Bouterse roept kiezers op tot onderling respect

46

PARAMARIBO, 27 nov – Kiezers moeten respect opbrengen voor elkaars keus. Dit zei president Desiré Bouterse bij de formele aanvang van verkiezingstijd. De spannende periode in aanloop naar de verkiezingen mag geen reden geven tot ongewenst gedrag.

“Ik doe een beroep en een oproep aan het Surinaamse volk om ook bij deze verkiezingen een natiebindend gedrag van respect aan de dag te leggen voor de keus van andere. Een ieder is vrij de politieke partij te kiezen die hij of zij in staat acht om ons land te brengen naar grotere hoogten”, zei Bouterse in de Congreshal. Met de formaliteiten komt een website www.verkiezingen.sr , die is gewijd aan het verkiezingsproces.

Burgers kunnen er informatie krijgen. Volgens minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken moet Suriname weer gaan voor steengoede verkiezingen. Binnenlandse Zaken werkt nauw samen met het Onafhankelijk Kies Bureau, het Centraal Hoofdstembureau en de districtscommissarissen. Die samenwerking loopt goed, volgens Leilis. “Ik kan verzekeren dat Suriname andermaal goede en eerlijke verkiezingen zal organiseren.”


46 REACTIES

 1. De NDP OLV presie amnestie desie is nu morsdood;
  VHP-voorzitter Chan Santokhi beweert dat president Desi Bouterse in plaats van de onafhankelijkheid van Suriname te versterken, de drugsmaffia in het land heeft gebracht. “Dat mi kan tak’ lek’ skotu. Híj heeft die drugsmaffia van Colombia naar hier gebracht. Híj heeft Suriname in de greep van de drugscriminelen gebracht”. En zijn zoon terroristen van Hezbolla.


  Maak melding

 2. Haha,haha ,ahha kiezers van de tegenpartij ronselen, de zoveelste slimme set in de afgelopen weken van d.dibrie. Mensen trapt niet erin en vooral goed opletten want coca boer dibrie heeft niets meer te verliezen.


  Maak melding

 3. Respect begint met respect voor wet, Grondwet en mensenrechtenverdragen !
  Al het andere gepraat is meegenomen maar zal geen
  zoden aan de dijk zetten, wanneer de rechtsstaat wordt gemangeld en vertrapt !

  Staat moet democratisch en stabiel zijn wil er van
  ontwikkeling sprake zijn !

  NB : Toevoeging, er moet ook respect zijn voor in het buitenland uitgesproken vonnissen van bevriende naties !


  Maak melding

 4. Waar was zijn respect voor het volk toen hij achter gesloten deur een duivelse pact aan het maken was met brunsie en somo !!
  Hij ,de moordenaar roept voor respect ,wat voor een respect verdiend deze crimineel van het volk?
  Geen enkel respect,hoe ga je in Godsnaam een crimineel met Amnestie respecteren?!!!


  Maak melding

 5. Helemaal waar ja. Weet u dat hi DiDiBriej Ben.O. heeft gematst met een speldje. Deze Ben. O. heeft vele mensen in Ned en Su heel erg ongelukkig gemaakt, want deze schoft is een pooier. Wat voor diensten zal hij Su bewezen hebben? Deze Ben. O. heeft ook vaak met drugs te maken gehad. Deze Ben. O. heeft in de stad Rotterdam heel veel leed veroorzaakt. In Su heeft hij het zelfde gedaan met arme mensen, die bij hem een woning hadden gehuurd aan de Keizerstraat(veel achterstallig onderhoud) vrouwen met kinderen moesten verhuizen, of je niet met hem het bed wilde delen. Dit alles was te zien op de tv(Apintie in de branding) wat een viespeuk van een kleine rode man, die ooit tot moes was geslagen door Marcel Zeeuw, omdat hij dacht de op dat moment, schatje van Zeeuw te kunnen versieren …..hmmm dat vond ik goed voor hem. Ding drugsbeest alamala. Volk van Su stem ding weg op 25 mei 2015, zodat we in een beetje veiliger Su kunnen wonen. Ook zullen we in een land met een beetje minder drugs wonen. Als we ze weggestemd hebben, hoop ik dat zij die toch zullen proberen drugs te doen fllllink gestraft worden. Odiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 6. hoeveel respect had en heb jij, DDB, gehad voor de, door jou afgeslachte, verminkte, gemartelde en standrechterlijk vermoorde, onschuldige landgenoten en hun nabestaanden???


  Maak melding

 7. Kiezers moeten elkaar respecteren. En politici? Moet je een geld strooiende politicus respecteren als andere politicus? Moet je een andere kiezer die jou grond bezet heeft en daartoe is opgezweept door een politieke partij en haar leider, respecteren?


  Maak melding

 8. Als wij het voorbeeld, dat Bouterse geeft, navolgen, dan heeft niemand in Suriname meer respect voor de ander. Bouterse komt zeer sporadisch in het parlement en de weinige keren dat hij er komt geeft hij geen antwoord op vragen, niet alleen van de oppositie maar ook op de vragen gesteld door de coalitiegenoten.
  Bouterse heeft zijn coalitiegenoten zo oneerbiedig behandeld, enkele coalitiepartijen heeft hij eruit geschopt, anderen heeft hij systematisch genegeerd, zo erg dat ze er uiteindelijk zelf uit gestapt zijn. Alleen de meest ongelikte coalitiegenoot ABOP is overgebleven.

  Bouterse heeft als enige motto; ‘luister naar mijn woorden, maar let niet op mijn daden’. Bekijk de volgende uitspraken van hem maar en ga na wat ervan gekomen is in de praktijk.
  1. U hoeft niet van mij te houden, ik hou wel van U.
  2. Wij gaan iedereen, ook de oppositie, bij de opbouw van het land betrekken.
  3. Wij hebben geen politieke vijanden.
  4. Ik ga corruptie met wortel en tak uitroeien.
  5. Het 8 december strafproces zal rustig voortgang kunnen vinden.
  6. Ik zal nooit, never, nunca met Somohardjo en Brunswijk samenwerken.
  7. Ik heb te doen met de mofinawan, ik zal daarom de srd 500,- in de maand AOV terugstorten in ‘s Lands kas (ik zorgde er wel voor dat mijn vrouw srd 6000,- in de maand krijgt bijgeschreven op haar ‘armzalige’ rekening).


  Maak melding

 9. Weet je Ram Singh. Vroeger dachten we met z’n allen dat sommige families rijk waren geworden door kikkers en slangen. Nu weten wij wel beter. Die families waren allemaal lid van de Veregde Hindostaanse Partijkas. Dus Santoki moet niet denken de boel te belazeren, maar de drugsbaronnen ca drugsfamilies ineigen gelederen zoeken. De man is duidelijk in paniek geraakt door de politieke vooruitzichten en slaat nu als een gek om zich heen.


  Maak melding

 10. Schande en nogmaals schande

  “Híj heeft die drugsmaffia van Colombia naar hier gebracht. Híj heeft Suriname in de greep van de drugscriminelen gebracht”.”

  Bovenstaande beweerd de wannabe President Santoksie op een massameeting.

  Geen woord hoe hij het land denkt te ontwikkelen, geen woord over corruptiebestrijding of veiligheid, hoe hij zaken denkt te verwezenlijken, vuilslijterij en dat denkt op deze manier President te worden.

  Trouwens zijn dit niet dezelfde verhalen die we al 30 jaar horen?

  Die man ziet er niet heerlijk en fris uit, zijn gezicht staat op onweer, daarom lopen ze bij bosjes weg bij de vhp, zelfde manier van politiek voeren en dit anno 2014, schelden en nogmaals schelden ze weten niet beter, tje potje.


  Maak melding

 11. Mooie oproep van de President. Stabiliteit van Suriname wordt in gevaar gebracht door een aantal oproerkraaiers. Oppakken en opsluiten deze gasten, die zelf ondemocratisch zijn.


  Maak melding

 12. Ray…….Somo en gekke Lonnie zaten ook met Ba Vene en VHP in het machtscentrum voor 10 jaar. En wat deden ze toen? Balessar was een vhp minister die….. Ze zaten te lang en deden heel weinig in die 10 jaar konden bouta niet eens in Boxel krijgen dus……ze kregen hun verdiende loon. Ik geef ze krediet voor puinruimen van bosjes schulden maar ze konden meer gedaan hebben zoals ze nu leren.


