Traditionele defilé van gewapende machten Suriname

20

Manschapen van de beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) deden gisteren ook mee aan het traditionele defilé van gewapende machten. Dit in verband met de viering van de 39ste Onafhankelijkheidsdag van de Republiek Suriname. De opperbevelhebber der strijdkrachten, president Desi Bouterse, inspecteerde de troepen al rijdend. De nationale Srefidensi activiteiten waren dit jaar te Lelydorp.


20 REACTIES

 1. Hadden ze dat defile niet beter in de Tigridriehoek kunnen houden met Bouterse als operette-officier, de Guyanezen hadden het vast op een lopen gezet, of….. de slappe lach gekregen


  Maak melding

 2. @Paraman,

  Terwijl leraren, ziekenhuispersoneel en leveranciers wachten op uitbetaling van loon wordt een nietszeggende defilé
  gehouden. Puur geld verspilling. En idd deze lui horen in Tigri te paraderen en niet in Lelydorp. Natuurlijk werkt de oppositie niet mee aan de afbraak van Suriname, wanneer ga je dat eens begrijpen. Het nationaal gevoel bij de NDP ers bestaat louter uit het graaien. Vraag het maar aan Sew Atjon, Abrahams en Gopi. Stuk voor stuk dieven.
  Breek me de bek niet open.


  Maak melding

 3. ” De opperbevelhebber der strijdkrachten, president Desi Bouterse, inspecteerde de troepen al rijdend”

  Als “sportinstructeur” had hij moeten lopen om de strijdkrachten te inspecteren. Bewegen is belangrijk naarmate de tijd korter wordt richting “de eeuwige jachtvelden”.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 4. Ach je moet toch op komen draven met leger, politie, andere gewapende krachten. Jammer dat CTU er niet bij zat.
  Allemaal show om te laten zien dat de president ook president is van een serieuze land, een land dat wat voorstelt in de wereld. In ieder geval hadden de militairen voor de lol eens wat te doen.


  Maak melding

 5. Paraman de fossielen van de oppositie kan je niets meer kwalijk nemen. Oppositie in hun ogen is letterlijk tegen alles zijn van de coalitie. Bij de oppositie gaat het niet om het belang van SURINAME, het gaat altijd om het EIGEN BELANG, deze gasten zijn stuk voor stuk de politiek in gegaan om geld te verdienen en geld verdien je alleen als je in de coalitie zit, a bigi njang patu volgens front. Oppositie daar valt geen geld aan te verdienen.


  Maak melding

 6. hans de oproep van de NDP staat nogsteeds hoor.

  Jullie frontjes moeten maar eens met je bewijs van diefstal en corruptie naar de PG stappen.

  Gewoon alle bewijs meenemen, overleggen aan de PG en vooral ook een copie naar de kranten sturen, zodat het niet in een doofpot verdwijnt, tot die tijd is het dom gelul van een paar aan lager wal geraakte uilskuikens.


  Maak melding

 7. het zou een geweldige ISJOU zijn als de 40 ste verjaardag onafhankelijkheid sme in HET tiegri gebied gefiert zou worden..

  wat zouden wij het volk dan blij zijn..


  Maak melding

 8. @Parama

  Wat moest de oppositie dan doen?!
  Gewoon er bij komen staan en doen alsof alles pracht en praal is in Suriname?

  Of gewoon langs de straten staan en toekijken hoe een CRIMINEEL langs rijdt om de boel te inspecteren?

  Ps
  Dinootje is degenen die schitterde van afwezigheid, niet dat het enig verschil maakt voor pappie hoor,
  voor pappie geldt…’UIT HET OOG ,UIT HET HART’,
  Arme dinootje hij moest het geweten hebben,,,,

  Trouwens deze boel hier is een ZIELIGE vertoning van de gewapende machten in Suriname.Ze zijn waardeloos en kunnen alleen maar een show opzetten verder zijn ze niks waard eigenlijk vraag ik me af of Suriname gewapende machten nodig heeft !!


  Maak melding

 9. Afu Sensie
  U vergist zich. Bij een vermoeden van corruptie binnen de regering zal in een rechtstaat de regering zelf onderzoek doen op het eerste verzoek van belanghebbenden of de volksvertegenwoordiging.

  Hoe kan een burger met bewijs komen als de bewijzen goed opgeborgen zitten in de ministeries en de ministers en de regering het na laten zich in het parlement te verantwoorden.

  Zie het vreemde dossier Suri Shopping. De inschrijfgegevens laten iets vreemds zien. Bij een inschrijving op basis van een soort bestek (gespecificeerde uitvraag op artikel code’s) krijgt de hoogste aanbieder gegund en de laagste aanbieder wordt afgewezen. Dat is ondenkbaar omdat beide aanbieders de zelfde materialen moeten leveren volgens de vraag specificatie. Een verslag van een aanbestedingscommissie of zo iets die spreekt van geavanceerdere benadering kan nooit correct zijn hoeveel handtekeningen er ook onderstaan. In een dergelijk geval moet de regering volledige openheid van zaken geven aan het parlement. Dat doet men niet. Daarmee wekt de regering minimaal de verdenking van malversaties op. Dat is schadelijk voor het functioneren van de regering. Hoe je het wendt of keert.

  In een dergelijke omgeving is het komen met bewijs van buiten ondoenlijk geworden. Het wordt toch niet aanvaard. Gegeven is dat de rechtstaat wel ondergraven wordt.


  Maak melding

 10. JoJo en Half Geld (Afoe Sensie),

  Suriname moet een grondwettelijke onafhankelijke Ombudsman hebben, net als in Nederland. Deze heeft een staf die hem helpt om te kijken of de klachten van burgers over de overheid terecht zijn of niet. Hij geeft een oordeel en de overheid volgt ook vaak zijn beslissing.


  Maak melding

 11. @Kipfile .Paraman loopt in de voorste linie richting Tigri. In Moiwana speelde hij al de baas tegen de oudjes ,vrouwen en kinderen.In Tigri wachten getrainde Guyanezen dus paraman skijt in zijn broek.


  Maak melding

 12. Als elk tak van wetenschap is politiek op zichzelf integer en op niveau. De groep van personen, die politiek bedrijven, wordt verdeeld in 2 groepen.
  – een groep wetenschappelijke integere personen, die politiek
  puur bedrijven voor onderzoek en kennisoverdracht.
  – een groep (non)integere personen, die politiek bedrijven
  om het land te besturen en de belangen van het volk te
  behartigen. Ze zijn gekozen door het volk (electoraat).

  In de laatste groep zijn er amateur en professionals. In deze groep gaat het meestal FOUT of het nu de coalitie of oppositie
  is. De amateurs zijn stelende en graaiende bezig zich op te werken richting PROFESSIONAL. De professionals hebben meestal gestudeerd en ze verrijken zich zelf op een wetenschappelijke manier(lees: stelen, bedriegen, sjoemelen etc). Ze zijn bezig op een corruptieve manier op te werken richting MEESTER BEDRIEGERS. Dus ze hebben gestudeerd om te BEDRIEGEN.

  Conclussie: Het maakt niet uit of het de OPPOSITIE of COALITIE, beide STELEN en gaan voor EIGENBELANG en niet
  om ALGEMEEN BELANG. Dus ophouden om elkaar te beschuldigen. Ik behoor tot GEEN van BEIDE groepen.
  Ik constateer, meer niet.

  En La Sombra Del Arbol.


  Maak melding

 13. Intervieuw met Cedric Samson 2 november 2014 SGM: http://youtu.be/KYieVBUYc3Y dit is uit eigen deeg. Zaka zaka voermang ,de gene die een paarse bril op heeft ziet en hoor niks,hun families zijn niet vermoord ,moordenaars,graaivolk,drugscrimineel,,moordverdachte,,bankrovers,en geeft de coalitie amestie lang leve de deze corrupte moordenaars bende tang boeng


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.