zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse in lang groen door centrum Lelydorp

Bouterse in lang groen door centrum Lelydorp

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 nov – President Desiré Bouterse is in militair groen, compleet met groene baret, verschenen in Lelydorp, hoofdplaats van Wanica. Het staatshoofd arriveerde kort na aankomst de opgestelde troepen, leger, politie, douane en gevangenisbewaarders. Het is de eerste keer dat Bouterse als president publiekelijk in militair tenue verschijnt.

De afgelopen jaren sinds zijn aantreden, heeft hij zich als burger gekleed. Anders ook dan vorige festiviteiten rond Onafhankelijkheidsdag inspecteerde Bouterse de troepen per auto. Hij stond op een op de laadbak van een militair voertuig. Volgens de veiligheidsdiensten is dit om moderne trends bij te houden. Maar ook de fysieke omstandigheden in het piepkleine Lelydorp zullen hebben mee gewogen. Langs dit stukje Indira Gandhi weg is het aardig druk geworden.

Drommen mensen hebben de regen getrotseerd om er toch bij te zijn. Het is de eerste keer dat de formele herdenking met defilé in Lelydorp plaatsvindt. Sinds het aantreden van de regering Bouterse zijn de formaliteiten steeds weer in een ander district gehouden. De afgelopen weken is koortsachtig gewerkt aan het gereed krijgen van het economisch altijd al bruisende Lelydorp.

opening
Fernandes Express
BODO Party

60 REACTIES
 1. Ja hoor, ik ben nog steeds machtig en de wapens zijn nog steeds in mijn handen. Was dat de boodschap? Of was het om de loyaliteit van de troepen te winnen? Of was het weer eens iets nieuws proberen? Zeg het maar.


  Maak melding
 2. De grote voorbeelden van DDB zijn Hugo Chavez en mr Fidel Castro en DDB probeert doel is hetzelfde dat Castro en drs Che gedaan hebben met na te doen in Cuba. De Amerikanen het land uit te trappen en het marxistische leninistische koers uit te stippelen. Castro was in het begin helemaal niet links, maar meer nationalisch gericht. Het was vooral de veel belezen Che die links was.

  Het Communisme raakte in verval in de USSR en Cuba was verloren. De Amerikanen hebben nog steeds een Embargo tegen Cuba, maar de teugels worden wat versoepeld, oa toerisme en hotels en cubanen mogen wat bezit hebben en us-dollar.
  Cuba heeft met ondersteuning van USSR, China wel wat kunnen opbouwen, onderwijs en wetenschappen, bewustwording, identiteit, bepaalde producten oa Cubaanse Sigaren, suiker, sport en internationaal een gezicht hebben. Alleen straat de armoede behoorlijk van af en is het een zware tol die het Cubaanse volk nog dagelijks ondervindt. De vraag is of Cuba niet veel verder zou zijn als het gewoon een vrij land was en wellicht veel beter dan veel Caribische landen, gelet op de belangen voor de revolutie in Cuba en de grote belangen van de USA zo dichtbij dit eiland.. IK denk dat Cuba veel verder zou zijn en zeker tot de toplanden in het Caribischgebied zou behoren.

  Zie DDB wilde Nederland eruit trappen en later weer bij halen.
  Ik ben heel blij dat het communisme op zijn gat licht en heb er nooit in geloofd. In een democratie kan een mens beter tot zijn recht komen en zal het individu de geboden kansen moeten benutten die geboden worden op scholen, sport en cultuur enz om je verstand en talent tot ontwikkeling te komen. Als je de juiste mensen om je heen hebt, meestal uit het gezin/familie die je ondersteunen en je wil en inzet kom je er om je te verheffen.
  Suriname had voor de staatsgreep van 25 februari 1980 goede mogelijkheden in de democratische rechtsstaat om je te verheffen vooral in het onderwijs en wetenschappen, maar de wil moest er zijn bij het indivudi. Gemakkelijk was het niet voor iedereen, want distrikskinderen, marrons en inheemsen kwamen niet zo goed aanbod, maar als ze in de stad waren en hun best deden was de kans er wel degelijk. Vele marrons en ihheemsen vooral in de stad hadden was de uitdaging even groot, alleen hadden deze groepen het een stukje moeilijker omdat ze ook in de nek werden aangekeken. Dat gold bijna voor iedereen en daaruit moest dan de kracht gevonden worden om de strijd aan te gaan en je te handhaven net als iedereen.

  Surinamers moeten ervoor waken dat Suriname een democratische rechtsstaat blijft. In Cuba zal na de dood van Fidel de roep daarvoor ook alleen maar groter worden. Waarom moet Suriname de enige comministische land van latijns amerika zijn of met Cuba, Venezuela zijn? Omdat DDB zijn gevangenisstraf in USA, Nederland en Suriname wil ontlopen.

  Suriname wees verstandig en kijk uit dat de man die in groene kleding loopt, jullie geen zand in de ogen strooit. DDB is een wolf in schaapskleding, die aan zijn enige eigen belang denkt.

  DDB heeft de luchtkastelen die hij op 25 mei 2010 beloofd had niet waar gemaakt en zal het ook niet kunnen doen. Suriname is momenteel skeer, velen wachten op hun geld.

  Recht en waarheid maken vrij.

  DDB en de Gangster moet ophoepelen.

  Stem massaal op maandag, 25 mei 2015 op:
  VHP, NPS, SPA, DA91, PL BEP, KTPI

  Een democratische rechtsstaat is de beste systeem om in te leven en te wonen en het beste uit de mens te halen en een land naar grote hoogten te brengen. Alleen zullen de handen uit de mouwen moeten worden gestoken bij elk individu.

  rust is belangrijk, veiligheid, respect voor de grondwet, internationale wetten.

  Time4Change)!

  Hoera, Hoera, Hoera!

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding
 3. De grote voorbeelden van Bouterse Simon Bolivar , Hugo Chaves,Fidel Castro,en Che grote namen allemaal en Bouterse hoort in dat rijtje thuis,Nex No Fout,machtige mannen die weten wat ze willen Visionairs.wat ben ik trots op mijn President. We willen geen slappeling als President van ons mooie land.


  Maak melding
 4. @Perkashsingh Communisme no e wroko, soso onderdrukking !
  Mek Bouta go free a people fu Cuba nanga Venezuela !

  Sranan no abi den schaarste fanodu !

  Mek NDP pot’a Grondwet baka !

  Sranan sa tan RECHTSSTAAT !

  Sroto ala Moordenaar ! Nanga ala Droga-seriman !!!

  PS : USA justitia no e sribi, djonsro den sranan sribi-srafu
  o wiki !!!

  PS2 : Tru tru Surdati na ini uniform no frede Krijgsraad !!!


  Maak melding
 5. Hahahahaaa DiDiBrie is de zwakste(ling)tussen al de “groten” zoals Fidel, Simon en Hugo. Deze gasten hebben tegen over anderen(legers)nationaal als internationaal gestaan, om hun land en volk te verdedigen. Maar zie je die ….. DiDiBrie die er maar gewoon wil(t) bij horen, ergens tegen over staan? Deze DiDiBrie was er nooit voor zijn volk, ondanks zijn grote BEK. Zelfs tegen een leek als Ronnie had hij zich verstopt, en stuurde hij zijn habdlanger. Met deze DiDiBrie aan de leiding verliezen we elke oorlog/strijdt. Dus a lang groen diesie is precies wat Cees zei. Cees je hebt het heel goed gezien. En zo is dat en niet anders, maar dit alles kan hij tot 25 mei 2015 of eerder, voor de rest is het EXIT voor die hele NDP BENDE/TROEP. Volk van Su ook ik vraag u niet om van mij te houden, houdt van u zelf, help u zelf, en sten de NDPTROEP/BENDE weg op 25 mei 2015. Stem gewoon op de NPS/Partners. Ga voor 41 zetels en het kan, want dit had u als Su volk ooit eens eerder al geflikt; dus ga er voor. Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding
 6. Dit is al een signaal dat we naar het militair regiem gaan. Wordt bewust Surinamers en weet wat je doet op 25 mei 2015. Weg met deze regering die alles doet wat in feite niet zo hoort.


  Maak melding
 7. Srafu wat werkt dan de rovers bende van wall street, ze zijn nog steeds op zoek naar de verdwenen biljoenen, ik krijg buik pijn van het lachen van jou gezwets.daarom voeren ze steeds oorlogen om de aandacht af te leiden, en kleine landen te beroven van hun rijkdommen.


  Maak melding
 8. Doodgewoon intimidatie en machtsvertoon van een lafaard die met amnestie rondloopt. Zijn adviseurs durven hem niet te vertellen dat hij dom is. Net als niemand de keizer durfde te vertellen dat hij naakt rondliep.


  Maak melding
 9. Hij gaat de verkiezingen afschaffen en voor de rest van zijn leven zichzelf benoemen tot eeuwige president net als zijn matti Ramotar van Guyana.
  Dat is de boodschap die hij wil uitdragen.


  Maak melding
 10. Dit is gewoon jaloezie ik heb geen Andre woorden voor djaroesoe ,, die man is zo knap in z’n pak een echte leider met uitstraling. Hij is knapper dan velen die hier op waterkant zit te schelden en de reden waarom ze jaloers zijn is dat deze gasten niets anders te doen hebben dan maar dag en nacht achter die pc’s vast plakt om alleen maar te schelden op iemand jou helemaal niet ziet staan. Ik zou die wallen op jullie gezichten echt niet willen zien hè. Die namen die ik steeds zie als ik wkn bezoek zijn gasten die niet slapen ze krijgen echt slaap loze nacht van bouta echtwaar steeds de zelfde haters en naar hun schrijven merkt je dat ze geen raad meer weten dus maar steeds de zelfde cd maar afspelen echte te eentonig


  Maak melding
 11. Wat de Surinamers geen moment moeten vergeten,is dat Bouterse altijd een dictator was en dat hij nu bewust als politieksignaal wil laten zien dat wat er ook zal gebeuren hij niet zal opstappen.


  Maak melding
 12. Als opperbevelhebber der strijdkrachten is het heel normaal dat hij in militair tenu verschijnt. Dit is de normaalste zaak, hoe vaak hebben we buitenlandse regeringsleiders ook in militair tenu gezien.


  Maak melding
 13. Is het een voorbode om het parlement te ontbinden en de absolute macht naar zich toe te trekken. Met een dictator weet het je nooit.
  Een kat in nood maakt rare sprongen.

  Neem Guyana als voorbeeld. So watch out…….


  Maak melding
 14. Het loopt rond in militair groen met puntmuts.
  De woorden zijn altijd groter dan de daden.
  Het heeft 15 mensen ‘op de vlucht’ doodgeschoten.
  Het is er één van veel beloven niets geven.

  Desi de boskabouterse.


  Maak melding
 15. Drommen mensen hebben de regen getrotseerd, incluis ondergetekende om er toch bij te zijn. Het is de eerste keer dat de formele herdenking met defilé in Lelydorp plaatsvindt. Sinds het aantreden van de regering Bouterse zijn de formaliteiten steeds weer in een ander district gehouden. De afgelopen weken is koortsachtig gewerkt aan het gereed krijgen van het economisch altijd al bruisende Lelydorp.
  Mi kondre tru, mi suku yu, yu mooi tru na mi haai.
  Da bung fu yu mi suku tru, da hogri musu waai!
  Alle recht geaarde Srananmangs, van harte gefeliciteerd!


  Maak melding
 16. Heilige koe

  Het loopt rond in militair groen met puntmuts.
  De woorden zijn altijd groter dan de daden.
  Het heeft 15 mensen ‘op de vlucht’ doodgeschoten.
  Het is er één van veel beloven niets geven.
  =
  GSLAP
  Geen Slappe Lul Als President!


  Maak melding
 17. @Mundosondroyeye Your boss is KILLING BLACK PEOPLE
  in our lovely peacefull country ! The december 8th people and
  the Moiwana people were NOT WHITE, estupido !

  30 jaar JAIL for ALL murderers ! Also for your boss, Desi B !

  PS Nav back-fire in Dino-proces loopt de hoofdsoldaat
  momenteel met LUIER !!!


  Maak melding
 18. @Perkash,

  Simon Bolivar , Hugo Chaves,Fidel Castro,en Che allemaal idioten bij elkaar. De bevolking uit die landen eten allemaal hun eigen drek.
  Deze zgn revo leiders hebben geen moer bereikt. Bouterse heeft ook geen moer bereikt wanneer gaan doe paarse oogkleppen van je open.


  Maak melding
 19. Koos omdat je het verstand van een makaak heb, is het vr j moeilijk te bevatten wat deze mannen allemaal verwezenlijkt hebben, jullie arkati, s denken dat alleen geld zalig makend is.ben nog niet aan j winterslaap.


  Maak melding
 20. DiDiBrie also kills blacks dus san joe é klets. Alles wat niet goed is voor wie/wat dan ook, DiDiBrie doe ooktoe en overal in Su. Dat van Am is niet goed te praten, maar dat van DiDiBrie mogen we niet vergeten. Two wrong(s) cannot make one rightt. Volk van Su waak voor je zaak, en let goed op waar het om gaat, no mik ding kong kisie joe, want het gaat helemaal niet om u/Su, maar om DiDiBrie en de andere NDP boeven. Stem ze daarom weg op 25 mei 2015 wat er ook gebeurt, mik ding gwé. Stem op ’t FRONT. dan kan er wederom aan de opbouw van Su beginnen. Oeng tak so. Odiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding
 21. @Perkash,

  In de periode van oktober 2011 zijn er 8.240 illegale Cubanen opgepikt op zee, bij de grens en bij vliegvelden. In de periode van oktober 2010 tot eind september vorig jaar waren dit er 7.988. Het grootste deel probeert via de grens met Mexico de VS binnen te komen. De krant El Nuevo Herald heeft de cijfers verkregen van de Amerikaanse kustwacht en douane. Tot op de dag van vandaag proberen Cubanen massaal het land te ontvluchten.

  Als de bevolking van die landen hun leiders werkelijk in de armen hadden gesloten dan hadden ze nooit hun heil elders gezocht. Je kletst maar wat de ether in misbaksel. Het communisme is gedoemd om te mislukken even als het voeren van anti koloniale politiek. Geschiedenis heeft dat uitgewezen. Die machtige mannen waar jij het over hebt hebben geen moer bereikt.

  Tip: meld je vandaag nog bij de eerste beste GGZ instelling of nog beter neem een duik van je bijlmer flat. Je bent de grootste kletsmajoor die rondloopt. Je paarse evangelie raakt kant nog wal.


  Maak melding
 22. @Perkash,

  “jullie arkati, s denken dat alleen geld zalig makend is”

  Daar denkt jouw revo baasje Bouterse anders over. Hij weet donders goed dat hij geld nodig heeft om zijn verkiezingsbeloftes te verzilveren, geld wat hij niet heeft. Dus blijven het luchtkastelen.

  Ant.woord op jouw vraag, ja geld is zaligmakend en zeker voor een ontwikkelingsland als Suriname. We heten niet allemaal Bill Gates of Warren Buffet. Slaap lekker door


  Maak melding
 23. Abiasa

  “Als opperbevelhebber der strijdkrachten is het heel normaal dat hij in militair tenu verschijnt.”

  U probeert iets recht te praten.
  Allereerst zal men dan in een echt uniform met rang etc. moeten verschijnen en niet in iets dat ergens op lijkt.
  Ten tweede heeft u Obama als opperbevelhebber wel eens in een uniform gezien.
  Ten derde als staatshoofden in uniform verschijnen is dat duidelijk in een gala uniform (zie Willem Alexander als hij een uniform aantrekt is dat in een ere functie en niet operationeel of executief).

  Deze kleding van de President en vooral de bewaker met zonnebril geven voor mij een duistere richting aan. Ik hoop het fout te zien maar toch.
  Een president die men, of men nu voor of tegenstander is, charismatische eigenschappen en benaderbaarheid toe kan schrijven in een militaristisch kostuum geeft te denken over de richting die hij mogelijk acht.


  Maak melding
 24. Hij had eventueel in de dracht van Chief Scout kunnen verschijnen.Hij is dat en zou hij dan in rechte dat doen.Jammer dat er geen gelegenheid zich meer daartoe gaat voordoen.Mei is hij exit.


  Maak melding
 25. Niet te druk maken over z’n uniform. Hij had zich gewoon niet voorbereid en heeft maar snel iets ‘gepasts’ aangetrokken. Wat deden z’n adviseurs? Of kunnen ze hem niet bereiken? Houden ze wel zijn agenda bij?


  Maak melding
 26. Een gedichtje uit het te schrijven NDP boekwerk vol fictie:

  BOUTA AAN HET STUUR.
  Bouta zegt dat hij het land kan besturen net zo goed als Chávez de chauffeur.
  Maar als hij het mag proberen, weet je wat er dan gebeurt?
  Pats, boem, een aantal paarse ezels dood, een heleboel productiebedrijven ondersteboven!!

  Verdomd, in dit geval is het helemaal geen fictie!!


  Maak melding
 27. JoJo
  Abiasa

  “Als opperbevelhebber der strijdkrachten is het heel normaal dat hij in militair tenu verschijnt.”

  U probeert iets recht te praten.
  =======================================
  Hoe vaak hebben we ze niet gezien in gevecht tenu tijdens hun bezoeken aan Afghanistan, Irak enz., of tijdens toespraken op de militaire academi, van Bush tot Blair en alle anderen.


  Maak melding
 28. @Abaisa Hier hebben wij het over een Volksmoordenaar,
  met of zonder uniform ! Een vent die de democratie
  MEERDERE keren heeft vertrapt !

  Zie zijn recente VERMINKING en VERDRINGING van
  Onze Grondwet door een NEP en ILLEGAAL amnestiewetje !

  Ai vergiti takki a Bigi Man, Gado, o tapu ing mofo hesbiting !


  Maak melding
 29. @Abaisa
  Nu maak je het wel erg dol.
  Bush trekt een algemeen te koop bomberjack aan om stoer te lijken op een vliegdekschip. Als ze op bezoek zijn in het veld gaan ze op in de omgeving, da hebben ze scherfvesten etc. en camouflage aan zodat ze niet op grote afstand als doel geïdentificeerde kunnen worden.

  Op bezoek bij troepen in het veld krijgt iedere hoogwaardigheidsbekleder een persoonlijke uitrusting aan die bij de omgeving past. Dat is heel iets anders dan een troepen inspectie of een ere wacht in een veilige omgeving.
  Als de troepen in hun beste tenues opgesteld staan voor inspectie mag het verwachten dat zij op een correcte wijze geïnspecteerd worden en niet door een president die iets uit de rekwisieten van het plaatselijke theater of de feestwinkel gehaald heeft.


  Maak melding
 30. JoJo
  @Abaisa
  ……………..door een president die iets uit de rekwisieten van het plaatselijke theater of de feestwinkel gehaald heeft.
  =================================
  Je doet je naam eer aan; zat je onder of boven aan ’t touw toen je dit bedacht?


  Maak melding
 31. Of maken “Handen met Bloed” de man !!

  Door stommiteiten de benoeming wordt leiding vh land
  door vele democratische landen gemeden als de pest !

  Moord- en drugshanden uit het machtscentrum !

  Kon nanga a screeningswet !!

  Sanan sa wini !!!


  Maak melding
 32. als je een sociaal contract hebt gesloten met het movina volk,waarom ga je niet lopend het volk tegemoet om ze tenminste een hand te geen en zo arrogant ven ver af te zwaaien..


  Maak melding
 33. Bouterse in groen gewaad. Hij werd nostalgisch en moest terugdenken aan Feb 1980, toen hij zijn hooftepunt beleefde.

  Misschien voelt hij aankomen dat zijn tijdperk voorbij is.


  Maak melding
 34. Sommige mensen denken dat Bouterse iedereen in de greep heeft. Ze weten niet dat Bouterse een hele team gelijkdenkende mensen achter zich heeft. Het zijn deze mensen, die op de achtergrond blijven, die Bouterse van munitie voorzien. Het zijn radicale mensen met een enorme woede, wrok en machtswellust. Ze willen graag hun macht uiten en identificeren zich met het gepeupel. Soort zoekt soort.


  Maak melding
 35. Masra DIRK, @you are living in the past !!!!..met jou stokoude redenering uit de vorige eeuw.de kolonisator heeft je nog stevig in zijn greep.give up…zelf je bazen aan de noordzee hebben het door dat Su booming is.wake up man.


  Maak melding
 36. Ram singh,(miljonair) toch? wel deze indiaan heeft er ook een paar staan op de bank in brasillie.als je wil zetten we gewoon een prijs op zijn kop.Voor 2500 komt een simple Braslliaan het opknappen.hahaha.


  Maak melding
 37. ja, maar alleen omdat zijn benen hem niet meer konden dragen. wie kent die tijd nog dat desie de onafhankelijkheidsloop won? minimaal 2 jaar achter elkaar/ die tijd is gegaan! waar is hij gebleven, die tijd.


  Maak melding
 38. Bij de Adek univ. van Suriname verschijnt hij in zijn slaappyama.
  Terwijl Adhin en Bouva daar zitten in een driedelig pak.
  Hij lijkt overal waar hij komt stoned, hij komt niet uit zijn woorden.

  In een militairpak zie je hem glunderen, hij leeft helemaal op.
  Zijn gloriejaren herleven weer bosriwalla.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES