Politiechef: geen reden tot paniek

17

PARAMARIBO, 22 nov – “Er is geen reden om in paniek te zijn. Er is juist reden om de zaak aan te pakken, en heel alert te zijn en de politie ondersteuning te verlenen bij de aanpak van de criminaliteit.” Dit zegt politiechef Humphrey Tjin Liep Shie over de stand van de criminaliteit in Suriname.

Anderen hebben het weliswaar steeds over toenemende en verruwende criminaliteit. Dat lijkt zowaar mee te vallen. “Tegelijkertijd zeggen wij ook dat de omvang van de criminaliteit een dalende trend vertoont. Verschillende vormen van criminaliteit vertonen een dalende of stabiele trend”, zegt Tjin Liep Shie. Volgens de laatste cijfers bedraagt het aantal moorden dit jaar dertig. In vijf gevallen betrof het slachtoffers van roofovervallen.

“De gewapende overvallen, die zijn een punt van zorg. We zijn zeer bezorgd als we letten op de ontwikkelingen”, aldus Tjin Liep Shie. Het aantal inbraken, berovingen, diefstallen met geweld en verkeersdoden is aan het afnemen. “Waar er knelpunten zijn, zijn wij keihard bezig de zaak aan te pakken, vooral waar het roofovervallen betreft waarbij vuurwapengeweld wordt gebruikt. We zitten er bovenop, er is geen reden tot paniek.”


17 REACTIES

 1. -Er staat geschreven:::::::::“Waar er knelpunten zijn, zijn wij keihard bezig de zaak aan te pakken, vooral waar het roofovervallen betreft waarbij vuurwapengeweld wordt gebruikt. We zitten er bovenop, er is geen reden tot paniek.”
  =Dit totdat de criminelen bij Belfort en Tjin Liep Shie thuis gaan en ze gaan overvallen en beroven.

  -Als je elke maand leest hoe en waar er beroofd wordt en ook nog wat voor geweld de criminelen gebruiken:::Hoe dan een daling?????

  -Deze Belfort is niet daadkrachtig voor zo’n post en vandaar dat de bevolking ook onrustig is. Zie al die dode honden. Zielig allemaal

  -Als ik al die gesprekken van Belfort mag volgen kan ik een ieder vertellen dat deze man nog nooit een professioneel gesprek heeft gevoerd. Als hij antwoorden geeft lijkt het alsof Santhoki zijn geest achter deze man zit.


  Maak melding

 2. -Ik hoop dat een ieder deze tekst gelezen heeft en dan zal men zien waarom sommigen geen aangiften meer doen en het recht in eigen handen neemt.
  In dit geval heeft de slachtoffer aangiften gedaan, maar omdat de persoon die bedreigd heeft fan is van Bouterse heeft de politie de zaak niet serieus genomen.

  “Mi o soet’ yu mars kiri, mi na Bouta man”


  Maak melding

 3. Van een trend is pas sprake indien een stijging of daling zich meerdere jaren voortzet. In dit geval is de daling pas 1 jaar gaande, dus is er geen sprake van een trend, tenzij je per maand kan aantonen dat elke maand de criminaliteit aan het dalen was.
  Dus wat Tsjin Liep Shie zegt is dat sinds Dino in de VS verblijft, de criminaliteit in Suriname aan het dalen is. Mooi, dan mag hij nog vele jaren daar vertoeven.


  Maak melding

 4. Mense, mienister seg dat als biertje is op, dang moet jij taksie neeme. Maar warom dang? Ik drink maar 1 biertje, dang als mein biertje is op dang ik moet taksie belle. Warom?


  Maak melding

 5. ” We zitten er bovenop, er is geen reden tot paniek ” volgens mister ” Tjin “.

  Foutje !!! Het moet zijn ; ” we zitten ERNAAST, er is GEEN reden tot GEEN PANIEK ”

  Trevlig Helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 6. Bij een prasi-oso regering hoort een Pipo-korpschef !

  Tjin gaat u een belletje geven als de overvallers/gijzelaars
  bij u langskomen !

  Srafu-ting psa keba, UN WIKI !!!

  PS Tjin wist niets van misdaden Dino en weet niets van
  de VIER doodgeschoten ONGEWAPENDE verdachten
  van een overval ! Suja suja kindje ………


  Maak melding

 7. “Er is geen reden om in paniek te zijn. Er is juist reden om de zaak aan te pakken, en heel alert te zijn en de politie ondersteuning te verlenen bij de aanpak van de criminaliteit.”

  Zeg dit aan de Chinees en zijn zus die pas beroofd zijn te Garnizoenspad.

  Vertel hen dat de politie stelt dat:
  “De gewapende overvallen, die zijn een punt van zorg. We zijn zeer bezorgd als we letten op de ontwikkelingen”, aldus Tjin Liep Shie. Het aantal inbraken, berovingen, diefstallen met geweld en verkeersdoden is aan het afnemen. “

  Het aantal inbraken afneemt????????????????
  Afname kan worden veroorzaakt door:
  – Er wordt geen aangifte meer gedaan van inbraken
  – Het aantal inbraak objecten worden beter beveiligd en beter bewaakt
  – Het aantal inbrekers neemt af hoe en waarom is de vraag
  – Verkeerde statistieken en vergelijkingen door bewust verkeerde gegevens te gebruiken
  etc

  M.a.w. wie of wat kletst hier in de ruimte?


  Maak melding

 8. Deze uitspraak verbaast mij niets.
  Om de drie maanden horen we hetzelfde verhaal.
  Ik vind, dat de inwoners van Suriname alle reden hebben tot paniek.
  In de buurt, waar ik woon, wordt bijna wekelijks ingebroken en er is nog nooit een dader opgepakt.
  Sterker nog: ik heb de indruk, dat de politie helemaal niets doet met een aangifte.


  Maak melding

 9. paniek ,waarvoor er is niks te verliezen in sme,van een kikker kan je geen veren plukken,dus wat kunnen we missen..

  onze lijders die alles hebben gestolen zijn wel bang


  Maak melding

 10. Wanneer krijgen we eerlijke statistieken over aantal aangiftes, aantal slachtoffers, etc. Die gegevens zijn beschikbaar maar mogen we blijkbaar niet weten.
  Er moet een straf staan op het niet verstrekken van die gegevens en een nog hogere straf op het verstrekken van valse gegevens.


  Maak melding

 11. De flitspalen kunnen vooralsnog niet worden ingezet. Er schort nog wat aan de wetgeving en de apparatuur is ondertussen aan een ‘update’ toe

  Na zovele jaren is het nog steeds niet van de grond.
  Korps chef is dit dan geen reden om in paniek te zijn? Los van het in paniek zijn van al die moorden en overvallen en inbraken?

  Wanneer moeten wij dan in paniek raken / zijn?
  Zeker wanneer er in december de top van de politie weer word opgepakt door een revo leider????????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.