Bouw van ziekenhuis in Wanica gestart

36

De bouw van het ziekenhuis in Wanica is begonnen. Ceremonieel heeft de eerste storting van beton voor het medisch centrum op Vredenburg Serie B zaterdag plaatsgevonden. De regering komt hiermee een belofte na, die voorkomt in het door president Desire Bouterse gesloten sociaal akkoord met het volk van Suriname.


36 REACTIES

 1. Dit is niet het heien van een van de eerste palen van de oude politiek, die de brug over de Suriname rivier moet dragen, dat ziekenhuis KOMT! Ja zelfs ook al blaffen de honden!


  Maak melding

 2. Zoveelste luchtkasteel van deze paarse roversbende. Ze komen niet verder dan de fundering van het gebouw. Daarna leiden ze aan allemaal dementie. Hoop geschreeuw, weinig wol.


  Maak melding

 3. Lieve Koos,
  Wat is er toch loos,

  Dat jij last hebt van dementie verschijnselen
  hoef je mij niet te vertellen

  Maar dat jij ook nog pist in je broek bij het lachen
  doet mij toch weer glimlachen

  zo te lezen heb je behoorlijk last van incontinentie
  dat krijg je dan met zoveel negatieve emotie

  voor jou is Bouterse een trauma
  en dat blijft voor jou een dilemma

  van mij krijg je een pak incontinentie-slipjes
  dat houdt de boel een beetje netjes

  de sint


  Maak melding

 4. Pampers te koop loes berre baja diareeeeeeeeeee bruin goud..
  ding overlopersssssssss in tata …………redcaps.
  ,,,,,,,,,,,,帮宝适售性腹泻……in mijn winkel heb ik pampes in voorraad..I LOVE SU WOON EN WERK….


  Maak melding

 5. Het groorste probleem nu is hoe gaat men de njang verdelen? Wie krijgt hoeveel? Als de njang al verdeeld is,zal blijken dat alles misschien voor niets is gedaan.Ik hoop dat een brillante econoom als Abdoel zal meehelpen .Als prijs krijgt hij dan weer een grote lap grond.Daarna kan hij slijmballend alles rechtpraten.


  Maak melding

 6. FRAUDE in het kwadraat.

  Hoe is het mogelijk iets van een fundering te storten een paar dagen na aanbesteding van een gebouw dat nog niet echt ontworpen is.
  Gezien de hoeveelheid slordig werk die gedaan is was dit contract al ruim een maand geleden gesloten. Dit is alleen maar Show

  Zie hoe de fundatiepoeren (schots en scheef) gemaatvoerd zijn, met weinig folie en geen bewapening of stekeinden waarop eventuele balken en kolommen met de basis verbonden worden.
  Wie stort beton in de blubber en zeer waarschijnlijk ook nog eens zonder grondverbetering of controle op de draagkracht. Dit is letterlijk bouwen op drijfzand.

  Het lijkt zinvol om eens na te gaan of er wel sprake is van een bouwvergunning. Elke toezichthouder in een gewoon land moet dit soort werk in uitvoering stilleggen.

  Deze aanbesteding was reeds ver voor de gunning rond. Rudisha heeft gewoon onder boden en gaat uiteindelijk het duurste alternatief na “stevige” onderhandelingen zogenaamd uitvoeren.

  Ik heb wat tekeningen van het ziekenhuis gezien.
  1) Om in de keuken te komen moet je voor de intensive care en de OK’s langs.
  2) De voorraden worden op de verdieping gehouden terwijl er geen expeditie op de begane grond is.
  3) Van beddenliften en draaicirkels van bedden hebben ze ook nog nooit gehoord.
  4) 41 bedden per vleugel per verdieping zoals op de tekeningen staat vermeld is absoluut onmogelijk of wel de 164 bedden is een waanidee binnen het plan.
  5) hoe een ambulance patienten heel af moet leveren is ook nog niet duidelijk.

  Geld op en geen ziekenhuis maar een schuur met een dak. Men heeft echt niets geleerd van het Politie bureau.

  zie voor de humor het ooit beoogde ontwerp in de ingevoegde link.

  http://www.vandenberggroep.nl/projecten/project/189

  Wat is hier nog van over.
  Dat kan ook niet anders als je als adviseur iemand in de arm neemt die bij het Erasmus medisch centrum heel plotseling en met veel mysterie omgeven verdwenen is. Nu weet u waar de eerste miljoenen Euro’s verdwenen zijn en men met een schuurtje tevreden moet zijn.

  http://dutchhospitaldesign.com/interview-elisa-carter/


  Maak melding

 7. PARAMARIBO – De jurist en voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), mr. Ferdinand Welzijn heeft vorige week donderdag tijdens een openbare discussie van Projecta ernstig gewaarschuwd dat een rampscenario à la Venezuela op komst is als de regering voortgaat met het nadruk leggen op het volk zoet houden, het sociaal bezig zijn en het opzetten van een sociaal zekerheidsstelsel, …

  zonder dat daarbij enige coherentie is. Welzijn gaf onze regering de ernstige waarschuwing mee dat met een dergelijke sociale rampkoers een situatie kan ontstaan, waarbij over vijf jaar het sociaal beleid niet meer te financieren is en alles in elkaar stort, omdat er niets meer wordt gedaan aan de infrastructuur, het stimuleren van ondernemerschap en het creëren van werkgelegenheid.

  “Als er geen samenhang is, dan worden we waarschijnlijk net als Venezuela. Dan hebben we zoveel sociale voorzieningen, maar dan is er geen productiviteit, hebben we geen werk en zijn we allen afhankelijk van de regering”, berispte de VSBvoorzitter. Tijdens de tweede openbare discussie in de Democratiemaand over de relatie tussen democratie, duurzame ontwikkeling, en fatsoenlijk werk hield hij zijn gehoor voor, dat de regering in Venezuela coûte que coûte vond de minderdraagkrachtigen tegen elke prijs te helpen en daarbij een beleid implementeerde, om alles van de rijken weg te halen en te geven aan de armen.

  Dit resulteerde onder meer dat zo’n beetje alle bedrijven over de kop gingen, er geen werk meer was en de afhankelijkheid aan de overheid, alleen maar groter werd. In dit kader wees Welzijn er voorts op, dat de VSB nooit tegen de invoering van een minimumloon is geweest. De VSB juicht de implementatie van een minimumloon juist toe, omdat dan op dit vlak voor alle ondernemingen een rechtvaardigheidsprincipe wordt gehanteerd. De bedrijfslevenorganisatie stelde echter de methode waarop tot het tarievenstelsel werd gekomen aan de kaak.

  Welzijn plaatste overigens ook kanttekeningen bij de geprojecteerde treinverbinding tussen Paramaribo en Onverwacht, waarbij hij zich in gemoede afvroeg, of de miljoenen niet op een andere manier konden worden besteed. Tijdens de openbare discussie besprak Robby Beren-stein, econoom en voorzitter van de vakcentrale C-47, het thema vanuit het oogpunt van de werknemers. Projekta hield maandag jongstleden haar eerste activiteit in de Democratiemaand 2014, waarbij Alexis Armstrong (UNDP Suriname) en Steven Debipersad (VES) de verwevenheid tussen democratie, duurzame ontwikkeling en goed bestuur belichtten.

  @Paraman
  Jij wordt captain van de NDP SPOOKTREIN !


  Maak melding

 8. de doemdenkers die ooit hadden voorspeld:
  – dat Bouterse nimmer president zou kunnen worden
  -dat suriname de pariastaat in de wereld zou worden
  -dat de economie van suriname binnen afzienbare tijd de afgrond in zou donderen
  -dat geen ene brug gebouwd zou kunnen worden
  -dat geen wegen geafsfalteerd zouden kunnen worden
  -dat Bouterse in de boeien geslagen zou worden op het moment dat hij naar het buitenland zou gaan
  -dat Nederland nimmer diplomatieke betrekkingen zou aangaan met Suriname zolang Bouterse aan de macht was
  -dat Suriname nimmer de EU/ACP vergadering zou kunnen organiseren
  -dat Obama nimmer de hand van Bouterse zou schudden
  -dat internationale instanties suriname economisch zouden af serveren
  -etc, etc..

  Als deze doemdenkers zitten nu te lachen zo erg zelf dat ze zelf in hun broek moeten pissen.

  Lachen als een boer met kiespijn en ze pissen azijn wel te verstaan!


  Maak melding

 9. @Azijnpisser

  Je denkt dat de boel die gebouwd wordt zo gedaan wordt door geld dat van bouta is?!
  Ha neen dat wordt allemaal gedaan door LENINGEN aan te gaan met bijkans de hele wereld/enk jij dat de lenin gen niet terugbetaald hoeft te worden met Rente?!

  -je baasje is een toevallige lijder door verraad!
  -hij heeft amnestie,geen enkel leider op de wereld wil amnestie award alleen je lijder bouta.
  -hij bouwt luchtkastelen
  -in een land van nauwelijks 500 000 inwoners ziet hij de behoefte voor een trein,voor wie,?!
  -niemand weet hoe deze dolhoofd een trein baan binnen enkele maanden kan aanleggen,zelfs de besten kunnen heyt niet doen wel leeghoofd en dagdromer bouta je baasje
  – niemand weet het A,B,C van deze spooktrei

  n project,je baasje kan geen verantwoording afleggen al vragen gesteld worden
  -je baasje kan alleen reizen naar de andere arme caricom,acp en unasur landen.
  -die lafaard kan niet eens reizen naar amerika om de rechtszaak van zoonlief dino bij te wonen

  Je baasje bouta is gewoon een grote NUL,ZERO NADA.


  Maak melding

 10. Charles Pahlad: ‘Sortu Ziekenhuis? Dat ding is een volkswoning!’

  Zo typeert NDP-topper en Assembleelid Charles Pahlad het nog op te zetten ziekenhuis, dat in het district Wanica moet komen. Pahlad, die trekker was van dit project, heeft afgelopen zaterdag duidelijk zijn misnoegen hierover laten blijken door weg te blijven van de eerste steenlegging. ‘Ik wil niets meer horen over welk ziekenhuis dan ook.’ Volgens de volksvertegenwoordiger kan er nimmer sprake zijn van een ziekenhuis wanneer bij de eerste steenlegging slechts acht kubieke meter betonmortel bij de storting wordt gebruikt. Dit is waarom hij het gebouw typeert als te zijn een volkswoning, een populistisch project van enkele leden van de paarse partij. De politicus vindt dat wanneer er sprake is van een ziekenhuis, dit duidelijk zo eruit moet zien. ‘Je ziet duidelijk het verschil tussen een ziekenhuis, een poli, een volkswoning en een medisch centrum’, benadrukt Pahlad. Dat Pahlad niet is geweest, doet hem helemaal niets. Het DNA-lid zegt dat hij het jammer voor de gemeenschap van Wanica vindt, omdat hij een beetje schuldig in deze is.
  Een advertentie van Openbare Werken over het te bouwen Wanica Ziekenhuis heeft eerder deze maand ook voor veel commotie gezorgd. In de bekendmaking stond dat er een openbare aanbesteding wordt gehouden volgens de verkorte procedure, volgens de regels van het Aanbestedingsreglement voor Werken in Suriname (AWS). In de omschrijving stond ‘Bouw van de constructie ten behoeve van het verpleeg- en beddenhuis van het Medisch Centrum Wanica’. Volgens de uitleg van minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken ging het om een procedurele kwestie. Er zou niets aan de hand zijn. De aanbesteding heeft te maken met het deel van Suriname. Voor de bouw is er een schenking van US$ 24 miljoen en er wordt US$ 26 miljoen geleend van China. De uiteindelijke gunning van dit project is gegaan naar Surinam Road & Civil Technical Company NV (SRCC), een bedrijf van Rudisa holding. NF/VHP-assembleelid Asis Gajadien zegt dat hij afgelopen zaterdag uit betrouwbare bronnen van het ministerie van Openbare Werken vernomen heeft dat het contract met SRCC nog niet getekend is. Dit terwijl er reeds een startsein is gegeven. De volksvertegenwoordiger heeft vanaf het begin gehamerd dat het hier om een opgezette zaak ging. Zo heeft men binnen twee weken een verkorte aanbesteding gehouden en moet men ook binnen vijf dagen na de aanbesteding een aanvang maken met het werk. Gajadien is wel blij dat Pahlad nu vermoedelijk wel achter de waarheid is gekomen na het zien van de bouwtekening.
  Pahlad zegt dat hij reeds lang van tevoren al wist dat iemand van de NDP, in dit geval ondernemer Dilip Sardjoe, de gunning zou krijgen. ‘Als ik de naam inschrijving hoor, krijg ik een trauma ervan.’ Openbare inschrijvingen moeten volgens Pahlad gewoon met het woord ‘fufuru’ worden getypeerd. Volgens de NDP-ondervoorzitter is het gebruik dat bij zulke inschrijvingen bepaalde afspraken reeds lang van tevoren worden gemaakt. Zo wordt de raming van het project, dat al van tevoren door het ministerie was bepaald, doorverkocht aan een bevriende aannemer. De politicus illustreert met een simpel voorbeeld. In geval de raming SRD 1000 is, wordt dan de afspraak met de aannemers gemaakt dat aannemer X SRD 900 vraagt en de anderen een veel hoger bedrag. Zo komt X in aanmerking voor die gunning. Een andere keer komt dan een andere aannemer aan de beurt, waardoor allemaal tevreden worden gesteld. De volksvertegenwoordiger vindt de aannemers ook laag voor het meewerken met zo een methode.
  NV Centaurus van ondernemer John Gadjradj had op verzoek van Pahlad tien hectare terrein voor een symbolisch bedrag van SRD 1 verkocht aan de overheid. Pahlad zegt dat het nu erop lijkt alsof hij Poenai beet heeft genomen. Echter zegt de volksvertegenwoordiger ook dat reeds voor de toewijzing van dit perceel, leden van de paarse partij al klaar stonden om hun percelen voor miljoenen aan de staat te verkopen. Door zijn hard werk had hij deze ‘njan’ weten te voorkomen. De Chinese ambassadeur in Suriname, Yang Zigang, heeft eerder gezegd dat er nog geen concrete afspraken zijn gemaakt over de grootte van het ziekenhuis. Deze uitspraak staat lijnrecht tegenover dat van minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Lackin gaf eerder aan dat er een openbare inschrijving nodig was, omdat China slechts bereid was een ziekenhuis met 30 bedden te financieren. De parlementariër kan zich niet indenken hoe de regering steeds geen duidelijkheid omtrent de financiering van dit project wenst te verschaffen. ‘Men investeert miljoenen om het programma Info Act als propagandamachine te gebruiken, maar men zegt niet welke problemen Suriname heeft gehad met China’, aldus de NDP’er.


  Maak melding

 11. @Ray, bedankt voor de info.

  ‘Men investeert miljoenen om het programma Info Act als propagandamachine te gebruiken, maar men zegt niet welke problemen Suriname heeft gehad met China’, aldus de NDP’er.

  Volgens mij is er niet zo veel geld meer over, lang, heel lang geleden, had je af en toe, nog wel eens een ‘bruine bone’ party.

  Ik vermoed dat er heel veel geld wordt witgewassen, om het land draaiende te houden.
  Het is erop of eronder, winnen of Jail!


  Maak melding

 12. @Ray,

  ..en jij hebt je pilletje nodig. maar toch bedankt voor voor zoveel idioterie.
  Alleen iemand waarvan enkele steekjes los zitten kan zoveel onzinnigheden uitkramen. Niet te filmen zeg.
  Bij mij hebben in dorp hebben ze ook zo een halve gare die constant hetzelfde herhaald. we noemen hem ‘gekke Gerrit’.
  Af en toe moet je deze ‘gekke Gerrit ‘ zijn onzin laten uitkramen dan is hij zo blij als een kind. s avonds moet hij naar binnen en dan wordt hij platgespoten , dan komt hij weer tot rust.

  Ray, jouw gedrag is, mesjogge, bizar, bezopen, ridicuul, verknipt, kolderiek, onnozel en krankjorum.
  Het ergste is dat je het zelf niet door hebt. Maar dat is dan weer een specifieke kenmerk van iemand die ze niet allemaal om een rijtje heeft staan.

  Ray, mijn beste kwibus,
  Jij bent typisch iemand die het spoor bijster is, die zelf aanleiding geeft om jou te bespotten en om jou te lachen. Vanwege jouw beperkte ontwikkeling en denkvermogen ben jij niet in staat helder te denken. Jouw vocabulair bestaat louter en alleen uit scheldwoorden en beledigingen. jij bent het spoor totaal bijster en je handelt met een ongelimiteerde woestheid.
  Jij wijkt enorm af van het gewone doen en jij laat door een zekere mate van inbeelding jouw onverstand blijken.
  Ray ,gelukkig heeft de wetenschap pilletjes uitgevonden voor zulk afwijkend gedrag.
  In jouw verwrongen hersenen beeld jij je in dat een
  ieder die het niet eens is met jou Bouterse al ‘baasje’ heeft.
  Maar dat zit alleen in jouw fantasierijke verbeelding . Maar dat zal je ook weer niet door hebben.
  Wat mij betreft mag jij al jouw onzinnigheden uitkramen zolang je mijn oren maar niet af bijt, debiel.

  En mensen die jou op welk wijze dan ook serieus nemen zijn net zo krankjorum als jij.

  de groetjes


  Maak melding

 13. Ay mi Goedoe, een goed begin is het halve werk.Ik ben nog benieuwd of dit wel afgemaakt gaat worden. Ik denk,dat het alleen bij de fundering van het ziekenhuis blijft. Want wie gelooft de Paarse Bende met al die beloftes.


  Maak melding

 14. alles wat er in suriname gebeurd met vooruitgang in gedachten wordt voor ons gedaan ……en iedereen heeft een goede en slechte kant zo ook alle regeringen en ook politieke partijen…geen een is een haar beter …… iedereen is machtsgeil en vooral money bakru’s
  SURINAME GAAT VOORUIT !!!!! DUS WEES BLIJDE !!!!


  Maak melding

 15. ai baja dilip

  waarom je foefoer a moni foe a volk

  heb jij nog niet ghenoeg ini tjara monie te jo vertrk defintief

  laat het niet zo zijn tak na johny man o geniet foe ing

  tap nanga a hebzucht disie


  Maak melding

 16. @Ray, je hebt groot gelijk en ik heb het ook vaker gezegd.

  @azijnpisser, ik had wel voorspeld dat Bouterse aan de macht zou komen dan wel met alle ellende van dien. Zie wat er nu gebeurt.

  -NDPérs vraag aan Lackin om even te reageren op de berichten van de Chinezen, omdat ik het dan ook niet meer begrijpt. De berichten zijn heel tegenstrijdig.

  @azijnpisser::::::het verschil tussen jou en Ray is het volgende:::::
  Ray schrijft de waarheid die je overal weer kunt lezen, en jij reageert met emoties en schrijf soms zaken op die niets met de economie van het land te maken hebben.

  -Vraag aan Bouterse wanneer hij naar Nederland vertrekt.
  -Die bruggen waren al betaalt door Venetiaan en dat geld van die andere bruggen heeft jou baas gebruikt voor iets anders. Hierover zijn er genoeg bewijsstukken.
  -Goud en geld weghalen van DSB zonder dit door te geven aan de dna.
  -Velen zitten zonder salaris voor werk dat gedaan is.

  -Vanwege het gedrag op het podium van Brunswijk vraag ik mij af hoeveel vrouwen zich nog gaan verlagen om voor zo’n partij te gaan stemmen. Ben benieuwd wie zich een “hoer” zal voelen.

  Succes met jou baas Bouterse en Brunswijk.


  Maak melding

 17. Hedgefondsen stappen op steeds grotere schaal uit goudbeleggingen, de aangegane contracten zijn voor een derde week op rij afgenomen.
  Voor een totaal van 14% zijn deze hedgefondsen in deze periode uitgestapt in het edelmetaal. Beleggingen in etf’s in deze producten met goud zijn naar het laagste niveau sinds 2009 weggezakt.
  Zwakste kwartaal in vijf jaar
  Volgens de World Gold Council is het derde kwartaal voor goud het zwakste in vijf jaar. Vorige week steeg goud weer licht, maar staat nog altijd 15% onder zijn piek in maart.
  Met de sterkere dollar en de verwacht hogere reële rente in de Verenigde Staten voorzien beleggers dat goud als belegging in waarde afneemt. De aangesterkte dollar betekent doorgaans ook een klap voor grondstoffenaandelen, waaronder goud.

  En de overheid in Suriname onder aanvoering van DDB proclameert dat Suriname rijk zal worden met de deelname in de goudindustrie.
  Zowaar een smoes om weer heel veel geld de deur uit zien gaan als gevolg van al die tjoekoe’s. Staatsolie is na de honderden miljoenen US dollars een neerglijdende organisatie v.w.b. hun financiële slagkracht.
  Gevolg
  Het personeel gaat boeten door de opgelegde druk van DDB en kornuiten


  Maak melding

 18. @ ira,

  Jij zal straks net als anderen lachen als een boer met kiespijn en azijn pissen wanneer Bouterse op schiphol zal landen.
  Jij had zeker ook voorspeld dat een vertegenwoordiger van de Staat der Nederlanden ooit de hand van Bouterse zou schudden he?
  De onmogelijkheid is een waarheid geworden.
  Never say never , my brother. velen hebben zich daarin al vergist. mark my words
  Overigens maak ik mij echt niet druk om Bouterse en Brunswijk
  mijn hoofdpijn ligt in Nederland bij Rutte. Die is ook lekker bezig
  ons hier in Nederland steeds armer te maken.


  Maak melding

 19. De grootste handel in goud vind plaats via termijncontracten.
  Contacten zijn doodgewone papieren beloftes om te kopen of te verkopen; een hele grote portie lucht dus.

  Fysiek goud is schaars en zal altijd schaars blijven.

  Als 10% van de houders van een goudcontract daadwerkelijk om fysieke levering van het goud vragen dan hebben we de poppen aan het dansen en schiet de goudprijs dwars door het plafond. Dit scenario is niet ondenkbaar, we moeten ons niet in de maling laten nemen door de financiële instellingen, de krediet crisis is nog vers in het geheugen, en een andere is al weer in de maak.

  Met onze goud industrie zitten we op de juiste koers!!


  Maak melding

 20. waarom wordt er toch zo geklaagd. kunnen we niet beter met z’n alle een kleine bijdrage schenken in welke vorm dan ook zodat het ziekenhuis er komt. want het is toch voor een ieder. ik woon in nederland maar bij van surinaamse afkomst. mijn beroep is beeldend en dichtend kunstenares.
  ik zou graag een expositie en poëzie dag organiseren en de hele opbrengst doneren aan het ziekenhuis. ik kan hier in nederland een expositie houden en ik kan ook in suriname een expositie houden. voor mij geen probleem. ik heb ook een oom wonen in suriname die ook kunstenaar is en beeldhouder.
  zijn naam is wilton breidel. hij leert me de fijne tecnieken van het schilderen en tijdens onze gesprekken haal ik mijn poëzie en proza uit.
  maar mochten jullie interesse hebben laat het me weten. zou je wat meer informatie over mij willen weten google dan mijn naam. judith vriendwijk en dan zie je een soort samenvatting.

  het ziekenhuis is ook heel belangrijk voor mij omdat ik al mijn hele leven afhankelijk ben van goede medice hulp. dus het gaat mij ook aan het hart…..


  Maak melding

 21. Moet je nagaan hoeveel zieke mensen in Su leven,als je zoveel ziekenhuizen gaat bouwen.Krijg je straks een zieken huis voor elke bevolkings groep en een aparte afdeling voor de bonoe mang.


  Maak melding

 22. Eén ding is duidelijk en dat is dat met de bouw van het ziekenhuis in Wanica, je gewoon kuunt zeggen; Wé k..(2 letter) zonde, zonde, zonde, voor alle moeite en geld(weggegooid) sang na a haast sang ding BEEST dies abie????? Hebben ze niet genoeg gevreten???? Daarom volk van Su 25 mei 2015 stem ttttegen voooooralll de NDP. Ze moeten nooit, nooit, nooooooiiit meer terug komen in het machtscentrum, want nooit ding é functioneer boeng. Volk van Su stem dus echte, echte voor/op het FRONT. Het FRONT gaat voor 41 zetels. Men moet de NDP/ABOP nooit meer nodig hebben in ’t parlement van Su. Want ze zijn enkel grote/grove BOEVEN gebleken. Odiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 23. Judith,koop een ticket en ga naar SU dan zie je de waarheid met tranen in je hart en ogen.en als je wat wil doen voor de mensen mooi maar hou het in je eigen beheer.Want! ze gaan je tegenwerken en het onmogelijk maken. mooi idee maar het werkt niet met SU.


  Maak melding

 24. het hele land is bezaait met de eerste steen legging,maar de afwerking afbouw, hoe staat het daarmee..

  v.b. zelfde wanica,zwamp lelydorp met verzwaarde hypotheek wat is er terecht gekomen..

  50 000 ha. grond te commewijne canwapipo aan een chinees gegeven voor suiker fabriek wat is er mee gebeurt..

  zanderij grote barbarie cassave fabriek,miljoenen gespendeerd,op allerlei duistere namen van binnen buiten vrouwen mensen hebben vele ha. cassave geplant en vernietigt geen afzet..

  in nickerie vele huizen 1 steen gelegd,wat is het resultaat..

  enz enz ..


  Maak melding

 25. Ik merkt hier dat met bloed gaat schijten wanneer deze regering nog een termijn gaat aanzitten , want hun wensen komen maar niet in vervulling ,en dat is zo grappig om te lezen hoe verbitterd ze zijn achter die pc hahahahha kijk maar hoe men die zinnen uitdrukt bij hun schrijven. Ik heb te doen met een paar namen hier op waterkant net. Sorry jongens het wil jullie maar niet lukken hè jammer. Mijn advies aan de heren en dames geeft genoeg aandacht aan jou geliefde want dat hebben zij ook nodig in plaats dat je meteen van je werk meteen achter die pc springen. Om nonsens te schrijven ( odi,odi vanuit sweet sranang ) heb net lekkere zoete cassave gegeten net uit de grond gehaald van srang jij nu ahahahha hoeveel graden is het nu daar?


  Maak melding

 26. Jij moet wel een ongelooflijk domme koettah zijn om de bouw van een ziekenhuis af te kraken. En als jij de doemdenker er voor pampes mocht komen te liggen hoop ik van ganze harte dat je spoedig weer de oude mag worden en een heel lang leven beschoren!


  Maak melding

 27. @Paraman
  welk ziekenhuis.
  Het universiteitsziekenhuis (300 bedden)
  Het Wanica Medisch Centrum (plan Elisa Carter met 300 bedden).
  Het Chinese Kliniekje (30 bedden)
  Het rare ontwerp van Djilp Sardjoe (met 164 bedden)

  Het laatste is helaas geen ziekenhuis maar een inferieur plannetje waarvan alleen het skelet van het beddenhuis en de parkeerplaatsen opgedragen zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.