Project decentralisatie districten bijna af

3

PARAMARIBO, 24 nov – Het project tot decentralisatie van alle tien districten in Suriname is bijna rond. Het project dat begon in 2002 neemt de laatste ‘examens’ af. Brokopondo hoort tot de laatste die het gehaald hebben.

Het zuidelijke district heeft in eigen beheer een multifunctioneel centrum opgezet. Volgens minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling zijn nog drie van de tien districten volledig te certificeren. “Dan is het project voltooid”, zegt Betterson. Het project moet voor twintig december zijn afgerond. Dan houdt de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, IDB, het voor gezien wat betreft de financiering. De bank heeft ruim twintig miljoen dollar besteed.

Het gaat om een lening die de afgelopen jaren is gebruikt voor de decentralisering. De bedoeling is de districten zoveel mogelijk zelfstandig te krijgen. Dat heeft nogal wat voeten in de aarde. De bureaucratie wil wel eens in de weg staan en vooral op Regionale Ontwikkeling was er weerstand. Met de decentralisatie mag elk district voortaan zelf fondsen werven en projecten uitvoeren. De verantwoordingsplicht tegenover de centrale overheid blijft overeind.


3 REACTIES

  1. @Jan Ardan

    Gewoonlijk bedoelen ze daar zaken als lokale touristenbelasting Onroerend Goed Belasting, etc. mee. Maar nergens wordt hier aangegeven wat ze hier bedoelen.
    Dergelijke regelingen zijn bv bedoeld om een speeltuin, riool onderhoud, lokale wegen, etc te bekostigen.


    Maak melding

  2. Nickerie moet lekker afscheiden van Suriname. Ze zoeken het maar uit in Paramaribo. Bouta had de Krim ook in 1 week erkend, dus hoeft dit geen probleem op te leveren.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.