Tweede Michelin-ster voor chefkok Soenil Bahadoer

26

De Surinaams-Hindoestaanse chefkok Soenil Bahadoer van restaurant De Lindehof in Nuenen heeft vanavond een nieuwe tweede Michelin-ster ontvangen. Dit jaar zijn er 19 restaurants met twee sterren en 97 met één ster bekroond. Van hen maakte Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen de meeste indruk schrijft De Telegraaf.

De prestigieuze Michelin-ster is een aanduiding voor restaurants met een goede tot zeer goede keuken en een correcte bediening in de befaamde Rode Gidsen van de bandenfabrikant Michelin. Een beperkt aantal restaurants in elke gids wordt aangeduid door drie, twee of één sterren. Deze gelden als belangrijke waardebepaling voor gastronomische kwaliteit.

Soenil Bahadoer, geboren in Suriname, komt uit een traditioneel Hindoestaans gezin. Het gezamenlijk maaltijden bereiden is zijn belangrijkste activiteit van de dag. Het enthousiasme voor koken is daar ook ontstaan. Op de koksschool sprong Soenil er al snel uit. Recepten interpreteerde hij op zijn eigen wijze. Creativiteit in combinatie met een gedegen basiskennis vormden Soenil’s bagage voor een toekomst als kok.

Volgens de krant nam Bahadoer met betraande ogen op het podium zijn tweede ster in ontvangst. ,,Zo zie je hoe je met hard werken vanuit helemaal niets toch veel kunt bereiken. Dat kan met eten. Dit is geweldig”, aldus een zeer geëmotioneerde chef tegenover een zaal vol collega’s en belangstellenden. Bron: De Telegraaf.


26 REACTIES

 1. En laat hen ook de echte roti proeven en geen nep roti, zoals de meeste zeggen, ik maak ook echte Surinaamse roti!! ach ja, smaken verschillen nu eenmaal!! maar velen hebben geen smaak!!

  Honger maakt rauwe bonen zoet??????


  Maak melding

 2. Mooie prestatie, hij heeft weer laten zien, dat je door leren en hard werken, best wat kunt bereiken als Surinamer in Nederland, gefeliciteerd. kunnen velen een voorbeeld aan nemen.


  Maak melding

 3. ENTHOUSIASME voor het koken, CREATIVITEIT, een gedegen BASISKENNIS, DOORZETTINGSVERMOGEN en (vooral ) keihard WERKEN zijn de smakelijke INGREDIËNTEN om op CULINAIR gebied de TOP te bereiken, bewees deze geboren SURINAMER.

  De bekroning met een TWEEDE ster is hem zeker gegund !!! Mijn OPRECHTE felicitaties.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 4. Had u een 2e ster voor vegetarisch koken gekregen, dan had ik u driedubbel gefeliciteerd. Jammer dat u (en uw collega’s) mensen o.a. dode dieren opdient. Jammer dat u – als waarschijnlijk een Hindoe – koeien opdient ter consumptie en aldus hun slacht ondersteunt.
  Hopelijk gebruikt u koken ook om de mens wat spiritueler en bewuster te maken van het recht op leven van andere wezens.
  Jai Raam Ji Ki.


  Maak melding

 5. Heel leuk dit, maakt mij trots als Surinamer om een jongeman in de bloei van zijn leven, met een Brabants accent en met Indiase voorouders TOCH zijn Surinaamsheid niet onder stoelen of banken schuift.

  Ik ga dit restaurant daarom zeker bezoeken!


  Maak melding

 6. Toch zijn er weer mensen die op dit topic komen om elkaar plat en ongegeneerd uit te schelden i.p.v. Soenil te feliciteren.
  Jammer! Jammer!

  Dus soenil ook namens hen, van harte gefeliciteerd met het behalen van een 2e ster.


  Maak melding

 7. Wat een geweldige prestatie van deze Surinamer! Gefeliciteerd!
  Ik vraag mij af of we de restaurnts hier ook niet moeten laten beoordelen door een onafhankelijke instantie waarbij gelet moet worden op prijs,kwaliteit,zoutgehalte,versheid en hoe gezond de maaltijden zijn.
  Ik denk dat van de honderden restaurants slechts een paar goed zullen scoren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.