  Maak melding

 13. Santokhie heeft denk ik een grote strategische fout gemaakt . Hij heeft
  een besluit genomen om te gaan samenwerken met andere partijen
  terwijl dat tegen de statuten vd VHP is, vandaar de rechtszaak aangespannen door Ramdjielal tegen de VHP. waarom is Sheriff bang . hij weet dat de hindoestanen de grootste bevolking zijn in Su en dat velen geen probleem hebben om met de NDP te regeren . andersom wil Bouta dat ook , zie zijn aanbod in 2010 . na de verkiezingsuitslag kan hij altijd nog bepalen met wie de VHP gaat samenwerken . Sheriff moet juist nu niet met modder gaan gooien maar zijn verstand gebruiken en met items komen die de kiezer aanspreken . geen diaspora gelul want dat interesseert de Suri’s daar niet .


  Maak melding

 14. @ SABIDIERI,

  ALS JE IETS NIET WEET,MOET JIJ JE BEK DICHT HOUDEN;
  WAAR ZIJN STUARD DEEL EN DOETJE APAY??????????
  WEET JIJ HOE EN WAAROM ZE ZIJN VERMOORD???????

  IK WEET HET WEL,.EN KAN HET BEVESTIGEN EN STAVEN.
  LEEST DAT BOEK 290 UUR MOENGO,DAN KIJK JE OP BLADZIJDE 45 DAN ZIE JE EEN MAN MET 1000 KG COCAINE SAMEN MET KORPSCHEF H.CHIN LIP SHI,
  DAN ZAL JE MINDER LULLEN.

  TANG TIRI A NO DONG

  WAAR IS GOEDIN………….WAAR IS TAMA(ROY TOLUD)??

  SABIDIRIE , SANG YU NO GO DOKKK??????????


  Maak melding

 15. HET VERBAAST MIJ STEEDS DAT MENSEN DIE NIETS VAN WANTEN WETEN,OP DIT FORUM HET HOOGSTE WOORD HEBBEN OVER GEVALLEN WAAR ZE NIETS VAN AFWETEN.
  ZIJN ER GEEN COLEGA S DIE HUN VAN REPLIEK KUNNEN DIENEN???????

  WAT EEN GAAJES TOCH MET DAT PAARS GESPUIS.

  BOEMEL.


  Maak melding

 16. @, SABIDIRIE,

  HOUDT JE GROTE GORE BAK…….WIE MOET RESPECT HEBBEN VOOR WIE.?????

  KEN JE BOUTERSE????? NEEEEE …IK KEN HEM WEL WIJ ZIJN LEEFTIJDS GENOTEN.
  VRAAG HET MAAR AAN HEM.
  INI LEO-VICTOR INTERNAAT NA GEMEENELANDSWEG NA PATER. DEREST LAAT IK AAN ZIJN EN JULLIE GEWETEN OVER.

  UNU WANI SABI SANI??????? TAK NANGA MI.


  Maak melding

 17. Sabidieri, moet jij niet doen wat je baas zegt, en respect tonen voor de overtuiging van anders, in dit geval verstandiger denkenden, ik dacht eerst dat paarse schoothondje zit in het verkeerde topic, door af te geven op uitspraken van Santokhi, zoals vermeld in o.a. de Star.
  Een complete afleidingsmanouvre van de uitspraak van DDB over vertrouwen, hoe ongeloofwaardig van iemand die de grondwet aan zijn laars lapt en zichzelf amnestie verleend, holle woorden


  Maak melding

 18. eye witness je zit op een verkeerde plek met je dom geleuter, je hoort met je bewijs naar de politie en rechter te stappen, maar daar ben je zeker veel te laf voor, op waterkant met hoofdletters schrijven is dan ook alles wat je kan. Mi ede nanga deng lawmang djaso.

  hans ik heb geen enkel respect voor dom gelul.


  Maak melding

 19. @Eye witness

  Dan weet jij ook wie de leveranciers waren van dat spul, en waarom men ervoor gekozen heeft om op het moment supreme tot deze daad over te gaan.

  Dit is geen opzich zelf staand geval maar eerder een beproefde methode om zaken een bepaalde draai te geven.


  Maak melding

 20. Abaisa, natuurlijk weet ik wie het,of ze zijn.
  De heer CHIN LIP CHI toch OOK????? wij waren samen daar
  ik ben geen politie agent waarom gaat de korpschef geen aangifte doen??
  ABAISA ik weet toch wat met mijn wapen broeders zijn gebeurd??? IK KAN HET NOG NA VERTELLEN.ZEI NIET MEER.
  SABIDIRIE, ik heb het met de veronderstelling,gedaan omdat JIJ ZIENDE BLIND BENT ik hoop dat dit WEL duidelijk is. KOOP DAT BOEK 290 UUR MOENGO,dan zal je wel wijzer worden. SHAME ON YOU.


  Maak melding

 21. @Eye withnes. Je bent duidelijhk lut kwijt. Lees posts na, danzal je zelf zien oe gerustreerd en dom je uit je nek kletst. Het is duidelijk dat jou schyzofrene brein worstelt met enkele trauma’s. Dit forum schjnt voor jou meer een curatieve werking te hebben dan dat je zaken aan haalt die hout snijden. Ik den dat je drigend hulp nodig hebt en dat is geen sneer maar pur medelijden.


  Maak melding

 22. LUCIEN, dom ben je geboren en dat zal je blijven ook.

  Jammer, want jouw bouwjaar ken ik niet om jouw een gepaste antwoord te geven

  BEN JIJ WEL EEN SURINAMER,
  NAAR JOUW TAAL GEBRUIK TWIJFEL IK DAARAAN,


  Maak melding

 23. @Domme Ray en andere gefrustreerde fronters op dit forum. Vroeger dachten we met z’n allen dat sommige families rijk waren geworden door kikkers en slangen te dienen. Nu weten wij wel beter. Die families waren allemaal lid van de Verenigde Hindostaanse Partij. Dus Santoki moet niet denken de boel te belazeren, maar de drugsbaronnen ca drugsfamilies ineigen gelederen zoeken. De man is duidelijk in paniek geraakt door de politieke vooruitzichten en slaat nu als een gek om zich heen. Zelfs zijn eigen partijgenoten beginnen hem uit te kotsen. Wat is er geworden van de zg Chan Santoki Foundation? Wat is er met het geld gebeurd? Nu Nederland weer toenadering zoekt voelt Chan zich misbruikt en verraden en is de paniek compleet. De degeneratie van de VHP is in een volgende fase beland. Het is nu alleen nog de vraag wie kleiner uit de bus komt, de NPS of de VHP. Zoals Venetiaan de verworvenheden van Pengel en Aaron te gronde heeft gericht, is Santoki de nalatenschap van Lachman stelselmatig aan het vernietigen. Straks zal Somo de baas zijn van het Front, jammer genoeg ook de domste.


  Maak melding

 24. Eye withness, docent, ik ben 50+ , Surinamer en zeker meer dan jou. Ik zal mijn taalgebruik trouwens nooit verlagen naar dat van jou, daar ben ik te gesivilliseerd voor. Maar ja, ook voor jou niveau is er plek op het net, die rechten heb je dus ga maar weer los met je onzin.


  Maak melding

 25. Hallo waterkanters wisten jullie wel dat er veel bakra,s in su zijn voor zaken partner iets wat jullie beter wisten jullie zitten maar daar te kletsen over hoe het niet goed gaat in Suriname terwijl die nederlanders iets anders ziet en beweert. Is het geen tijd voor jullie om in te zien dat jullie wensen niet in vervulling zal gaan en zal ook niet gebeuren. Jullie kunnen het niet hebben dat,t goed gaat in su. Al die negatieve posting is gewoon waardeloos. Jullie dachten dat nl nooit toenadering zou zoeken met su. Kijk nu wie zijn geloofsbrief heeft aangeboden niet su maar Nederland. Nu zitten jullie achter daar in nl radeloos in paniek verwaard. Nederland wil nu wel met bouta werken want ze zien duidelijk vooruitgang in sweet sranang. Ik merkt ook dat al die deskundigen op waterkant net verlegen en uit schaamte door blijven kletsen dit hadden ze nooit kunnen denken


  Maak melding

 26. @takkie

  Je hebt gelijk man. Veel gasten op dit site zijn niet goed bij hun hoofd en schrijven alleen maar onzin over Su. Ze zijn jaloers omdat ze in bakrakondre geen goed leven hebben maar weten dat het goed gaat met Su. Afin, maar wij hier in Su gaan ons niet druk maken dus ze kunnen blijven lullen tot ze tien kilo wegen.
  By the way ik zie steeds minder mensen hier reageren en dat is te begrijpen want een beetje een intelligent iemand gaat hier niet steeds opnieuw komen.


  Maak melding

 27. Wat een gelul van landverrader Santhoki. De Surinaamse Hindoestanen zijn de initiators van de cokehandel in Suriname en dat ver voor Bouterse en co. Bouterse heeft zich de laatste jaren ontpopt als een president die de meeste beleidsdoelen heeft verwezenlijkt en dat mag best een prestatie genoemd worden. Men heeft in Suriname de kracht van de NDP onderschat en mede daardoor zal de NDP de komende verkiezingen weer winnen. Het gezeur over de zogenaamde decembermoorden en het oeverloos geblaat over andere irrelevante zaken spreekt niemand meer aan en zal geen stemmentrekker meer zijn. Wannabee Santhoki en de tandenloze VHP huppelen achter de feiten aan en dat is best hilarisch. Santhoki is beter af als wijkagent ergens in Den Haag en de Nederlanders zullen dat ongetwijfeld prachtig vinden. Net als Bouterse natuurlijk!


  Maak melding

 28. Waldo,

  Zo is het. Bouterse heeft de internationale aandacht op Suriname gevestigd. Het land wordt hoog gewaardeerd en geroemd om de groei. De NDP gaat 100% zeker de verkiezing winnen. Santokhi is volkomen kansloos.


  Maak melding

 29. DiDiBrie Bouta is niet zwakzinnig mmmmmmaar SSSSSTOMZINNIG.baja ding lovers foe a DiiiiDDDibrie dies ding lobing mang. Ik hoopte dat DiDiBrie net zoveel of een beeeetje liefde voor jullie had. Haha mie é tjek oeng. Samen met mijn kabels met verstand hier op het net wi ó tang zaka gie a hele top en aanhang foe NDP. Na 25 mei 2015 a keba gie oeng NDPers. A FRONT zal start opnieuw met de opbouw en ontwikkeling foe Su. 25 mei 2015 NDP kang go dok in a plee/wc want ze verliezen die stree. Volk van Su blijf niet thuis, ga massssaal naar de stembus en stem FRONTAAL allemaal. Het FRONT gaat voor 41 zetels …en a kang. jongens zet ‘m op . Ga ervoor. Het Su volk staat achter jullie. Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 30. @EYE WITHNESS

  Die SABIDIERI en al zijn andere nicknames is een gestoorde paarse broodschrijver die weer actie onzin aan het spuien is en met meerdere aliassen inlogt om zo overal minnetjes te kunnen plaatsen. Trek je niets aan van deze onbeschofte domme idioten. Ze zijn beroepsmatig bezig met allerlei onzin en leugens te plaatsen. Een fatsoenlijke discussie is met dergelijke koeparies uitgesloten.

  Je verhaal is interessant en ik begrijp dat je voorzichtig bent. Neemt niet weg dat het belangrijk is om toch te proberen zoveel mogelijk openbaar te maken. De postings die je nu geplaats hebt geven jammer genoeg geen duidelijk beeld. Wie, wanneer, waar, etc. Graag zou ik meer weten, maar ik begrijp heel goed dat je in SU voorzichtig moet zijn. Immers zelfs de vele die zich ooit bloedbroeder noemde zijn ver voor hun tijd heen gegaan.


  Maak melding

 31. Het minnetjes monster heeft weer toegeslagen op WKN.
  Triest dat de gestoorde paarse idioten die geen argumenten voor hun onzin kunnen verzinnen zich steeds van dit soort ongein bedienen.

  Het is het gedrag van een gestoorde kleuter die zijn zin moet krijgen. Typisch paars dus.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.