Simons: geen quorum, geen spoorlijn

67

PARAMARIBO, 19 nov – Van een nieuwe spoorlijn zal geen sprake kunnen zijn als het parlement niet meer bijeen komt. Dit stelt parlementsvoorzitter Jennifer Simons. Het keer op keer falen om het parlement bijeen te krijgen, zal alle mooie plannen en projecten torpederen.

Kennelijk wordt het niet genoeg beseft binnen de coalitie zelf. Met name parlementariërs van president Desiré Bouterse’s NDP schitteren structureel van afwezigheid. “Als de coalitie niet in staat is om genoeg leden op de been te brengen om te vergaderen, kan de begroting niet worden behandeld. Dit betekent dat er geen nieuwe projecten bij mogen komen. Zaken als het treinproject zullen dan niet uitgevoerd kunnen worden”, zegt Simons tegenover de Ware Tijd.

Het treinproject moet nochtans zowat het laatste vlaggenschip worden. Het project is te elfder ure opgevoerd, maar staat niet op de nieuwe begroting. Het betekent sowieso dat het betreffende begrotingsvoorstel moet worden aangepast. De coalitie beschikt over zes en twintig parlementariërs, net genoeg om vergaderquorum te halen. Met de kantjeslopers ertussen is de coalitie subiet overgeleverd aan de genade van de oppositie.


67 REACTIES

 1. VERLEEN GEEN QUORUM OPPOSITIE VOOR DEZE SPOOKLIJN !!!

  Suriname heeft geen behoefte aan een Spoorlijn !!!
  Het is gewoon een verloren zaak en verloren geld !!!


  Maak melding

 2. Waarom geen vervroegde verkiezingen uitschrijven meneer Bouterse in het belang van de Surinaamse natie? nee, meneer wilt blijven zitten ten koste van alles,.


  Maak melding

 3. De regering heeft of geen controle op haar eigen parlementariers of ze wil met opzet geen debat in het parlement door haar parlementariers met opzet weg te houden. Ik denk eerder het laatste, want deze regering heeft zich nog nooit voor wat dan ook verantwoord in het parlement.
  Het is een dictatorilae regering die lak heeft aan de principes van de democratie.


  Maak melding

 4. @Surinam Patriot
  gaat hy niet doen want dan gaat Holland een gouden kerst tegemoet….ze laten hem oppakken en uitleveren. deng mang o sroting mars..

  het leven van de wolf is indirect ook in handen van het volk…


  Maak melding

 5. Goed plan, een spoorlijn van niet naar nergens om per dag 300 mensen te vervoeren. Trek deze dan door naar de luchthaven. Kan met hetzelfde geld. gewoon 1 spoor tot de luchthaven, dan heeft het economisch zin. 1 trein dit op en neer rijdt.


  Maak melding

 6. Heeft alle kenmerken van een prestige project, last minute dus niet gepland, voor mooi mooi en grootdoenerij want het kost ook nog geld dat er eigenlijk niet is.


  Maak melding

 7. Ontegenzeggelijk een geweldige, maar zeer effectieve actie van de oppositie. Geen vergaderingen bezoeken en de hele spoorlijn, droom van Bouterse en in feite nachtmerrie van Suriname, gaat niet door. Oppositie gefeliciteerd.


  Maak melding

 8. Goed nieuws voor alle surinamers,

  De veroordeelde drugsdealer Paul Ford, een Guyanees die lid was van de “Phantom Death Squad” van Shaheed ‘Roger’ Khan, heeft afgelopen week tegenover de jury verklaard dat hij ooggetuige was bij de moord op Michael Dawson op 22 juni 1994.

