donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieStaat in hoger beroep tegen kandidaat-rechters

Staat in hoger beroep tegen kandidaat-rechters

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 4 dec – De regering gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter in de zaak van de afgeschreven kandidaat-rechters. Dit zegt advocaat Jennifer van Dijk – Silos. Het ministerie van Justitie heeft het hoger beroep weliswaar verloren.

Maar volgens Van Dijk – Silos zijn er ‘openingen’ in het vonnis. Die bieden goede kansen op een beter resultaat voor de staat in hoger beroep. Twee van de drie afgeschreven kandidaten hebben het kort geding aangespannen. Onder hen bevindt zich de levenspartner van VHP-leider Chandrikapersad Santokhi. Of de twee ook door president Desiré Bouterse beëdigd zullen worden, is niet duidelijk. Een groep nieuwe rechters staat op het punt toegelaten te worden.

Minister Edward Belfort van Justitie & Politie heeft drie kandidaat-rechters afgevoerd. Er zouden procedurele fouten zijn gemaakt tijdens de toelating tot de opleiding tot rechter. Volgens het vonnis heeft Belfort ook procedurele fouten begaan bij het afvoeren van de kandidaten. Onder meer is geen advies ingewonnen bij de raad die de opleidingen beheert.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

48 REACTIES
 1. Belly moet naar het binnenland voor een goede wasie,want alles wat hij doet mislukt finaal.Ook Silos is totaal tekortgeschoten.Deze zakkenvulster heeft waarschijnlijk weinig kennis in huis hoe een echte democratie werkt.


  Maak melding
 2. Marrons moeten zich niet met complexe zaken bezighouden.
  Het is niet hun ding. Laat het aan andere volken over die de competenties wel hebben.
  Marrons zijn goed in feesten en beesten en om andere volken te vermaken. Eerst had je een marron minister met rastahaar die niet geschikt was, hij heeft in de media duidelijk kenbaar gemaakt drugs gebruikt te hebben. De volgende marron bellifort ook zo een idioot die bullebak gebaar maakt in het parlement en ook helemaal niet geschikt voor deze functie.


  Maak melding
 3. De kandidaat rechters die vandaag beëdigd moeten worden, zouden uit solidariteit met hun collega’s niet moeten verschijnen op de ceremonie, laten Bouterse en Belfort elkaar maar beëdigen met Silos als ‘kokolampu’ houder op de achtergrond, zodat ze vanavond alle drie met een bevredigd gevoel in slaap vallen.


  Maak melding
 4. Beste Henkes,

  Belfort staat nu natuurlijk volledig voor aap.

  Dat is funest voor zijn status, voor zo ver uberhaupt aanwezig.

  Een minister die ingrijpt bij de opleiding voor rechters vanwege procedurefouten bij de toelating en nu zelf wordt beschuldigt van procedurefouten…

  Altijd lachen met die prutsers van de Mega Combinatie


  Maak melding
 5. Henkes,

  Solidariteit? In Suriname? Daar heerst gierigheid, egoisme en eigenbelang. Zowel in de coalitie als ook in de oppositie als ook in de niet-gebondenen. De een is geen haar beter dan de ander, dus elkaar verwijten is zinloos. Vandaag is het de dag van de een, morgen van de ander. Daarom is het zinloos de regering aan te vallen, want de volgende regering zul je ook moeten aanvallen en die erna ook en die daarna ook enz.
  Gierigheid en incompetentie regeert in Suriname en zal dat nog een paar generaties verder doen.


  Maak melding
 6. -Dit heeft alles met politiek, macht en jaloersheid te maken. Bouterse is bang dat Santhoki zijn vriendin hem in de gevangenis zal zetten. Ze gunnen deze mevrouw niets, terwijl het haar slimme kopie is die gestudeerd heeft,

  -Belfort, waar is je grote mond nou???

  -Die groep van ABOP heeft alleen maar arrogante mensen die alleen aan zich zelfs denken en aan macht denken. Zie de vele problemen die er zijn.
  Amafo volgt nog.


  Maak melding
 7. deze boze geesten hebben lak aan rechtelijke uitspraken typisch njan dringie presieri regering, wat straks als dinaatje in de usa wordt berecht. ik denk dat dikke jenny (ik ken haar zo hoor) zeker bewusteloos neervalt.


  Maak melding
 8. @Ira,

  Bouterse is niet bang dat deze mevr. Melissa Cherry… hem in de gevangenis gaat zetten, want wegens deze rechtszaak komt ze niet meer in aanmerking om een vonnis te vellen over ministers en president van deze regering. Mission van Belfort is dus geslaagd. Miossion accomplished.


  Maak melding
 9. @Jesse,niet getreurd hoor,ELKE rechter zal Desi vonnissen !

  Er is geen uitweg meer, Desi probeert alleen maar wat tijd
  te winnen. Internationaal zullen alle manipulaties van de
  Rechterlijke Macht sneuvelen !

  PS : Vanuit de Dino-strafzaak zullen binnenkort ernstige beschuldigingen worden blootgelegd richting Desi !


  Maak melding
 10. @Srafu,

  Wegens mogelijke wraakzucht tegen Belfort en deze regering, denk ik dat Frau Melissa geen enkele zaak tegen hen zal mogen voorzitten. Mocht ze toegelaten worden, want dat is nog maar de vraag.


  Maak melding
 11. In een beschaafd land bemoeit de regering zich niet met de rechterlijke macht.
  Volgens de trias politica zijn de uitvoerende, de wetgevende en de rechtsprekende macht onafhankelijk van elkaar.
  Daar heeft Belly waarschijnlijk nog nooit van gehoord, want de regering intervenieert aan de lopende band in het Surinaamse rechtssysteem.
  Om die reden stelt de rechterlijke macht in Suriname niets voor.


  Maak melding
 12. in een beschaafd land zou deze bellie-fort allang zij bizem pakken en verdwijnen achter het stuw meer om aldaar te leven van brood en water op eigen kosten natuurlijk..

  de man is totaal waar-de-loos..ongelettert..

  hoe hij aan al die titels komt mag de goede god weten..

  hij is ongeletert..


  Maak melding
 13. .. en wanneer je het bericht gelezen hebt over de koning in corrputenland, dan kan dit bericht je onmogelijk verbazen. het kan dan eigenlijk niet anders.


  Maak melding
 14. Heel vreemd om tegen een zo duidelijk vonnis in hoger beroep te gaan.

  file:///C:/Users/Gebruiker/Downloads/69f544f8684aef7e5221df1b341833a9%20(2).pdf

  Wie is er dom, dommer, domst.

  Het is wel duidelijk dat de supporters van Belfort inzien dat hun goeroe recht en rechtvaardigheid alleen maar loze woorden het luchtledige in knalt en wel heel weinig kaas gegeten heeft van goed besturen van diens ministerie.


  Maak melding
 15. Goed zo Belfort. Er is veel corruptie en onrecht binnen de huidige rechtersgilde. Hoe kunnen ze anders zo rijk worden ? Een strengere selectie is nodig.


  Maak melding
 16. Belfort, zie de volgende criminelen die Suriname gaat kweken::::

  Een bedrijf die zaken “met”Staatsolie doet.

  Zie de branding::::: Buitenlandse contractarbeiders voelen zich beetgenomen

  Vreselijke toestanden in het land!!!!maffia’s praktijken van deze bedrijf.

  Een stukje tekst:::::

  -De politie van Flora geeft aan dat de werknemers in het appartement verbleven, maar na afloop van het contract het pand moeten verlaten. In verband hiermee was de politie woensdag bezig met een onderzoek. De sterke arm liet de groep oproepen. Na het verhoor, werden de mensen verwezen naar Arbeidsinspectie en omdat het om vreemdelingen gaat die gehaald zijn om hier te arbeiden, zijn ze ook naar het ministerie van Buitenlandse Zaken verwezen.

  ==Meer illegalen dus!!!!!


  Maak melding
 17. Armand, inderdaad. Ze zijn zo rijk. Hoe?
  Terwijl onze president van een aalmoes moet leven zijn deze rechters zo rijk. Er moet een onderzoek komen. Onze minister Belfort moet de hele rechterlijke macht tot nader order op non-actief stellen en het recht in eigen handen nemen. Hij doet dat te weinig, vind ik.


  Maak melding
 18. @ Jesse WRAAKZUCHT-NDP gebleken bij 8 December-
  massamoord, Moiwana-massamoord, moord op lijf-
  wachten Ronny Brunswijk en moord op inspecteur
  Gooding ! etc etc

  Dus babbel niet over eventuele wraakzucht van anderen !

  PS : Overigens onderschatten jij, de NDP en baas B de
  Surinaamse Rechterlijke Macht te zeer ! Time will tell !


  Maak melding
 19. @Srafu,

  Ben jij een blanke? Want geen enkel volk is zo wraakzuchtig als de blanken. Ze vergeten nooit iets. Ze bouwen hele databases en software waarmee ze met een druk op de knop echt alles terughalen van wat iemand hen ooit zou hebben misdaan. Al je uitspraken worden opgeslagen, je gezicht in een database gestopt. Niks mag vergeten worden.
  Vam Michael Jackson hebben ze zelfs diens geslachtsdelen gefotografeerd en in de database gestopt. Om zelfs z’n nageslacht te kunnen pakken. Dus zeg het maar. Wie is werkelijk wraakzuchtig?


  Maak melding
 20. @Armando inderdaad is er een ZEER STRENGE selectie
  nodig bij het aanstellen van een PRESIDENT in Sranan.

  Geldt ook al voor het rechtersgilde ! Dus tan pi !

  NDP en andere machthebbers kom MORGEN met uw
  SCREENINGSWET voor alle hoge funkties in de staat
  en neem deze wet binnen een dag aan !

  Stop het overige geklets over integriteit !


  Maak melding
 21. @Srafu,

  Dus het presidentschap wordt uitgesloten voor elke Surinamer met een schone lei behalve enkelen? Waar ben je mee bezig? Denk je soms dat boekengeleerdheid echte wijsheid is? Denk je dat een alleen een boekenwurm oplossingen kan bieden en ideeen heeft? Hou op met je NWO ideeen.


  Maak melding
 22. @Balleballesar Wij hebben het over ons land en u praat
  over een zwart-wit discussie ! Stop met uw uitvluchtreactie !
  Bespreek de wraakzucht IN SRANAN waarbij gekleurde
  Suri-beesten onze ongewapende, onschuldige burgers in
  koelen bloede hebben uitgemoord ! Op 8 december en
  ook in het dorp Moiwana !

  PS Zeker sluit president Obama mr crimo DINO ook
  voor zeer lange tijd op uit wraakzucht ?? Ik zucht !

  Slapende slaaf Balleballesar !


  Maak melding
 23. @Vanity,

  Julliie beweren toch steeds dat de rechters corrupt zijn? Dat ze rijk zijn geworden door corruptie? Dus zal iemand deze rechter hebben betaald voor deze uitspraak? Ra ra, welke partij kan dat gedaan hebben?


  Maak melding
 24. @Srafu,

  Obama wordt binnenkort zelf opgesloten.

  Uw maronnetjes waren zo poeslief niet als u doet voorkomen. Ze grepen de wapens om het leger te bestrijden en zijn toen ten onder gegaan.
  Die decemberincidenten waren zeer betreurenswaardig. Dat heeft onze president ook gezegd. Hij heeft daarbij gezegd dat het hopelijk nooit meer zover hoeft te komen. Dat een ieder z’n les heeft geleerd.


  Maak melding
 25. @Balleballesar Er zijn voldoende NIET-crminelen, die
  voldoende kennis en ervaring bezitten om alle hoge posten
  in Sranan in te vullen !

  Sranan heeft geen veroordeelde criminelen NODIG in het landsbestuur !
  Op dit moment blijkt hoe criminelen in de leiding het land
  beroven van mensenrechten !
  Rechtsprocessen worden verstoord door NEP-
  amnestiewetten !
  Scalians vernietigen onze natuur en de regering droomt
  verder en kent zogenaamd de eigenaren niet !
  Percelen en woningen van burgers worden door horden
  zonder enig recht bezet en gekraakt !
  Verantwoording afleggen in de volksvertegenwoordiging is
  en uitzondering geworden !
  Criminele presidentszoon plant verkoop delen van Sranan,
  ons grondgebied! De president, noch geheime diensten,
  noch justitie weet hier iets van ???? Waar blijven diepgaande onderzoeken naar de misdaden van deze DINO, gepleegd
  op Surinaams grondgebied ???

  PS: trouwens boekengeleerdheid zoals jij die stelt is beter
  voor Sranan dan criminelengeleerdheid dat nu regeert !

  Ik ben trouwens praktijkman die kennis inzet voor Sranan,
  NIET voor criminele personen !

  Ennnne lees eens het Samaaka-vonnis en laat de inhoud
  tot u doordringen ! Yu ai kande sa opo wan dey !


  Maak melding
 26. ballesar de dag dat jouw moeder zus of vrouw verkracht en of vermoord wordt wil ik zien of jouw visie hetzelfde blijft
  ondertussen weten we ook dat jij een v d buitenechtelijke kinderen van baas bent, die jouw in een coke roes heeft verwekt


  Maak melding
 27. @Balleballesar Typische dictatortaal ” 8 decemberincident”
  “maronnetjes” , gelukkig zijn u en familie niet neergeknald !

  Het was GEEN INCIDENT, de 8 decembermoorden,doch
  een bewuste Massamoord met medewerking van de
  koloniale heerser Holland !

  De Marrons zijn onze LANDGENOTEN, maken deel uit van
  onze BEVOLKING, hebben zoals alle ander Srananmans.
  mensenrechten en vooral ook recht op leven !
  Dus gebruik jouw verkleinwoordjes voor de NEP-moord-
  soldaatjes !
  Of voor uw held, het verooordeelde drugsbarronnetje Desi !
  Ook wel genoemd presi-Interpolletje ! Geen Interbolletje !

  Geen enkele onschuldige militair is BANG voor grondig
  onderzoek in de Moiwana en de 8 decembermassa-
  moordzaak en/of BANG om voor de rechter te verschijnen !

  Alleen de SCHULDIGE moordenaars en handlangers
  saboteren alle onderzoek en zijn bang om voor de
  Krijgsraad te verschijnen !

  PS : GOD, niet Desi, bepaalt hoe zaken zullen lopen !
  Nu bidt hij hij gehuld in luier/pamper om genade en om
  buiten Santo Boma te blijven ! Helaas ………


  Maak melding
 28. @insider,

  Dank je wel broeder. Jij en ik hebben dezelfde moeder maar verschillende vaders. Je geeft de naam van mijn vader prijs, maar zijnde een goede broeder, zal ik die van jou niet prijs geven.


  Maak melding
 29. @Srafu,

  Uw Marronbroeder Brunswijk kon en kan er ook wat van. Zijn stelling is: gelegenheid maakt de mens.

  Onze president heeft al een keer z’n spijt betuigd en ik hoop dat de toehoorders toen niet doof waren. Zelfs uw broeder Brunswijk heeft de excuses aanvaard. Waarom u niet?


  Maak melding
 30. @Balleballesar Er is geen tegenstelling tussen rechtsstaat en
  democratie. In zowel rechtsstaat als democratie zijn een screeningswet en een anti-corruptiewet, belangrijke
  regelgeving om criminelen te weren in het landsbestuur en
  op hoge posten !
  Mexico is een huidig voorbeeld van wat er gebeurt wanneer
  in een land de drugsmaffia een poot aan de grond krijgt
  binnen het bestuur !
  Tientallen studenten vermoord en gedumpt door de
  drugsmaffia !
  Door de drugsmaffia is de corruptie doorgedrongen in
  vrijwel het gehele bestuursapparaat van Mexico,
  tel uit je winst !
  Sranan moet die richting dus niet op !

  Weg met de criminele bestuurders.
  Weg met VEROORDEELDE criminelen zoals uw
  baas Desi en medebaas Brunsi !


  Maak melding
 31. @Balleballesar In een rechtsstaat wordt je gewooon
  gevonnist voor massamoorden ! Excuses kun je dan
  daarna of tegelijkertijd maken.

  Excuses of spijt betuigen komen echter NOOIT in de
  plaats van een doodgewone zware veroordeling door
  een ONAFHANKELIJKE rechter ! !

  Die KROMSTAAT moeten wij in Sranan niet hebben !


  Maak melding
 32. Broeder Srafu,

  Een rechtsstaat zonder democratie heeft een grondwet met rechters, alleen de bestuurders (ministers enz) van het land hoeven niet via algemene verkiezingen te worden gekozen, maar kunnen bv door een koning worden benoemd. In een rechtsstaat met democratie worden de bestuurders door het volk gekozen en heeft het staatshoofd vaak een ceremoniele functie.


  Maak melding
 33. @Balleballesar Bestuurders kunnen door het volk worden
  gekozen binnen de wettelijke regels en binnen hetgeen de Grondwet bepaalt. Screenen van bijvoorbeeld de president
  is een eis.

  Wanneer de meerderheid een ongescreende president kiest
  is er geen sprake meer van rechtssaat of democratie.

  Ook de bestuurders dienen zich te houden aan wet en recht !

  Wanneer een meerderheid kiest voor vermoorden van delen
  van het volk, is er ook geen sprake van democratie of
  rechtsstaat en worden alle mensenrechten teniet gedaan.
  De meerderheid moet steeds handelen binnen hetgeen in
  de wetten, in de Grondwet en in de mensenrechtenverdragen
  is vastgelegd.

  Maw ook de meerderheid kan tot dictatuur vervallen ! Dan
  zijn rechtsstaat, democratie en mensenrechten afgeschaft !

  Dit zijn geen theorieen, maar zaken die elk volk en elk mens
  in de gaten moet houden, om niet rechteloos te worden.

  PS Door niet-vervolging van massamoorden, amnestiewet
  die strijdt met een verbod in de grondwet, de rechters via
  een nep-amnestiewet belemmeren een strafproces af
  te maken, geen onderzoek verrichten naar zware delicten,
  kan je vaststellen dat Sranan zich in een soort semi-
  dictatatoriaal stadium bevindt.


  Maak melding
 34. Ballessar
  @Srafu,

  Ben jij een blanke? Want geen enkel volk is zo wraakzuchtig als de blanken.

  “Onze president heeft al een keer z’n spijt betuigd”

  “Sorry dat ik 15 onschuldige en ongewapende burgers die kritiek op mijn hadden heb doodgemarteld. Ik zeg toch sorry..”

  Bij elke posting lijkt je weer wat dommer….


  Maak melding
 35. ik snap niet hoe wij mensen zo bekrompen denken.iemand geeft toe dat hij/zij een fout heeft gemaakt in het verleden en wij staan hier gelijk klaar met een oordeel over deze persoon.Obama heeft het nog mooier gebracht die zegt dat hij in zijn jongere jaren heeft geexperimenteerd met drugs.en onze eigen mensen kruisigen wij maar Obama willen jullie over Su en de Surinaamse bevolking laten beslissen.hij is niet eens in staat om het uit moorden van de zwarte bevolking door blanken in amerika te voorkomen.maar ja Stockholmsyndroom daar hebben een hoop van jullie last van.

  odi odi Mundo


  Maak melding
 36. Julian de psycholoog neerlandicus zou zeggen ‘alleen een hersenloos wezen uit het binnenland of een schaamteloos vet varken dat zijn/haar kennis over het recht verkeert aanwendt, zal zijn/haar opdrachtgevers wijsmaken dat de rechters in hoger beroep een andere uitspraak zullen doen’. Als de rechters in hoger beroep tot een andere uitspraak komen, kunnen ze net zo goed de hele rechterlijke macht meteen opdoeken.


  Maak melding
 37. @ Mundisimo Jouw complete familie moet door gedrogeerde
  “militairen” worden gemarteld en daarna uitgemoord, dan
  krijgt jouw overgebleven schoonfamilie later TWEE
  excuusbriefjes !

  Dong dong Ikko, pardon dong dong Mundisimo !

  PS : sribi-srafu san e waka baka kiriman, un wikiiiii !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES