Herdenking Decembermoorden Suriname

79

Jaarlijks wordt herdacht dat op 8 en 9 december 1982 vijftien vooraanstaande Surinamers door het toenmalig militair regime werden vermoord. Op maandag 8 december organiseert het Comité Herdenking Slachtoffers Suriname deze herdenking weer in de Mozes & Aäronkerk.

Het Comité zegt daarover: “Wij herdenken al de slachtoffers, te beginnen met de eerste slachtoffers die zijn gevallen in de nacht van zondag 24 op maandag 25 februari 1980, de 8 december moorden, de Moiwana moorden en de moord op politie inspecteur Herman Gooding”.

decembermoordenHet thema dit jaar is Straffeloosheid. Dit naar aanleiding van het feit dat de VN dit jaar voor de eerste keer 2 november heeft uitgeroepen tot de jaarlijkse ‘dag tegen straffeloosheid voor misdaden en geweld tegen journalisten’. Bij de 8 decembermoorden zijn vijf journalisten vermoord: Bram Behr, André Kamperveen, Lesley Rahman, Jozef Slagveer en Frank Wijngaarde. Dus 1/3 van de 15 slachtoffers was journalist.

De herdenking begint met een fakkeloptocht bij het Surinaams Consulaat-Generaal. Om 17.30 uur verzamelen op de hoek Amstelveenseweg/ De Cuserstraat. 18.00 uur vertrek naar het Consulaat-Generaal in de De Cuserstraat. De herdenkingsbijeenkomst in de Mozes en Aäronkerk aan het Waterlooplein in Amsterdam begint om 20.00 uur.

79 REACTIES

 1. Ram Singh

  Persoonlijke uitnodiging bij deze aan Presie Amnestie Desie bij te wonen.
  +++++ +++++ +++++
  Met oprecht en innige deelneming!
  +++++ +++++ +++++
  +++++ +++++ +++++
  +++++ +++++ +++++
  +++++ +++++ +++++
  +++++ +++++ +++++
  +++++ +++++ +++++
  Dientengevolge!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 2. “Jaarlijks wordt herdacht dat op 8 en 9 december 1982 vijftien vooraanstaande Surinamers door het toenmalig militair regime werden vermoord”

  Het is gepast de gevallenen te herdenken.

  En La Sombra Del Arbol

  PS: Het is gepast zij die hieraan schuldig zijn te berechten.


  Maak melding

 3. We moeten blijven herdenken echter blijft het ongelooflijk, dat de meesten verdachten van moord zich in het machtscentrum van Suriname bevinden met een nep straffeloosheid, gesteund o.a. de huidige DNA voorzitter.


  Maak melding

 4. De man die deze moorden heeft gepleegd is thans minister president en deze man is representatief voor Suriname naar buiten toe, schande schande schande. Wanneer komt er gerechtigheid pas als deze wond verschoond is dan pas kun je weer werken aan het herstel van een democratische rechtstaat.


  Maak melding

 5. Scruples
  De man die deze moorden heeft gepleegd is thans minister president en deze man is representatief voor Suriname naar buiten toe, schande schande schande.

  Ik kan het niet beter omschrijven. De moordenaars regeren het land en pissen op het graf van hun slachtoffers.


  Maak melding

 6. Ik hoop dat Bouterse goed slaap de komende nachten….

  Elk nacht denkt hij weer: hoe is het in godsnaam mogelijk dat ik als couplepleger, moordenaar en cokedealer ooit ben gekozen tot president van Suriname…..


  Maak melding

 7. ROY
  Dat de moordenaar gekozen is tot press komt mede doordat schaamteloze honden hun ziel hebben verkocht voor wat oud vreten en warme bier….

  Beste Roy,

  Ben benieuwd wat Info Act gaat berichten over de 8 december herdenking……

  De grootste schaamteloze hond is Clifton “Goebels” Limburg met zijn ‘onafhankelijke berichtgeving’ . Doodziek word je van Info Act, 7 dagen in de week, op elke zender met 300 herhalingen.


  Maak melding

 8. Ook dienen de indirecte verantwoordelijke politieke leiders van NF deze plechtigheid bij te wonen. |Zo kunnen zij zien dat moordenaars als BOuta nog steeds vrij rond lopen. De vraag blijft wie gaat de kat de bel aanbinden? Santokhi? of Brunsie?


  Maak melding

 9. Dankzij een bepaald gedeelte van het Surinaamse volk hebben we nu een moordenaar als president ,omdat dit gedeelte van het volk ervoor gezorgd heeft dat deze moordenaar straffeloos door het leven gaat, daarom doet het mij meer dan goed, dat zoontje Dino wegkwijnt in de bajes van Amerika, en deze Moiwana en 8 decembermoordenaar, zijn zoontje nooit meer terug zal zien.


  Maak melding

 10. @Henk Molenaar

  Henkie,
  Een hond die ziek is is te genezen maar een hond die ziekelijk gedrag vertoont is niet te genezen. Clifton “Goebels” Limburg is net als de overige paarse honden niet te genezen.


  Maak melding

 11. Gerechtigheid voor de Dec slachtoffers zal geschieden. Alles heft zijnj Einde !
  Ook Bouta en de rest nog in leven zijn de coupplegers en Dec moordenaars , als mede de Moiwana moordenaars hebben hun Einde die WREED zal zijn !


  Maak melding

 12. Het jeugdparlement en de jeugd van Suriname moeten zich eens een keer gaan bezinnen op 8 december, en zich afvragen dat de moordenaar van deze 8 decembermoorden hun president is, waarachter ze aanlopen en ook nog op gaan stemmen in 2015, niet beseffende, dat ze deze moordenaar buiten de gevangenis houden


  Maak melding

 13. ROY

  @Henk Molenaar

  Henkie,
  Een hond die ziek is is te genezen maar een hond die ziekelijk gedrag vertoont is niet te genezen. Clifton “Goebels” Limburg is net als de overige paarse honden niet te genezen.
  ————————–
  Om maar te zwijgen over die MAPIMAS, die debet zijn aan die vuile oorlog met wel meer dan het tienvoudige aan doden. Die jonge Surinamers waren geen vooraanstaanden maar HONDEN????????????????


  Maak melding

 14. Uit RESPECT voor de GEVALLENEN zou het sieren als er niet wordt uitgescholden bij het reageren op dit onderwerp. Door NIET te SCHELDEN kan men zijn / haar RESPECT tonen.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 15. Het eerste wat komt bij de mensen is, WIE heeft de machteloze en weerloze mensen vermoord!

  De moordenaars en de opdrachtgevers wier op hun geweten heeft, mag van mij de hel in door een vuurzee heen!!!

  Moge God de moordenaars en de opdrachtgevers met ALLE ziektes van de wereld besmetten!!

  GOD ZIJ MET DE GETROFFENEN EN DE NABESTAANDEN


  Maak melding

 16. Even geduld.
  Straks is het 2015
  En dan is het land Suriname 40 jaar staatkundig onafhankelijk.

  Het getal 40 komt heel vaak in de bijbel voor.
  Het geeft meestal de afsluiting van een lange periode van opoffering of neergang aan.

  Maar dan breekt er een tijdperk van opleving aan.
  2014 zal de zoon van d.d.b berecht worden en lange tijd achter de tralies verdwijnen.

  In Suriname komt er een nieuwe politieke orde endan komt er gerechtigheid.
  Bouterse is niet groter dan khadafie,die als een rioolrat is gestorven.
  MARK MY WORDS!


  Maak melding

 17. Jaja…. Ieder sterft op een dag, en als dit een straf is van God, dan is iedereen een zondaar, moordenaar, couppleger etc. en het maakt dan ook niets uit wat mensen uitvreten of heeft uitgevreten gedurende hun levensjaren.

  Ook de heer Desi Delano Bouterse sterft op een dag en hij zal eeuwig blijven leven in de wereldgeschiedenis, want zijn goede en slechte daden zijn reeds vereeuwigd, maar mensen die alleen maar kritiek op hem hebben geleverd en nog leveren zijn nietsbetekenend want deze zijn vanaf nu al voor eeuwig dood. Weliswaar zullen ze misschien nog hooguit tientallen jaren na hun dood nog leven in de herinneringen van de overlevenden, maar daarna kent niemand ze meer.

  Daarnaast zullen ook alle levende wezens op deze aarde deze doodstraf moeten ondergaan. Maar dan hebben we God niet nodig toch, want ook voordat er een God door mensen werd geschapen stierven al levende wezens, en ik ben dan erg benieuwd van wie ze destijds de doodstraf hebben gekregen.

  Dus gelovigen, jullie hebben een excuus om ook allerlei wandaden te gaan plegen tegen jullie gelovige broeders en zusters om beroemd c.q. berucht te worden, alsof dit al niet dagelijks gebeurt onder het mom van democratie of wat men eronder verstaat. En frappant is dat gelovigen elkaar zien als een slang in een slaapzak, terwijl ze allemaal dezelfde God aanbidden in alle naamvarianten o.a. Satan, God, Jehova, Allah, Beelzebub, Krishna Murti etc.

  Gelukkig bestaan er ook mensen zoals ik die alles wat de natuur heeft voortgebracht en nog voortbrengt lief heeft in alle redelijkheid en niet zo slim zijn als de religieuze mensheid die gelooft dat er een God bestaat die de onrechtvaardige mens berecht na zijn dood, maar wel begrijpen dat het doel van de natuur is om het leven van een ieder te veraangenamen en niet te verzieken noch vernietigen, dus niet zoals gelovigen volgaarne doen ten opzichte van elkaar.

  Aan mijn handen kleeft geen bloed van onschuldige medemensen behalve van schuldige medemensen en van de kip en de geit die ik net geslacht hebt om te eten, maar aan de klauwfieters van de passieve en actieve gelovigen druipt het bloed van hun vingers van meestal onschuldige medemensen, hetzij bewust of onbewust.

  Religieuzen zijn aan elkaar gewaagd of ze nou onschuldig zijn of niet, geef de onschuldige gelovige een geweer dan zal hij/zij er raad mee weten tegen iemand die hem met een stok bedreigd en andersom. Wie met pek omgaat wordt ermee besmet.
  django


  Maak melding

 18. Zie de leeftijden van de slachtoffers op de grafstenen staan!
  Heel erg jong weggerukt uit het leven.
  Misselijk….wordt je ervan.

  Herdenken van onze overleden geliefden is als balsem voor de ziel.

  May your souls rest in peace!


  Maak melding

 19. Bouserte
  Opgeruimd staat netjes, zal wel de gedachte zijn geweest. Wie anderen opruimt, weet dat hij op een dag ook zelf opgeruimd kan worden. Daarom telt hij voor twee, want hij is gewaarschuwd. Hij zal zijn huid heel duur verkopen.

  I rest my case…. te walgelijk voor woorden


  Maak melding

 20. I rest my case…. te walgelijk voor woorden

  Sommigen kunnen de werkelijkheid niet aan en walgen bij alles. Is er een walgbehandelingskliniek in Nederland of Suriname? Stop deze walgelijkzieke mensen erin.


  Maak melding

 21. 04 dec. 2014

  Beste posters,

  Jullie gedenken jaarlijks de gebeurtenissen van 8 en 9 dec. 1982.
  Srika betreurt deze gebeurtenissen en heeft toen ook enkele kennissen en familieleden verloren. En zoekt ook naar de juiste toedracht en juiste waarheid.

  Srika luisterde vorige week naar een buitenlandse nieuwszender die het had over de vredesbesprekingen tussen de FARC en de regering van Colombia, op Cuba.

  Er werd toen gesproken met een vrouw, de enige overlevende van een zeer rijke familie van grootgrondbezitters uit Colombia. Zij is gevlucht naar Zweden en woont nog steeds daar.

  Zij heeft op Cuba gesproken met de commandant van de FARC, waarvan wordt uitgegaan dat hij de moorden op de familie heeft uitgevoerd of laten uitvoeren. Deze commandant was nog in jongere jaren de beste vriend van de broer van deze vrouw en kwam ook vaak bij ze thuis.

  Die twee hebben met elkaar gesproken en deze commandant van de FARC heeft haar om vergeving gevraagd.

  Op de vraag van journalisten of zij zal vergeven of toch volhouden aan de klacht tot vervolging van deze commandant en andere officieren antwoordde zij : (vrij vertaald)

  “Deze commandant, die ik vroeger goed heb gekend, heeft mij oprecht om vergeving gevraagd, maar heb hem hierop geen antwoord gegeven. Colombia staat al tientallen jaren te bloeden en het land komt niet vooruit. Als ik mijn wrok kan omzetten om daardoor het bloeden van Colombia te helpen stoppen doe ik dat graag.Ik hou van Colombia en wat voor nut heeft het de aanklacht tegen de FARC voort te zetten en wetende dat het bloeden van Colombia dan niet zal stoppen ? Deze commandant heeft oprechte spijt van het vermoorden van mijn familie, maar informeerde mij dat de leiding van de FARC, in die tijd, van een concurrerende familie en en zeer bekende politicus van Colombia, informatie kreeg dat onze familie meewerkte om leden van de FARC te vermoorden. Achteraf bleek dat niet waar te zijn, maar was haar familie door de FARC al praktisch uitgemoord. Toen de FARC en zeker deze commandant de echte waarheid te weten kwamen was het te laat en was ik de enige overlevende van mijn familie. Ik kon toen naar het buitenland vluchten. De concurrerende familie wilde alleen bezit verkrijgen van onze landerijen en de daar voorkomende grondstoffen en maakte gebruik van politici die juist waren aangesteld om de FARC te bestrijden. Neen, zware gevangenis straffen zullen niet helpen het bloeden te stoppen. Ik hoop dat deze commandant en anderen wel alternatieve straffen krijgen. Bijvoorbeeld, geen functie in het leger of politiek of regering en dat hun verklaringen worden opgetekend en gelezen kan worden door een ieder.”

  Srika vindt dit een grote vorm van wijsheid. En het zullen ook alleen de wijzen zijn die het bloeden van Suriname willen stoppen. Kijk of luister dus naar de verzoeningsgesprekken die plaats vinden tussen FARC en de Colombiaanse regering op Cuba. Misschien kunnen wij iets van leren.

  Vraag : Wie kan Srika zeggen waar precies en hoe laat de eerste slachtoffers vielen. Was het op 7 of 8 of 9 dec.1982? Hoe laat, waar, en wie waren die slachtoffers? Misschien begint daar of net daarvoor de echte waarheid van de december moorden van Suriname !!
  Srika


  Maak melding

 22. @Srika,

  Zullen we wet en recht en regels afschaffen en alle oordeel door wijze mensen laten vellen voortaan?
  Maar dan kom je voor een verrassing. Je hebt weer een wetgever nodig om de oordeel van de wijze mannen te sanctioneren. Het is me wat, niet Srika?


  Maak melding

 23. @Sri Ka,
  Wat een lul verhaal.

  “En het zullen ook alleen de wijzen zijn die het bloeden van Suriname willen stoppen.”

  Het bloeden van Suriname kan alleen maar verholpen worden door het elimineren van jouw goeroe.
  Noem mij maar onwijs.


  Maak melding

 24. Ieder jaar rond deze tijd hebben de landverraders veel babbels, je alleen maar Bouterse bla bla bla. Bullshit allemaal, Bouterse heeft de zaak onder controle en ook de komende 5 jaar blijft hij onze president. Die december ding torie is klaar en het volk is er ook klaar mee behalve een paar zure gasten uit Olland.
  Wij surinamers liggen er niet wakker van want uit eindelijk bepalen wij onze toekomst. Ga vooral voor aan in het kerk bankje zitten want in deze kwestie gaat er niets veranderen.


  Maak melding

 25. parbo… de hele wereld is inmiddels ook klaar met de slaventijd en een zinloze zwarte piet discussie. Alleen een achterlijk, imbeciel, geindocrineerd en paranoïde volk als de Surinamers houden dit geforceerd in leven. Het is pure zelfkastijding waar ze alleen zichzelf mee pijnigen. Voor jou als kansloze paarse pauper zijn dit de enige pijlers om jouw treurige leventje enig houvast te geven.


  Maak melding

 26. Hallo,
  Waarom gaan jullie ook niet herdenken tot je dood en steeds maar blijven lullen over herdenking.
  Arme mensen tellen niet mee alleen van die rijke en geschoolde.
  Zijn die andere mensen die gestorven zijn geen mensen zoals de jonge militairen,politie agenten en burgers zijn ze misschien beesten?
  Blijven jullie maar met jullie 8 december te de dood jullie roept, ellendelingen.


  Maak melding

 27. Velen beweren dat ons levenspad in de handen van God is.
  Het is de Here God die bepaalt hoe wij aan onze einde komen.
  Ons lot is door de Here God verankerd en bezegeld. Als een moeder had kindje verliest is dat de wil van God. Als iemand in het verkeer omkomt is dat de wil van God. Tijdens de afscheid wordt door de priester verteld dat niet wij bepalen hoe wij gaan maar de Here God. Het is de wil van God. Ons leven is in zijn handen. Ons levenspad is van te voren al door de Here God bepaald.
  Velen op deze forum vermelden dat de Here God vroeg of laat altijd straft. Is die straf hier op aarde of in het hiernamaals?
  Als Jantje door Pietje wordt vermoord is dat dan een straf van God voor Jantje? Als God Bouterse zal straffen om hem te laten vermoorden waarom zijn die mensen in de jaren tachtig dan vermoord. Is dat ook een opdracht van de Here God als straf voor die mensen? Hoe weten we wanneer God wel of niet straft? Is een iedere die wordt vermoordt een straf voor diegene?
  Als er werkelijk goed en kwaad is waarom kan de Here God het kwade dan niet uitroeien?
  Heeft het kwade meer macht dan de Here God?
  Als Bouterse werkelijk het kwade vertegenwoordigt waarom wordt hij door de Here God beloont met een presidentschap?
  Waarom heeft de Here God Bouterse de macht te gegeven om de amnestiewet aan te nemen en zo zijn straf te ontlopen?
  Het presidentschap was een droom van Bouterse. Is met behulp van God zijn droom verwezenlijkt? Daar waar hij eigenlijk gestraft zou moeten worden?

  Ieder jaar wordt weer beweert dat Bouterse zijn straf niet zal ontlopen. Inmiddels ontloopt hij zijn straf al bijna 35 jaar.
  Is dat de wil van God of geloven we met z’n allen in een mythe?


  Maak melding

 28. Het zegt wel veel dat deze jaarlijkse herdenking in Nederland wordt gehouden en niet in Suriname.

  Klaarblijkelijk hebben de Surinamers in SME dit hoofdstuk grotendeels afgesloten en een andere plaats gegeven in hun leven.

  Het leven bestaat uit vallen en opstaan, vergeven en vergeten.

  Alsmaar roepen om vergelding zonder dat de ware toedracht van het gebeurde is achterhaald, is even verwerpelijk als de daad waarvoor vergelding wordt gevraagd.

  Remember: ieder mens is onschuldig totdat het tegendeel bewezen is; en bewijs kan je niet vergaren uit gedeeltelijke waarheden.


  Maak melding

 29. @Ik vraag mij af,

  Als iedereen zou zweren niemand te doden of te mishandelen, dan zou niemand omkomen door menselijk geweld.
  Als landen zouden afspreken nooit wapens te gebruiken en oorlog te voeren, dan zouden er geen oorlogsgewonden en oorlogsslachtoffers en daders zijn.
  Als iedereen zou zweren nooit onrechtvaardig te zijn, dan zou niemand slachtoffer van onrecht worden. Enz.
  Dit was ooit wel afgesproken door de mensen. Ze vatten het samen in 10 Geboden: de 5 Yams en de 5 Niyams.
  Helaas, noch wordt het nog onderwezen op grote schaal, noch
  toegepast op grote schaal. Wat er dan gebeurt, is datgene wat jou doet afvragen.


  Maak melding

 30. @Molenaar,

  Blanken hebben geen enkele oorlog op een normale manier – man tegen man met dezelfde wapens – gewonnen. Ze hebben altijd betere wapens gehad.
  Zou de VS het aandurven om tegen de ISIS te vechten, man tegen man, zonder wapens? Of Nederland? Ik denk dat ze schijtend linea recta en piemel erecta zouden terugkeren.


  Maak melding

 31. Molenaar,

  Inderdaad zeg. Shell en die andere bedrijven hebben echt een teringzooi daar gemaakt in Afrika. Als je ziet hoe hun pijpleidingen daar aardolie lekken en de natuur vergiftigen, je wordt er misselijk van.


  Maak melding

 32. Dunste boekje ter wereld: “De heldendaden van het Surinaamse Leger”

  Een dikke boek. Gevlucht voor de Duitse invallers. Gezwicht in Srebrenica. Met de staart tussen de benen terug uit Indonesie. Filmrolletjes over heldhaftigheid kwijtgeraakt. Eigen soldaten ziek gemaakt met verf en ook nog ontkennen, enz.


  Maak melding

 33. Haïti en Ethiopië : Anno 2015 de allerarmste landen ter wereld waarvan de bevolking in grote getale naar het rijke blanke Westen vlucht…. Prima voorbeelden

  Je bent een lachertje Goddelijke Creool…..


  Maak melding

 34. Wat iedere Surinamer moet weten is dat deze mensen gestorven zijn voor een rechtvaardige zaak/doel, nl:

  Willen leven in een democratische rechtsstaat;
  Willen leven onder de grondwet van de republiek Suriname,
  Willen leven onder de Trias Politica, nl:
  – Wetgevende Macht,
  – Uitvoerende Macht,
  – Rechterlijke Macht.
  Willen in landen die Internationale Verdragen respecteren;

  Wat Surinamers verder kunnen leren en moeten weten,
  Wat DDB en de overige 15 militairen op 25 februari 1980 hebben gedaan dat ze dat voorbeeld nooit zullen nadoen.

  Wat Surinamers moeten weten, in het bijzonder de gewapende machten, leger, politie, ea, nooit zoals DDB, 8 decemver 1982 moorden zullen plegen op andere onschuldige, ongewapende LANDGENOTEN, omdat ze voor een rechtvaardige zaak/doel opkomen(zie 2 e alinea ).

  Wat Surinamers moeten weten is dat niet een Surinamer boven de grondwet van de Republiek Suriname staat en zeker niet boven internationale verdragen, die hoger staan dan nationale wetten/de grondwet van een land/Suriname;

  Wat Surinamers moeten weten dat voor moord geen omstreden amnestiewet kan, die nog veel lager is dat de grondwet en vele malen lager dan internationale wettten. Wie een andere vermoord, moet voor de rechtbank/krijgsraad, internationaal gerechthof verschijnen en zal worden veroordeeld voor handelingen tegen de menselijkheid.

  wetten, nog hogere wetten zoals internationale verdragen moeten grespecteerd en worden nageleefd en een iedder moet zich in een democratische rechtsstaat aan houden of landen die aangesloten zijn bij de UN..

  Mensenrechten zijn (inter)nationaal heel belangrijk voor de mens om samen met anderen te wonen en om te gaan.
  Respect voor het leven
  Een eigen mening mag ieder mens hebben
  Recht op vereniging
  Recht op vergaderen
  Recht op leven
  Rrecht op anders zijn,
  Rrecht op
  Recht en Waarheid maken vrij ( kent u dat? Weet DDB wat dat betekent en die man is president van de Republiek Suriname? Come on?
  REcht op een eigen geloof,
  enz, enz, enz.

  Surinamers wees waakzaam, dat Suriname niet een land wordt zoals, Venezuela, Cuba, Noord – Korea, Rusland, Libie, Irak, enz, Zimbabwe, Egypte, Grenada tijdens Maurice Bishop tijdens de jaren 80 van de vorige eeuw, enz, enz. Dictaturen, waar de dictator, familie en vrienden stinkend rijk is/zijn en het totale volk in heel grote armoede leeft en er geen rechten gelden.

  Het hele Surinaamse volk schreeuwt: ” de diktator DDB is weg!, Leve de Vrijheid!”

  Maandag, 25 mei 2015
  Algemene Verkiezingen Voor De DNA van De Republiek Suriname
  Aan alle (jonge)kiezers van de Republiek Suriname

  Freedom, Freedom, Freedom, Freedom Freedom dé kom!
  Flogo, Flogo, Flogo! Stem Massaal op/Sranansma oe boendroe!:
  VHP, NPS, DA 91, SPA, BEP, PL, KTPI

  Leve de democratische Rechtsstaat,
  Leve de Grondwet van De Republiek Suriname
  Leve de Trias politica/zie boven
  Leve Internationale verdragen
  Naast rechten zijn er natuurlijk ook plichten, allen vast gelegd in de grondwet van een land en internationale verdragen.

  Weg met DDB en de Gangsters!

  Fri, Fri, Fri, Sranan Fri!

  Hoera, Hoera, Hoera!

  God zij met ons Suriname
  Hij verheff’ ons heerlijk land
  Hoe wij hier ook samen kwamen
  Aan zijn grond zijn wij verpand
  Werkend houden w’ in gedachten
  Recht en waarheid maken vrij
  Al wat goed is te betrachten
  Dat geeft aan ons land waardij.

  Opo, kondreman un’ opo
  Sranangron e kari un’
  Wans’ ope tata komopo
  Wi mu’ seti kondre bun.
  Strey de f’ strey, wi no sa frede
  Gado de wi fesiman.
  Eri libi, te na dede
  Wi sa feti gi Sranan.

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 35. @passant,

  Het wanbestuur van Arron in de democratische republiek Suriname was aanleiding voor een staatsgreep.
  Van NPS had je mogen verwachten dat het aan het volk moest denken en goed bestuur zou geven.
  Van een militair bewind verwacht je dat niet in eerste instantie.
  Waar wapens de macht bepalen kun je andere dingen verwachten dan waar brengers van de onafhankelijkheid (ten koste van alles) het voor het zeggen hebben. De laatsten hebben vreselijk gefaald, de eersten hebben ook flinke fouten gemaakt.
  Zonder democratische slecht bestuur zou er geen staatsgreep zijn geweest en dan zouden er ook geen mensen zijn vermoord.
  De onafhankelijkheid van Suriname in 1975 heeft de onafhankelijkheid van Suriname sinds 1980 vermoord.


  Maak melding

 36. het is lijden en last in sme op 25-11-2014 die man doet wat hij wil….

  met het oog op 8-12-2014 ,,het volk kijkt ernaar en zwijgt..

  wat zij wij,,,, toch een laf volk..


  Maak melding

 37. @Hojot
  “Uit RESPECT voor de GEVALLENEN zou het sieren als er niet wordt uitgescholden bij het reageren op dit onderwerp. Door NIET te SCHELDEN kan men zijn / haar RESPECT tonen.”

  Zo is dat.
  Sommigen (en dat zijn steeds weer de zelfden) zijn niet in staat om een discussie te voeren zonder groffe scheldpartijen.

  Zelf bij dit topic heeft men geen respect voor de overledenen en hun nabestaanden.
  Shame on you!


  Maak melding

 38. Suriname staat te beven als een rietje als het buurland een groot deel van Suriname inpikt

  De enige mensen op wie Surinaamse soldaten ooit hebben geschoten waren ongewapende burgers, vrouwen en kinderen


  Maak melding

 39. @Keihard de Waarheid
  @Henk Molenaar

  Zij horen niets meer en zien niets anders meer dan elkaar.
  En met bloeddoorlopen ogen blijven zij hun strijd strijden.
  Succes!


  Maak melding

 40. @ racist molenman, hier enkele voorbeelden.

  verdreven van het grondgebied….

  Angola door Agustino Neto en de MPLA
  Ethiopië Haile Selassie and his Emperors Army
  Kenia door Jomo Kenjatta en de Mau Mau
  Mocambique Amilcar Cabral en de Unita
  Namibia door Sam Nujuma en de SWAPO
  Zimbabwe Robert Mugabe en de ZANU-PF
  Zuid Afrika Mandela en de UMKHONTO HI SIZWE

  enz… enz…


  Maak melding

 41. Dunste boekje ter wereld: “De heldendaden van het Surinaamse Leger” ??? WHAHAAAAAA, kom niet meer bij van het lachen, pies bijna in mijn broek van lachen….. Henk Molenaar raakt de spijker op zijn kop.

  Intussen is Tigri al geannexeerd door de guyanezen en het leger slaapt rustig door. Echt een leger om trots op te zijn.


  Maak melding

 42. racist molenman, hier enkele voorbeelden.

  verdreven van het grondgebied….

  Angola door Agustino Neto en de MPLA
  Ethiopië Haile Selassie and his Emperors Army
  Kenia door Jomo Kenjatta en de Mau Mau
  Mocambique Amilcar Cabral en de Unita
  Namibia door Sam Nujuma en de SWAPO
  Zimbabwe Robert Mugabe en de ZANU-PF
  Zuid Afrika Mandela en de UMKHONTO HI SIZWE

  enz… enz…

  kansloos rijtje verloren staten


  Maak melding

 43. ngola door Agustino Neto en de MPLA
  Ethiopië Haile Selassie and his Emperors Army
  Kenia door Jomo Kenjatta en de Mau Mau
  Mocambique Amilcar Cabral en de Unita
  Namibia door Sam Nujuma en de SWAPO
  Zimbabwe Robert Mugabe en de ZANU-PF
  Zuid Afrika Mandela en de UMKHONTO HI SIZWE

  Deze staten zijn nu door en door verrot; corruptie, verkrachting en armoede hebben deze landen tot no go areas gemaakt.


  Maak melding

 44. Henk Molenaar, ik gok op overschatting. Deze mensen hebben idealen die totaal niet stroken em de werkelijkheid. Ze komen zelfs niet eens in de buurt. In hun belevingswereld domineerd de zwarte bevolking de wereld. Ziek


  Maak melding

 45. Henk Molenaar
  ngola door Agustino Neto en de MPLA
  Ethiopië Haile Selassie and his Emperors Army
  Kenia door Jomo Kenjatta en de Mau Mau
  Mocambique Amilcar Cabral en de Unita
  Namibia door Sam Nujuma en de SWAPO
  Zimbabwe Robert Mugabe en de ZANU-PF
  Zuid Afrika Mandela en de UMKHONTO HI SIZWE

  Deze staten zijn nu door en door verrot; corruptie, verkrachting en armoede hebben deze landen tot no go areas gemaakt.
  ===========================================
  En toch staan jouw broeders te trappelen om een stukje van de cake te mogen proeven net zo zeer als ze staan te trappelen om in SME mee te mogen eten van de surinaamse economische cake.


  Maak melding

 46. Abaisa “En toch staan jouw broeders te trappelen om een stukje van de cake te mogen proeven net zo zeer als ze staan te trappelen om in SME mee te mogen eten van de surinaamse economische cake.”

  heb je wel in de gaten dat er in Rotterdam alleen al meer mensen wonen dan in heel Suriname……De economie van Suriname is op wereldschaal een lachertje. Denk je nu echt dat we in NED zitten te wachten op wat kruimels?


  Maak melding

 47. De racist (ongeacht zijn kleur) Henk Molenaar schrijft:

  “Nederland als één van de kleinste landen ter wereld met het minste aantal inwoners zwaaide de scepter over Indonesië, Zuid Afrika, Suriname, Antillen en Nieuw Amsterdam”.

  Vertelt deze bejaarde poepzak die niets anders te doen heeft met trots. En de domme kudde Surinamers geven hem pluspunten. Niet dat de punten zo belangrijk zijn maar dit is toch een teken hoe achterlijk, onderdanig en gevoelloos dit volk is. Simpelweg een gebrek aan eigen waarde om iemand te supporten die trots is op zo een geschiedenis en het Surinaamse volk schoffeert. Er zitten meer racisten op deze site. Ze nemen een loopje met het Surinaamse volk en hitsen de boel op.

  Het is aan de verstandige Surinamers om deze gasten te identificeren en te elimineren, ongeacht jouw politieke voorkeur in Suriname. Of je wel of geen Bouterse/NDP aanhanger bent, maakt even niet uit!

  Ik zit niet vaak op de site maar telkens als ik ga lezen zie ik dat deze klootzak samen met nog een paar maatjes het hoogste woord hebben met hun denigrerende opmerkingen naar alles wat donker is. Alles wat een beetje Europese is wordt opgehemeld en niet Europees wordt neergehaald. Dit soort zaait verdeeldheid onder Surinamers.

  Respect voor de mensen die de discussie met hem aan willen gaan want hij is best wel vermoeiend, deze gore racist.
  Aan die mensen wil ik mee geven dat hun politieke kleur me geen bal interesseert Bouta of geen Bouta, ik sta achter jullie mening v.w.b. deze racist, ophitser, stoker Henk Molenaar……en consorten.

  Alle postings van pro Bouterse aanhangers, zelfs al hebben ze een verstandige mening, wordt meteen onderuit gehaald. Vaak heeft het onderwerp niets met Bouterse of de Surinaamse politiek te maken, maar een pro Bouterse zal altijd “hangen”.

  Wel ik ben in ieder geval geen Bouterse aanhanger maar ben blij dat ik geen last heb van tunnelvisie en een hoogwaardigheids of minderwaardigheids complex.

  Ik zit nooit op andere fora en dit is het enige forum waar ik überhaupt een reactie wil achterlaten. Maar als ik daar eenmaal aan begin wil ik ook mensen mobiliseren of bij elkaar brengen i.p.v. nog meer verdeeldheid te zaaien.

  Ik schaam me soms voor Surinamers en durf niet eens op de site te kijken, bang dat ik weer teleur wordt gesteld door de bekrompen kortzichtige kudde die hier hun achterlijke mening ventileert onder het mom van “vrije meningsuiting”.

  Zoals ik al aangaf min of plus punten zullen mij een biet wezen maar ik ben mijn boodschap kwijt en doe ermee wat jou het beste uitkomt. PUNT!

  En een fijne dag verder.


  Maak melding

 48. @AHE
  Ik kan mij helemaal vinden in jou mening.
  Ook ik kom zo nu en dan een kijkje nemen op dit forum (de laatste tijd wat vaker) maar kan het niet nalaten om zo nu en dan een opmerking te plaatsen.
  Gelukkig is het niet een doorsnee van de Surinaamse bevolking die hier domme grofheden ventileren.
  Respect!


  Maak melding

 49. Er moet respect zijn voor iedereen en een ieders LEVEN,
  een ieder heeft in de eerste plaats recht op leven. Leven
  hoort niet door een maffe legerleider op brute wijze te
  worden ontnomen !

  Kleur maakt niet uit ! En straf de massamoordenaars, geheel volgens de wet, erg hard !

  Stop de vernietiging van de Sranan rechtsstaat door de massamoordenaars en aanhang !
  Sleep Desi en massamoordvrienden voor de Krijgsraad !

  Geen gemurmel over creolen, racisten etc STRAF de moordenaars van ons Volk !


  Maak melding

 50. SLAVEN van Sranan, un wiki , dji den MASSMURDERER
  fu un egi people, wan bun hebi strafu !!!

  Was’fa den geri, blaka, grun, redi, witti, moksi !!

  Straf’den meti disi hezbitin!


  Maak melding

 51. Een ieder die onrechtmatige daden pleegt zal uiteindelijk worden gestraft door het instituut dat de verschillen tussen de begrippen “onrechtmatig” en “rechtmatig heeft vertaald in het perspectief van de rechtsgang. Als dat niet gebeurt is er altijd nog de wet van de natuur.

  De prijs kan hoog zijn en geld voor iedereen, ongeacht geloof, geaardheid, huidskleur, geslacht en opleiding. Vaak is het een kwestie van tijd, maar het duurt altijd te lang.


  Maak melding

 52. @ keihard de waarheid

  U bent echt een grappenmaker die verblind is door angst om te falen.
  U geeft maar af met halve waarheden die uit hun verband gerukt zijn en honderden jaren geleden zijn.

  U opmerking over de Goddelijke Creolen hebben even op laten zoeken wat creolen zijn.
  Het zijn Surinamers met een of meerdere voorouderen uit Afrika die vermengd zijn met Europeanen en indianen. Laat nu Keihard de waarheid die Witte Menschen als uitermate inferieur beschouwen. De kans is groot dat er iets van die inferieuriteit dominant in het DNA van Keihard de Waarheid is blijven hangen.
  De Waarheid kan hard zijn.

  Laat ik lankmoedig zijn en woorden van een geleerde wijze Surinamer aanhalen.
  Die zij het volgende: Ik ben Joods en heb de streken van de Jood, Ik ben Chinees en heb de handels geest van de Chinees, Ik ben indiaan en ik heb het geduld van de indiaan en ik ben Creools en ik heb … van de Creool en deze 70 jarige bekeken mijn echtgenote betekenis vol en droomde dat zijn dikke buik er niet meer was.
  Daarna zij als deze eigenschapen iets opgeschoven zouden zijn. Ik heb de handels geest van de indiaan etc. Man ik zou 4 voudige gehandicapt zijn.

  Beste keihard de waarheid. een ieder heeft waarde en van alle kleuren zijn er mensen die wij na hun dood goddelijk kunnen vinden. beste keihard oordeel met zo weinig inzicht als u heeft niet zo hard het heeft geen zin en maakt slecht u een kneus die OOK afstand van Blanke Europeanen.


  Maak melding

 53. Henk Molenaar
  Abaisa “En toch staan jouw broeders te trappelen om een stukje van de cake te mogen proeven net zo zeer als ze staan te trappelen om in SME mee te mogen eten van de surinaamse economische cake.”

  heb je wel in de gaten dat er in Rotterdam alleen al meer mensen wonen dan in heel Suriname……De economie van Suriname is op wereldschaal een lachertje. Denk je nu echt dat we in NED zitten te wachten op wat kruimels?
  ================================================

  Nee racist jullie wachten niet maar stappen in het 1ste de beste vliegtuig richting SME om de kruimels op te rapen!
  Neem jezelf maar als voorbeeld!!!


  Maak melding

 54. Abaisa “Nee racist jullie wachten niet maar stappen in het 1ste de beste vliegtuig richting SME om de kruimels op te rapen!
  Neem jezelf maar als voorbeeld!!!”

  Omdat de Surinamers zelf liever voor Lanti werken en geen ambitie hebben om zelf iets op poten te zetten of hard te werken.

  Waarom wordt Suriname overspoeld met Chinezen, Brazilianen, Filipijnen en Nederlanders die zorgen voor economische activiteit terwijl de Surinamers zelf aan de kant van de weg staan te kijken met hun handen in de zakken en klagen over de ‘buitenlanders’.


  Maak melding

 55. gekke henkie schrijft:

  “Waarom wordt Suriname overspoeld met Chinezen, Brazilianen, Filipijnen en Nederlanders die zorgen voor economische activiteit terwijl de Surinamers zelf aan de kant van de weg staan te kijken met hun handen in de zakken en klagen over de ‘buitenlanders’.”

  Jij zit aan de zijlijn met je handen op het toetsenbord om weer je gal te spugen over de Surinamers en mensen te triggeren en te verleiden tot niet “zo nette” uitspraken, om ze vervolgens uit te maken voor racist. Die politiek kennen we onderhand wel.

  Je generaliseert weer, door te stellen dat “Surinamers zelf aan de kant van de weg staan te kijken met hun handen in de zakken”.

  Wie bedoel je nou?
  Hindoestanen met een zaak zijn in jouw ogen zeker geen Surinamers, de chinezen van de eerste generatie, de creolen met een zaakje (al zou het een eenvoudig kapsalon zijn) ook niet.

  En niet iedereen kan zakenman zijn, iemand zal toch de spullen moeten kopen bij de Brazilianen en dat hele rijtje wat je hebt opgesomd, wees blij. Als dat de rol van bepaalde Surinamers is, so what? Jij maakt daar weer een punt van want je blijft een manier zoeken om het Surinaamse volk belachelijk te maken.

  Jij zaait onrust hier. Alle discussies waar jij bij betrokken bent eindigen in racistisch geleuter.

  Ik laat je nu over aan dit forum waar je dag en nacht je onzin verkondigt, maar niet voordat ik je het volgende heb duidelijk gemaakt.

  Ga dit op een Turkse of Marokkaanse site proberen dan zal je zien hoe ze je opsporen en je mars voor je breken.

  Surinamers zijn nog tolerant, en dat is misschien maar goed ook.


  Maak melding

 56. Ik leef mee met de nabestaanden die gerechtigheid wensen, daarom steek ik ze vandaag een hart onder de riem en dat is “Dream on people, want ik weet zeker dat u op een dag volgens natuurlijke wijze verlost zult worden van de vermeende moordenaars van uw dierbaren en daarna volgt u het spoor van de daders of u gaat hun voor, wie zal het zeggen, want de mens wikt, maar de Natuur beschikt.

  En wat gebeurt hier na? Moeten de nageslachten van de misdadigers dan de straf overnemen, die op conto staan van de schuldigen? Vertel hoe zit het, want bij leven zal geen enkele dader van die moorden zijn gerechtelijke straf krijgen noch ondergaan. In feite bent u gestraft door de Heere daarboven, bikasi Gado na yu fesi man.

  Uw Heiland heeft dit voor u beslist “het zij zo, en berust u zich maar hierin aangezien de hele situatie van die 8 december neerkomt op “Ba Suku, Ba Feni, Ba tjari. Die dooie gasten wisten wat ze te wachten stond wanneer falen de uitkomst zal zijn van hun illegale couppoging, dus ga nu niet zielig doen nabestaanden. Dat de ander ook illegaal aan de macht is gekomen is een feit, maar dit wil toch niet zeggen dat wanneer iemand de rivier in springt dat men dit ook moet imiteren?

  De beste stuurlui staan aan wal, dit zijn de nabestaanden en sommigen wisten ervan en kunnen het maar niet verkroppen dat ze de boot hebben gemist….Recht en waarheid maken vrij… Als de coup tegen de heer Bouterse was gelukt, dan zou er jaarlijks op 8 december Bigi Poku klinken in Suriname en o wat zouden de huidige nabestaanden in hun schik zijn, en dat zou dan geoorloofd zijn, omdat die mislukkelingen als het uitverkoren coupteam het volk van Suriname zogenaamd zou hebben bevrijdt van de Tiran Bouterse.

  Wees sportief lieden en bekijk het zo…Jullie God heeft iemand anders uitverkoren om het goedgelovige en verraderlijke Surivolk nolens volens te leiden; de keuze van uw God is niet gevallen op wiens graf thans met tranen en tuiten wordt geweend.

  En nu geen gezeur meer, maar als in de toekomst blijkt dat de nageslachten van de vermeende daders na hun dood zullen worden aangemerkt als de toekomstige strafdragers, dan zal de Hel op de Surinaamse bodem letterlijk en figuurlijk losbarsten, want religieuzen zullen nooit de fout bij zichzelf gaan zoeken, ze hebben een slachtoffer nodig om zodoende hun eigen schuld te kunnen verbloemen in een waas van onschuld en verdriet. Houdt daarom altijd in gedachten : Wanneer een gelovige met zijn wijsvinger naar zijn medegelovige wijst, dan wijzen negen (9) vingers naar zichzelf.

  Volgens sommigen is Bouta door God gekozen, maar stel je voor, dat als er een God zou bestaan, zou Hij dan toestaan dat zijn pupil door medegelovigen wordt belaagd dan wel strafrechterlijk wordt vervolgd? Zou God diegenen die zijn uitverkorene naar het leven staan niet levenslang dompelen in verdriet en voortdurend tegenwerken?

  Mensen die tegen de beslissing in gaan van hun God kunnen aan deze fictie nooit toegewijd zijn, want dan zou men alles moeten accepteren wat van hun God komt. Ik twijfel geen moment dat deze nabestaanden gelovigen zijn, want dit is duidelijk merkbaar…gelovigen zijn van oudsher Hypocrieten oftewel hedendaagse Farizeeërs en hypocrisie is het geloof eigen.
  django


  Maak melding

 57. Ik wil nog even iets zeggen en hierna ga ik over tot mijn dagelijkse bezigheden alsof ik Waterkant.net niet ken.

  De nabestaanden moeten feitelijk blij zijn met Bouterse, want als ik in de plaats was van Bouterse dan zou er op dit moment geen nabestaanden zijn volgens een eeuwenoude gevechtsstrategie “de vijand moet altijd met wortel en al worden uitgeroeid om toekomstige wraakacties te voorkomen”; zoals deze herdenking, dit jaarlijks gezeik en nodeloos geblèr.

  I rest my case.
  django


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.