zaterdag, februari 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieVicepresident Ameerali: regering doet veel voor bedrijfsleven

Vicepresident Ameerali: regering doet veel voor bedrijfsleven

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 1 dec – De regering doet veel voor het bedrijfsleven. Dit zegt vicepresident Robert Ameerali. Het is dus anders dan wat vaker werkgevers beweren of ook de oppositie. Er is wel degelijk aandacht voor veiligheid en de behoefte aan prikkels.

“We kijken naar de criminaliteit om ons heen en we kunnen zeggen, we zijn niet tevreden, de criminaliteit mag nog altijd lager. Maar als we kijken naar landen waar het veel beter gaat, zoals Trinidad, waar we weten dat het veiligheidsgevoel van de ondernemer totaal anders is, dan denk ik dat we deze zaak moeten koesteren en dat we er alles aan moeten doen om het zo te houden”, zei Ameerali bij de opening van Jaarbeurs 2014.

Bij prikkels wordt uitgegaan van het effect op termijn. “De regering heeft belangrijke dingen gedaan voor het bedrijfsleven. De minister van Financiën kijkt elke dag naar zijn portemonnee. Hij gelooft dat als hij invoerrechten afschaft, hij inkomsten derft. Het kost dan moeite hem uit te leggen dat als de bedrijven overleven, mensen werk hebben. Dus je helpt niet de bedrijven, omdat je ze wilt helpen, maar je helpt Suriname door die bedrijven te helpen te overleven’, aldus Ameerali.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

31 REACTIES
 1. Meneer Ameerali:

  Ik raad u aan om communicatie trainingen te volgen.
  U geeft aan dat de werkgevers, aandacht voor veiligheid en de behoefte aan prikkels, willen.

  Als ze aangeven dat deze in weinige mate aanwezig is gaat u rond te tafel met hun zitten. Vraag hun om een verbeter plan. Kijk het na en ga het implementeren.

  De werkgevers zorgen voor geld en banen in het land. Hun zorgen er onder andere voor dat de economie draaien blijft.

  Wees niet zo een oelewapper dat je het beter weet.

  Denk eens een keer niet aan je zelf en je volle zakken.
  Denk eens een keer in het belang van het land.

  Dombo die je bent.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 2. Molenaar, de grootste grapjas die rondloopt ben jij. Misschien moet je een keer water gebruiken om te douchen ipv azijn. Er hangt een geur van landverraad om je heen. Overduidelijk dat je niets hebt met het ndp maar heb je ook iets positiefs te melden over suriname ? Het is zo gemakkelijk om vanuit calimerostan kritiek te uiten. Inmiddels zal je 24 uurs luier wel vol gelopen zijn.


  Maak melding
 3. De verkiezingen naderen dus doet Ameerali zijn best om zijn leugens te verkopen.
  Als bouta en co zo goed waren voor Suriname zoals Ameerali het beweerd dan vraag ik me af waarom bouta zich heeft beschermd met AMNESTIE.!!


  Maak melding
 4. Parbo
  Molenaar, de grootste grapjas die rondloopt ben jij. Misschien moet je een keer water gebruiken om te douchen ipv azijn. Er hangt een geur van landverraad om je heen

  Zo daar komt het woord… landverraad….landverrader..

  En we weten allemaal dankzij jou baas wat er met landverraders gebeurt…


  Maak melding
 5. We kijken naar de criminaliteit om ons heen en we kunnen zeggen, we zijn niet tevreden, de criminaliteit mag nog altijd lager.

  Aldus de vice president…

  We kijker er naar…. doe je ook nog wat anders dan alleen maar kijken?


  Maak melding
 6. Ray, de amnestiewetgeving is democratisch tot stand gekomen. Uiteindelijk stemden 28 afgevaardigden voor en 12 tegen.
  Suriname kan zich niet kan veroorloven om een president te hebben die veroordeeld wordt in een rechtszaak zo simpel liggen de feiten. Het zijn een handjevol raddraaiers die iedere keer amok maken over de decembermoorden. Het is een gepasseerd station en de meeste Surinamers willen voorruit kijken. Spijtig voor de nabestaanden maar die zullen hun verdriet een plekje moeten geven. Bouterse zou er wel goed aan doen om de nabestaanden te financieel te compenseren.


  Maak melding
 7. Dwaas,

  Hij zegt dat de invoerrechten niet worden verhoogd. Zo doet men dus meer voor het bedrijfsleven.
  Wat hij eigenlijk wil zeggen is dat men zo de prijzen in de winkels wat kan controleren en behoeden tegen stijging, zo vlak voor de verkiezing. Want dat zouden ze dan merken aan de verkiezingsuitslag.


  Maak melding
 8. Parbo: “Suriname kan zich niet kan veroorloven om een president te hebben die veroordeeld wordt in een rechtszaak zo simpel liggen de feiten”

  Inderdaad Paarse Pauper,,,, zo liggen de feiten

  Jij beweert dus dat moordenaar Bouterse boven de Surinaamse wet staat…

  Jij bent echt rijp voor een inrichting


  Maak melding
 9. Parbo,

  Suriname is een verdeeld land en het lijkt erop, dat de verdeeldheid alleen maar toeneemt.
  Zie ook de postings op dit forum.
  Suriname is bovendien een land, dat (nog) niet kan leven met zijn verleden en dat is noodzakelijk om aan een gezamenlijke toekomst te kunnen werken.
  Daarvoor is er teveel gebeurd, dat nooit een plaats heeft gekregen voor veel Surinamers.
  Als jij stelt, dat de decembermoorden een gepasseerd station zijn, dan praat je voor een bepaalde groep mensen in Suriname.
  Voor veel andere Surinamers ligt deze gevoelige kwestie toch echt heel anders en daaraan ga jij helemaal voorbij.


  Maak melding
 10. Molenaar, moordenaar of niet het volk heeft het NDP aan de verkiezingswinst geholpen. Men wist dat bij een evt. winst Bouterse naar voren zou worden geschoven voor het presidentschap. Het volk heeft Bouterse geaccepteerd met alle lusten en lasten. Kennelijk wil dat niet doordringen tot je botte hersenen. Het volk heeft hem vergeven. De OM heeft dan geen poot meer om op te staan. De komende 5 jaren zit je nog dagelijks te blauwbekken hier, want 1 ding is zeker, onze geliefde president blijft op zijn plek zitten. Hij is de onbetwiste nr 1 kandidaat in Suriname. Bouterse is een man van het volk.


  Maak melding
 11. Parbo, gelijk heb je!
  Het volk bepaalt, niet Henk Molenaar.
  In Nederland bepaalt ook het volk dat die slijmballerige Samsom en Asscher met de illusionist Rutte moeten samen regeren. Niemand doet daar moeilijk over.
  Zo’n Teeven, Opstelten. Zou jij je kinderen in hun handen toevertrouwen? No way!


  Maak melding
 12. Rudinho, hoe verklaar je dan de winst van de Mega Combinatie ? Want als deze zaak zo gevoelig ligt waarom is de NDP dan met de zege van door gegaan ? Waarom zijn de aartsvijanden Brunswijk en Somohardjo met het NDP in zee gegaan ? Waarom geniet Bouterse dan nog zoveel aanhang in Suriname ? Antw. mensen zijn het gezeik rondom de decembermoorden zat. Surinamers snakken naar welvaart en geen oude koeien. Ook het onderlinge gekibbel zijn ze zat. Suriname is een bij elkaar geraapt etnische zooitje en de NDP is één van de weinige partijen die geen onderscheid maakt op basis van etniciteit. Onder Bouterse zijn er stappen gezet om van Suriname een welvaartsstaat te maken.


  Maak melding
 13. Parbo,

  Ook Nederland en de VS hebben genoeg van dat gezeik rondom de decemberincidenten. Er is geen enkele land meer die de decembergezeikaanhangers nog steunt. Wanneer gaan zij dit inzien? Wanneer gaan zij zichzelf deprogrammeren?


  Maak melding
 14. parbo/bouserte….behalve dat jullie paranoïde, megalomane dictator een veroordeling op zijn naam heeft voor drugshandel en hoofdverdachte is van 15 standrechterlijke moorden op onschuldige landgenoten, blijft hij alleen uit handen van justitie door zelfamnestie. Alleen geindoctrineerde, hersenloze paarse paupers als jullie lopen in ganzenpas achter deze gevaarlijke gek aan. En als jullie van mening zijn dat dit een gepasseerd station is dan zijn jullie wel zo hypocriet om de slaventijd wel levend te houden en in Nederland een kinderfeest te verstoren. Maar het zegt genoeg over jullie primitieve denkwijze dat je nabestaanden van de slachtoffers, gemaakt door, de door jullie zo geadoreerde, SLACHTER VAN BASTION VEERE, met een financiele aalmoes probeert af te schepen.


  Maak melding
 15. Parbo,

  Mijn mening is, dat politici geilen op politieke macht en een kinderhand is gauw gevuld.
  Somo is uit de coalitie gestapt of eruit gegooid, Brunswijk mag alleen meevaren, zoals hij dat noemt en de huidige coaltie heeft maar 1 stem meerderheid.
  Dat kun je aan het eind van deze regeringsperiode toch geen echte winst noemen, integendeel, de Assemble is vleugellam, niet alleen door de oppositie, ook doordat vooral leden van de NDP het blijkbaar niet interessant vinden om het quorum mogelijk te maken.
  Wat mij wel stoort, is, dat jij aan het gevoel van heel veel Surinamers voorbijgaat.
  Dat Bouta jouw favoriet is, prima, maar je kunt helaas helemaal geen gevoel opbrengen voor veel Surinamers, die nog steeds met een onverwerkt verleden kampen.
  Was jij ook niet degene, die vond, dat een aantal posters op dit forum zwakzinnig begaafd waren ?
  Dat zegt genoeg over jouw empatisch vermogen.


  Maak melding
 16. @Parbo

  Geen enkel Democratie was er rondom die bouta amnestie.
  De 28 die gestemd hebben zijn allen ndpers, en dat zegt al genoeg!!! Tot op heden hebben jullie, de ndpers, niet kunnen verklaren waarom die bouta amnestie!!!
  WAAROM,WAAROM ??!!!
  Zeg Parbo,
  een geliefde van jou moest neegeknald worden op 8dec 1982, zou je wel anders praten. En voordat je gaat beginnen te jammeren waarom ik mij het lot van deze slachtoffers o aantrek?
  Wel de slachtoffers zijn allemaal mensen geweest met een goede opleiding en qua intelligentie kan je baasje niet eens naast ze staan.Advocaten ,vakbondsleider,docenten aan de universiteit,sportman,journalisten ,ja voor deze mensen was je baasje bang. Toen schoot hij ze kapot omdat hij gedacht had dat hij in Suriname de baas zou spelen netzoals castro in Cuba, en Chavez van Venezuela.De advocaten werden vermoord omdat zij Rambocus verdedigden zoals het hun dagelijkse job is,netzoals je baasje bij duizenden aan dollars uitbetaald aan de advocaten van zijn criminele zoon en zie niemand die dinootjezijn advcaten heeft doodgeschoten.
  Zo toen dacht bouta ik schiet al de intelligente burgers dood en dan kan ik regeren over het dome massa die achterblijft zoals parbo.
  Hallo Parbo ik treur om deze mensen ,ze zijn geen familie van mij maar net zoals jij en ik ,zijn zij ook burgers van Suriname geweest. Wat hun is overkomen kon makkelijk met een ieder ander gebeurd zijn .Toen dit tragische geschiedenis zich aan het voltrekken was was ik in mijn tiener jaren.Niemand gaat mij komen vertellen dat de dec moorden iets goeds of iets normaals geweest is
  Soms bewonder ik de moed van degenen die de dec moorden niet zien voor wat het is!.


  Maak melding
 17. @Bouserte

  Je blijft maar dromen,
  zeg als Amerika en Nederland genoeg hebben van de DEC moorden waarom gaat je baasje dan niet naar Amerika om zoonlief te bezoeken ?!
  En ik daag je uit om je baasje te overtuigen zijn Amnestie thuis te laten en te reizen ZONDER AMNESTIE!!!


  Maak melding
 18. @Ray,

  Die vraag moet je stellen aan het Surinaamse volk dat Bouterse mandaat heeft gegeven voor die Amnestiewet. Twijfel je aan de verstandelijke vermogens van het Surinaamse volk soms?

  Dan yere no, die Surinamers gaan opnieuw Bouterse een mandaat geven en de VS en Nederland zullen alle verboden intrekken!


  Maak melding
 19. @Bouserte,

  Je bent wel erg optimistisch. Waarop is die optimisme gebaseerd? Op de volksmennerij van Bouterse? Praatjes vullen geen gaatjes. Die praatjes van hem hebben ook de uitval van electriciteit niet kunnen voorkomen. Mensen geloven hem nu veel minder. Dat zal ook blijken in de verkiezingsuitslag.
  Helaas zijn er partijen die geen haar beter zijn dan de NDP, zoals de ABOP, maar deze partijen hebben niet eens een partijprogramma, wel een agenda. Die de mensen nog verder de afgrond gaat induwen.


  Maak melding
 20. plotseling heeft de vader geen vijanden meer,maar alleen liefde en nog maals liefde die hij predikt.

  begin nadat hij was aangesteld als opperhoofd van het land,heeft hij alle tegenstanders de laan uitgestuurd en de tegen partij vijanden genoemd,met de mededeling,,

  ,als ik wil,kan de helft van jullie laten opsluiten..maar hij deed het niet..

  zijn zoon is wel opgehaald en in v s a opgesloten als dank..

  moro é doro..


  Maak melding
 21. @Bouserte

  Hallo niet het volk maar 28 ndpers hebben hem gezegend met amnestie. Zolang bouta de lijder is zolang kunnen zijn meegenieten !Ze weten zelfs ook dat bouta voor Spek en bonen daar zit.!Wel die 28 hebben bouta nodig om hun NJANG te maken en bouta op zijn beurdt heeft hun nodig om de lijder te blijven spelen met amnestie en al.
  Op 25 MEI 2015 gaat je baasje richting Santo Boma!!!


  Maak melding
 22. @Parbo-srafu ELKE president in ELK beschaafd land kan veroordeeld worden als hij de wetten van het land overtreedt !

  De Nep-Amnestiewet was volgens jouw nodig om
  veroordeling van zittende president Bouta te voorkomen ?

  Dat is nonsens, Bouta had DAARVOOR al een
  ONHERROEPELIJK drugsvonnis op zijn naam staan !!
  Jij hebt vrede met jou Interpol-gesignaleerde-president,
  anderen, democraten, NIET !

  Een gewone DNA-wet inzake amnestie, is ondergeschikt
  aan een VERBOD in de Grondwet ! Een lagere wet kan
  een regel in de Grondwet niet ongedaan maken of niet van toepassing maken ! De Grondwet is HOGER in rang !

  Om de verdachte van massamoord op eigen bevolking van
  dienst te zijn zou een betere poging zijn de GRONDWET te wijzigen ! (en dan ben jij nog niet af van de regels in
  internationale mensenrechtenverdragen, die boven de Surinaamse wet staan)

  Echter INTERNATIONAAL wordt geen amnestie gegeven aan plegers van massamoord/misdaden tegen de menselijkheid !
  Zie de vervolging in vrijwel ALLE landen in Zuid- en Midden Amerika van deze dictatoriale moordenaars !

  Zie ook de SAAMAKA-uitspraak, die maakt korte metten met
  de Moiwana-amnestie. De “heren” moeten gewoon worden veroordeeld voor die MOORDEN !

  Desi srefi no mang go kibri dji sang e kong !
  Sranan sa wini !!!


  Maak melding
 23. Om de woorden van Parbo te gebruiken: “Suriname is een bij elkaar geraapt etnische zooitje ………..” Verschillende volkeren zijn naar Suriname gebracht of gekomen, maar op welk volk zijn alle andere slechte etnische ogen gericht? Op wie hebben ze altijd wat te zeiken? In plaats dat ze naar hun eigen volk kijken, en hun eigen soort tot de orde roepen, en hun eigen vuile was schoon proberen te krijgen, lopen ze eindeloos met hun vuile vieze stinkende monden te zeuren op een bepaald volk, terwijl ze totaal niet beter zijn dan dat volk waarop ze lopen af te geven, stelletje fucking hypocrieten.


  Maak melding
 24. Nog 10 jaar Pres Desi zonder die boef van een Ameerali. Hij breekt wat de Pres maakt. Laat Bravo zelf zitten als VP is nuttiger. De Vieze President heeft een hoop bedrijven om zeep geholpen door eifen NV’s in te zetten. Je mag zeggen wat je wilt Bouta doet voor Su.


  Maak melding
 25. We doen echt schandelijk om elkaar te discrimineren, diaspora en inwoners van Su. Elk ander land accepteerd al zijn mensen als onderdaan al wonen ze in Rusland. Zelfs de Pres herhaald het zoveel keer, maar een hoop low lives willen het in stand houden dat onze Surinamers in de wereld geen Surinamers zijn. Weet dat er een paar witte wolven shoot faye in den groupu dusi. Jullie trappen erin zoals onderander de Ruiter dat deed met de indianen. House niggers of redi moesoe noemden ze dat. Masa are we sick


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES