Amerikaanse ambassadeur Suriname reikt certificaten uit

16

Tachtig jonge mannen en vrouwen hebben afgelopen week het Kari Yu! Programma met succes doorlopen. Het programma richt zich op jongeren tussen 15 en 24 jaar in drie categorieën, te weten: jongeren die risico lopen de school voortijdig te verlaten, voortijdige schoolverlaters en jongeren die in aanraking zijn gekomen met justitie. Deze jongeren worden getraind in een vak, krijgen basic life skills training en coaching, waarna ze worden begeleid in het vinden en behouden van een baan.

Het Kari Yu programma wordt gesponsord door het Internationaal Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Staten van Amerika (United States Agency for International Development, USAID). De certificaatuitreiking vond plaats in het Olympic House. Op de foto overhandigt de Amerikaanse ambassadeur Jay Anania een Kari Yu-certificaat aan een participant.

16 REACTIES

 1. De Amerikanen gebruiken tal van zgn ‘ontwikkelingsprogramma’s’ om spionnen te werven. Zelfs voor politici en ambtenaren van vele landen hebben ze zulke spionageprogramma’s die heel mooi verpakt worden als ontwikkelingswerk. Indien uit deze groep van 80 er slechts 4 gaan spioneren, dan is de buit binnen.


  Maak melding

 2. Het valt me heel erg mee dat Bouterse, Simons en onze fotogenieke First lady (ze staat er weer zo mooi op naast de ambassadeur) hun goedkeuring gegeven hebben aan dit Amerikaanse project en het niet afgeschoten hebben als zijnde een voorbeeld van ‘het bemoeien in Surinaamse binnenlandse aangelegenheden’. Waarschijnlijk hebben de Amerikanen ze ervan kunnen overtuigen dat het ook een Amerikaanse binnenlandse aangelegenheid is dat deze (potentiele) criminelen op het rechte pad gehouden worden, de Amerikanen willen namelijk niet nog meer Surinaamse zonen en dochters, die hun brood denken te verdienen in de drugs en wapenhandel, in hun gevangenissen opsluiten.


  Maak melding

 3. @Steenhard de Waarheid,..je lult weer zomaar uit je nek. Dit project is door de regering in leven geroepen. Amerika gaf alleen de financiele ondersteuning. Meer niet! De jongeren zijn de toekomst.


  Maak melding

 4. Waarom krijgen alle projecten een Ningre Tongo naam en nooit een Hindoestaans, chinees, javaans, indiaanse naam?
  Het volk wordt zo onthouden van de officiele taal, het Nederlands en zo wordt bovendien wrevel gekweekt tussen de diverse bevolkingsgropen aan de ene kant en de creolen en marrons aan de andere kant.


  Maak melding

 5. Zij is ook één v/d voortijdige schoolverlaters toch of niet soms, wanneer wordt de leeftijdsgrens opgetrokken, dan kan ook manlief volgen met al zijn vrienden, want zij zijn echt op het slecht(e)pad. Of worden deze slechte rikken gewoon aan hun lot overgelaten, omdat er niks meer aan te doen is? Ding NDP boi dies porie keba. Het enige wat rest is dat ze opgepakt worden en in een USA cel gestopt; wat zal ik blij zijn. Foefoer beest ding NDP boi diesie. op 25 mei a sa kaba gie ding. Odii
  Glenny.


  Maak melding

 6. Blaka bakea, goed gezien! Tenslotte zijn het de creoolse kinderen die het echt nodig hebben , want van huis uit krijgen zijn het niet mee. Mensen zullen boos worden om mijn uitspraak, maaar lieve mensen laten de realiteit onder ogen zien. Is dit een leugen of de waarheid. Ik zelf ben opgegroeit tussen creolen ,maar die waren uitmuntend opgevoed.!!!!


  Maak melding

 7. Deze gasten zullen je nooit duurzaam een hart onder de riem steken, maar het liefste voor de camera en de wereldpers een doekje voor het bloeden toesmijten. Haiti ligt op nog geen steenworp afstand van de Verenigde Staten Van Amerika.


  Maak melding

 8. De VS ambrassadeur heeft de lijst in handen en binnen enkele jaren zal een groepje uit de lijst een reis en opleiding aangeboden krijgen in Suriname, alwaar ze zullen worden gedrild tot VS spion.


  Maak melding

 9. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d definitely donate to this superb blog! I guess for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to new updates and will talk about this blog with my Facebook group. Talk soon!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.