zaterdag, mei 25, 2024
HomeOnderwerpenEconomieVS ontevreden over aanpak kinderarbeid Suriname

VS ontevreden over aanpak kinderarbeid Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 nov – De Amerikaanse overheid is ontevreden over de aanpak van kinderarbeid in Suriname. In het rapport voor 2013 over de ergste vormen van kinderarbeid van het Amerikaanse ministerie van Arbeid wordt gesproken van ‘matige vooruitgang.’

Toch zijn er afspraken gemaakt met de Surinaamse autoriteiten over in elk geval meer aandacht voor het fenomeen. De regering neemt al deel in een project van het Amerikaanse ministerie. Het project is erop gericht de capaciteit voor het bestrijden op te voeren. Ook is een onderzoek verricht naar het voorkomen van kinderarbeid. De naschoolse opvang wordt gezien als een goed middel om het probleem aan te pakken.

Waar de Amerikanen over vallen is dat er nog steeds kinderen werkzaam zijn in de mijnbouw. Ook blijkt de leerplichtige leeftijd nog onder de leeftijd te zitten waarop gearbeid mag worden. Opmerkelijk is wel dat de Surinaamse autoriteiten vaker ontkend hebben dat er kinderen werken in de goudindustrie. Volgens het Amerikaanse ministerie verricht ruim zes procent van alle Surinaamse kinderen een of andere vorm van arbeid. Dat komt op zo’n zevenduizend kinderen aan.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

35 REACTIES
 1. Die Amerikanen moeten hun bek houden,gaan zij ervoor zorgen dat deze kids en hun familie ook een vrolijke kerst kunnen vieren.Bemoei je met je eigen zaken kijk naar Furgeson jullie idioten in Amerika zijn bezig een slachting te houden onder de zwarte jonge mannen.Haast elke week wordt er 1 neergeschoten door de politie.Jullie op Wall Street zorgen ervoor dat er armoede is in bepaalde delen van de wereld.Ze gaan naar de maan maar het armoede probleem willen ze niet oplossen.

  odi odi Mundo


  Maak melding
 2. is beter dat ze kijken in hun eigen land hoe de politie hun eigen mensen voor niks neerknallen dat moeten ze doen want ze zijn niet beter dan anderen ze moeten de laaste die praat hun bek houden moordenaars zijn die gasten


  Maak melding
 3. Het is altijd makkelijker een splinter in iemand anders ogen te vinden dan een balk in eigen oog.

  There are 60,000 slaves in the US according to an op-ed by Nicholas Christof that was published a year ago. So it’s a serious problem here too. And about 35.8 million total worldwide. http://www.nytimes.com/2013/11
  http://www.globalslaveryindex….

  According to a 2011 report., “The State Department says 27 million people are victims of human
  trafficking worldwide, and approximately 100,000 of those victims are in the United States in slavery or near slavery arrangements.”—-


  Maak melding
 4. Mundo,

  Samen met Latino’s voeren de Afro bevolking in de VS alle foute lijstjes aan, of het nu schoolverlating, werkloosheid, jeugdbendes, of criminaliteit betreft. En zwarte mannen komen veel meer in aanraking met de politie dan blanke mannen. En dat is een feit ! Iedere keer die racisme troefkaart spelen is gewoon zielig. Er zijn genoeg voorbeelden van Afro Amerikanen die het wel hebben gemaakt. Waarom lukt het hun dan wel ?


  Maak melding
 5. @ Ram Singh

  Ja, dat zal best, maar zullen we er eens percentages van maken?

  Inwoners Suriname (2013): 539.276
  Inwoners Verenigde Staten (2013): 316.100.000

  Slaven Suriname (2014): 4.900
  Slaven Verenigde Staten (2014): 60.100

  Percentage slaven in Suriname: 0,91%
  Percentage slaven in Verenigde staten: 0,02%

  Hebben de Verenigde Staten recht van spreken? Ja, de Verenigde Staten hebben zeker recht van spreken. Je haalt de Slavery Index erbij en op welke plaats staan de Verenigde Staten? De Verenigde Staten staan op #145. Op welke plek staat Suriname? Nou Suriname staat op plek #19.

  Verder scoort Suriname een C op de manier hoe de overheid omgaat met de slavernij in eigen land. Blijkbaar zijn ze te druk bezig met dat infantiele spoor- c.q. tramlijntje.

  Een paar landen die hoger scoren dan Suriname:
  – Algerije #54
  – Ethiopië #71
  – Angola #65
  – China #109
  – Zimbabwe….. #66

  Nu reageren de Surinamers als door een angel gestoken, want het is toch wel heel erg confronterend. Brullen over schadevergoedingen van de voormalige kolonisator in verband met het slavernijverleden van voorouders, maar de Surinamers zijn er zelf anders erg bedreven in.

  Het moge dan ook duidelijk zijn dat Keti Koti een hypocriete fissa is en dat Suriname voorlopig allesbehalve recht van spreken heeft betreffende slavernij.


  Maak melding
 6. @Klaas Vaak & anderen,

  VS moet eigen kinderarbeid voorkomen. Klopt. Maar het is dweilen met de kraan open met al die vluchtelingen uit Latijns Amerika en elders. Wat moet de VS doen? Al deze vluchtelingen de zee in dumpen? Want het illegale arbeid en kinderarbeid in de VS komt vnl voor rekening van deze illegalen.
  Kinderarbeid in Suriname is vaakde keuze van die kinderen zelf, m.n. die die in de mijnbouw werken. Er heerst daar een cultuur van snel rijk worden en de man spelen zonder te veel gedoe van een studie of te voldoen aan de discipline om elke dag naar school te gaan, huiswerk te maken en te slagen.


  Maak melding
 7. De inheemsen hebben het in Surinamers in ieder geval beter dan in de VS. In de VS zijn ze, de eerste en echte Amerikanen, na de genocides weggepropt in reservaten met het slechtste land, om vervolgens gediscrimineerd te worden door de Europese Amerikanen.


  Maak melding
 8. @jan, het neerschieten heeft twee kanten en keur het ook niet goed. Het gedrag en mentaliteit van velen is ook een ramp. De schuld moet ook niet altijd bij de ander neergelegd worden.

  -Een ieder die zo op de plaats Furgeson vallen moeten maar eens weten wie er allemaal daar wonen en wat er gebeurd. Er wonen mensen daar die al jaren illegaal zijn/waren. Ook hebben vele geen diploma’s voor een goede baan.
  Verder is er ook een groep die het niet uit maakt hoe hun toekomst eruit ziet.
  Door hun frustratie reageren zij het op anderen af. Ik keur het gedrag van die agenten natuurlijk af.

  -Er staar geschreven:::::Waar de Amerikanen over vallen is dat er nog steeds kinderen werkzaam zijn in de mijnbouw.

  -Als ik dit zo leest vraag ik mij af waar Poki is die steeds op komt voor mensen die aan het werk moeten blijven terwijl er gevaar dreigt bij die dam.
  Waarom praat zij niet met die ouders dat de kinderen op school horen te zitten voor een betere toekomst?
  Als het niet goed gaat is het de schuld van de overheid die niets doet voor de mensen.
  De schuld geven aan een ander dus, terwijl de opvoeding jou eigen taak is. Niet de overheid heeft jou die kinderen toch gegeven.

  Ik hoop het beste voor een ieder.


  Maak melding
 9. … en als zjj zich bezighouden met hun eigen problemen, verdwijnt dan de slavernij alhier? in dat geval teken ik voor: bemoei je met je eigen zaken. indien niet, dan hebben de kinderen zeker behoefte aan wat steun van buiten, alter all: zij zijn de toekomst van suriname.


  Maak melding
 10. @Piet Pelle
  “Nu reageren de Surinamers als door een angel gestoken, want het is toch wel heel erg confronterend. Brullen over schadevergoedingen van de voormalige kolonisator in verband met het slavernijverleden van voorouders, maar de Surinamers zijn er zelf anders erg bedreven in.

  Het moge dan ook duidelijk zijn dat Keti Koti een hypocriete fissa is en dat Suriname voorlopig allesbehalve recht van spreken heeft betreffende slavernij.”

  Wat je hier schrijft gaat natuurlijk nergens over. Een vergelijking die volkomen mank gaat. Kinderarbeid (moet natuurlijk direct de kop ingedrukt worden) in Su vergelijken met gedwongen arbeid, generatie op generatie, met lichamelijke en geestelijke mishandeling etc… Waar heb je het over!

  Wij moeten blij zijn met de aandacht van wie dan ook voor dit probleem, want dit kan natuurlijk niet. Hier moet de overheid met de hoogste prioriteit ingrijpen.
  Zowel in Su, Amerika of waar dan ook!


  Maak melding
 11. Kinderen moeten werken. Werk is ook soort van leren. Werk is beste leerschool. Praktijk ervaring. Je leert disipline. Je leert consentratie. Je leert handen uit mouwen steken. Meeste ongeschoolde miljonairs. Ze zijn begonnen als kindarbeider. Door arbeid hun geest is gevormd. Dus kinderen! Mars Go wroko!


  Maak melding
 12. Daar waar sprake is van economische uitbuiting en gevaarlijk en/ of schadelijk werk voor ontwikkeling en gezondheid van een kind moeten kinderen in bescherming worden genomen.

  Werken in dit geval kan niet als positief beschouwde worden.


  Maak melding
 13. Il ben stedes verbaast over het fit date de VS de les willen geven aan de andere stage van de wereld en nota bene in zuid america.Het bête voir hen zou zijn date zéro daatwerkelijk de rasisme en hun politique de ségrégation. Hun politique in directie van Palestine.


  Maak melding
 14. @Piet Pelle

  In jouw opsomming van landen vermijd je angstvallig om India met 14 miljoen, Pakistan met 2,4 miljoen en Uzbekistan met 1,2 miljoen slaven op te noemen. Samen zijn deze 3 landen goed voor meer dan 90% van alle slaven ter wereld.


  Maak melding
 15. Koos
  Suriname is niets anders dan een etnische enclave. Onderlinge racisme is groter dan ooit, misschien wel erger dan in de VS

  zondag 30 november 2014 om 17:11 uur
  ======================================
  En jouw taak hier is om het aan te wakkeren.


  Maak melding
 16. VS ontevreden over aanpak kinderarbeid Suriname.

  Dit dient DADA & co. wel aan te pakken.
  Ook BRAVO (Brunsie) & co. dient hierover te worden aangesproken door de “Zoon van Jozef”.

  Maar we mogen onze ogen niet sluiten voor dit probleem.

  Maar wat dachten jullie over Brazilië & Mexico.

  Ook Dwangarbeid & Slavernij in UK.

  29 nov. 2014
  Verenigd Koninkrijk telt 10.000 ‘slaven’

  LONDEN –
  In het Verenigd Koninkrijk waren vorig jaar tussen de 10.000 en 13.000 mensen slachtoffer van slavernij.
  Het gaat daarbij om onder meer vrouwen die zijn gedwongen tot prostitutie, huispersoneel dat ‘gevangen’ wordt gehouden en mensen die bij boeren, in fabrieken en op vissersboten werken.

  Dat meldde de BBC zaterdag op basis van een analyse van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken.
  Volgens het ministerie zijn er veel ‘slaven’ het land ingekomen door mensenhandel uit 100 verschillende landen, waaronder Albanië en Vietnam.
  Maar ook mensen die in het Verenigd Koninkrijk zijn geboren en grootgebracht, zijn slachtoffer van het fenomeen.

  Het is voor het eerst dat de Britse regering cijfers bekendmaakt over het probleem, dat veel groter is dan gedacht. Opsporingsdienst NCA schatte het aantal slachtoffers vorig jaar nog op ruim 2700.
  De Britse regering wil slavernij aanpakken.
  Onder meer met nieuwe wetgeving die Britse rechtbanken meer macht moeten geven om slachtoffers van mensenhandel te beschermen.

  De regering wil ook de samenwerking met andere landen verbeteren en het optreden van de politie bij huishoudelijk geweld aanscherpen.

  Maar gelukkig dat dit wederom wordt aangekaart over “kinderarbeid” in Suriname.
  Dus er is genoeg werk aan de winkel voor BELLY & AMAFO.


  Maak melding
 17. Ik vind dat de VS ook naar zichzelf moet kijken:hoe is de situatie van de negers daar? Waarom hebben de negers een achterstand van 40 jaar t.o.v. de blanken?Hoe komt het dat immigranten uit Iran het bijna even goed hebben als de blanken(scholing,economisch ) en veel beter zijn dan de blanken wat criminaliteit betreft?
  Waarom zitten de gevangenissen in de VS vol zwarten?


  Maak melding
 18. @Abaisa,
  En jouw taak hier is om het aan te wakkeren

  ——–

  en daar doe ja zelf anders flink aan mee, gezien de andere posting van jou daarboven, hypocriet figuur


  Maak melding
 19. -Een ieder die aan geeft op de VS zou ik vragen om naar een herhaling te luisteren naar de heer Asabina de econoom die te horen was op een bekende radio station van 30 november.

  -Abrahams heeft een goudconcessie en betaalt helemaal geen belasting. Deze heeft hij weer onder verhuurd.
  Er is gewoon geen geld in kas en Bouterse doet alsof er wel geld is. Velen hebben tot heden geen salaris ontvangen ontvangen voor de gewerkte uren.

  -Die trein opzet is gewoon om het volk te misleiden om te gaan stemmen voor de NDP, omdat het nooit besproken is binnen de DNA. Ook de ministers die erbij betrokken moeten worden zijn nooit op de hoogte gebracht.

  Deze zelfde Jozefzoon had in het verleden gevochten tegen Bouterse. Zie Brunswijk maar.

  Spannende tijden voor land en volk in suriname!!!!

  Mensen, Amerika heeft zijn zaakjes op orde en de individu bepaalt zelfs welke koers hij of zij volgt.


  Maak melding
 20. hans
  @Abaisa,
  En jouw taak hier is om het aan te wakkeren

  ——–

  en daar doe ja zelf anders flink aan mee, gezien de andere posting van jou daarboven, hypocriet figuur
  =============================================
  Ik denk eerder dat degene die een opsomming heeft gemaakt van enkele landen zonder de beste 3 landen op noemen een hypocriet figuur is.

  Jij vond het waarschijnlijk jammer dat ik jouw naam niet genoemd heb bij reactie op koos; we weten wel dat jij uit ’t zelfde hout gesneden bent dus hoef ik je niet steeds apart te vermelden.


  Maak melding
 21. Piet Pelle.

  Jou percentages zijn best waar. Maar als je slaven arbeid gebruikt waar dan ook en de eindproducten in de USA belanden zijn het tot technies amerikaanse slaven. En dan komen nog er nog miljoenen bij.

  Als er voor walmart’s importen in china 10% van de arbeid door kinderen en slaven gebeurt heb je al zo nog een miljoen.
  Als 10% van de koffiebonen in latijns amerika voor starbucks door kinderen wordt gedaan heb je zo nog een honderd duizend in een klap. Foxcon was toch ook een van de bedrijven die de apple iphone maakte in “near slavery” condities. En de fabrieken waar kleren worden gemaakt in Bangla Desh werken de vrouwen 10 to 15 uren per dag zoals een die neerstortte vorig jaar. Nog een paar honderd duizend.
  Chocolade is ook een van de producten waarbij slavernij bepaald geen vreemde input is. Zwitserse chocolade en belgiese bonbons klinken mooi. Nog een 100.000 ten rekening van de USA en 1 00.000 voor europa.
  De illegale migranten families die in de landbouw werken van Arizona/Texas/California/Washington state sturen hun kinderen ook niet naar school maar ze werken in velden waar ze werken.
  Dus komen we snel tot de conclusie dat de USA zelf de grootste slaven populatie helpt te onderhouden voor eigen winstbejag.


  Maak melding
 22. En Suriname dient een klacht in wegens de 3de rangsstatus van zwarten in USA.

  Ondanks dat Suriname een bananen republiek is betwijfel ik het ten zeerste dat er kinderarbeid is of op de schaal van de Amerikanen. Ik heb nog nooit een gezien.


  Maak melding
 23. Hoe zit het met de kinderarbeid in Nederland. In de supermarkten zie ik dat de kinderen die achter de kassa zitten steeds jonger worden en ook de rekkenvullers.
  De vraag is waarom in het rijke Nederland kinderen deze arbeid zouden moeten verrichten. Men krijgt toch kinderbijslag?


  Maak melding
 24. Dwaas@ heel goed gezien in bijna alle supermarkten in Nederland werken kindren achter de kassa en vullen vaak de rekken heel goed gezien maar dat gaan een paar van die hypocrieten hier op waterkant net zal,t wel anders zien , oeng tja,ding jèrrè ai boi


  Maak melding
 25. Ik heb maar een simpele vraag.
  Waarom blijven veel Surinamers maar steeds volhouden, dat in ons land geen kinderarbeid voorkomt ?
  Waarom halen veel Surinamers er altijd andere landen bij, waar alles nog veel erger is, dan bij ons ?
  Waarom ontkennen veel mensen iedere keer maar weer, dat in Suriname vreselijke dingen gebeuren ?
  Ook hier in Suriname komen kinderarbeid, kinderprostitie, geweld binnen het gezin, moorden, berovingen en verkrachtingen voor.
  Suriname onderscheidt zich in dat opzicht van geen enkel ander land in de wereld.


  Maak melding
 26. @Ira, jij woont daar dus. Geen wonder dat je het allemaal zo goed weet. Overigens slavernij moet je in de kassen in Nederland zoeken, daar is het een welig tierende handel. Vraag het maar aan de Polen en Roemenen, was laatst nog in het nieuws. En nu mogen jullie over elkaar tuimelen om dit te weerspreken, want slecht praten over de patatas is vloeken in de kerk, toch?


  Maak melding
 27. Mijn moeder is kindslaaf geweest. Als driejarige is zij door haar oom,gangabisoen ramkhelawan weggehaald van haar ouders en te werk gesteld bij die duivelse oom en zijn gezin. Daar begon de hel. Boenen, wassen,geiten hoeden,vis schoonmaken. Als vierjarige begon haar slavenbestaan. Haar tante, de duivelin sloot haar hele dagen op in de kippenhok, of gewoon buitenshuis, schreeuwde en schold haar uit. Ze werd geslagen en werd totaal verwaarloosd. Als ze ziek was, werd ze links gelaten. Haar ouders werd dit alles verzwegen,die woonden in saramacca, de duivel ramkhelawan die mijn moeder als slaaf gebruikte woonde in Groningen,was daar ambtenaar.Van haar vierde tot haar veertiende was ze de huisslaaf van deze gangabisoen ramkhelawan en zijn vrouw, de duivelse echtpaar ramkhelawan.ze hebben mijn moeder willen vermoorden door haar zozeer te onderdrukken, maar God heeft haar doen overleven, ze leeft nog en kan het navertellen! Verbaasd? Ik kan u verzekeren,er zijn levende getuigen.de zoon des huizes,de latere dokter andre ramkhelawan, en tante biet,soesila,zullen alles steevast ontkennen om de eer van de duivelse familie, maar er zijn levende getuigen. Julie ouders liggen te rotten in de hel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES