“In Interpol-tenue naast Brunswijk moet kunnen”

38

PARAMARIBO, 20 nov – Wanneer je denkt zowat alles te hebben meegemaakt in de Surinaamse politiek, doet die er weer een schepje bovenop. Minister Edward Belfort (Abop) van Justitie & Politie is in Interpol-pakje verschenen op een politieke bijeenkomst. Niets aan de hand, zegt hij. Moord en brand, heet het aan de andere kant.

Parlementariër Arthur Tjin A Tsoi (Nieuw Front/NPS) weet niet wat hij hoort. Het kan er bij hem niet in dat de minister zo uitgedost op een publieke bijeenkomst verschijnt van Abop. Daar was ook partijvoorzitter Ronny Brunswijk en precies dat schiet in het verkeerde keelgat. Brunswijk staat op de Most Wanted lijst van Interpol(FOTO). “Het is een slechts signaal naar Interpol toe”, zegt Tjin A Tsoi tegenover Radio 10. Belfort vindt het minstens opmerkelijk.

Zolang Brunswijk in een coalitie zat met het Nieuw Front was er geen vuiltje aan de lucht. Dat was tussen 2005 en 2010. De politicus was toen al veroordeeld in Frankrijk voor drugshandel. Het gedonder begon in 2010. Toen bleek dat Brunswijk samen ging werken met de NDP van Desi Bouterse. “We zien dat ze de Abop-leider op de lijst plaatsen in oktober 2010. Dan zie je de politieke laagheid van een bepaald systeem. Daarvoor was er geen vuiltje aan de lucht”, zegt Belfort.


38 REACTIES

 1. Priceless comedy. Waar zijn de foto’s? Nu kan interpol ook een foto van de meest incompetente minister van justitie met een wanted men op hun website plaatsen.


  Maak melding

 2. Sranan moet stoppen met criminelen in de leiding van
  het land toe te laten ! Direct een screeningswet invoeren,
  komt onze democratie en rechtsstaat ten goede !

  De internationale crimineel Brunsie en andere reeds
  gevonniste misdadigers zoals Desi kunnen makkelijk
  worden aangepakt !

  Sranan moet de opgelegde straffen overnemen en die in
  Sranan tot uitvoering brengen !

  In een land waar individuele belangen van criminelen prioriteit hebben boven landsbelangen, zullen voorlopig helaas geen vedragen tot stand komen die de strafoverdracht regelen !

  Hoe lang denkt Sranan nog voort te kunnen gaan met het
  negeren van mensenrechten en met het beschermen van
  gevonniste criminelen ??


  Maak melding

 3. Ik hoop VURIG dat dit niet alleen bij Tjin A Tsoi maar ook bij INTERPOL in het VERKEERDE keelgat schiet mochten zij erachter komen.
  Dan ben ik benieuwd of de reactie van ” lawmang Edje ” ook zo laconiek zal zijn.

  Waar was het nou voor NODIG om op die manier op een politieke bijeenkomst te verschijnen vraag jij je af ? Provocatie ???

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 4. Surinamers vragen criminelen op hun geld te passen,…..99% verdwijnt in hun zakken en de 1% is voor de bevolking. Zo moeilijk is het niet,..ze gewoon blij maken met beloften ,.treinverbinding, 18000 woningen, fly-over, diepzeehaven,..
  Ze leren het nooit,..


  Maak melding

 5. Het gedonder begon in 2010. Toen bleek dat Brunswijk samen ging werken met de NDP van Desi Bouterse. “We zien dat ze de Abop-leider op de lijst plaatsen in oktober 2010. Dan zie je de politieke laagheid van een bepaald systeem. Daarvoor was er geen vuiltje aan de lucht”, zegt Belfort.


  Maak melding

 6. Zo zie je het,
  Belfort die de burgers moet beschermen tegen de criminelen vergeet het volk en beschermt de CRIMINELEN. !!
  En bovendien is het ongehoord dat hij zijn politieke kleur zo vrij en blij ,door een ieder te zien, laat blijken !!
  En we weten wat zijn keuze is…. PAARS !!
  Zolang deze Belfort min van juspol zal zijn zal niemand gestraft worden voor de DEC moorden !!!
  Belfort heeft een zwakte voor de criminelen, hijzelf is ook een crimineel,schiet 4 burgers neer en loopt rond als een pauw !
  Echt,onbegrijpelijk hoe de surinamers zulke lijders kunnen tolereren..
  Wat denkt Belfort dat hij de INTERPOL is ?!Waarom neemt hij zijn baas bouta dan niet mee naar Amerika in zijn INTERPOL gewaad ,zodat baasje zijjn zoontje kan bezoeken ?!
  Hopenlijk is the next op de wanted lijst van Interpol,belfort himself !!!


  Maak melding

 7. @Abaisa
  Met dank aan Brunswijk zitten wij opgescheept met Bouta een gevreesde killer en hij prijkt op de wanted lijst van de Interpol samen met brunsie.
  Ach , brunsie had de kans gehad om te kiezen tussen volk en bouta en toen koos hij voor bouta !!!
  Hiervoor moet hij gestraft worden , na zijn amnestie zou je denken dat brunsie bekeerd zou zijn en de juiste keuze zou maken en zijn dank aan het volk zou tonen voor het ontvangen van Amnestie,maar nee hoor hij kiest liever voor vijand bouta !!!

  WEG MET BRUNSIE!!!


  Maak melding

 8. “Zolang Brunswijk in een coalitie zat met het Nieuw Front was er geen vuiltje aan de lucht. Dat was tussen 2005 en 2010. De politicus was toen al veroordeeld in Frankrijk voor drugshandel. Het gedonder begon in 2010. Toen bleek dat Brunswijk samen ging werken met de NDP van Desi Bouterse. “We zien dat ze de Abop-leider op de lijst plaatsen in oktober 2010. Dan zie je de politieke laagheid van een bepaald systeem. Daarvoor was er geen vuiltje aan de lucht”, zegt Belfort. ”

  Het moet gezegd worden, zo werken de fronters en hun zetbazen nou eenmaal, hypocriet tot op het bot. Zou Brunswijk weer met maggieblok gaan samenwerken zal hij weer van de interpol lijst gehaald worden.


  Maak melding

 9. Wat Minister Belfort heeft gedaan door in vol Interpol ornaat op een politieke samenkomst te verschijnen is een doodnormale zaak, maar wie de schoen past trekke hem aan. Mijn familie had geen moeite mee toen ik een keer als een Katholieke priester gekleed op een verjaardag verscheen. Het was een en al lachen en brullen mi boi, en niemand voelde zich aangesproken terwijl wij allemaal de vloer aanvegen met de Bijbel/Koran en als reserve andere zogenaamde heilige schriften als dweil klaar hebben liggen. En de God van de gelovigen, die had evenveel lol als wij hadden, hij zag tenminste de humor van in, zonder enige vorm van haat of vergeldingsdrang.
  django


  Maak melding

 10. Gelijk heeft Belfort. Interpol is ook een lachwekkende organisatie. Wanneer hebben ze voor het laatst een grote vis gevangen? 100 jaar geleden?


  Maak melding

 11. @AFU Ede

  Je brunsie staat al jaren op the most wanted lijst van de INTERPOL EN DE EUROPOL !!Suriname heeft hem niet op de lijst geplaatst anders zou hij geen parlementarier zijn geweest vandaag !!!


  Maak melding

 12. @Johannes de Sloper

  Als Interpol zo lachwekkend is dan zou je baasje bouta toch de durf hebben zoonlief in Amerika te gaan bezoeken,of gewoon de VN conferenties bijwonen ?
  Jij ziet de Interpol als een grap ,je baasje neemt de Interpol serieus op !
  Jij hebgt misschien niks te vrezen voor de Interpol ,maar je baasje wel!!!!
  En please,
  hier kan fake eenmans Interpol Belfort niet eens de Dec moordenaars wegzetten en je gaat vergelijkingen maken met de ECHTE INTERPOL.!!


  Maak melding

 13. @Ray,

  Interpol krijgt heel veel geld en levert te weinig. Het is geldverspilling.
  Bovendien zijn de criteria niet duidelijk om iemand op hun lijst te plaatsen. Welk bewijs moet het verzoekende land overdragen aan Interpol, indien ze al iets moet overdragen? Zo kan zelfs Zimbabwe iemand die hen niet bevalt op de Interpollijst laten zetten.
  Wat de VS betreft, de douane daar is net een onvoorspelbare herdershond. Het houdt jan-en-alleman aan. Denk aan al die mensen met een moslimnaam die daar letterlijk uitgekleed worden.
  Indien jou naam Ray Ahmed Khan zou zijn, zou jij het ook een beetje in je broek doen om naar de VS te gaan.


  Maak melding

 14. Dat er nog mensen bestaan die dit soort acties goed proberen te praten. Het is toch zo duidelijk als wat dat de huidige regering niet functioneert? Hoe kan men zo dom zijn?


  Maak melding

 15. @Johannes de Sloper

  Je hebt geen kaas gegeten van wat de Interpol of waarvoor de Interpol staat.

  De primaire activiteit van Interpol is het faciliteren van de informatie-uitwisseling tussen de politiediensten van de aangesloten landen. Daarnaast houdt Interpol databases bij van gezochte personen, gestolen voorwerpen en allerhande opsporingsinformatie. Ook assisteert ze de aangesloten politiediensten bij het analyseren van informatie. Het hoofdkantoor van Interpol is gevestigd in Lyon, Frankrijk en elk aangesloten land heeft een Nationaal Centraal Bureau (NCB) dat de communicatie met het hoofdkantoor en de andere NCB’s onderhoudt

  De Interpol assisteert landen die hun criminelen in de Interpol database plaatsen en zo een crimineel wordt in de gaten gehouden door de Interpol.
  De Interpol is een soort van WERELD OF INTERNATIONAAL POLITIE !!
  Brunsie je baas no 2 prijkt niet op de Interpol lijst voor misdaden gepleegd in Suriname zelf,maar om misdaden begaan op vreemd grondgebied.
  Het zijn die landen die hem op de Interpol lijst hbben geplaatst. Vraag aan je brunsie waarom hij nooit rijst naar bepaalde landen !!
  De duane in Amerika doen hun werk.
  Als ze een vermoeden hebben hebben ze alle recht om een reiziger te ondervragen en strip search te doen. Als je niks te vrezen heb dan vindt die search normal plaats .!Al heet je Johannes de Sloper,jij kunnen zij ook een strip search gelasten en je mooie praatjes en tofman spelen verdwijnt in je achterste,


  Maak melding

 16. @Ray,

  Je hebt de vraag niet beantwoord. Hoeveel geld krijgt Interpol van de VN en hoeveel grote vissen hebben ze gevangen?

  Suriname kan ook wel een paar Nederlanders op de lijst plaatsen. Dus? Wat stelt die Interpol dan voor? Een soort grijparm van de Westerse landen is het. Het is een politieke organisatie en niet zozeer een politie organisatie.

  Bovendien, indien een land niet meewerkt, dan stelt Interpol helemaal niks voor.

  Wat betreft de VS douane, mensen met een moslimachtergrond (naam) worden veel meer verdacht en gestript dan anderen.


  Maak melding

 17. @Johannes de Sloper

  Och nu begrijp ik je, volgens jou is de Interpol een money making business. Hallo de Interpol doet gewoon politie werk same met andere politiemannen internationaal. Ze worden uitbetaald als politieman en niet als bounty hunters.

  Kan jij het de amerikanen kwalijk nemen dat zij het moslim volk maar halfjes vertrouwen?
  Zij hebben SHARUKH KHAN ook een aantal keren gearresteerd maar S.KHAN neemt het ze niet kwalijk hij zegt dat deze duane ambtenaren gewoon hun werk doen .
  Bovendien bestaat de mogenlijkheid dat je een aanklacht kan indienen tegen de duane daar dat ze je gearresteerd hebben op basis van je naam en als je de zaak wint krijg je duizenden aan dollars aan schade en laster toegekend. Maar de meesten dienen deze aanklacht niet in ,voor hun is het belangrijkste dat zij Amerika zijn binnen gekomen. Zo slecht is Amerika weer niet want dagelijks landen in Amerika mensen die mohammed enz heten.

  How is INTERPOL governed and funded?

  All decisions regarding the activities of INTERPOL are made by the General Assembly. This is the Organization’s supreme governing body which meets once a year and operates on a one country, one vote system, with all votes carrying equal weight and no right to veto.

  Under a system adopted by the General Assembly in 2001, each INTERPOL member country must make a compulsory annual statutory contribution calculated on the basis of their ability to pay.

  Extra-budgetary contributions from both the public and private sectors may also be received in accordance with the Organization’s Rules and regulations


  Maak melding

 18. Het is een schande voor al die welwillende lieve Surinaamse mensen dat hun land op deze manier internationaal te kijk wordt gezet. Ze kunnen ze deze marionet beter naar een circus sturen.


  Maak melding

 19. “Minister Edward Belfort (Abop) van Justitie & Politie is in Interpol-pakje verschenen op een politieke bijeenkomst”: weet bijna zeker dat hij in dat pakje ook slaapt ( met z’n meerkan dalla stropdas)
  Bellie denkt dat hij de criminaliteit de kop heeft ingedrukt..wat hij niet weet is dat BB zijn hersens heeft ingedrukt, daarom kraait en draagt hij allerlei onzin.


  Maak melding

 20. @Ray,

  De vraag: hoeveel grote vissen heeft Interpol weten te pakken? Want daar draait het allemaal toch om? Hoe valideert Interpol een aanvraag voor een arrestatie? Gaan ze blind af op een verzoek van een land of vragen ze om bewijs of een veroordeling door een rechter van het verzoekende land? Controleert Interpol de juiste uitvoering van de rechtspraak? M.a.w., het is een schimmige politieke organisdatie die erg manipuleerbaar is. bovendien geven enkele landen zoals de VS hun gegevns niet door aan Interpol uit angst dat de gezochte dader getipt wordt.


  Maak melding

 21. Johannes de Sloper,

  Interpol werkt heel simpel.
  Voordat je het weet, ben je opgepakt en gewone stervelingen krijgen nooit te horen, dat Interpol achter een arrestatie zat.
  Veel Interpolwerk is undercover.
  Je kunt het op de laptop of smartfone zo opzoeken op internet.


  Maak melding

 22. Maar in SU is men bang voor alles wat een uniform aanheeft,dat is de trauma die NL heeft achtergelaten.En die grote bek die men heeft als de pet past,hahaha.Ik loop bij kersten op de beganegrond met mijn zonnebril, komt meneer a boi konni in zijn aapen pak mij zeggen dat ik geen zonnebril mag dragen hahahaha,dan moet je bij mij wezen 35 jaar kung fu.ik heb hem beet gepakt en een paar stompen gegeven en klaar was zijn probleem.Dus wat ik wil zeggen dat ook al heb je zo een pak als belli indruk maak je niet.


  Maak melding

 23. Mi beng kies wiskunde-les dang a leraar leg oenoe uit, tak oen kang bereken a omtrek fu wang cirkel nanga wang pie formule.
  Wang pie na 3,14.

  Mi beng leg a san dies uit nanga marron brunswijk, a mang taigie mie, ee brother ie law noh?

  Fa mi kang bereken a omtrek fu a cirkel nanga mie pie? mi pie no de 3,14. Mi pie de 31,4 cm.
  No mek ding mang leer yu fromu sani.


  Maak melding

 24. Hij vindt die Inter Moengo Tapoe tenue zeker niet meer leuk. Dus Inter Moengo vervangen door Inter Pol. Nou ja, hij blijft bij Inter. Geen transfer voor deze verdediger.


  Maak melding

 25. inter of geen inter zijn bek is al dicht geklapt..

  hij kan niet eens in albina komen,laat staan in guyana..

  zijn eigen zonen zijn in de wereld opgesloten voor eigen inbraak..

  wat een tering zooi heeft sme toch opgebracht..

  als dit de toekomst is ,,dan moet je goed onder ontwikkeld zijn om met dit land te handelen..

  geen enkel land op deze aard bodem is ooit goed bestuurt door een donker gekleurd afrikaan en ook geen indiaan..

  allemaal mis lukkelingen..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.