Tachtig jongeren ‘terug op rechte pad’

9

PARAMARIBO, 17 nov – Tachtig jongeren hebben hun weg terug gevonden. Het tweedekansprogramma Kari Yu werpt vruchten af. Zoals één van hen het verwoordt, “we zijn weer op het rechte pad.”

Het kunnen ondernemers worden of werknemers in het bedrijfsleven. In elk geval is het Kari Yu gedaan om drop-outs of jongeren die uit het onderwijs dreigen te vallen. Het programma wordt gesponsord door de Surinaamse regering en de American Development Foundation. De tachtig jongeren zijn getraind in sociale vaardigheden en hoe zich te gedragen op de werkvloer. Ook kregen ze begeleiding bij het zoeken naar een baan.

Elke deelnemer krijgt een facilitator of begeleider die de persoonlijke groei bijhoudt. Het programma is in verscheidene buurten uitgevoerd. De bedoeling daarbij is de jongeren te trainen in hun eigen leefomgeving. Tot de vaardigheden behoren automontage en horeca-werk. De uitvoering is toevertrouwd aan verschillende niet gouvernementele organisaties.


9 REACTIES

 1. Hoe is men tot deze conclusie gekomen? Heeft Belly dit bericht laten publiceren om eigen falen te verbloemen? Hoeveel van de deze jongeren hebben nu een vaste baan? Allemaal vragen die we samen moeten beantwoorden en zeker niet afgaan op hetgeen zomaar wordt beweerd.Hoeveel duizend criminele jongeren lopen nog rond? We kunnen niet hopen dat door begeleiding van 80 jongeren nu de criminaliteit in ons land is opgelost.


  Maak melding

 2. Misschien lees IK het verkeerd, maar het gaat niet om criminele jongeren, maar drop-outs die de scholen voortijdig hebben verlaten en zodoende DREIGDEN in de criminaliteit te belanden. Kari Yu heeft hier een goed programma uitgevoerd. De jongeren krijgen scholing en een tweede kans om zich in te zetten in het bedrijfsleven of dergelijke. Hier heeft Belfort niets mee te maken. Die heeft zijn eigen ‘volkstuinprogramma’.


  Maak melding

 3. Yep terug naar school, reageerders hierboven.

  Blaka Bakra heeft gelijk; lezen, nadenken, reageren, das nou de volgorde.

  Goed werk NGO’s.

  “Tot de vaardigheden behoren automontage”
  Dit was nou iets voor jou paramang, ipv 7×24 uur als hangoudere te dwalen op het forum, gheghegheghe..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.