Middelbaar onderwijs plat na ultimatum

13

PARAMARIBO, 19 nov – Het middelbaar onderwijs wordt platgelegd als de regering zich niet houdt aan een ultimatum. Dit meldt de Bond van Leraren, BvL. De vakbond wil met het ultimatum de druk op de regering verhogen.

De regering zou zich niet houden aan afspraken over het verbeteren van de materiele voorzieningen. Volgens BvL-voorzitter Wilgo Valies gaat het om oude afspraken. Al enkele jaren geleden is overeengekomen dat er gezorgd zal worden voor bijscholing. Al jaren wordt gepleit voor bijscholing als aanvulling op de formele opleiding. De leerkrachten willen ook een loonsverhoging en ook daarover zou overeenstemming zijn bereikt.

Volgens Valies is het een kwestie van uitvoeren. Aanvankelijk werd verwacht dat het wel zou meevallen. Maar het gaat de leerkrachten intussen te lang duren. Het ultimatum verloopt in het weekend. Het middelbaar onderwijs lag al voor een dag grotendeels plat omdat de BvL vergaderde. In een brief aan president Desiré Bouterse wordt om een oplossing gevraagd. Na het ultimatum wordt weer vergaderd.

13 REACTIES

 1. De maden uit de jorkasoepoe die de opositie middels vakbondsmannen als Nerkus en Valies aan het bereiden is, komen nu al naar boven drijven. De verkiezingsstrijd gaat nu in alle hevigheid losbarsten. Het is schandelijk dat de onderwijsgevenden, ik kan ze met geen mogelijkheid onderwijskundigen noemen, zich lenen voor dit vuile werk, bewust of onbewust. Ik ben zelf onderwijskundige en ben ingeschaald zoals ik volgens de wet moet worden ingeschaald en daar doe ik het mee. Niks strategische groep! En als dat al zo was, moeten ze dat op z’n minst uitstralen. Kijk maar naar het gedrag van een groot deel van deze mensen. Valies en zijn tjamoes vernietigen stelelmatig onde kinderen door ze onderwijs te onthouden onder het mom van vakbondsstrijd. Seze man is door en door schadelijk voor ons land en meot echt een keer aangepakt worden door of RAVAKSUR of de mionister mioddels de rechter. Ik ben benieuwd of zijn opdrachtgevers hem dan zullen opvangen of laten vallen zoals ze gewend zijn te doen nadat ze je misbruikt hebben.


  Maak melding

 2. Ook ik krijg hier een vervelende nasmaak van en vraag me af of het wel een wijs besluit was om de banden met het trojaans paard (NL ambassade) uitgerekend nu weer op te tuigen.

  Aan de andere kant is afspraak natuurlijk wel afspraak en verzuimen de politiek verantwoordelijken met het afdoende tackelen van dit probleem, waardoor het als een soro voortwoekerd.


  Maak melding

 3. Jongens(BvL) ga ervoor. Leer deze NDP boeven, om zich ook 1 keer aan hun afspraak te houden. Gaan jullie ervoor en zet ‘m op leraren. Straks volgen de ziekenhuizen, NSO, RGD-artsen, aannemers, en ga zo maar door. Mik a san stop ergens. Volk van Su steun de zaak en laat de NDP foefoerman regering, dies pai de mensen die echt wel werken en niet allen zichzelf belonen, die dan geen M..R uitvoeren. Weg ermee met de NDP crimineel. Stem daarom 25 mei 2015 tegen de NDP. Odiiiiii.
  Glenny


  Maak melding

 4. Bouta begon vol enthousiasme aan zijn presidentschap, hij zou eventjes laten zien hoe het echt moest. Nu vier en een half jaar later, kan hij slechts terugzien op één grote mislukking, niets dat hij probeerde te realiseren lukte, zijn zoon en opvolger zit te verpieteren in een Amerikaanse gevangenis, de OAS dreigt zijn zelfamnestiewet te torpederen en nu heeft tot overmaat van ramp zijn coalitie niet eens genoeg leden over om quorum op te brengen. Iemand anders met een minder dikke huid was al lang afgetreden of had uit pure ellende zelfmoord gepleegd, maar dit schaamteloze sujet gaat stug door met het land verder de vernieling in te helpen.


  Maak melding

 5. Alle zaken worden altijd vlak voor de verkiezing gedaan, want de zittende heerser wil dan niemands stem verliezen.
  Bouterse speelde mooie sier op de ADEK, de rest (van het onderwijs) vindt hij minder belangrijk?


  Maak melding

 6. altijd vlak voor de verkiezingen in Su heb je groepen die eisen gaan stellen en gaan chanteren .

  niet nieuws onder de zon . het zijn uiteindelijk de studenten die het slachtoffer worden . en is dat de bedoeling ?


  Maak melding

 7. Arme kinderen, uit eindelijk zijn zij de dupe van de bruine bonen politiek van Desi Bouterse. Blijkt maar dat de prioriteiten van deze regering op andere vlakken liggen, namelijk zelfverrijking. Deze corrupte boevenbende hebben het land leeggeroofd en de eerste signalen druppelen nu binnen. Werknemers, werkgevers en ondernemers klagen steen en been over deze regering. Afspraken worden niet nagekomen en er wordt gesjoemeld met de cijfers.

  In ieder ander land was de bevolking de straat op gegaan om te protesteren tegen deze regering. Hoogste tijd dat de oppositie en de vakbonden de handen in één slaan willen.


  Maak melding

 8. Bond van Leraren:
  Voelen jullie niet aan dat de regering (NDP en ABOP) jullie liever dom willen houden zodat het niveau van de toekomst van Suriname ook laag word gehouden?
  Boeken die met plakband aan elkaar word gehouden
  Verouderde boeken
  Te grote bezetting van de klassen
  Heel veel fraude bij de naschoolse opvang
  Scholen die geen meubilair hebben
  De salarissen van de leerkrachten
  etc

  Word het nou niet eens tijd om op te staan en een vuist te maken?
  Word het nou niet eens tijd om de regering ten val te brengen? Want jullie kunnen dat die de toekomst van Suriname bepalen. Jullie kunnen de fraude en tjoekoe stopzetten. Jullie kunnen de verrijking over de ruggen van jullie werkende ouders stopzetten.

  Ga nou eens voor eens en voor altijd op straat en laat zien wie de eigenlijke macht bezit.
  Jullie de jeugd en de toekomst van een land.


  Maak melding

 9. Deze leraren en leraressen zijn aasgieren. Ze komen alleen op voor hun eigen portemonnee en vertikken het de kinderen goede democratische beginselen en gevoel voor een rechtsstaat bij te brengen. Net goed voor ze. Kijk naar figuren als Abaisa, Keihard en Paraman. Wat voor leraren hebben zij gehad? Niet bijster goede, denk ik dan.


  Maak melding

 10. niet alleen het middelbaar onderwijs moet plat,,het hele land moet plat..

  zanderij moet dicht die brug over de suriname rivier moet dicht,alle wegen naar parbo moeten dicht , ..,pas dan gaat er wat gebeuren in sme..

  alle coalitie leden moeten opgesloten worden inclusief ddb ,simons,en alle ministers..

  alles wat ze gestolen hebben van het land moet terug gevorderd worden in de staats kas..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.