dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurPremière zesdelige theatersoap 'Snorder'

Première zesdelige theatersoap ‘Snorder’

-

Does Travel - naar Suriname

De Balie en theatermaker John Leerdam slaan de handen ineen. Dit komend seizoen maakt John Leerdam speciaal voor het podium van De Balie een aantal geëngageerde theatervoorstellingen met een politieke lading. De samenwerking start op 29 november met de eerste aflevering – tevens première – van de zesdelige theatersoap Snorder.

Snorder is een theatersoap over de gezellige gekte bij het illegale taxibedrijf in Amsterdam Zuidoost waar Diana en Charles aan het hoofd staan. Snorder gaat over zakendoen, romantiek, politiek en generatieverschillen. Met een wisselende cast, waaronder Humberto Tan en onder voorbehoud Marco Borsato en Howard Komproe en een team van tekstschrijvers bestaande uit Jenny Mijnhijmer, Paulette Smit, Manoushka Zeegelaar Breeveld en Robert Vuijsje (Alleen maar nette mensen), becommentarieert Snorder op humorvolle wijze de cultureel diverse, door migratie veranderende samenleving.

Leerdam over Snorder: ‘Er is al jaren een behoefte om mensen in Zuidoost per taxi te vervoeren. Er wordt hier nauwelijks tot niets aan gedaan, dus ontstaat er een illegaal circuit. De verhalen van alle verschillende culturen die in Zuidoost wonen en die van alle rangen en standen zijn, zien we niet of nauwelijks terug in het theater en op televisie. Ik kaart dit probleem op een theatrale en grappige manier aan zodat men kan lachen maar tegelijkertijd aan het denken wordt gezet.

Speeldata: Za 29 nov (première), za 27 dec, za 24 jan, za 21 feb, za 28 mrt en za 25 apr 2015.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES