dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameLeraren verdeeld over voortgang acties

Leraren verdeeld over voortgang acties

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 2 dec – De leraren in het middelbaar onderwijs verschillen van mening over het voortzetten van hun protestacties. Dit bleek tijdens een ledenvergadering van hun vakbond BvL,waar onder meer een voorstel van president Desiré Bouterse werd besproken.

De regering is wel bereid de financiële positie van de leraren te ‘herwaarderen’. Waar de leraren over vallen is dat er niets concreets op tafel is gelegd. Wilgo Valies, voorzitter van de BvL, spreekt van een heftige vergadering. Een deel van de leden wil de al ruim een week durende protestacties voortzetten. Een ander deel is voor hervatting van de lessen. Vrijwel alle publieke middelbare scholen doen mee. Er wordt tot de pauze les gegeven.

De kans op het volledig lamleggen van het middelbaar onderwijs is levensgroot. Volgens Valies zijn de leraren strijdvaardig genoeg om door te gaan. De vakbond vindt dat het aan de regering ligt of het zover komt. Besloten is om nog een vergadering te houden om een definitief besluit te nemen. Het Jeugdparlement heeft een beroep gedaan op de BvL om rekening te houden met het belang van de leerlingen.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

9 REACTIES
 1. Wat zullen de leraren aan hun leerlingen onderwijzen indien ze niet bereid zijn te staken? Dat gemaakte afspraken niet hoeven worden nagekomen? Dat afspraken alleen voor de sier gemaakt worden? Laat de onbereidwillige leraren hierover eens nadenken en laat de leerlingen eens nadenken wat ze hebben aan slappe leraren.


  Maak melding
 2. Waarom zou een Bvl naar een niets betekenend jeugdparlement moeten luisteren, laat dit jeugdparlement liever luisteren naar die moordenaar en opa Bouva om de jeugd op te roepen om op die paarse bende zonder visie te stemmen


  Maak melding
 3. BVL volhouden…… Deze NDP BOEVEN zorgen alleen voor zichzelf en de rest mag ’t verder bekijken. Deze NDP BOEVEN, komen geen enkele afspraak na. Jongens volhouden, jullie krijgen zostraks ondersteuning v/d FOLS, zelf die laffe Hooghart zal zich aansluiten. Wij hebben met zijn allen kunnen vernemen wat deze adviseerde, DiDiBrie effe weer zijn hobby uit te voeren nml: de adviseurs van DiDiBrie in een doedelzak doen en in zee gooien. En geloof me jongens BVL, er zijn echt meerdere organisaties die deze strijd zal steunen. BVL jongens die NNNOOOIIITTTT in de schoolbanken hebben gezeten, die willen het nu voor u bepalen, BVL no way sluit de tent. Snijders Moederbond(zou je niet denken/verwachten) heeft begrip voor jullie actie. Er zullen meer bonden en mensen volgen, die zich achter u scharen. Tai horie wó broko a dibrieboto tidé, tidé, trouwens ze zijn gewnd hun eigenbraaksel te slurpen. No fredé de NDPBOEVEN gaan inbinden, Wees niet bang we krijgen NOOOOOIIT MEER EEN(herhaling van 1982) * 8 DECEMBER SLACHTPARTIJ. REMEMBER Big Brother Odiiiiii
  Glenny.


  Maak melding
 4. De leraren moeten hun verantwoording nemen en hun werk doen. Als er geen geld is dan moeten ze even doorbijten tot er wel weer geld is. De jeugd in de kou laten staan is gewoon misdadig. Gelukkig is meer dan de helft wel bereid te werken. Je hebt altijd een handvol rotte appels in de mand.


  Maak melding
 5. 02 dec. 2014

  Wie is (zijn) uiteindelijk de dupe van deze stakingen ?

  Nee, niet de regering van Bouterse, maar wel de arme studenten.

  Steeds weer moeten de studenten het gelag betalen. Geen lessen, maar de toetsen, tentamens en examens gaan na zo een staking normaal door. Dit gedrag van docenten, na een staking, is vaker al bewezen.

  Srika is niet tegen stakingen en protesten, maar laat toch niet steeds de studenten daarvan de dupe worden. Zeker niet de examenklassen. En dit gebeurt te vaak in Suriname.

  Hiermee is Srika al de dupe van een regen aan minpunten.
  Srika


  Maak melding
 6. Bouserte

  De leraren moeten hun verantwoording nemen en hun werk doen. Als er geen geld is dan moeten ze even doorbijten tot er wel weer geld is. .

  Krijgt de First Lady wel elke maand haar giga salaris?


  Maak melding
 7. @@ Krijgt de First Lady wel elke maand haar giga salaris? @@

  Henk Molenaar,

  Dat zal zeker wel. Je wilt toch niet in het wereldnieuws komen met het verhaal dat Frits Lady haar salaris niet meer krijgt? Je wilt de Surinaamse bevolking toch niet angst aanjagen?

  In Nederland zouden ze toch – geheel logisch – de uitkering van de Koning nooit oftewel als laatste stoppen?


  Maak melding
 8. Waarom is er niemand die de onderwijzers vraagt of zij beter en meer waard zijn dan de rest van de werkende klasse, bijvoorbeeld de interieurverzorgenden, de vuilophalers en vooral de andere ooit zogenoemde strategische groepen. Valies was zoooo voor FISO en hij is de eerste die daar weer inbreuk op pleegt. Wat is zijn woord nog waard? Het kan er bij mij niet in dat er nog onderwijzers zijn die zich laten spannen voor de politieke kar van deze zogenaamde vakbondsman. Intervieuw enkelen van de actievoerenden en vraag wat nou precies in de conceptovereenkomst staat. Het gross weet het gewoon niet. Maar in Suriname is het nou eenmaal zo dat als een vakbondsman roept, we gaan staken, dan legt het grootste deel abrupt het werk neer zonder te vragen waarom. Mijn mening is dat als je FISO gaat openbreken zoals deze mensen willen, het hek van de dam is en de regering de sluis voor chantage daarmee heeft open gegooid….en DAT is precies wat de krachten achter deze actie willen. Het zijn de onderwijsgevenden, aangevoerd door onverantwoordelijke, politiek voerende vakbondslieden, die de Surinaamse jeugd vernietigen door ze onvoldoende onderwijs te geven uit EIGEN BELANG! Het ondermijnen van de regering is een volgende fase ingegaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES