hard werken, zelfs als ze gekort worden. Dus dit is een goed systeem dat de balans erin houdt.


  Maak melding

 3. Transparancy International is een instituut dat geleidt worden door de blanken. Natuurlijk nemen we ze niet serieus. Deze zaka’s hebben maar 1 doel en dat is ons land kapot maken.
  Er wordt met geen woord gerept over de westerse banken en verzekeraars want dat zijn de grootste boeven.

  Immers de slager keurt haar eigen vlees. Dit onderzoek kan de prullebak in inclusief Henk Zeikenmaar.


  Maak melding

 4. ransparancy International is een instituut dat geleidt worden door de blanken. Natuurlijk nemen we ze niet serieus. Deze zaka’s hebben maar 1 doel en dat is ons land kapot maken.
  Er wordt met geen woord gerept over de westerse banken en verzekeraars want dat zijn de grootste boeven.

  Immers de slager keurt haar eigen vlees. Dit onderzoek kan de prullebak in inclusief Henk Zeikenmaar…


  Maak melding

 5. Pssst… Parbo…. Dit zijn enkele oprichters…. blank?

  Obiageli Ezekwesili is a Nigerian chartered accountant. She was a co-founder of Transparency International.

  Olusegun Obasanjo served as President of Nigeria from May 1999 to May 2007. He was a co-founder of Transparency International.

  Joe Githongo owned an accounting firm, President Jomo Kenyatta asked him to co-found Transparency International.

  https://www.google.com/search?num=20&sa=X&rls=com.microsoft:en-US:MIE-SearchBox&biw=1024&bih=628&q=olusegun+obasanjo&stick=H4sIAAAAAAAAAGOovnz8BQMDgx0HnxCHfq6-QUaWRZYSJ4hlZFiSlaKlmp1spZ9flJ6Yl1mVWJKZn4fCsUrLL81LSS0SUl92SqY1I-Lzo0a2TXfK05knztAHAPbWY1xbAAAA&npsic=0&ei=dXOAVI3rJeqt7gba04DgCQ&ved=0CDcQri4


  Maak melding

 6. Het Suriname van nu is een bananenrepubliek, niet meer en niets minder.
  Het is mij een raadsel, waarom de anti-corruptiewet nog steeds niet is aangenomen of zelfs behandeld.
  Ik kan daarvoor maar een reden bedenken: binnen de regering spelen teveel belangen, die zich niet verdragen met een anti-corruptiewet.
  Zolang deze regering aan de macht is, zal zo’n wet ook nooit worden aangenomen.
  Deze hete aardappel is qua procesgang vergelijkbaar met die van de decembermoorden.
  Bouta zelf zal er alles aan doen om te voorkomen, dat deze twee onderwerpen in de Assemblee worden geagendeerd.


  Maak melding

 7. Zo, dus 2014 is corrupter dan 2013. En dat ook nog met dezelfde mensen aan het roer……. Ze hebben de smaak te pakken. 2015 wordt dan waarschijnlijk een top jaar.


  Maak melding

 8. oh ja, ik had laatst een link geplaatst over hoe hoog suriname op de corruptieladder staat. die link kwam er niet door. maar anyway, wij doen het goed in corrptenland. zo ongeveer koning, keizer, admiraal, zij wij. toch ergens uitblinkers, he?


  Maak melding

 9. corruptie is overal. In Suriname is het zichtbaar en nemen mensen een cut. In Nederland noemen ze het graaien en verdwijnen enorme bedragen in constructies en zakken van zogenaamde bestuurders die door ook door nepotisme terecht zijn gekomen.
  Het trieste alleen is dat en welke vorm dan ook de werkelijke ontwikkeling hierdoor wordt afgeremd. Iemand die 100k dollar verdiend geeft net zoveel uit als die 1000k zou verdienen. De rest komt dus niet meer in het economisch verkeer. Dat is pas echt slecht.


  Maak melding

 10. @Parbo

  “Transparancy International is een instituut dat geleidt worden door de blanken. Natuurlijk nemen we ze niet serieus. Deze zaka’s hebben maar 1 doel en dat is ons land kapot maken.”

  Ik zou eerst maar eens kijken wie ze zijn en wie allemaal deel uit maken van de directies/ besturen/adviseurs/toezichthouders voordat u dingen roept die nergens op slaan.

  Waarom zou een internationale organisatie die overal verantwoording moet afleggen Suriname, speciaal Suriname kapot willen maken. Het doel is verbeteren en inzicht te geven. Suriname een spiegel voorhouden waar het mis gaat en wat men zou moeten gaan verbeteren.

  Waard vertrouwt diens gasten zoals deze zelf is. U denkt dat iedereen die iets, in uw ogen, onvriendelijks zegt over Suriname wit moet zijn en er op uit is Suriname te benadelen. ONZIN.


  Maak melding

 11. Pssst… Parbo…. Dit zijn enkele oprichters…. blank?

  Obiageli Ezekwesili is a Nigerian chartered accountant. She was a co-founder of Transparency International.

  Olusegun Obasanjo served as President of Nigeria from May 1999 to May 2007. He was a co-founder of Transparency International.

  Joe Githongo owned an accounting firm, President Jomo Kenyatta asked him to co-found Transparency International.


  Maak melding

 12. @Bouserte, jou naam genoten in de politiek heeft altijd geroepen dat Suriname het zelfs kan. Jij komt nu met een idee van Europa. Heb jij je afgevraagd of dit idee goed is voor Suriname???

  -Zie ook het idee van de zorgwet die de politiek van Nederland heeft overgenomen en helemaal NIET past in Suriname.
  Bouterse heeft het land Suriname alleen maar achteruit gebracht.


  Maak melding

 13. YEP die KOELIES BANDITOS gaan helemaal los ze zijn corrupter en gevaarlijker dan ooit en stelen , bedriegen, en lichten de boel zonder genade op. Nu de VHP niet meer regeert moeten ze hun geld ergens anders halen en dat doen ze via hun corrupte overheid netwerk waar ze flink vertegenwoordig zijn en een machtpositie hebben die ze misbruiken voor verrijking!
  het Wort tijd voor een december terminator surprise !


  Maak melding

 14. @Ira,

  In Suriname kijken ze alleen naar de reguliere geneeskunde.
  Tachtig procent van de ziektes kan gewoon met eenvoudige medicijnen en lichaamsoefeningen en dieet worden verholpen. De Ayurved bestaat al duizenden jaren en heeft zich hierin gespecialiseerd. Jammer dat de beleidsbepalers van Suriname hier niet naar kijken want het is een heel goedkoop en effectief alternatief voor de dure reguliere geneeskunde.
  Bovendien kunnen heel veel kruiden die de Ayurved gebruikt in Suriname verbouwd worden en kan men zelfs exporteren!
  De Indiase regering is thans bezig Ayurved te populariseren. Er is zelfs een ministerie waaronder Ayurved, maar ook Yunani en andere traditionele geneessystemen onder vallen. Suriname zou hier echt van moeten profiteren! En combineren met de inheemse geneeskunde.
  Maar helaas, eerst willen ze natuurlijk tjoekoe ontvangen. Dit schrikt mogelijke investeerders af. Tant pis!


  Maak melding

 15. @Jan Ardan,
  “Damn, wat is het koud buiten. Was ik maar in Suriname. Ondanks de corruptie.”

  Zullen we ruilen?
  Ik werk me hier uit de naad en kom geen steek vooruit. Puur en alleen om het feit dat ik transparency hoog in het vaandel heb staan en corruptie verwerpelijk vind.

  Damn, wat is het warm buiten. Was ik maar in Nederland.
  Ondanks die snijdende kou.

  Bestaat er ook een PSA in tegengestelde richting; dus een PNA?


  Maak melding

 16. JanPietFloris,

  We helpen graag mensen terug naar hun eigen land, dus zeg maar wanneer je weg wilt. We zullen jou dan ruilen voor een geleerde Surinamer in Nederland die wel nuttig werk wil doen hier ipv de consulent uit te hangen.


  Maak melding

 17. Van wie anders kun je zo’n reactie verwachten als de corrupteling himself @Belazer.
  Jij vervloekte overloper hebt er alles voorover om je op te houden in kringen waar je ongestoord je corrupte activiteiten kan botvieren.


  Maak melding

 18. Laatste ondrezoek steekpenningen is een westers fenomeen.amerika heeft hele landen omgekocht om irak binnen te vallen.daar hoor ik deze gasten niet over.maar is het niet normaal dat als ik jou heb geholpen jij mij weer helpt.maakt het dan uit hoe.

  odi odi,Mundo


  Maak melding

 19. het spijt mij voor jullie maar ik vertrouw geen enkele financiele instelling meer.die gasten daar al hebben ze het goed/slecht gedaan krijgen bonussen en oprot premies van hier tot weet ik veel.merken jullie niet dat de oudjes hun geld weg halen bij de bank.het gaat allemaal om eigen belang.

  odi odi Mundo


  Maak melding

 20. Hierbij feliciteer ik de 7 samenwerkende politieke partijen met het ondertekenen van verklaring om gezamenlijk de Algemene verkiezingen van de DNA van de Republiek Suriname van 25 mei 2015 in te gaan.

  Het is een heel belangrijke stap die gezet is en zal zijn waarde in de geschiedenis van de Republiek Suriname nog bewijzen, wat jullie hebben gedaan.

  Niet één politieke partij kan alleen in Suriname op 25 mei 2015 tenminste 2/3 van het totaal aantal zetels van 51 behalen om onder andere een president van de republiek Suriname te kiezen. Gelukkig dat de Grondwet deze wet heeft die daar zorgt voor draagt.

  (jonge) kiezers
  Let op:
  Lang leger groen en de gangsters zijn achter de schermen bezig om de verkiezingen naar hun hand te zetten en van Suriname een land te maken net als Venezuela, Cuba, Equatioraal Guinee, Noord- Korea, Zimbabwe, Libie, Egypte, Rusland, Grenada tijdens Maurice Bishop in de vorige eeuw, enz, enz, enz, enz. Landen waar de dictator of lang groen, familie, vrienden stinkend rijk zijn en aan niets ontbreekt en alleenstaande moesje/ouder met (klein)kinderen van de prasie-(h)o(u)so, mai en bab met (klein)kinderen van de joinfamilie van de polder-(h)o(u)sos, maé en paé met (klein)kinderen van de kampong(h)o(u)so van de Dessa/Kampong, de kleine(marron) en kleine bos(javaan) met (klein)kinderen van de kampoe(h)o(u)so inhet ourwoud, de arme mensen in heel Suriname in heel grote armoede leven.

  Surinaamse volk u verdient een veel beter leven en hebt daar recht op. Laat DDB en de gangster u geen zand in de ogen strooien.

  DDB is een heel oude vos, die (borstel)haar verloren heeft, maar niet zijn streken. zie lang groen en groene barret, i.p.v. bruine.

  DDB is een wolf in schaapskleding ( lang groen, groene baret, i.p.v. bruin), treinproject dat niet rendabel is en Suriname alleen maar nog grote armoede gaat brengen. Een kaartje is onbetaalbaar voor de arme vrouw/man/kind.

  Aan alle
  (Jonge)kiezers van de Republiek Suriname
  maandag, 25 mei 2015, Algemene Verkiezingen Voor DE DNA In De Republiek Suriname

  Flogo, Flogo, Flogo/Stem massaal op:
  VHP, NPS, DA 91 SPA, PL, KTPI. BEP

  Leve de democratische rechtsstaat;
  Leve de Grondwet van de Republiek Suriname
  Leve de Trias Politica:
  – wetgevende macht,
  – uitvoerende macht,
  – rechterlijke macht.
  Internationale Verdragen.

  Weg met de amnestewet, niemand staat boven de grondwet en voor moord, drugscriminaliteit, enz, moet men voor de rechtbank verschijen, zie 8 december 1982 moorden, zie moiwana86moorden, enz, enz, enz., DDB en de Gangsters moete ophoepelen! DDB en de gangsters horen in Suriname en in het buitenland in de gevangenis thuis.

  Fri,,Fri, Fri, Sranan Fri!

  Freedom, Freedom, Freedom, Freedom, Freedom De Kon!

  God zij met ons Suriname
  Hij verheff’ ons heerlijk land
  Hoe wij hier ook samen kwamen
  Aan zijn grond zijn wij verpand
  Werkend houden w’ in gedachten
  Recht en waarheid maken vrij
  Al wat goed is te betrachten
  Dat geeft aan ons land waardij.

  Opo, kondreman un’ opo
  Sranangron e kari un’
  Wans’ ope tata komopo
  Wi mu’ seti kondre bun.
  Strey de f’ strey, wi no sa frede
  Gado de wi fesiman.
  Eri libi, te na dede
  Wi sa feti gi Sranan.

  God Zij Met Ons Suriname/rs!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES