vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse: we hebben geen politieke vijanden

Bouterse: we hebben geen politieke vijanden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/WANICA, 24 nov – “We hebben geen politieke vijanden.” Dit zei president en NDP-leider Desiré Bouterse tijdens een ontmoeting met jonge partijgenoten. De NDP-jongeren van Wanica hoorden aan dat hun partij er één is van liefde, zonder politieke vijanden. Vijanden zijn er wel, maar dan van andere aard.

“Wij prediken geen haat, wij prediken liefde. Wij staan niet op het podium om anderen af te kraken, al zijn het politieke tegenstanders. Wij hebben geen politieke vijanden. En we nemen u mee in de strijd tegen onze vijand van dit land. En de vijand van dit land is armoede. Die vijand moeten wij bestrijden. De vijand van dit land is de onevenwichtigheid tussen stad en district en het verre binnenland, tussen stadskinderen en de kinderen van het binnenland”, zei Bouterse.

Hij wil de verdiensten van de NDP te boek stellen. Het gaat dan om de prestaties sinds het aantreden van de huidige regering. “Wij maken bruggen en wij slaan bruggen van de ene Surinamer naar de andere Surinamer”, aldus Bouterse. Het is ook wat gepredikt moet worden in de aanloop naar de verkiezingen van volgend jaar. Jongeren hebben daar een belangrijke rol in te vervullen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

48 REACTIES
 1. Wat kletst deze man nou echt uit zijn ruikende nek????????
  “We hebben geen politieke vijanden.” Dit zei president en NDP-leider Desiré Bouterse.

  Hoe noemde hij de vorige regering????
  Hoe gedraagt hij zich anno heden tegenover de oppositie?
  Hoe betiteld hij het DNA?
  Hoe ziet hij zijn politieke tegenstanders?
  Hoe ziet en benadert hij als voorzitter van NDP de andere voorzitters van het mammoet blok?

  Of hij dromt wederom hard op of hij heeft één of ander middeltje genomen of hij is bezig het accent te verleggen.

  Boer pas op je kippen want awari heeft weer wat te vertellen van zijn onschuld ondanks dat hij van heinde en ver stinkt in de wind


  Maak melding
 2. ik vind het een goede speech . goed verhaal. het probleem is echter dat wanneer men daar in dat kleine kamertje zit ,men deze beloften is vergeten . het is altijd weer voor de verkiezingen . ik denk dat Bouterse het goed meent en in hart en nieren het beste wil voor Su maar het zijn die aasgieren om hem heen die hem in een kwaad daglicht plaatsen .

  misschien wordt het idd tijd dat hij een nationaal kabinet vormt waarin uitsluitend integere en capabele mensen zitting hebben .

  let’s give it a try.


  Maak melding
 3. Kya baat hai! Bouterse, de NDP als verspreider van Liefde.

  Wie heeft Bouterse deze lofuiting aan Heer Shiv geleerd?

  Karpoor Gauram, Karuna Avtaaram (Stralend van Liefde en Licht, de Embodiment van Grenzeloze Liefde en Barmhartigheid)

  Sansaar Saaram, Bhujag Indra Haaram (Die de Essentie van het Leven is, met de Koning der Slangen [Beschermer van de Eeuwige Kennis] als een guirlande om z’n hals)

  Sadaa Vasantam, Hridaya Arvinde (Hij die eeuwig in de zuiver-als-een-lotusbloem-hart van z’n devoten zetelt)

  Bhavam, Bhavaani, Sahitam, Namaami (Die de Allerhoogste Vreugde is, verkeert in het Gezelschap van Durga Mata [Heerseres over Materie, Verstand en Ego] voor Wier Beiden wij buigen).


  Maak melding
 4. hij heeft vlak na zijn aantreden als opperbevelhebber opperhoofd van het land zelf gezegd,wie zijn vijanden zijn..

  hele bevolkings groepen,let wel groepen heeft hij zelf tot vijanden verklaart,omdat zij niet wilden meeregeren meedoen in zijn regering..

  hij heeft toen ook alle arbeiders van de tegen partij binnen de staat sme op straat gezet,ze werden direct ontslagen als ambtenaar..

  wat dacht je van al die re-shuffeling wie niet voor is/was,mocht vertrekken uit de coalitie..

  nu zit hij opgesloten met chantage door die mede moordenaar jungle commando en kan geen kant meer op..

  zijn eigen partij genoten meiden het poppenkast en willen niet opkomen in het parlement onder leiding van deze meneer..

  maar hij heeft geen vijanden


  Maak melding
 5. Ik pies in mijn broek van het lachen en kwaadheid

  “De NDP is een partij er één is van liefde”
  .
  Bouterse zit nu echt zwaar onder de coke….wat een joke


  Maak melding
 6. Bouterse: we hebben geen politieke vijanden ?

  Een aantal jaren geleden bestempelde hij de oppositie als landverraders (redimusus). Ook dreigde hij de top van de VHP achter tralies te zetten. Ook de nodige reizen van Santhoki naar de VS deden de wenkbrauwen fronsen.

  Anno 2014 slaagt de Mega Combinatie nauwelijks in om de haar verkiezingsprogramma te verzilveren. Parlementariërs laten vergadering verstek gaan, dus heeft Bouterse de oppositie nodig. En terecht dat de oppositie niet hieraan meewerkt. Vaak zijn de NDP voorstellen gebaseerd op populisme met een dikke laag Bruine Bonen. Dit tot ergernis van ABOP. Zie Bouterse en Brunswijk niet samen meer in 1 kabinet zitten.

  Bouterse heeft weinig keus meer. De man is in paniek.


  Maak melding
 7. @Rudinho,

  Bouterse preekt ineens liefde. Ik vroeg me even af of hij misschien ineens devoot van de Heer der Karuna (de Barmhartige, ook voor hen die het niet verdienen op basis van hun karma), Heer Shiv was geworden.
  Een vertaling van een vaak gezongen loflied voor Heer Shiv heb ik bijgegeven.


  Maak melding
 8. Hahahaaaaaaa…..we hebben geen vijanden zegt bouta die bijkans de gehele surinamers als STAATSVIJANDEN ziet !
  Hahahaaaaaaa,,,,hij praat over liefde en geen haat…dit komt uit de mond van de DEC moordenaar,moiwana oorlogsmisdadiger,1980 couppleger,en ‘swerelds enigste lijder met Amnestie.
  Hahahahaaaa…hij wil zijn verdiensten op papier hebben…WELKE VERDIENSTEN DAN ?!!
  Hij helpt ons land naar de KLOTE en vindt dit verdiensten ,zijn verdiensten ?!!Bovendien staat hij no 1 op dew lijst van Wanted Criminals van de INTER EN EUROPOL !!En please hijn staat niet daar uit LIEFDE !!
  Hahahaaaaaa…met een idioot bouta als lijder blijf je lachen,echt hij vertelt alleeen maar 1 APRIL MOPJES !!


  Maak melding
 9. Dit is Bouta ten voeten uit.
  Hij heeft geen vijanden en de NDP heeft geen vijanden !
  Morgen is hij vergeten, wat hij dit weekend tegen de NDP-jongeren heeft gezegd.
  Nu de verkiezingen in zicht komen, worden jongeren weer belangrijk gemaakt, maar in deze regeerperiode heeft hij helemaal niets voor de jongeren gedaan, omdanks alle toezeggingen in 2010.
  Bouta beloofd teveel en komt te weinig na en als hij daarop worst aangesproken, herinnert hij zich ineens niet meer.


  Maak melding
 10. -Er staat geschreven::::::::“We hebben geen politieke vijanden.” Dit zei president en NDP-leider Desiré Bouterse tijdens een ontmoeting met jonge partijgenoten.

  -Dit is toch lachen, Bouterse heeft op het podium letterlijk gezegd:
  -dat de SuriNeds landverraders zijn.
  -Wie niet voor mij is is tegen mij
  -Hoe zit het met die kogelbrief naar een jongeren toe?
  -Hij moest niets van Nederland, maar achter de kamer overleggen zij alleen met Nederlanders om ze te helpen en niet de Venezuelanen.

  Wel, Bouterse maakt zelfs vijanden en zie hoeveel al uit zijn eigen partij vertrekken.

  -Zie hier een leugen::hij gaat naar de Universiteit om de jongeren toe te spreken.Blijkt achteraf dat hij al die vragen die de jongeren zouden stellen van te voren al had ontvangen.
  Ook welke jongeren die vragen zou stellen.

  Poppenkast


  Maak melding
 11. 24 nov. 2014

  Beste posters, let toch op het verschil tussen ‘politieke vijanden’, ‘politieke tegenstanders’ en de dialectische benadering in deze.

  Bouterse ziet, naar mijn inschatting, andere politieke partijen als tegenstanders, waarmee mogelijk te werken en te leven valt en de genoemde armoede als verschijnsel dat onmiddellijk geëlimineerd moet worden.

  In hoeverre kan nu die dialectische benadering wel een tegenspraak zijn, maar primair in zijn uitspraak waarheid bevatten?

  Armoede wordt genoemd als een vijand. Feitelijk waarneembaar in Suriname, binnen de verrijking van derden. Ook binnen de regeringscombinatie in Suriname.

  Binnen deze driehoeksverhouding van NDP/Bouterse, armoede en verrijking zal Bouterse uiteindelijk (politieke) daden moeten stellen. Uiteindelijk is in zijn betoog de armoede de vijand.

  Maar heeft Bouterse nu wel voldoende politieke kracht om de geconstateerde dialectiek in de Surinaamse maatschappij ook te kunnen elimineren? Die tegenstelling betekend in zijn politieke uitspraak dat zij die zich verrijken de vijanden zijn. Gaat hij nu durven om in de NDP die amputatie van verrijking door te voeren. Met coalitiegenoot Abop en eventueel in de toekomst met andere partijen als de VHP zal het moeilijk wezen.

  Of blijft dit maar een politiek, dialectische uitspraak voor de jongeren?
  Srika


  Maak melding
 12. Armoede is de vijand? Nee nee.
  Armoede is het resultaat van diverse gebreken. Het zijn die gebreken die de echte vijand zijn.

  Enkele gebreken:

  – afgebroken scholing
  – gierigheid
  – machtswellust
  – corruptie
  – onverdraagzaamheid
  – luiheid
  – egoisme
  – haat
  – viezigheid (hygiene)
  – afstellen en uitstellen


  Maak melding
 13. Ik heb vermoeden dat wij een voorlees president hebben. Dat de vrouw van de president is de eigenlijke president. Zij leest alle dossiers, zij denkt na, dan zij fluistert in in oor van president hoe zaak zit in elkaar en wat moet hij doen en zeggen. Daarom zij krijgt ook salaris.
  De heer de president, ik weet niet wat doet hij hele halfe dag. Als iemant kan vertellen wat doet president zoal, graag. Ik ben benieuwt.
  Gaat hij sporten? Leest hij? Kijkt hij films? Gaat hij vissen? Bestudeert hij dossiers? Controleert hij ministers? Wat doet hij allemaal?


  Maak melding
 14. Met vrienden als Doekhie, Brunswijk, Sardjoe, Abrahams, Rosendaal, Dino, Lackin, Ameerali, Naarendorp, Alibux, Sital, Malloe, Hok etc., kun men zich ook geen vijanden meer permitteren.


  Maak melding
 15. -Mensen het is toch verschrikkelijk dat je niet meer veilig kunt wonen in suriname?????een stukje tekst::

  Het omgekeerde wereld::Misiekaba: Ongeduldige grondeigenaren kunnen naar rechter

  = PARAMARIBO – “De richtlijnen zijn duidelijk. Grondeigenaren die niet willen wachten kunnen een advocaat in de arm nemen en een rechtszaak tegen de occupanten aanhangig maken”, zegt volksvertegenwoordiger André Misiekaba.

  Hij reageert hiermee op vragen de Ware Tijd over het geval van ondernemer Chanderbhan Dassasingh, wiens perceel aan de Indira Gandhiweg door occupanten is bezet. Dassasingh heeft De Nationale Assemblee in juni verzocht om medewerking voor het ontruimen van zijn perceel. Tot nu toe tevergeefs. De bewoners weigeren de plek te verlaten en beroepen zich erop dat regeringstopper Ronnie Brunswijk toestemming heeft gegeven dat zij zich daar mogen vestigen.


  Maak melding
 16. Hij hoeft niet te vrezen. Belfort voert alle vijanden dronken, belt een taxi en laat ze ergens achter in Blauwgrond dumpen. Ergens bij die Warungs.


  Maak melding
 17. vandaag op het gfc nieuw legt de heer Roeplal uit dat bouterse monddood gemaakt wordt door de oppositie.

  ha ha h aha ha ha ha , denk ik dan.

  wie weerhoudt hem ervan om naar het parlement te komen om zijn verhaal te houden? de oppositie of hij weerhoudt zichzelf ervan?


  Maak melding
 18. Wij zullen er komen, is het niet dank zij dan wel ondanks het grof gelul van jullie voornamelijk dieRASporanen. Wij die in Suriname zijn achtergebleven hebben jullie NIET nodig! In tijd zal de geschiedenis met jullie afrekenen, wegen het verzaken van jou morele plicht!!!


  Maak melding
 19. Mujrim,…….Beste Mujrim, om ons /allen in de maling te nemen om aan de macht te blijven gaat hij/hun nu de Goden dienen!!?????

  Wel ,wie hierin wilt intrappen, moet zelf weten. Mij niet gezien. Zijn alleen maar trucjes van Desie&NDP om het volk voor zich te winnen. Daaaggg mensen!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Véél Wijsheid!!!)


  Maak melding
 20. Bouta heeft, wat we in Suriname noemen, ‘drey ai (droge ogen), hij zou de laatste moeten zijn, die de woorden ‘liefde, begrip voor – en samenwerking met politieke tegenstanders’, in de mond neemt. Politieke tegenstanders heeft hij genadeloos afgeschoten ‘op de vlucht’, hun nabestaanden kwelt hij al meer dan 32 jaar onafgebroken, de mensen die opkomen voor gerechtigheid en vrede noemt hij zonder blikken of blozen staatsvijanden en uitgerekend hij durft zulke uitspraken over vrede en liefde te doen en dat naar jonge mensen toe, jonge mensen die nog gevormd moeten worden tot goede burgers van het land. SCHAAMTELOOS!!


  Maak melding
 21. Als je maar heel vaak en hard genoeg aankondigt dat je populair bent en de verkiezing makkelijk gaat winnen, dan kun je de oppositie beschuldigen van verkiezingsfraude wanneer je toch verliest. Deze taktiek wordt al zichtbaar bij de NDP.

  De komende tijd gaan enkele mensen een keuze moeten maken tussen een pak geld of een brief met een puntig vliegend voorwerp, vrees ik.


  Maak melding
 22. @Paraman, je schrijft::::::::Wij die in Suriname zijn achtergebleven hebben jullie NIET nodig! In tijd zal de geschiedenis met jullie afrekenen, wegen het verzaken van jou morele plicht!!!

  -Geen enkel mens en geen enkel land kan alleen op deze aarde leven en bestaan.

  -Als als die Surinamers die in het buitenland wonen nu besluiten GEEN dozen of geld meer te sturen naar Suriname, dan zul je gauw merken wie de echte armen zijn.
  Men zal dan gelijk weten of de overheid wel of geen geld beschikt om de monden eten te geven.

  =let op je woorden en praat niet zoals baas Bouterse ooit geroepen heeft dat Suriname het zelf kan redden. Je ziet zelfs nu wat er gebeurt.


  Maak melding
 23. laat bouterse zelf verklaren wie die 15 vooraanstaande zonen , rechters,, advocaten ,,zaken lieden,, heeft vermoordt..

  als hij ballen heeft ,laat hij dat dan doen..

  hij heeft geen vijanden heeft,waarom dan vermoordt..

  laat hij zijn bek open trekken..

  hij heeft alles en iedereen tot zijn vijand verklaart,nu zit hij in de put en heel diep ook..

  waar zijn dan zijn vrienden gebleven..

  wat doet lackien,,hij had dat geld van Holland niet nodig,hij zij letterlijk,,, houdt je ka geld wij sme hebben niet nodig,,

  en nu


  Maak melding
 24. E.bola ik ben naar Mumbai geweest als je het over corruptie, viezigheid, hygiëne, armoede, haat , verkrachten van vrouwen hebt,alles wat j daar opsomt, volgens mij praat j over india als ik mij niet vergist.


  Maak melding
 25. is onze pres aan het dementeren
  is hij vergeten hoe hij bij meerdere gelegenheden de voorzitters van andere partijen in het bijzonder santokhie negtief heeft besproken
  dat hij heetf gemoord drugs heeft verhandeld pornoboekjes heeft verhandeld
  p.s.dit symptoon vertoond men ook bij overmatig gebruik van ……….


  Maak melding
 26. Als de oude vos DDB de passie preekt, boer/politieke oppositie partijen pas op uw (jonge)kiezers/ganzen.

  Een oude vos DDB verliest wel zijn haren/zie kale kop, maar niet zijn streken/ luchtkastelen, niets voor de (jonge)kiezers doen.

  DDB is een wolf/( zware crimineel/moordenaar) in schaapskleding die doet als of hij niemand kwaad heeft gedaan. DDB hoort (inter) nationaal in de gevangenis thuis van de USA, Nederland en Suriname. Niemand staat boven de grondwet of verdrag.

  Time4Chan(ge)!
  Maandag, 25 mei 2015
  Algemene Verkiezingen voor de DNA van de Republiek Suriname
  Aan alle (jonge) kiezers. man/vrouw jong en oud.
  Flogo, Flogo, Flogo! Stem massaal op:
  VHP, NPS, BEP, PL, SPA, DA91, KTPI

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Leve de Democratische Rechtsstaat.
  Leve de Grondwet Van De Republiek Suriname
  Leve internatioanle verdragen

  Fri, Fri, Fri!
  Sranan Fri!

  God zij met ons Suriname
  Hij verheff’ ons heerlijk land
  Hoe wij hier ook samen kwamen
  Aan zijn grond zijn wij verpand
  Werkend houden w’ in gedachten
  Recht en waarheid maken vrij
  Al wat goed is te betrachten
  Dat geeft aan ons land waardij.

  Opo, kondreman un’ opo
  Sranangron e kari un’
  Wans’ ope tata komopo
  Wi mu’ seti kondre bun.
  Strey de f’ strey, wi no sa frede
  Gado de wi fesiman.
  Eri libi, te na dede
  Wi sa feti gi Sranan.

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 27. En dat zegt deze man. Die zoveel moorden op zijn geweten heeft en weigert daar verantwoording voor af te leggen. En zijn domme achterban gelooft en volgt hem. Aj baja, dit volk is verloren.


  Maak melding
 28. Bouta kent alleen VRIENDEN : Alle in koelen bloede vermoorde Surinaamse helden van onder anderen 8 december en Moiwana!

  Overige vrienden zijn :
  Screeningswet
  Anti-corruptiewet
  Afhandeling begrotingen diverse jaren
  NDP-Leenziekte
  NDP-KwikGedoogziekte
  NDP-onnodige uitgavenziekte
  NDP-Gratisziekte
  NEP-amnestiewet
  Krijgsraad
  SprookjesWanicaziekenhuis
  Sprookjeskartonnenhuizen 18.000
  Sprookjesspoorlijn
  Sprookjesambassade Parijs
  Sprookjescassavemeelfabriek
  SprookjesMisdaadBestrijding
  Straffen opgelegd in buitenlandse vonnissen in Sranan uitzitten !


  Maak melding
 29. Los van het verleden sta ik achter deze aanpak van Bouterse. Eenheid ipv verdeeldheid. Veel ‘Surinamers’ doen altijd zo trots over de verschillende culturen en de moskee die naast een synagoge staat. Als je beter kijkt zie je echter dat er veel (onnodige) onderlinge strijd is.
  De jeugd moet van de ‘oudere Surinamers,’ de ‘leiders’ horen dat we het samen moeten. Mensen moeten niet lopen zaniken elke x. Evolutie gaat niet zonder problemen. De intentie is belangrijk. Alles begint bij een gedachte.


  Maak melding
 30. Ray als j met j grote neus in iemand zijn achterwerk gaat neuzelen loopt jij de kans dat j neus wordt afgebroken dat is met velen gebeurt, nex no fout, schoenmaker houd j bij leest zou ik zeggen


  Maak melding
 31. HAHHAHA!als je tegenstander bang is of al dood is dan begrijp ik het.Kijk goed naar hem als hij praat,of hij heeft een paar black labels op, of een snuifje want anders durft hij niet naar buiten te komen.


  Maak melding
 32. PARAMANG,jij bent de eerste die als het kan vertrekt,ik zal je zeggen die NL paspoort is heerlijk in mijn broekzak.Met mensen als jij met zo een gedachtegang zal je vooruit komen.40jaar onafhankelijk,en nog steeds LOES en MAMA. haha grapjas of jaloezoe.


  Maak melding
 33. 25 nov. 2014

  Aan alle Surineds een goede herinnering aan Srefi-Densi !!

  Beste Paraman,

  Srika is wederom teleurgesteld in jouw posting.

  Zie hierbij jouw uitlatingen :”Wij die in Suriname zijn achtergebleven hebben jullie NIET nodig! In tijd zal de geschiedenis met jullie afrekenen, wegen het verzaken van jou morele plicht!!!”

  Wees duidelijk met de aanduiding van ‘jullie’. Geef het een duidelijke naam !!

  En wat bedoel je eigenlijk met verzaken van morele plicht ?

  Dat Surinamers in Suriname nu Surineds niet (meer) nodig hebben kan Srika enerzijds begrijpen, maar anderzijds verwerpen. Steeds meer Surinamers in Suriname schreeuwen dat !!

  Ja, het gaat nu economisch veel beter met Suriname en het geloof in eigen kunnen ontwikkelt zich stapsgewijs. Maar toch zal Suriname voor haar verdere economische en technologische ontwikkeling deels ok gebruik moeten maken van Surineds. Zelf D.D. Bouterse maakt tegenwoordig van de deskundigheid van Surineds gebruik en van Santhoki is dat reeds lang bekend.

  Of wil jij alleen maar die Brazilianen en Chinezen, die jou gratis een extra gratis massage gunnen ? Wel niet op een savanne-tour !

  @Paranam, reflecteer nogmaals op jouw post !!
  Srika


  Maak melding
 34. 25 nov. 2014

  Wie gaat inhoudelijk in op de posting van Srika, van 24 nov. 2014, 16.05u ??

  Alleen minpunten geven is niet voldoende. Ga toch inhoudelijk in op de posting.

  Echter zijn meer minpunten welkom. Hierdoor ziet Srika hoeveel mensen zijn posting gelezen hebben, en wel of niet begrepen hebben.
  Srika


  Maak melding
 35. Heb deze website pas ontdekt. Wat mij opvalt is dat heel veel mensen een negatieve houding hebben op redelijk positieve nieuwsberichten. Dit is jammer.
  Natuurlijk is een land als Suriname op heel veel gebieden niet zo ver als Nederland. Ontwikkeling gaat overal anders en niet op dezelfde manier. Ik vraag mij af wat de negatievelingen zelf doen voor een betere wereld.


  Maak melding
 36. srika moest hard lachen toen ik jou posting las.te pas en te onpas het woord dialectisch gebruiken.het woord geelimineerd gebruiken boutista taal waar je het woord armoedebestrijding kan gebruiken.stuur je stukje maar op naar baasje en vraag hem of hij er iets van begrijpt,wat denk je zelf lol.ik deel geen minpunten uit.je bent wel een arrogant mannetje,wie jou minpunten geeft die snapt er de ballen van.zou het zo kunnen zijn dat de meeste waterkanters het niet de moeite waard vinden om op jou te reageren,of leefde je in de veronderstelling dat niemand een discussie met je aandurft.


  Maak melding
 37. 25 nov. 2014

  Beste @verbaast,

  Begrijp je wel wat het begrip ‘dialectiek’ voor betekenis heeft binnen een taalhandeling? Vermoedelijk niet !!

  Jouw zekere maar magere scholing kan ik niet in een ruk omhoog trekken, wel met mijn postings proberen te prikkelen.

  Durf dan de inhoudelijke discussie aan en leg mij dan maar uit de dialectiek binnen bedoelde uitspraak van D.D. Bouterse. Of probeer mijn posting te kraken.

  Srika verwacht van jou een stevige en inhoudelijke posting.

  Minpunten doen Srika niet twijfelen.
  Srika


  Maak melding
 38. srika lol je hebt duidelijk mijn posting niet begrepen vandaar zeker je minpunt.mijn zekere maar magere scholing ik daag je uit vertel maar wat voor opleiding je hebt.je voelt jezelf nogal verheven maar daar is geen reden voor srika,al heb jij gestudeerd lol dan nog zegt dit niets jij bewonderd een moordenaar,een drugsdealer een leugenaar,wat zegt dit dan over jou.voor mij ben jij alleen mijn dagelijkse lach niet meer en niet minder.ik ben 47 hoef nu al niet meer te werken geniet van de zon.hoe ziet het leven van een wannebe boutist eruit.


  Maak melding
 39. @Srika,

  Die dialectiek (argument voor of tegen een redenering) slaat nergens op omdat Bouterse de warhoofd niet 1, maar 3 redeneringen geeft.
  Redenering 1: wij hebben geen politeke vijanden
  Redenering 2: wij hebben politieke tegenstanders
  Redenering 3: wij hebben vijanden zoals armoede en lokale verschillen

  Vervolgens probeert hij alle 3 redeneringen als 1 redenering weer te geven, nl dat de vijand (redenering 3, armoede dus) bestreden moet worden. Blijkbaar zou alleen zijn partij dat kunnen, derhalve zijn de andere politieke partijen alleen maar tegenstanders van zijn aanpak van armoede, wat weer neerkomt dat deze partijen de vijand zijn van zijn beleid. Dus zegt hij, mijn politieke tegenstanders zijn niet mijn persoonlijke vijand, niet mijn vijand als mens, maar de vijand van de armen oftewel jullie (binnenlanders) vijand. Dus wel een vijand.
  Wartaal van Bouterse dus.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES