Parlementariër: coalitie verleidt tot overlopen

28

PARAMARIBO, 2 dec – Partijen binnen de huidige regeercoalitie proberen vooraanstaande leden om te kopen. Dit zegt oppositieparlementariër Ronny Asabina (BEP) tegenover de Ware Tijd. Bij hem zelf is ook aangeklopt. En er is geboden.

Onomwonden is getracht te verleiden tot overlopen. “Asabina wat kunnen wij voor je doen, zodat je overstapt. Geef aan wat je prijs is, dan kunnen wij zaken doen”, zo beschrijft Asabina de poging tot omkoperij. Hij weigert de naam te noemen van de persoon die de boodschap overbracht. Uiteindelijk gaat het ook om waar het aanbod vandaan komt. Asabina weet dat de coalitie er achter zit. De boodschapper heeft bakzeil gehaald.

“Ik ga er vanuit dat het geld niet van de persoon komt die mij heeft benaderd. Het zijn handlangers”, aldus Asabina. Hij voelt zich thuis bij de BEP en weigert de partij te verraden. Overigens wordt ook in het binnenland driftig met geld en cadeaus gezwaaid. In dit leefgebied van Inheemsen en Marrons hebben behalve BEP, coalitiepartners NDP en Abop de meeste aanhang. Asabina ziet het omkopen als een soort laatste strohalm is, want “ze hebben bitter weinig voor de mensen gedaan.”


28 REACTIES

 1. Coalitie verleidt met argumenten, niet met omkoperij. Ontwikkeling is de beste argument. Het is duidelijk dat de heer Asbina weinig ontwikkeling en weinig verwachtingen van het leven heeft.


  Maak melding

 2. Het Grote Omkoopspel gaat nu beginnen. Lukt het niet met geld, dan zijn er nog altijd brieven met een puntige inhoud om te overtuigen. Een paar knallen in de omgeving, zoals laatst in Engeland en de VS zal ook overtuigend klinken.


  Maak melding

 3. Eindelijk heeft deze lummel het door, daarvoor niet en of het te laat is zullen we zien. zoals wij weten is de party van de duivel dibrie master in dit soort capriolen.


  Maak melding

 4. Asabina krijgt het volgende te horen :
  “Asabina wat kunnen wij voor je doen, zodat je overstapt. Geef aan wat je prijs is, dan kunnen wij zaken doen”

  En Bouserte zegt :Het is duidelijk dat de heer Asbina weinig ontwikkeling en weinig verwachtingen van het leven heeft.

  Nou dan waarom wou de coalitie hem dan omkopen, nie tom de conclusie die jij over Asabina trekt. De coalitie doet wanhopig, zeer goed teken, laten ze zo door gaan met hun wanhoop.

  BinnenlANDBEWONERS neem ALLE KADOOTJES AAN HET IS UIT DE BELASTINGCENTJES VAN DE kONDREMAN GEKOCHT [zie je er nog wat van terug immers]

  en daarna gewoon ijskoud stemmen op MAMMOETBLOK 😉
  Hadden ze jullie deze regeerperiode maar niet moeten verwaarlozen ..


  Maak melding

 5. @Mundo

  ik blijf het zeggen, want paarsen begrijpen het niet:

  waar mensen zijn, zal er altijd omkoperij en andere vreemde dingen plaatsvinden. het verschil is, dat in rechtstaten dit aan de kaak gesteld wordt en in de kiem gesmoord en de schuldigen worden opgesloten.

  hier, bij ons in suriname, ben je een hele (zwarte) piet wanneer je de boel bedondert. dat is het verschil.

  ik leg het gewoon weer uit een andere keer.


  Maak melding

 6. De heer Asabina doet ineens heel verbaasd, maar wat hij zegt gebeurt toch al sinds jaar en dag in Suriname ?
  Hij doet alsof hij een heel nieuw wiel heeft uitgevonden.
  Ik denk, dat we de komende maanden nog veel meer van dit soort berichten zullen lezen.
  Dit is de Surinaamse politiek ten voeten uit.


  Maak melding

 7. Asabina zit zich onnodig rijk te rekenen. Wie wil nou zo een stier zonder ballen? Ten eeuwige dage lopen klagen zonder daden te weten neer te zetten. Praatjes vullen geen gaatjes.


  Maak melding

 8. Ay Baja, de verkiezingen staan nu voor de deur. De omkoop schandaal van de Paarse Bende gaat toch beginnen. Want al dat geld die door hun gejat is moeten ze toch kwijtraken op deze schandalige manier.De Bigi Baas moet z,n werk afmaken,dus hij moet nog vijf jaar zitten aan de Troon.Mi Goedoe”” 2e Cuba””op komst.


  Maak melding

 9. Gelukkig bestaan er nog mensen als Asabina, die normen en waarden hoog in het vaandel hebben staan zoals bij un voorzitter het geval is, en zullen uiteindelijk alles overwinnen ondanks ze in een door en door corrupt land hun werk moeten verrichten.


  Maak melding

 10. Nog even en we kunnen de naam Paramaribo veranderen in Palermo en kunnen we Suriname veranderen in Sicilie.
  i’ll make you an offer you can’t refuse lijkt wel de nieuwe mantra for survival te zijn geworden.
  Stelletje grapjassen.


  Maak melding

 11. Insider,

  Wat denk je dat de blanken (Blatter, Platini enz.) doen? De grootste omkopers en zwendelaars uit de sportwereld! En allemaal blanken! Wil je FIFA ook omdopen tot Sicilie? Omkoperij en doping in wielerwereld. Allemaal blanken!
  Ik snap dan niet waarom jullie zo blind zijn en corruptie en omkoperij alleen aan niet-blanken koppelen. Gehersenspoeld misschien?


  Maak melding

 12. Bouserte,
  kritisch zijn op je eigen mensen is geen teken van gehersenspoeld zijn, maar een bewijs van gezond en neutraal verstand. Neutrale observatie en neutrale waarneming. Jij begint met woorden als blanken en niet blanken en dat soort raciale opmerkingen.


  Maak melding

 13. Insider,

  Maar het komt toch altijd neer op raciaal?
  Zwarten zijn lui, Indiers zijn verkrachters, Chinezen zijn vies, blanken zijn geweldig, bla bla bla. Daar komt het toch altijd op uit?


  Maak melding

 14. Bouserte

  verbeter de wereld begin bij u zelf. Waarom altijd dat Hollandse vingertje naar anderen.

  Wat heeft Blatter te maken met de Surinaamse Politiek behalve dan dat hij duidelijk corrupt lijkt te zijn en op zijn stoel wil blijven zitten om immuun te blijven voor vervolging.

  Omkoping en corruptie is van alle mensen en zelfs in de dieren wereld zullen er voorbeelden te vinden zijn.

  Wel zal het zo zijn dat e omkoping in de blanke samenlevingen beter en langer gedocumenteerd zijn en vaker (vanwege de documentatie) boven water komen. Wellicht zijn de blanke omkopers dommer dan die met andere kleuren.
  Een andere reden zal zijn waarom er meer blanken in beeld komen met omkoping is gewoon heel duidelijk. zij beheersen om welke reden dan ook verre weg het grootste deel van de Economie.

  Zie aub de dingen in de juiste context en in eigen land en op basis van eigen normen.
  Omdat Hollanders, Zwitsers , Duitsers, etc., iets doen is iets slechts niet zo maar legitiem en normaal of aanvaardbaar.


  Maak melding

 15. @JoJo,

  Om je duidelijk te maken dat corruptie geen vreemd verschijnsel is, maar een wereldwijde menselijke verschijnsel, dus ook een Surinaams verschijnsel, een Nederlands verschijnsel en een Amerikaans ding.
  Al die anderen accepteren het. Bush die met stembusfraude wint. Amerikanen zijn de straat niet opgegaan.
  Nederland die een steekpenningenprins kende. Geaccepteerd.
  Suriname die thans een haperende regering heeft met een Amnestiewet, die niet meer kan worden teruggedraaid. Accepteren en uitkijken naar de volgende verkiezing.
  Dus het zijn jullie die een aantal dingen gewoon moeten accepteren, zolas de rest van de wereldbevolking en dingen verbeteren wanneer daar de kans weer toe komt, ipv steeds maar weer strijd te voeren en te polariseren.
  Front heeft de kans gehad en meende te moeten doen wat ze gedaan hebben of niet wilden doen.
  Deze regering kreeg de kans en doet wat ze meent te moeten doen. Ze doet geen aantoonbaar ongrondwettelijke dingen.
  Afgesproken is dat uiteindelijk het volk bepaalt welke kant het op moet gaan via verkiezing. Dus accepteer het maar.


  Maak melding

 16. @Bouserte
  Wij zijn het over de hoofdzaak eens. Ik kan daar aan toevoegen

  “een land krijgt de regering die het verdient” Men heeft er volgens de regels van het land immers voor gekozen.

  ik maak echter een grote kanttekening bij uw volgende uitspraak:

  “Ze doet geen aantoonbaar ongrondwettelijke dingen.”

  Laat ik bij het laatste de uitspraak van de kantonrechter van 1 december in kortgeding tegen de minister van JusPol bij halen.
  zie ingevoegde link.
  file:///C:/Users/Gebruiker/Downloads/69f544f8684aef7e5221df1b341833a9%20(1).pdf

  Het besluit van de minister van JusPol om een rechter in opleiding uit de opleiding te verwijderen overtrad op meerdere punten de wet en de grondwet.

  Laat ik een recent artikel van een de adviseur van de vice president de heer Klinkers aanhalen waarin die met alle wets en grondwets artikelen haarfijn uit de doeken doet dat de amnestie wet de grondwet en boven liggende internationale wettelijke kaders met voeten treed.

  Mag ik u er aan herinneren dat de regering haar begrotingen nooit verantwoord heeft.

  Laat het moeilijk zijn te bewijzen dat er gefraudeerd wordt etc. Als men zaken wil doen in landen als Suriname weet een ieder dat er smeergeld nodig is. Alleen in Suriname zijn ze zo brutaal dat er niemand meer iets kan komen ondernemen op enige schaal.
  Men wacht wel op de volgende regering.


  Maak melding

 17. Heer @JoJo,

  Indien die door u genoemde instituten zelf falen en de regering geen serieuze tegengas bieden, dan zijn deze instituten medeverantwoordelijk. De oppositie kan geen vuist maken en ziet niet voldoende perspectieven om onregelmatigheden aan te kaarten bij de rechter, een rechtszaak te maken.

  De regering heeft goede intenties maar gebrekkige kennis en slechte uitvoerders en bewakers.
  Er wordt powerplay gespeeld.
  Hoe sterk is de regering? Net zo sterk als de oppositie, de instituten en de bevolking het toelaten.


  Maak melding

 18. @Bouserte
  We zijn het eens. Ik ga altijd uit van goede intenties, echter overzicht, inzicht en kunde zin essentieel voor goed bestuur.
  Spierballen wint op de korte termijn vaker dan argumenten.


  Maak melding

 19. @Jojo woensdag 3 december 2014 om 19:55 uur
  De link die j gaf is naar de PDF die jij lokaal op je C-schijf hebt opgeslagen. Als je de juiste link wilt geven kun je ook op de link in het bron document (de web pagina waarje de link gevonden hebt) en met de “verkeerde” button van je muis er op klikken. Kies vervolgens “Link selecteren””of “Link kopieren” of iets dergelijks. Hierna kun je de juiste link met Ctrl-V op WKN plaatsen.

  En ps. elk waan idee dat een normale discussie of gesprek met paarse mogelijk is berust op onterecht “wishfull thinking”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.