Vrouwen geven politicus veeg uit de pan

31

PARAMARIBO, 19 nov – Het Vrouwen Parlement Forum heeft flink uitgehaald naar politicus Marinus Cambiel. De ondervoorzitter van coalitiepartij Abop zou zich onbehoorlijk hebben uitgelaten over vrouwen.

Vrouwen moeten hun geslachtsdeel ‘duur verkopen’, zei Cambiel onlangs tijdens een publieke bijeenkomst van Abop. Later zou de topambtenaar op het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, verklaren dat hij goede bedoelingen had. Op het ministerie zouden dagelijks tientallen vrouwen zich aanmelden met sociale problemen. Het VPF kan er geen begrip voor opbrengen. Cambiel had beter moeten weten.

Politieke leiders behoren te weten wat ze zeggen en hoe. In dit geval gaat het ook nog om een leider die het ministerie kan helpen inzetten tegen sociale wantoestanden. “Vrouwen oproepen om hun geslachtsdeel duur te verkopen, is geheel misplaatst en onethisch”, stelt VPF. Mannen moeten worden opgeroepen verantwoordelijkheid te dragen door goed te zorgen voor hun kinderen en zich te houden aan één partner.

31 REACTIES

 1. Golf Alfa Mike Bravo India Echo Lima is zich van geen kwaad bewust. In die regionen hoeft hij slechts een kostgrondje open te kappen, vervolgens in zijn hut gaan liggen en voor de rest kan een kind de was doen, tot het volgende kostgrondje.


  Maak melding

 2. Dat ALLES in SURINAME mogelijk is weer bewezen. Getuige de opmerkelijke uitlatingen van dit ventje, genaamd Marinus, een quasi ” TOPAMBTENAAR ” !

  De vrouwen moeten hun geslachtsdeel duur VERKOPEN aan de REST maar voor Marinus en ” SANTA CLAUS uit Marowijne ” moet het gebruik van de ” handel ” GRATIS blijven wanneer ze bij hun op KANTOOR verschijnen of in de AUTO plaatsnemen bedoelt hij !!!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 3. -Persoonlijk vind ik het gruwelijk dat zo’n uitspraak gemaakt is door iemand die met politiek te maken heeft en ook nog bij sociale zaken werkt.

  -Door deze uitspraken te doe verwondert het mij dan ook niet waarom juist sommigen van een bepaalde doelgroep veel kinderen heeft en niet weet wie de vaders zijn.
  waarom juist deze groep mensen altijd steun genieten
  waarom sommigen vaak in moeilijke omstandigheden leven
  waarom bij velen tienerzwangerschap voorkomt en ook nog op bepaalde scholen.
  waarom sommigen de criminaliteit ingaan.

  Dit alles komt door het gedrag van de leiders en hun uitspraken. De mensen krijgen geen goede weerspiegeling van hen. Ze worden niet gestimuleerd, maar juist de verkeerde kant opgeduwd.

  Een ding is een feit en dat is dat deze Cambiel vrouwen te kijk heeft gezet in Suriname, dus de mannen zijn welkom. Jammer

  Belfort zal de zorg op zich nemen.


  Maak melding

 4. Deze politicus benoemt man en paard. Bravo! Iedereen weet dat m.n. marronvrouwen met kleine cadeautjes door marronmannen worden verleid. Dit zit gewoon in de marron cultuur. Als je het accepteert als een cultuurverschijnsel, dan is het niet per se slecht. Maar dan moeten de marronmannen er ook geen misbruik van maken. De vrouwen ook niet. Beiden moeten gebruik maken van anti-conceptie anders hebben we een overvloed aan marronnetjes en is het aanbod vele malen groter dan de vraag.


  Maak melding

 5. Soso lafu me lafu. Deze Marinus heeft gelijk en tegelijkertijd ongelijk. En de vrome Surinaamse meerderheid voelt zich hevig aangesproken, ze zijn heilig tok. Hihi Ha ha..Tja hoe kan dit, omdat iedereen een aparte uitleg behoeft die ik zoals Jezus in alle alle talen zal uitleggen en dit is als volgt; the Devil is God himself.
  django


  Maak melding

 6. Vrouwen moeten meer ‘open’ staan. Daar ze vaak dicht zitten, krijgen wij soms teveel werk. Heeft deze politicus wel bedacht wat er gaat gebeuren wanneer de marronvrouwen ineens ijzeren slipjes gaan dragen? Gaat er geen bestialiteit ontstaan? Want wij zijn al overloaded. Load shredding in deze zal niks helpen, want dan trekken de marronbroeders naar andere wijken.


  Maak melding

 7. Je kan dit natuurlijk ook spreekwoordelijk opvatten, zoiets als: Je moet je huid zo duur mogelijk verkopen. Waarschijnlijk was dit de achterliggende gedachte van de goede man.


  Maak melding

 8. wat een niveau .het verbaast me niet waarom er bij een bepaalde
  bevolkingsgroep nog zoveel wantoestanden voorkomt .

  de andere strooit met geld en als de dame in kwestie in de smaak valt dan mag ze haar mobielnummer achterlaten .

  heeft God soms een vloek uitgesproken over Su ?


  Maak melding

 9. Vrouwen moeten hun geslachtsdeel ‘duur verkopen’, zei Cambiel
  Maar mannen als hij en Bravo geven hun geslachtsdeel gratis weg.
  Kijk maar naar het aantal kinderen die Bravo op de wereld heeft gezet. Het lijkt wel een lopende fok zeug die niet van ophouden hoort.
  Hij is wel zo eentje waarvan de kwaliteit van het zaad onder de grijze middelmaat komt en niet eens boven de middelmaat uitstijg
  Zie daar de reden van de kiem van het kwaad zoals beide zonen die hun bloedeigen vader hebben bestolen.
  Dan ben je als vader maar zeker als kind door en door slecht.
  Want ze stelen het omdat jij als vader niet ziet dat zij iets missen / nodig hebben en zij zijn bang om het te vragen wetende dat het toch een onbegonnen zaak is om te vragen


  Maak melding

 10. Gruwelijk & Afschuwelijk!
  Ook hier geen eenheid.

  Maar… ik sta er echt niet van te kijken.
  Contempory principles in suri; “survival of the fittest.”


  Maak melding

 11. …en als deze zelfde vrouwen die terecht gelijk hebben ,zich aangesproken te voelen over de bizarre uitspraak van deze Abop politicus, en toch hun stemmen aan hem en zijn partij gaan geven , dan is er iets echt goed mis met deze damens en de politicus ter sprake hier.


  Maak melding

 12. het zelfde manier hoe de hollanders zich uitlaten over het algemeen donkere surinaamse broeders en zusters in nederland . de zelfde negatieve uitlatingen worden ook weer gemaakt naar de ndjoeka volk . in nederland zijn de surinamers die kinderen hier en daar en overal maken en geen respect tonen naar vrouwen en hun kinderen toe . wat die gambiel zegt is een gezegde in de surinaamse ndjoeka tongo .wie het niet begrijpt moet dan vragen en niet in de media naar voren brengen net alsof ndjoeka nenge geen verantwoordelijkheids gevoel tonen . en juist is het de voto mangs die zo zijn . aai dit is iemand anders de zwartepiet maken


  Maak melding

 13. Hoeveel kinderen heeft de voorzitter van ABOP en bij hoeveel vrouwen. Deze voorzitter wil dolgraag dat vrouwen hun geslachtsdeel goedkoop of gratis verkopen. Wat een achterbakse partij. Laat Interpol hem snel komen ophalen.


  Maak melding

 14. Ja, ook al zijn jouw bedoelingen goed. Je hoort eerst na te denken voordat jij je mond opendoet.
  Hij heeft het intussen geleerd. Het gaat niet om wat je zegt, maar hoe je het zegt.


  Maak melding

 15. Hoewel de woorden ongelukkig gekozen zijn, zijn ze wel effectief. Want vele vrouwen laten hun spleetje gebruiken als afvaldumpplaats. Niet beseffende dat daar weer onkruid uit kan groeien. Dat dan weer door grammazon of iets dergelijks verdelgd moet worden.


  Maak melding

 16. Op 25 februari 1980, 8 december 1982 moorden, enz, enz, enz. Zie hoe sergeanten aan de touwtjes trokken, mensen die van politiek en bestuur, de noden van het volk,enz, van toeters en blazen niets afwisten. Bravo ook een ongeschoolde, die nauwelijks een mondje nederlands kan spreken mocht ook mee komen doen.

  Normen en waarden, principes, competenties, kwaliteit, eisen, kennis en ervaring enz, enz, enz, aan alles ontbrak het sinds dien. Er meer meer respect voor de vrouw zijn in Suriname. Vrouwen eis uw plaats op in de politiek en kom op voor uw rechten. Deze man moet toch een vrouw hebben, dochters, een moeder, oma!

  Verval, totale verval in alles en zie waar we nu voor staan en Suriname meemaakt. Velen goed opgeleiden, met kennis en ervaring, normen en waarden, enz, enz, enz, die hun eigen leven niet meer zeker waren verlieten massaal het land om hun vege lijf en dat van hun familie te redden en zochten een veilig heen komen in het buitenland.

  Het zijn niet alleen de vrouwen die het moeten ontgelden, het is de totale maatschappij, zie de leus van de NDP, niks no fout,
  Bravo die de bank berooft, bravo die goud-en houtvelden bezit en nu tot een van de rijkste mensen van Suriname behoort, die kan dus strooien met geld en van de armoede misbruik maken en “redder spelen” van het arme volk.

  Triest dat zulke mensen nu aan de touwtjes trekken en een schande zijn voor Suriname (nationaal)internationaal. Drugsveroordeelde mensen, ongeschoolden, niet weten van de hoed en de rand, geen opleiding en ervaring, ongeschoold,.

  Volk van Suriname/ (jonge)kiezers man/vrouw, jong (tot zeer) en oud.
  Flogo, Flogo, Flogo/Hele volk van Suriname/kiezers: Stem massaal op:
  VHP, NPS, PL, SPA, DA91, BEP, KTPI

  Time4Chan(ge)!

  Hoera, Hoera, Hoera!
  God zij met ons Suriname
  Hij verheff’ ons heerlijk land
  Hoe wij hier ook samen kwamen
  Aan zijn grond zijn wij verpand
  Werkend houden w’ in gedachten
  Recht en waarheid maken vrij
  Al wat goed is te betrachten
  Dat geeft aan ons land waardij.

  Opo, kondreman un’ opo
  Sranangron e kari un’
  Wans’ ope tata komopo
  Wi mu’ seti kondre bun.
  Strey de f’ strey, wi no sa frede
  Gado de wi fesiman.
  Eri libi, te na dede
  Wi sa feti gi Sranan.

  God Zij ,Met Ons Surinamer/s


  Maak melding

 17. Hieruit blijkt weer eens hoe die denkwijze is van sommige boslandcreolen, en vooral als ze een bepaalde positie bekleden denken ze dat ze god zijn, zoals die crimineel van Brunswijk.


  Maak melding

 18. Moedig van deze politicus. Treedt iemand eindelijk op als opvoeder van de groep, dan is het weer niet goed. Die beste man constateert een misstand in zijn gemeenschap betreffende de moraal inzake geslachtsgemeenschap en uit zijn zorgen daarover in een taal die de leden van zijn gemeenschap ondubbelzinnig begrijpen. Dat is dan weer niet goed, volgens anderen. Wat is dan wel goed?
  Hoe moet deze man dan de boodschap overbrengen dat de marronmannen en vrouwen door hun seksuele gedrag geen stabiele gezinnen vormen?
  Ik vind het goed en moedig dat hij het zo in begrijpbare taal heeft weten te zeggen. Mijn complimenten! Hij heeft nl begrepen dat het de vrouw is die zwanger wordt en niet de man, derhalve moet degene die zwanger wordt en een dikke buik krijgt en opgescheept gaat worden met kinderen, nee durven zeggen.
  Zijn boodschap geldt eigenlijk voor alle gemeenschappen, niet alleen de marrons want dit probleem speelt in mindere mate misschien ook in de andere groepen.


  Maak melding

 19. Een vrouw moet sowieso haar huid duur verkopen. Waarschijnlijk bedoelt deze man dat vrouwen uit zijn bevolkingsgroep meer gericht moeten zijn op educatiedoeleinden en zich meer moeten bezighouden met hun toekomst dan met family planning of iets dergelijks. Dat marronvrouwen wellicht betere keuzes moeten maken dan ze tot nu toe hebben gedaan. Lijkt mij geen slechte insteek.


  Maak melding

 20. Hoezo goedkoop? Hoe duur was deze cash jeuk van Bianca Eduards?
  Daar heb je deze vrouw bij Sovazo in de foto met minister Amafo met 7 kinderen zonder vader(s).
  Kassa ze gaat SRD3750 per maand van de staat ontvangen. Met dat geld kan ze zelfs al die vaders onderhouden, en tegen de tijd die kinderen 18 jaar zijn heeft de staat meer dan een miljoen SRD aan haar jeuk uitgegeven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.