donderdag, mei 23, 2024
HomeNieuws uit Suriname‘President Bouterse moet bij zichzelf beginnen’

‘President Bouterse moet bij zichzelf beginnen’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 nov – “President Desiré Bouterse moet bij zichzelf beginnen als het gaat om beter communiceren. Dit zegt parlementariër Carl Breeveld (DOE). Als het gaat om appelleren aan het vermogen tot praten met anderen, heeft Bouterse nog het een en ander te verbeteren. Bij zichzelf.

De oproep aan politieke leiders om te streven naar eenwording en verbroedering is dus misplaatst. “Wanneer de president oproept tot goed communiceren, dan ligt het aan het feit dat hij zelf slecht communiceert. Hij merkt het zelf binnen zijn eigen politieke partij”, zegt Breeveld tegenover de Ware Tijd. Binnen de NDP hebben inderdaad nogal wat leden de afgelopen tijd geklaagd over slechte communicatie vanuit de partijleiding.

Maar ook ministers ervaren het gebrek aan communicatieve kwaliteiten. Meer dan eens blijken leden van het kabinet niet op de hoogte van besluiten. Ook met parlement is er nauwelijks of geen contact en worden belangrijke besluiten buiten bekend gemaakt. “De president moet ophouden met op podia te gillen en ook met alleen communiceren met zijn mannetjes op het kabinet”, aldus Breeveld.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

38 REACTIES
 1. Hahahaaaaaaa…het wordt met de dag duidelijker dat zijn Eigen coalitieleden geen geloof in hem hebben. .
  Niemand heeft zin om naar deze gek bouta te luisteren.
  Zijn einde als heerser is naderende en hij weet het vandaar zijn wanhopige oproep voor eenwording en verbroedering,zogenaamd een HAPPY big Suriname Family.
  De waarheid is juist andersom.
  verdeeldheid en haat gebtacht onder de surinamers door gek bouta en zijn paarse handjevol aan aanhang.


  Maak melding
 2. Wie naar DADA heeft gekeken in de pick-up back,zag een oude ineen gezakte man die tot niets meer instaat is.Beu geslagen door de angst voor Boma en het idee dat zijn enige zoon animeer boy is in de V.S. Ook het lange groen kon hem niets heldhaftigs verschaffen.Die man wacht niet op een debat maar de komst van Charon met zijn bootje.


  Maak melding
 3. @Jacobus
  Ter aanvulling
  Bij het Devilee zag je een keizer die vergeten was zijn Pyama uit te doen en z’n slaapmuts af te zetten.
  Jammer dat zijn hofhouding dat niet tegen heeft durven zeggen.

  Ten aanzien van communicatie en verbroedering kan de President heel wat leren.
  Als je mensen die ergens tegen zijn als nationale leider tot Staatsvijand verklaart en je nu verbroedering preekt zal je toch eerst bereid moeten zijn de teksten over Staatsvijanden terug te nemen.

  Ten aanzien van verbroedering zal ook nog wat geleerd moeten worden. Zie hoe Somo en Brunswijk en de President elkaar omarmden, trouw zworen etc en hoe zij nu met elkaar omgaan. Zie hoe de goede communicatie geleid heeft van het verliezen van stemmen in de DNA van gekwalificeerde meerderheid tot onvoldoende voor quorum.

  Waar is de regering en de vice president sowieso gebleven. je hoort ze alleen maar zeggen dat ze allerlei zaken niet weten.


  Maak melding
 4. Dibrie e kierie mie lijkt hij niet op een pakistaans militair (hawaldar) in lang groen belachelijk toch maar ja als je aan alzheimer lijdt krijg je deze toestanden.


  Maak melding
 5. ik vraag mij af,,,of de mensen om deze meneer ddb geen verstand hebben en/of ze een lege dop hebben in hun hoofd..

  je wordt al jaren belazerd/vernedert,beledigd, en toch en toch kom je nog niet achter ,,hoe het met jou gesteld is om achter deze meneer te aan te lopen..

  iedereen in de directe omgeving onder vind het zelfde lot..

  waarom verlaat je dan die man niet..

  schandaliger kan het niet.