  Overigens is Ford niet het enige bendelid dat bereid is met de Amerikaanse justitie samen te werken. Ook de bendeleider Roger Khan heeft zich bereid getoond om met de Amerikaanse justitie samen te werken in de zaak tegen Dino Bouterse. Roger Khan is door de Amerikaanse justitie veroordeeld tot 40 jaar celstraf voor wapen- en drugshandel. In de zaak contra Dino Bouterse zal hij optreden als getuige. Verwacht wordt dat hij detailzaken naar voren zal brengen over de betrokkenheid van Dino Bouterse en vader Desi Bouterse in criminele activiteiten. Op 15 juni 2006 maakte de toenmalige minister van Justitie en Politie bekend dat Shaheed Roger Khan samen met 3 andere criminelen uit Guyana was aangehouden voor de handel in 213 kg cocaïne. Twee weken later werd hij via de Johan Adolf Pengel Luchthaven teruggevlogen naar Trinidad. Aldaar werd hij overhandigd aan Trinidadiaanse immigratieautoriteiten. Khan werd uitgezet uit Suriname vanwege zijn banden met de criminele wereld en het feit dat hij een gevaar vormde voor de Surinaamse rechtsorde.
  De Trinidadiaanse autoriteiten leverden Khan toen uit aan de Amerikaanse autoriteiten. Binnen 24 uur na zijn uitzetting uit Suriname werd Khan voorgeleid voor de Brooklyn rechtbank in New York, waarbij hem samenspanning tot de import van cocaïne werd ten laste gelegd. Later kwamen hier nog wapenhandel en intimidatie van getuigen bij. Tijdens het strafproces werd Khan aangeduid als de meest complete crimineel uit de Guyanese historie. Hij had een heel crimineel netwerk en werd beschermd door paramilitaire troepen. Hierdoor was Roger Khan in staat om de cocaïnehandel te controleren en het leven van een drugsbaron te leiden. Hij legde een bekentenis af bij de rechtbank en werd veroordeeld tot 40 jaar gevangenisstraf.
  Of zijn getuigenis nog nodig is, zal de openbare aanklager Preet Bharara nogmaals moeten beoordelen, aangezien Dino Bouterse na de mededeling aan het gerecht dat Roger Khan als getuige zou optreden, besloot om een bekentenis af te leggen.


  Maak melding

 9. En dan even dit…..

  Dewpersad Parmessar van de Henarpolder in Nickerie voelt zich tekort gedaan, omdat de politie heeft geweigerd zijn aangifte van bedreiging door een Nickeriaans politieke kopstuk in behandeling te nemen. Naar zeggen van Parmessar is hij vrijdagmiddag rond 3 uur met een vuistvuurwapen bedreigd door Bisnoepersad Dalloesing, voorzitter van de NDP-afdeling Nickerie.


  Maak melding

 10. 19 nov. 2014

  Srika is terug en zal zich moeten opwarmen!

  Wat is toch zo op dit forum gebeurd? Van zwarte piet, en via Ned. ambassadeur naar geen quorum in het parlement van Suriname ! Erg spannend !!

  Opwarmertje van Srika:

  Terecht is mw. Jennifer Simmons nerveus en maakt zij zich druk met het niet op komen dagen van leden van het parlement van Suriname. Opvallend en zeker die van de NDP.

  Srika vermoedt dat er een gevecht binnen de NDP gaande is en dat partner Abop voor het verkrijgen van meer economische invloed ook chanteert met het afwezig zijn.

  Sommigen hebben het al financieel gemaakt, ook enkele parlementariërs van de NDP, en zeggen ronduit het lidmaatschap van het parlement als neven functie te beschouwen. Bij eerdere regeringen was dit verschijnsel ook al aanwezig!!

  Bouterse heeft het nu zeer moeilijk. Zijn watra-pompu zuigt nu zelf pegasse en modder op en raakt zo verstopt en inefficiënt.

  Intussen hengelt Somo met zijn kleine sriba-uku veel sriba’s en enkele krobia’s uit de politieke visvijver en geeft Bouterse en Santokhi, met zijn tjasnet, voorlopig het nakijken.

  Krijgt Suriname tot aan de verkiezingen nu een free-for-all regering, waar het alleen maar fijn vissen wordt zonder zich te houden aan verantwoordelijkheid, norm en wet?

  Goede opwarming met voorspelbare minpunten!!
  Srika


  Maak melding

 11. Beste stuurlui staan aan wal baja………….8000km van SU dat is knap………….
  最好的舵手都上岸。.I LOVE SU WOON EN WERK

  最好的舵手都上岸。.


  Maak melding

 12. @Srika

  Maar is deze NDP regering niet een FREE FOR ALL REGERING zonder respect voor NORM en Wet ?!
  En Amnestie dan , wat zegt Amnestie je over een bepaald persoon/crimineel?!
  Wat zegt Amnestie je over bouta?!


  Maak melding

 13. Surinam Patriot,

  Ik ben het helemaal met je eens.
  Suriname zit al maanden in een quorum-impasse.
  Ik ondersteun jouw suggestie om vervroegde verkiezingen uit te schrijven.
  Dat is de enige mogelijkheid om weer democratisch te vergaderen in de Assemblee.


  Maak melding

 14. Regeren is een kwestie van verhoudingen.
  Regeren is vooruit zien, denken, plannen en weten hoe de vlag erbij (zal) hangt/hangen.

  Als het om het aantal dna-zetels gaat, wat is dan de verhouding van coalitie staat tot oppositie.

  Een coalitie dat minder zetels telt dan de oppositie kan niet zonder ondersteuning van de oppositie regeren.

  Het beste is om daarom liever vandaag, dan op maandag, 25 mei 2015 Algemene DNA-verkiezingen te houden.

  Als NDP zo sterk is als Boeva, Missie Ka ke ba, Panka, DDB enz, enz, aangeven, dan doen ze dat. Laat ze nu de doek in de ring werpen en wellicht voorgoed ophoepelen naar Equatoraal Guinee, Rusland, Venezuela, Cuba, moslimlanden in het middenoosten, een van de vele dictatoriale landen in Afrika of naar Noord – Korea. Voor noord-korea geld een speciaal Kim Jung -IL kapsel, een DDB zal zijn borstelsnor daarom ook in die vorm moeten laten groeien en knippen. Die cutsnor en kapsel van Kim Jung Il zal hem wel goed staan.

  Nu er geen meerderheid meer is in de DNA, moet het volk roepen om algemene verkiezingen. Het volk heeft niet om een treinverbinding gevraagd van Poelepantje naar Onverwacht.

  Het volk lijdt honger zie de schoolmaaltijden die maar niet van de grond komen,
  zie het minimumlloon
  zie de mensen die geen woningen hebben
  zie de problematiek van water en elektriciteit,
  zie Paramaribo, de kuststreek de dorpen in het binnenland die bij een siebie boesie onderwater lopen.
  zie de grote armoede bij het arme volk
  enz, enz, enz.

  In een rechtsstaat en democratie berust al de macht bij het volk.

  DDB en de Gangsters, Jenny Simon, Eddy Jozefzoon Ramon Abrahams, Jules Wijdenbosch, familie en vrienden, enz, enz, enz moeten ophoepelen.

  Time4Chan(ge)

  Hoera!, Hoera, Hoera!

  God Zij Met Ons Suriname/rs!


  Maak melding

 15. die volle bussen en de file zal zeker een broodnodige behoefte zijn voor de gewone burgers, die eerlijk hun brood verdienen met hun handeltje die dagelijk in de stad wordt verkocht en scholieren. dit verbinding is hard nodig. de files zullen hierdoor minder worden. het verkeer richting rotonde en zwartenhovenburg straat. de tram moet wel in de spits om de 15 minuten rijden en s,middags en op andere tijden kan het beslist om de half uur.. Ray de verbinding zal zeker op termijn noodzakelijk blijken, en kan in de toekomst in verschillende richtingen verlengd worden. vanaf een verbinding zanderij zal de files daarheen afnemen….


  Maak melding

 16. Wat is de meerwaarde van een tram of trein? Op de plaats van de tram-treinspoor kan je gewoon een goed geasfalteerde weg leggen, alleen bestemd voor bussen. Veel goedkoper dan.

  Krølle-Bølle


  Maak melding

 17. Nog een ere doctoraat voor presie amnestie desie, Na de volgende.

  Gouden Kerst
  Voedselschuur van Zuid Amerika
  18000 huizen
  Diepzee haven
  4 baans snelweg met flyovers naar Zanderij
  Highway naar Brazilie
  Dino best man for the job
  Etc
  Etc

  Deze moordenaar is alleen president geworden om zichzelf, familie en vrienden te verrijken en zijn amnestie.


  Maak melding

 18. Moeten wij dat als een dreigement zien, wanneer de parlementariërs niet komen opdagen?? maar waarom de afwezigen niet gelijk de laan uitsturen! schop hen aan hun reet en opsodemieteren!! of moet ik dat doen?? heeft deze sukkelende Simons nog een stem??? Z


  Maak melding

 19. Moeten wij dat als een dreigement zien, wanneer de parlementariërs niet komen opdagen?? maar waarom de afwezigen niet gelijk de laan uitsturen! schop hen aan hun reet en opsodemieteren!! of moet ik dat doen?? heeft deze sukkelende Simons nog een stem??? Zij zit daar denk ik zonder broek aan te hebben!!!


  Maak melding

 20. Feitelijk gezien is deze regering demissionair.

  In een fatsoenlijke democratie zou de regering vervroegde verkiezingen uitschrijven. Wat een ramp voor suriname.
  Wellicht dat een regering van nationale eenheid gevormd kan worden, voorwaarde zou moeten zijn dat Bouterse aftreedt.

  Dit alles is natuurlijk voedingsbodem voor een coupe.


  Maak melding

 21. De regering kan en mag door blijven regeren tot aan de verkiezingen met de huidige begroting dat is een feit en grondwettelijk is er geen spelt tussen te krijgen.

  Het geen quorum verlenen van de oppositie geeft duidelijk aan hoe moreel corrupt deze lieden zijn, het wel toucheren van de vergoeding maar niet willen vergaderen, dat zegt toch genoeg.

  Waarom zegt de oppositie niet gewoon dat ze ook geen vergoeding willen. Momenteel belazeren ze het volk dubbel en dwars, quorum als pressiemiddel voor wat?


  Maak melding

 22. Simons: geen quorum, geen spoorlijn.
  Van een nieuwe spoorlijn zal geen sprake kunnen zijn als het parlement niet meer bijeen komt. Dit stelt parlementsvoorzitter Jennifer Simons.

  Oja, iets beloven en niet kunnen waarmaken leidt tot een leugentje voor eigen bestwil.
  Ik zie opzet in het spel om geen quorum te hebben dus kan DDB stellen “a no mi schuld want mi wani ma a parlement moes doe a wroko”
  En zo ontspringt hij de dans “a mang e beloof ma neks a né meki waar”


  Maak melding

 23. alles wat deze man heeft aangeraakt in zijn leven is mislukt..

  begin maar bij het begin..

  coup 1980

  moorden 1982

  regering op regering van 80-tot -87 honderd of meer ministers aangesteld ontslagen vernedert zijn.

  de telefoon coup 90 waarbij hij Sangkar een joker noemde..

  –over al die beloftes kun je apart een boek schrijven over al die mislukkingen tot heden..–

  zijn gezin is mislukt,kinderen zelfde pat opgegaan als hij zelf,drugs,moorden,roven enz enz.

  wat nog rest is scheveningen/ santo boma,ik denk eerder scheveningen alwaar hij 11 jaren moet zitten en misschien ook nog new-york waar de amerikanen wachtende zijn..

  hij laat een verwaarloosde troosteloze volk achter totaal gefrustreerd uitzichtloos..


  Maak melding

 24. Wie heeft de regie.

  Bouterse niet
  Ameerali al lang niet meer
  Simons ook al niet.

  @Sabidieiri
  U kletst. De oppositie wil echt wel vergaderen. Zie wil echter duidelijk maken dat de coalitie niet meer bij machte is te regeren.
  Aangezien de coalitie en regering meer dan duidelijk gemaakt heeft geen enkele rekening te houden met de oppositie kan deze niets anders dan deze weg te volgen.
  Zodra de coalitie aangeeft dat er vergaderd kan worden dan stapt de oppositie de zaal in. Zij zijn gewoon aanwezig om hun werk te doen. Men hoeft niet in de zaal te zijn om mee te vergaderen. Ook de DNA heeft live stream facilteiten.

  Hoevaak heeft de NDP quorum verleend als het NF en AC even een lid te kort kwamen. Ik denk dat u het antwoord wel weet.

  Gegeven is dat in elke democratie een regering die geen meerderheid heeft in het parlement rekening moet houden met de oppositie als men wil door regeren. ZO SIMPEL IS HET.

  Gezien alle blunders in de begroting en het ontbreken van middelen voor gemelde projecten zal men voor de begroting van 2015 echt langs de DNA moeten. Anders moet de regering zich reden met de begroting van 2014.
  Als de President op 25 november een grote show maakt van de Spoorlijn dan weet een ieder dat er nog geen cent op de begroting staat en hij dus sprookjes staat te vertellen.


  Maak melding

 25. Wel of geen quorum, zal geen enkel verschil uitmaken, de spoorlijn komt er niet, omdat Baas geen flauw benul heeft waar hij het geld vandaan gaat ‘dieken’ en bovendien is het plan zo goed doordacht dat Baas Klaas, die vaak zelf afwezig is in de poppenkast van tante Jenny en zijn knecht Jozefzoon het nog niet met elkaar eens zijn of het een tram of een trein moet worden.

  De NDPers. zoals Doekhie, die de vergaderingen saboteren, hebben eindelijk eens een keer het lef om het land Suriname te behoeden voor een van de grollen van Baas, omdat het ook hen te gortig is geworden.


  Maak melding

 26. Oh la la…..De Spookktrein op komst. Zelfs de coalitie blijft thuis zitten met de fokkie DNA vergadering. Wat een regering in Suri, dat er geen dicipline heerst in het land
  Onze Suri wordt de toekomstige Bananen Republiek. Che Poti.


  Maak melding

 27. Als ik dit allemaal zo lees dan krijg ik de sterke aanvechting om een politieke partij te beginnen in Suriname en dan gaat die PONG heten (Partij voor Ondernemers en Nationale Groeiproces.) Waarom PONG? ..omdat PING al bestaat natuurlijk. En reken er maar op dat ik zeer serieus ben. Het Surivolk kan dan gaan rekenen op een Harde aanpak, want wie niet luistert krijgt keiharde klappen en niet zoals ze dat uitdelen te O.S. Koewarasan. Na soso bari din parlementaire spijbelaars ow bari tok; yongu brada, ik ga die gelovigen een koekje geven van eigen deeg yere, in Jezus naam; Amen.
  django


  Maak melding

 28. Het is een meesterlijke zet van Simons om het spoor te verbinden aan het quorumprobleem. Want het volk is enthousiast gemaakt en ziet nu dat door het niet verlenen van quorum de oppositie ze deze droom ontneemt. Prachtig!! Dit zullen ze welk begrijpen, nu zullen ze snappen welke schade deze opositiehonden het land berokkenen. Ze hebben al die tijd getracht te voorkomen dat deze regering zaken voor elkaar krijgt en zij daardoor diaree! Maar in hun ijver om te dwarsbomen is hun diaree steeds wateriger geworden. Kijk maar hoeveel dissidenten van de oppositie zich al hebben gekeerd tegen hun eigen partij en het zal nog erger worden, want deze honden worden steeds ongeloofwaardiger. Luister naar Ramdiehal, congreslid van de VHP. Die sleept die hele vuile bende die zich VHP noemt naar de rechter. Sit wordt een heerlijke soap! Lafu o bari!


  Maak melding

 29. @Booster
  Waar zie jij de noodzaak voor een trein vervoer in Suriname?!
  En de spoorlijn ,waar gaat dat dat komen?Op het voetgangerspad,fietsenpad op de weghelft van de auto’s?
  Vergeet niet dat Suriname geen 4 banen of 6 banen wegen heeft.Zo waar is de ruimte dan voor het rijden van een trein?.!
  Zal het dwars door de huizen gaan?!
  Wie wil bouta blij maken met een trein?
  Degenen die geen enkel economische steentje bijdragen aan de welvaart van Suriname en zie nu gaan ze treintje rijden met dank aan de belastingbetalers !

  Niemand weet het hoeen waarom van deze spooktrein project ,maar bouta is zeer zeker van dat hij het door de keel van de Surinamers kan drukken zoals hij eerder gedaan heeft met zijn amnestie fiasco.

  Geen enkel weldenkend mens heeft geloof in de droom projekten van bouta,wel de dagdromers en bouta en zijn handjevol aan volgelingen en jij.!!!


  Maak melding

 30. Sabidirie,

  Je hebt het artikel niet goed gelezen.
  Het zijn vooral de NDP-leden, die voorkomen, dat het quorum aanwezig is.
  Staat toch keihard in het artikel en is ook al veel vaker gepubliceerd.
  Jij draait de rollen om.
  Waarom dacht je, dat de NDP-leden niet komen opdraven ?
  Precies, omdat ze die opdracht hebben gekregen van jouw baasje.
  Kom dus niet aan met leuterverhalen.


  Maak melding

 31. @Booster

  Lezen!

  Het zal iedereen wel zijn opgevallen, hoe weinig reactie er tot nu toe is geweest op de geplande dubbele spoorbaan van Paramaribo naar Onverwacht en wel langs de lndira Gandhiweg. De geprojecteerde spoorbaan in zijn huidig concept, is vanwege meerdere en fundamentele redenen voor bewoners ten Westen van de lndira Gandhiweg totaal onacceptabel.

  Er is een milieustudie gaande waarvan niemand iets merkt. Belangrijker is, dat er ook een sociaaleconomische studie wordt gedaan naar de effecten van dit project op de lokale bevolking. Als we de verslagen in de verschillende kranten mogen geloven, betekent voornoemde spoorbaan voor alle winkels, horeca sector, pompstations, klinieken, bedrijven et cetera een enorme financiële strop, aangezien hun bereikbaarheid en omzet meteen in het gedrang komt.

  Met het afsluiten van nagenoeg alle wegen ten westen van de Indira Gandhiweg ontstaat er een enorme waardedaling van alle percelen en gebouwen die aan de afgesloten wegen liggen, omdat ze vanuit de Indira Gandhiweg niet meer direct bereikbaar zijn. Wie zal alle betrokkenen vergoeden voor deze financiële ramp?

  Alles dat ze in de afgelopen tientallen jaren met veel moeite hebben opgebouwd, wordt met deze spoorbaan binnen een vloek en een zucht vernietigd. En het is een niet te onderschatten probleem, omdat het duizenden gezinnen die ten westen van de spoorbaan wonen raakt.Wie geeft de regering het recht om burgers deze grote financiële schade toe te brengen, omdat zij toevallig in dit gebied hun woning hebben gebouwd?

  Met dit soort grote (populistische) projecten dient we zeer omzichtig te werk te gaan om niet nog meer ellende te veroorzaken dan er nu al is. De spoorbaan die in 1903 door gouverneur Lely werd gebouwd, heeft ook nimmer kunnen voldoen aan de hoge verwachtingen die toentertijd werden gekoesterd. De vraag die beantwoord moet worden is: is Suriname niet te kleinschalig om zo’n groot project rendabel te houden? Tientallen buschauffeurs die de lijndienst Paramaribo-Onverwacht onderhouden zullen brodeloos worden gemaakt.

  Familieverbanden en de wijze waarop kennissen met elkaar in de periferie omgaan worden grondig verstoord door het isolatie karakter van de geprojecteerde spoorbaan. Het lijkt wel of er een Berlijnse muur zal worden opgetrokken om het Oosten en Westen van de Indira Gandhiweg van elkaar te scheiden. Het wordt de bewoners van het westen van de Indira Gandhiweg onnodig moeilijker gemaakt hun weg naar andere bestemmingen te vinden, door de af te leggen afstanden alsmaar te vergroten.

  Al met al zal de geprojecteerde spoorbaan in deze opzet een zeer ernstige inbreuk plegen op het woongenot van eenieder die woont ten westen van de Indira Gandhiweg.

  Om dit probleem op te lossen zijn er twee opties:
  1. Alle wegen en uitgangen van woningen blijven gewoon uitmonden op de Indira Gandhiweg individueel beveiligd middels een automatische hefboom.
  2. Een aan te leggen parallelweg ten westen van de spoorbaan met uitgangen naar de Indira Gandhiweg (echter is er geen ruimte genoeg voor de dubbele spoorbaan, de ontwateringswerken en de parallelweg naast elkaar).

  De Nederlandse uitvoerder van het project zal ons voorhouden, dat alles koek en ei is, maar wij burgers van dit land zullen uiteindelijk met de gebakken peren komen te zitten als het verkeerd gaat


  Maak melding

 32. @Booster
  Er is geen geld om medische staf te betalen maar wel geld voor een spooktrein project?!

  De medische staf van het Sint Vincentius Ziekenhuis dreigt per 1 december geen diensten meer te verlenen voor de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH). De medici hebben al zes maanden geen salaris ontvangen voor hun diensten aan de SEH. Dat bericht vanochtend, woensdag 19 november 2014, de Ware Tijd


  Maak melding

 33. het beste is,, nieuwe verkiezing uitschrijven,parlement ontbinden tot dan ,,zaken kabinet..

  verder geen gezeur..beste optie voor alle partijen en voor land / volk..


  Maak melding

 34. lucien ben jij een komiek?meesterlijke zet van simons,ga eerst met gewoon schaken beginnen en probeer het daarna toe te passen in de politiek.wat een waardeloze voorzitter snapt niet eens dat internationale wetten boven nationale wetten staan joker eerste klas


  Maak melding

 35. @”Meesterlijke zet Simons”: Potsierlijke zet waarbij Jenny
  (met ontwikkelde hersenen) denkt dat je een VERBOD in de
  GRONDWET kan omzeilen/ongedaan kan maken met een
  GEWOON DNA-Wetje !

  De Bouta-pop denkt ook dat de DNA geen onderdeel is
  van de staat Sranan ! Haar DNA-Ndp-Abob-meerderheid
  heeft volgens haar niets te maken met de door Sranan ondertekende mensenrechtenverdragen !

  Hoe dom kan je zijn door OP BEVEL jouw hersens uit te schakelen ? ?

  PS : Gelet op blunders met spooktreinproject en het feit dat
  de WIFI die Bouta beloofde, op het moment van belofte al geplaatst was op de uiniversiteit, belooft niet veel goeds voor
  de Presidentsadviseurs !
  Wan tu fu den o prei siki hesbitin !


  Maak melding

 36. Wat is het leuk om te zien dat de niet mogenstemmende waterkant frontjes in Nederland elkaar elke dag oppeppen wetend dat ze de verkiezingen zo goed als zeker verloren hebben. Amerikaanse analisten weten het, Nederlandse analisten weten het ook daarom heeft Nederland hun Nederlandse ambassadeur geïnstalleerd en wachtte niet op de verkiezing uitslag. 1 ding weet ik zeker de creolen zullen het nooit toelaten dat de racistische partij VHP een president levert! Nu de creolen weten dat Santhoki kandidaat is om president te worden zullen weinig creolen op hun front partij stemmen die mee doen in de PANDORA coalitie die FRONT heet. Dan hebben we de moslim Indiërs die trouw zijn aan de NDP die zullen ook niet stemmen op de VHP. Iedereen die kan rekenen en geen luchtkastelen bouwt weet dat de VHP en hun front de TITANIC COALITIE het niet gaat redden, het is wachtend op wanneer de Rovende RATTEN het zinkend schip gaan verlaten.


  Maak melding

 37. De Joker en Leuter verhalen van de DNA voorzitter de bakroe Simons die bedondert de arme volk van Sranang Kondre.
  Kan je nagaan,dat eerst het volk lekker wordt gemaakt,dat er een treinverbinding komt van Par,bo–Onverwacht. En nu hoor je ineens ,dat de coalitie leden niet present zijn voor de quorum en het treinprojekt gaat niet door..Wie boycotten de boel now ?. natuurlijk de bende NDP,ers. Dit is een zeer kwalijke zaak van de Paarse boevenbende.Ay mi Gado San e pasa nanga a switie Sranang Kondre !!!!!


  Maak melding

 38. Niet alleen parlementariers van de Ndp schitteren door afwezigheid in het parlement, ook die moordenaar schitterd door afwezigheid om verantwoording af te leggen in het parlement, en schitterde al door afwezigheid in het parlement toen hij nog in de oppositie zat.


  Maak melding

 39. BREAKING NEWS
  Heer Jozefzoon is in rep en roer,en zegt dat hij niet kan slapen.
  Heeft gebeld met Jenny Simons en gevraagd of hij ook qourum mag verlenen,want anders zou hij wat lekkers missen.Jenny zei toen a regel,ma what about mi?


  Maak melding

 40. Beter zou zijn om een lianenlijn aan te leggen naar Zanderij.
  Bepaalde mensen zijn gewend om van liaan naar liaan te springen immers hun heimat is het oerwoud.


  Maak melding

 41. Met of zonder quorum moet dat tram project onmiddelijk worden stopgezet. Toen ik dat van dat spoorlijn project hoorde dacht ik dat de DEA goed werk had gedaan en er de dus een overschot van het witte spul was en er door de spoorlijn initiatief nemers een aantal lijnen was gesnort even lang als de afstand van poelepantje naar onverwacht. Had gedacht dat wanneer ze eindelijk weer nuchter waren ze nooit meer hierover zouden praten. Nu hebben die heyenas overgenomen want er is een grote Njang te maken met zogenaamde studies.
  Gekker mag en kan het niet worden in Suriname en ik vraag iedere nuchtere parlementarier met krachtige stem de heyenas te laten weten dat genoeg echt genoeg is.
  Laten ze gaan werken met BOG aan een muskieten spuit plan voor Suriname (niet zoveel Njang te maken dus geen interesse?)


  Maak melding

 42. Lucien, goede analyse, het volk moet weten wie de saboteurs zijn.Het volk weet inmiddels al dat front anti-Surinaams is, maar het helpt wel dit dubbel en dwars in te wrijven.

  Zie maar hoe ze bij bosjes wegrennen bij de VHP, een heel kernbestuur met 300 man loopt over, hahahaha.

  Komt nog dat er een rechtszaak tegen het bestuur van vhp wordt aangespannen,

  Intussen gaat de ontwikkeling in Suriname verder. Die 18000 woningen zullen komen hoe dan ook. Hoeveel woningen heeft front in zijn regeerperiode precies gebouwd. Of hoeveel woningen hebben bedrijven als Kersten tijdens front gebouwd.

  De woningbouw van Kersten op het Hanna’s Lust project vordert gestaag.

  Op het deel waar men door een samenwerking met de overheid bezig is te bouwen, moeten er 160 woningen worden gebouwd. Bouwvakkers zijn dagelijks al heel vroeg bezig de woningen gereed te maken.

  Kersten ging in april vorig jaar, na het tekenen van een Public Private Partnership, direct over tot de uitvoering van het woningbouwproject Hanna’s Lust. Er moest 7 ha bouwrijp gemaakt worden.

  De woningen moesten in feite op 31 december worden opgeleverd, maar die streefdatum lijkt dus niet gehaald. Echter, in de afgelopen dagen lijkt het project een vaart te hebben genomen en wordt er in snel tempo gewerkt.


  Maak melding

 43. Su wil met de grote jongens meedoen,maar als je 40 jaar achterloop op de rest van de wereld dan, zou ik eerst ervaring op doen met een fietspad.maar zelfs dat is al een probleem in SU.


  Maak melding

 44. En zo verschaft de coalitie (Bouterse) zichzelf een goed argument om dit onmogelijke plan niet gerealiseerd te krijgen. Surinamers, en vooral volgelingen van Bouterse, wanneer worden jullie wakker! Sprookjes bestaan niet, zelfverrijking helaas wel.


  Maak melding

 45. Een jaar geleden zat geen enkel Surinamer, zelfs de NDPers niet, te denken: “wat zou het prachtig zijn als er een trein zou rijden van Paramaribo naar Onverwacht, daar zitten we namelijk al zo lang op te wachten”. Een paar maanden geleden kwam Bouterse onverwacht, als donderslag bij heldere hemel, met de mededeling dat er een trambaan (later een spoorbaan) aangelegd gaat worden (hoeveelste luchtkasteel is dit eigenlijk?). Waarom denkt Simons dat het een groot deel van het Surinaamse volk een moer kan schelen als deze spoorbaan wel of niet aangelegd wordt?


  Maak melding

 46. Ze beseffen daar bij de NDP dat die spoorlijn nooit binnen 6 maanden kan komen. Dus daan gaan ze een smoes verzinnen zodat ze zonder verlies van gezicht die plan kunnen afblazen.
  Dan ga je zien dat die MC mensen op het laatst gaan opdraven in DNA dan gaan ze zeggen er is geen tijd meer voor discussie over tram want begroting discussie gaat voor.
  Ze zijn niet goed in regeren van land wel in spelen van vuile spelletjes. Surinamers houden van vuile spelletjes zo te zien.


  Maak melding

 47. Reageerders, odo odi.

  Er komt wel een nieuwe spoorlijn in SU.
  Natuurlijk eerst een stuk geschiedenis voor onze jongeren en daarna de nieuwe (spoorlijn) anno 2014 van DADA & co.

  Hoe de aanleg van een Surinaamse goudtrein mislukte.
  DE GOUDLIJN kwam nooit aan
  Geschiedenis van de Lands spoorweg.
  Samenvatting Boekrecensie:

  Aan het einde van de 19e eeuw ontstond er in Suriname een ware ‘goudkoorts’. De meest fantastische verhalen werden er verteld over de goudvoorraden in het binnenland.
  Velen trokken naar het binnenland om in de goudindustrie te gaan werken.
  Omstreeks 1900 werkten er ruim 5500 mensen in de
  goudwinning. De reis over de rivieren naar het binnenland verliep langzaam en was zeer vermoeiend.
  Voor de ontsluiting van het binnenland werd de aanleg van een spoorlijn voorgesteld.

  In 1903 werd een wet daarover door de Nederlandse regering goedgekeurd. Ingenieur Cornelis Lely, de nieuwe gouverneur van ons land, spande zich persoonlijk zeer in om de spoorlijn van Paramaribo naar Dam bij de Sarakreek, een afstand van 175 km, te realiseren.

  In 1904 reed de eerste trein. Wat voor soorten treinen reden er? Waren er ook stations? Hoe zag de dienstregeling eruit?
  Waar vond de onderhoud plaats? Hoeveel mensen werkten er bij de spoorwegmaatschappij? Wie maakten er van de trein gebruik?
  Is de trein belangrijk geweest voor activiteiten in het binnenland?

  Vanaf omstreeks 1960 waren er telkens geruchten dat de treindienst zou worden opgeheven. Wanneer is de treindienst definitief opgeheven en waarom?
  Er zijn nog slechts restanten op het oude spooremplacement in Onverwacht.
  Is er een spoorwegmuseum? Over al deze onderwerpen kun je lezen in dit boekje van Suriname Informatie.

  En anno 2014 kwamen DADA & co. met groot nieuws in de media over zijn SPOORLIJN.

  Aangezien parlementsvoorzitter Jenny Simons het Surinaams volk denkt te belazeren met bovengenoemd verhaal, denk ik dat DADA iets anders in petto heeft voor zijn achterban.

  DADA’s (Surinaamse Madurodam).

  De spoorlijn wordt aangelegd door het Nederlandse bedrijf Strukton middels een 3D maquette.
  Een maquette is een driedimensionaal model op schaal.

  Tegenwoordig is dit laatste vervangen door 3D-computergraphics en computer-aided design (CAD).

  En deze zal na 25-05-2015 voor het Surinaams publiek natuurlijk te bezichtigen zijn in OCER.
  Er zal een groot feest voor het Surinaamse volk worden gehouden tijdens de opening.


  Maak melding

 48. Onze sweeti Sranang Kondre wordt leeggeplunderd door de Paarse Hyena,s. Kan je nagaan niks gaat goed in Suri. Je hoort ook,dat het medisch personeel enkele maanden geen salaris hebben gehad. De graaiers en de rovers van de Paarse Bende profiteren met de mega salarissen. Nou de Spooktramlijn die komt ook niet meer.Wanica ziekenhuis blijft bij de fondering steken.Wel als deze paarse bende voor de 2e termijn gaan regeren,dan wordt Suri de Biafra van Zuid-Amerika. Opdonderen met deze graaiers!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.