Surinaamse onderscheiding voor Nederlandse oud-militair

7

De Surinaamse president Desi Bouterse heeft maandag de Nederlandse oud-militair Ad van Wingerden benoemd tot commandeur in de Ere-Orde van de Gele Ster met zwaarden. Dat meldt De Telegraaf. Volgens de krant kreeg hij de hoge onderscheiding voor zijn inspanningen een monument op te richten voor omgekomen militairen van de Troepenmacht in Suriname (Tris).

Van Wingerden werd samen met ruim honderd voornamelijk Surinamers geëerd. De Nederlander kreeg de hoogste onderscheiding. De decoratieplechtigheid vond plaats aan de vooravond van de viering van 39 jaar Surinaamse onafhankelijkheid op 25 november.

De Tris was het Nederlandse leger dat vanaf de Tweede Wereldoorlog tot 1975 actief was in Suriname. Zowel Nederlandse als Surinaamse soldaten dienden in dat koloniale leger.(Bron/Lees verder: De Telegraaf)

7 REACTIES

 1. Ik ken geen enkele ex-beroepsmilitair waar er niet een paar steekjes bij loszitten. Stel je voor, Van Wingerden werd helemaal emotioneel toen hij, als Nederlander, een speldje opgespeld kreeg van onze Poppenkast Baas. Ik zou er net zo emotioneel van worden als ik, als Surinamer, een speldje opgespeld zou krijgen van hun Nederlandse Hoofd Pieterbaas. Van Wingerden verkeert in goed gezelschap, ook Obiang kreeg de hoogste onderscheiding van het land opgespeld door onze Poppenkast Baas, wat deze witte en zwarte vreemdeling voor het land gedaan hebben, om deze hoogste onderscheiding te verdienen, weet alleen DiDiBri, stelletje oude, trigger happy, idioten bij elkaar.


  Maak melding

 2. ” Desiderius “, COMMANDEUR in de Ere-Orde van het ABATTOIR met UZI’S, strooide met lintjes !

  Voor bovengenoemde ” onderscheiding ” zal volgens mij voorlopig NIEMAND anders in aanmerking komen.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 3. Je tegenstander die op een brancard ligt afknallen. Nee dan ben je held. Bouterse mag binnenkort zijn bruine ster gaan redden want Bharara en Co komen hem halen.


  Maak melding

 4. Er schijnt een familielid van Raymann als post-opschoner te werken. Alle posts op de topic Nieuwe voorstelling van Raymann en Brainpower haalt hij weg. Hij is wel ijverig in dit geval!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.