Ambtenaren volgen loonontwikkeling onderwijs

4

PARAMARIBO, 26 nov – Ambtenaren volgen met argusogen de loonontwikkelingen in het onderwijs. Nu de leerkrachten in het lager en middelbaar onderwijs zich roeren, wordt de kat uit de boom gekeken. Als er hogere lonen uit komen, willen de ambtenaren dat ook.

Leraren in het middelbaar onderwijs zijn er van overtuigd dat een loonsverhoging aankomt. De onderhandelingen met de regering lopen weliswaar nog. Lerarenbond BvL raakt ongeduldig en is met protestacties begonnen. Ambtenarenvakcentrale Col kijkt ernaar. “Wij houden er rekening mee dat de regering om bepaalde redenen er de voorkeur aan geeft om alvast een loonsverhoging te geven aan onderwijsgevenden”, zegt Col-voorzitter Hugo Blanker tegenover Dagblad Suriname.

Voorlopig wordt het initiatief aan de onderwijsbonden gelaten. “Wij hebben eerder geen reactie gegeven omdat wij de onderhandelingspositie van de onderwijsbonden niet wilden verzwakken. Natuurlijk kijken wij nu halsreikend uit naar het moment waarop de primaire voorzieningen van andere landsdienaren aangepast wordt”, aldus Blanker. Economen hebben gewaarschuwd dat loonsverhogingen de al fragiele economie hard zullen treffen.

4 REACTIES

  1. Volhouden en de strijd niet opgeven !!
    Als nietsnutten zoals bouta en brunsie en de rest van de NDP beloond worden met goudmijnen,hoge posten zonder dat zij het verdienen,wel dan zijn jullie de werkende sector en verdienen een salaris verhoging.


    Maak melding

  2. Iedereen wil meer loon. Waarom eigenlijk? Ze kunnen toch goed rond komen met hun salaris. Wie een eigen huis wil kopen of bouwen moet maar sparen of na hun baan gaan hosselen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.