  .echte geld wolven zijn jullie..


  Maak melding
 6. Ben het helemaal eens met Boer Chatah.

  Vind ik persoonlijk een mooie naam echt apart.
  De naam klinkt als een aziatisch gerecht met heel veel kruiden en peper waarvan je een schuimbek krijg denk ik?


  Maak melding
 7. Het is nou eenmaal zo. Mensen die bewust de stabiliteit van een land in gevaar brengen zijn staatsvijanden. Mensen die bewust de ontwikkeling van een land saboteren en frustreren zijn staatsvijanden. Mensen die met het buitenland heulen tbv van eigen of groepsbelang zijn staatsvijanden. Mensen die ……. zo kan ik nog lang doorgaan.

  de president heeft niets verkeerd gezegd door bepaalde mensen of groepen tot staatsvijanden te verklaren, dat zijn ze inderdaad niets meer en niets minder.

  Dat sommige zwakbegaafde poster hiernaar verwijzen komt door hun beperkte denkvermogen, niet vergeten elke westerse democratie rekent met staatsvijanden af, zo is het en niet anders, dat mag blijkbaar wel.


  Maak melding
 8. Als ik naar DDB kijk vind ik hem een karikatuur van zich zelf geworden te zijn. En idd hij heeft nnoit de switch kunnen maken tussen propaganda/campagne en massa meetings en echte verantwoordelijkheden van een presidentschap. Hij runt Suriname zoals hij dat altijd al doet tijdens de paarse aangelegenheden. Met zang, dans, opportunisme, waardeloze 1-liners, talloze loze beloften, oppervlakkige benadering van zijn kiezers en zwaarwichtige lands belangen (inzichtloos) en zonder enige vorm van zelf besef en zelf kritiek! Desondanks (niet te hopen voor de natie) zal het mijn niets verbazen als hij het weer flikt om weer gekozen te worden. Gross van zijn kiezers hebben bewezen vatbaar te zijn voor de oppervlakkige benadering (zan, dans, muziek, eten en drinken).


  Maak melding
 9. Beste Sabidieri
  Wie brengt de stabiliteit van het land in gevaar. In mijn ogen:

  een president die zich niet aan de grondwet en wetten van het land houdt.

  een president die geen enkele verantwoording aflegt voor het gevoerde beleid.

  een president die plan op plan stapelt zonder een enkele af te maken.

  een president die geen regering meer heeft en die niet eens in staat is in het parlement quorum te realiseren.

  een president die uit geregeerd is door verdeel en heers spelletjes in zijn coalitie.

  een president die fantasie begrotingen presenteert in de DNA en die binnen een maand moet herroepen.

  etc.


  Maak melding
 10. jojo, zoals ik al zei je bent zwakbegaafd, alleen iemand met een beperkt denkvermogen kan zo’n onzin verzinnen.

  Lees weer.

  Mensen die bewust de stabiliteit van een land in gevaar brengen zijn staatsvijanden. Mensen die bewust de ontwikkeling van een land saboteren en frustreren zijn staatsvijanden. Mensen die met het buitenland heulen tbv van eigen of groepsbelang zijn staatsvijanden. Mensen die ……. zo kan ik nog lang doorgaan.


  Maak melding
 11. sabidirie…

  een president die een zoon verwekt die heult met Hezbollah… dat zijn de grootste vijanden voor een natie. Dus haal het wit uit je neus en doe die paarse bril af, dan krijg je weer een heldere blik op de realiteit.


  Maak melding
 12. “President Desiré Bouterse moet bij zichzelf beginnen als het gaat om beter communiceren. Dit zegt parlementariër Carl Breeveld (DOE).

  Hahahahahaha…………heel goed!!! Bouta is géén super Mensch!!! Hij geeft al jaren het slechte voorbeeld. Iemand had hem al véél langer er op gewezen moeten hebben. Surinamers in het algemeen communiceren heel belabberd.

  Er valt op het gebied van communicatie in Suriname een wereld te verbeteren! Zo lang zij praten met de termen als; ie sabie toch, niks no fout……….krijg je dit. 🙂

  Groet,Ram,Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding
 13. Het is wat anders als je het gevoel heb dat er niet voldoende met je wordt gecommuniceerd. Wat DDB bedoeld is onderling goed communiceren. Vele politici verlagen zichzelf middels communicatie hun ongenoegen te uiten en dit resulteert in bad behavior. Goede cummunicatie bevordert eenwording en verbroedering, daar heeft hij gelijk aan en dat bedoelt hij juist. Wij zijn verplicht om het goede voorbeeld te geven, als de een het niet goed doet, zijn wij verplicht om op een correcte manier antwoord te geven en niet juist het zelfde nivo te handhaven.


  Maak melding
 14. Waarom moeten Surinamers onderling als menn het niet eens is met elkaar tijdens een bepaalde discussie overgaan tot belediging … why??? Net als die genen die overgaan tot slaan??? Teken van zwakte om een ander op zijn uiterlijk alsook zijn intelligentie te pakken… puur omdat jij het anders ziet… Kraboe manirie!!! keep nice, keep it vivid, keep it polite but above all that keep it respectful… Peacuhhhhh


  Maak melding
 15. @Sabidirie
  U ontgaat de inhoud door iemand voor zwakbegaafd uit te maken en vervalt daar na in een herhaling net of dat u betoog sterker maakt.

  1) is er door Klinkers (vroeger adviseur van de President) niet heel eenduidig aan getoond dat de president, zijn regering en de coalitie de grondwet aan hun laars lappen en met voeten treden.
  Men hoeft echt niet zoveel lees bekwaamheden te hebben om het te begrijpen.

  2) hoeveel zetels kan de coalitie nog in de DNA brengen om de taak van de DA te vervullen. Hoe is het tot stand gekomen dat de zetels van de coalitie als sneeuw voor de Surinaamse zon verdampt zijn.

  3) heeft de president niet gezegd dat hij het hoogste orgaan van de republiek Suriname (de DNA) slechte een poppenkast vind.

  Het zijn niet mijn zwakbegaafde verzinselen maar de feiten die zich opstapelen en aantonen dat er een marionet (trekpop) aan de knopen van het bestuur van Suriname zit.
  Het voorgaande valt niet alleen mij op maar ook heel veel Surinamers en alle buitenlandse vertegenwoordigers in Suriname.

  U maakt tot staatsvijand iedereen die een andere mening heeft dan vertegenwoordigers van de NDP en haar voorzitter. Laat 1 ding duidelijk zijn de NDP zonder geassimileerde partners is wel de grootste politieke partij in Suriname maar heeft bij lange na geen meerderheid. Ook al heeft de NDP de meerderheid (kan gebeuren in een democratische verkiezing) dan nog is het niet goed iedereen met een andere mening weg te zetten als staatsvijand.

  Met u reacties geeft u het ondemocratische karakter aan van uw denkrichting.


  Maak melding
 16. Hai baja dit krijgt men wanneer je op een site als waterkant.net zit.

  Ze snappen de ballen niet van maar forceren het, lappen vol tekst met onzin.

  Vermeende bestuurlijke problemen worden hier nu betiteld als staatsvijandschap.

  Dit terwijl Sabidirie duidelijk aangeeft wat staatsvijandschap inhoud, daar is geen onzin tussen te krijgen.

  Triest voor die front broodschrijvers, niets wil lukken.

  Trouwens de zoveelste leugen, Klinker was geen adviseur van de President maar van de VP. Excuses zullen weer worden geboden, het is om moe van te worden met het het gedraai en gelieg.


  Maak melding
 17. bouterse is en blijft de sterke man van suriname dat gaan jullie merken in 2015 .jullie slapen mie boy.
  front is alergisch voor vooruitgang ,als het aan deze fronters lag had suriname tot op heden geen bruggen over de coppename en suriname rivier ,hadden wij ook geen staats olie .ook gaat suriname profiteren met die deal met surgold en ja hoor dit alles dankzij de ndp met bouterse aan het roer wij gaan voor meer het houdt niet op wij zullen en moeten meer uit die goud deal halen .weg met deze fronters .die santhoki segebai en jogi willen het hebben over corruptie maar deze oude garde de verenigde hindoestaanse partij zit vol corrupte boeven die nu mooi weer komen spelen door te zeggen dat suriname corruptie vrij moet zijn .deze partijen de vhp hebben meer dan 50 jaar dat land geregeerd wat hebben ze gedaan mie mang .ze hebben hun eigen soort bevoordeeld op schaamteloze wijze en nu verwijten ze paars van corruptie .hokjes denkende partij.verder wil ik jullie mee geven dat deze hele redactie van de waterkant uit waardeloze gasten bestaan .als je ndper bent wordt je hier verwijdert ze kunnen het niet hebben dat je de fronters met name de vhp aanhang aanvalt terwijl dezed homos met twee maten meten .waarom worden die vhpers niet verwijderd die bepaalde uitlatingen doen .die hele waterkant redactie bestaat uit amateurs jullie moeten in de leer gaan .oeng dong .een ieder moet zijn mening kunnen geven en niet die ene mag wel en de ander niet .
  maar een ding weet ik jullie kunnen pero niets maken ik kan overal terecht als ik wil .worden jullie wat profesioneel jullie zijn amaturistisch bezig.


  Maak melding
 18. Desi Bouterse in lang groen.
  Ik dacht eerst even dat het een luchtspiegeling was.
  De keuze voor dit entourage is niet anders dan aan de poedertafel genomen.
  Ben benieuwd wie er allemaal aanzaten.


  Maak melding
 19. @Sabidirie; Afu Sensie, de ergste vijanden/saboteurs van Suriname zijn de bewoners zelf. Suriname is een prachtig land .Daar over zijn wij allemaal al jaren eens.

  Maar, kijk eens zelf heel goed om je heen ,hoe jullie met het land, milieu, natuur….ect, ect omgaan. Vanwaar denken jullie, dat al die ziektes, chigunguneies zijn ontstaan?????

  Jullie zijn de Grootste Parasieten van het land. Jullie denken (kunnen niet blijkbaar) vooruit denken/plannen.

  Wij geven alles door! Wij leven niet alleen voor ons zelf!!! Wij leven allemaal voor elkaar!!! GAAN JULLLIE OVER DIT SOORT ZAKEN ÉÉN KEER GOED NADENKEN!

  Wanneer gaan jullie eens één WANG PIPEL/ VOLK WORDEN????!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding
 20. @Afu Sensie
  Of Klinker nu een adviseur van de president of de vice president is maakt geen biet uit ten aanzien van de inhoud van zijn reactie.
  De president en vice president maken deel uit van de regering en dienen inhoudelijk met 1 mond te spreken en mogen geen van beide de Wet overtreden.

  Geblaas dat iemand zwakbegaafd is om onzin uit kraamt weerlegt de inhoud van het gestelde niet.

  reageer aub op de inhoud:

  1) de regering overtreed de wet en de grondwet.
  2) de regering/coalitie is niet instaat een DNA vergadering te laten plaats vinden.
  3) de president vindt dat de DNA een poppenkast is.

  Kunt u nu niet met ja of nee antwoorden zonder te gaan schelden.

  Dit is niet meer dan humor en u bent voor mij de clown.


  Maak melding
 21. Afu Densie en Sibidieri,

  Tijdens Onafhankelijkheidsdag zei Bouta, dat hij en de NDP geen vijanden heeft en ook geen staatsvijanden.
  Hoe moet ik jullie verhaal rijmen met datgene, wat jullie grote baas heeft gezegd.
  Ergens klopt er iets niet in jullie betoog.
  Dat is geen kwestie van zwakbegaafdheid, want dat is een vreselijke ziekte als je die van nabij meemaakt, maar dat hebben jullie waarschijnlijke helemaal niet door.
  Het is al erg en beschamend genoeg, dat je dat soort dingen post.


  Maak melding
 22. Inderdaad, de bigi Baas heeft onder zijn partijgenoten geen respect meer. Hij moet een spoed cursus opvoedkunde gaan volgen om de juiste leiding aan de paarse lotgenoten te geven.


  Maak melding
 23. Laat de praters maar praten en laat de haters maar haten wat god jou gunt kan niemand jou ontnemen alleen de heer bepaal dat. President van Suriname. De heer dd Bouterse


  Maak melding
 24. Pero je hebt gelijk over de NPS maar begrijpt wel dat je favoriete president een internationale pariah is.

  Presie amnestie desie reizen beperkt tot Cuba, Venuzuela, Obia mang en o ja een achterlijke bakabenie provincie ergens in China.
  Ja dezelfde China die Afrika hun nieuwe kolonie heeft gemaakt en Sudan geld en wapens gaf om de djanjaweed de christelijke sudanezen uit te roeien.

  Deze zelfde presie amnestie desie heeft van suriname een narco staat gemaakt.

  Presie amnestie desie’s zoon wilde van Suriname een uitwijkplaats maken voor hezbollah

  Presie desie’s regionale minister wist niet eens wat de dc’s van para en paramaribo zouden gaan doen wat een belediging voor die minister.

  Laat me niet over quorum beginnen

  Presie amnestie desie. Over promise en under deliver presidentschap, neem je clue van, 18000, diepzeehaven, highway to heaven, tram, voedselschuur, waterexport, NDP Saramacca, slijmen met de ptata’s

  The party is over voor je pantoffel held. Laat hem maar opfokken met of zonder zijn amnestie.


  Maak melding
 25. @Ram (paria) singh,

  Zit je soms op de basisschool voor volwassenen?
  Doe je best dan kom je groep 6 wel door en met een beetje geluk haal jij je certificaat.


  Maak melding
 26. @takkie,

  Helaas heeft god hem gegund dan om een paar mensen om te leggen, staatskas te roven en aan de drugs te gaan. Moeten we eigenlijk zo’n god wel loven?


  Maak melding
 27. @pero,

  Ik word ziek van dat geklets over bruggen. Jullie weten de discussie steeds op een zijspoor te doen belanden. De kritiek op de bruggen is niet dat ze gebouwd werden, maar dat men 3 keer zoveel heeft betaald ervoor. Er hadden dus nog 2 bruggen voor hetzelfde geld gebouwd kunnen worden! In andere woorden, pero, het regime van destijds heeft het land 2 bruggen onthouden. Hopelijk begrijp je het nu.


  Maak melding
 28. Peter jou balen zijn te klein daarom lul je zo uit je nek kom met bewijzen niet lopen na te praten want ik weet zeker dat je van horen zeggen praat. Ik wil aan jou en al die Andre negatievelingen vragen hoeveel en wat hebben jullie bereikt met die eentonige cd die jullie steeds afdraaien. Hoeveel jaren zijn jullie nu bezig. En kijk zelf die man is president van Suriname , voorzitter van het zuid-amerkaanse continent. En jij je zit maar achter een computer sabie,mang te spelen je moet je schamen ,, Peter kleine lul ,, odi,odi vanuit sweet sranang


  Maak melding
 29. @ Abaisa

  Ik zit nog steeds in de freubelklas van basisschool voor volwassenen samen met jou vader, moeder elke dag vertellen ze mij dat hun zoon Abaisa raketwetenschapper is bij de bijstand in Zuid Oost.

  Maar ik koop je eerste tram ticket voor je op de “street car called desiree”.


  Maak melding
 30. Ram Singh
  @ Abaisa

  Ik zit nog steeds in de freubelklas van basisschool voor volwassenen samen met jou vader, moeder elke dag vertellen ze mij dat hun zoon Abaisa raketwetenschapper is bij de bijstand in Zuid Oost.

  Maar ik koop je eerste tram ticket voor je op de “street car called desiree”.
  ==============================================
  Kan je voortaan je verhaaltje in algemeen verstaanbaar nls opschrijven. Hopelijk is ’t dan begrijpelijker. 😀


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES